Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.211.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Ranko Kukumar kaže...
The Black Iso kaže...

Oni jesu većina ali su koncetrirani na manjem teritoriju.. Hrvati su od vajkada na području BiH i prirodno imaju veće teritorije...
Kad bi BiH bila uređena kao država triju konstitutivnih ravnopravnih naroda onda nebi bilo takvih problema..

ne drži ti to vodu.. hrvati nemaju svoj RTV kanal, porez iz Hercegovine ide za Sarajevo.. pale im se zgrade po Mostaru.. opstruira se rad stolnog grada..

Pa i BIH je uređena država kao 3 konstitutivna naroda

Hrvati kao jedan od naroda koji čine Federaciju BIH imaju kanal zajednički sa bošnjacima. Ako ti se ne gleda - nemoj gledati. Ako ne želiš plaćati pretplatu - Ne moraš. Ja je ne plaćam već godinama i nikakvih problema nisam imao. To što ti želiš TV program na kojem se viori fašistička zastava Herceg Bosne je tvoj problem, ne problem uređenja države. 

Mislim da bi Hrvati u BIH više bili zainteresirani za više radnih mjesta već za RTV kanal. Ako će taj kanal biti glasnik samo jedne političke stranke (a u tu svrhu se prvenstveno traži njegovo osnivanje), ne znam koja je njegova svrha? Pa na Federalnoj TV 75% vremena već se govori hrvatski jezik. Dalje, što je sa ostalim narodima u BIH koji su presudom Sejdić-Finci dobili jednaka prava? Hoće li sad i ti ljudi tražiti svoj RTV kanal i tko će to sve financirati?!

Što se tiče toka novca, novac mora negdje ići da bi se rasporedio kroz proračun. Ako ti policija naplati kaznu taj novac ne ide u plaće policajcima već u trezor. Iz trezora novac se proračunom dijelu obrazovanju, zdravstvu... a proračun donose u Parlamentu stranke iz reda hrvatskog naroda tako da argument "novac ide u Sarajevo" spada u pijansku škutorsku priču ispred lokalne prodavnice.

16 godina
neaktivan
fredii kaže...

Kao student povijesti, mogu ti reći da Tito nije bio fašista nego antifašista, koji je poveo borbu protiv fašista domaćih i stranih, kako bi se reklo, naravno uz pomoć izvana, jer za razliku od Četnika koji su gotovo od početaka bili saveznici s fašistima

A ako hoćete također ratne zločince. Evo Churchil koji je 1942. izazvao glad u Bengalu, jer je odvukao hranu za Britaniju, pa onda nije se libio koristiti kemijsko oružje u ruskom građanskom. Nije također se libio ni dozvoliti bombardiranje civilnih gradova u Njemačkoj. Također de Gaulle je dopustio masakre u Francuskoj, nad Višijevcima, divljanje Francuske slobodne armije po Njemačkoj. Ili Trumanovo ubojstvo 1.7 milijuna njemačkih vojnika poslije rata, glađu...

Svaka današnja diskusija o Titu, Paveliću i o 45'oj općenito kreće iz smjera od danas pa unazad pri čemu bi svi bili zločinci, ne samo Pavelić. Uzmi Cezara kao genocidnog manijaka pa nadalje, teško je nać ikoga tko po današnjim normama nebi bio zločinac. Dobro si to povezao skupa.

Danas fažizam i općenito ratni zločin ima puno šire značenje no što je tada bio slučaj, no u nekoj ludoj varijanti bi i Ameri dijelom bili fašisti kad uzmeš da crncima do pred jučer nisu dali da mrdnu, eto cijeli svijet je tada bio fašistički, od Cezara do Vikinga, preko Crkve do Maja i Asteka, svi su zločinci.

Budući da je antifašizam borba protiv fašističke Italije, odnosno nacističke Njemačke onda je Tito bio antifašist. Amen. Da je Tito imao neka demokratska načela, pa i nije, zapravo je sada jasno da je bio diktator u (blažoj varijanti) koji se nije libio oduzimati ljudska prava. Prvenstveno tu mislim na ostale komuniste koji su platili glavom (Hebrang pa nadalje) jer su mislili drugačije (nebitno jel njihovo mišljenje bilo dobro ili ne), no to ne znači da nije bio antifašist.

Partizani su 41' ustali protiv fašizma i nacizma. To je bila jedina svrha tih partizana i glupo je reć da je partizanski ustanak bio išta drugo osim antifašističkog pokreta kada su i nastali samo zbog toga.

Treba dakako reć i da je pokret nastao 22.06.1941, datum koji je širem svijetu poznat kao početak operacije Barbarossa, odnosno napad Hitlera na SSSR, i da je Tito "ustao"  dva tjedna (04.07. - dan borbe) nakon Sisačkih partizana kao vođa komunističke partije. Vidimo da je em to teško povezat samo sa antifašizmom, odnosno očigledno je partizanski pokret (Titov) dijelom i reakcija na napad Hitlera na komunistički SSSR. To se može pripisati i taktici, no budući da je Tito boljševik jasno je da je partizanski pokret usko povezan s Hitlerovim napadom na SSSr i da je tu očit utjecaj Kominterne na Tita i partizane. Nemojte zaboravit da je Tito biran valjda 50 puta na čelo svih mogućih sindikata kao komunist i prije rata i da je nekoliko puta bio po robijama zbog toga svega (KP je bila dosta jaka i prije rata).

Da nejdem sad duboko, Tito je definitivno antifašist, kao što je i partizanski pokret primarno antifašistički pokret. To je njegov rat "prema van". No ujedno je Tito i komunist koji je činio i ratne zločine da dođe "na vlast", odnosno da dođe do pobjede u tom ratu. Učio je to u Rusiji, i Rusi su slično postupali (likvidirali protivnike), no to je bilo uobičajeno i svugdje po svijetu. To je Titov rat "prema unutra". To dvoje se dešava istovremeno i nevjerujem da bi pobjedio "prema van" da nije sredio stanje u svom "dvoru". Da, pobio je neke ljude, al brate imaš preko sebe konc logore, plinske komore, narod je rasut. Pa šta je drugo mogao nego ih sve skupit kako je znao.

A to nije nimalo bio lak zadatak kad uzmeš da je u to vrijeme u Jugi bilo nekoliko paralelnih struja koje su se međusobno klale. I Tito je surađivao sa Talijanima i Švabama kada je trebalo ić protiv Četnika itd, ne mislim da su pili kavu na Kamelegdanu već su se dogovorno primirili kako bi se riješili trećeg. Ali to je u svakom ratu legitimna taktika i ne čini to Tita zločincem niti manjim antifaštom no što jest.

Usto se zaboravlja da nije bilo lako naći snage protiv Hitlera koji je u svakom trenutku mogao poslat "pol armije" koja bi zgazila Jugu do Grčke (a i exex Juga je i pala u "dva sata") i tu se definitivno taktiziralo koliko se moglo (da Hitler ode prema Rusiji) jer si imao poklan narod koji je do jučer orao njive i sad ovo šta je ostalo treba postrojit za borbu. Imaš domobrane, ustaše, četnike, domobrance, partizane... i svi "mobiliziraju" isti puk. Moja familija je davala svinje svakoj armiji koja bi došla "po muške" i zna mi "djed tetak" pričati kako su u istom danu znali doć i Ustaše i Partizani, u razmaku od sat dva, kako bi pokupili mušku čeljad koja je mogla držat pušku u ruci.

Kada to sve staviš na papir, sva sreća da su partizani relativno brzo pobjedili ostale struje jer ko zna šta bi bilo da Tito nije prevladao (prema unutra) i koliko bi se svi međusobno klali da netko nije tome stao na kraj. Hitler je izgubio, time su popušili i Ustaše, dakle bilo je ili Tito ili Četnici (nekakve sponzoruše bivše kraljevine), sreća da je tito uz "strance" sredio i ove "domaće" jer bi se ubijali sve do zadnjeg čovjeka.

A ako netko misli da je Tito trebao bit "med i mlijeko", svetiji od pape... samo pokušajte zamislit koliko bi svatko od vas spustio kriterije da se nađe u toj situaciji. Kad nemaš šta za jest 3 mjeseca, sretan si kad uloviš skakavca, gozba je kad uloviš štakora. Sad zamisli partizane koji kreću u borbu sa nešto malo boraca protiv već dobro naoružanih sponzoruša Četnika, Ustaša, Švaba, talijana.. pa uzimaš svakog tko je protiv njih, ionako se svi kolju pa bolje da ubija za tebe nego tebe.

Eto, sad je problem što je Tito bio komunist pa ga to čini manjim antifašistom. I oke, treba reć šta je tada bilo loše pa da to popravimo danas, ali srat da je on uz bok Paveliću jer je "isto ubijao" je mučka svinjarija. Pavelić je bio veleizdajnički namjesnik nacističkog okupatora da privremeno kolje narod pod sobom dok nas Hitler sve ne pokolje (nismo arijevci, sigurno bi svi platili glavom), Tito se bez obzira na komunističku pozadinu iz SSSRa borio za taj narod, organizirao narod protiv okupatora (sjetite se Trsta i Titove borbe i nakon rata) i povezao 15 različitih struja u jednu državu koja je više manje vrlo dobro funkcionirala skoro pol stoljeća i ostavio je vrlo razvijenu zemlju u jednoj uniji koja je imala više slobode no što se želi prikazat. Nakon njega smo se kroz deset godina opet svi poklali.

Ali neznam šta desničari seru protiv Tita i partizana (u tom smisli što su ujedno i komunisti) kada je 80% HDZa došlo iz partije, da ne govorim da je i Tuđman bio "alfa partisan". Više je komunista 91'. prešlo u HDZ no što ih je ostalo u SDPu. To je činjenica.

Jedini antifašizam koji imamo je partizanski pokret i Tito (prvi antifašistički pokret u svijetu btw). Jedini pobjednici u tom ratu (i prema unutra i prema van) su partizani i Tito. Zašto netko ima potrebe srat po jedinim svojim pobjednicima i antifašistima u tom ratu, pa nek bili i komunisti mi stvarno nejde u glavu, niti će mi to ikad biti jasno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 21:16 (ivan dragi).
17 godina
neaktivan
Edge kaže...

Stvar je da 95% dijaspore bilo to iz Australije, Njem, Austrije, BiH, itd... daje glas HDZ-u sto se potpuno razlikuje od misljenja gradjana koji zive u Hrv. sto pokazuje cinjenicu da oni nemaju pravu predodzbu o stanju u Hrvatskoj i nisu sposobni glasat.

Jednostavna matematika (ista stvar ko 2 + 2 = 4), istina da je bilo ljudi koji iz drugih drzava bili u ratu, ali bilo je i onih koji su pobjegli i zaradjivali marke za mercedes dok su tu ljudi radili za 5 kruha i 3l mlijeka mjesecno. Ugl. proslo svrseno vrijeme, (skoro) svima je bilo tesko.

Kak sad stvari stoje ovi parlamentarni su zadnji neispucali metak koji ce opet izgleda ici u prazno.

Druže, nisam hadezeovac ni esdepeovac, ali ti hoću reći jedno po županijama u većini vlada HDZ, pogotovo Slavonija. Slavonija je uništena. Sve same kancelarije, opcine, gradske uprave itd...
Da ne spominjem konzume i ostale trgovine di rade jadni ljudi za pickin dim.
Da ne duljim. Karikiram, radim u gradskoj upravi, plaća mi je preko 7000 kn, upao sam tamo jer sam u hadezeovoj mladeži. Jer mi tata pozna tog i tog. Super mi je, ne radim ništa. Radno vrijeme mi je od 8 do 2. Cipelarina mi je 700 kn, do kuće imam 300 metara. Milina. Šutim i čuvam radno mjesto. Sljedeće izbore glasam za HDZ jer mi je HDZ dao posao.
Takvih je u državi jako puno.
Da ja i žena imamo posao u nekoj općini i placu boli glava, di su mi Tuđman i ekipa dala posao, za mene bi bio HDZ svetinja, bez obzira na ove sve afere i sranja koja su se dogodila. Zapravo bolila bi me briga. Ne radim ništa, uživam.  Takvi smo bi balkanci, svinje. Bolje ni ne zaslužujemo.

Pošteni i normalan radnik, seljak, neće dat glas HDZ-u ni SDP-u. Nego nekom trećem. Dok god, ne bude radnika, seljaka i proizvodnje. Nema ni Hrvatske.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.4.2015 21:37 (razer1911).
17 godina

Hebrang je platio glavom, ne zato jer je koketirao s Pavelićem tokom rata i org. neke svoje pizdarije u Hrvatskoj (zaboravio sam točno što), nego zbog toga što je bio u dosluhu s Staljinom. Da je Crvena Armija, intervenirala 1948. i osvojila FNRJ (Tek 1963. je dobila naziv SFRJ), Hebrang i još jedan Srbin čijega se imena ne sjećam postali bi glavni. Otac i sin se uopće ne razlikuju, doduše ovaj čak javno priča totalne gluposti. Razlog zašto je puno Hrvata iz Dalmacije otišlo u Partizane bio je razlog, što su ispod granične linije koju su kontrolirali Talijani, slobodno operirali četnici, koji su masovno ubijali i palili (također iz istog razloga je nastala i Crna Legija, a dobar dio nje, ako ne i preko 50% su činili Muslimani), a NDH nije mogla tamo imati vojne baze, makar je to bio službeno njezin teritorij. Tito je pripremljen u SSSR-u i počistio je KPJ, koja je prije rata imala 10 000 članova, ali to je bilo jad i bijeda. On je tu uveo reda. Jer rat se praktički očekivao. Čak je i sam Hitler 1931. dao intervju novinaru Breiviku koji je ujedno bio nacista gdje mu kaže da će nakon što peuzmu vlast, 7 godina kasnije napasti SSSR. Inače taj intervju možete pročitati u knjizi Eduarda Čalića "Hitler bez maske".

Nemojmo se zavaravati moji drugovi ljevičari, da je Tito bio cvijeće. Tito jeste imao jednostavan pristup običnim ljudima, do te mjere da je znao na Brionima sjesti i pričati s običnim radnicima, kao najobičniji čovjek. Znam to jer su mi pričali ljudi koji su se susreli s njime, često je odsjedao u Puli ili na Brionima... Ali isto također je znao zategnuti uzde i to jako, a pogtovo Jovanka, i on se čak nje bojao.

Od 1945-1948. FNRJ je bila SSSR u malome. Raskid Tito-Staljin ili "povijesno NE", se moglo dogoditi, samo i baš samo jer su mu pozadinu držali Amerikanci u: žitu, vojnoj opremi i financijama. U to vrijeme SSSR je bez problema mogao pregaziti FNRJ. Tri dana prije "povijesnog NE", jednog radnika u Uljaniku pitali su dali podržava druga Staljina? On je naravno rekao, da podržava. Nakon tri dana došlo je do "povijesnog NE" i čovjek je dobio otkaz. Možda čak i nije podržavao, ali jednostavno ta tri dana prije tog događaja, to je još uvijek bio dobar odg.

Svaki rat ima dvije faze: 1. borba protiv neprijatelja. 2. borba za vlast. Savezi se spajaju tokom rata, a prijateljstva nisu stalna. Jedino su interesi uvijek isti.

Svi spominju Bleiburg, Goli otok, kao argumente da je on među "najvećim zločincima". Ali tko sve od vas koji spominjete Bleiburg, zna da je on direktna posljedica onoga što su kvislinzi radili? Jasenovac, Jadovno, Danica itd. To su sve mjesta gdje su deseci tisuća nevinih stradali, zbog krive vjere ili krivih krvnih zrnaca. Dali znate da su kod Dvigrada bile borbe s Crnom Legijom? Ili da li znate da su saveznici imali dogovor da ona strana koja zarobi neprijatelj druge strane protiv koje se on borio da je treba njoj predati? Znači, Britanci su zbog političkog dogovora morali predati HOS, Partizanima. Goli otok je do 1954. bio logor. Kasnije je postao običan zatvor. Ne spominjete niti to, da je Pavelić osobno odlazio do Hitlera, ali niti to da su veliki dio, visokih zapovjednika u oružanim snagama NDH bili Židovi i Srbi.

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
17 godina
neaktivan

Neki dan pogledao ruski film

, pa rekoh da malo potražim po Wikipediji šta zanimljivo.

I tako ja švrljam kad ono imam šta viditi Sovieti vs Nazi + Rumunjske, Talijanske, Mađarske, NDH Hrvatske snage - Hrvatska legija pod vodstvom Viktora Pavičića.

Nisam znao da su sudjelovali i u osvajanju SSSR-a.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
boxer kaže...

Neki dan pogledao ruski film

, pa rekoh da malo potražim po Wikipediji šta zanimljivo.

I tako ja švrljam kad ono imam šta viditi Sovieti vs Nazi + Rumunjske, Talijanske, Mađarske, NDH Hrvatske snage - Hrvatska legija pod vodstvom Viktora Pavičića.

Nisam znao da su sudjelovali i u osvajanju SSSR-a.

Taj film je totalno sranje. Švabe su napravili puno bolji http://www.imdb.com/title/tt0108211/?ref_=nv_sr_2

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
17 godina
neaktivan
fredii kaže...

Taj film je totalno sranje. Švabe su napravili puno bolji http://www.imdb.com/title/tt0108211/?ref_=nv_sr_2

Taj mi je u bookmarksima, ali nikako da stignem da ga pogledam.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina

sretan vam praznik rada, osim ako radite u konzumu, lidlu, kauflandu, sparu, itd.,..

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina

Ili ako radite u šiptarskoj pekari Kajzerica, danas rade kao i svaki dan u tjednu; od 06:00 do 24:00

14 godina
ElektričnaOvca kaže...

sretan vam praznik rada, osim ako radite u konzumu, lidlu, kauflandu, sparu, itd.,..

:(

http://www.dnevno.hr/planet-x/stravicna-istina-o-1-maju-koja-se-taji-ako-slavite-klanjate-se-luciferu-slavite-valpurgijsku-noc-najdemonskiji-dan-u-godini

14 godina
Ranko Kukumar kaže...
ElektričnaOvca kaže...

:(

http://www.dnevno.hr/planet-x/stravicna-istina-o-1-maju-koja-se-taji-ako-slavite-klanjate-se-luciferu-slavite-valpurgijsku-noc-najdemonskiji-dan-u-godini

no bbq for you, Zrinka :(

Tread softly because you tread on my dreams.
18 godina
ElektričnaOvca kaže...

no bbq for you, Zrinka :(

Ja iskreno sumnjam da Zrinka K. uopće postoji. Prespaljeno je to da bi živjelo.

18 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Mislim da bi Hrvati u BIH više bili zainteresirani za više radnih mjesta već za RTV kanal. Ako će taj kanal biti glasnik samo jedne političke stranke (a u tu svrhu se prvenstveno traži njegovo osnivanje), ne znam koja je njegova svrha? Pa na Federalnoj TV 75% vremena već se govori hrvatski jezik. Dalje, što je sa ostalim narodima u BIH koji su presudom Sejdić-Finci dobili jednaka prava? Hoće li sad i ti ljudi tražiti svoj RTV kanal i tko će to sve financirati?!

Što se tiče toka novca, novac mora negdje ići da bi se rasporedio kroz proračun. Ako ti policija naplati kaznu taj novac ne ide u plaće policajcima već u trezor. Iz trezora novac se proračunom dijelu obrazovanju, zdravstvu... a proračun donose u Parlamentu stranke iz reda hrvatskog naroda tako da argument "novac ide u Sarajevo" spada u pijansku škutorsku priču ispred lokalne prodavnice.

Nemoj ti mislit za nas, ja sam zivio tamo i imam rodbinu tamo tako da mi ne prodaji te priče.. Znam točno kako i zašto smo mraginalizirani.. i ako je država tri KONSTITUTIVNA naroda onda mora biti jednako za SVE.

Ne mjesaj sejdić-fince jer po tome bi onda svaka nacionalna manjina trebala imati svoj tv kanal a Hrvati u BiH nisu nacionalna manjina nego jedan od tri konstitutivna naroda. I dok se to ne rijesi neće biti napretka..

Jednostavno Hrvati u BiH su moćniji, bolje rade i sposobniji su od ostalih..

fredii kaže...

Hebrang je platio glavom, ne zato jer je koketirao s Pavelićem tokom rata i org. neke svoje pizdarije u Hrvatskoj (zaboravio sam točno što), nego zbog toga što je bio u dosluhu s Staljinom. Da je Crvena Armija, intervenirala 1948. i osvojila FNRJ (Tek 1963. je dobila naziv SFRJ), Hebrang i još jedan Srbin čijega se imena ne sjećam postali bi glavni. Otac i sin se uopće ne razlikuju, doduše ovaj čak javno priča totalne gluposti. Razlog zašto je puno Hrvata iz Dalmacije otišlo u Partizane bio je razlog, što su ispod granične linije koju su kontrolirali Talijani, slobodno operirali četnici, koji su masovno ubijali i palili (također iz istog razloga je nastala i Crna Legija, a dobar dio nje, ako ne i preko 50% su činili Muslimani), a NDH nije mogla tamo imati vojne baze, makar je to bio službeno njezin teritorij. Tito je pripremljen u SSSR-u i počistio je KPJ, koja je prije rata imala 10 000 članova, ali to je bilo jad i bijeda. On je tu uveo reda. Jer rat se praktički očekivao. Čak je i sam Hitler 1931. dao intervju novinaru Breiviku koji je ujedno bio nacista gdje mu kaže da će nakon što peuzmu vlast, 7 godina kasnije napasti SSSR. Inače taj intervju možete pročitati u knjizi Eduarda Čalića "Hitler bez maske".

Nemojmo se zavaravati moji drugovi ljevičari, da je Tito bio cvijeće. Tito jeste imao jednostavan pristup običnim ljudima, do te mjere da je znao na Brionima sjesti i pričati s običnim radnicima, kao najobičniji čovjek. Znam to jer su mi pričali ljudi koji su se susreli s njime, često je odsjedao u Puli ili na Brionima... Ali isto također je znao zategnuti uzde i to jako, a pogtovo Jovanka, i on se čak nje bojao.

Od 1945-1948. FNRJ je bila SSSR u malome. Raskid Tito-Staljin ili "povijesno NE", se moglo dogoditi, samo i baš samo jer su mu pozadinu držali Amerikanci u: žitu, vojnoj opremi i financijama. U to vrijeme SSSR je bez problema mogao pregaziti FNRJ. Tri dana prije "povijesnog NE", jednog radnika u Uljaniku pitali su dali podržava druga Staljina? On je naravno rekao, da podržava. Nakon tri dana došlo je do "povijesnog NE" i čovjek je dobio otkaz. Možda čak i nije podržavao, ali jednostavno ta tri dana prije tog događaja, to je još uvijek bio dobar odg.

Svaki rat ima dvije faze: 1. borba protiv neprijatelja. 2. borba za vlast. Savezi se spajaju tokom rata, a prijateljstva nisu stalna. Jedino su interesi uvijek isti.

Svi spominju Bleiburg, Goli otok, kao argumente da je on među "najvećim zločincima". Ali tko sve od vas koji spominjete Bleiburg, zna da je on direktna posljedica onoga što su kvislinzi radili? Jasenovac, Jadovno, Danica itd. To su sve mjesta gdje su deseci tisuća nevinih stradali, zbog krive vjere ili krivih krvnih zrnaca. Dali znate da su kod Dvigrada bile borbe s Crnom Legijom? Ili da li znate da su saveznici imali dogovor da ona strana koja zarobi neprijatelj druge strane protiv koje se on borio da je treba njoj predati? Znači, Britanci su zbog političkog dogovora morali predati HOS, Partizanima. Goli otok je do 1954. bio logor. Kasnije je postao običan zatvor. Ne spominjete niti to, da je Pavelić osobno odlazio do Hitlera, ali niti to da su veliki dio, visokih zapovjednika u oružanim snagama NDH bili Židovi i Srbi.

Meni se neda ovdje pisat pamflete.. pogledajte ovo i ond ami odgovorite na njegove činjenice i argumente.. ako možete.
Unaprijed molim da ne etiketirate čovjeka,  jednostavno poslusjate i probajte argumentirano srušiti njegove argumente.
Od 4:00 počinje objašnjavati.

ivan dragi: i draža mihajlović je bio antifašist..

Long Live Freedom
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 15:24 (The Black Iso).
18 godina

Hahahahahaha koja budaletina.

- Psiho246
14 godina
Psiho246 kaže...

Hahahahahaha koja budaletina.

O tome ti ja govorim, hrvati iz BIH, mene je stid zbog ovakvih

15 godina
neaktivan

ljudi su loše informirani i malo toga znaju  zbog toga što im netko nameće lažnu istinu

16 godina
The Black Iso kaže...

Nemoj ti mislit za nas, ja sam zivio tamo i imam rodbinu tamo tako da mi ne prodaji te priče.. Znam točno kako i zašto smo mraginalizirani.. i ako je država tri KONSTITUTIVNA naroda onda mora biti jednako za SVE.

Ne mjesaj sejdić-fince jer po tome bi onda svaka nacionalna manjina trebala imati svoj tv kanal a Hrvati u BiH nisu nacionalna manjina nego jedan od tri konstitutivna naroda. I dok se to ne rijesi neće biti napretka..

Ja sam rođen "tamo", živim "tamo" i najvjerojatnije ću "tamo" i skončati, zato nemoj ti meni o tome da govoriš. Sejdić-Finci je bio moj diplomski rad tako da znam nešto više od drugih o tome. Da skratimo: ostali će biti konsitutivni. To i jeste problem za "nacionalsocijalističke" stranke koje se predstavljaju kao legitimni predstavnici naroda.

Hrvati moćniji od drugih... SIEG HEIL!!!!!

18 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...
The Black Iso kaže...

Ja sam rođen "tamo", živim "tamo" i najvjerojatnije ću "tamo" i skončati, zato nemoj ti meni o tome da govoriš. Sejdić-Finci je bio moj diplomski rad tako da znam nešto više od drugih o tome. Da skratimo: ostali će biti konsitutivni. To i jeste problem za "nacionalsocijalističke" stranke koje se predstavljaju kao legitimni predstavnici naroda.

Hrvati moćniji od drugih... SIEG HEIL!!!!!

Tko se zadnji smije, nasjlađe se smije ! ;)

Ajde da čujem argumente.. pobijte ono sot sam napisao i bez usutkavanja sa zutim kartonima.

Long Live Freedom
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.5.2015 1:03 (The Black Iso).
16 godina
The Black Iso kaže...

Tko se zadnji smije, nasjlađe se smije ! ;)

Ajde da čujem argumente.. pobijte ono sot sam napisao i bez usutkavanja sa zutim kartonima.

Ne znam što hoćeš da kažeš sa ovim "Tko se zadnji smije, nasjlađe se smije !" Pobijati te ne vrijedi jer nećeš promjeniti svoje jadno mišljenje. U ostalom u stvarnom životu sve se radnje odvijaju suprotno tvom mišljenju i ako to nisi u stanju da prepoznaš ne znam što želiš da čuješ od nas.

14 godina
protjeran
razer1911 kaže...

Cipelarina mi je 700 kn, do kuće imam 300 metara.

Naknada za prijevoz u svim javnim, drzavnim, sluzbama , opcinama, zupanijama; skresana je svima na 175 kn mjesecno još od 3 mjeseca prosle godine.

Osim toga da bi imao uopce pravo na "cipelarinu" moraš biti udaljen više od 2 km od radnog mjesta po HAK-ovoj karti, najbrzom cestovnom dionicom od tvoje kuce do ulaza u firmu.

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
16 godina

Ja bih to davno ukinuo. Onaj koji je konkurisao na radno mjesto znao je koliko je to udaljeno.

18 godina
Strahoslav Trta kaže...

Naknada za prijevoz u svim javnim, drzavnim, sluzbama , opcinama, zupanijama; skresana je svima na 175 kn mjesecno još od 3 mjeseca prosle godine.

Osim toga da bi imao uopce pravo na "cipelarinu" moraš biti udaljen više od 2 km od radnog mjesta po HAK-ovoj karti, najbrzom cestovnom dionicom od tvoje kuce do ulaza u firmu.

Jesi siguran da je svima skresano na samo toliko? Koliko znam iz primjera oko mene, nije.

A cipelarina kao termin mi uopće nije jasan - ono, trebaš kuputi cipele da bi došao na posao inače ti ne trebaju? Hlače ili košulje pak nisu obavezne?

17 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...
razer1911 kaže...

Cipelarina mi je 700 kn, do kuće imam 300 metara.

Varaš se druže ;)

18 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Ne znam što hoćeš da kažeš sa ovim "Tko se zadnji smije, nasjlađe se smije !" Pobijati te ne vrijedi jer nećeš promjeniti svoje jadno mišljenje. U ostalom u stvarnom životu sve se radnje odvijaju suprotno tvom mišljenju i ako to nisi u stanju da prepoznaš ne znam što želiš da čuješ od nas.

Želim reći da će se stvari okrenuti i to je jedina istina, onaj tko to ne kuži ili ne želi prihvatiti taj je jednostavno u krivu.. BiH jednog dana zeli zapoceti pregovore i uci u EU, mi Hrvati smo već u EU.. već sada se donose rezolucije da se hrvatima mora omogućiti RTV kanal na Hrvatskom jeziku, već sada se jako puno radi na popravljanju polozaja Hrvata u BiH i trenutno smo u puno boljoj poziciji.. ako ne vjerujes pogledaj sta je sve u zadnje vrijeme doneseno u vezi BiH u Europskom pralamentu.. a ono sto se vama neće sviđati je to da trenutno sve politicke stranke u Hrvatskoj rade na poboljsanju stanja(pa i SDP i svaka im čast na tome)... i daj molim te pobij činjenice ako možeš, ja prihvaćam samo istinu.

Strahoslav Trta kaže...

ne znam al meni sve to zvuči glupo sta on govori i mislim da se normalna osoba nebi time hvalila javno.. izgleda da je namjerno to napisao da popljuje određene ljude kao "insajder"...

hanteed kaže...

cuj hrvatska republika herceg-bosna fasisticka republika hhahhhhhahahahhahhhahahahhhahhahahhhhaha

pa svega apsurdnog ovdje mozes čuti...

Za kraj..

Hrvati su glasovali za neovisnu BiH, da bi je valjda poslije lakše podjelili.

Hrvatska je prva priznala BiH, da bi je valjda poslije lakše napala.

Hrvatska je primila na stotine tisuća bošnjačkih izbjeglica, da bi ih valjda lakše etnički očistila.

Hrvatska je naoružala bošnjačku armiju, da bi je valjda poslije lakše porazila.

Bošnjački vrh je održavao svoje sjednice u Zagrebu u sred tzv. agresije, jer su vjerojatno bili taoci države Hrvatske.

Long Live Freedom
16 godina
The Black Iso kaže...
phoenix2003 kaže...

Želim reći da će se stvari okrenuti i to je jedina istina, onaj tko to ne kuži ili ne želi prihvatiti taj je jednostavno u krivu.. BiH jednog dana zeli zapoceti pregovore i uci u EU, mi Hrvati smo već u EU.. već sada se donose rezolucije da se hrvatima mora omogućiti RTV kanal na Hrvatskom jeziku, već sada se jako puno radi na popravljanju polozaja Hrvata u BiH i trenutno smo u puno boljoj poziciji.. ako ne vjerujes pogledaj sta je sve u zadnje vrijeme doneseno u vezi BiH u Europskom pralamentu.. a ono sto se vama neće sviđati je to da trenutno sve politicke stranke u Hrvatskoj rade na poboljsanju stanja(pa i SDP i svaka im čast na tome)... i daj molim te pobij činjenice ako možeš, ja prihvaćam samo istinu.

Jest, eto sve to EU radi samo radi hrvata u BIH! Da li si ti malouman ili što?! Da li vidiš što se dešava sa Rusijom?! Da li ti je jasno da EU želi spriječiti uticaj Rusije na Balkanu i da ne želi napraviti povjesnu grešku kada je odbila primiti Jugoslaviju. Zato će i BIH i SRB i CG i Makedonija i Albanija ući u EU ubrzanom procedurom. Ja osobno nikada ovako (ne)uređenu BIH ne bih primio u EU ali mi je jasno da će biti svima bolje i zato navijam za BIH. Ljudi koji me poznaju znaju da već par godina u nazad govorim da je za BIH jedini spas da se za ručicu uvede u EU. Onda će se MORATI poštivati pravila, kako političari tako i obični ljudi. Sada ovo krčmljenje državnog novca ne vodi nikuda. 1.6.2015  stupa na snagu sporazum o stabilizaciji i pridruživanju BIH i EU. Taj datum će, srećom, pokopati mnoge ideje  o boljim narodima, kako si sam rekao, i donjeti bolje dane za sve građane ove zemlje.

Kako samo možeš reći da se "nama" neće sviđati rezolucija EU koja ide u dobro svima?! Tko smo to mi a tko si ti?! Nisam znao da "pravi" hrvati vole biti moćniji, glasuju za HDZ, osim Thompsona idu na cajke, voze bjesne BMW-e, tuku pedere, srbe, muslimane, cigane....

Izvini ali ja sam roker, ateista (iako sam kršten), visokoobrazovan i razmišljam van granica maloumnika u HDZ-u....što mi možeš?!

18 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Jest, eto sve to EU radi samo radi hrvata u BIH! Da li si ti malouman ili što?! Da li vidiš što se dešava sa Rusijom?! Da li ti je jasno da EU želi spriječiti uticaj Rusije na Balkanu i da ne želi napraviti povjesnu grešku kada je odbila primiti Jugoslaviju. Zato će i BIH i SRB i CG i Makedonija i Albanija ući u EU ubrzanom procedurom. Ja osobno nikada ovako (ne)uređenu BIH ne bih primio u EU ali mi je jasno da će biti svima bolje i zato navijam za BIH. Ljudi koji me poznaju znaju da već par godina u nazad govorim da je za BIH jedini spas da se za ručicu uvede u EU. Onda će se MORATI poštivati pravila, kako političari tako i obični ljudi. Sada ovo krčmljenje državnog novca ne vodi nikuda. 1.6.2015  stupa na snagu sporazum o stabilizaciji i pridruživanju BIH i EU. Taj datum će, srećom, pokopati mnoge ideje  o boljim narodima, kako si sam rekao, i donjeti bolje dane za sve građane ove zemlje.

Kako samo možeš reći da se "nama" neće sviđati rezolucija EU koja ide u dobro svima?! Tko smo to mi a tko si ti?! Nisam znao da "pravi" hrvati vole biti moćniji, glasuju za HDZ, osim Thompsona idu na cajke, voze bjesne BMW-e, tuku pedere, srbe, muslimane, cigane....

Izvini ali ja sam roker, ateista (iako sam kršten), visokoobrazovan i razmišljam van granica maloumnika u HDZ-u....što mi možeš?!

Ja ti kažem da se usvajaju zakoni koji će sve staviti u jednakopravni položaj pa će time Hrvati napokon postati jednakopravni ;)
Pa neće vam se sviđati kad Hrvatima ne želite osigurati bolja prava koja zasluzuju, pravi Hrvati zele biti jednakopravni, o glazbenom ukusu ne raspravljam(ja osobno sam roker a od Hrvatskih slušam malo toga ali slušam Thompsona), ne slušam cajke(mislim da je to za seljake), ne vozim BMW nego Audi..  nisu pederi nego homosexualci i ne pada mi na pamet ih tući, u zivotu se nikad nisam potukao, nemam nista protiv srba, muslimana(kako neki kazu bošnjaka), roma(cak ih znam nekoliko i dobri su ljudi).. ja sam katolik, visokoobrazovan(diplomiran inženjer).. daleko od maloumnika.. sta ti meni mozes ?

Long Live Freedom
17 godina

Pa kaj, ja sam u privatnika i dobivam cipelarinu

Rvat katolik!
16 godina
The Black Iso kaže...

Ja ti kažem da se usvajaju zakoni koji će sve staviti u jednakopravni položaj pa će time Hrvati napokon postati jednakopravni ;)
Pa neće vam se sviđati kad Hrvatima ne želite osigurati bolja prava koja zasluzuju, pravi Hrvati zele biti jednakopravni, o glazbenom ukusu ne raspravljam(ja osobno sam roker a od Hrvatskih slušam malo toga ali slušam Thompsona), ne slušam cajke(mislim da je to za seljake), ne vozim BMW nego Audi..  nisu pederi nego homosexualci i ne pada mi na pamet ih tući, u zivotu se nikad nisam potukao, nemam nista protiv srba, muslimana(kako neki kazu bošnjaka), roma(cak ih znam nekoliko i dobri su ljudi).. ja sam katolik, visokoobrazovan(diplomiran inženjer).. daleko od maloumnika.. sta ti meni mozes ?

Ne znam šta je po tebi jednakopravnost ali Hrvati i R. Hrvatska je garant i Washington-skom i Dayton-skom sporazumu koji su Hrvati potpisali.  A ovo o romima ti je vrh

13 godina
neaktivan

Sta ti ovo znaci muslimana "kako neki kazu bosnjaka" kazes da si v.obrazovan a mjesas vjeru i narod. Musliman moze biti bilo kp na ovoj kugli al bosnjak samo onaj koji je poteko sa ove teeitorije BiH

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
16 godina

Pusti, ne vrijedi komentirati dalje. Prototip ne zna da nije 1933. godina!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice