Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.052.152
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

Meni je ovo jako zalosno... Opcenito smo kao nacija otisli u bananu. Najbolje je lijepo otici na facebook i pogledati tko share-a takva sranja. Ekipi danas mozes prodat svasta, ko da nikad nisu imali fiziku u osnovnoj. Sudiram na prirodoslovnom fakultetu i nazalosnije je bilo za vrijeme 2012 i hypea oko nibirua. Dozivio sam na svoje oci na jednom rodjendanu kada je baba od 29 godina kada se poveo razgovor o tome (cca mjesec dana prije fatalnog datuma) pocela vsristat "nezelim slusat o tome! Imam malo dijete dooma ". Jbg. lakse je upijat pamet iz takvih clanaka, nego recimo uzet knjigu za 7 razred osnovne iz fizike i prisjetit se neke opce kulture.

Ako sam ti pomogao opali TD!
15 godina
neaktivan

Što je najgore ljudi se upecaju na to i drže se toga kao pijan plota. Ja znam najmanje 15 ljudi, starosti od 25 do 35 godina, koji najozbiljnije vjeruju u cionističko-masonsku zavjeru, chemtrails, HAARP, u zadnje vrijeme bi ti isti da nazad uvedu trampu, izbace novac (koji je uveo mrski zapad) i ne dižu kredite jer kamatama financiraju masone i cioniste. Sve su to youtube filozofi koji odgledaju video ko zna kojeg autora i misle da su pokupili svo znanje svijeta a kad ih upitaš da li su čuli za Anthony Giddens-a misle da je to neki nogometaš.

17 godina
odjavljen

Kako bez teorija zavjere objasniti da se u 19/20 videa poznatog izvodjaca mora pojaviti oko s piramidom, i to sam bar 500 puta vidio i u serijama i u filmovima. 

Mozda nisu mocnici koji upravljaju svijetom, ali po tome se lako da zakljuciti da taj znak nesto nekome znaci. Samo lud covjek moze negirati da taj znak nije ucestao i uvijek je u nekim coskovima, ajmo negirat da ljudski mozak percipira nebo ko plavo.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 20:17 (Edge).
17 godina
10 godina
neaktivan

Ne znam dal se još netko bavi ovim pitanjima,ali doslovce nema dana kad se ne zapitam tko smo mi i zašto smo baš ovdje?Što je ''izvan'' svemira?Ako je svemir nastao big bangom i prije toga nije bilo ničega,kako je onda stvoren prostor u kojem se sada sve ovo odvija(energija ne može nastati iz ničega)?Što se prije big banga nalazilo u prostoru današnjeg svemira(uvijek se govori o toj nekoj jednoj točki,ali koliku je ona energiju imala kad joj je sve uspjelo)?Ako zamislimo svemir kao jedan beskonačan,ali opet zatvoren prostor,da li se život odvija negdje i izvan njega?Misao da smo mi spletom pogodnih okolnosti slučajno nastali i nastanili zemlju mi je jasna,ali da na ovom svijetu postoji samo svemir kao prostorna jedinica mi se uvijek činilo kao nešto nemoguće,jer doslovce mora postojati,crne rupe se konstantno šire jer ''gutaju'' galaksije,ali koji prostor zauzima njihov obujam?

Pa eto ako imate neku dobru literaturu,slobodno pucajte.

13 godina
Edge kaže...

Kako bez teorija zavjere objasniti da se u 19/20 videa poznatog izvodjaca mora pojaviti oko s piramidom, i to sam bar 500 puta vidio i u serijama i u filmovima. 

Mozda nisu mocnici koji upravljaju svijetom, ali po tome se lako da zakljuciti da taj znak nesto nekome znaci. Samo lud covjek moze negirati da taj znak nije ucestao i uvijek je u nekim coskovima, ajmo negirat da ljudski mozak percipira nebo ko plavo.

Postoji puno problema s kojima se civilizacija susreće i rješava kroz znanstveni pristup, to uglavnom zovemo napretkom.

S druge strane, postoje i ljudi koji se nekim čudom ne bave njima, već nasumičnim pojavama za koje onda pokušavaju uvjeriti ostatak ljudi da je riječ o istinskim problemima za koje oni imaju objašnjenje - a to uglavnom zovemo šizofrenijom.

Tread softly because you tread on my dreams.
11 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

Pa nisam ja ni mislio da to radi jure ili pero iz centralne djelionice novca nego to radi država porezima. Porezi su mehanizam koji država ima na raspolaganju kako bi usmjeravala tok novca. 

Znači nije "Pero iz centralne djelionice novaca" nego "nasilni Pero koji uzima i dijeli naš novac okolo jer je on zna gdje naš novac treba ići". Država treba imati minimum minimuma potreban za fukcioniranje, ja bih rekao ni to.

Pa mogu bogataši napustit državu, što se mene tiče neka krenu. Mnogo takvih prijetnji je bilo rečeno, do sad je jedino Depardue ostvario svoje prijetnje. Nisam vidio da se Francuska raspala. 

Nije se raspala, ali ni ne ide joj baš najbolje. Nije stvar u bogatašima koliko u inicijativi, svatko tko želi napraviti više i imati više nego što su si birokratići zamislili će ti pobjeći iz države glavom bez obzira a ti ćeš zajedno sa njima ostati u državi i tupiti o socijalnoj pravdi i jednakosti dok je naraod oko tebe kruha gladan.

BlackDog22 kaže... 

A i ta teorija da će država odjednom pokleknut jer nema više bogataša da nas guraje je čista glupost. Kad bi se todorić uvrijedio i teatralno zatvorio sve konzume, ljudi bi odjednom prestali kupovat? Kad bi mađari zatvorili INA-u (recimo da mogu) ljudi bi prestali kupovat gorivo? Ako ja tebi todoriću ograničim da možeš posjedovat samo 3 trgovine, ne znači to da će trgovine nestat, nego će ih otvoriti netko drugi. Netko drugi će otkinut komadić tržišta.

Ne bi, ali pitanje je kako. Kako bi danas koristili računala da nije bilo Bill Gatesa ili što bi bilo sa pametnim telefonima da se nije rodio Steve Jobs(on je utjecao na cjelu industriju)? Imali bi ljude koji bi koristili Windowse da su im dostupni, i ljude koji bi koristi Appleove proizvode da su im dostupni, a pošto nisu ništa od toga. Onaj tko je sposoban i poduzetan ima i sada priliku kidati komadiće tržišta, u čemu je problem? Nisu kupci u Americi krivi što radnije idu u Walmart koji agresivno pregovara oko cijena nego neki lokalni dućanćić.

BlackDog22 kaže...

Nećeš imat jednog seljaka sa 500 krava i 100ha i 19 zaposlenih nego ćeš imat 20 seljaka sa 25 krava i 5 ha. Nitko ne kaže da će se sad ti seljaci obogatiti zbog toga, možda bruto taj 1 seljak s 500 krava zbog manjih troškova zaradi više, ali ćeš imat 20 seljaka koji normalno žive umjesto 19 na crkavici i jednog s BMW-om (ovo za seljake karikiram, nemam pojma kolko krava treba imat niti kolko je stvarno ha).

Znači ti si spreman plaćati skuplje mlijeko? Imaš tu priliku, u čemu je problem? Odi kod ljudi koji imaju 1 hektar i 2 krave što se mene tiče i financiraj njih. Ja želim da mi je mlijeko pristojne kvalitete i povoljno. Ako taj jedan čovjek gospodari svime time bolje nego ostalih 19 u čemu je problem? 

BlackDog22 kaže...

A to što će taj jedan biti uvrijeđen i smatrat da je važniji od ostalih ostalih jer je mogo imat BMW-a zbog svoje velike sposobnosti i pameti, mislim da je općenito za društvo to manji problem nego 19 obitelji na rubu siromaštva. 

Kontam da nitko tko ima puno love i stekao ju je svojim radom nema ideju da je važniji. Razlika je u inputu i outputu, što je veći input, i ne bilo kakav input - veći je i output. Prosto ko pasulj.

15 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...
Edge kaže...

Postoji puno problema s kojima se civilizacija susreće i rješava kroz znanstveni pristup, to uglavnom zovemo napretkom.

S druge strane, postoje i ljudi koji se nekim čudom ne bave njima, već nasumičnim pojavama za koje onda pokušavaju uvjeriti ostatak ljudi da je riječ o istinskim problemima za koje oni imaju objašnjenje - a to uglavnom zovemo šizofrenijom.

a sta je sa stvarima na koje znanost ne moze dati odgovore ? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 21:25 (Castel).
10 godina
neaktivan
Castel kaže...
ElektričnaOvca kaže...
Edge kaže...

Kao naprimjer?

Mislim da ne postoji ništa na što znanost nema odgovore,svi odgovori u znanosti se temelje na više teorija.

13 godina
Castel kaže...

a sta je sa stvarima na koje znanost nemoze dati odgovore ? 

Vjerojatno ti se to ne čini tako, no ovo je vrlo lagano pitanje - naime, takve stvari ne postoje.

Ili misliš da će odgovore dati ljudi koji nisu u stanju shvatiti ono što je znanost već objasnila.

14 godina
Castel kaže...
ElektričnaOvca kaže...
Edge kaže...

Postoje stvari na koje znanost TRENUTNO nema odgovora, međutim sa napretkom tehnologije i te stvari ce doci na red. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
16 godina
CyberPlague kaže...

Ne znam dal se još netko bavi ovim pitanjima,ali doslovce nema dana kad se ne zapitam tko smo mi i zašto smo baš ovdje?Što je ''izvan'' svemira?Ako je svemir nastao big bangom i prije toga nije bilo ničega,kako je onda stvoren prostor u kojem se sada sve ovo odvija(energija ne može nastati iz ničega)?Što se prije big banga nalazilo u prostoru današnjeg svemira(uvijek se govori o toj nekoj jednoj točki,ali koliku je ona energiju imala kad joj je sve uspjelo)?Ako zamislimo svemir kao jedan beskonačan,ali opet zatvoren prostor,da li se život odvija negdje i izvan njega?Misao da smo mi spletom pogodnih okolnosti slučajno nastali i nastanili zemlju mi je jasna,ali da na ovom svijetu postoji samo svemir kao prostorna jedinica mi se uvijek činilo kao nešto nemoguće,jer doslovce mora postojati,crne rupe se konstantno šire jer ''gutaju'' galaksije,ali koji prostor zauzima njihov obujam?

Pa eto ako imate neku dobru literaturu,slobodno pucajte.

Brian Greene - Tkivo svemira

http://www.amazon.com/The-Fabric-Cosmos-Texture-Reality/dp/0375727205

Navodno je dobra. Već mjesecima ne stizem citati jer mi ustaštvo oduzima previše vremena.

Potpis!
17 godina
Ezio kaže...

Brian Greene - Tkivo svemira

http://www.amazon.com/The-Fabric-Cosmos-Texture-Reality/dp/0375727205

Navodno je dobra. Već mjesecima ne stizem citati jer mi ustaštvo oduzima previše vremena.

Smešno!

This space for rent!
14 godina
protjeran

deder...zbrojite se Vi privatnici, da ne moramo mi iz Javnog sektora spasavati drzavu..

da je privatni sector agilniji bilo bi vise radnih mjesta,,,, ovako je sve na drzavi.

malo muving..muving kreatori..izumitelji...pronalazaci...nemojte da moramo opet stvoriti novog Brofesora Baltazara.

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
15 godina
Strahoslav Trta kaže...

deder...zbrojite se Vi privatnici, da ne moramo mi iz Javnog sektora spasavati drzavu..

da je privatni sector agilniji bilo bi vise radnih mjesta,,,, ovako je sve na drzavi.

malo muving..muving kreatori..izumitelji...pronalazaci...nemojte da moramo opet stvoriti novog Brofesora Baltazara.

Ruka ruku mije. Što će reći. Dajte, malo ubrzajte s izdavanjem tih dokumenata, potvrda i ostalih, po šumu opasnih djelatnosti. Ne mora cijeli dan biti pauza. Kad bi ju barem skratili za 30 minuta gdje bi nam bio kraj. I obećavam, tu pred svekolikim pukom, nećemo dolaziti između 14 i 16 sati.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
mario.L_hr kaže...
Strahoslav Trta kaže...

Ruka ruku mije. Što će reći. Dajte, malo ubrzajte s izdavanjem tih dokumenata, potvrda i ostalih, po šumu opasnih djelatnosti. Ne mora cijeli dan biti pauza. Kad bi ju barem skratili za 30 minuta gdje bi nam bio kraj. I obećavam, tu pred svekolikim pukom, nećemo dolaziti između 14 i 16 sati.

.. ponedjeljkom!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...

.. ponedjeljkom!

A zar oni rade ponedjeljkom???

16 godina
mario.L_hr kaže...
ihush kaže...

.. ponedjeljkom!

A zar oni rade ponedjeljkom???

-jel me cimaš (ili nisi u toku?).. posljednja olmajti USA statistika, kaže za dokoni birokrate nakon frustrirajućeg vikenda najradije obave (kako to reči a da dječica ne stradaju.., šlajfanje) u omiljenom terminu, koji ugl pada u radno vrijeme nakon gableca, ponedjeljkom. Dakle, naravno da rade (ponedjeljkom!) to je dan ko za ribare petak, kleriste nedjelja.. tad i hromi dođu na svoj šalter i stave zastavicu 'pauza'....

15 godina
ihush kaže...

-jel me cimaš (ili nisi u toku?).. posljednja olmajti USA statistika, kaže za dokoni birokrate nakon frustrirajućeg vikenda najradije obave (kako to reči a da dječica ne stradaju.., šlajfanje) u omiljenom terminu, koji ugl pada u radno vrijeme nakon gableca, ponedjeljkom. Dakle, naravno da rade (ponedjeljkom!) to je dan ko za ribare petak, kleriste nedjelja.. tad i hromi dođu na svoj šalter i stave zastavicu 'pauza'....

Pa dobro znam da to rade ponedjeljkom. Ja sam mislio na ozbiljni posao.

16 godina

-znači cimaš... (kako se ono kaže za smisao riječi.--- oxi-moron?). Posao, ozbiljan, šalteruše...? ponedjeljkom su dvostruko učinkoviti u štambiljanju raznih dozvola/kazni/... sad su uveli (po uzoru na birokraciju) medicinarima takav dan, ali oni ipak rade nešto korisnog. Možda se to u branši nazove dan udarnika (ili spanky-mankyja).

17 godina
odjavljen
FuzzyBrain kaže...
Edge kaže...

S druge strane, postoje i ljudi koji se nekim čudom ne bave njima, već nasumičnim pojavama za koje onda pokušavaju uvjeriti ostatak ljudi da je riječ o istinskim problemima za koje oni imaju objašnjenje - a to uglavnom zovemo šizofrenijom

Za to nije potreban znanstveni pristup niti ima veze sa znanoscu lol, to se zove zapazanje i ako se cesto ponavlja moze se tumaciti kao cudno.

No ovisi kako tko gleda na to, tvoja tumacenja i razmisljanja nisu referentna i razlikuje se od osobe do osobe.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
13 godina
Edge kaže...

Za to nije potreban znanstveni pristup niti ima veze sa znanoscu lol, to se zove zapazanje i ako se cesto ponavlja moze se tumaciti kao cudno.

No ovisi kako tko gleda na to, tvoja tumacenja i razmisljanja nisu referentna i razlikuje se od osobe do osobe.

Mislim da kužim sad, jel to kao kada gledamo oblake pa svatko traži nekakav lik (slon, auto, kerum i sl.)?

17 godina
neaktivan
Edge kaže...

Mislim ono...

LOL nOOb...nema tu objašnjenja...... vrijeme naše vladavine dolazi..... svi ćete se klanjati stvarnim Gospodarima!!!!!!!!!!111

Muaahahahahahahahah

tha 3771 1££µm1n471 tha 3771 1££µm1n471
iddqd
12 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Drago kaže...
pirireis kaže...

a zanimljivo mi je kako španjolski jezik utječe na to da budeš ljevičar :) za razliku od germanskih

U svim narodima ima i ljevičara i desničara - Marx i Engels dolaze baš iz njemačkog naroda, kao i mnogi drugi lijevi hegelijanci, a Francisco Franco baš iz španjolskog kulturnog područja (kastilijanskog?). 

Njemačka je, usput, između dva svjetska rata i prije dolaska Hitlera na vlast imala najbrojniju komunističku partiju na svijetu, ne računajući onu u SSSR-u.

Sta nije Hitlerova stranka bila definirana kao socijalna stranka ? :)

"Najbrojnija komunistička partija" odnosi se na KPD (Kommunistische Partei Deutschlands) s kojom se Hitler obračuna kada je došao na vlast 1933, zabranivši je.

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
16 godina

... nekima se miješaju terminologije socijalno i socijalizam (koji je btw bio samo naš izum, kao oblik komunizma...).

17 godina
neaktivan

Drago, spominješ likove na novčanicama, pa su predložili Teslu.

Eto, Paraga ima dulju Wiki stranicu od Tesline.

Pa se sjetim Baldasara - maskotu i dvorskog idiota u Banovini i njegovog tumačenja za koje ustaštvo je mjerodavan povijesničar, a za koje nije.

- Akcija je izazvala reakciju, ovim činom na svoje je došla ekstremna desnica, ali i ekstremna ljevica. Jedni drugima prigovaraju, i to preko mene, ali ja ću to istrpjeti. Neka me pljucaju ako im to pričinja zadovoljstvo - kazao je Baldasar.

Nezadovoljstvo kipom čovjeka koji je prodao grad Talijanima Baldasaru je ekstemna ljevica.

A sve je počelo kad sam vidio sliku Josipovića kako pozira sa pripadnicima bojne koja nosi naziv čovjeka koji se u pjesmi ne smije imenovati ako je već spomenut Jure, ali na kipu i žigu udruge građana može.

Ustaška zmija Josipovića zanima samo cca. dve nedjelje prije izbora.

Bolje da sam subotu proveo u porn spiralu kao i inače, jer samo se raspizdim kad vidim da apsolutno nitko u Hrvatskoj nema muda reći išta protiv ustaštva. Može meni Milanović tarit jaja sa svojim pizdarijama, ali dok mu Baldasar na zdrave oči dopušta kipove sa kojih ko pič*ka pod okriljem noći mora skidat slova, nek se radije hvata tarenja vlastitih jaja, a ne igranja premijera civilizirane države.

Idem gledati porniće.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina

Čitao sam da negdje da je po nekom istraživanju pornografija kroničnim bolesnicima bolje ublažava bol od analgetika, tako da uglavnom podržavam terapiju pornografijom. 

Baldasar je inače, posebna priča - čovjek koji je Keruma uspio napraviti "ne-baš-toliko-lošim-gradonačelnikom". 

This space for rent!
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Čitao sam da negdje da je po nekom istraživanju pornografija kroničnim bolesnicima bolje ublažava bol od analgetika, tako da uglavnom podržavam terapiju pornografijom. 

Baldasar je inače, posebna priča - čovjek koji je Keruma uspio napraviti "ne-baš-toliko-lošim-gradonačelnikom". 

Čekaj, da li praktikuješ ili gledaš? Praksa diže liječenje na jedan novi nivo! 

10 godina
neaktivan
Drago kaže...

A vidi,za kerumovo vrijeme u splitu se napravilo puno toga,od zapadne obale,pa do brze ceste i još puno projekata....Jedini baldasarov projekt za koji znam je skidanje tendi s rive

16 godina
phoenix2003 kaže...
Drago kaže...

Čekaj, da li praktikuješ ili gledaš? Praksa diže liječenje na jedan novi nivo! 

-ma on ti je klasičan recenzent, iz druge ruke (desanke...)..., vidiš kaže 'čitao', a kontext je sex/porn.

@ Drago, ne umanjuje, nego potencira nakon toga osjetila otupe i bol samo nije osjetna, ali je i dalje tu. ... kao i svako tumačenje statističkih rezultata, potreban je znalac za pravilno tumačenje (iz prve ruke..).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice