Oni jesu većina ali su koncetrirani na manjem teritoriju.. Hrvati su od vajkada na području BiH i prirodno imaju veće teritorije...
Kad bi BiH bila uređena kao država triju konstitutivnih ravnopravnih naroda onda nebi bilo takvih problema..
ne drži ti to vodu.. hrvati nemaju svoj RTV kanal, porez iz Hercegovine ide za Sarajevo.. pale im se zgrade po Mostaru.. opstruira se rad stolnog grada..
Pa i BIH je uređena država kao 3 konstitutivna naroda
Hrvati kao jedan od naroda koji čine Federaciju BIH imaju kanal zajednički sa bošnjacima. Ako ti se ne gleda - nemoj gledati. Ako ne želiš plaćati pretplatu - Ne moraš. Ja je ne plaćam već godinama i nikakvih problema nisam imao. To što ti želiš TV program na kojem se viori fašistička zastava Herceg Bosne je tvoj problem, ne problem uređenja države.
Mislim da bi Hrvati u BIH više bili zainteresirani za više radnih mjesta već za RTV kanal. Ako će taj kanal biti glasnik samo jedne političke stranke (a u tu svrhu se prvenstveno traži njegovo osnivanje), ne znam koja je njegova svrha? Pa na Federalnoj TV 75% vremena već se govori hrvatski jezik. Dalje, što je sa ostalim narodima u BIH koji su presudom Sejdić-Finci dobili jednaka prava? Hoće li sad i ti ljudi tražiti svoj RTV kanal i tko će to sve financirati?!
Što se tiče toka novca, novac mora negdje ići da bi se rasporedio kroz proračun. Ako ti policija naplati kaznu taj novac ne ide u plaće policajcima već u trezor. Iz trezora novac se proračunom dijelu obrazovanju, zdravstvu... a proračun donose u Parlamentu stranke iz reda hrvatskog naroda tako da argument "novac ide u Sarajevo" spada u pijansku škutorsku priču ispred lokalne prodavnice.

Rvat katolik!