Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.209.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

- za imovinske kartice/osobne podatke prije stupanja na javnu funkciju.. se slažem, TIH/Agencija nema osnovu tražiti/objavljivati za prije. (mada se bračno stanje i sl kao sam podatak ne mijenja tj stupanjem na dužnost se navodi). Tako da je ta odluka OK, formalno.. a praksa je čušpajz.

- malo više o prosvjednicima, recimo da ću sad biti branitelj branitelja ili protiv takvog pisanja novinara. .. 'jer'.

- krenimo od fašizma, kao ideologija nije zabranjen/negativan, pa čak i simbole smomenutog pruća/sjekira nose neki demokratski grbovi/novčanice kao USA.. ne miješati fašizam i nacizam tj holokaust tj zločin sa svime što nam se ne sviđa u nekom političkom kontekstu ili trenutku, busija za-protiv. Sama nit vodilja članka sistematski napada 'pruće' 'zajedništvo' želeći ga prikazati kao negativno što zapravo nije. Po kojem je to kriteriju zajdništvo = loše =.. zločin?

A to služi kao usputna kontrolna točka do poentiranja kad se doda čista rvatcka... pikingčeri i tvistanje prema zadanom cilju? To mi smrdi na dirigirano novinarstvo a to je jednako loše kao ono što članak osuđuje.

Činjenice? Najmanje su važne, jer npr slika koja prati tekst nije slučajno odabrana, može biti 50 drugih slika pa i rakursa iste slike, ali tad je dramaturgija i sugestija -> reakcija drugačija. U ovakvom primjeru mi se čini (siguran) da je bolje biti fašist nego dirigentski glazbenik/novinar... diktatorskom režimu smo bliži takvim novinarstvom nego simbolikom ili riječju zajedništvo s izvedenicama.

Ima USA tv showa, komentatora/novinarstva koji daleko kvalitetnije ubodu u srž, kažu istinu. Ovo nije ni blizu, ovo je rovovski protivnik mi-oni.

Dali su likovi sa slike stvarno zametak nečeg što bi (da je fašizam ono što novinar implicira na prvu) bio fašizam/negativizam? To mi članak ne iznosi jer sve može biti van konteksta... vraćam se u rovove tj svojoj listi novinara (npr nekim BUGovcima) koje mogu uzeti zdravo za gotovo bez provjere, prema svim ostalima 'sumnjičavost i analiza' pogotvo prema izvoru s nekih portala/novina../strana. Radije vjerujem argumentima ili osobi u čije kriterije ne moram sumnjati pa sam i sam u grupi mi-oni. Vjerojatno neka ljudska mana..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Kako ti tumacis "cistu" Hrvatsku?

Rvat katolik!
18 godina
odjavljen
ihush kaže...
Po kojem je to kriteriju zajdništvo = loše =.. zločin?

Po njihovim kriterijima bilo kakvo odstupanje od njihove vizije zemlje je protuhrvatstvo. To je poanta članka. Znači da to zajedništvo može biti samo s njihove strane "zida". Nitko ne voli zemlju više od njih i zato nitko ne može bolje znati što ovoj zemlji treba!

Čitam jučer neki članak i generalu Stipetiću. Čovjek ima mirovinu 7.800 kn. A jedan ljigež odvratni koji je bio brigadir u Osijeku (dok sam ja služio) ima skoro 13.000. Koja je to jebena logika čovječe...

Freak Show Inc.
17 godina
tnakir kaže...

nikako, to ne tumačim (ako gledamo korjen riječi..), to mogu osuđivati kao ideologiju (negativnu, možda uvjetno i legitimnu) ili pohvaliti ako je akcija neke eko udruge. Naravno, opet se ugl/većinom terminologija brka s onime što to nama/nekome znači, pa tako kemičar zna da u trgovni nije kupio čistu vodu, nego bistu, zdravstveno ispravnu itd.. ali kolokvijano svi (pa i kemičar) pijemo čistu vodu.

Kakakv je tad tvoj odgovor pod a-b ideološki ili zdravstveno čista, kladim se suprotan a teoretski moguć na referendumskom listiću.

Zašto takvo objašnjenje? Pa jer je legitimno i 100% točno (za razliku od ciljanog), kao svaki 'advokat' mogu odabrati busiju.. i biti '100% u pravu', pogotvo na stvarima koje nisu matematički 2+2, nego 'ljudski' tj podožni tumačenju i kontekstu..

Griješim? Vrlo moguće.. a novinar? ipak bi rekao ciljano, zadatak.. a to je 'fašizam' (kolokvijalni). 'Jer' isključeno je da je slučajno upravo tako oblikovao članak i usporednice, odnosno moguće ako je još zelen/početnik, u oba lsučaja nije vrijedan povjerenja.

čisto banalni primjer (na ovim prostorima, ostatku globusa nevažno) ako dignem tri prsta, tad sam..? Pogodi? .. i pogriješio si, jer je upravo NDH slala s Jelačićplaca na istok s tri prsta.. dakle oba odgovora su točna, tad nije ni jedan nego je interpretacija u ušima/očima (umu) onog tko takvu informaciju prima i svatko već unaprijed ima svoje odgovore, svoje strane.. bla-bla.. dinamo-hajduk, pleme, mi-oni i gutanje takvih informacija koje mozak jednostavno prikazuje kako želi. Tako se smješak političara s plakata može tumačiti kao licemjeran ili kao vedar, kiša kao nevrijeme ili kao prestanak suše, .. sve je kontekst i stvar mozga amebe koja ga procesira. Matematika je nešto drugo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 18:45 (ihush).
13 godina

problem je kod nas što se sve pretvara u ekstrem i mržnju, a ljudi postaju zasljepljeni i zatucani, bilo slijeva ili zdesna - uopće tu nema neke velike razlike...

ako si branitelj i ne sviđa ti se ekipa šatoraša - lažni si branitelj, tko zna gdje si ustvari i bio...

ako pljuneš na hdz i karačmarka - odmah si boljševik i komunjara

ako pljuneš na sdp i milančeta - naravno da si neobrazovana desničarska seljačina

ako kažeš da si bio na misi - isprdaju te da si ovca, nemaš mozga i potencijalni si pedofil

ako nisi bio na misi - opet komunjara i boljševik

ako si glasao za olindu - seljak

ako si glasovao za osipovića - boljševik

i tako u hebeni nedogled

ustvari normalni ljudi u ovoj zemlji ne mogu doći do izražaja od kretena i galamdžija lijevo-desne orjentacije, partizana i ustaša, orjunaša, domobrana, četnika, radikala i ostale gamadi

18 godina
picajzla0707 kaže...

ustvari normalni ljudi u ovoj zemlji ne mogu doći do izražaja od kretena i galamdžija lijevo-desne orjentacije, partizana i ustaša, orjunaša, domobrana, četnika, radikala i ostale gamadi

Bingo.

Još da shvatimo kako treba i radit'...

14 godina

Skupina ljudi koji znaju funkcionirati jedino u sukobu (ratu) + skupina interesno orijentiranih sociopata + skupina klasičnih ''garden variety'' neukih debila = zajedništvo za čistu hrvatsku. Klasičan recept za pičvajz i ponovno lamentiranje u stilu ''ko nas bre zavadi''.

Da imamo vladu sa ikakvim mudima, ovo bi se odavno rastjeralo u pećine iz kojih su izašli - ali nemamo, možemo izabrati druge sljedeći put, jel.

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina

evo izjave iz treće skupine (garden variety): http://www.index.hr/vijesti/clanak/anica-kovac-otkrila-indexu-na-sto-misli-kad-kaze-da-je-vrijeme-za-cistu-hrvatsku/817940.aspx

u redu je, anice, sjedni pet.

najiskreniji joj je zadnji dio posljednje rečenice:  ''...ne shvaćam to"

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
tnakir kaže...

Mislite da Brisel neće reagirati na ovo?!

15 godina
phoenix2003 kaže...

A što bi to mogao Bruxelles napraviti? Ni po kojoj stavci to ne spada u njihovu nadležnost. Netko može napisati nekakvu notu i to je to. Mene samo zanima od kada su to bivše missice relevantne po pitanju politike? Pa ni ona sama nije imala pojma što je rekla. Čak i kad bi ju pitali da objasni što je mislila u svom objašnjenju vjerujem da ni onda nebi znala ništa pametnije izjaviti. Igre bez granica, u predizbornoj kampanji, su odavno započele. dajte već jednom te izbore pa da završimo s glupostima i marginalcima.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina

Moram priznat da ne mogu povezat Ankicino objasnjenje i cistu Hrvatsku. I ja zelim cistu Hrvatsku. Ne zelim zvake po podu. Ne zelim smece na svakom kantunu (a pogotovo u Savskoj, jel, to je zbilja ozbiljan problem sa smecem)...

Rvat katolik!
18 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

problem je kod nas što se sve pretvara u ekstrem i mržnju, a ljudi postaju zasljepljeni i zatucani, bilo slijeva ili zdesna - uopće tu nema neke velike razlike...

ako si branitelj i ne sviđa ti se ekipa šatoraša - lažni si branitelj, tko zna gdje si ustvari i bio...

ako pljuneš na hdz i karačmarka - odmah si boljševik i komunjara

ako pljuneš na sdp i milančeta - naravno da si neobrazovana desničarska seljačina

ako kažeš da si bio na misi - isprdaju te da si ovca, nemaš mozga i potencijalni si pedofil

ako nisi bio na misi - opet komunjara i boljševik

ako si glasao za olindu - seljak

ako si glasovao za osipovića - boljševik

i tako u hebeni nedogled

Prije svega poruka tnkairu. Klauški je inače jedan vrlo objektivan novinar i nikad nije bio glasilo vladajuće partije..

Dalje..  u braniteljskim sam krugovima i ne znam ni jednog branitelja koji je kontra ekipe iz Savske 66. Tako d apriče o podjeli brnaitelja su gluposti, 90 % branitelja i mogu reći 99% dragovoljaca su uz branitelje u Savskoj 66.

Ovo ostalo se mogu složiti sa tobom.. Ne volim takva bez vezna etiketiranja i tu si potpuno u pravu. Ljudi moji, samo istina samo argumenti ;)

Long Live Freedom
18 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Prije svega poruka tnkairu. Klauški je inače jedan vrlo objektivan novinar i nikad nije bio glasilo vladajuće partije..

Dalje..  u braniteljskim sam krugovima i ne znam ni jednog branitelja koji je kontra ekipe iz Savske 66. Tako d apriče o podjeli brnaitelja su gluposti, 90 % branitelja i mogu reći 99% dragovoljaca su uz branitelje u Savskoj 66.

Ovo ostalo se mogu složiti sa tobom.. Ne volim takva bez vezna etiketiranja i tu si potpuno u pravu. Ljudi moji, samo istina samo argumenti ;)

Pa kad je tako zašto se vas 500-600 tisuća branitelja ne okupite u ZG i sutra bi vlada dala ostavku? Još svaki neka povede bolju polovicu i djecu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 17:58 (BlackDog22).
16 godina
mario.L_hr kaže...
phoenix2003 kaže...

A što bi to mogao Bruxelles napraviti? Ni po kojoj stavci to ne spada u njihovu nadležnost. Netko može napisati nekakvu notu i to je to. Mene samo zanima od kada su to bivše missice relevantne po pitanju politike? Pa ni ona sama nije imala pojma što je rekla. Čak i kad bi ju pitali da objasni što je mislila u svom objašnjenju vjerujem da ni onda nebi znala ništa pametnije izjaviti. Igre bez granica, u predizbornoj kampanji, su odavno započele. dajte već jednom te izbore pa da završimo s glupostima i marginalcima.

Čekaj malo. Hrvatska je potpisala Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima i Europsku Konvenciju o ljudskim pravima. Svako odstupanje od onoga što se nalazi u tim dokumentima a posebno onoga što piše u Konvenciji vuče posljedice. Ne može sad jedna desničarska stranka legalno doći na vlast i sve tek tako odbaciti bez posljedica. Na kraju svi Ustavi Europskih država su u saglasnosti sa Konvencijom tako da neupućeni desničari, između ostalih duvačkih instrumenata, mogu svirati kurcu. Sve im ostaje samo "čisti" san!

17 godina
ElektričnaOvca kaže...

evo izjave iz treće skupine (garden variety): http://www.index.hr/vijesti/clanak/anica-kovac-otkrila-indexu-na-sto-misli-kad-kaze-da-je-vrijeme-za-cistu-hrvatsku/817940.aspx

u redu je, anice, sjedni pet.

najiskreniji joj je zadnji dio posljednje rečenice:  ''...ne shvaćam to"

-index je privremeno nedostupan (bilo je i vrijeme.. ili ransom..)

.. pa btw, Anica? To je 'ona'? Rađe onda čitam Faranhejtičine memoare (slike..).

phoenix2003 kaže...
.. Ne može sad jedna desničarska stranka legalno doći na vlast ..

-varaš se, može... jednako kao lijevica/'srednica' ili bilo koja strana/stranka osim neke koja bi bila zabranjena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 18:52 (ihush).
16 godina

Čitaj nastavak rečenice da bi shvatio njen smisao. Znam i ja da može doći desnica na vlast ali ne može tek tako gaziti Ustav i svoje zakone.

18 godina
protjeran
BlackDog22 kaže...

Pa kad je tako zašto se vas 500-600 tisuća branitelja ne okupite u ZG i sutra bi vlada dala ostavku? Još svaki neka povede bolju polovicu i djecu...

Ova vlada nebi dala ostavku da joj pol države bude pred vratima.. takvi su. I ovdje smo unatoč medijskoj blokadi i lažnim informacijama skupili preko 50 000 ljudi a ne par tisuća kako neki govore..

phoenix2003 kaže...

Čekaj malo. Hrvatska je potpisala Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima i Europsku Konvenciju o ljudskim pravima. Svako odstupanje od onoga što se nalazi u tim dokumentima a posebno onoga što piše u Konvenciji vuče posljedice. Ne može sad jedna desničarska stranka legalno doći na vlast i sve tek tako odbaciti bez posljedica. Na kraju svi Ustavi Europskih država su u saglasnosti sa Konvencijom tako da neupućeni desničari, između ostalih duvačkih instrumenata, mogu svirati kurcu. Sve im ostaje samo "čisti" san!

Ako ova vlada padne onda će sigurno na vlast doći netko drugi a EU sigurno neće reagirati.. Pogotovo kad je oporba članica EPP-a.. ;)

Long Live Freedom
11 godina
neaktivan

ja sam glasao za zivi zid i to vam je bila neka sansa za bolji zivot,ima i zvi zid neke greske ali ne toliko koliko imaju adeze i ezdepe

YAYA YAYA TOURE YAYA YAYA TOURE SO BEFORE HE BREAKS AWAY AND SCORES OH YAYA TOURE I THINK WE SHOULD MAKE PAY YOU SOME MORE
16 godina
The Black Iso kaže...

Ako ova vlada padne onda će sigurno na vlast doći netko drugi a EU sigurno neće reagirati.. Pogotovo kad je oporba članica EPP-a.. ;)

I? Što dalje? Uvesti sankcije EU?

15 godina
phoenix2003 kaže...

Jesi li objektivan ili samo želiš da, ono što se tebi sviđa i odgovara bude politika vlade. Kad si tako gorljiv, baci pogled na Mađarsku i sve što je Orban napravio pa tko mu je što mogao (iz EU). Uzmi u obzir da je predizborna kampanja i da se stvari namjerno polariziraju (to radi i jedna i druga strana a ti pušiš te spike). Zar ne razumiješ da kad se dođe na vlast stvari postaju bitno drukčije (pogledaj Grčku). Ako sam dobro shvatio, imaš poneku godinu iza sebe, nisi klinac, zato nemoj svakoga tko drukčije misli etiketirati već probaj malo bolje obrazložiti svoje argumente.

14 godina
protjeran
Friday kaže...

Čitam jučer neki članak i generalu Stipetiću. Čovjek ima mirovinu 7.800 kn. A jedan ljigež odvratni koji je bio brigadir u Osijeku (dok sam ja služio) ima skoro 13.000. Koja je to jebena logika čovječe...

Ah, moj sugradjanu. Vjerojatno je covjek primio 1098 gelera u tijelo, 88 metaka u prsa, i jadan, zasluzio tu mirovinu .

Nije sad bitno koji je cin !!!

Nemoj mi se samo ti petaljti u politiku ionako si cijeli dan na Forumu !!!!!!!!!!!!!!!!!!

E da, jos ljudi kazu da treba zgruvati zaposlenike u javnim, drzavnim sluzbama ????!!!!

Evo vam primjer covjeka, koji radi u privatnoj firmi i stalno je od jutra do "sutra" onlajn na ovom forumu  (znam jer sam vec 4 mj. na bolovanju)

Sto ti bre clovek radis inace ?!

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
18 godina
Strahoslav Trta kaže...

Evo vam primjer covjeka, koji radi u privatnoj firmi i stalno je od jutra do "sutra" onlajn na ovom forumu  (znam jer sam vec 4 mj. na bolovanju)

Friday i kompanjon u trenucima kad je BOL offline Friday i kompanjon u trenucima kad je BOL offline
Gledam te!
16 godina
mario.L_hr kaže...

Jesi li objektivan ili samo želiš da, ono što se tebi sviđa i odgovara bude politika vlade. Kad si tako gorljiv, baci pogled na Mađarsku i sve što je Orban napravio pa tko mu je što mogao (iz EU). Uzmi u obzir da je predizborna kampanja i da se stvari namjerno polariziraju (to radi i jedna i druga strana a ti pušiš te spike). Zar ne razumiješ da kad se dođe na vlast stvari postaju bitno drukčije (pogledaj Grčku). Ako sam dobro shvatio, imaš poneku godinu iza sebe, nisi klinac, zato nemoj svakoga tko drukčije misli etiketirati već probaj malo bolje obrazložiti svoje argumente.

I? Što su dobili?!  Cipras - tresla se gora, rodio se miš. Otkantali su Varufakisa da dobiju financijsku pomoć.Orban može da radi u skladu sa zakonima svoje države ali mimo toga ne. Orban radi u ekonomskom interesu Mađarske a ne dreči o čistoj Mađarskoj.  Ne može se i interesu predizborne kampanje ( a to još nije) govoriti o čistoj Hrvatskoj. To je opasno. Što to znači? Da ćemo spaliti knjige? Označiti Jevreje, Cigane i Srbe? Uzeti im imovinu koju su oteli od nas? Sjetimo se samo koliko je KGK obećavala i palila pa ništa. Sada sere o TV kanalu na Hrvatskom jeziku u BIH. E, to je stvarno problem nad problemima! Problem je Titova bista, pa ju je pod hitno izbacila iz ureda. Ne znam samo dokle će ljudi više gledati ovu predstavu. Ali opet jasno mi je da se HDZ bori za vlast ali nije mi jasno na koga lože ove ljude?

15 godina
phoenix2003 kaže...

I? Što su dobili?!  Cipras - tresla se gora, rodio se miš. Otkantali su Varufakisa da dobiju financijsku pomoć.Orban može da radi u skladu sa zakonima svoje države ali mimo toga ne. Orban radi u ekonomskom interesu Mađarske a ne dreči o čistoj Mađarskoj.  Ne može se i interesu predizborne kampanje ( a to još nije) govoriti o čistoj Hrvatskoj. To je opasno. Što to znači? Da ćemo spaliti knjige? Označiti Jevreje, Cigane i Srbe? Uzeti im imovinu koju su oteli od nas? Sjetimo se samo koliko je KGK obećavala i palila pa ništa. Sada sere o TV kanalu na Hrvatskom jeziku u BIH. E, to je stvarno problem nad problemima! Problem je Titova bista, pa ju je pod hitno izbacila iz ureda. Ne znam samo dokle će ljudi više gledati ovu predstavu. Ali opet jasno mi je da se HDZ bori za vlast ali nije mi jasno na koga lože ove ljude?

Jel' ti danas malo sporije kopčaš ili je u pitanju previše brlje.

Pa Grčku sam ti i spomenuo zbog razlike u predizbornim obećanjima i ponašanja kad se došlo na vlast.

Svima je jasno da ti se ne dopada HDZ, ni ja se ne veselim što će doći na vlast, ali tko je kriv za to? Jeli Karamarko tako sposoban čarobnjak da je stranku pred raspadom uspio posložiti i ekipirati te uvjeriti ljude da su oni pravi izbor? Sumnjam. Krivac za uspon HDZ-a je naš premijer i vladajuća koalicija. Da su, odmah na početku, krenuli s pravim reformama i pokazali da znaju što čine jamčim ti da bi dobili ne ovaj veći i idući mandat bez pol frke.

Što znači očistiti Hrvatsku? Ne znam i ne zanima me. Marginalna stvar u predizbornoj kampanji i borbi za pozicije. Glogoški će svoj utjecaj prodati za mjesto u Saboru ili vladi to je jasno svakome. Pitanje je zašto se vlast inatila na početku a onda, neki dan, vidimo premijera u srdačnom razgovoru s vođama prosvjeda. Dosljednost u nedosljednosti.

I popusti malo s tim tenzijama. Ništa bitno se ne dešava. Ako ne vjeruješ meni pitaj Mišu (Matu) Kovača.

18 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zavezao-se-lancem-za-baznu-stanicu-ako-ju-dignete-objesit-cete-me-i-tko-ce-onda-za-to-odgovarati/818115.aspx

Asti iruda neču da nas prave Hrvatine Povratnike (91 san bija u Australiji, slao pomoč doma) truju unim zračenjem. Neču da je moje lipo selo ka Čerobil i da dobijem raka. Moja Baba Mara umrla odtoga a baš dobila mobitel misec ipo pri!!

A onim komunistu mom susidu bogami pare netribaju kad ima kuču ovdi i stan u splitu. Priko mene mrtvog če njimu davat pare za antenu!! Iden nazvat Fra Šimu da mu rečem za ovo nečuveno... Jebaga led mobitel nema signala jebaga đava da ga jeba i telekoni!!!

Do you understand life?! Do you?!
17 godina

.. ali rečenica, Umirovljeni 55-godišnji Crnac je posegnuo za debelim čeličnim lancem .. u USA bi već imao kilu olova u tijelu i vješanje nebi bilo problem.

-s druge strane, suseljani imaju građanska prava mada ta rečenica zvuči neobično. Imaju čak pravo to (građansko) pravo prakticirati, njihova stvar. Dok se bazne stanice i (ne)potreba građevisnke/smještajne dozvole kao i svih potrebnih suglasnosti možda zaboravljaju ili se prigodno prilagođavaju nečijem interesu. Kao i u slučaju npr smetlišta, lokalno stanovništvo ima pravo, elektrane, .. i sad to pravo koristi neki 'Crnac', a mi ne znamo tko je u pravu (nit nas zanima osim kao zgodna pričica).

A baba, pa morala je umrit jendog dana, od nečega.. bolje od mobitela nego da je unuci moraju pod tramvaj bacit ili od tuge i sl.. Kad se spomenu eutanazije, možda bi i mobitel mogao biti rješenje, humanije nego streljanje i sl.

18 godina
odjavljen
Strahoslav Trta kaže...
Friday kaže...

Ah, moj sugradjanu. Vjerojatno je covjek primio 1098 gelera u tijelo, 88 metaka u prsa, i jadan, zasluzio tu mirovinu .

Nije sad bitno koji je cin !!!

Nemoj mi se samo ti petaljti u politiku ionako si cijeli dan na Forumu !!!!!!!!!!!!!!!!!!

E da, jos ljudi kazu da treba zgruvati zaposlenike u javnim, drzavnim sluzbama ????!!!!

Nije primio nikakav geler u tijelo. Koristio je sredsta od vojske kao da su njegova. Znam, vidio na svoje oči...

A šta ja radim... hm..

Radim tri posla, zapravo. Evo pogledaj kad mi je jučer bio prvi post na forumu. U to doba se ustajem i radim do 7. Odlazim na drugi posao (dnevni) sa kojeg se vraćam oko 17h kući. Onda na red dolazi treći posao. Priroda posla je takva da mogu cijelo vrijeme alt-tabirat i pratiti tko šta sere. Inače nemam potrebe pravdati se desničarima ali za tebe sam učinio iznimku

Freak Show Inc.
16 godina
mario.L_hr kaže...

Jel' ti danas malo sporije kopčaš ili je u pitanju previše brlje.

Pa Grčku sam ti i spomenuo zbog razlike u predizbornim obećanjima i ponašanja kad se došlo na vlast.

Svima je jasno da ti se ne dopada HDZ, ni ja se ne veselim što će doći na vlast, ali tko je kriv za to? Jeli Karamarko tako sposoban čarobnjak da je stranku pred raspadom uspio posložiti i ekipirati te uvjeriti ljude da su oni pravi izbor? Sumnjam. Krivac za uspon HDZ-a je naš premijer i vladajuća koalicija. Da su, odmah na početku, krenuli s pravim reformama i pokazali da znaju što čine jamčim ti da bi dobili ne ovaj veći i idući mandat bez pol frke.

Što znači očistiti Hrvatsku? Ne znam i ne zanima me. Marginalna stvar u predizbornoj kampanji i borbi za pozicije. Glogoški će svoj utjecaj prodati za mjesto u Saboru ili vladi to je jasno svakome. Pitanje je zašto se vlast inatila na početku a onda, neki dan, vidimo premijera u srdačnom razgovoru s vođama prosvjeda. Dosljednost u nedosljednosti.

I popusti malo s tim tenzijama. Ništa bitno se ne dešava. Ako ne vjeruješ meni pitaj Mišu (Matu) Kovača.

Vidi Mario, sve ja razumijem ali ne smije se dopustiti bilo kojoj političkoj stranci da obećava stvari poput "čiste" zemlje bili mi simpatizeri te stranke ili ne. Ovdje vrijedi pomenuti primjer Njemačke političke stranke NPD (koja se dovodi u vezu sa nacistima) a koja već odavno balansira na rubu zabrane i sve mi se čini da ih Njemačka čeka da samo učine jedan pogrešan korak, poput poziva na čistu Njemačku. Mene ne boli što će HDZ doći na vlast već me boli to što je društvo u tako jadnom stanju da će dovesti na vlast jednu partiju koja zagovara, između ostalog, "čistu" Hrvatsku. Da, "čistu". Mene veoma zanima taj pojam "čista". Koga nije briga trebao bi dobro da se preispita. Boli me to, kao što si već rekao, zbog čega to sve Glogoški radi. I ne samo on, već ima tu i Klemm i drugi. U redu je glasati za HDZ ali kurvanjski je od HDZ-a što u borbi za vlast igraju na ovu kartu i ljude ponovo pozivaju na "čistu, zemlju, rat i ne znam što sve ne.  "Zna se" što će se desiti kada HDZ opet sjedne na vlast.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 10:22 (phoenix2003).
17 godina
phoenix2003 kaže...
..

Vidi Mario, sve ja razumijem ali ne smije se dopustiti bilo kojoj političkoj stranci da obećava stvari poput "čiste" zemlje bili mi simpatizeri te stranke ili ne...

-naporan si. npr Čista zemlja od kriminala/korupcije? To je kalsična retorika, a govorancije pa i negativne su ipak stvar demokracije/slobode (pa i kad se ne slažemo), zato npr postoji forum i tipkaš.. ili daš glas za-protiv. Izdvajanje riječi sam već objasnio, pogotovo fašizam. Pa sad vidi, fašizam, čista.. kad se to spoji u jednom odlomku, što se dobije? Zato bi (onaj text) ipak uzeo sa šakom soli. Bez potrebe da impliciraš neko mišljenje/stav. Jednostavno ne gutam informacije kad su formulirane 'gebelsovski' nego ih tad uzimam posoljene.

Što da Holly želi čistu zemlju? Dali bi bila fašistica da pozove na zajdničku akciju? Nosi crno?.. itd. Zato ne impliciraj značenje (ili nečije postove koji ti trenutno nisu legle u kontekst).

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 10:44 (ihush).
16 godina
phoenix2003 kaže...

Vidi Mario, sve ja razumijem ali ne smije se dopustiti bilo kojoj političkoj stranci da obećava stvari poput "čiste" zemlje bili mi simpatizeri te stranke ili ne. Ovdje vrijedi pomenuti primjer Njemačke političke stranke NPD (koja se dovodi u vezu sa nacistima) a koja već odavno balansira na rubu zabrane i sve mi se čini da ih Njemačka čeka da samo učine jedan pogrešan korak, poput poziva na čistu Njemačku. Mene ne boli što će HDZ doći na vlast već me boli to što je društvo u tako jadnom stanju da će dovesti na vlast jednu partiju koja zagovara, između ostalog, "čistu" Hrvatsku. Da, "čistu". Mene veoma zanima taj pojam "čista". Koga nije briga trebao bi dobro da se preispita. Boli me to, kao što si već rekao, zbog čega to sve Glogoški radi. I ne samo on, već ima tu i Klemm i drugi. U redu je glasati za HDZ ali kurvanjski je od HDZ-a što u borbi za vlast igraju na ovu kartu i ljude ponovo pozivaju na "čistu, zemlju, rat i ne znam što sve ne.  "Zna se" što će se desiti kada HDZ opet sjedne na vlast.

Jesi čuo za smeće? Smeće dolazi u raznim oblicima i uglavnom ga treba počistiti. Može se doslovno raditi o smeću, a može biti i metaforički. Metaforički treba gledati u pozitivnom kontekstu jer nisu jučer ni Hitler ni Staljin izjavili da žele čistu Hrvatsku. Da li ti želiš prljavu Hrvatsku? Zašto prizivaš rat? HDZ želi rat? Jesi li ti čist? 

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2015 11:07 (Ezio).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice