Pa dokle će više svaka drkotina, koja nema ideju o čemu drugo da piše, pisati od dugu Jugoslavije! Ljudi moji, sam dug nije problem. Problem je kako ga vraćati. E tu je razlika. Pogledajte samo koliko je USA danas dužna. A zatim pogledajte njihov standard i procenat nezaposlenosti. I ja sam kao osoba zadužen. Sreća da se mogu zadužiti jer u suprotnom ne bi imao ništa u životu. Dug mogu vraćati i to je to.
Ako je autor teksta toliko pametan neka mi objasni fenomen zeničke Željezare. Bilo je uposleno 20000 ili 22000 radnika. Danas radi 2500. Od četiri visoke peći (Simens-Martenove koje daju najkvalitetniji čelik) radi samo jedna elektro-lučna. Od firme koja je, osim same Zenice, izgradila dosta drugih gradova, izgradila je bezbroj bolnica, hotela, odmarališta... danas ta ista firma daje donacije za ograde lokalnim vrtićima.
Dalje, neka autor teksta objasni fenomen namjenske industrije. Jedan voz je vozio tenkove za Irak i protivtenkovske rakete za Iran. Kompozicija se razdvajale negdje u Turskoj.
Neka autor teksta objasni fenomen turizma i pojam"preko sidikata na more"!
Al me iznervira u sekundi!!!
nerviraš se bezveze jer taj dug ionako vraćamo svi skupa, plus onaj kojim su nas "usrećili" kasnije
uostalom, zašto bi dug jugoslavije ili jugoslavija sama bila zabranjena tema za pisanje, pogotovo kad (kako ti kažeš) "svaka drkotina" i dan danas turpija da je u jugi cvetalo cvetje u naše preduzetje, tekao med i mlijeko, a nema pojma da se ekonomski, politički i društveno juga raspadala nakon titove smrti
ti si do samog kraja juge imao 13 godina i sad pametuješ kakva je situacija bila u jugi, o ustavu i ljudskim pravima, zlatnoj ekonomiji i "moćnim" preduzećima, a ni mi nešto stariji nismo o tome pojma imali tada, sa sadašnjih 42 godine u 80-tima sam i ja bio klinac, nit me je zanimala ekonomija, nit politika, ali to ne znači da sranja nije bilo i da raspad juge i rat koji je uslijedio izvor ima samo u "povampirenim" ustašama i četnicima
također, priče staraca su samo priče, istaknu ono što im paše, zaborave ono što im ne paše, dodaju dvije žlice vegete i eto ti mitologije - tako da zaboravi što je tebi prič'o ćaća - u preduzećima su dva ležala, jedan radio, a sva tri krala što su god stigli i većina tih preduzeća završila bi danas potpuno jednako čak i da se juga nije raspala
na kraju, ako te nešto živcira u tekstu jer misliš da nije točno - baci svoju računicu, potkrijepi je podacima i dokaži da autor kenja kvake

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png