Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.493.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ddarknessfairyy kaže...
kizo2703 kaže...

U većini slučajeva, da ,dobro pogođeno. Ali nitko ne veli da su zato glupi.

To je tvoj problem - ali zato znaš cmizdriti i psovati vladajuće.

Ja recimo, taj naziv ne smatram pogrdnim, jel sam i sam (dijelom) ''ruralac''.

Točno nisu glupi. Kad 20 godina glasaš za istu stranku, 20 godina kukaš kako ti je loše, država te zanemaruje i zapušta i onda na sljedećim izborima više od 80% općine/županije opet izaberte tu istu stranku. Ne, to nije glupost...to je **beni mazohizam.

Btw nice avatar, trebalo mi je 10 minuta da te prepoznam

Što sam napisao kao komentar na jedan članak tako ću i ovdje. Ovaj narod je toliko trom i pasivan da ni Eva Peron nas ne bi na noge digla. Ljudi moji vanjski dug RH. raste 200€ po sekundi. DA, PO SEKUNDI. Pa si vi mislite...

Iskreno, ne znam hoćemo li taj problem riješiti grčkom metodom "koji dug?" ili lokalnim trendom "Sve na prodaju!", ili popušit bankrot i rezultirati nekakvom anarhijom i embargom...

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
11 godina
neaktivan
pbandov kaže...

Što sam napisao kao komentar na jedan članak tako ću i ovdje. Ovaj narod je toliko trom i pasivan da ni Eva Peron nas ne bi na noge digla. Ljudi moji vanjski dug RH. raste 200€ po sekundi. DA, PO SEKUNDI. Pa si vi mislite...

Iskreno, ne znam hoćemo li taj problem riješiti grčkom metodom "koji dug?" ili lokalnim trendom "Sve na prodaju!", ili popušit bankrot i rezultirati nekakvom anarhijom i embargom...

A da probamo sa otpuštanjem uhljeba, prodajom državne imovine (od koje nema nikakve koristi) nekome tko bi zapravo  nešto mogao i napraviti s njom, stvaranjem poduzetničke klime, smanjivanjem poreza, brigom da za porezni novac dobijemo što više, olakšavanjem borbe sa birokracijom, proizvodnjom nečega što drugi zapravo žele kupiti,  i na kraju usmjeravanjem dijela poreza u vraćanje duga?

18 godina

Ni ja nisam bio glasati ove izbore jer sam smatrao da nema kvalitetnog kandidata za kojeg bih glasao. Znaci ja sam odgovoran sto se kandidiraju nesposobni kriminalci ciji cilj nije opca dobrobit nego vlastita guzica?

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Ni ja nisam bio glasati ove izbore jer sam smatrao da nema kvalitetnog kandidata za kojeg bih glasao. Znaci ja sam odgovoran sto se kandidiraju nesposobni kriminalci ciji cilj nije opca dobrobit nego vlastita guzica?

Na lomaču!!!!

Nek mi netko dohvati vile ili grablje ili lopatu ili barem letvu!

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
Galt kaže...

A da probamo sa otpuštanjem uhljeba, prodajom državne imovine (od koje nema nikakve koristi) nekome tko bi zapravo  nešto mogao i napraviti s njom, stvaranjem poduzetničke klime, smanjivanjem poreza, brigom da za porezni novac dobijemo što više, olakšavanjem borbe sa birokracijom, proizvodnjom nečega što drugi zapravo žele kupiti,  i na kraju usmjeravanjem dijela poreza u vraćanje duga?

A tko će to?

Nijedna vlada koja želi biti ponovno na vlasti neće to učiniti. Mora uletiti netko "vanjski" - imaginarna nova stranka, MMF...

17 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Točno nisu glupi. Kad 20 godina glasaš za istu stranku, 20 godina kukaš kako ti je loše, država te zanemaruje i zapušta i onda na sljedećim izborima više od 80% općine/županije opet izaberte tu istu stranku. Ne, to nije glupost...to je **beni mazohizam.

Btw nice avatar, trebalo mi je 10 minuta da te prepoznam

Ko što već rekoh: stockholmski sindrom!

Pa ovaj avatar ''starog mačka'' imam od početka kako sam na forumu.

tnakir kaže...

Na galge, odma!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 13:08 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Da uletim i nadovežem se na temu županija i lokalne samouprave o kojoj je netko pisao par stranica u rikverc.

Facinira me, iako me pretjerano ne iznenađuje, da se hrpa ljudi dere kako su ovi trebali riješiti problem lokalnih samouprava i regionalizacije RH, a da se nitko, ali nitko iz ove vladajuće garniture visokointeligentnih političara nije sjetio stati pred kamere pa ljudima objasniti da za sve takve poteze treba 2/3 glasova u Saboru.

Što HDZ misli o regionalizaciji i ukidanju dobrog djela općina i gradova vidjeli smo već na prvom prijedlogu podjela na regije.

Naravno, kao i svi vampiri, HDZ želi ostaviti dobar i stalan izvor krvi koju dobiva kroz hrpetinu županija što znači - nema teoretske da ćete vidjeti regionalizaciju, osim ako neki od koalicijskih partnera ne postavi ultimatum.

Da se razumijemo, SDP i ekipa koju oko sebe čuva, a ne prelaze prag, nisu ništa bolji. Njihov primarni cilj jest drugačiji ustroj RH, ali prvenstveno da se maknu iz ruku HDZ-a. Srećom, njihov cilj poklapa se s našim ciljem.

Čak i uz najbolju volju svih vampira u Saboru, toliko toga se mora poklopiti da bi dobili pravu decentralizaciju i drugačiji ustroj države da sumnjam kako ćemo to vidjeti u narednih 20 godina.

Odnosno, vjerojatno ćemo vidjeti, ali šlampavo izvedeno i vjerojatno na način da ćemo imati manje općina i gradova, da nećemo imati županije, ali troškovi će biti isti ili, kako to ide u RH, veći.

Ipak smo mi Hrvatska. Ne znaju napisati običan zakon za obitelj, a da napišu promjene na razini kompletnog sustava.

Uz sve te promjene, možete li zamisliti scenarij gdje gradovi i općine od županija preuzimaju školstvo, zdravstvo itd. Kolaps je*ote 

Bajdvej...ja još ne razumijem ove koalicije koje gledam. Dvije jake stranke u koaliciji s ekipom koja mahom ne prelazi prag. Fascinantno

Battlelog: [deda] lubosaur
16 godina
neaktivan

tri dana ništa, i onda od jučer 3 strane..

16 godina
neaktivan
eevek kaže...

... 

Facinira me, iako me pretjerano ne iznenađuje, da se hrpa ljudi dere kako su ovi trebali riješiti problem lokalnih samouprava i regionalizacije RH, a da se nitko, ali nitko iz ove vladajuće garniture visokointeligentnih političara nije sjetio stati pred kamere pa ljudima objasniti da za sve takve poteze treba 2/3 glasova u Saboru.

Što HDZ misli o regionalizaciji i ukidanju dobrog djela općina i gradova vidjeli smo već na prvom prijedlogu podjela na regije.

....

Zašto da gube političke bodove kod birača kad će to svakako da uvede EU sa prinudnom upravom kad je uvedu. Onda će još gledati da uberu još koji politički bod na račun toga.

17 godina
ivan dragi kaže...

- da, (ali) 3 strane ničega. (srećom eevek je započeo nešto)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
eevek kaže...

.. za sve takve poteze treba 2/3 glasova u Saboru.

..

Da se razumijemo, SDP i ekipa koju oko sebe čuva, a ne prelaze prag, nisu ništa bolji. Njihov primarni cilj jest drugačiji ustroj RH, ali prvenstveno da se maknu iz ruku HDZ-a. Srećom, njihov cilj poklapa se s našim ciljem.

..

-2/3 i u čemu je problem? Stavi se prijedlog, prođe ili ne i tad imamo prijevremene izbore... pa do promjene (ali tad nema fotelje).

-koji s čijim ciljevima? zvučiš ko Stane Dolanc na plenarnoj... još samo neko svjetlo na kraju tunela i svi idemo u svijetlu budućnost... na krilima plana 21? Treba li nabrajati obečano ili gafove i katastrofalne promašaje, ne prođe 21minuta da ne zakenjkaju ko grlice. 2/3? Zato ne žele, fotelja je bitna. (pa i dio , nisu ništa bolji, u tom dijelu su jednaki). Upravo su zato, da naprave promjenu, dobili mandat, ali je (o)pozicija u tom trenu bitno mijenja... i tad od 21 ostane, što? Spominje ga još samo Vampirela...

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- da, (ali) 3 strane ničega. (srećom eevek je započeo nešto)

Zato je najbolje da uvezemo nekog emira (ili nekog detroniziranog kralja, nema veze otkud) pa da on to obavi umjesto Sabora, vlade i pretsjednika ups, precjednice.

(a možemo i okruniti precjednicu)

To bi bilo najbolje rješenje, fuck democracy - kome je još ona donjela išta dobrog?!

ihush kaže...

-2/3 i u čemu je problem? Stavi se prijedlog, prođe ili ne i tad imamo prijevremene izbore... pa do promjene (ali tad nema fotelje).

Da, kad bi to bilo tak lako, već bi imali 50 izvanrednih izbora samo u zadnje tri godine.

Nije to neizglasavanje proračuna.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 16:25 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

@ihush- da, ...3 strane ničega.

Šta si reko, nisam ja reko, al je navro ko sivonja. (btw nije pristojno na dve strane napisat više od 5-10 postova, ti si napisao 21.) Da je sve pametno i super, svima bi digo tlak.

16 godina
neaktivan
Galt kaže...
pbandov kaže...

Mene samo zanima do kojeg iznosa mora porasti vanjski dug da doživimo kolaps.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
15 godina
17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
-2/3 i u čemu je problem? Stavi se prijedlog, prođe ili ne i tad imamo prijevremene izbore... pa do promjene (ali tad nema fotelje).-koji s čijim ciljevima? zvučiš ko Stane Dolanc na plenarnoj... još samo neko svjetlo na kraju tunela i svi idemo u svijetlu budućnost... na krilima plana 21? Treba li nabrajati obečano ili gafove i katastrofalne promašaje, ne prođe 21minuta da ne zakenjkaju ko grlice. 2/3? Zato ne žele, fotelja je bitna. (pa i dio , nisu ništa bolji, u tom dijelu su jednaki). Upravo su zato, da naprave promjenu, dobili mandat, ali je (o)pozicija u tom trenu bitno mijenja... i tad od 21 ostane, što? Spominje ga još samo Vampirela...

Naši ciljevi (građani): efikasna država sa što manje birokracije i političkih go**na na svakom koraku.

Njihovi ciljevi (stranke): ako bog da donekle efikasna država, ali daleko je bitnije imati svoje ljude na ključnim mjestima.

Sve će doći s vremenom. Prvo kreteni moraju shvatiti da ne mogu svi u istoj stranci imati isto mišljenje o svemu. Evo, zadnji primjer toga je Prgomet.

Kada 'rvacka marva shvati da u Saboru ne mora dignuti ruku za neku odluku ili zakon samo zato što je gazda stranke rekao - imat ćemo demokraciju. Sumnjam da ću to doživjeti u 'rvackoj, ali eto. Sanjarim 

Prvi korak - preferencijalno glasovanje. Da li će to dobro pripremiti? Naravno da ne. Ako i prođe, dat će ljudima mrvice, a ipak će većinu toga kontrolirati stranke. Možda s vremenom dovede do ovoga gore, da ljudi glasuju po savjesti, a ne po planu stranke.

Drugi korak - politička kultura višeg nivoa gdje nećeš gledati kako npr. se 99,99% amandmana na proračun odbacuje odmah, bez imalo uvažavanja argumenata.

Mene samo muče sljedeći izbori. Mislim muče, zanimaju me. Prvenstveno me zanimaju zbog toga što se očekuje dolazak HDZ-a na vlast. Fascinantno samo po sebi, ali dobro.

E sad. Kako normalan čovjek treba reagirati kada mu na vlast ponovno treba zasjesti stranka koja je uspjela u samo jednom kvartalu kreirati pad BDP-a od 8% i čiji ministar financija iz tog vremena i sada puca na to isto mjesto?

Kako reagirati na izjavu tog istog lika koji kaže da nije dobro po broju zakonskih prijedloga suditi radi li netko ili ne, a jednako tako nije ispravno suditi rade li ili ne po tomu koliko su često u Saboru jer, eto, on je gledao Bundestag nedavno i bilo je skoro prazno. 

Po čemu onda da ih sudimo? Po tomu da jednostavno sjede tamo radno vrijeme i odu doma?

Dakle, zbunjeni laburisti uspiju u godinu dana ponuditi 20 zakonskih rješenja, a najmoćnija stranka u RH čak 4 jer kažu - ne isplati se uopće se zaje*avati s tim prijedlozima. Što reći?

Na stranu nakaradna činjenica da u našoj političkoj kulturi stvarno nema smisla nuditi rješenja jer us*ane stranke nisu tu zbog ljudi nego su same sebi svrha pa je puno bolje razvaliti te prijedloge, a onda gubiti vrijeme na pisanje vlastitog prijedloga u kojeg ćeš ukopirati 50% tog prijedloga opozicije i onda to izglasati s kašnjenjem od godinu dana.

Kako reagirati kad vidiš da je druga opcija ova ekipa s vlasti koja je dokazala da nema muda obaviti ono što se treba obaviti kako bi država bila rasterećena?

Pogled na ostale opcije izaziva krvarenje iz očiju iako bi simpatično bilo da Živi zid i slična ekipa dobiju 6-7 zastupnika. Čisto da vidimo show i pokušaj da se strankama ukinu velike pare iz proračuna 

18 godina

Gledam ovaj kretenski tekst u VL-u (http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatski-dragovoljci-prikljucili-se-postrojbi-azov-u-mariupolju-988572) kojega prenosi i Tportal, bez ikakve ograde, pa kako imam tonu drugih poslova koje danas trebam napraviti za novac, odlučio sam potrošiti vrijeme na forumu i napisati nešto o Ukrajini.

Naime, "glasoviti" Azov je zapravo ozloglašen pa je glasovit u jedino u smislu "glasovitosti" SS Einsatzgruppen (http://en.wikipedia.org/wiki/Einsatzgruppen) koji su također operirali u Ukrajini, ali i Bjelorusiji (po novome službeno ime u hrvatskom - Bjelarus) i drugdje prije kojih 74 godine. Ovo ne tvrdim ja, već i konzervativni Telegraph (http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11025137/Ukraine-crisis-the-neo-Nazi-brigade-fighting-pro-Russian-separatists.html), srednjostrujaški Guardian (http://www.theguardian.com/world/2014/sep/10/azov-far-right-fighters-ukraine-neo-nazis), a tu je i članak na Wikipediji - http://en.wikipedia.org/wiki/Azov_Battalion#Social_Nationalist_ideology.

Radi se o otvoreno nacističkoj vojnoj grani otvoreno nacističke ukrajinske stranke SNA koja je zajedno s drugim nacističkim i fašističkim ukrajinskim strankama i pokretima sudjelovala (uz otvorenu američku i EU podršku i logistiku) u "Majdanu", odnosno posve nepotrebnom nasilnom svrgavanju prethodnog predsjednika (inače, sasvim legalno izabranog na legalnim izborima i koji je dan prije prevrata i svog pada obvezao održati prijevremene izbore na kojima bi sudjelovala čitava Ukrajina). 

Iako su u sporazumu jamci provedbe dogovora bili "predstavnici Majdana", zemlje članice EU i tadašnja ukrajinska vlast s Janukovičem na čelu, u manje od 24 sata Janukovič je silom svrgnut, sporazum nije poštovan i postavljena je provizionalna vlada koju su odmah podržale sve članice EU i SAD iako nije imala nikakav legitimitet niti je sproveden sporazum o izvanrednim izborima. Na kasnije sprovedenim izborima na kojima nije sudjelovala oko četvrtina Ukrajine stvorena je sadašnja vlast gdje je jednog bogatuna, Janukoviča ("oligarha", kako se to govori za Rusiju i postruske slavenske zemlje, a zapravo bogataša, kako se to govori kada je neki bogatun neslavenskog, odnosno zapadnog porijekla) smijenio drugi lopovski ultrabogataš, Porošenko.

Sve ovo se događa uz aktivnu podršku SAD-a i NATO-a, a u zadnje vrijeme uz bitno smanjenu podršku EU-a (jer je nekome, napokon, došlo iz dupeta u glavu da bi veliki rat Ukrajine i Rusije bio vrlo loš za čitavu Evropu) iako je protivno dogovorima i očito je da su iz svih demokratskih procesa posve izvlaštena barem četvrtina svih Ukrajinaca, što zbog činjenice da centralna vlast nema nadzor na Krimom i Donbasom, a što zbog činjenice da je zakonom zabranjena Stranka regija (koja je imala većinu u prethodnom sazivu parlamenta) i neke manje "proruske" stranke kako bi se osigurala pobjeda "prodemokratskih" snaga. 

Iz nekoga razloga (manjim dijelom pokvarenost, a većim dijelom neznanje, nepismenost, glupost, jadnost opće naravni...) naši novinari mahom predstavljaju sukob u Ukrajini kao sukob "etničkih Rusa" protiv Ukrajinaca pa se onda, naravno, povlače paralele s našim ratom gdje su "Rusi" ekvivalent srpskoj manjini u nas i žele se otcijepiti, a Ukrajnici=Hrvati, pa su oni Dobri(TM), a Rusi su "četnici" (i dolaze im pomoći stvarni četnici - http://www.intermagazin.rs/obozrevatel-informacija-o-srpskim-cetnicima-u-donbasu-odjeknula-kao-bomba/) jer i debili s druge strane sebi predstavljaju sukob kao rusko-ukrajinsku verziju rata iz 90-tih. 

Ovo uopće nema veze sa stvarnošću jer u Ukrajni živi tek oko 13% etničkih Rusa, u Donbasu nemaju relativnu niti apsolutnu većinu, a spearatisti svejedno imaju većinsku podršku na istoku zemlje od strane tamošnjeg stanovništva. 

To je stoga jer odnosi etničkih Rusa i Ukrajinaca uopće nemaju veze s odnosom Srba i Hrvata, već su sličniji odnosu Srba i Crnogoraca. Pa tako veliki dio Crnogoraca podržava Njegoševu definiciju da su oni "srpsko pleme međ sedmero brda", ali ima i onih koji se s time ne slažu. U Crnoj Gori se tako dijele na "bjelaše" i "zelenaše". Tako i etnički Ukrajinci u velikom broju smatraju Ruse "bratskim narodom", dosta ih je i rusofono (govori ruski) i čitava istočna, industrijski jaka Ukrajina, pretežno gravitira Rusiji i teži imati što bolje odnose s njima. 

Ovo nije nimalo iracionalno jer je Rusija apsolutno najveći ukrajnski trgovinski partner. Čak i sada, nakon godine dana sukoba, Ukrajina najviše izvozi baš u Rusiju, odnosno, otamo im i dalje dolazi najviše novaca, usprkos obećanjima EU i SAD-a o nekakvoj "pomoći" koja je mizerna i nebitna u velikoj šemi stvari. Dapače, MMF je imao u doba Janukoviča spreman plan i program pomoći (na svoj, pijavički način, ali ipak nekakav plan) Ukrajini koji je s naglom promjenom vlasti i sukobima posve propao i ništa od njega te sada Ukrajina ekonomski propada munjevitom brzinom i ima sve šanse postati tzv. "failed state", odnosno država koja nema prerogative ni karakteristike države na svom ozemlju, poput DR Konga, Somalije, Jemena, Libije i još nekih država u svijetu. 

Dapače, stvari za Ukrajinu postaju sve gore - http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2015/02/06/ukraines-currency-has-fallen-50-percent-in-two-days/, a ovo je tek početak. 

Dobra vijest je da su Merkel i Hollande odlučili razgovarati s Puitinom,  "autistom" po navodnoj Pentagonovoj "procjeni" neimenovanih psihologa koju novine diljem svijeta prenose kao da je stvarna dijagnoza, a ne dio propagandnog rata. (Nisu objasnili koju im je dijagnozu imao, primjerice, prethodni predsjednik koji čita knjigu naopako - http://0.tqn.com/d/politicalhumor/1/S/u/K/bush_bookupsidedown.jpg).

Loša vijest je da su stvari jako daleko odmakle i teško je da će EU, premda bi joj to bilo u interesu, ponoviti ono što su napravili prije godine dana zajedno s NATO-om i SAD-om, odnosno svrgnuti trenutnu vlast koja je spremna uništiti bez ikakve zadrške čitavu Ukrajinu samo da bi se dodvorila SAD-u. 

Za analizu stanja u Ukrajini predlažem pročitati izvrsnog War Nerda i njegovu analizu od prije osam mjeseci: http://pando.com/2014/05/30/war-nerd-whats-happening-in-eastern-ukraine-is-very-simple-rational-and-straightforward/. Bez povlačenja SAD-a iz Ukrajine zemlja će desetljećima ostati u stanju ni rata ni mira, nesposobna za ulazak u bilo kakve integracije koje ne bi odgovarale Rusiji i sadašnje stanje bi se već za 12 mjeseci moglo činiti rajem u odnosu na ono što Ukrajinu tek čeka. 

Također, "glasoviti" nacistički bataljoni i dragovoljci bi trebali sve više ulaziti u fokus mainstream medija kao ono što stvarno jesu - nacističke paravojne formacije koje se ne bore ni za kakve "prodemokratske snage", već za svoje nacističke i fašističke ideale, a koje zapadne zemlje koriste za svoje potrebe. 

This space for rent!
17 godina
eevek kaže...
..

Kako reagirati kad vidiš da je druga opcija ..

- čemu stalno razmišljati o opoziciji i izborima, zašto ne o poziciji i mandatu, radu, za državu.. zašto o 'protiv', zašto ne o poslu-'za'...?

-imaš ideju/viziju, imaš plan (21), dobiješ mandati i tad radiš. Ako nešto zapne u preglasavanju, to je dio demokracije, pravila igre, tad novi izbori i opet se o istome može baviti netko, tko to treba, zbog nas-građana-države, ne zbog fotelje ili opozicije, ne zbog straha od izbora (ili gubljenja fotelje).

Sve dok takva pravila ne profunkcioniraju đabe ti preferencijalno itd. kerefeki. (npr kad ode netko iz sabora, bez obzira na listu, glas ostaje stanci jer je takav dogovor, mada bi po listi išla prva iduća osoba..) To su samo finese, nevažne kao da se raspravlja dali na cestu staviti ograničenje 35 ili 37 knh. To ne smije biti kočnica koja služi 'ničemu' tj ne rade ništa osim što proizvode afere, gluparije.. štancaju ih brže nego BBC (pol.satira) i bollywood (količina) zajedno s još blentavijim razlozima i raspletima.

Ponovo, tko još osim Holly spominje plan 21? Nije li npr preseljenje KGKice upravo zbog predizbornih obečanja? Tuk na utuk?.. Što rade, ne tko je u fotelji mi je bitno. Radiš, vidit će se rezultati, ne radiš ili radiš štetu -> next... pa i po cijenu da ponovo zasjedne ona stranka. Tko je za to 'kriv'? Kriv je kukuriku, jer nije... itd. next može biti i Vilenjak, može biti i neki Don-fra-mula-budist, može biti i Štefek koji bi svoje telce, pa ako bude i karačmarko, samo da napravi nešto umjesto ništa ili štetu.

Problem nije u HDZu, problem je u SDPu, zato ih je strah od gubljenja fotelja, kao što se u ostalom desilo HDZu ili što bi se trebalo desiti bilo kojoj stranci/osobi. Nisi dobar, next... ili je ipak bitnije podoban?

16 godina

Gdje god su Amerikanci dosli stvarat demokraciju sve je postalo jos gore (Afganistan, Irak, Libija, Syria)

Evo jedne slike na kojoj je spojeno sto se nebi trebalo spojit.

its summer in here...
16 godina
agent_00klc kaže...

Gdje god su Amerikanci dosli stvarat demokraciju sve je postalo jos gore (Afganistan, Irak, Libija, Syria)

Evo jedne slike na kojoj je spojeno sto se nebi trebalo spojit.

a lijevo je slika na kojoj je prikazano nešto na što bi se dalo spojit.

Potpis!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

... odlučio sam potrošiti vrijeme na forumu i napisati nešto o Ukrajini.

hvala

iddqd
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
čemu stalno razmišljati o opoziciji i izborima, zašto ne o poziciji i mandatu, radu, za državu.. zašto o 'protiv', zašto ne o poslu-'za'...?
Problem nije u HDZu, problem je u SDPu, zato ih je strah od gubljenja fotelja, kao što se u ostalom desilo HDZu ili što bi se trebalo desiti bilo kojoj stranci/osobi. Nisi dobar, next... ili je ipak bitnije podoban?

Kada netko nije dobar, kako može normalno biti da na red dođe netko tko je bio još 3 puta gori?

Pa ne možeš samo mijenjati vladajuću garnituru. Po tebi bi imali svake godine nove izbore 

Moje iskreno mišljenje je da su ovi kretenoidi na vlasti je*eni znanstvenici najvišeg ranga u odnosu na HDZ. Ako će čovjek realno sagledati situaciju, napravili su dosta pomaka.

Naravno da ne obraćamo pažnju na to kad je gospodarstvo u ku*cu, ali vratimo se opet na ove "next" i na to kako je gospodarsvo zapelo u toliki mulj.

Ne mislim da su ovi majmuni zbog bilo čega trebali dati prijevremenu ostavku, a potvrda toga ti je i činjenica da HDZ nije imao muda zatražiti izglasavanje povjerenja vladi.

Scenarij isti - kao što je bilo tamo 2001.

Pustit će ove papke da potonu dok se koprcaju da nešto naprave i taman kad istekne mandat i počnu prvi iole pozitivni pokazatelji - doviđenja. Idemo farbati tunele.

Naravno, da osjećaj gađenja bude što veći, treba pronaći Haag ili vojne invalide da narod o tomu razmišlja.

Doduše, ovaj put to im se obilo malo o glavu jer svakim danom ti isti invalidi ljudima sve više idu na određeni organ.

Naravno da me u takvom blesavom scenariju zanimaju izbori i ta opozicija koja ne nudi ništa, a pokazatelji su takvi da javnost podržava HDZ trenutno.

17 godina
eevek kaže...
..

Kada netko nije dobar, kako može normalno biti da na red dođe netko tko je bio još 3 puta gori?

..

- tebe više mući naziv stranke nego osobe.. npr početna koalicija (članovi vlade) i današnja garnitura. Samo mjena stalna je. Ako ih premijer za gafove ne smjenjuje, tad se smjenjuje premijer. Dal su to abc-def-žblj slova? Next, pa dok ne ubodemo ko ćorava koka ako drugačije ne ide. Alternativa je ??

- HDZ je kažnjen, sve što je kriminal i sl. treba kazniti. Dal to ima veze s troslovnim oznakama? nek se stranka nazove i BOF bitno je da radi nešto korisno, ne štetno.. ne dal se naziva (pljuj) adezej ili karačM (hračk!..). Dali ih ja želim? NE, želim vladu koja funkcionira, radi, ne koja skuplja afere i osigurava fotelje. Neku koja ima 'plan' pa makar i 21, 22, 12.. nešto, ne ništa. Laburisti? Holly? reanimirani Čačić? ... i crni vrag je ponekad dobar izbor, bitno da nešto (dobrog) napravi.

16 godina
neaktivan
agent_00klc kaže...

Zašto preskačeš bivšu Jugoslaviju?

18 godina
phoenix2003 kaže...
agent_00klc kaže...

Zašto preskačeš bivšu Jugoslaviju?

Bivša Jugoslavija je sama sebi kriva. Sami pali, sami se ubili, Ameri tu nevini.

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...

Bivša Jugoslavija je sama sebi kriva. Sami pali, sami se ubili, Ameri tu nevini.

Mislim da su bili potpuno zatečeni i nespremni na onakav razvoj situacije.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
- tebe više mući naziv stranke nego osobe.. npr početna koalicija (članovi vlade) i današnja garnitura. Samo mjena stalna je. Ako ih premijer za gafove ne smjenjuje, tad se smjenjuje premijer. Dal su to abc-def-žblj slova? Next, pa dok ne ubodemo ko ćorava koka ako drugačije ne ide. Alternativa je ??- HDZ je kažnjen, sve što je kriminal i sl. treba kazniti. Dal to ima veze s troslovnim oznakama? nek se stranka nazove i BOF bitno je da radi nešto korisno, ne štetno.. ne dal se naziva (pljuj) adezej ili karačM (hračk!..). Dali ih ja želim? NE, želim vladu koja funkcionira, radi, ne koja skuplja afere i osigurava fotelje. Neku koja ima 'plan' pa makar i 21, 22, 12.. nešto, ne ništa. Laburisti? Holly? reanimirani Čačić? ... i crni vrag je ponekad dobar izbor, bitno da nešto (dobrog) napravi.

Ne muči me naziv stranke, muči me ekipa koja ju ju tvori 

Hrpa huškača bez ijednog konkretnog pravog prijedloga, od većine "funkcionera" do većine članova.

Ekipa koja u pomanjkanju argumenata uporno povlači spike o ratu i srbočetnicima, crvenima, jugounitaristima, jugofilima i neprijateljima države.

Hrpa ljiga koje su kroz cijelo vrijeme pljačke, za koje im je suđena stranka skupa s ministrima, bile u samom vrhu, gdje su i danas.

Upravo sebe nude kao novo rješenje jer su, kao, očišćeni, a osoba koja je pokrenula čišćenje izbačena je van iz stranke poput psa.

Da se razumijemo, Jaca mi nije faktor u životu, ali je*eš mi sve ako si nisam neki dan u glavi rekao da bih vrlo rado vidio tu kokoš na čelu HDZ-a.

Eto na čemu smo 

Ako je, kako kažeš, bitno da nešto dobrog napravi, onda bi Hrvati mahom trebali opet glasovati za trenutnu ekipu.

Budimo realni i pogledajmo zahvate koji su obavljeni u pozadini konstantnog plašenja o bankrotu i pričama o izdaji, ćirilici i ostalim potpuno nebitnim s*anjima.

Mene sad zanima, što je osnova na kojoj građani baziraju mišljenje kako su ovi majmuni najgora vlada i da nam treba opet baš HDZ?

To mene pika u mozak, ne shvaćam.

Je li to nezaposlenost? Pa HDZ je od 2008. do predaje vlasti početkom 2012. nezaposlenost praktički poduplao. Kakav čarobnjak bi smanjio nezaposlenost kroz godinu-dvije nakon gospodarskog pada kakav im je ostavljen?

Je li to izostanak rasta BDP-a? Shvaćaju li ljudi kako je BDP uopće rastao tamo do 2008? Misle li ljudi stvarno da je taj rast bio stvaran i da je industrija za to zaslužna? Kako će ovi panjevi u 3 godine pokrenuti industriju i izvoz, a u isto vrijeme ući u EU i sanirati milijarde u zdravstvu npr. dok u isto vrijeme poslovnjaci i ljudi duguju gotovo 50 milijardi kuna koje "netko" nije naplatio?

Problem Hrvata su potpuna politička i gospodarska nepismenost. To se neće promijeniti, posebice kad pogledam "mladež" 

17 godina
eevek kaže...
..

Hrpa huškača bez ijednog konkretnog pravog prijedloga.

...

Ako je, kako kažeš, bitno da nešto dobrog napravi, onda bi Hrvati mahom trebali opet glasovati za trenutnu ekipu.

..

To mene pika u mozak, ne shvaćam.

..

-drugačije vidimo problem..

-SDP je sam sebi najveći neprijatelj, točnije nesposobnost..

-problem je postojanje dviju opcija, klackalica.. (inače je to pravilo svugdje, sad se 'redefiniraju' lijevi-desni jer više stara paradigma ne vrijedi, čak su i formalni nazivi stranaka pomalo 'smiješni' kao akronimi..). Ako unutar tih 'velikih' nema novih snaga-ideja, nema korisit osim izmišljanja treće opcije. Dal je to Vilenjak (nevjerujem), Vampirela (malo više, ali ne dovoljno osim hypea koji ju može samo malo pogurati...). Do tad smo osuđeni na klackalicu. To je demokracija, njena tamna strana.. izbor ničega. Neizbor.

-floskule, demagogija, retorika.. +obečanja, to su ''legitimna'' politička sredstva u ostvarivanju cilja. Po čemu se itko razlikuje? Nema razlike.. opozicija uz to ima luxuz što može blebetati, pozicija pak mora nešto raditi (ne smije blebetati).

-branim li HDZ? Da su trenutno obrnute pozicije jednako bi 'napadao' nesposobnu vlast, ako je nesposobna. Ne zanimaju me slova naziva.. nego djela pa i kažnjiva kao i presude + izvršenje koje nije npr guljenje krumpira. (pomalo extremno, za karikirani primjer, radije bi da je ČO kao najbenigniji od ozoglašene skupine dobio metak u čelo ili barem u shupak.. od Sanadera bi recimo radio čvarke po receptu papuogvinejskih kanibala.. pa opet, krtiziram vlast, ne opoziciju, jer .. loše radi, ne zato jer navijam za ta tri slova).

-klasično, i dalje glasači mogu samo glasati protiv (nemaju pravog 'ZA'), ali to je jedini način da poziciji kažu da POZICIJA mora nešto napraviti (osim štete i gafova). Next (a na klackalici bez trećeg, tužno ali tako je to .. ili nek Drago doregistrira BOF za .gov djelatnost..). Dajte treću opciju! (to ne vičem forumašima, nego onako kao ludi pustenjak 'bogovima'...

-kad kažeš Hrvati, ispuštaš, Hrvatice, ostale, građane/seljane i ženske im inačice plus nacionalnosti.. čisto kao primjer (ne)preciznosti u demokratskim floskulama. Po čemu je to drugačije od bilo koje floskule? Ili (ne)važnije, ili 45'ta, ili 91va.. ili lažne diplome ili sud u Haagu/Dojčlandu (što s Perkovićem, što je aktualna vlast radila?), negdje.. pa do franačke krize. Kad KGKica (blentavo) posklizne na građankama ili kad obeča preseljenje.. tad je to ''bitno''? Do te mjere da vlast hrli izvršiti mada npr nema službenog zahtijeva, tj takav zahtijev je jedino (sad) mogao zatražiti Josipović. Pa tad se pitam, što je čekao do sad? Tuk-na-utuk, kaže jedan od 'prvijih' SDPovaca, u pravu je. A ja se pitam, jel to funkcija vlasti? Nisu sposobni, (ni za parking), next... pa i Vilenjak, ako me već netko mora sexati, bar nek bude napušen.. možda mi se na kraju svidi. Posljednji bi mi na toj listi želja bio KaračMarko.. no postoje samo dvije 'snage'.. mogu bacati novčić i nadati se da će idući put koristiti vazelin, nevažno kako se nazivaju, jer su 'silovatelji'. Nitko bar cvijeće da donese... :)

-tebe pika u mozak, mene u guzu.. a čini mi se da smo zapravo u identičnoj situaciji, samo drugačije tipkamo i vidimo neke pojave..

Pitanje je tad, želimo da nas 'pikaju' ili što?.. Ja mislim/želim da svatko radi svoj posao i odgovara za (ne)učinjeno. (upravo je neka optužnica za optužiteljicu.. zbog loše pripreme tužbe, bez tog, odgovornosti, nema pomoći).

Kad vlast počne raditi nešto ZA 'državu' (ne za sebe, za građane), tad će mi baš biti svejedno dal se npr nazovu kukuriku koalicija ili čarobna šumica, kradezejac, ... bitno da bude bolje, kao u nekim sjevero-zapadnim dijelovima EUa ili NovogZelanda i tako to... XYW mi je sasvim prihvatljiv naziv stranke u tom slučaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 18:05 (ihush).
14 godina

Evo i naših hrabrih boraca za slobodu ukrajinske braće.

Zamijenite Treći Reich sa EU i NATO-om te imate Barbarossu light te opet naše budale koje se guraju gdje im nije mjesto.

fail fail
0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 17:48 (pr0n_addict).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice