Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.043.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...
phoenix2003 kaže...

A šta treba uraditi kad žive za to da umru u samoubilačkom napadu?!

Odakle ti to znaš? Ekipa u Guantanamu nije osuđena niti im jeišta dokazano. Pa imaš ljude koji su kao 14-godišnjaci dovedeni tamo kao "neprijatelji" i nikada im nije suđeno. 

Taj Guantanamo je sramota Amerike, ali i čitavog zapadnog svijeta koji to mirno promatra.

Previše tražite od mene. Nisam ja radio istragu protiv tih ljudi koji su tamo zatvoreni. Ne kažem da tamo nema ljudi koji su zatvoreni greškom ali ne treba zanemariti činjenicu da i ti koji su ih hvatali i zatvarali nisu blesavi. Ti koji su tamo zatvoreni (velika većina njih) su počinili ili su planirali da počine najstrašnije napade na obične ljude. To bi učinili prvom prilikom da ih se pusti na slobodu. Ne postoji drugi način da ih se u tome spriječi već da se drže zatvoreni. Postavlja se pitanje da li su njihova prava veća od mojih ili vaših ili bilo čijih prava? Znači, imaju pravo na ideologiju smrti? To me jako podsjeća na Voju Šešelja. To znači da je i on u pravu jer nije osuđen već je praktično oslobođen optužbe pa ga je Haag "bvutalno izbacio iz sudnice"!? Drugo pitanje je i nadležnost američkih sudova jer su u Gvantanamo dovedeni ljudi iz cijelog svijeta. Koliko znam iz Guantanama neki su pušteni, neki prebačeni u druge zatvore dok su oni najopasniji još tamo. 

http://www.theguardian.com/world/gallery/2011/apr/25/guantanamo-bay-worst-in-pictures

http://www.index.hr/vijesti/clanak/akcija-beneluks-u-bih-uhicena-cetiri-terorista-s-bombom/807184.aspx

http://www.jutarnji.hr/teroristicki-napad-u-bugojnu--ubijen-policajac/842281/

Mislim ipak da je veće pitanje tko financira ove ljude? Pa godinama se bore protiv Amerike, imaju more oružja, ISIS ima uniforme, zapovjedni lanac, infrastrukturu, svog Goebbels-a i zastrašujuću propagandu. Pa treba samo obezbijediti hranu za te ljude a kamo li bilo šta drugo!

15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Kako komentirate rast dolara. Evo danas je rekordno skočio i izgleda bit ce jači od eura. Odustao sam od onine kupovine iz amerike jer je ovo čista pljačka. Sjećam se davnih dana prije 6 godina kad je USD bio 5,01 HRK i kad su svi AMD proceosori bili ispod 1000 HRK.

Dolar raste jer je FED najavio dizanje kamate. Američka privreda se potpuno oporavila od krize i mjesečno se kreira od 220 000 do 320 000 novih radnih mjesta. EU se kaje što ranije nisu započeli sa stimulusima koje je FED upumpavao kako bi stimulirao rast privrede. Predviđam pad Dolara nakon što FED digne kamatu a slab dolar potiče izvoz koji smanjuje deficit a ujedno i američki dug koji je dostigao astronomsku cifru: http://www.usdebtclock.org/

12 godina
phoenix2003 kaže...
zeroname kaže...

Kako komentirate rast dolara. Evo danas je rekordno skočio i izgleda bit ce jači od eura. Odustao sam od onine kupovine iz amerike jer je ovo čista pljačka. Sjećam se davnih dana prije 6 godina kad je USD bio 5,01 HRK i kad su svi AMD proceosori bili ispod 1000 HRK.

Dolar raste jer je FED najavio dizanje kamate. Američka privreda se potpuno oporavila od krize i mjesečno se kreira od 220 000 do 320 000 novih radnih mjesta. EU se kaje što ranije nisu započeli sa stimulusima koje je FED upumpavao kako bi stimulirao rast privrede. Predviđam pad Dolara nakon što FED digne kamatu a slab dolar potiče izvoz koji smanjuje deficit a ujedno i američki dug koji je dostigao astronomsku cifru: http://www.usdebtclock.org/

proći će vremena dok dolar padne...

nekidan je kolega na forumu dijelio savjete kako nije dobro vrijeme za kupovinu procesora jer su poskupili zbog dolara

vrijeme nikako nije dobro u odnosu na prošlu godinu, no bit će još gore

13 godina
protjeran

ja sam se počeo opskrbljivat robom iz amerike dok je dolar bio još 4,6 kn. od tada pa do danas nisam stao s online narudžbama, još uvijek se isplati jer se da nać povoljno na velikim sniženjima, čak i do 70%. to sam doduše našao samo sada, prije toga nije bilo.

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 10:34 (glagoljica).
17 godina

Nek se k**** napuši tko god sere s dostupnošću filmova / serija.

Jel postoji neki ok servis za rentanje filmova / serija koji je dostupan u Hrvatskoj? HBO on Demand imam i ima ok serije, ali izbor filmova je lagano očajan.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 16:50 (Bukva).
15 godina
neaktivan

Neće to biti neki veliki pad ali će nakon toga dolar veoma sporije rasti nego što raste zadnjih dana.

16 godina

Ako je ovo istina, duboko sam razočaran. Ali nadam se da nije, jer ova draga žena sa dva komada dece na slici djeluje simpatično i umiljato za razliku od one u gornjem kutu.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 22:53 (Ezio).
17 godina

LOL, Ezio, daj se bar malo uozbilji  :) 

Pa potrošio sam 30 sekundi svog života uludo čitajući taj besmisleni članak... 

Gledam te!
15 godina
neaktivan

Moj klinac od 4,5 godine u Gimp-u zna bolju montažu da napravi!

17 godina
14 godina
odjavljen

E ko bi ga sad znao što je istina. Oko tog muzeja se vrte veliki novci i bilo je s jedne strane i očekivati da će reći da su orginali sigurni. Tako da mogu dalje imati otvoren muzej, ljudi posao, a vlasnik zaradu

12 godina
neaktivan
[url=http://valid.canardpc.com/gru6mh][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 12:44 (mirzet1976).
15 godina

Jeli neko zna kako to da je Italija tako gadno pogođena sa ovom recesijom i zašto još uvijek ne može izać iz nje? Mislim u tu zemlju godišnje uđe 50 miljuna turista, imaju puno tvornica/proizvodnih pogona (ok to je odjeća i obuća pa su možda popušli zbog kineza) ali nije mi jasno da je tako loša situacija da mladi masovno sele iz zemlje, ne žene se i nemaju djecu te večina živi kod roditelja, ponaravno na jugu. To mi je neshvatljivo jer su prije bili baš jaki, imali su jak srednji stalež, koji je putovao bar 2 puta godišnje.

http://social.xfire.com/users/kiki3000
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 13:29 (KIKI3ooo).
17 godina
neaktivan

Berlusconi, nestabilne Vlade nakon njega, nepovezanost Sjevera i Juga, zima je preduga da bi se živjelo od ljeta. Mislim da ni Fiatu nisu cvjetale ruže dok se nisu spojili sa Chryslerom.

Rekao bih čak da nije samo globalna recesija utjecala, već je to sve počelo sa propašću Parmalata 2003. (Najveći bankrot u Europi).

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
KIKI3ooo kaže...

..Italija tako gadno pogođena sa ovom recesijom i zašto još uvijek ne može izać iz nje?..

wyks kaže...

.. (Najveći bankrot u Europi).

- sve ostalo (pa ni Berny..) nije ni kap u moru, u odnosu na bankarske igre, transakcije..

- gornji, kako izaći iz krize/recesije ako npr ne postoji? Tj. pokušajte definirati koja je ovo kriza, u čemu, kako?..

Stvar je u 'raspodjeli', ne u krizi. Sad umjesto (bezvezni broj) 50% stanovništva (svejdno neke države/EUa/svijeta..) koji bi (opet bezvezni broj) dijelili npr 50% resursa, te resurse dijeli recimo 5% (službeno 1%) dok ostalo ide ostatku.. i tad je taj ostatak sve siromašniji, dalje je spirala koja pokreće dalje posljedice.

Dovoljno je vidjeti npr Forbsovu listu milijardera... i zbrojiti taj novac. Nije nestao, samo je drugačije podjeljen. Umjesto npr poreza u npr njemačkoj/italiji.. od npr 19-20% ofshoranjem je prebačen u oazu gdje je poez npr 10%. Ta razlika fali državi, ljudima, istovremeno je negdje ta razlika završila (na računima banaka).

Sve male državice/kneževine i sl. su služile upravo takvim transakcijama, npr Britanske banke/osiguranja kao Lloyd nisu u Londonu muljale, nego npr na Islandu, njemačka u Grčkoj, Cipar.. (+Russki kapital), uz FR, ITA, AUS, to su glavne EU banke (države koje kontroliraju glavne banke, fondove), tome dodati USA, Morgan i sl. i dobili smo one koji to rade, koji istovremeno od tog zarađuju, samo što to ne prikazuju kao zaradu (jer je skrivena, vani). Merkelica je prstom mahala bankama iz Linhenštajna. .. kao da su one uz Isand, pogotovo Jersey... one koje drmaju tim tržištem, to su samo filijale dok su matične u GB, D, Swis, USA.. i FR-ITA-AUS kao malo manje.

Španjolska? Pa i to je smao EUova bescarinska zona za jeftinu proizvodnju (sve je tamo bilo prebačeno), dok su 90% curenja bankovnih ključeva povezani s Španjolskim bankama (opet filijalama) uz naravno Rusko-Ukrajnsku mafiju (jer oni su dežurni krivci)...

Ne može njemački bankar krasti u njemačkoj, bio bi kažnjen.. ali u drugoj državi može i to tad postaje javni dug države koja zapravo nema veze s tim novcem, samo su političari dok je job išao trebali gledati na drugu stranu, igrati nogomet i sl. (koje EU zemlje drmaju sportom, novac je ugl povezan s investicijama). Besmislica da je Grčka dužna koliko (i Italija isto..) 3.500 milijardi €? EU banka će ove godine mjesečno upumpavati 60milijardi, godina = 720milijerdi € .. od kuda? To je taj novac koji nedostaje, to je taj novac koji je 'preraspodijeljen' .. kojeg sad opet zemlje koje su 'dužne' trebaju posuditi da bi ga vratile? Pranje novca. Island je odlučio da neće u EU. Grci kažu da neće vraćati (ali ipak će ih prisiliti).. pitajte se ima li to neke povezanosti, sličnosti, npr Island-Grčka? Ima li prošlomjesečna swis banka (centrala u GB) neke veze? Ima li neko od novčarskih društava kao JPM koji procjenjuju državni kreditni rejting veze s tim? Pa čak imaju i presude.. ali opet pssstt. O tome se ne govori u dnevniku, govori se o 'franačkoj krizi', ne o krizi globalne raspodjele... a kriza? Što je to? Dal' spomenuti Berlusconi ima manje novca? Stručnjaci su zaključili da štednja uvodi u recesiju, da treba trošiti... kako da 90% ljudi troši, ako su sredstva kod onih 1%? Naravno, može na kredit... itd.

Banke su kriza, nema druge krize (ili da uvedemo i krizu morala, političke neodgovornosti i sl.). Jednostavno, previše su skupile na svoju hrpu, premalo ostavili ostatku.. i tad je zastoj normalan. Sad upumpavaju ali svejedno ne žele 'pokloniti'... to su nekad rješavale revolucije, globalizacija je to eliminirala (kao rješenje na nivou države).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Jeli neko zna kako to da je Italija tako gadno pogođena sa ovom recesijom i zašto još uvijek ne može izać iz nje? Mislim u tu zemlju godišnje uđe 50 miljuna turista, imaju puno tvornica/proizvodnih pogona (ok to je odjeća i obuća pa su možda popušli zbog kineza) ali nije mi jasno da je tako loša situacija da mladi masovno sele iz zemlje, ne žene se i nemaju djecu te večina živi kod roditelja, ponaravno na jugu. To mi je neshvatljivo jer su prije bili baš jaki, imali su jak srednji stalež, koji je putovao bar 2 puta godišnje.

Kad dobiješ odgovor na pitanje kako od Rimljana, koji su bili inovativni i sposobni, nastadoše Italijani, dobićeš odgovor i na tvoje pitanje!

17 godina
Ezio kaže...

Ako je ovo istina, duboko sam razočaran. Ali nadam se da nije, jer ova draga žena sa dva komada dece na slici djeluje simpatično i umiljato za razliku od one u gornjem kutu.

I ja se nadam da ovo nije istina već kakova pogrješka! Ovaj ćovijek sa dva komada dece na slici djeluje simpatično i umiljato!

(Al opet, slika ne laže...)

This space for rent!
17 godina
neaktivan

"Branitelji koji prosvjeduju pred Ministarstvom su brzo reagirali na Matićeve procjene te su naglasili da se radi o radnom materijalu za novi zakon o hrvatskim braniteljima i prijedlogu udruge kakvih ima na stotine.

'Ne možemo reći koliko će koštati naš prijedlog kada još radimo na njemu. Već smo odbacili neke nerazumne zahtijeve, a kada ih sve prikupimo, analizirat ćemo ih uz pomoć ekonomskih stručnjaka i tek onda dati prijedlog', rekao je Đuro Glogoški."

Matić je jedan od rijetkih pravovremenih i iskrenih govornika iz redova Vlade. Izuzev dobivanja glasova iz braniteljske populacije, nema nikakve druge koristi u njegovom resoru (ne prodaju se kante Jupola ili satovi), a kako ni da ispuni zahtijeve ne bi pridobio glasače,  valjano je stoga zaključiti da nema interesa u obmanjivanju javnosti. Opet ističem da i zbog činjenice da je rijedak ministar kojeg poštivam nije u redu pomišljati da ima skrivene namjere.

Ono što dalje dodatnu potvrdu istinitosti ovim zahtijevima, na koje ni veterani koji su obranili svijet od Hitlera nemaju pravo, jest gornja nemušta izjava Glogoškog.

Ako prosvjeduješ sa ciljem kojeg smatraš valjanim, iskrenim, važnim i svetim (kako se naziva čast branitelja), onda imaš obavezu jasno, glasno i nedvosmisleno objaviti svoje zahtjeve ili izlistati poteze koji kaljaju ili vrijeđaju tu skupinu ljudi. Inače, ako čekaš 5 mjeseci, pa na objavu nekakvih zahtijeva demantiraš iste uz obrazloženje da službeni zahtijevi ni ne postoje, postavlja se drugo pitanje.

Tada više nije primarno je li pravo na zahtijev (promjenu) valjan, već zaslužuju li ono za koje se boriš tako nesposobno vodstvo. U konačnici, samim time što ni nakon 5 mjeseci prosvjeda nisi sposoban jasno izreći za što se prosvjeduje (i sa kakvim zahtijevima) govoriš da ti nije nimalo stalo do valjanosti, iskrenosti, važnosti i svetosti (časti) onih za koje se boriš.

Da je cilj valjan, iskren, važan i svet (častan) takva bi lista zahtijeva postojala već na prvi dan prosvjeda. Kako to nije učinjeno ni nakon 5 mjeseci, postaje jasno da samo vodstvo (a i prosvjednici) smatraju da taj prosvjed ne spada u jednu od tih 5 kategorija. Problem je što jedno ne ide bez drugog (trećeg, četvrtog ili petog) pa samim time ovaj prosvjed smatram nažalost tek neratikuliranom galamom koja je samim braniteljima nanjela više štete nego koristi.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
10 godina
neaktivan

Moj stari:
''Ne daj Bože potuć se s nekim od ovih invalida,satralo bi te ko Poljsku ''39''

BTW,tip daje izjavu za šatoraše,40 godina,po licu mu možeš olovkom pisat,glatko ko panonska nizina,ali glavno da je na ruci Bulova precisionist od cca. 6000kn

17 godina

Ekipa koja prima naknadu za tuđu pomoć, a navodno četiri mjeseca živi u šatoru na cesti. Nešto tu nije u redu. 

Moja ekipa ersoftaša, pak, ne želi ići na jedan cjelodnevni susret krajem tjedna jer kažu da im se ne da noćiti vani u trećem mjesecu, a sve zdravi bikovi, bez invalidnine, mnogi od njih djelatni policajci, vojnici ili veterani. 

Neka svak sam zaključi o tome tko traži kruha preko pogače i debljinu obraza.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ekipa koja prima naknadu za tuđu pomoć, a navodno četiri mjeseca živi u šatoru na cesti. Nešto tu nije u redu. 

Moja ekipa ersoftaša, pak, ne želi ići na jedan cjelodnevni susret krajem tjedna jer kažu da im se ne da noćiti vani u trećem mjesecu, a sve zdravi bikovi, bez invalidnine, mnogi od njih djelatni policajci, vojnici ili veterani. 

Neka svak sam zaključi o tome tko traži kruha preko pogače i debljinu obraza.

Pa, tak i tak, Glogoški i ostatak ekipe u kolicima dolaze tamo samo kad se treba slikati za tv. Ko bi im tam mijenjal pelene ili drenove?

Pa s ti misli ko tu koga ....

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 20:27 (kizo2703).
13 godina

Što bi ja rođo moj dao sam vlasnik neke od onih obližnjih birtija...

Iruda ti, pa ta ekipa po čitave dane samo roka po pivama i žestici - svaki dan tamo prolazim.

I SuperSport je par metara dalje, a ovih se dana igra LP. Kud ćeš bolje?

Lova do krova! Rade im svima yebački promet, to svakako.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 20:58 (pr0n_addict).
17 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Što bi ja rođo moj dao sam vlasnik neke od onih obližnjih birtija...

Iruda ti, pa ta ekipa po čitave dane samo roka po pivama i žestici - svaki dan tamo prolazim.

I SuperSport je par metara dalje, a ovih se dana igra LP. Kud ćeš bolje?

Lova do krova! Rade im svima yebački promet, to svakako.

Probaj im nešto dobacit u stilu "je'l vi tu prosvjedujete il' samo lokate i kockate se?"

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina
Drago kaže...

Da, ali da stvar bude bolja, novac za tu njegu ne dobije neka nezaposlena žena npr. nego supruga onog istog lika koji njegu treba.

Dakle, osim nadprosječno visoke penzije u obitelji još im i žene plaćamo da budu ono što već samo po sebi i jesu - supruge.

A onda im još kasnije, kada lik umre, ide i mirovina, iako su imale živog muža kojeg su njegovale...za plaću. Protiv takvog zakona su se oni pobunili 

Battlelog: [deda] lubosaur
13 godina
AA-d00d kaže...
...

Probaj im nešto dobacit u stilu "je'l vi tu prosvjedujete il' samo lokate i kockate se?"

Ipak još uvijek nisam suicidalan, hvala lijepa.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
kizo2703 kaže...

Pa, tak i tak, Glogoški i ostatak ekipe u kolicima dolaze tamo samo kad se treba slikati za tv. Ko bi im tam mijenjal pelene ili drenove?

Pa s ti misli ko tu koga ....

Glogoški je moralna nakaza, psihopatska osobnost. Onaj Erceg je pitao Glogoškog je li voljan da njegova limuzina bude slabije opremljena i da je umjesto svakih sedam godina dobije svakih 7 i pol godina, a da njegov stari automobil ide nekom civilnom invalidu kad dobije novi.

"Ako će mi država plaćati registraciju auta i održavanje vratit ću ga, inače ne", kaže Glogoški.- http://www.index.hr/vijesti/clanak/glogoski-vratit-cu-stari-auto-drzavi-ako-ce-mi-sedam-godina-placati-registraciju/805218.aspx

Znači, on "solidarnost" shvaća samo kao podilaženje njegovim potrebama, a za sve nas ostale njega jednostavno boli đon. I to tip koji je sam uživatelj ogromnih privilegija koje dobiva na račun društvene solidarnosti. 

Ta ekipa je za povratit.

This space for rent!
11 godina
neaktivan

Trebalo ih je odmah prvog dana šmrkom potjerat pa nek se misle, bolje da smo uzeli plaćenike. Branili su domovinu - OK, hvala im do neba, dobijaju naknadu - OK, zaslužili su, ali nisu ratovali zbog privilegija nego zbog domovine, ako se ne varam.

15 godina
phoenix2003 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Kad dobiješ odgovor na pitanje kako od Rimljana, koji su bili inovativni i sposobni, nastadoše Italijani, dobićeš odgovor i na tvoje pitanje!

Ne shvaćam ovaj komentar. Očito se u njemu implicira da je talijanska nesposobnost i neinovativnost razlog njihovoj trenutnoj gospodarskoj situaciji. S tim se nikako ne mogu se s tim složit jer sam radio sa Italijom i talijanima dok nisu propali i znam ih vrlo dobro pošto sam cijele dvadesete proveo čitajući, pišući i pričajući talijanski i engleski. Znam da ih naš narod zove ciganima ali radi se o vrlo sposobnom i talentiranom narodu. Pričam konkretno o srednjem staležu od Rima do Milana, sjever Italije. Najviše od svega me se dojmila njihova poslovna korektnost i točnost, okretnost i sposobnost, poštovanje prema povijesti i obitelji. Držu se skupa i cijene svoje.

Juga se sjevernjaci srame ali tu se krije prava duša Italije. ... čak sam poslovao sam sa Napolitancima i Sicilijancima )

http://social.xfire.com/users/kiki3000
16 godina
KIKI3ooo kaže...
phoenix2003 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Ne shvaćam ovaj komentar. Očito se u njemu implicira da je talijanska nesposobnost i neinovativnost razlog njihovoj trenutnoj gospodarskoj situaciji. S tim se nikako ne mogu se s tim složit jer sam radio sa Italijom i talijanima dok nisu propali i znam ih vrlo dobro pošto sam cijele dvadesete proveo čitajući, pišući i pričajući talijanski i engleski. Znam da ih naš narod zove ciganima ali radi se o vrlo sposobnom i talentiranom narodu. Pričam konkretno o srednjem staležu od Rima do Milana, sjever Italije. Najviše od svega me se dojmila njihova poslovna korektnost i točnost, okretnost i sposobnost, poštovanje prema povijesti i obitelji. Držu se skupa i cijene svoje.

Juga se sjevernjaci srame ali tu se krije prava duša Italije. ... čak sam poslovao sam sa Napolitancima i Sicilijancima )

- dobar komentar, proširio bi ga na ostale države/narode. Stereotipi su ugl. negativni i pogrešni.

.. btw (tj nastavak), nisu propale njihove firme/vlasnici, samo su 'outsourcali' zaradu. Konkretno Italija kao najveći EU proizvođač tjestenine i maslinovog ulja, drži pogone (prepakiravanje) u Luxemburgu..(možete zamisliti kakve oni veze imaju s tim?), španjolsko ulje (sirovina/radna snaga), talijanska firma, lux-porez.. ali tu nema talijana, nema plaće za običnog radnika, nema poreza lokalnog/državnog i osiromašuje država-građani... isti pattern je za sve, i to su primjetili (tko drugi nego švabe) i započeli povratak oustorcanih radnih mjesta jer su shvatili da njihovi ljudi moraju raditi, ne samo vlasnici zarađivati kao i porez koji tad odlazi nekamo drugdje. Banalna usporedba je npr sportaši koji su registrirani u Monaku i sl. a to je samo porez na njihovu lovu, porez na big-biz/industrijsku proizvodnju i bankarske profite je daleko veći iznos. Domaći (opet banalni) primjer, 'polovica' posovnih vozila je registrirana u DA.. ista stvar, samo što je to jedna kap u novčarskom moru, problem je s krupnim novcem, formalnom lokacijom, konkretnim radnim mjestom a time i porez. Od toga se živi ili kao što vidimo, ne živi.. propada mada je biz (vlasnici) zapravo uspješan i profiti rastu... (a kuknjava o krizi je defaultno ponašanje svakog vlasnika koji uvijek želi platiti manji trošak/plaću/porez bez obzira na profitabilnost..). Jedini su skandinavci, vjerojatno zbog takvih moralno-kultoroloških navika izuzetak. Sve ostalo je divlji liberalkapitalizam u najgorem obliku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice