Evo i naših hrabrih boraca za slobodu ukrajinske braće.
Zamijenite Treći Reich sa EU i NATO-om te imate Barbarossu light i opet naše budale koje se guraju gdje im nije mjesto.
Meh, guraju se svačije budale kojima je dosadno u životu.
Zamijenite Treći Reich sa EU i NATO-om te imate Barbarossu light i opet naše budale koje se guraju gdje im nije mjesto.
Meh, guraju se svačije budale kojima je dosadno u životu.
Eto opet ista priča ti bokca,
drži vodu dok majstori odu, samo bi još to trebalo, pa kad opet voda navali ode nasip u kusinu.Koga onda okrivit pa nikoga jel, nasipe su kao i prije gradili i popravljali Klingonci, a njima ne moš ništ osim psovat iz daljine.

Bivša Jugoslavija je sama sebi kriva. Sami pali, sami se ubili, Ameri tu nevini.
Mislim da su bili potpuno zatečeni i nespremni na onakav razvoj situacije.
Nisam zagovornik teorija zavjere ali sa godinama postajem sve više sumnjičav da je sve učinjeno uz "blagoslov" zapada.
http://www.neznase.ba/intervju/intervju/29928-zato-se-raspad-jugoslavije-tumai-teorijom-zavere-
Nisam zagovornik teorija zavjere ali sa godinama postajem sve više sumnjičav da je sve učinjeno uz "blagoslov" zapada.
http://www.neznase.ba/intervju/intervju/29928-zato-se-raspad-jugoslavije-tumai-teorijom-zavere-
Da je zapad "sudjelovao" ne bi bilo tako krvavo i trajalo bi kraće.
Ni ja nisam bio glasati ove izbore jer sam smatrao da nema kvalitetnog kandidata za kojeg bih glasao. Znaci ja sam odgovoran sto se kandidiraju nesposobni kriminalci ciji cilj nije opca dobrobit nego vlastita guzica?
Da, osim ako se nisi aktivno angažirao na tome da se kandidira i pobijedi kandidat kojeg ti smatraš sposobnim i vrijednim kandidature.
To i jeste karta na koju bi igrali. Koristili su staru i provjerenu rimsku taktiku "Divide et impera". Hladni rat je bio završen, Starog više nije bilo, Jugoslavija je bila potrošena (više nikom nije bila potrebna da se preko nje prepucavaju) i samo je smetala. Previše je sličnosti. Nakon svih ovih "proljeća", intervencija i čega sve ne, najviše mi miriše na njih.
A glavni razlog za to je bio? Pa bivša država je bila na koljenima, prije samog raspada. Marković je nekako uspio usporiti strmoglavi pad, neki kažu da bi uspio a neki kažu da ne bi, teško je to znati jer se desilo to što se desilo. Meni ide na qratz traženje krivca u nekom drugom. Sami smo si krivi i točka. Mogli smo napraviti istu stvar kao i Česi i Slovaci ali nismo. Mi smo se dobrano zakrvili i ostavili djeci (idućih 10-tak pokoljenja) u nasljeđe mržnju. Kad na to nadodaš i ekonomsku situaciju eto ti plodnog tla za ekstremizam svake vrste.
Što se tiče sudjelovanja "naših" u ratu u Ukrajini. Pa to je bar lako objasniti. Uvijek ima onih koji su spremni riskirati, više nego što normalan čovjek to želi, da bi zaradili neke novce. Uz to, pod uvjetom da izvučeš živu glavu, nećeš se pretrgnti od posla. Postoje i ljudi koji su ovisnici o takvim stvarima. U ratu sam upoznao nekolicinu upravo takvih.
To i jeste karta na koju bi igrali. Koristili su staru i provjerenu rimsku taktiku "Divide et impera". Hladni rat je bio završen, Starog više nije bilo, Jugoslavija je bila potrošena (više nikom nije bila potrebna da se preko nje prepucavaju) i samo je smetala. Previše je sličnosti. Nakon svih ovih "proljeća", intervencija i čega sve ne, najviše mi miriše na njih.
Upravo obrnuto - da su na bilo koji način sudjelovali na početku kao otvoreno na kraju, sve bi završilo isto, ali puno mirnije.
Dugo smo čekali priznanje SAD, imali embargo i slično - čemu? Oni jesu pokušavali zadržati status quo jer je jaka YU bila faktor stabilnosti.
Zamijenite Treći Reich sa EU i NATO-om te imate Barbarossu light te opet naše budale koje se guraju gdje im nije mjesto.
sramota 
nadam se da će ih rusi dobro "zbrinuti"
Dugo smo čekali priznanje SAD, imali embargo i slično - čemu? Oni jesu pokušavali zadržati status quo jer je jaka YU bila faktor stabilnosti.
Embargo na uvoz oružja je bio priča za malu djecu. Oružje se uveliko proizvodilo u domaćim kapacitetima, zalihe su već i onako bile ogromne a o švercu da ne govorim. Postoje činjenice da se većina stvari koje su se desile u periodu 1991-1995 odigrale za stolom. Gotovo cijeli rat sam proveo u Zenici i sjećam se gotovo svakodnevnih "revolveraških" obračuna špijuna na ulicama. Nakon Srebrenice situacija je počela da izmiče kontroli i tu je svemu bio kraj.
Puške po selima nije dijelio ni nijemac ni amerikanac. Opet kažem, ne trvrdam da su to oni režirali, ali nakon Iraka, "proljeća" i čega sve ne ostaje sumnja. Nije džaba Putin nedavno izjavio da se Rusiji sprema SFRJ scenario. Otkud sad to odjednom?
Embargo na uvoz oružja je bio priča za malu djecu. Oružje se uveliko proizvodilo u domaćim kapacitetima, zalihe su već i onako bile ogromne a o švercu da ne govorim. Postoje činjenice da se većina stvari koje su se desile u periodu 1991-1995 odigrale za stolom. Gotovo cijeli rat sam proveo u Zenici i sjećam se gotovo svakodnevnih "revolveraških" obračuna špijuna na ulicama. Nakon Srebrenice situacija je počela da izmiče kontroli i tu je svemu bio kraj.
Puške po selima nije dijelio ni nijemac ni amerikanac. Opet kažem, ne trvrdam da su to oni režirali, ali nakon Iraka, "proljeća" i čega sve ne ostaje sumnja. Nije džaba Putin nedavno izjavio da se Rusiji sprema SFRJ scenario. Otkud sad to odjednom?
Ma kakvi domaći kapaciteti? Ništa ozbiljno nismo imali, sve ozbiljno je naručivano preko raznih tržišta sve dok nas Ameri nisu priznali (što je trajalo) i ulaska u UN.
Tek nakon toga je krenulo ozbiljnije, a tad je krenula i HV (Miljevac, Maslenica, Peruča).
SFRJ scenario se Rusiji već dogodio, dijelom miran, dijelom uz brdo problema (Gruzija, Ukrajina).
Dosta se priča o slanju oružja u Ukrajinu. Razlog, pošto rusi snabdijevaju s oružjem separatističku stranu i to kako se piše u "obilatim" količinama. Gomilanjem oružja na bilo kojoj strani ne može završiti na dobro. Jedna je specifičnost oružja, a to je ili će biti korišteno ili uništeno, a ja sumnjam da će ga itko od njih uništiti.
Pitanje, da li postoje snimke tih pomicanja trupa i oružja iz Rusije prema Ukrajini?
Ma kakvi domaći kapaciteti?Ništa ozbiljno nismo imali, .....
Bratstvo - Novi Travnik, Igman - Konjic, Pobjeda - Goražde, Pretis/UNIS - Sarajevo, Zrak - Sarajevo, Vitezit - Vitez. Obzirom da je SSSR prijetio da će napasti Jugoslaviju, Tito je svojevremeno većinu vojne industrije prebacio u Bosnu jer je plan za odbranu zemlje (tj. jedan od planova) bio povlačenje armije u Bosnu. Ove fabrike su radile cijeli rat a i danas posluju veoma profitabilno.
Ma kakvi domaći kapaciteti?Ništa ozbiljno nismo imali, .....
Bratstvo - Novi Travnik, Igman - Konjic, Pobjeda - Goražde, Pretis/UNIS - Sarajevo, Zrak - Sarajevo, Vitezit - Vitez. Obzirom da je SSSR prijetio da će napasti Jugoslaviju, Tito je svojevremeno većinu vojne industrije prebacio u Bosnu jer je plan za odbranu zemlje (tj. jedan od planova) bio povlačenje armije u Bosnu. Ove fabrike su radile cijeli rat a i danas posluju veoma profitabilno.
Ej, ej, Bosna, WTF? Mi smo u drugoj državi.
Upotrebljivije je bilo nabaviti izvana. Na stranu što u Bosni osim municije nije bilo nošta ozbiljno.
A iz Bosne ni jedan metak nije izašao
A iz Bosne ni jedan metak nije izašao
Neš ti Bosne i nabave. Više je municije stiglo iz Koreje nego iz Bosne, ali to je ionako sitno.
Ono bitno nema veze s Bosnom.
nije mi se dalo čitati ovaj zid teksta, ali bi rekao da je zapad svakako imao koristi od raspada juge..
nije mi se dalo čitati ovaj zid teksta, ali bi rekao da je zapad svakako imao koristi od raspada juge..
Koje su to koristi? Daj malo elaboriraj ovu tvrdnju. Osima ako pod korist ne misliš na pritisak izbjeglica prema EU zemljama.
Koje su to koristi? Daj malo elaboriraj ovu tvrdnju. Osima ako pod korist ne misliš na pritisak izbjeglica prema EU zemljama.
krediti, proširenje tržišta i izvoza (u našem slučaju veći uvoz), preuzimanje firmi (THT npr.), prodaja oružja (?), širenje europskog zapadnog utjecaja..
krediti, proširenje tržišta i izvoza (u našem slučaju veći uvoz), preuzimanje firmi (THT npr.), prodaja oružja (?), širenje europskog zapadnog utjecaja..
Em su nas kreditirali, i onda se uvozilo, oružje se kupovalo i prodavalo, a i ne može se reći da već od šezdesetih nismo bili okrenuti prema i pod utjecajem zapada.
A čisto sumnjam da je nekog na zapadu baš bilo briga o političkom i društvenom sistemu u Jugoslaviji.
Sve ovo što pišeš je općenito i nabacano s brda i dola.
Bivša država je bila kreditirana od strane "zapad", to zna svatko tko je živio u njoj. Što se tiče proširenja tržišta, što ti to točno znači? Pa i u bivšoj državi si imao svu silu stranih proizvoda koje si kupovao kod nas. Što se tiče preuzimanja firmi to rade korporacije a ne države. Da ne ponavljam što je kizo napisao.
Uglavnom bi rekao da prenosiš nešto što si čuo od drugoga.
Gdje god su Amerikanci dosli stvarat demokraciju sve je postalo jos gore (Afganistan, Irak, Libija, Syria)
Evo jedne slike na kojoj je spojeno sto se nebi trebalo spojit.
Jbg, učili su od najboljeg...
S vedrije strane - novi hrvatski izvozni proizvod.
Uglavnom bi rekao da prenosiš nešto što si čuo od drugoga.
s obzirom da sam bivšu državu i rat gledao kroz oči djeteta, nisam baš previše kompetetentan za tu raspravu pa stoga lupetam..
očekujem od vas starijih da iznesete argumente i mišljenja.. 
phoenix-ovi postovi na tu temu mi imaju logike i podudaraju se nekom mom mišljenju koje sam do sada imao.. jako mi to sve liči na tzv. "demokratizaciju" 
u svakom ratu ima vanjskih interesa, ne vjerujem da smo mi bili iznimka. 
Ni ja još u potupnosti ne vjerujem u to ali u proteklih nekoliko godina igrom slučaja razgovarao sam na tu temu sa visokoobrazovanim i inteligentim ljudima od kojih su neki univerzitetski profesori "starog kova". Zanimljivo da su svi dijelili isto mišljenje o raspadu Jugoslavije i to baš ovo, o ulozi svjetskih sila u tome.
Ni ja još u potupnosti ne vjerujem u to ali u proteklih nekoliko godina igrom slučaja razgovarao sam na tu temu sa visokoobrazovanim i inteligentim ljudima od kojih su neki univerzitetski profesori "starog kova". Zanimljivo da su svi dijelili isto mišljenje o raspadu Jugoslavije i to baš ovo, o ulozi svjetskih sila u tome.
Svjetske sile su u startu nama stvorile velike probleme - ni na koji način nisu htjele da se YU raspadne, imala je jako dobar položaj i utjecaj kao tampon zona. Kad je CIA tamo 88-89 navela da bi moglo doći do toga, nitko i u YU i RH nije mogao takvo što povjerovati.
Financirana i od istoka i zapada, njen raspad je posljedica isključivo besmislene agresije, a onda svega ostalog. Reći da je to "utjecaj velikih" možeš reći za apsolutno svaki događaj u povijesti.
Je, bila su to interesantna vremena.
U laži su kratke noge... od stolice. 
U laži su kratke noge... od stolice. 
- ovo je k'o u crtićima.. poetska pravda gdje mu i stolac/fotelja bježi. (možda i stolica..)