Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.052.393
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
CyberPlague kaže...

A vidi,za kerumovo vrijeme u splitu se napravilo puno toga,od zapadne obale..

Misliš obale ispred njegovog hotela da ga može bolje prodat?

http://social.xfire.com/users/kiki3000
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.3.2015 21:50 (KIKI3ooo).
17 godina
neaktivan
CyberPlague kaže...

A vidi,za kerumovo vrijeme u splitu se napravilo puno toga,od zapadne obale,pa do brze ceste i još puno projekata....Jedini baldasarov projekt za koji znam je skidanje tendi s rive

Nije toliko bitno što se napravilo nego kako. Svaka budala zna otići u banku i dignut xy milijardi kredita i time napraviti neke projekte i onda pričat ja sam napravio ovo, ja sam napravio ono, a u principu više je napravio onaj koji je tvoje kredite uspio vratiti nazad pa makar u svom mandatu nije izgradio ništa. 

Tako da bi ja volio vidjeti kako je kerum sve to napravio, a ne samo što je napravio.

17 godina

Ja se nadam da če ova donacija propast u blato, ali ajd pošto je donacija onda smo proši mukte pa ne budemo platili nit kune...............

Pa to nisu helikopteri za naše potrebe, nama zapravo trebaju heliči koji su dobri i vrlo upotrebljivi za razno spašavanje unesrečenih itd.Kog če nam jarca ovi Kljuse/dvosjed helikopteri, to je čista vojna namjena, ili patroliraj okolo ko lovni pas u potrazi sa krijumčarima ili prebjezima preko šengenjske granice.

Ovo je opet tip donacije koju moramo prihvatit, ipak je to za naše dobro ili tak nekaj valjda............. Pa eto imamo helikoptere ma super, a usput su Ameri oslobodili skladište za puno korisnije tehnikalije.

http://vojnapovijest.vecernji.hr/americki-helikopteri-oh-58d-stizu-u-hrvatsku-sa-svim-senzorima-i-nadogradnjom-iz-2011-991999

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
rambox kaže...

Ja se nadam da če ova donacija propast u blato, ali ajd pošto je donacija onda smo proši mukte pa ne budemo platili nit kune...............

Pa to nisu helikopteri za naše potrebe, nama zapravo trebaju heliči koji su dobri i vrlo upotrebljivi za razno spašavanje unesrečenih itd.Kog če nam jarca ovi Kljuse/dvosjed helikopteri, to je čista vojna namjena, ili patroliraj okolo ko lovni pas u potrazi sa krijumčarima ili prebjezima preko šengenjske granice.

Ovo je opet tip donacije koju moramo prihvatit, ipak je to za naše dobro ili tak nekaj valjda............. Pa eto imamo helikoptere ma super, a usput su Ameri oslobodili skladište za puno korisnije tehnikalije.

http://vojnapovijest.vecernji.hr/americki-helikopteri-oh-58d-stizu-u-hrvatsku-sa-svim-senzorima-i-nadogradnjom-iz-2011-991999

Koristit će ih za prijevoz predsjednice iz predsjedničkih dvora do medvedgrada zapalit svijeću i slikat se, pa nazad:)
No 100 milijuna uplate samo za pdv, hm to mi je puno malo čudno. Taj model se (civilna verzija) prodaje za 375.000 dolara.
Čudni neki "pokloni". Ali da se to presložit za neku prtljagu i pokojeg putnika. Onako... rang nosivosti jednog renaulta twingo.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bf/Ntsp-oh58-N170FR-070205-01cr.jpg/800px-Ntsp-oh58-N170FR-070205-01cr.jpg

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina

Kad ste se već raspisali o tim Kiowama evo pravog mjesta za informiranje što ti helikopteri mogu. Meni se čini da ovim helikopterima HV mijenja svoju misiju u NATO-u po pitanju helikopterskih snaga. Uz transportne helikoptere sada ćemo imati i izviđačke napadne letjelice.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
mario.L_hr kaže...

Kad ste se već raspisali o tim Kiowama evo pravog mjesta za informiranje što ti helikopteri mogu. Meni se čini da ovim helikopterima HV mijenja svoju misiju u NATO-u po pitanju helikopterskih snaga. Uz transportne helikoptere sada ćemo imati i izviđačke napadne letjelice.

S obzirom da ove heliće vole i civilne službe, nekako pretpostavljam da je njihova nabavka više bila nužda zbog Šengena, a ne da se očekuje u Hrvatskoj novi Crveni Barun.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
mario.L_hr kaže...

Ako ti nesreti hehikopteri ipak stignu, kak sam več rekel to če bit taman za nadzor šengenske granice.Za konkretnu vojnu upotrebu to je prastara krama od helikoptera, ali ne baš zbog naoružanja i elektronike nego zbog nečeg sasvim drugog.Hm napadne helikopterske letjelice jel, a koga budemo mi s time napali osim eventualno neke duhove u šumi. Ako nas neko napadne, Nato je tu da nas efikasno štiti zato smo se i nagurali u taj savez kaj ne.

Ovakav koncepcijski odavno zastarjeli helič, on je u današnjem modernom vojnom sukobu ništa drugo nego obična leteča kartonska kutija.Ovaj Kiowa helič uopče i nema nikakve efikasne oklopne zaštite, dakle dosta je jedan zemaljski rafal iz kalašnjikova, i priča je gotova ovaj helikopter je srušen kad si rekel keks.Znaju Ameri dobro kaj se poklanja, dakle za civilnu nadzornu upotrebu to je dobar helič, no za sve ostalo to šipak od helikoptera.

Na kraju može se reči samo jedno, fala bogu da smo tolke godine na ovim prostorima koristili/i dalje koristimo Mil MI-8.To je u praksi legendarni transportni helič, a ova Kiowa ili Kljuse tu se više nema kaj reči.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 22:55 (rambox).
17 godina

Yugolinda ljevičari!

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/372747/Nemojmo-od-predsjednice-raditi-bozanstvo-niti-kraljicu.html

Druženje s ekstremnolijevoliberalnim Clintonima. Praktički - kmeri. 

This space for rent!
13 godina
neaktivan

meni je taj "porok" ivan batarelo, banalan lik kao što je i općenito crkva koja svaki dan gubi utjecaj i doživljava osipanje stada.

no svejedno je smiješno ovo.

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Yugolinda

trebala je Predraga povest

16 godina
neaktivan

Meh, tog katolibana treba vratit tamo otkud je došao, pa nek onda priča svoje pričice za malu djecu. Samo mi se čini da je on zbrisao iz Australije zbog nečeg drugog, a ne da nas balkanske komunjare uči ''pravoj'' vjeri.

Nebi se čudio da protiv njega u Australiji postoji neka kaznena prijava zbog nečega.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 14:01 (kizo2703).
13 godina
Drago kaže...

Yugolinda ljevičari!

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/372747/Nemojmo-od-predsjednice-raditi-bozanstvo-niti-kraljicu.html

Druženje s ekstremnolijevoliberalnim Clintonima. Praktički - kmeri. 

lol baš, kad netko Clintone trpa u tu kategoriju postaje jasno iz koje ekstremne p.m. izvire njegova ''perspektiva'' - btw, to mi je susjed i sve što ću reći je da redovito parkira tako da zauzme 2 mjesta, a ja komunjara se redovito 3 puta izvlačim kako bi bio unutar crta. držim da takvi detalji govore puno :D

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

... da redovito parkira tako da zauzme 2 mjesta, a ja komunjara se redovito 3 puta izvlačim kako bi bio unutar crta. držim da takvi detalji govore puno :D

hehe, baš mi je drago da nisam jedini koji i po parkiranju mjeri ljude. U Mojoj Imaginarnoj Revoluciji za parkirače preko dva mjesta postoji posebno mjesto pred zidom. I onemogućenje razmnožavanja u svrhu čišćenja genetskog bazena onima koji se napenale na neparkirno mjesto ispred ulaza u dućane i shopping centre, kao da bi skratili 30 metara hodanja do ulaza. Onda po dućanima odhodaju tri kilometra.

iddqd
16 godina
protjeran

Piloti u zemlji hljeba - dobra clanak o odlasku akrobatske grupe Krila Oluje i opcenito stanju u nasem apsurdistanu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 14:31 (ansha).
13 godina

malo meta-referenciranja :P http://www.bug.hr/komentari/ubi-ga-warcraft/141069.aspx

Mislim da si jako dobro načeo općenito fenomen ''ovisnosti'' i ključnu/kontekstualnu ulogu okoline. Liječenje ovisnosti, čiji broj i širina definicije rastu, vjerojatno spada na dno uspješnosti od svih medicinskih/terapeutskih intervencija. Statistika je mizerna bez obzira na terapeutski i farmakološki pristup, a ono što se u pravilu zanemaruje kao nešto na što se može značajno utjecati jest upravo šira okolina. Zanimljivo je da komune imaju visok postotak uspješnosti za vrijeme dok je osoba u komuni - po izlasku iz komune se stvar drastično mijenja; to je primjer koji sve govori.

Pa i sama pojava sve većeg broja ovisnosti (ne samo po broju ljudi, već po tipovima) ukazuje na to da je taj nesretni termin neprecizno i pretjerano korišten i da imamo sve više ljudi kojima ovaj, paradoksalno, ''svijet ljudi'' nije po mjeri do te razine da je jedina moguća ''emigracija'' ona mentalna - igre su odličan medij za to. Umjesto da se pribijaju na križ mediji ''bijega'', red je da se konačno okrene ploča i zapita što se dafuq zaista događa s našim društvom.

Iz beznačajnog osobnog primjera, u zadnjih godinu-godinu i pol se izrazito malo igram i mogu reći da nisam baš zadovoljan osobom u koju se ''pretvaram'', izgleda da ću morati poraditi malo na toj ''ovisnosti'' :D

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina

neznam, nas djecu s kraja 80'ih su od malena cjepili protiv svih tih ovisnosti.

Kad ti mater veli da se makneš s sege imaš još pet minuta, al kad ti stari veli (recimo pred dnevnik) da se makneš sa televizora onda prvo sve odspojiš pa odeš pospremit sobu i odnest smeće, spremiš se za krpe i spremiš torbu sutra za školu.

Nije nam se trebalo reć dvaput.

cjepivo 1 cjepivo 1
cjepivo dva cjepivo dva
14 godina
protjeran

eoo prava "nova" hrvatska registracija

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
16 godina
ivan dragi kaže...

..

prvo je cjepivo, drugo nije, antibiotik.

Strahoslav Trta kaže...

eoo prava "nova" hrvatska registracija

viđe... opet se provuko ustašluk? ako se malo dublje zagledate..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

viđe... opet se provuko ustašluk? ako se malo dublje zagledate..

Je li ona stara koja je kockica prva?

17 godina
ivan dragi kaže...

(...)

Na trenutak je bilo wtf kad sam vidio slike...

Jbg, ova neo-beletristika akromatskih boja radi svoje.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
ivan dragi kaže...

neznam, nas djecu s kraja 80'ih su od malena cjepili protiv svih tih ovisnosti.

Kad ti mater veli da se makneš s sege imaš još pet minuta, al kad ti stari veli (recimo pred dnevnik) da se makneš sa televizora onda prvo sve odspojiš pa odeš pospremit sobu i odnest smeće, spremiš se za krpe i spremiš torbu sutra za školu.

Koji je đir sa kuhačom, ja sam mislio da je to bilo samo kod mene? Izgleda da se tehnika cijepljenja širila usmenom predajom po cijelom Hrvatskoj. Meni ne bi palo na pamet uzet kuhaču za cijepljenje...

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

Koji je đir sa kuhačom, ja sam mislio da je to bilo samo kod mene? Izgleda da se tehnika cijepljenja širila usmenom predajom po cijelom Hrvatskoj. Meni ne bi palo na pamet uzet kuhaču za cijepljenje...

Uključi malo povijesni kontekst, žena- majka -domaćica, većinu dana provodi za štednjakaom s kuhačom u ruci. Što znači da je cjepivo u svakom trenu dostupno.

17 godina
mario.L_hr kaže...
tnakir kaže...

Uključi malo povijesni kontekst, žena- majka -domaćica, većinu dana provodi za štednjakaom s kuhačom u ruci. Što znači da je cjepivo u svakom trenu dostupno.

Ma stara mi je bila ok, stari je koristio kuhaču, a ne zna jaje pofrigat.

Rvat katolik!
15 godina
tnakir kaže...

Ma stara mi je bila ok, stari je koristio kuhaču, a ne zna jaje pofrigat.

Vjerujem da mu je bila tlaka izvlačiti remen.

17 godina
moderator

Zamislite tek terminatora sa kuhačom u jednoj i remenom u drugoj ruci

Ja se sjećam da me stara jednom dohvatila oklagijom. Nije to bila ona debela oklagija, ova je bila dugačka, tanka kao prst (od jelovine), stara bog zna koliko godina. Nisam osjetio ništa a oklagija se raspala u prah.

Nakon toga sam bio kriv za to što se desilo sa oklagijom :D

17 godina

Moja stara je imala nekoliko plastično - gumenih kuhača / metlica. To je bolilo ko sam vrag.

Iako najgore su mi bile one kromanjonske kazme - "Mjesec dana nema <i onda dobru minutu nabrojavanj>" (TL;DR "Mjesec dana nema svega čemu je struja potrebna za rad i izlazaka").

17 godina
moderator
Bukva kaže...

Moja stara je imala nekoliko plastično - gumenih kuhača / metlica. To je bolilo ko sam vrag.

Tvoja je fensi, tuče Tupperware-om

12 godina
neaktivan
Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 12:54 (veliki bebač).
10 godina
neaktivan

Kod mene je svakodnevno bila u pogonu takozvana ''OP'' iliti ''Odgojna Palica''
3 faze presjek 2.5mm pa sad ti skontaj

17 godina
Bukva kaže...

Iako najgore su mi bile one kromanjonske kazme - "Mjesec dana nema <i onda dobru minutu nabrojavanj>" (TL;DR "Mjesec dana nema svega čemu je struja potrebna za rad i izlazaka").

Da... taj dio mi je jedini bio kazna. Sto se batina tice, znao sam kad me cekaju pa bih navukao nekoliko pari hlaca. Stari kad je (napokon) skuzio sto radim zavario je i odustao od dupetanja.

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice