Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.479.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
mario.L_hr kaže...
csgoplayer kaže...

Sad neka meni netko objasni ko je ovdje lud? I tako već godinama glasaju za hdz i stoje u mrtvoj točki.

Ajde ti meni objasni što se mijenja ako se glasa za nekog drugog tko je, po tvome bolji? Glasao sam, kroz godine, za različite stranke i uvijek sam se razočarao. Praksa nam pokazuje da ni druga opcija nije bezgrešna (sigurno je manje grešna od prethodnika). Alternative koje se nude, uz ova dva glavan smjera, vuku na stranputice i potencijalno razočaranje po n-ti put.

Da imam godina i pravo glasa,glasao bih za sinčića,možda je mlad,neiskusan,možda ne zna sve o svemu,ali ako smo godinama davali šanse dvjema strankama,onda bi bio red da i on dobije priliku.

15 godina
CyberPlague kaže...

Da imam godina i pravo glasa,glasao bih za sinčića,možda je mlad,neiskusan,možda ne zna sve o svemu,ali ako smo godinama davali šanse dvjema strankama,onda bi bio red da i on dobije priliku.

Zato je dobro da nemaš pravo glasa. Ne možeš prepoznati one čiji je osnovni cilj uguziti se u sabor i vladu.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan

Bez obzira za koga glasali jedni te isti ljudi su uvijek  u politici i samo mijenjaju i osnivaju stranke i to je razlog zašto se promjenom stranaka na vlasti ne mijenja u državi gledam na hrt-u prijenos iz sabora, vijesti emisija  samo se priča kako je i koliko netko pokrao i kako je zloupotrijebio svoj položaj i niko ne čini ništa oni samo pričaju pričaju i pričaju i nitko ne odgovara za ništa .

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 22:51 (expert man).
11 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
csgoplayer kaže...

Sad neka meni netko objasni ko je ovdje lud? I tako već godinama glasaju za hdz i stoje u mrtvoj točki.

Ajde ti meni objasni što se mijenja ako se glasa za nekog drugog tko je, po tvome bolji? Glasao sam, kroz godine, za različite stranke i uvijek sam se razočarao. Praksa nam pokazuje da ni druga opcija nije bezgrešna (sigurno je manje grešna od prethodnika). Alternative koje se nude, uz ova dva glavan smjera, vuku na stranputice i potencijalno razočaranje po n-ti put.

Istina, nemaš neki ekstra izbor jer uspoređujući dvije vodeće stranke ne vidiš nikakvu razliku, ali moje pitanje tko je ovdje lud je bilo jer ne razumijem kako možes glasati za nekog tko ti daje obećanja 20 godina i kad pobijedi na izborima zaboravi da postojiš.

Ali eto sad je u Omišu nova vlast koja je došla sa nezavisne liste i grad vratila u život, privučeni su investitori, otvaraju se nova radna mjesta, a za razliku od naše dvije vodeće stranke nisu obećavali ništa, već su iznijeli plan koji su i ostvarili.

Tako da narod samo treba samo objektivno sagledati i razmisliti za koga glasa, a ne samo da jedne godine zaokruži hdz a druge sdp.

Clueless gamers shouldn't judge
17 godina
CyberPlague kaže...
.

- pokušaj/promašaj ne pali (provjereno).

- imamo višestranačje (nisu dvije stranke), stranaka skoro koliko familija+kumovi (cca 100.000), za kog glasaš je izbor, vilenjak nije izbor nego očaj/smijeh/nešto treće.

- voditi državu se ne ide po sistemu 'bio bi red', tako se dodjeljuje počasni oscar/diploma/.. donacija, ovo je pak pozicija-funkcija za koju jesi ili nisi. On nije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
csgoplayer kaže...

Istina, nemaš neki ekstra izbor jer uspoređujući dvije vodeće stranke ne vidiš nikakvu razliku, ali moje pitanje tko je ovdje lud je bilo jer ne razumijem kako možes glasati za nekog tko ti daje obećanja 20 godina i kad pobijedi na izborima zaboravi da postojiš.

Ali eto sad je u Omišu nova vlast koja je došla sa nezavisne liste i grad vratila u život, privučeni su investitori, otvaraju se nova radna mjesta, a za razliku od naše dvije vodeće stranke nisu obećavali ništa, već su iznijeli plan koji su i ostvarili.

Tako da narod samo treba samo objektivno sagledati i razmisliti za koga glasa, a ne samo da jedne godine zaokruži hdz a druge sdp.

Ne treba vlast otvarati nova mjesta (vidim da su danas rekli da trebaju 1k + novih zaposlenika) već da sredi državnu upravu, poreznu politiku, prostorne planove i donese strategije koje će olakšati otvaranje poslova. 

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan

Neznam što da kažem volio bih kad bi se prije izbora provela anketa u cijeloj državi tko za koga glasa i zbog čega volio bih vidjeti rezultate takve ankete

11 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
csgoplayer kaže...

Ne treba vlast otvarati nova mjesta (vidim da su danas rekli da trebaju 1k + novih zaposlenika) već da sredi državnu upravu, poreznu politiku, prostorne planove i donese strategije koje će olakšati otvaranje poslova. 

Pa to i govorim :))) Uglavnom nema smisla duljiti raspravu jer obojica dolazimo do zaključka da ima ljudi koju znaju znanje, samo im treba pružiti priliku da to pokažu.

Clueless gamers shouldn't judge
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 23:02 (csgoplayer).
17 godina
expert man kaže...

Neznam što da kažem volio bih kad bi se prije izbora provela anketa u cijeloj državi tko za koga glasa i zbog čega volio bih vidjeti rezultate takve ankete

-a smisao je? npr izbor i predizbor? Zanima li te anketa ili promjena koja je potrebna ovoj državi, promjena uhodanog establišmenta koji samo promjeni fotelju/ured.. naziv odbora, do iduće runde. Ako bi težište ankete bio razlog? .. sve više postaje revolt + uobičajena klackalica lijevo-desno (ali ne kao politički nazor, nego formalna podjela pogodna za klackanje). Najgora stvar 'svi su lopovi', ok i što dalje? Anketa je samo anketa, uobičajeno naručena, ponekad čak i precizna, ali samo izbori su izbori. Problem je što probrati u smeću, jedino se još PET traži po kantama, u politici ni to.

Anketa bi čak mogla izbaciti 'masrsovca', nekog izmišljenog političara (sa strankom) koji bi bio dovoljno pošten/pametan/sposoban, da učini ''nešto'', od ova tri kriterija, max su ispunjena 2, često 1 ili 0.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.4.2015 23:06 (ihush).
18 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
CyberPlague kaže...

Zato je dobro da nemaš pravo glasa. Ne možeš prepoznati one čiji je osnovni cilj uguziti se u sabor i vladu.

Sinčićev cilje se nije uguzit u sabor, barem ne iz razloga osobnog probitka. Ako mu to i je cilj onda je da bi sabor koristio kao javnu govornicu (u sklopu ideje koju zagovara). Što za malu stranku u opoziciji i treba biti glavni cilj, jer ionako ne mogu ništa napraviti osim pametno pričati u saboru, a ako ništa drugo čim si u saboru odmah se sjate novinari oko tebe.

I što se tga tiče svakako podržavam da se za njega glasuje, kao i za niz drugih manjih stranaka.

Glavna negativna stvar kod nas je prevelik utjecaj dvije glavne stranke i njihovih satelita (pod tim smatram sve dugogodišnje partnere koji postoje od kad postoji sabora i ja HNS smatram SDP-om, nema nikakve razlike tu. Oni djeluju, razmišljaju i ponašaju se kako SDP i vjerujem da su manje različiti u odnosu na vodstvo SDP-a i od nekih suprotstavljenih struja u njemu. I tako sa svim strankama u "prirodnim" koalicijama.) I neće biti promijena dokle god se sabor malo ne diverzificira. 

Jer ako nema koalicija nema ni uvažavanj drugog mišljenja, pa nitko ne mora raditi kompromise, a jednomišlje obično vodi u provaliju (čast izuzecima koje možeš nabrojati doslovno na prste, obično ih povijest zna kao prosvijetljene apsolutiste kojih doslovno ima valjda 6 u povijesti čovječanstva).

Obično se kao mana heterogenih parlamenata ističe nemogućnost sastavljanja i čest pad vlada, što onda dovodi do političke nestabilnosti i u principu sve stoji jer tehnička vlada ne smije napraviti nikakvu dugoročniju odluku ili pokrenuti reformu. No mislim da ionako naši ništa ne rade pod pritiskom javnosti tako da u prinicpu samo stojimo u mjestu, ali kad bi vlade mogle svako malo pasti i kad da bi sastavio vladu morao malo slušat ORaH, malo Sinčića, malo umirovljenike, malo zelene, malo laburiste......ovako mi se čini da je naša politika ustajala bara i da joj treba malo zamješat vodu.

p.s. ovo sa strankama kod nas je najsličnije SAD-u gdje zavsino tko si i odakle si i tko su ti roditelji glasaš da republikance ili demokrate pa makar na čelu bio i sam sotona, apsolutno nebitno glasa se za stranku ne za ljude. U kojoj normalnoj državi bi Karamarko mogo biti nešto drugo od karikature u večernjaku? I onda imaš još nekakvih 20-tak% st koji daju prevagu na izborima hoće pobjediti ovaj ili onaj zavisno sad drugim kriterijima. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 8:16 (BlackDog22).
16 godina
neaktivan
expert man kaže...

Već sam jednom napisao situaciju u kojoj se nalazimo može promjeniti samo vrijeme i ništa drugo jer narod općenito se neće angažirati oko ničega

niti se pobuniti protiv ovog režima i načina rada i nesposobnosti ... da ne nabrajam

Ne bih se potpuno složio s tobom. Ono što društvo sada, ovog dana, ovog tjedna, ove godine riješiti jeste prepoznati koje stvari treba mjenjati iz korjena i dati u Sabor da se promjeni zakon koji regulira te kritične oblasti. Ja mislim da treba poći od obrazovanja i kaznenog zakona. Ne košta ništa. Dakle, na primjer ako nam je danas rak rana društva zlouporaba položaja, traženje i davanje mita, korupcija i nepotizam, hajde da izmjenimo kazneni zakon i da se uvedu stroge kazne za počinitelje tih kaznenih djela. Pa onda kad direktor jedne firme koji izvrši zlouporabu položaja ili bude korumpiran fasuje 15 godina zatvora a ne ovako da razmišlja o tome  da ako ubode 1-2 miliona eura za to se isplati ići u zatvor na 2-3 godine. To je ono od čega se mora početi u bilo koje vrijeme, danas ili za 50 godina.

17 godina
neaktivan
csgoplayer kaže...

Istina... imamo sve uvjete da budemo financijski jaka zemlja... samo nas nema ko voditi.

Možda smo i imali šansu na početku, ali otišlo 'ukrivo'. Sad i da imaš najbolje vodstvo, bez reseta ne ide..

mario.L_hr kaže...

Ne možeš prepoznati one čiji je osnovni cilj uguziti se u sabor i vladu.

Znaš neke koji nisu takvi?

18 godina
phoenix2003 kaže...

BH Telecom navodim kao primjer zdrave firme u državnom vlasništvu koja nije privatizovana (a ne treba ni biti). Hoćeš da kažeš da je privatizacija u RH bila uspješna?! A ti se ne sjećaš Miroslava Kutle i društva? BiH čini sve da izbjegne iskustva privatizacije koja je učinjena u RH. https://www.google.ba/#q=kriminalna+privatizacija+hrvatska

Čekaj, ti to ozbiljno? Primjer firme u BiH pokazuješ kao primjer?

Što misliš tko je omogućio Kutlu i slične?

skyreeper kaže...

To sve što si naveo je pokradeno od strane DRŽAVNIH SLUŽBENIKA,tj od ljudi koji su vodili te firme.Sve što je kod na vridilo je uništeno i ljudima su podavani otkazi radi osobnih interesa.Hrvatska može živiti ko švicarska ako se narod probudi i kaže dosta lopovluku.

Naravno, pa o tome i pričam. Zato i kažem da je država u pitanju, ali ne "država, to smo svi mi".

csgoplayer kaže...

Nije glupost, problem je u tome sto kod nas ima sposobnih ljudi ali se ne mogu probiti do vrha.

Niti imaju volje ni interesa.

mario.L_hr kaže...

Trenutno za pravo preuzimanje vlasti ne vidim ni jednu opciju. Kad kažem pravo preuzimanje, svaka opcija mora imati ogromnu količinu kvalitetnih ljudi za popunjavanje brda pozicija. nekoliko saborskih zastupnika, ministara i slično nije ni vrh sante.

18 godina
neaktivan

Meanwhile, in the Middle East...

Ako ste propustili... Ameri i Iranci su opet prijatelji. Iranci napadaju ISIL, Ameri im pomažu sa zračnim napadima i odobravaju nuklearni program zbog kojeg su protiv Irana podignute sankcije od oduvijek. Nakon što su srušili iransku vladu, doveli svoju, oslobodili naftu, izgubili vladu, ne dali Iranu nuklearne elektrane, tajno naoružavali Iran, poduprli Saddama Husseina da satare Iran, rušili Saddama dvaput, oslobodili naftu, proglasili opet Iran glavnim zlom u osovini zla, poduprli al Asada, rušili al Asada, pustili na miru al Asada zbog ISIS-a, sje*bali ili pomogli u sje*bavanju nebrojenih života, eto... opet su prijatelji. Nekidan je i Stewart imao komentar...

Da su mi Ameri frend s kojim igram Risk, pokupio bi ploču, okrenuo stol i otišao doma....

iddqd
16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
phoenix2003 kaže...

BH Telecom navodim kao primjer zdrave firme u državnom vlasništvu koja nije privatizovana (a ne treba ni biti). Hoćeš da kažeš da je privatizacija u RH bila uspješna?! A ti se ne sjećaš Miroslava Kutle i društva? BiH čini sve da izbjegne iskustva privatizacije koja je učinjena u RH. https://www.google.ba/#q=kriminalna+privatizacija+hrvatska

Ma jok! Hoćeš primjer iz Bangladeša?! Gdje ćeš bolji primjer već iz zemlje koja je u tranziciji i koja ima firme u svom vlasništvu koje, gle čuda, posluju dobro i veoma profitabilno!

http://www.elektroprivreda.ba/novost/12995/profit-of-power-utility-epbih-for-the-first-half-of-2013-amounts-2225-million-km

http://www.reuters.com/article/2014/04/28/bosnia-bhtelecom-idUSL6N0NK2V120140428

Iako je u zadnjih par godina profit bh telecom-a malo pao i pored toga on je ogroman. E sa usporedi profit HT od 100 -105 miliona $ koje pokupi "investitor" i profit od 80 miliona $ koje ostaju u državi. Ja biram ovo drugo.

18 godina
phoenix2003 kaže...
Old Iggy kaže...

Ma jok! Hoćeš primjer iz Bangladeša?!

Ne, hoću primjer iz RH, jasnije?

Niti sam građanin BiH, niti sam porezni obveznik, a nisam ni ljubitelj BiH ni po poslovnom ni po političkom pitanju.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
phoenix2003 kaže...

Ma jok! Hoćeš primjer iz Bangladeša?!

Niti sam građanin BiH, niti sam porezni obveznik, a nisam ni ljubitelj BiHni po poslovnom ni po političkom pitanju.

Sve me više podsjećaš na Keruma koji ne bi dozvolio kapital pojedinih država u Hrvatskoj! Evo ako si čitao moj post, dobio si primjer: profit HT (koji je privatiziran) i BHTelecom-a (koji je u državnom vlasništvu).

18 godina
phoenix2003 kaže...

Niti sam građanin BiH, niti sam porezni obveznik, a nisam ni ljubitelj BiHni po poslovnom ni po političkom pitanju.

Sve me više podsjećaš na Keruma koji ne bi dozvolio kapital pojedinih država u Hrvatskoj! Evo ako si čitao moj post, dobio si primjer: profit HT (koji je privatiziran) i BHTelecom-a (koji je u državnom vlasništvu).

Upravo obrnuto, profit HT-a je jako dobar (kad je privatiziran).

A koliko vidim, ti potpuno obrnuto shvaćaš ono što ja zagovaram. Inače ti je Kerum pravi primjer kako to obično ide u BiH.

16 godina
neaktivan

Zašto izbjegavaš odgovor na pitanje da li je bolje imati firmu u državnom vlasništvu koja ima profit od 80 milona $ (kao iz navedenog primjera) ili privatizovati isu tu firmu.

Ja još nisam sasvim shvatio što ti zagovaraš?! Pa daj, molim te, napiši koju činjenicu i pojasni malo.

Usput, navešću ti još jedan primjer iz mrske BIH. Profit iz firme (BTW, BHTelecom) koja se nalazi u državnom vlasništvu, između ostalog, se koristi za izgradnju autoceste na koridoru 5C (Brod - Čapljina).

14 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Profit iz firme (BTW, BHTelecom) koja se nalazi u državnom vlasništvu, između ostalog, se koristi za izgradnju autoceste na koridoru 5C (Brod - Čapljina).

aj vec jednom s tim 5C da se krene

vi Bosanci nam rusite ekonomiju...

ne budete li vec sagradili tu autocestu poslat cemo vam oba MiG-a da vas napadnu (upsss...nemamo sad pilota, al naci cemo ih) a imamo i provjerene strucnjake za bojanje tunela i slicno..

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
16 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...
phoenix2003 kaže...

Profit iz firme (BTW, BHTelecom) koja se nalazi u državnom vlasništvu, između ostalog, se koristi za izgradnju autoceste na koridoru 5C (Brod - Čapljina).

aj vec jednom s tim 5C da se krene

vi Bosanci nam rusite ekonomiju...

ne budete li vec sagradili tu autocestu poslat cemo vam oba MiG-a da vas napadnu (upsss...nemamo sad pilota, al naci cemo ih) a imamo i provjerene strucnjake za bojanje tunela i slicno..

5c se prilično brzo gradi. Sada put od Zenice do Čapline traje nešto duže od 2 sata. Mogu vam reći da će ova auto cesta privući veliki broj vozača sa HR autocesta.

18 godina
phoenix2003 kaže...

Mogu vam reći da će ova auto cesta privući veliki broj vozača sa HR autocesta.

Ne znam baš... Schengenska granica bi mogla ovaj granični prijelaz zakrčiti u ljetnim mjesecima. Bit će pitanje jel isplativije čekat na lučkom il na dvije schengenske granice.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 19:12 (lllnuclearlll).
16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Zašto izbjegavaš odgovor na pitanje da li je bolje imati firmu u državnom vlasništvu koja ima profit od 80 milona $ (kao iz navedenog primjera) ili privatizovati isu tu firmu.

Ja još nisam sasvim shvatio što ti zagovaraš?! Pa daj, molim te, napiši koju činjenicu i pojasni malo.

Usput, navešću ti još jedan primjer iz mrske BIH. Profit iz firme (BTW, BHTelecom) koja se nalazi u državnom vlasništvu, između ostalog, se koristi za izgradnju autoceste na koridoru 5C (Brod - Čapljina).

Nema potrebe da ijedna firma koja nije od strateške važnosti za određenu državu (npr. vodovod) bude u vlasništvu države neovisno o profitu. Profit je samo profit, niti je svrha niti jedina funkcija neke firme. Da je profit jedini cilj, DM nikad nebi bio najpoželjnija firma, a to je već zadnjih 20 godina.

Vrlo je jasno (svima koji ti žele vidjeti) da je svejedno tko je gazda firme ukoliko džava ima jasne zakone koje sudovi provode neselktivno i dosljedno. Ali eto danas su sve državne firme i uprave zatvorile u 13.00h što je u strartu đubretarsko ponašanje prema svim poreznim obveznicima I svim privatnicima koji tu upravu plaćaju.

U našem podneblju je vidljivo da su državne firme mahom gnjezda stršljena, lešinara i ostalih političkih spodoba s kojima vlast kontrolira biračko tijelo. To što oni ubiru profit ne znači apsolutno ništa osim da napokon znaju zbrojit dve tablice u ekselu.

Tako da je svakako bolje imat sve firme u privatnom vlasništvu i sudove koji provode zakone. Po tvojoj analogiji je svakako bolje pobjedit nego izgubit, bolje biti bogat nego siromašan itd, ali država se nebi trebala zahebavat s pravljenjem i vođenjem firmi (jer su u praksi nepoštena konkurencija privatnom kapitalu) već bi resurse trebala usmjerit da igra SVIMA bude poštena, a ne jednom mater drugom maćeha. Kad stvori normalne zakone i sudove onda nek se bavi ostalim stvarima.

U bilo kojoj civiliziranoj državi je više manje isti drek radio za privatnika ili državu kad OBJE firme moraju poštivati iste zakone. Kod nas ni država, a ni privatnici ne poštuju zakone, a krivac je država jer kao prvo piše debilne zakone koje treba mjesecima dešifrirat, a i te zakone mjenja svako malo pa nemreš planirat ni odlazak na šekret a kamoli poslovanje tvrtke kroz 10 godina.

Na državi je da postavi jasna pravila igre, jasne zakone, da štiti radnike po EU standardima i da provodi te zakone, pa makar slali 5.000 inspektora svaki dan na teren. Onda će svakoj firmi bit lakše (a ne da kroz 4 godine 3 puta mjenja poreze) raditi računicu, svi će se držat zakona jer nemaš nelojalne konkurencije koja radi mimo zakona, i onda ovakve rasprave nisu uopće potrebne jer će radnik bit jednako zaštićen radio on u nekoj upravi (di imaju veća prava od ličkog medvjeda) ili na blagajni Tonzuma (di pak nemaju nikakva prava).

Što se tiče bosne, nisam upućen u stanje detaljno kao ti pa nije fer da se sprdam, al čini mi se da je dobro dokle god ima ikakva firma koja radi u plusu.

Da se u HR držimo samo ovih zakona koje imamo, i da naravno sudovi rješavaju predmete unutar mjesec dana, nit bi bili u krizi nit bi itko gledao tko gdje radi i šta radi nit bi se vodile rasprave oko javnih ili privatnih firmi.

16 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

...

U našem podneblju je vidljivo da su državne firme mahom gnjezda stršljena, lešinara i ostalih političkih spodoba s kojima vlast kontrolira biračko tijelo. To što oni ubiru profit ne znači apsolutno ništa osim da napokon znaju zbrojit dve tablice u ekselu.

Tako da je svakako bolje imat sve firme u privatnom vlasništvu i sudove koji provode zakone. Po tvojoj analogiji je svakako bolje pobjedit nego izgubit, bolje biti bogat nego siromašan itd, ali država se nebi trebala zahebavat s pravljenjem i vođenjem firmi (jer su u praksi nepoštena konkurencija privatnom kapitalu) već bi resurse trebala usmjerit da igra SVIMA bude poštena, a ne jednom mater drugom maćeha. Kad stvori normalne zakone i sudove onda nek se bavi ostalim stvarima.

...

Ako si čitao moje ranije postove u ovoj diskusiji napisao sam da bi pojačao kontrole vođenja ovih firmi i izmjenio kazneni zakon. Činjenica je da svako želi sebe ili nekog svog uvaliti u takvu jednu firmu, da ne radi ništa i ide na bankomat. Kad govorimo o poštenju prvo mi sami treba da budemo pošteni prema državi. Navešću primjer jedne osobe koju poznajem i koji na crno proizvodi namještaj. To više nije radionica u podrumu. To je mala fabrika. Naravno, ne pomišlja da registrira firmu i plati porez. Ja čovjeka poznajem, nije moje da ga prijavim, ali da (kao što kažeš) inspektori ili policija rade svoj posao, ovaj bi registrirao firmu ili bi je zatvorio ili bi njega zatvorili. Znači potpuno se slažem kada kažeš da treba slati 5000 inspektora na teren i natjerati ljude da posluju u skladu sa zakonima (ma kakvi oni bili).

14 godina
neaktivan

ivan dragi kaže...

Ali eto danas su sve državne firme i uprave zatvorile u 13.00h što je u strartu đubretarsko ponašanje prema svim poreznim obveznicima I svim privatnicima koji tu upravu plaćaju

Meanwhile in državna uprava:

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 21:47 (skoosha).
16 godina
neaktivan
skoosha kaže...

ivan dragi kaže...

Ali eto danas su sve državne firme i uprave zatvorile u 13.00h što je u strartu đubretarsko ponašanje prema svim poreznim obveznicima I svim privatnicima koji tu upravu plaćaju

Meanwhile in državna uprava:

I ja najviše volim bez vađenja ali ne može!

17 godina
ivan dragi kaže...
..

..

-alanfordovski.. :)

-jednostavno rješenje, privatizirati (kao univerzalni lijek za sve, pa i žgaravicu) sudstvo i državu. (ako se ne varam, to je i Franjo krivousti započeo, vizionarskih 200 obitelji). Vjerojatno to vlast ostavlja za posljednju rundu, prije toga su na redu vode, šume, ali prvo ceste. HR tad može biti normalna ''wiksa'' i time se eliminira svaka potreba za nekom ozbiljnijom industrijom/proizvodnjom dok će kmetovi biti sobari(ce) i konobari(ce)... +happy ever after.

18 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Zato jedva čekam da mi žena opet bude trudna!

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
phoenix2003 kaže...

Zato jedva čekam da mi žena opet bude trudna!

...  (neću... ili ipak?). Što čekaš (da netko drugi obavi posao), logoff i hevidjuti. Svi samo čekaju, umjesto da nešto poduzmu. Dal u kontekstu 'uzeti stvar u svoje ruke' ima isto značenje ili neko drugo, dal je lakše čekati da drugi obave job... to me podjseća, idem logofirati.

14 godina
phoenix2003 kaže...
Kad govorimo o poštenju prvo mi sami treba da budemo pošteni prema državi. Navešću primjer jedne osobe koju poznajem i koji na crno proizvodi namještaj. To više nije radionica u podrumu. To je mala fabrika. Naravno, ne pomišlja da registrira firmu i plati porez. Ja čovjeka poznajem, nije moje da ga prijavim, ali da (kao što kažeš) inspektori ili policija rade svoj posao, ovaj bi registrirao firmu ili bi je zatvorio ili bi njega zatvorili. Znači potpuno se slažem kada kažeš da treba slati 5000 inspektora na teren i natjerati ljude da posluju u skladu sa zakonima (ma kakvi oni bili).

E to je to. Ti govoriš o provođenju zakona i poštenju, a sam sebi skačeš u usta; nije na tebi da ga prijaviš, kažeš inspekcija, policija, političari su krivi.

Nisu političari krivi, sami smo sebi krivi. Pa odakle su došli ti političari? S Marsa?

Ne fali našim zakonima ništa, zakoni su dobri, ali se ne provode.

Dok ga neko ne prijavi (što bi trebalo biti normalno-jer sigurno bi prijavio nekoga koji krade auto) i shvati da su nam porezi toliki koliki su jer taj i slični ih ne plaćaju neće nam biti bolje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice