Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.042.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

lol

16 godina

opet moj omiljeni lik, min.Varga u žiži interesa. Baš je sladak, pokrovitelj, prosvjetitelj, (specijalizacije dok je bio u HZZOu, HDZ ga malo guzi, nepotizam, sukob interesa i sl.)

Postoji li neki brojač afera? On sam ima koliko svi ostali kokodakavci... i još je u fotelji.

- .. ok, moji razlozi su osobne prirode, a ove afere su samo bonus, jedino što mi za njega ne pada na pamet neki prigodan nick, naziv, titula.. jednostavno u odnosu na ostale on je posebna mustra.

Voli kad (sestre) nose pripijeno, jedina 'slika' koja mi pada na pamet je policajac/šef iz Reonoa 911. Frizura, očale, poze.. sličnost. No i dalje niakakav adekvatan nick.

pripijeni policajac pripijeni policajac
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

http://www.jutarnji.hr/hdz--novi-sukob-interesa-ministra-varge/1315385/

Ovaj lik je upleten u više afera od cijele vlade

15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

Došo je demantij i aneks prijedloga.

Uz navedeno traže da im kućni ljubimci imaju njegu princa Žorža od Engleske, privatnog batlera koji će ih posluživat najfinijom Royal Canin za pese i Hills hranom za mice mace, po trojcu šetača kroz 3 smjene, vrečice za kakicu obložne 18 karatnim listićima HP tonera za printer i pjesak mljeven kroz 47 sita, službene mekoće "ko pero oprano pervolom".

Nadalje traže i tisak časopisa "hrvatski gromobran" koji će se dijelit besplatno svim pravim dragovoljcima, a koji ima veličati njihove zasluge, pričati o ratnim dogodovštinama po Pakračkim poljanama, podlistak o Anegdotama kod obitelji Zec, zatim koji će imati rubriku "pišite nam" gdje svaki domobran može pitati financijskog savjetnika o najboljem odabiru zlatnih lančića s križem i pozlaćenim satovima, te gdje će u svakom broju izlaziti poster gospodina Glogoškog ili Klema u prirodnoj veličini, hrvatska zastava veličine Zagrepčanke, medaljon jednog od istaknutijih bojovnika tipa Glavaš, a zadnja stranica bit će "naš savjet za zicer tjedna".

Uz ove, na razmatranju imaju i prijedloge o dodatnom životnom osiguranju za kućne biljke, kaktuse i okolokućne travnate površine.

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

opet moj omiljeni lik, min.Varga u žiži interesa.

Mind Control kaže...

http://www.jutarnji.hr/hdz--novi-sukob-interesa-ministra-varge/1315385/

Ovaj lik je upleten u više afera od cijele vlade

A lopovi vrište ''drž'te lopova!!''. Interesantno.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...
..

A lopovi vrište ''drž'te lopova!!''. Interesantno.

- take one to..

- postoji li kriterij da samo poštenjaci prijavljuju recimo probleme/nepoštene? Tad možemo raspustiti institucije...

ili je (opet) kriterij tko a ne što kaže, da ne spominjemo činjenice? Dali je to istina/dokazivo i dali je po PeeSu je sporedno? HDZ mi je u ovoj priči nevažan. Morao bi biti i 'institucijama' odnosno, pošto je ovo 'obznana na javnim glasilima', dalje nadležni moraju obaviti svoj dio posla, npr provjeriti i ukoliko se potvrdi, nastaviti. Hoće li?

Ako ne, zašto? Nije li to važnije nego kradezejci? (koje treba kazniti, ako nizašto drugo, onako.. jer voze BMWja, slažem se.. no to nije baš neki pravni sustav).

- koja je to 'potreba' (kao samoodrživi reflex?) u protuoptužbi ''jer to kaže HDZ''? Što je potrebno da ga optuži Ghandi (izmišljena moralna vertikala, neutralan..) ili vlada? Dali to što je HDZ lopina, oslobađa Vargu konkretne optužbe za sukob interesa? (Dubrovnik prije pola godine npr? Kriv i platio ceh ali je dalje u fotelji). Umjesto da krivnja i sankcija bude stvar krvnje-činjenica, konstantno se gura pitanje 'tko'... loše. Možda ovako, tko u vladi ima najveći broj afera, koje su pri tome negativno po njega rješene, a i dalje je u fotelji.. to je 'tko', a ja se onda pitam i 'kako' (mu to uspjeva.. u odnosu na druge koji su letili iz fotelje čim su sjeli i napravili gaf).

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 20:03 (ihush).
17 godina

Opet ovi sami-sebi-svrha izgubljeni u prijevodu stručnjaci trkeljaju. Ovoga puta su nas počastili naškim riječima za in-house, outsourcing, spin-off i start-up.

Outsourcing ajde recimo da su i pogodili - izdvajanje (iako je outsourcingom ne mora apsolutno ništa izdvajati, već je najćešće riječ o unajmljivanju).

Spin-off -> tvrtka kći. Da je netko od tih silnih stručnjaka se udostojio otvoriti wikipediju, vidio bi da je spin-off i kada zaposlenici napuste kompaniju i otvore svoju u istoj djelatnosti (primjerice, Respawn je spin-off Infinity Warda).

Start-up -> razvojna tvrtka. A šta ako se start-up bavi uslugom? Onda, po bistrim glavama hrvatskih jezikoslovaca, imamo "uslužnu razvojnu tvrtku" (valjda). Svugdje u svijetu start-up je definiran kao tvrtka koja još traži svoj poslovni model / plan, samo kod nas takva organizacija ima neke veze sa nekakvim razvojem.

No definitivno highlight gluposti je in-house, što po naški je - preraspodjela. Da, sve naše aplikacije su preraspodjelno napravljene! 

Ja bih veoma volio vidjeti jedan takav sastanak gdje oni dolaze do tih izraza. Pa Bolek i Lolek su prema njima Einstein i Newton. Kad sam pročitao tu "preraspodjelu" tri puta sam provjerava jesam možda na News Baru.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 20:44 (Bukva).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- postoji li kriterij da samo poštenjaci prijavljuju recimo probleme/nepoštene? Tad možemo raspustiti institucije...

ili je (opet) kriterij tko a ne što kaže, da ne spominjemo činjenice? Dali je to istina/dokazivo i dali je po PeeSu je sporedno? HDZ mi je u ovoj priči nevažan. Morao bi biti i 'institucijama' odnosno, pošto je ovo 'obznana na javnim glasilima', dalje nadležni moraju obaviti svoj dio posla, npr provjeriti i ukoliko se potvrdi, nastaviti. Hoće li?

To je bila samo konstatacija, ne obrana lopine Varge.

17 godina

Testiram po susjedstvu ovu omladinu...rasulo.

Svakom se (namjerno) srdačno sa smajlijem javim:

- Dobar dan! Kako si?

Statistički uzorak kaže...Tri od deset curica odgovori... -Dobar dan

Ostale ne čuju od mp3 shita u ušima

A ova muška ekipa. Jedan od deset odgovori...-Dobar dan

Bliži susjed koji ide u 6 osnovne je najjači....meni odpozdravi sa..

- E alo!

- Ojjjjj

- Šta ima

......

Onda jedan iz sedmog razreda...vozi nogostupom biciklo...dođe iza mene i viče..

- Aj miči jebote (zvrc-zvrc-zvono)

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
15 godina
neaktivan

Promjeni dobavljača vutre!

16 godina
torrente kaže...

..

- Aj miči jebote (zvrc-zvrc-zvono)

.. pregazilo te vrijeme (ili biciklo). Test je suvišan, rezultat očekivan.

13 godina
neaktivan
torrente kaže...

Statistički uzorak kaže...Tri od deset curica odgovori... -Dobar dan

Ostale ne čuju od mp3 shita u ušima

Oprostite gospodine, Ceca mi je bitnija od vašeg pozdrava.

16 godina
neaktivan
torrente kaže...

A ti si očekival nekaj drugo? Dobro pa još nisi dobil batina!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2015 21:22 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
torrente kaže...

A ti si očekival nekaj drugo? Dobro pa još nisi dobil batina!

Da! Manijak iz gimnazijskog parka testira curice!

16 godina

.. hackeri napali JPM, (nisam..), a to što ih povremeno spomenem u kontekstu novčarske krize je slučajnost. Još gore, onako neka kratka vijest, kao otelila se krava Cveta, otvoren dječji park u Dragonožcu i JPM hacknut..

enivej, neki slabi hackeri, uz par poveznica kao baš sad investiraju u sigurnost, a i neki korisnički podaci su iscurili, povezano s nekim istragama.. netko bi rekao, k'o naručeni hackeri. Wathergate je mala beba.

17 godina

Gosn odvjetnik prvo bi trebal(ako se usudi) sam sebe pogledat u špigl, pa bi onda možda skužil da je zapravo posran do daske. Uostalom pa naše pravosuđe je "septička jama" i onda je tu sve vrlo jasno.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/odvjetnik-obitelj-cvjetkovic-laze-a-zivi-zid-je-zlocinacka-organizacija/807840.aspx

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vojislav-blazevic-nije-kriv-za-eksplozije-u-zagrebu/807895.aspx

Ovoga čovjeka su, inače, razapeli kad mu je u facu eksplodirala bomba i rekli da imaju "sigurne dokaze" da je on "zagrebački bombaš" i da je postavio dvije bombe - jednu pod vlak, drugu na autobusno stajalište. 

Svi njegovi prijatelji govorili su da im je to totalno nemoguće jer je tip nekakav zmajar, hipi-luđak, nema nikakvog motiva za takvno nešto niti je ikome jasno zašto bi to uradio. 

Rekli su da su mu doma našli "radionicu u kojoj je napravio paklene strojeve!", a ispalo je da su našli neka kliješta i kacavidu (šrafciger) što je bilo dovoljno da bude "sumnjiv" domaćoj dektivi i siesaj stručnjacima s osam razreda osnovne škole. 

Tvrdili su da su mu u autu našli eksploziv!

Pisalo se o njemu da je bivši oficir JNA i Srbin (samo po sebi sumnjivo, jedino što je tip Hercegovac i Hrvat, uvijek bio i ostao i NIKAD u životu nije bio oficir u JNA).

Ukratko, razjebali su ga do daske, a da bi se sada ispostavilo da nema apsolutno nikakvih dokaza protiv njega. 

Ne postoje dokazi da su dvije eksplozije (vlak i autobusno stajalište) povezane; ne postoji nikakav "eksploziv" u autu, već tragovi umjetnog gnjojiva koje se može koristiti u izradi eksploziva, ali može biti i gnjojivo, može biti dio hepo-kocki za potpalu itd. 

Nema nikakvog "alata za izradu paklenog stroja". 

Tip nije ni "oficir JNA" ni "Srbin" niti u je nađen ikakav motiv. 

Mene sada zanima - koji će sve kreteni u policiji i DORH-u dobiti otkaz? 

Pitanje je, naravno, retoričke naravi jer NITKO kod nas za piss-poor sranje od obavljenog posla svojim priučenim čobanskim ručicama i mozgićem koji se još muči s osmoškolskim pitanjem "Je li majstor Mrkonja u rodu šegrtu Hlapiću?"  nije NIKADA dobio otkaz, bez obzira koliko života zasrali oko sebe.

Dno od države.

This space for rent!
17 godina
torrente kaže...

Svakom se (namjerno) srdačno sa smajlijem javim:

- Dobar dan! Kako si?

...

Ovo mi je najgore kad vi staronje počnete daviti nas mlade... Yo!

This space for rent!
13 godina
neaktivan

ja bi samo "pozdravio" ekipu koja vrluda ovuda,jer vidim da ima dosta istomišljenika,i zanimalo bi me da se napravi kakva revolucija,jer bez tog teško neke promjene...a šalit se na vlastit račun je možda cool ispočetka i sve to,samo posli malo dop...di i postane ukiseljen način zabave i promatranja vlastite realnosti...vidin da ima stvarno dosta ekipe koja dobro kuži neke stvari,ali volio bi ipak vidjet neke promjene...a za ovo tipa bombaš blažević i slično,stari "modus operandi",galama i vika,samo dok treba,a posli sve padne u vodu bez ikakvog efekta...

neću previše pametovat,jer inače bi ja to sve po kratkom postupku,samo ne želin ispadat terorist ili slično,jer svi skupa se trebamo probudit i počet rješavat neke stvari,a ne samo nijemo stajat i promatrat,uz neki cinićni poluduhovit komentar...riječi odoše u vjetar,a djela govore više od tisuća riječi :)

17 godina
johnyaces777 kaže...

ja bi samo "pozdravio" ekipu koja vrluda ovuda,jer vidim da ima dosta istomišljenika,i zanimalo bi me da se napravi kakva revolucija,...

Mi na ovome forumu poštujemo pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske i puštamo da institucije rade svoj posao!

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Nikakvi šatori ovdje ne prolaze!

15 godina
neaktivan
Drago kaže...

......

Mene sada zanima - koji će sve kreteni u policiji i DORH-u dobiti otkaz? 

..........

Dno od države.

Drago, nemoj krivo da me shvatiš ali u kojem filmu ti živiš?! Nitko neće dobiti otkaz. Eto, hajde da se nekome pismeno obratimo, ministru npr., odgovor će nas samo još više raspizditi. Ja sam u tom kolu već 15 godina i bolje da se ne zna šta se sve (ne)radi!

13 godina
neaktivan

Jučer na faksu (ETF).

Dekan predaje fiziku i u pola predavanja mu zvoni mobitel. 

Imate 10 minuta pauze, vjerovali ili ne, zvali su me iz elektroprivrede. Hoće da nam ugase struju. Moram ići.

Za 3 minute termoakumulaciona prestaje s radom. 10 sekundi poslije nestaje svijetla.

Danas dobijam mail da imamo samo matematiku do kraja tjedna. Da nije tužno, umro bih od smijeha.

13 godina
neaktivan
Drago kaže...
johnyaces777 kaže...

ja bi samo "pozdravio" ekipu koja vrluda ovuda,jer vidim da ima dosta istomišljenika,i zanimalo bi me da se napravi kakva revolucija,...

Mi na ovome forumu poštujemo pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske i puštamo da institucije rade svoj posao!

da nisi ti hercegovac kakav ;) mi i jesmo u problemima jer "institucije rade svoj posao",ali kako za koga i kako s kim,nekoga će pregazit,a nekog će pustit da radi šta hoće...eto,mene osobno ne zanima nikakav zakon nit neka s*anja koji su ljudi izmislili da bi kontroilirali druge ljude i određivali im živote,jer to su više nego s*ranja,a stoka sitnog zuba nek dopušta da se radi šta hoće,ja se ne ubrajam u takve skupine,jer eto,iman i ja pravo na svoj izbor i mišljenje,pa makar totalno kontra "sustava i sistema",jer ja smatram da je to OBIČNA BUDALAŠTINA...sustav??sistem??da pogodujem nekom dok skače po mojim leđima??moš mislit...svatko ima pravo pokušat,ali iman i ja pravo odradit tog momenta šta smatram za pravdu,pa tad će se dotićni dobro razmislit zašto ga je majka donijela na ovaj svijet...ja poštujem pravdu,etiku i moral,a neke "farizejske " propise nit u ludilu...nit sam vjernik nit slična neka ovčica...i za kraj,shvaćam ja da se vi neki sprdate s svime,ali nažalost,to radite dok "brod tone",a ne samo to,nego je već samo jarbol osta iznad vode...dakako,da i opet da,ovoj zemlji itekakako treba jedna dobra revolucija da se ispravi nepravda zadnjih 25 godina i neke stvari postave na svoje mjesto...a"POLITIKA" i ina sranja izmišljena da bi kao igrokaz zaokupljala pažnju "ovčica i podanika" mene ne zanima,prvo šta bi napravio bi bilo da ukine se to,i da svatko tko se bavio politikom na bilo koji način,i oštetio svoj narod i zemlju,da drakonski se kazni,kako i zaslužuje...da su tuđmana napucali nogom u š*pak 93 kad ga je hrabra Ankica Lepej prijavila i da nije cijeli narod mirno gledao to,umjesto da je zaštitio nevinu ženu,možda bi i ja bio ponosni hrvat,ovako p*pišan se na sve "velike hrvate"...svi takvi nek se zavuku u mišje rupe,jer takvima je tamo mjesto...a prvo bi tuđmanu trebalo porušit sve do jednog spomenika i zamijenit kipovima Ankice Lepej...jer ta žena ima veča "M*DA" nego sav ostatak muškog roda u ovoj zemlji...nije ni čudo da nema govora o revoluciji i sličnim stvarima,kad nema ništa u gačama...sad se vratite lipo nazad svojim večernjim aktivnostima :)

14 godina
protjeran
johnyaces777 kaže...

riječi odoše u vjetar,a djela govore više od tisuća riječi :)

cekamo da "mehanizmi" prorade (sto je krilatica ex.ex precjednika Mesica)

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
13 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...
johnyaces777 kaže...

riječi odoše u vjetar,a djela govore više od tisuća riječi :)

cekamo da "mehanizmi" prorade (sto je krilatica ex.ex precjednika Mesica)

"tko čeka,taj se načeka" ...moja ;)

15 godina

Tko rano rani, 2 krafne grabi.

16 godina
Drago kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vojislav-blazevic-nije-kriv-za-eksplozije-u-zagrebu/807895.aspx

Ovoga čovjeka su, inače, razapeli kad mu je u facu eksplodirala bomba i rekli da imaju "sigurne dokaze" da je on "zagrebački bombaš" i da je postavio dvije bombe - jednu pod vlak, drugu na autobusno stajalište. 

I tak...ode još par milja kuna na odštetu za duševne boli i razne povrede ljudskih prava.

Za to Hrvatska uvijek ima para, a bome će nam trebati i nekoliko puta veće rezerve 

Battlelog: [deda] lubosaur
16 godina

Netko na fejsu je lajkao ovo pa pročitah jer dosadno mi danas, a ne da mi se na kobasice i rakiju u Savsku.

http://kontraportal.com/ispricavamo-se-zbog-smetnji/

Znate onaj osjećaj kad čitate teška sranja od životnih sudbina, ali na lice vam umjesto grča izađe smješak jer vam je toliko poznata ta ogavna priča koja vrlo jasno opisuje državu u kojoj živite?

E ovaj tekst je upravo takav. Samo sam se nasmijao jer ništa drugo i ne mogu, osim poludjet'.

Battlelog: [deda] lubosaur
17 godina
eevek kaže...

Netko na fejsu je lajkao ovo pa pročitah jer dosadno mi danas, a ne da mi se na kobasice i rakiju u Savsku.

http://kontraportal.com/ispricavamo-se-zbog-smetnji/

Znate onaj osjećaj kad čitate teška sranja od životnih sudbina, ali na lice vam umjesto grča izađe smješak jer vam je toliko poznata ta ogavna priča koja vrlo jasno opisuje državu u kojoj živite?

E ovaj tekst je upravo takav. Samo sam se nasmijao jer ništa drugo i ne mogu, osim poludjet'.

Malo mi je vratilo raspoloženje i povjerenje u sustav kad sam vidio da se Ingrid ipak isplaćuju svi troškovi i nije zakinuta...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/anticevic-marinovic-potrosila-sam-najvise-medju-zastupnicima-prosle-godine-ali-to-nije-luksuz/807992.aspx

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice