Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.316.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

Previše gledaš pr0n? 

And how can man die better than facing fearful odds, for the ashes of his fathers and the temples of his Gods.
18 godina
BlackDog22 kaže...

Da kad se ljudi naviknu onda će biti više žena na listama. Opet, nevjerojatno mi je da baš toliko ništa ne pratiš, ljudi se ne kandidiraju za sabor nego stranke predlažu liste. Da se ljudi kandidiraju osobno onda bi ovaj zakon bio besmislen jer ne možeš nikog natjerat da se kandidira, ali možeš natjerat stranku da predloži više žena na listi.

Ako je zakon i ako je predviđena sankcija onda je u pitanju sila. 

Ali otkud stranki žene ako se one ne učlane? Kako će stranka kandidirati članicu, ako im članica kaže "Hvala, ali ne bi"?

Znam ja da će se naći pro-forma osoba, ali u tome i je problem ovakvog zakona...

Gledam te!
16 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...
Bukva kaže...

Udebljao sam se 10 kg u zadnja dva i pol mjeseca.

Je*** blagdani, kolači i ostalo.

Jebe me to što više nemam niti jednu košulju u koju mogu stati, a najviše od svega na svijetu mrzim kupovati odjeću.

Ja baš izgubio desetak kila od prvog siječnja. Također ću morati nabaviti novu odjeću (pogotovo hlače).

Radikalno sam promijenio prehranu (doctor's orders), očito je do toga.

Nisam bio nešto debeo, ali krvna slika mi je bila ubitačna - pogotovo za mlađeg čovjeka.

Heh, mene ljudi pitaju kako ne prelazim 75kg ( a visok 192cm), i ja kažem, preseli kod mene i da vidiš. Farsiranje i cinizam do krajnosti, frižider ima svega par kplus parizera, nešto margarina i od povrća samo crveni luk. Na svu sreću imamo menzu pa imam jedan puni obrok dnevno. Drugim riječima, dovoljno je biti samac sa malom plaćom i da vidiš kako kile odbijaju doć

Dodatak, kroner sa duhanom, kutija na dan.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
14 godina
Reichz kaže...

Previše gledaš pr0n? 

Zna mi pojačati apetit, istina. No ne namjeravam preći na onu nofap prevaru dok sam živ.

Nekada sam bio aktivni sportaš, sve do teže ozljede ramena. Poslije operacije samo drkenzi-krkenzi i tovljenje pred kompom.

Sreća pa je ova nova prehrana (nije dijeta, ali kada se postigne željena težina postaje manje rigorozna) zaista izvrsna, nisi nikad gladan.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 1:58 (pr0n_addict).
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
BlackDog22 kaže...

Ali otkud stranki žene ako se one ne učlane?Kako će stranka kandidirati članicu, ako im članica kaže "Hvala, ali ne bi"?

Znam ja da će se naći pro-forma osoba, ali u tome i je problem ovakvog zakona...

Ti kao da si pao sa Marsa?! http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:224267-Od-metle-do-toge

18 godina
Bukva kaže...

pr0n_addict kaže...

Ja baš izgubio desetak kila od prvog siječnja. Također ću morati nabaviti novu odjeću (pogotovo hlače).

Jednostavno se trampite za odjecu i to je to.

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ali otkud stranki žene ako se one ne učlane? Kako će stranka kandidirati članicu, ako im članica kaže "Hvala, ali ne bi"?

Ako nemaju dovoljno žena u stranci moraju se kao stranka potruditi animirati žene da pristupe njihovoj stranci. Što je bit cijelog zakona.

18 godina
BlackDog22 kaže...
Veliki Brat kaže...

Ako nemaju dovoljno žena u stranci moraju se kao stranka potruditi animirati žene da pristupe njihovoj stranci. Što je bit cijelog zakona.

Neće ići tako jednostavno. Nije problem samo animirati, problem je imati upotrebljivu količinu žena. To što je netko član ne znači i da je spreman za ozbiljan rad.

Slično kao ova glupost sa invalidima po firmama - nije samo problem zaposliti, problem je kad ih ni nema.

18 godina
Old Iggy kaže...

Slično kao ova glupost sa invalidima po firmama - nije samo problem zaposliti, problem je kad ih ni nema.

Nek puste Čačića za volan, bit će ih :)

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...
Bukva kaže...

pr0n_addict kaže...

Jednostavno se trampite za odjecu i to je to.

Neka svaka da onoj drugoj svoje haljine...

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
BlackDog22 kaže...
Veliki Brat kaže...

Neće ići tako jednostavno. Nije problem samo animirati, problem je imati upotrebljivu količinu žena. To što je netko član ne znači i da je spreman za ozbiljan rad.

Što bi bio sasvim opravdan argument da za listu treba nominirati 20.000 osoba, a ne 14, što znači da HDZ i SDP grada Zagreba treba pronači ravno 6 žena svaki, odnosno recimo da bude 10 lista (a neće biti) to je 60 žena. Pa sad ako dokažeš da od 750.000 stanovnika, od čega je 51% žena ti dokažeš da stvarno ne postoji 60 koje su voljne i kompetentne onda sam ja prvi koji ti ne bi ništa rekao nego bi stvarno potvrdio da su žene inferirona biča što se tiće politike i razmislio bi da im stvarno smanjimo malo prava, jer ako od 350.000 žena ne postoji 60 koje nećem služe vjerojatno ne zaslužuju ni pravo glasa, a di nešto više. 

Ista stvar s invalidima. Nisam pretjerano upoznat s tim prijedlogom, ali pretpostavljam da smisao zakona nije da moraš imat zaposlenog invalida na xy radnika, nego da ga moraš zaposliti ako takav kvalificirani radnik-invalid postoji. Znači ako na burzi postoje 2 dipl.ing.xy invalida onda firma 1 i 2 ih zaposle, firma 3 daje zahtjev na HZZ i dobivaju odgovor da ne postoji kvalificirani radnik-invalid za to radno mjesto. 

18 godina
BlackDog22 kaže...
Old Iggy kaže...

Što bi bio sasvim opravdan argument da za listu treba nominirati 20.000 osoba, a ne 14, što znači da HDZ i SDP grada Zagreba treba pronači ravno 6 žena svaki, odnosno recimo da bude 10 lista (a neće biti) to je 60 žena. Pa sad ako dokažeš da od 750.000 stanovnika, od čega je 51% žena ti dokažeš da stvarno ne postoji 60 koje su voljne i kompetentne onda sam ja prvi koji ti ne bi ništa rekao nego bi stvarno potvrdio da su žene inferirona biča što se tiće politike i razmislio bi da im stvarno smanjimo malo prava, jer ako od 350.000 žena ne postoji 60 koje nećem služe vjerojatno ne zaslužuju ni pravo glasa, a di nešto više. 

Ista stvar s invalidima. Nisam pretjerano upoznat s tim prijedlogom, ali pretpostavljam da smisao zakona nije da moraš imat zaposlenog invalida na xy radnika, nego da ga moraš zaposliti ako takav kvalificirani radnik-invalid postoji. Znači ako na burzi postoje 2 dipl.ing.xy invalida onda firma 1 i 2 ih zaposle, firma 3 daje zahtjev na HZZ i dobivaju odgovor da ne postoji kvalificirani radnik-invalid za to radno mjesto. 

Naći ćeš n puta šest žena s ceste i ubacit ćeš ig u gradske skupštine / županije / Sabor / državna poduzeća / ministarstva i slično?

Howyesno. ne ide to tako. nitko ne govori o inferiornosti već spremnosti za politiku + znanja + sposobnosti.

Moraš imati zaposlene invalide na n radnika. Inače plaćaš "kazne". Problem je što ih negdje jednostavno nema dovoljno.

18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Naći ćeš n puta šest žena s ceste i ubacit ćeš ig u gradske skupštine / županije / Sabor / državna poduzeća / ministarstva i slično?

Howyesno. ne ide to tako. nitko ne govori o inferiornosti već spremnosti za politiku + znanja + sposobnosti.

Moraš imati zaposlene invalide na n radnika. Inače plaćaš "kazne". Problem je što ih negdje jednostavno nema dovoljno.

S ceste? Znači ne postoje žene koje su profesorice, ekonomistice, sa doc., dr., mr., med., prof.dr. titulama, menadžerke. Ti misliš da bi našao 60 žena u ZG sve su valjda prodavačice, frizerke, maserke i čistačice bez da ih zanima išta drugo od nalakiranih noktiju i da li je za ručak kelj ili grah. I onda kažu da ovaj zakon nije potreban. 

18 godina
BlackDog22 kaže...
Old Iggy kaže...

S ceste? Znači ne postoje žene koje su profesorice, ekonomistice, sa doc., dr., mr., med., prof.dr. titulama, menadžerke. Ti misliš da bi našao 60 žena u ZG sve su valjda prodavačice, frizerke, maserke i čistačice bez da ih zanima išta drugo od nalakiranih noktiju i da li je za ručak kelj ili grah. I onda kažu da ovaj zakon nije potreban. 

Naravno da postoje, dapače, znam ih jako puno i jako su dobre na svojim pozicijama i u privatnim (i domaćim i stranim) i u državnim firmama kao i državnoj upravi.

Problem je što kad se počnješ penjati prema C level managementu ima ih sve manje, velika većina ne želi apsolutno podrediti privatan život karijeri, a posebno se ne žele nositi sa svakodnevnim "prljavim igrama".

Reći "treba biti toliko % žena na tim i tim pozicijama" je besmisleno. Te pozicije puniš kadrom koji imaš, ne kojim moraš. Inače dobiješ kontraproduktivan efekt.

18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Naravno da postoje, dapače, znam ih jako puno i jako su dobre na svojim pozicijama i u privatnim (i domaćim i stranim) i u državnim firmama kao i državnoj upravi.

Problem je što kad se počnješ penjati prema C level managementu ima ih sve manje, velika većina ne želi apsolutno podrediti privatan život karijeri, a posebno se ne žele nositi sa svakodnevnim "prljavim igrama".

Reći "treba biti toliko % žena na tim i tim pozicijama" je besmisleno. Te pozicije puniš kadrom koji imaš, ne kojim moraš. Inače dobiješ kontraproduktivan efekt.

Da manje ih je ali ih ima, problem je u tome što ih ima premalo u odnosu na koliko je praksa pokazala da ih treba biti. U državama koje su nekakvog "visokog zapada" praksa je pokazala da se broj žena i muškaraca izjednači (orpilike, nitko ne govori da mora i bit će 51:49 za žene), što je zemlja patriotskija i konzervativnija te razlike su veće. U šved je recimo objer 53:47 u korist muškaraca, finska žena 42%, norveška 40, andora 50, bel 40, špa 40 itd... Kod nas je 80:20. Očito nešto ne štima, a ne može se objasniti ženskom biologijom nego očito društvenim razmišljanjem. 20 recimo ima još bugarska, pakistan, albanija, lihtenšajn kao isto anomalija.

18 godina
Odmah sam po naslovu znao da će kao "potpisani" autor biti "Portal Jutarnji.hr". Ovo ne da je debilana nego nema nikakve veze ni sa čime u stvarnosti. 
Prvo - tko bi platio debelim, pijanim bradonjama 10 keka bilo čega da okolo smrde? 
Drugo, PMC "tier 1" operativci koje vode "respektabilne" PMC kompanije (Blackwater, kasnije Academy, sada X3 ili kako se već zovu koje uplaćuju direktno na račun u Americi) ratuju za 2-3 keke dolara i to za specijalističke poslove (a ne opijanje i silovanje), a i to ako dobiju jer u ratu je stalno pitanje hoće li doći lova ili ne.
Treće - Jutarnji je totalno smeće i novinari su općenito smećad i trebaju nas svi mrziti i gađati drekovima i bloketama kada se nitko ne buni od nas samih protiv ovakvih drekova od tekstova. 
Na Jutarnji tenkovima i napred nazad preko svakog novinara nekoliko puta.
This space for rent!
13 godina

nije da ih opravdavam, no tekst je kompletno prenesen s telegraf.rs

18 godina
picajzla0707 kaže...

Jos bolje. I onda se to zove novinarstvo. Copy paste novinari. Mogu li i ja tako?

Rvat katolik!
16 godina
picajzla0707 kaže...

Pa? Oni su ga objavili, znači da stoje iza svega što je napisano.

18 godina
picajzla0707 kaže...

Pa da, svi tekstovi su im prepisani, što samo po sebi ne bi bilo ništa (agencijske vijesti se oduvijek prenose) samo da se na pet milisekundi uključi mozak i pokrene filtriranje sranja od informacije.

This space for rent!
13 godina
tnakir kaže...
picajzla0707 kaže...

Jos bolje. I onda se to zove novinarstvo. Copy paste novinari. Mogu li i ja tako?

pa masa medija to danas radi, što pogotovo možeš vidjeti nakon kojekakvih pressica ili događanja gdje se skupi buljumenta tzv. "novinara" koji kasnije samo čekaju da netko prvi objavi tekstić i onda redom cp

ovo boldano pitanje postavi redakciji, toga bar na bug.hr-u ima koliko hoćeš i što je najgore, vrlo često ne navode niti izvor informacija, jer valjda ono malo truda što potroše na prijevod smatraju dovoljnim razlogom za proglasit se autorom

11 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...
Galt kaže...

Da, do donošenja antidiskriminacijskih zakona sasvim uobičajena praksa, čak nije bilo ni ništa tajno ili nezakonito. Muškarci su bili plaćeno toliko, a žene toliko. Donošenjem antidiskriminacijskih zakona to je postalo protuzakonito no ako plaća nije strogo definirana nekakvim zakonima ili ugovorima nego se određuje individualno jednostavno do toga dolazi inercijom i to nije ništa čudno kad je to javni podatak i statistika. Upiši u google prosječne plaće muškaraca i žena pa pogledaj gdje su najveće razlike. Razlike su vidljive svagdje, od kanade do USA, EU pa da ne idemo dalje u patrijahalnije zemlje: po dobi, po radnom mjestu unutar određene grane, po granama, po hijerarhiji, po obrazovanju, po stažu.... razlike tu toliko česte i takve da se ne mogu objasniti nekakvom statističkom pogreškom. Normalno razlike nisu kao što su bile prije i razlike postaju sve manje. No zašto? Zato jer je donešen ZAKON koji je branio diskriminaciju po spolu. Kolko poslodavac nije glup da zaposli glupljeg muškarca umjesto žene jednako toliko nije glup da da ženi jednaku plaću ako zna da svi plaćaju manje i da ona nigdje ne može otići a da ne bude plaćena manje.

Ovo o kapitalizmu i ostalo što si nadrobio neću komentirati jer iskreno nisam ni razumio što je pjesnik htio reći.

A što se tiče širenja svijesti to je onako vrlo zanimljiva zanimacija za mirnu savijest no u praksi dok ne dobije elemente prisile ko da ne postoji. 

OK, prva priča koju možeš čuti od feminista je da žene zarađuju 77 centi za svaki dolar koji zaradi muškarac, što je zapravo prosječna razlika između prihoda između muškaraca i žena koji rade puno vrijeme (ne uzimaju se u obzir različite okupacije, položaji, edukacija (gdje su žene tamo od 80-tih godina čak i BOLJE obrazovane od muškaraca), satnica itd.), to ja ne bih nazvao nekom zabunom, nego namjernom manipulacijom javnosti.  Onda možeš čuti da čak i kada to uzmemo u obzir još uvijek imamo razliku, ali feministi uvijek ispuste nekoliko važnih čimbenika. Uzmimo za primjer doktore, na površini to izgleda kao da su žene u medicini očito žrtve diskriminacije, ali ako pogledaš malo bolje skontaš da su žene sklonije specijalizaciji u slabije plaćenim područjima kao što su pedijatrija ili dječja medicina, dok su muškarci skloniji kardilogiji, neurologiji, anesteziologiji i sl.  Također, sklonije su skraćenim radnim vremenima, a čak i one koje rade "full time" zapravo rade oko 7% manje od muškaraca. Žene u medicini su također sklonije dužim prekidima, obično zbog podizanja djece. Naravno, postoje iznimke, ali se razlike svode na oko već spomenutih 2%, nije rijetkost ni da su žene čak i u povoljnijem položaju u nekom područjima. 

Tebi izgleda nije jasno da postoji tržište rada, i ako je  99 poslodavaca diskriminatorno i zapošljava uglavnom muškarace i daje im veće plaće, naći će se onaj jedan koji će zaposliti samo žene i uzeti sav tržišni kolač. Misliš da je muški šovinizam iznad zdravog razuma i želje za dobrim poslovanjem i profitom? Mislim da takvi idoti uopće ne ostaju na tržištu.

18 godina

Na primjer? Pogledao sam prvih pet novosti na BOL-u danas i svugdje vidim da se navodi izvor. Daj mi link na tekst na BOL-u i "izvorni" tekst koji je koji smo "kopi-pejstali" i nismo naveli izvor. 

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Na primjer? Pogledao sam prvih pet novosti na BOL-u danas i svugdje vidim da se navodi izvor. Daj mi link na tekst na BOL-u i "izvorni" tekst koji je koji smo "kopi-pejstali" i nismo naveli izvor. 

Nemoj se odmah tako upaliti na prvu. Vidiš, gdje ćeš dalje kad je čovjek sebi dao ime "picajzla"?!

17 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

... U državama koje su nekakvog "visokog zapada" praksa je pokazala da se broj žena i muškaraca izjednači ...

a sad po meni zanimljivo pitanje... Švedska nema zakonom propisanu spolnu kvotu na listama, i dalje najviše žena u parlamentu među razvijenim dražavama (mislim da nekakva Ruanda, Uganda ili nešto ima najviše parlamentarki). Da li će onda zakonska kvota služiti za odrađivanje forme (jeeej, sad smo spolno ravnopravni) ili zbilja može utjecati na promjenu procjenjivanja muško-ženskih vrijednosti rada/zanimanja. Dodatno, ista Švedska je neustavnim proglasila bilo kakav oblik propisa koji potiču pozitivnu diskriminaciju... ono što ne znam da li je uopće moguće neko društvo na silu ubatinati razvojne ciljeve do kojeg su razvijena društva došla onako, sama od sebe.

....

(Naravno, ovo je samo teorijska rasprava jer mi je sama priča o sposobnim parlamentarnim zastupnicima u RH bezvezarija. Mi smo u kancelarskom sustavu u kojem gro prijedloga zakona donosi vlada, izmjene nekih zakona donosi vlada uredbama, čiji su rukodizači u saborskoj većini, a po kvaliteti zastupnika sabor nije ni korektiv vladi. U sadašnjem stanju i muške i ženske i stare i mlade zastupnike može zamjeniti if then skripta koju bi mogli napisati osnovnoškolci. If prijedlog zakona - naša stranka than glasaj za... if govornik druga stranka then ne slušaj / reci mu da je lopov/komunist/ustaša. If kraj mjeseca then spremi u džep 2K€. End)

Nije komentar samo blackdogu, samo koristim citat kao segway.

iddqd
13 godina
phoenix2003 kaže...
Drago kaže...

Nemoj se odmah tako upaliti na prvu. Vidiš, gdje ćeš dalje kad je čovjek sebi dao ime "picajzla"?!

phoenix2003

picajzla je prvenstveno zbog moje sklonosti prema zadržavanju u ženskim gaćicama, a potom pomalo i cjepidlačenje

u krajnjem slučaju kakve to veze ima s temom

Drago

bez ljutnje drago, ali viđao sam toga poprilično kod vas i evo samo jedan primjer objavljen danas:

http://www.bug.hr/vijesti/zte-ulaze-bezicne-punjace/140277.aspx

i porijeklo teksta (makar je moguće da je prepisan, odnosno preveden s drugog izvora):

http://www.reuters.com/article/2015/02/12/us-zte-outlook-idUSKBN0LG09T20150212

oprostit ćeš, no iznad teksta je potpisan bugov autor koji se u tekstu ama baš nigdje ne poziva na izvor informacija, a ako je prijevod nečije vijesti autorsko djelo, onda sam ja shakespeare

18 godina

u nedostatku kokica 

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

phoenix2003

picajzla je prvenstveno zbog moje sklonosti prema zadržavanju u ženskim gaćicama, a potom pomalo i cjepidlačenje

u krajnjem slučaju kakve to veze ima s temom

Pa na cjepidlačenje sam i mislio. Kad čitam post-ove pojedinaca na forumu, čovjek bi pomislio da nemaju ni usrane gaće ni prljavštinu u pupku!

13 godina
phoenix2003 kaže...

Pa na cjepidlačenje sam i mislio. Kad čitam post-ove pojedinaca na forumu, čovjek bi pomislio da nemaju ni usrane gaće ni prljavštinu u pupku!

nije mi baš previše jasno što želiš ovime reći, no novinarstvom se bavim već popriličan broj godina i daleko prije nego su glavni alat "novinara" postali internet i ctrl-c/ctrl-v (internet je inače blagoslov za moju struku i nemam ništa protiv, dapače i sam ga obilato koristim)

no kad već kolega drago ospe paljbu na druge novinare sa izrazima "totalno smeće i novinari su općenito smećad" i "tenkovima i napred nazad preko svakog novinara nekoliko puta", to je poprilično žestoko i onda očekuješ da je na našem bugu sve sjajno, bajno i po svim novinarskim uzusima, ali... 

P. S. nisam novinar jutarnjeg, ne poznajem nikoga tko tamo radi ili je radio i poprilično se slažem s dragom u dijagnozi jutarnjeg, dakle nije ovo osvetnički pohod uvrijeđenog novinara jutarnjeg lista već konstatacija da je novinarstvo u hrvatskoj teško bolesno, a čak i svijetli izuzeci poput buga ponekad dobiju "simptome"

16 godina
neaktivan

Htio sam da kažem da, bilo autori tekstova na ovom forumu bilo novinari ili kvazinovinari, bi trebali krenuti od sebe prije nego što napišu i objave. Posebno me nerviraju tekstovi za koje se iz drugog univerzuma vidi da su naručeni. Pa to ide do te mjere da su novinari u BIH prije nekoliko godina bili pokrenuli inicijativu da ih se proglasi ni manje ni više već ovlaštenim službenim osobama! Zamisli samo da o tebi objave tekst ili TV prilog kako si tražio picajzle kod maloljetnice. Tko bi te oprao pred narodom? Završio bi na neuropsihijatriji.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice