Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.221.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
ihush kaže...
Friday kaže...
phoenix2003 kaže...

I ja najviše volim bez vađenja ali ne može!

Zato jedva čekam da mi žena opet bude trudna!

...  (neću... ili ipak?). Što čekaš (da netko drugi obavi posao), logoff i hevidjuti. Svi samo čekaju, umjesto da nešto poduzmu. Dal u kontekstu 'uzeti stvar u svoje ruke' ima isto značenje ili neko drugo, dal je lakše čekati da drugi obave job... to me podjseća, idem logofirati.

Četvrto dijete - još ju nagovaram

Freak Show Inc.
18 godina

E ovak nekaj ne viđaš svaki dan, e sad jel njezin muž prvoklasni papučar hm, ili je možda ipak nekaj drugo u pitanju.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/privezala-muza-za-stup-pa-otisla-u-ducan-998664

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
18 godina
neaktivan
Dario1 kaže...
phoenix2003 kaže...
Kad govorimo o poštenju prvo mi sami treba da budemo pošteni prema državi. Navešću primjer jedne osobe koju poznajem i koji na crno proizvodi namještaj. To više nije radionica u podrumu. To je mala fabrika. Naravno, ne pomišlja da registrira firmu i plati porez. Ja čovjeka poznajem, nije moje da ga prijavim, ali da (kao što kažeš) inspektori ili policija rade svoj posao, ovaj bi registrirao firmu ili bi je zatvorio ili bi njega zatvorili. Znači potpuno se slažem kada kažeš da treba slati 5000 inspektora na teren i natjerati ljude da posluju u skladu sa zakonima (ma kakvi oni bili).

E to je to. Ti govoriš o provođenju zakona i poštenju, a sam sebi skačeš u usta; nije na tebi da ga prijaviš, kažeš inspekcija, policija, političari su krivi.

Nisu političari krivi, sami smo sebi krivi. Pa odakle su došli ti političari? S Marsa?

Ne fali našim zakonima ništa, zakoni su dobri, ali se ne provode.

Dok ga neko ne prijavi (što bi trebalo biti normalno-jer sigurno bi prijavio nekoga koji krade auto) i shvati da su nam porezi toliki koliki su jer taj i slični ih ne plaćaju neće nam biti bolje.

Apsolutno istina. Ljudi se ponašaju kao da je država i društvo nešto što se njih ne tiče. Nikako da shvate da kad onaj neki ne izda račun isti k kao da ti je uzeo 2kn iz đepa. Njegovo neizdavanje računa je razlog zašto ti plaćaš više poreza, zašto češ čekati u redu na MR, zašto ti djete nema besplatne knjige itd. Ista stvar sa onim što crta grafite, al nije tvoja fasada pa se to tebe ne tiče. Ista stvar s onim što je ukro u trgovini al nije na tebi da ga prijaviš, nije tvoja trgovina. Ista stvar i na kraju krajeva s korumpiranim i nesposobnim političarima, al to se mene ne tiče ja samo živim ovdje.

16 godina
Dario1 kaže...

E to je to. Ti govoriš o provođenju zakona i poštenju, a sam sebi skačeš u usta; nije na tebi da ga prijaviš, kažeš inspekcija, policija, političari su krivi.

Nisu političari krivi, sami smo sebi krivi. Pa odakle su došli ti političari? S Marsa?

Ne fali našim zakonima ništa, zakoni su dobri, ali se ne provode.

Dok ga neko ne prijavi (što bi trebalo biti normalno-jer sigurno bi prijavio nekoga koji krade auto) i shvati da su nam porezi toliki koliki su jer taj i slični ih ne plaćaju neće nam biti bolje.

Vidiš, radi se o prvom susjedu a sad da ja ispravljam krivu Drinu i pravim se pametan a drugi kao ne vide šta se dešava. Čovjek ima tvornicu koja se vidi iz aviona. Otkud ja znam da nije nekoga podmitio. E tu prestaje moja građanska dužnost. Policija svaki dan tu prolazi. Bezbroj puta sam uradio građansku dužnost ali u ovim slučajevima ne želim da se petljam. Da on nema nekoga i ne bi mogao to da izgradi. Zato sam napisao da nije moje da ga prijavim. Moraš malo misliti i na sebe i koga kome prijavljuješ: http://www.cin.ba/komesaru-policije-11-godina-zatvora/

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 16:25 (phoenix2003).
11 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

Apsolutno istina. Ljudi se ponašaju kao da je država i društvo nešto što se njih ne tiče. Nikako da shvate da kad onaj neki ne izda račun isti k kao da ti je uzeo 2kn iz đepa. Njegovo neizdavanje računa je razlog zašto ti plaćaš više poreza, zašto češ čekati u redu na MR, zašto ti djete nema besplatne knjige itd. Ista stvar sa onim što crta grafite, al nije tvoja fasada pa se to tebe ne tiče. Ista stvar s onim što je ukro u trgovini al nije na tebi da ga prijaviš, nije tvoja trgovina. Ista stvar i na kraju krajeva s korumpiranim i nesposobnim političarima, al to se mene ne tiče ja samo živim ovdje.

Gluposti, onaj tko nije izdao račun je jednostavno dovoljno hrabar ili pametan da dio svog teško zarađenog novca ne podjeli sa likovima kao što je ovaj: http://www.index.hr/vijesti/clanak/kristijan-potrosio-drzavne-milijune-na-ured-i-aute-a-onda-dao-otkaz-i-jos-dobio-300000-kuna/811412.aspx. Razlog zašto plaćamo visoke poreze nije u neizdavanju računa nego u neograničenoj pohlepi države tj. mafijaša i uhljeba koji rade za nju.

18 godina
Friday kaže...

Jadna žena... Al kod nas Cigani se zna - kako muž kaže!

This space for rent!
18 godina

Evo ako slučajno tko sumnja postoji li ikakva razlika među kadroviranjem u strankama :
http://www.24sata.hr/politika/top-lista-uhljeba-10-najboljih-poslova-dobivenih-preko-veze-413213
http://www.24sata.hr/biznis/hljebarine-imat-ce-direktorsku-placu-cak-i-na-mjestu-cistaca-355235
Nisam u životu neki rasist ili što već, ali ovima se redom iz očiju cakli ona inteligencija i mar kakav smo imali
neki dan priliku gledati i čitati kod mlade nade takvih stranaka
http://www.index.hr/black/clanak/mladi-hdzovac-uspio-razljutiti-i-tarika-nije-mi-nimalo-zao-sto-ste-ispali/810633.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2015 3:52 (overhaul).
16 godina
Drago kaže...
Friday kaže...

Jadna žena... Al kod nas Cigani se zna - kako muž kaže!

Kao da nemaju struje u kući!

16 godina

Sa toliko komada deca trebat ce ti kamion za kanada

Potpis!
18 godina
phoenix2003 kaže...

Zašto izbjegavaš odgovor na pitanje da li je bolje imati firmu u državnom vlasništvu koja ima profit od 80 milona $ (kao iz navedenog primjera) ili privatizovati isu tu firmu.

Ja još nisam sasvim shvatio što ti zagovaraš?! Pa daj, molim te, napiši koju činjenicu i pojasni malo.

Usput, navešću ti još jedan primjer iz mrske BIH. Profit iz firme (BTW, BHTelecom) koja se nalazi u državnom vlasništvu, između ostalog, se koristi za izgradnju autoceste na koridoru 5C (Brod - Čapljina).

Bitno je imati dobru firmu, koja ostvaruje realan profit, ne koja stalno ili svako malo treba pomoć od države. Problem je što je takvih ekstremno malo, većinom su gubitaši.

Svaki profit državne firme (BTW, kojih je jako malo) se koristi za državne potrebe. Ne'š ti bitne stvari da se koristi za autocestu.

phoenix2003 kaže...

Ako si čitao moje ranije postove u ovoj diskusiji napisao sam da bi pojačao kontrole vođenja ovih firmi i izmjenio kazneni zakon.

Nije uopće problem izmijeniti zakon (BTW, koji i pokriva ovo) već je problem u tome što takve firme služe zapošljavanju uhljeba, a s druge strane ne mogu angažirati ozbiljne ljude na pravim pozicijama.

16 godina

Vidim, i drago mi je, da si shvatio o čemu govorim. Bankarski sektor, telekom, lutrija i elektroprivreda ako se konzervativno vode ne mogu propasti. Mogu donjeti samo veliki profit. Zašto se iz tog profita ne bi mogle modernizirati bolnice i da svaka ima dva CT-a, MR-a i što sve ne drugo? Zašto se ne bi mogla opremiti policija, vatrogasci, GSS? Evo sad je Srbija u problemu jer telekom donosi ogroman profit u siromašnu državnu kasu a potpisali su obećanje da će ga prodati.

Glede zakona, zakoni se veoma teško i rijetko mijenjaju. Češće su izmjene i dopune ali zamjene zakona novim nisu tako česte. Treba znati da u vrijeme kada se pravio kazneni zakon, korupcija, zlouporaba položaja i mito nisu bili u fokusu problema pa su tretirani relativno blago. U eventualnim izmjenama ova kaznena djela bi trebalo tretirati kao teža pa bi sukladno tome i kazne bile daleko teže nego sada.

18 godina
phoenix2003 kaže...

Glede zakona, zakoni se veoma teško i rijetko mijenjaju. Češće su izmjene i dopune ali zamjene zakona novim nisu tako česte.

Gdje to? Jer u HR se osnovni zakoni mijenjaju svakih 4-5 godina, podzakonski akti se u pravilu ne donose, a kada se i donesu, samo zamute vodu (čitaj: ništa se bitno ne mijenja, samo se omogućava pojedincima da izigravaju propise jer su nevjerojatno šuplji).

Gledam te!
18 godina

Ali ovo mi je seljačija najniže vrste: 
http://www.index.hr/black/clanak/nasa-mlada-gradjevinarka-u-godinu-dana-u-njemackoj-postala-voditeljica-gradilista-i-kupila-mercedes/811562.aspx
uzalud ljudi koji žive i rade vani tumače da stranac nemože, posebno bez staža, tečnog poznavanja jezika i stručnog ispita, postati šef gradilišta,
da najjeftiniji mercedes (a klase) na leasing nije apsolutno nikakvo "mjerilo uspjeha" nego samo prijevozno sredstvo (posebno u njemačkoj),
da prešućuje da ju je tamo dovukao otac građevinar i da stanuje s obitelji...
Sve novine su morale prenijeti ovu "vijest".
Najniži oblik prekenjavanja na koji smo čak i mi klinci nekad na gastarbajtere s tim famoznim "mercedesima"
pristiglima za Uskrs gledali sa podsmjehom jer su se činili naivni.

Ženska postala nacionalna vijest na temelju najprimitivnijeg seoskog hvalisanja  Da- znam da nam je društvo u komi, ekonomija u k*rcu, 
puno podobnih i lopina, nezaposlenih i fiktivnih invalida, preuranjenih penzionera i branitelja na državnim jaslama... ali kakva je ovo poruka?
Bješte van po svoj m'rcedes, gdje vas uz potoke meda i mllijeka čekaju objeručke? Mislim da svatko od nas starijih ima nekog kolegu, mnogi (barem ja) ljude koji rade prilično
dobre i cijenjene poslove vani, ali u današnje doba da bi se prekenjavali mercedesom... uglavnom kukaju da im je tmurnije živjeti sa 3000 eura po osobi
tamo nego kod kuće u hrvatskoj sa 3000 kuna. No naravno kad znaju da kod kuće nema uvjeta da se zaposle ni za tih 3000 a tamo su već pomalo rođena i djeca, 
nema druge. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
Veliki Brat kaže...
phoenix2003 kaže...

Glede zakona, zakoni se veoma teško i rijetko mijenjaju. Češće su izmjene i dopune ali zamjene zakona novim nisu tako česte.

Gdje to? Jer u HR se osnovni zakoni mijenjaju svakih 4-5 godina, podzakonski akti se u pravilu ne donose, a kada se i donesu, samo zamute vodu (čitaj: ništa se bitno ne mijenja, samo se omogućava pojedincima da izigravaju propise jer su nevjerojatno šuplji).

Isto ti ga dođe. 

13 godina
overhaul kaže...

...uglavnom kukaju da im je tmurnije živjeti sa 3000 eura po osobi
tamo nego kod kuće u hrvatskoj sa 3000 kuna. No naravno kad znaju da kod kuće nema uvjeta da se zaposle ni za tih 3000 a tamo su već pomalo rođena i djeca, 
nema druge. 

za one koje znam da žive i rade vani, njima je već mantra postala kukanje i mi nismo svjesni kako je ustvari vani teško i kako je nama ustvari dobro... blablabla 

dođe mi da im jadnima udijelim parsto kuna na prvu, samo da ne kukaju

17 godina
picajzla0707 kaže...
overhaul kaže...

...uglavnom kukaju da im je tmurnije živjeti sa 3000 eura po osobi
nema druge. 

za one koje znam da žive i rade vani, njima je već mantra postala kukanje i mi nismo svjesni kako je ustvari vani teško i kako je nama ustvari dobro... blablabla 

dođe mi da im jadnima udijelim parsto kuna na prvu, samo da ne kukaju

Koliko sam se ja naslušao priča - nije čak toliko niti problem lova, već uvjeti života - ili s jedne strane kriminal, odnosno s druge strane situacija "prvi susjed mi je na 20minuta vožnje autom".

S druge pak strane - Hrvatski paradoks -> šećem ja s frendicom u 11 sati jednog radnog dana na Cvjetnom da sjednemo na kavu i nema mjesta. Pa da ti sunce žderem, tko, do vraga, radi u toj državi? (ja sam bio na godišnjem)

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

S druge pak strane - Hrvatski paradoks -> šećem ja s frendicom u 11 sati jednog radnog dana na Cvjetnom da sjednemo na kavu i nema mjesta. Pa da ti sunce žderem, tko, do vraga, radi u toj državi? (ja sam bio na godišnjem)

To sa špicom je isto iluzija. Zagreb je milijunski grad, a špica stvarno nije pretjerano velika tako da će u jednom takvom gradu uvijek biti dovoljan broj ljudi na godišnje, izletu, turista, nekakvoj stanci i sl. da napune špicu.

17 godina
BlackDog22 kaže...
Bukva kaže...

To sa špicom je isto iluzija. Zagreb je milijunski grad, a špica stvarno nije pretjerano velika tako da će u jednom takvom gradu uvijek biti dovoljan broj ljudi na godišnje, izletu, turista, nekakvoj stanci i sl. da napune špicu.

S obzirom da smo iz radoznalosti htjeli vidjeti kako je u ostalim kafićima- obišli smo potez Cvjetno - Teslina - Trg - Tkalčićeva - HNB - Branimir Centar - Glavni željeznički - Cibona. Svi kafići su bili poprilično napunjeni. Da mogli smo sjesti, bilo je mjesta, isto tako određeni kafići su vidljivo bili napunjeni mlađom generacijom (srednjoškolci / studenti), ali baš mi i ne leži da su svi bili turisti, pogotovo što (posebica u Cvjetnom i Teslinoj) jedan određeni broj je baš djelovao kao poslovni tip ljudi (ono, obučeni ala sastanak).

Ne mogu ništa tvrditi, ali u blizini Cvjetnog ima par, *khm* državnih *khm* poslovnih prostora. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina

Evo primjera novinarstva u HR. U Jutarnjem sam pročitao ovaj članak kojeg je autor prepisao s ovog mjesta. Zanimljiv mi je izraz voltaža kojeg koristi "autor". Pa zar je tako teško prisjetiti se škole ili malo progooglati prije pisanja članka. Pa hebem mu miša pišeš na nečemu što hrpa ljudi čita, kako će ti vjerovati na informacijama ako si nepismen.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
moderator

Bile tri sestre: Voltaža, kilaža i kubikaža...

15 godina
DrNasty kaže...

I sve tri se natrpale u jadnu bateriju od aluminija.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
mario.L_hr kaže...

Evo primjera novinarstva u HR. U Jutarnjem sam pročitao ovaj članak kojeg je autor prepisao s ovog mjesta. Zanimljiv mi je izraz voltaža kojeg koristi "autor". Pa zar je tako teško prisjetiti se škole ili malo progooglati prije pisanja članka. Pa hebem mu miša pišeš na nečemu što hrpa ljudi čita, kako će ti vjerovati na informacijama ako si nepismen.

Zapravo će samo naučiti mase da se krivo izražavaju. Drugim riječima, radi upravo suprotno od onog što bi jedan novinar trebao.

Hebem mu miša! :D

mario.L_hr kaže...
DrNasty kaže...

I sve tri se natrpale u jadnu bateriju od aluminija.

Sve tri osim voltaže, nju još moraju ugurati...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 11:07 (Veliki Brat).
18 godina
phoenix2003 kaže...

Vidim, i drago mi je, da si shvatio o čemu govorim. Bankarski sektor, telekom, lutrija i elektroprivreda ako se konzervativno vode ne mogu propasti. Mogu donjeti samo veliki profit. Zašto se iz tog profita ne bi mogle modernizirati bolnice i da svaka ima dva CT-a, MR-a i što sve ne drugo? Zašto se ne bi mogla opremiti policija, vatrogasci, GSS? Evo sad je Srbija u problemu jer telekom donosi ogroman profit u siromašnu državnu kasu a potpisali su obećanje da će ga prodati.

Glede zakona, zakoni se veoma teško i rijetko mijenjaju. Češće su izmjene i dopune ali zamjene zakona novim nisu tako česte. Treba znati da u vrijeme kada se pravio kazneni zakon, korupcija, zlouporaba položaja i mito nisu bili u fokusu problema pa su tretirani relativno blago. U eventualnim izmjenama ova kaznena djela bi trebalo tretirati kao teža pa bi sukladno tome i kazne bile daleko teže nego sada.

Prvo što moraš napraviti je poslovno konsolidirati takva poduzeća, što je ekstremno teško kad je državno vlasništvo u pitanju. Svako poduzeće je subjekt za sebe, sa svojim planovima, razvojem, investicijskim ciklusima i slično. Ako se država "postavi iznad" imaš ogroman problem.

Drugi par rukava je angažiranje ozbiljnih stručnjaka. Pod državnom kontrolom je to živi užas.

Treće, reći da "svaka bolnica ima dva MR-a, CT-a i slično" je katastrofa. Preskupo, nepotrebno, nema dovoljno ni ljudi, da bi se neke stvari mogle bolje financirati bi, no to se ionako financira drugačije.

Što se tiče zakona, sve što navodiš je ionako već odavno u KZ. Samo treba provoditi.

BlackDog22 kaže...

Tako je zadnjih 20 godina, bez stranaca, klinaca i slično. Ni meni nije jasno kako toliki broj ljudi može biti u birtijama usred radnog vremena.

16 godina

Najbolji primjer ovome što tvrdim je Norveška i Telenor kao primjer uspješnog telekoma u državnom vlasništvu.

18 godina
phoenix2003 kaže...

Najbolji primjer ovome što tvrdim je Norveška i Telenor kao primjer uspješnog telekoma u državnom vlasništvu.

Ne možeš 90% država svijeta uspoređivati s Norveškom. Posebno ne našu.

16 godina

Pa govorim šta rade pametne i moćne države.

18 godina
phoenix2003 kaže...

Pa govorim šta rade pametne i moćne države.

Rade zato jer to mogu financirati. Norveška nije postala bogata i moćna jer tako radi već zato što ima ono što mi "ne želimo".

16 godina

Pa ako imaš toliki profit iz toga, financije nisu problem.

14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kao što ti čovjek kaže-mi se ne možemo uspoređivati sa Norveškom.

To ti dođe slično kao one priče:šta će nama EU mi se možemo ugledati na Švicarsku i Norvešku; one nisu u EU i šta im fali.

Mi jednostavno ne doživljavamo našu državu kao svoju i zato je varamo i krademo od nje-ne vidimo povezanost od varanja države sa visinom poreza i svih ostali nameta.

Jer da vidimo ne bi to radili. Oni je tako ne doživljavaju i to je razlog zašto su državne firme u njihovoj državi uspješne, a naše upropaštene.

16 godina
Dario1 kaže...
phoenix2003 kaže...

Kao što ti čovjek kaže-mi se ne možemo uspoređivati sa Norveškom.

To ti dođe slično kao one priče:šta će nama EU mi se možemo ugledati na Švicarsku i Norvešku; one nisu u EU i šta im fali.

Mi jednostavno ne doživljavamo našu državu kao svojui zato je varamo i krademo od nje-ne vidimo povezanost od varanja države sa visinom poreza i svih ostali nameta.

Jer da vidimo ne bi to radili. Oni je tako ne doživljavaju i to je razlog zašto su državne firme u njihovoj državi uspješne, a naše upropaštene.

Pa to ja cijelo vrijeme i govorim. Jednom se mora krenuti naprijed. Što prije to bolje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice