Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.221.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
Dario1 kaže...

Mi jednostavno ne doživljavamo našu državu kao svoju i zato je varamo i krademo od nje-ne vidimo povezanost od varanja države sa visinom poreza i svih ostali nameta.

Jer da vidimo ne bi to radili. Oni je tako ne doživljavaju i to je razlog zašto su državne firme u njihovoj državi uspješne, a naše upropaštene.

Odlično formulirano...

Moja sestra i šogor imaju birtiju pa prodavanje cuge na crno ne vide kao krađu nego "snašli smo se da nam država ne uzme baš sve". Drugi šogor (ženin brat) radi kao vozač. Ukrade barem 100-200 litara dizela svaki mjesec. Kaže "snašao sam se za gorivo". Krađa se događa gdje god je moguće. Kako je jedan tip što kod nas prodaje janjce rekao "ako te neću prevariti - neću ti ni prodavati!"

Freak Show Inc.
18 godina
phoenix2003 kaže...

Pa ako imaš toliki profit iz toga, financije nisu problem.

Kakve veze Telenor ima s Norveškim prihodima?

16 godina
mario.L_hr kaže...

Zanimljiv mi je izraz voltaža kojeg koristi "autor". Pa zar je tako teško prisjetiti se škole ili malo progooglati prije pisanja članka. Pa hebem mu miša pišeš na nečemu što hrpa ljudi čita, kako će ti vjerovati na informacijama ako si nepismen.

Nije mi jasno zašto se ljude koji koriste tu riječ automatski proglašava nepismenima? U hrvatskom rječniku postoji (http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show=search_by_id&id=f19vXhl9&keyword=volta%C5%BEa), samo sto se koristi znatno rjeđe u odnosu na riječ napon, i uglavnom kada se govori elektronici. Vidio sam i da se normalno koristila i u jednom fakultetskom udžbeniku za predmet Digitalna logika na feru. Tu ne mislim na neku skriptu, već na knjigu koju su napisali fakultetski profesori i koju je izdala školska knjiga (dakle prošla je lekturu i sl.).

18 godina
neaktivan
Friday kaže...
Dario1 kaže...

Mi jednostavno ne doživljavamo našu državu kao svoju i zato je varamo i krademo od nje-ne vidimo povezanost od varanja države sa visinom poreza i svih ostali nameta.

Jer da vidimo ne bi to radili. Oni je tako ne doživljavaju i to je razlog zašto su državne firme u njihovoj državi uspješne, a naše upropaštene.

Odlično formulirano...

Moja sestra i šogor imaju birtiju pa prodavanje cuge na crno ne vide kao krađu nego "snašli smo se da nam država ne uzme baš sve". Drugi šogor (ženin brat) radi kao vozač. Ukrade barem 100-200 litara dizela svaki mjesec. Kaže "snašao sam se za gorivo". Krađa se događa gdje god je moguće. Kako je jedan tip što kod nas prodaje janjce rekao "ako te neću prevariti - neću ti ni prodavati!"

Oni su se snašli, a cigo jadan lopov kad se snađe s tvojim novčanikom. I onda kažu da nismo rasisti...

15 godina

Molim lijepo da više ne provocirate, nas seniore, kad je u pitanju život u bivšoj državi. Izgleda da ne misli samo nas par da prije nije bilo tako loše.

@captain_....: Nisam vidio, niti imao u rukama, niti jednu relevantnu knjigu u kojoj se koristio taj izraz. U mojih 46 godina dosta stručne literature mi je prošlo kroz ruke. S druge strane jesi li pročitao cijeli članak? Ako jesi onda si mogao vidjeti da je članak tako napisan kao da ga je pisao 16. godišnjak.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 20:55 (mario.L_hr).
18 godina
mario.L_hr kaže...

Molim lijepo da više ne provocirate, nas seniore, kad je u pitanju život u bivšoj državi. Izgleda da ne misli samo nas par da prije nije bilo tako loše.

Često razmišljam o tome da li samo ja patim od tog poznatog sindroma "zlatnog doba" i pokušavam sebi staviti na papir pluseve i minuse ovoga i onoga sistema. 

Na kraju uvijek ispadne da ovaj ima jednu prednost koja je meni bitna: manje-više istinska sloboda govora (dok Turudić ne uvede verbalni delikt) i tome pripadajuće višestranačje, odnosno pravo da se ljudi politički organiziraju prema vlastitom političkom uvjerenju, opet manje-više slobodno. 

Sve drugo, po mom mišljenju koliko god se trudio biti objektivan, ispadne daleko lošije u ovoj državi od one: 

- međunarodni utjecaj

- međunacionalna, međukonfesionalna, etnička nesnošljivost

- ekonomska snaga

- socijalna i ekonomska sigurnost građana

- zdravstvo

- školstvo

- industrija i privreda općenito

- sport

- raslojavanje društva i visoka nejednakost (GINI preko 30, a bio je 18)

Ukratko, imamo višestranačku demokraciju, ali čini se da je ona sama sebi svrha, a ne sredstvo napretka čitavog društva i boljeg života za sve. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 21:19 (Drago).
15 godina
Drago kaže...

Često razmišljam o tome da li samo ja patim od tog poznatog sindroma "zlatnog doba" i pokušavam sebi staviti na papir pluseve i minuse ovoga i onoga sistema. 

Na kraju uvijek ispadne da ovaj ima jednu prednost koja je meni bitna: manje-više istinska sloboda govora (dok Turudić ne uvede verbalni delikt) i tome pripadajuće višestranačje, odnosno pravo da se ljudi politički organiziraju prema vlastitom političkom uvjerenju, opet manje-više slobodno. 

Sve drugo, po mom mišljenju koliko god se trudio biti objektivan, ispadne daleko lošije u ovoj državi od one: 

- međunarodni utjecaj

- međunacionalna, među konesionalna, etnička nesnošljivost

- ekonomska snaga

- socijalna i ekonomska sigurnost građana

- zdravstvo

- školstvo

- industrija i privreda općenito

- sport

- raslojavanje društva i visoka nejednakost (GINI preko 30, a bio je 18)

Ukratko, imamo višestranačku demokraciju, ali čini se da je ona sama sebi svrha, a ne sredstvo napretka čitavog društva i boljeg života za sve. 

Kad se vratim u one godine, sloboda govora mi nije bila na vrhu prioriteta. Dok nešto ne upoznaš ne znaš to ni cijeniti  ipak kada vidim tko je sve danas u politici i kakve sve gluposti prosipa.....

15 godina
neaktivan

istina ali što bi se tek dogodilo da  danas nemamo slobodu govora s ovakvima na vlasti

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 21:17 (expert man).
18 godina

Pa po ovome ispitivanju vidim da ljudima i danas sloboda govora nije baš na vrhu prioriteta. Mislim da naši ljudi općenito niti stvarno razumiju demokraciju niti ih je briga za to. Uglavnom je shvaćaju kao pravo većine da tlači manjinu i slobodu govora samo onda kada se slaže s njihovim stavom. 

Mislim i da ne razumiju smisao republike niti ih je za to briga. Ukratko, većim dijelom smo divlji, pretpolitički narod.

This space for rent!
17 godina

@ Drago, ne mi smo Rimljani (civ) oni preko su barbari.. uvijek su oni, ne mi. (a verbalni bi vrlo rado vratio.. ali to je druga tema).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Pa govorim šta rade pametne i moćne države.

Norveška je 20 godina iza nas.

Kod njih se još uvijek dobro živi.

15 godina
Drago kaže...

Pa po ovome ispitivanju vidim da ljudima i danas sloboda govora nije baš na vrhu prioriteta. Mislim da naši ljudi općenito niti stvarno razumiju demokraciju niti ih je briga za to. Uglavnom je shvaćaju kao pravo većine da tlači manjinu i slobodu govora samo onda kada se slaže s njihovim stavom. 

Mislim i da ne razumiju smisao republike niti ih je za to briga. Ukratko, većim dijelom smo divlji, pretpolitički narod.

Kod nas je sve iskrivljeno. Kod nas se preskaču stvari, traži se prečica, svi sve znaju i čim više galame tim se više penju u hranidbenom lancu. Pogledaj ministre, ne nužno samo ove iz trenutne vlade. Njihov jedini kredo je pobrinuti se za svoje.

15 godina
neaktivan

Kod nas većinom vlada ta "Balkanska pamet"

18 godina
ihush kaže...

@ Drago, ne mi smo Rimljani (civ) oni preko su barbari.. uvijek su oni, ne mi. (a verbalni bi vrlo rado vratio.. ali to je druga tema).

This space for rent!
16 godina
mario.L_hr kaže...

@captain_....: Nisam vidio, niti imao u rukama, niti jednu relevantnu knjigu u kojoj se koristio taj izraz. U mojih 46 godina dosta stručne literature mi je prošlo kroz ruke. S druge strane jesi li pročitao cijeli članak? Ako jesi onda si mogao vidjeti da je članak tako napisan kao da ga je pisao 16. godišnjak.

Dosta se rijetko koristi, čak i u onoj knjizi kojoj sam spomenuo, mislim da se koristi samo u jednome odlomku u ostatku se koristi napon. Što se tiče članka, naravno da je poprilično loš, to nisam ni dovodio u pitanje. Nažalost po tome se ne razlikuje od velike većine članaka vezane za znanost, medicinu, tehnologiju itd. u dnevnim novinama.

14 godina
Drago kaže...

Demokracija je za nas "biserje pred svinje" ili još bolje "nije žvaka za seljaka"?

Ne mogu reći da se ne slažem, dapače. U prilog tezi ide posljednjih četvrt stoljeća.

No, još ću reći samo ovo - ako nas Austrijanci nisu uspjeli dovesti u red tijekom tko zna koliko stoljeća uz, tijekom raznih perioda, manji ili veći trud nitko neće, nikada.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 22:12 (pr0n_addict).
18 godina
pr0n_addict kaže...

No, još ću reći samo ovo - ako nas Austrijanci nisu uspjeli dovesti u red tijekom tko zna koliko stoljeća uz, tijekom raznih perioda, manji ili veći trud nitko neće, nikada.

Ja se još nadam da Vulkanci neće dignuti ruke od nas...

This space for rent!
18 godina

http://www.jutarnji.hr/ante-tomic-kneginja-borna--senzacionalno-neuspjesna-dizajnerica--ozareno-baljezga-o-bogu-i-zdravoj-ishrani--a-o-pretvorbi-i-privatizaciji-ni-slova/1326924/

" Poželio sam nazvati prirodoslovno društvo da ih upozorim na dosad nepoznatu vrstu, ženu s konjskim repom do stražnjice, koja spava do podne, a iza podneva, ako nema zakazano u kozmetičarke, masera ili astrologa, uključi kameru i u crnom trikou, plešući na latino pop, drži biblijski tečaj. "

:-)))

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...

http://www.jutarnji.hr/ante-tomic-kneginja-borna--senzacionalno-neuspjesna-dizajnerica--ozareno-baljezga-o-bogu-i-zdravoj-ishrani--a-o-pretvorbi-i-privatizaciji-ni-slova/1326924/

" Poželio sam nazvati prirodoslovno društvo da ih upozorim na dosad nepoznatu vrstu, ženu s konjskim repom do stražnjice, koja spava do podne, a iza podneva, ako nema zakazano u kozmetičarke, masera ili astrologa, uključi kameru i u crnom trikou, plešući na latino pop, drži biblijski tečaj. "

:-)))

Žena, majka, kraljica....

13 godina
neaktivan
Drago kaže...
ihush kaže...

drago link, iliti linkman. gdje uvijek izvuče to sve?? ali ovo mi je do loptica.

sa slikom naravno

ako ti imaš ženu papče ja si dlake sa jaja pincetom počupam
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 23:26 (pirireis).
11 godina
neaktivan

Obavezno pogledati...

Šugoslavija je bila isto s****e koje imamo danas. Malo starijima je vjerojatno ostala u lijepom sjećanju jer su tada još mogli i nešto "umočit", bili su mladi a mladost je teško upropastit kakva god bila, nema to veze sa nekom "ekonomijom" i "sigurnosti".

Što se tiće ove Borne, simpatična mi je čak, družio bi se s njom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 6:00 (Galt).
18 godina
Galt kaže...

Uopće ne sumnjam da bi. Vas dva "tića" bi čak bili i prirodan par!

Gledam te!
16 godina
Galt kaže...

Šugoslavija je bila isto s****e koje imamo danas. Malo starijima je vjerojatno ostala u lijepom sjećanju jer su tada još mogli i nešto "umočit", bili su mladi a mladost je teško upropastit kakva god bila, nema to veze sa nekom "ekonomijom" i "sigurnosti".

Da mi je vidjeti to žensko kojoj ti umačeš!

18 godina
Galt kaže...

Obavezno pogledati...

Nije baš bilo isto kao što nisu bila ni očekivanja.

Drugačije navike, drugačiji načini rješavanja životnih problema i slično. S "umakanjem" to nema nikakve veze.

16 godina

Njemu ima, jer ne da se ne sjeća bivše države, već sigurno nikad i nije "umočio". U suprotnom ne bi se ovako javno hvalio.

18 godina
odjavljen
Galt kaže...

Freak Show Inc.
18 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
Galt kaže...

11 godina

Nase gore list (samuraj)  ostar kao britva jedini i neponovljivi Oleg

Battlenet - TheProdigy#2234
15 godina
BlackDog22 kaže...
phoenix2003 kaže...

Kriva ruka.

Kod njega je u pitanju Desanka.

18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...

Kriva ruka.

Kod njega je u pitanju Desanka.

Kad smo kod te tematike, sjetih se vica:

Udala se fata u Bosnu, svladala sve lokalne izraze i turcizme, jedino nije znala šta znači mašala (Masha'Allah).

Kaže Mujo: Sad ću je tebi ženo objasniti:

-Kad ja njega uzmem lijevom rukom pa desnom rukom pa opet lijevom pa desnom, e ono što viri - to ti je mašala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2015 10:17 (DrNasty).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice