Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.218.414
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

http://www.jutarnji.hr/ante-tomic-kneginja-borna--senzacionalno-neuspjesna-dizajnerica--ozareno-baljezga-o-bogu-i-zdravoj-ishrani--a-o-pretvorbi-i-privatizaciji-ni-slova/1326924/

" Poželio sam nazvati prirodoslovno društvo da ih upozorim na dosad nepoznatu vrstu, ženu s konjskim repom do stražnjice, koja spava do podne, a iza podneva, ako nema zakazano u kozmetičarke, masera ili astrologa, uključi kameru i u crnom trikou, plešući na latino pop, drži biblijski tečaj. "

:-)))

Evo je opet...

Ja ne znam kako netko može do te mjere ne shvaćati da pravi totalnog idiota od sebe?

Freak Show Inc.
18 godina
Friday kaže...

Ja ne znam kako netko može do te mjere ne shvaćati da pravi totalnog idiota od sebe?

Nažalost, mislim da je ona duboko uvjerena kako radi dobro djelo...

18 godina

Kaže Mead u sociologiji (iako je tema možda više za psihologiju) da imaš "ja i svoje ja" (tekst mu se baš i zove "Ja i moje Ja" - I and the "Me"). Ukratko, tvoja projekcija sebe u društvu ovisi o očekivanjima tvoje neposredne okoline, a okolina ima očekivanja od tebe na osnovu tvojih karakteristika i tvoje projekcije - to je dijelom sustav s pozitivnom povratnom spregom.

On uzima primjer igrača u baseballu i kako njihove pozicije u igri određuju "njihova ja" u odnosu na druge igrače: bacač koji je glavni lik ima šefovsko svoje ja, odnosno percepciju sebe i projekciju svoga ja u okolinu - on je šef, izdaje upute, njega se sluša, autoritet, a vanjski desni je, recimo, tip koji projicira submisivnost.

Kada se zamjeni okolina/uloge onda se očekivanja okoline od tebe i tvoja projekcija sebe u okolinu također mijenjaju. U školskoj momčadi ti si možda bacač i šef, ali u crkvi si možda ministrant i ti si taj koji sluša i projicira svoje submisivno ja. 

Ljudi niske socijalne inteligencije imaju veliku diskrepanciju između projekcije svoga ja u okolinu i toga kako ih okolina percipira. Primjerice, ova žena ima mesijanski osjećaj i percipira okolinu kao svoje sljedbenike, pa i projicira svoj ja kao onaj vođe i mesije - bacača u baseball timu. 

S druge strane, okolina nju ne percipira na taj način, pa čak ni na način vanjskog desnoga koji je dio tima, već kao nekoga tko je skroz van tima ili dio protivničkog tima, a "htio bi se družiti" i dijeliti nekakve savjete.

Na taj način dobiješ društvenog idiota koji je posve nesvjestan svojega ja u društvu.

(Ili primjer s foruma - 19-godišnjak koji dijeli političke savjete i objašnjava kako je bilo prije nego se on rodio ekipi koji su bili na mjestu događaja... Shit like that happens all the time...)

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 12:11 (Drago).
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Friday kaže...

Ja mislim da je taj kokain izuzetne kvalitete.

In the name of tragedy...
15 godina
Friday kaže...

Evo je opet...

Kad smo već kod dobrih i zlih sila, mene su na faksu učili da je dobra sila ona koja gura unutra a zla sila ona koja to onemogućava (mehaniku učio kod Dr. sc. O. Muftić).

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
Drago kaže...

Kaže Mead u sociologiji (iako je tema možda više za psihologiju) da imaš "ja i svoje ja" (tekst mu se baš i zove "Ja i moje Ja" - I and the "Me"). Ukratko, tvoja projekcija sebe u društvu ovisi o očekivanjima tvoje neposredne okoline, a okolina ima očekivanja od tebe na osnovu tvojih karakteristika i tvoje projekcije - to je dijelom sustav s pozitivnom povratnom spregom...

Mogao si i skraceno napisati,zenska je idiot tj. izgorila u glavi. 

LoL: SirHectorDeMaris , battlelog - hrka11
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 12:26 (hrka11).
18 godina
mario.L_hr kaže...

Kad smo već kod dobrih i zlih sila, mene su na faksu učili da je dobra sila ona koja gura unutra a zla sila ona koja to onemogućava (mehaniku učio kod Dr. sc. O. Muftić).

Karamarkov bivši punac, tako reci...

This space for rent!
16 godina
DrNasty kaže...
mario.L_hr kaže...

Kriva ruka.

Kod njega je u pitanju Desanka.

Kad smo kod te tematike, sjetih se vica:

Udala se fata u Bosnu, svladala sve lokalne izraze i turcizme, jedino nije znala šta znači mašala (Masha'Allah).

Kaže Mujo: Sad ću je tebi ženo objasniti:

-Kad ja njega uzmem lijevom rukom pa desnom rukom pa opet lijevom pa desnom, e ono što viri - to ti je mašala.

Nastavak:

Mašala Fato kolki ti je cug, uvuče mi čaršaf u šupak!

15 godina
Drago kaže...

Karamarkov bivši punac, tako reci...

Ne ulazim u političke i rodbinske veze ali lik je bio genijalac i dobar čovjek. Njegova predavanja su bila dupkom puna.

18 godina

Zezam se. Predavao mi bratu, isto mu bio omiljen profesor.

This space for rent!
17 godina
mario.L_hr kaže...
Drago kaže...

..

Žena, majka, kraljica....

- (nastavite niz)... sponzoruša. (?)

+ al' Drago zna izvuč svašta na površinu pecajući bespućima neta (pogotovo ono najgore.. ili najblentavije).

Old Iggy kaže...
Friday kaže...

- ja to gledam suprotno. Kao plejada drugih, uspjeva na gluparijama živjeti daleko bolje od svih nas 'pametnih', npr nemam bijeli klavir i ne putujem do Parisa... ne radeći ništa. Ja ih čak i poštujem, jer 'znaju' i imaju ono nešto (u glavi, a i ostatak je oku ugodan).

Drago kaže...

..

Na taj način dobiješ društvenog idiota koji je posve nesvjestan svojega ja u društvu.

..

- bitak il batak? Slažem se s diagnozom, ali vidi rečenicu iznad, 'sumnjiva mi je', do te mjere da bi je proglasio izuzetno inteligentnom (pa i glupom plavušom, da je plava)... ipak 'zna job'. Uvjek su genijalci bili na rubu ludila. Klasična sponzoruša koje svakodnevno srećem na kile, pogotovo one s 20g koje voze SUVovove. Zgodne su i to vrlo dobro kapitaliziraju. Dali ih to čini glupima ili nas ostale koji porezima držimo društvo u funkciji? Car je gol, može biti i glup, ali je theCar, ostalo su kmetovi. Ljut sam na sebe zbog toga, ne na nju... (osim da je političarka umjesto manekenka).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 14:57 (ihush).
18 godina
odjavljen
ihush kaže...
 imaju ono nešto (u glavi, a i ostatak je oku ugodan).

Daj čovječe, ženska se našminkala kao da je pala licem na pločice...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
ihush kaže...
 imaju ono nešto (u glavi, a i ostatak je oku ugodan).

Daj čovječe, ženska se našminkala kao da je pala licem na pločice...

-- u tom trenu je zabljesnula njena prava ljepota (da ne kažemo guzovi bez tangica)... mlad si, iz ovog rekursa je vrlo oku ugodna. A za facu uvjek može škarnicl. (istina nisam je zagledao, nego onako na par pixela trkeljam, iskustveno jer 'kamionđije' koje vozaju ovakve ribe a kumuju im Sanaderi, ugl biraju zgodne, nogometaši, showmeni.. na ćoravo bi svaku njihovu sponzorušu proglasio komadom, šansa za promašaj je kao loto).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Zemljanin kaže...

Nase gore list (samuraj)  ostar kao britva jedini i neponovljivi Oleg

kakvo bacanje hejta...

Potpis!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

(Ili primjer s foruma - 19-godišnjak koji dijeli političke savjete i objašnjava kako je bilo prije nego se on rodio ekipi koji su bili na mjestu događaja... Shit like that happens all the time...)

Da, interesantnih nekoliko postova u zadnjih dve strane. Svaka čast akterima.

11 godina
neaktivan
Drago kaže...

I sam si rekao da su novinarske slobode bile ograničene, a time vjerojatno i percepcija javnosti. Stalno se pisao i govorilo u "uspjesima socijalizma" dok se gubici nisu spominjali, kriminala je bilo isto ako ne i više, samo što danas mediji izvještavaju o njemu nego prije.

Ne vjerujem da je raspad Jugoslavije nešto puno značio običnom narodu što se standarda i neke sigurnosti tiče, sve ostalo je isto, imaš običan narod i imaš partiju koja ih tlači - u kaljuži bili, u kaljuži ostali.

16 godina

Sad znam odakle Kusturici inspiracija za:"Majmun ulazi u tenk!"

18 godina
Galt kaže...

I sam si rekao da su novinarske slobode bile ograničene, a time vjerojatno i percepcija javnosti. Stalno se pisao i govorilo u "uspjesima socijalizma" dok se gubici nisu spominjali, kriminala je bilo isto ako ne i više, samo što danas mediji izvještavaju o njemu nego prije.

Ne vjerujem da je raspad Jugoslavije nešto puno značio običnom narodu što se standarda i neke sigurnosti tiče, sve ostalo je isto, imaš običan narod i imaš partiju koja ih tlači - u kaljuži bili, u kaljuži ostali.

Koliko imaš godina?

Niti se skrivalo "loše" - brodogradnja, propale investicije kao Obrovac i slično, niti je bilo toliko kriminala.

S druge strane zahtjev za standardom prosječnog čovjeka je bio potpuno drugačiji. A osnovne stvari (stanovanje, zdravstvo, mirovinsko) je bilo jednostavnije rješavano.

Ipak je bilo veće tržište.

18 godina

Nemoj ti Đonu Galtu popovati...

Čekam njegov sljedeći non sequitur da mi objasni šta on vjeruje a šta ne vjeruje da je bilo prije njega. Naime, podaci i brojke nisu važni, Zvončice, jer ako dovoljno jako vjeruješ - sve može da bidne!

This space for rent!
14 godina
protjeran
Galt kaže...

Lijepo si to napisao i ne kontam zasto @ Drago i dalje formira bez demokratskih izbora svoju malu grupicu antihrvata ?

Zao mi je njega kao covjeka jer je lik inteligentan, pametan, sposoban, no njegova mrznja prema bilo cemu hrvatskom je presla sve granice tolerancije.

Bez veeeeezzzzzeeee Drago....nece ti tvoja misija uspjeti ni pod razno..   

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
14 godina
protjeran
Old Iggy kaže...

Koliko imaš godina?Niti se skrivalo "loše" - brodogradnja, propale investicije kao Obrovac i slično, niti je bilo toliko kriminala.

S druge strane zahtjev za standardom prosječnog čovjeka je bio potpuno drugačiji. A osnovne stvari (stanovanje, zdravstvo, mirovinsko) je bilo jednostavnije rješavano.

Nije se "skrivalo" jer se nije smjelo skrivati ?!

O cemu ti pricas i pises nesretnice ?

I, koje trziste ?

Trziste je bilo zatvoreno. Mogao si kupiti "sve" sto se proizvodilo u Yugi, za ostalo ne moram pisati ljudima koji su zivjeli "osamdesetih".

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
18 godina
thedream kaže...
Old Iggy kaže...
Friday kaže...

Ja mislim da je taj kokain izuzetne kvalitete.

Danas čekam da prijeđem raskrižje kod Vukovarske, dotrči tip sumanuto, mislio sam da se hoće ubiti jer 
je upravo prolazila rijeka auta u galopu, kadli ukopa se on i nastavi plesati kao da je ispao iz nekog showa.
Vrtio se oko stupa sa semaforom furajući neki ples na štangi, skakao, radio špage... gledam jel kakav spot u pitanju, imali koja kamera. Nema.
S druge strane ulice isto pilje u njega. Čim je prošla horda auta, još na crveno eto njega skače po cesti, vraća se natrag..

pa pirueta, aksl, trk preko i tako... Eto isto sam pomislio. Reko koji opaki speed je ovaj ubo. Čujem nestašica trave, 
pa možda uzeo neš zamjenski da ga pukne :) S druge strane a što, dečko je kardio odradio za pet, nemože škoditi, a i odlične plesne korake je izvodio, što jest jest.
Ali ovo, što ovi uzimaju??? Kredit proglasili nagradom??? http://www.jutarnji.hr/vlada-digla-50-milijuna-eura-kredita--ali-ne-zna-za-sto--/1327655/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...

Lijepo si to napisao i ne kontam zasto @ Drago i dalje formira bez demokratskih izbora svoju malu grupicu antihrvata ?

Zao mi je njega kao covjeka jer je lik inteligentan, pametan, sposoban, no njegova mrznja prema bilo cemu hrvatskom je presla sve granice tolerancije.

A čuj ovog bisera: antihrvatii?! Dobro pa da još nisi napisal komunjare i udbaši.

Usput, jedan dobar postotak nas ''staraca'' (odraslih u sedamdesetima i osamdesetima - koje ti nazivaš antihrvatima) je devedesetih bio u vojsci, branio Hrvatsku, i baš zahvaljujući nama, ti i svi ostali veliki Rvatine se danas možete kur*iti svojim domoljubljem!!

A sve to dok ste vi još bili u tatinim jajcima!

Strahoslav Trta kaže...

I, koje trziste ?

Trziste je bilo zatvoreno. Mogao si kupiti "sve" sto se proizvodilo u Yugi, za ostalo ne moram pisati ljudima koji su zivjeli "osamdesetih".

Tržište od 22 milijuna ljudi. Koje uopće nije bilo zatvoreno.

A u tim osamdesetima kupovale su se Levisice, starke, moglo se otići u Njemačku i kupiti auto i dopelati i registrirati ga.

Bez ikakvih pitanja.

Dečkići, nemate blage veze o čemu pričate.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 18:19 (kizo2703).
16 godina
Strahoslav Trta kaže...

Je li ovaj post sarkazam ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Poe%27s_law

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 1:07 (captain_soap_McTawish).
15 godina
Strahoslav Trta kaže...
I, koje trziste ?

I ti to pišeš danas kad kupujemo češnjak i grah iz Kine i manje-više sve ostalo proizvedeno negdje drugdje. Veliki korak naprijed, nema šta.

Kao što Kizo reče, dobar dio nas je proveo rane 90-te po bespućim s puškom (ili nečim žešćim) u ruci. Mogli smo lijepo otići u Njemačku, naganjati komade i skupljati marke ali nismo. Da li je to kvalifikacija "anti - hrvata"? Što uopće znači anti - hrvat?

18 godina
Strahoslav Trta kaže...
Old Iggy kaže...

Nije se "skrivalo" jer se nije smjelo skrivati ?!

O cemu ti pricas i pises nesretnice ?

I, koje trziste ?

Što se to "nije smjelo skrivati" ili se "moralo skrivati"?

Gospodarskih tema po pitanju propalih investicija, loših procjena, problema sa socijalističkim vođenjem poduzeća iliti "radničkim samoupravljanjem" je bilo na svakom koraku.

No mogao si uredno otvoriti vlastitu firmu.

Ovo sa zatvorenim tržištem i kupnjom samo onog što se proizvodilo u bivšoj yu... Ne znam što bi ti pametno rekao osim da baljezgaš. Jesi li mogao kupovati gluposti iz Kine kao danas? Nisi. No jesi li mogao voziti zapadne automobile, odjeću i slično? Jesi. Mi smo doma vozili Renaulte, jedan od prvih automobila koje sam vozio je bio bratićev BMW 2002 cabrio...

Mi koji smo "živjeli osamdesetih"... Što s nama?

17 godina
neaktivan

Stičem dojam da ovi demagozi koji pričaju o bivšoj Jugi kao da su živjeli u S. Koreji...

Moj stric je '75-te iz Njemačke sa sajma uvezao Mercedes 200 D "Miniku", registrirao ga i vozio bez problema duž cijele Juge, a nije bio emigrant i živio je u Jugi.  Mercedesi su bili skupi i egzotični, no Citroena i Renaulta je bilo mnogo na putevima. Čovjek je '70-te imao Citroenov servis.

Sjećam se da sam dušu vadio videorekorderu i tv-u Setron i Kamacrown sa VHS kasetama. Pio sam Coca Colu i Pepsi u velikim staklenim flašama, kasnije su došle limenke. 

Što se tiče drugi brandova sjećam se Scneidera, Sony, Telefunken, Grunding, Samsung. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
18 godina
Old Iggy kaže...

Što se to "nije smjelo skrivati" ili se "moralo skrivati"?

Gospodarskih tema po pitanju propalih investicija, loših procjena, problema sa socijalističkim vođenjem poduzeća iliti "radničkim samoupravljanjem" je bilo na svakom koraku.

No mogao si uredno otvoriti vlastitu firmu.

Ovo sa zatvorenim tržištem i kupnjom samo onog što se proizvodilo u bivšoj yu... Ne znam što bi ti pametno rekao osim da baljezgaš. Jesi li mogao kupovati gluposti iz Kine kao danas? Nisi. No jesi li mogao voziti zapadne automobile, odjeću i slično? Jesi. Mi smo doma vozili Renaulte, jedan od prvih automobila koje sam vozio je bio bratićev BMW 2002 cabrio...

Mi koji smo "živjeli osamdesetih"... Što s nama?

Besmisleno je raspravljati s ekipom koja nema mentalni aparat za racionalno razmišljanje. Postoje podaci, brojke, konkretni pokazatelji koje je danas na Internetu lakše naći nego ikada, ali ne možeš onome tko poput životinje "razmišlja" isključivo u emocionalnim kategorijama i slikama navoditi konkretne podatke jer to njima ništa ne znači.

"Grupica antihrvata" - :-) 

This space for rent!
18 godina
boxer kaže...

Stičem dojam da ovi demagozi koji pričaju o bivšoj Jugi kao da su živjeli u S. Koreji...

Moj stric je '75-te iz Njemačke sa sajma uvezao Mercedes 200 D "Miniku", registrirao ga i vozio bez problema duž cijele Juge, a nije bio emigrant i živio je u Jugi.  Mercedesi su bili skupi i egzotični, no Citroena i Renaulta je bilo mnogo na putevima. Čovjek je '70-te imao Citroenov servis.

Sjećam se da sam dušu vadio videorekorderu i tv-u Setron i Kamacrown sa VHS kasetama. Pio sam Coca Colu i Pepsi u velikim staklenim flašama, kasnije su došle limenke. 

Što se tiče drugi brandova sjećam se Scneidera, Sony, Telefunken, Grunding, Samsung. 

Auti koje je moj stario vozio u "bivšoj tvorevini": VW buba, Opel kadett, golf. Doma sam imao Sharp TV, JVC liniju. Najpopularniji auto 70-tih, koiko sam vidio - FIAT 1300, 80-tih golfovi, što njemački što oni TAS-ovi. 1983. smo brat i ja dobili prvo računalo - Schneider CPC 464, jer su svi u društvu već dvije godine imali C64 ili, češće, ZX Spectrum. 

Ja mislim da Strahoslav zapravo i ne zna značenje baš svih termina koje koristi, primjerice "zatvoreno tržište" i tako to...

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Besmisleno je raspravljati s ekipom koja nema mentalni aparat za racionalno razmišljanje. Postoje podaci, brojke, konkretni pokazatelji koje je danas na Internetu lakše naći nego ikada, ali ne možeš onome tko poput životinje "razmišlja" isključivo u emocionalnim kategorijama i slikama navoditi konkretne podatke jer to njima ništa ne znači.

"Grupica antihrvata" - :-) 

Mora se priznati da mnoge stvari nisu dobro funkcionirale, nestašice goriva (vožnja par - nepar, bonovi), redukcije struje, nestašica "duško" (deterdžent, ulje, šećer, kava i ostalo) i slično. No govoriti kao da je bila Sj. Koreja i slično - nije. Dapače, u usporedbi s "istočnijim" državama...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice