Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.042.725
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Ranko Kukumar kaže...
Strahoslav Trta kaže...

Cijeli svijet se ponosi svojim jezikom a tu spada i umjetnost, znanost, kultura, povijesne građevine itd.

Onda više nije cijeli svijet, evo ja sam prvi koji se ne ponosi. Just me in my world of enemies. 

svatko ima svoje, no nazivati one suprotnog mišljenja ili interesa budalama, to rade osobe kakva ti, pretpostavljam, ne želiš biti

15 godina

Ako ćemo tako kako neki od vas ovdje govore onda možemo reći da su svi indoeuropski jezici zapravo jedan jezik

(iako postoje razlike potekli su iz istog)

You have to be odd to be number one
15 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

....
Pogledajte Kataloniju, pogledajte Baske.. jezik i kultura ih razlikuju.. i mislim da oni imaju pravu na slobodu i na svoju državu.. zašto bi bili pod represijom ovih iz Madrida ?
Ako se oni ne osjećaju Španjolcima, tko ima pravo reći im da su Španjolci, nitko, jer se oni ne osjećaju tako.....

Majke mi, ti nisi sav na stanici! A što kažeš o krajiškim Srbima? Ni oni se nisu osjećali kao dio Hrvatske. Kažeš da se razlikuju kulture i jezik. I oni imaju pravo na slobodu i svoju državu. Zašto bi bili pod represijom Zagreba? Tko ima pravo reći da su Hrvati?

14 godina
The Black Iso kaže...

Daj goni se, sram te bilo, ti znaš šta mene zanima. Napredniji sam od pol vas ovdje takozvanih naprednih, a mislite da ste napredni samo zbog toga jer patite sa smrdoslavijom i ne priznajete Hrvatsku.
Ja sam za razliku od tebe proputovao pol svijeta, upoznao na tisuće razlicitih ljudi i svakog od njih sam postovao. I ono, boli me briga dal ti meni vjerujes il ne. 

Ako si napredniji, onda to dokaži - čime si konkretno i točno napredniji od nas, i zašto tvoje mišljenje ima veću težnju od bilo čijeg drugog. Ako nešto tvrdiš, a ne misliš, onda tvrdnju treba dokazati, inače ti pada u vodu. 

Usput radiš logičku pogrešku odmah u početku pa ti preporučam da se malo educiraš

The Black Iso kaže...

Hvala sta nazivas velik dio Hrvatskog naroda u Hrvatskoj i u svijetu budalama. Puno si rekao sa time o sebi.
Da sam igrom slučaja rođen u Argentini, znao bih Hrvatski jer sam Hrvat. Da sam bilo gdje rođen bi ga znao. I zato se ponosim svojim jezikom i nasom Hrvatskom kulturom.
Ti očito imas problema sa identitetom(nisi jedini ovdje).

Mislim da mišljenja drugih o meni nisu bitna u ovoj temi, ako raspravljam o desetoj temi na nekom forumu. Ne znam zašto si to pisao, zar misliš da meni išta znači što neki crni iso misli o meni na forumu?

Ti želiš reći da si bogom-dan hrvat i automatski po rođenju isti dan znaš hrvatski jezik? Svakako bi trebalo obavijestiti sve znanstvene organizacije jer je ovo prvi slučaj u povijesti da se netko rodio naučen. 

Shvaćaš koliko ideologije djeliš npr sa nacizmom? Oboje povlačite da imate nešto rođeno, bogom dano, što niti jedna druga rasa, niti narod nemaju. Ne shvaćaš koliko je tvoje razmišljanje glupo, nazadno, egoistično, nekulturno?

The Black Iso kaže...

On se ne ponosi nicim hrvatskim, to se jednostavno vidi. Mrzi sve.

Molit ću ljepo dokaz da ja sve mrzim, analizu kompletnu i odkud je taj zaključak izveden. Inače, ova rečenica ti opet pada u vodu ako nema dokaza da ja mrzim sve. 

The Black Iso kaže...

Krajiški srbi su sustavno naseljavani i to je velika razlika.
I oni nisu Hrvati jer se tako ne osjećaju, oni su okupatori.

Pojam krajiški srbi može označavati srbe na području hrvatske, a područja koja su trebala biti uključena u tkz. RSK. Po čemu ti ljudi se osjećaju drugačije od bilo kojeg hrvata? Napravio si neko sociološko istraživanje? Link, dokaz, rezultat istraživanja?

14 godina
protjeran

Drago, gdje si ?!

Ranko mi je rekao da sam budala

Navik zivi tko krade posteno
14 godina
Strahoslav Trta kaže...

Drago, gdje si ?!

To nikako nije moja stvar što je tebe to pogodilo. 

Uvreda je uvijek rezultat psihološke frustracije nekoga na nešto što je drugi rekao. U ovom slučaju - ti si frustriran mojoj izjavom, nije moj problem, ti imaš problem. Kreneš od sebe, mjenjaš sebe, a ne druge (mene). Pošto sam ja ono gore iznio kao svoj osobni stav, nisam ga dužan dokazivati, pa samim time to što si ti tako shvatio moju izjavu je samo tvoj i tvoj problem, nikako ne moj, ni Dragin. 

Svatko se može nešto naći na što se uvrijedi. Najbolje ajmo cenzurirati cijeli svijet, jer sve nekoga pogađa. Paziti na osjećaje pojedinca kod iznošenja mišljenja je svjetska glupost.

17 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...
Veliki Brat kaže...

Stari, ivan i ti nastupate s toliko različitih startnih pozicija da tvoj i njegov stav nemaju apsolutno nikakve veze.

Zapravo, uopće ti ne vjerujem da te interesiraju druge kulture i jezici, niti da ti je to lijepo (uostalom, usporedba ćevapi / smeće iz McDonaldsa dovoljno govori sama za sebe).

BTW, skrati citate na ono bitno. Malo forumske kulture također ne bi škodilo...

Daj goni se, sram te bilo, ti znaš šta mene zanima. Napredniji sam od pol vas ovdje takozvanih naprednih, a mislite da ste napredni samo zbog toga jer patite sa smrdoslavijom i ne priznajete Hrvatsku.
Ja sam za razliku od tebe proputovao pol svijeta, upoznao na tisuće razlicitih ljudi i svakog od njih sam postovao. I ono, boli me briga dal ti meni vjerujes il ne. 

Hvalite me usta moja.....

The Black Iso kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Samo se budala može ponositi sa svojim jezikom. Igrom slučaja rođen si u HR, i znaš HR po defaultu. I sada bi se s tim trebao ponositi?

Hvala sta nazivas velik dio Hrvatskog naroda u Hrvatskoj i u svijetu budalama. Puno si rekao sa time o sebi.
Da sam igrom slučaja rođen u Argentini, znao bih Hrvatski jer sam Hrvat. Da sam bilo gdje rođen bi ga znao. I zato se ponosim svojim jezikom i nasom Hrvatskom kulturom.
Ti očito imas problema sa identitetom(nisi jedini ovdje). 

1. Bio bi Argentinac sa hrvatskim korijenima.

2. To ti nema veze jedno s drugim. Ja imam vozačku dozvalu i zato sam ponosan što znam voziti automobil?

Zapravo i jesam ponosan na vozačku dozvolu. Za nju sam učio, vježbao i na kraju položio i sve je to bio rezultat mojeg truda i želje. Čovjek može biti ponosan samo na ono što je rezultat njegovih vlastitih ruku.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
15 godina
Psiho246 kaže...

Kako ne? Pa nije ni PC sarafciger pa je alat-sredstvo.

To sto je jezik kompliciran ne znaci da nije alat-sredstvo.

To sto postoje razne znanosti oko jezika opet ne znaci da jezik nije alat-sredstvo.

To sto je neki filozof mislio ne znaci da jezik nije alat-sredstvo. 

Što je jezik? To se nemože definirat kao što možeš definirat npr stanicu koja je osnovna bla bla. Imamo 3 teorije o jeziku i svaka je jednako ispravna i neispravna.

Ti si nekako Kantovac. Jezik proizlazi iz racia. Al to je samo jedna od teorija.

Svaka ta teorija se bazira zapravo na tome što je jezik pa prema tome zaključuje kako je on nastao. Imaš teoriju di je jezik kontinuiran sustav koji svoje preteče ima u sustavu zvukova kod primata. Također neki tvrde da je jezik nastao odjednom i da nije kontinuiran proces kroz vrste. Drugim riječima da je jezik toliko kompliciran sustav da je nemoguće da od neke životinjske vrste nastane takav sustav. Recimo australopitekus nije imao jezik kakav danas smatramo već sustav kao i primati. Dakle zvukovi koje prate gestikulacije lica kojim se želi prenijeti šta? Emocije! Neznam kakve bi svrhe imao jezik da je sve ostalo na tome da je drvo drvo, sunce sunce a voda voda.

Kad kažem da jezik proizlazi iz emocija (to zapravo kažu drugi, npr Rouseau, ja se samo s obzirom na sve pričitano o tome najviše slažem s time jer sam romantičan u pišku materinu) želim reći da je prvo nastala emocija koje ja (zbog izražavanja te emocije) zahtijevala izmišljanje nečeg apstraktnog - jezika. Recimo Plato kaže da je komunkacija moguća zato što jezik predstavlja ideje i pojmove koji postoje prije jezika i neovisno o jeziku. Svi mislimo na isto bez da govorimo isto. Neki pak tvrde da je jezik nastao iz glazbe! Ne iz rokenrola ili punka već iz potrebe da se kroz nekakvo nabijanje ritma nešto mumlja o emocijama, recimo kad netko umre, rodi se ili kad se nešto dobro ili loše dogodi, kad uspavljuješ djecu itd. Po tome je jezik bliži glazbi i poeziji nego raciu.

Ispada da smo prvo nešto osjećali pa da bi to mogli izraziti izmislili smo jezik kao sredstvo komuniciranja u svrhu pokazivanja emocija. NE racia nego emocija! Ali čemu kad se možeš nasmijat i svi znaju da si sretan, možeš plakat i svi znaju da te nešto boli ili si tužan.

Po tvome je jezik alat. I to je točno. Jezik je alat u komunikaciji. Ali i pčele komuniciraju, čak i neke biljke komuniciraju pa nemaju jezik. Ali po tvome mi je moja žena alat jer mi je frend, drug, ljubavnik, pere veš, kuva ručak i imam s kim pričat kad dođem doma. Eto služi svrsi.

Ali jezik je i filozofija! izučavanjem jednog baviš se i drugim. Ja se mogu služiti jezikom i bez da komuniciram. Mogu zamisliti nešto i ne reć nikome. Mogu zamisliti slovo P koje meni predstavlja glas P dok nekome to predstavlja glas R. Mogu pjevat pjesmu samom sebi i služiti se jezikom. Jezik je svakako puno više od dogovorenog sustava glasova i znakova u svrhu komunikacije jer je upitno koliko bi imali potrebe komunicirati da to prvo nemožemo zamisliti. Koja je svrha uspavanke kad dijete ne razumije? Koliko imaš knjiga i pjesma koje dan danas izučavamo jer neznamo šta je pjesnik htio reć. Pa ako je htio naprosto komunicirat s nekim šta majmun nije jednostavno reko "ostavla me lepa, srce mi se cepa, uzela mi dete suzama lepit ću tapete". A svaka pjesma se svodi na to da nekog voliš pa te taj shebe.

I kad kažem da jezik treba poštivati zbog kontinuiteta ne govorim o nacionalizmu. Jezik postoji prije nacije! i nije vezan uz državu! De Saussure (1857-1913) koji je ajmo reć ćaća lingvistike definira jezik kao i apstraktni pojam i konkretan jezični sustav (npr njemački, francuski, engleski itd) dok se hrvatski jezik veže uz narod već 1493. u zapisu popa Martinca da Turci "nalegoše na jezik hrvatski". Ideja o jezičnoj unifikaciji južnih slavena javlja se tek kod Gaja (1807-1872) - (kasnije vukovci) kao reakcija na hegemoniju morarhije (skupa smo jači)! dakle nevezano je jedno s drugim i nemoguće je reć da je hrvatski jezik ičiji jezik osim jezik ljudi koji se danas deklariraju kao Hrvati. To što ja mislim o tome ili ti je nebitno. Jezik služi ljudima i cijelokupnom narodu i ako ljudi žele poistovijetiti jezik sa nacijom nije korektno da se silom to odvaja samo zato jer nije praktično. Nisu ni granice praktične pa imamo 205 svjetskih država, svaku sa svojim zakonima, a koliko je jezična raznolikost nepraktična također nema smisla diskutirati inače nebi imao oko 5000 jezika danas u svijetu, a smatra se da su svi nastali od jednog prajezika.

Dokaz tome je recimo riječ "BRat" koja ima iste korijene u svim jezicima - BRuder, BRother, FRater, BRalis što daje zaključiti da svi ti jezici pripadaju jednom stablu (konkretno indoeuropski jezici)

Ako neka skupina pojedinaca tisuću godina priča jednakim jezikom bez obzira na granice, vladare itd, to zaslužuje respekt kao što grandja i očuvanje stonhenga zaslužuje respekt.. Nije se možda svaki hrvat osjećao hrvatom pred 1000 godina ali su pričali istim jezikom. To što danas taj jezik nazivamo hrvatskim koji se priča u Hrvatskoj ne znači da je taj jezik države Hrvatske već jezik cijelog jednog ljudskog korpusa koji proizlazi iz ovog područja (npr gradiščćanski Hrvati, moližanski, karaš-severinski itd) a koji se identificiraju i deklariraju sa ovime što skoro 1000 godina nazivamo Hrvatskom.

Nije to tradicija. To je samovoljna odluka tih ljudi. Možeš reći i demokratska odluka jer ljudi imaju izbor i nemoraju reć da su Hrvati ili da pričaju hrvatski jezik. Silom su htjeli tim ljudima nametnuti npr turski, njemački i mađarski no svejedno su ljudi odlučili! zadržati svoj jezik. Zašto ako je praktičnije bilo da svi eto pričamo njemački. Ali ni Mađari nisu htjeli, ni mi, ni Srbi ni Bosanci. Svako je radije pričao svojim materinjim jezikom. Kad se divim piramidama jer su stare koliko jesu što se nebi divio i tom jeziku koji je stvaran i koji postoji 1000 godina (barem). Divim se i latinskom jeziku, i grčkom i stonehangeu jer je to sve produkt civilizacije kao što je i hrvatski jezik.

Da jezik nema uvijek veze s praksom najbolje ti govori latinski jezik koji je bio gotovo savršen za to vrijeme, bio je veoma raširen i korišten i umjesto da cijela europa nastavi pričat latinski, svaka šuša priča svoje i danas imaš 100 jezika od tog jednog jezika. Uopće neću ulazit u eskime (inuite) koji imaju 30 riječi za snijeg, ove s havaja koji razlikuju 150 vrsti lave i magme itd, budale, umjesto da kažu snijeg oni sad tu nešto izmišljaju toplu vodu.

Sa vremenom će jezici sve više sličiti jedan drugom i siguran sam da ćemo za 200 ili 500 godina svi moći komunicirati jedni s drugima nesmetano. Hoće li to biti zbog napretka tehnologije ili će ljudi jednostavno s vremenom prihvatiti da je bolje moć pričat sa svima, pogotovo kada se sve globalizira i kada je potreba za komunikacijom s širom skupinom ljudi sve veća, nego koristiti jezik kao sredstvo osobnog definiranja ili separiranja neznam, ali kako god bude morati će to svatko učiniti svojevoljno, a ne silom ili nametanjem.

Mislim da će bit onako kako mater kaže inaće se jezik nebi zvao materinjim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 16:01 (ivan dragi).
13 godina

Da rezimiramo

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina

Heh normalno da bi onaj u Argentini znao hrvatski kad bi zivio u selu ogradjenom zicom pod strazom s svojim djedom Antom koji bi ga ucio o tome kako je NDH bila savrsena drzava a ustase "fini" ljudi, ipak mora se ocuvati ta tradicija i "kultura"!

Ocuvati jezik treba kao i kosti nekog fosila ili primitivnog alata iz 53. BC u muzeju! To je samo alat i svima bi bilo bolje da govorimo istim jezikom, ovi sto kriziraju i strahuju o gubljenju identiteta valjda shvataju da ima drugih stvari koje cine ljude s ovog podneblja jedinstvenim osim vokalnog izrazaja. . .

Za one koji me mozda ne razumiju jer govore hrvatski/srbskii ipak sam ja bosanac evo link za google translate da prevedu, kad im onaj prevodilac iz TLN nije pri ruci! 

https://translate.google.com/

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
15 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Krajiški srbi su sustavno naseljavani i to je velika razlika.
I oni nisu Hrvati jer se tako ne osjećaju, oni su okupatori.

Horor!!! Koji okupatori?! Ljudi su branitelji! Odbraniili su Hrvatsku i za to su zaslužili barem Domovnicu. Vidim da ništa nisi pročitao o povijesti ali bar guglaj pojam "vojna krajina".

17 godina
neaktivan

meh.... pisao, pobrisao, mislio da će mi se dati, ali nema veze.... enihu, hvala @ivan dragi na zrnu soli u raspravi.

iddqd
15 godina

Prije nastavka rasprave bilo bi dobro da se legitimiramo, po pitanju formalne naobrazbe, kako bi stekli pravu sliku o jačini argumenata. Ja mogu početi kao prvi. Držim da sam, kao strojarski inženjer neupitni autoritet za predmetnu tematiku jer ako sam uspio savladati tehničko crtanje i nacrtnu geometriju ostatak je kamilica.

Kako uvijek završimo na prebrojavanju krvnih zrnaca?

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Evo kako.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 20:02 (phoenix2003).
17 godina

Opet se Ameri igraju sa vatrom, suma sumarum prije par godina murija je naganjala muškarca i ženu u odbjeglom autu.Dakle opet jedno brzopotezno rešetanje po crncima, koji u ovom slučaju uopče nisu bili naoružani.Panduri su ispucali 137 metaka na taj auto, a optuženi murjak je dodatno skočil na haubu i ispucal još petnaest metaka u navedi auto.Ne kužim kak su panduri zaključili da se na njih puca, ako su ljudi u autu bili nenaoružani, i zapravo nisu uopče pucali na muriju.

Eto sad opet zavrzlame, dakle navedeni pandur je oslobođen krivnje i opet ista priča prosvjedi itd. 

Ovaj tamnoputi gospon je totalno zakonski satral ili pregazil ove smotane pandure.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 20:09 (rambox).
14 godina
mario.L_hr kaže...

. Držim da sam, kao strojarski inženjer neupitni autoritet za predmetnu tematiku jer ako sam uspio savladati tehničko crtanje i nacrtnu geometriju ostatak je kamilica.

Da, i ja isto, samo sam ja uspio savladati Klebšovu, Mohrovu, i deformacijski rad-metodu traženja progiba, nagiba, i statički neodređene po 3x puta nosače, ekscentrično opterećenje, okvirne nosače, itd. xD

15 godina
Ranko Kukumar kaže...

Da, i ja isto, samo sam ja uspio savladati Klebšovu, Mohrovu, i deformacijski rad-metodu traženja progiba, nagiba, i statički neodređene po 3x puta nosače, ekscentrično opterećenje, okvirne nosače, itd. xD

Da, ali si ti pao na elementima strojeva. Šuška se da si imo problema s tolerancija(o)ma.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
mario.L_hr kaže...

Da, ali si ti pao na elementima strojeva. Šuška se da si imo problema s tolerancija(o)ma.

Nisam znao neizvjesno naljeganje rješiti xD

15 godina
neaktivan
rambox kaže...

....

Evo kako se to (iz osobnog iskustva ) radi najčešće:

U USA godišnje je veliki broj policajaca koji izgubi život na dužnosti. Problem je što medijima to nije vijest koju će prodati kao npr. policajci bijelci ubili crnca, itd...

13 godina
mario.L_hr kaže...

Prije nastavka rasprave bilo bi dobro da se legitimiramo, po pitanju formalne naobrazbe, kako bi stekli pravu sliku o jačini argumenata. Ja mogu početi kao prvi. Držim da sam, kao strojarski inženjer neupitni autoritet za predmetnu tematiku jer ako sam uspio savladati tehničko crtanje i nacrtnu geometriju ostatak je kamilica.

Psiholog koji je, na žalost moje majke ponajviše, odustao na pola građevinskog faksa. Ni dan danas ne znam kako sam nacrtnu položio :D

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...

Kad je Ranko anemičan pa moramo riješiti; poslati ga na kolonoskopiju ili gastroskopiju., da vidimo gdje curi.

17 godina

Kratki predah. Get urselfs some hobbies...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.5.2015 21:11 (Drago).
17 godina

Otklj.

17 godina
odjavljen

Ja sinoć vidim da je tema pod ključem i odvalim se smijati. Pita me žena o čemu se radi i ja joj kažem "ma drago zaključao temu". Ona odmah ko iz topa "šta si sad radio?"

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...

.."šta si sad radio?"

-nisam!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
protjeran
16 godina

- balada 'o staroj bolesnoj kokoši'.. podsjeća me na Balaševića.

- Jedino bi za potpuni gušt (stereo) rado čuo i lijevu stranu spikera u nekoj baladi.

Dobar je Mrle, pa i bez brkova.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

U svijetlu Irskog izglašavanja prava na istospolne brakove:

Mala igra!

Hrvatski jahači apokalipse?

Rat:

Glad:

Kuga:

Smrt:

I lijen sam pa zamislite meme:

Irci: izmislili svećenićku pedofiliju.

Still more tolerant than Croatians!

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 13:34 (wyks).
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Rat: lažni branitelji i lažni invalidi

Glad: divlji kapitalizam prikriveni i zamaskiran u social-solidarizam na hrvatski način

Kuga: korupcija prvensteno na političkoj, policijskoj i sudskoj razini

Smrt: stranački dualizam bez naznaka promjene

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.5.2015 13:49 (BlackDog22).
14 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
Strahoslav Trta kaže...

Drago, gdje si ?!

To nikako nije moja stvar što je tebe to pogodilo. 

Uvreda je uvijek rezultat psihološke frustracije nekoga na nešto što je drugi rekao. U ovom slučaju - ti si frustriran mojoj izjavom, nije moj problem, ti imaš problem. Kreneš od sebe, mjenjaš sebe, a ne druge (mene). Pošto sam ja ono gore iznio kao svoj osobni stav, nisam ga dužan dokazivati, pa samim time to što si ti tako shvatio moju izjavu je samo tvoj i tvoj problem, nikako ne moj, ni Dragin. 

Svatko se može nešto naći na što se uvrijedi. Najbolje ajmo cenzurirati cijeli svijet, jer sve nekoga pogađa. Paziti na osjećaje pojedinca kod iznošenja mišljenja je svjetska glupost.

Da, strašno me je pogodilo.

Kao čep iz guzice na performansu rock skupine Let 3.

Imam visoku razinu tolerancije na frustraciju i nemam problema s egom, narcisoidnošću, razmišljanjem o tome da sam nešto bitan ili važan na ovome svijetu.

Da stave tebe, mene, Dragu, Ivana Dragog i ostale forumaše nekakvim vremenskim strojem u srednji vijek, što bi vrijedilo naše znanje ponaosob u tom vremenu ?

Ništa.

Što bi doprinijeli razvoju znanosti ? Ništa; što više, možda bi Dragu i spalili na lomači jer od nas navedenih ima najvišu razinu opće kulture odn. znanja.

Ako ćemo već o jeziku i pravopisu primjetio sam da ti "jezik" zaista nije bitan, jer ne piše se; "mjenjaš sebe" već "mIjenjaš sebe", zatim, ako je to tvoj stav ne moraš dodavati prilog "svoj " (svoj osobni stav). Čim si napisamo osobni stav, znamo da je to tvoj stav te je stoga dodatak svoj suvišan u rečenici. I veznik JA je suvišan jer znamo da si to ti ti čim si napisao "Pošto sam".

Dakle, taj dio rečenice trebao je biti napisan ovako; "Pošto sam ono gore iznio kao osobni stav".

Što se mene tiče, EOD.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice