Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.494.792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
Old Iggy kaže...
glagoljica kaže...
Old Iggy kaže...

Zato jer si uz takve kao ti i pomogao dovesti takve na vlast.

BTW, samo je jedna zločinakčka, ostale su nesposobne.

molim te objasni mi floskulu da ja koji ne glasam dovodim zločince na vlast.

Nije floskula. Količina ljudi koja ne glasa uredno može promijeniti svake izbore do sada.

Stoga, ili glasaš ili šutiš i pokriješ se krpom po glavi. Ne glasati i komentirati je k'o slušanje ekipe s pivom u parku, oni bi mogli biti od premijera do izbornika svake repke, ali u biti su niš koristi.

opet izbjegavaš odgovoriti mi. ovdje sve neki eskivatori a sve jako pametni. ponovit ću pitanje: kako ja koji ne glasam imam odgovornost što državom vladaju ništarije, zločinci, uhljebi i budale?

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
18 godina
glagoljica kaže...
Old Iggy kaže...

Nije floskula. Količina ljudi koja ne glasa uredno može promijeniti svake izbore do sada.

Stoga, ili glasaš ili šutiš i pokriješ se krpom po glavi. Ne glasati i komentirati je k'o slušanje ekipe s pivom u parku, oni bi mogli biti od premijera do izbornika svake repke, ali u biti su niš koristi.

opet izbjegavaš odgovoriti mi. ovdje sve neki eskivatori a sve jako pametni. ponovit ću pitanje: kako ja koji ne glasam imam odgovornost što državom vladaju ništarije, zločinci, uhljebi i budale?

Tako što uz sve ostale koji ne glasaju "poslušna sljedba" diktira rezultate.

14 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
glagoljica kaže...
Old Iggy kaže...

nisam te shvatio. objasni mi tu floskulu koja ja slušam non stop a sad sam se riješio s njom i definitivno razračunati kako ja koji 20 godina nisam bio na kutiji imam bilo kakve zasluge što nam vladaju nitkovi?

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
17 godina
glagoljica kaže...
Old Iggy kaže...
glagoljica kaže...
Old Iggy kaže...

nisam te shvatio. objasni mi tu floskulu koja ja slušam non stop a sad sam se riješio s njom i definitivno razračunati kako ja koji 20 godina nisam bio na kutiji imam bilo kakve zasluge što nam vladaju nitkovi?

-kad ponestanu svi ostali dežurni krivci onda na vješala idu i oni koji nisu.. (jer su i za to krivi).

-ignorira se legitimno pravo na bojkot. Poništavnje i tako to, to je pandan prava na štrajk, ali se građanu u ovakvoj temi uskraćuje. (jer il si moj ili neprijatelj i svi su krivi..).

al' tako je to.. u prevodu glasaj za ''c'' pa makar tamo ćući vilenjak, .. ili šutiš (tad s pravom glasa povezuješ i pravo prosvjeda protiv politike).

btw, termin rurarni je iz udžbenika, dakle normalna riječ. Upotrebljiva, razumljiva.. a ako nekog vrijeđa, .. its not biggi, mene recimo smeta kelj, pa ne mislim da je to vrijeđanje i sl. Postoje još riječi, brdsko-planinski (zvuči drugačije od rurarnog?), primorski, pustinjki itd.. i odnose se na zemljopisne pojmove, ne na osobe i njihove umne sposobnosti, dentističko stanje itd. .. ne treba sve gladati kao uvredu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 22:16 (ihush).
16 godina
neaktivan
glagoljica kaže...

...ponovit ću pitanje: kako ja koji ne glasam imam odgovornost što državom vladaju ništarije, zločinci, uhljebi i budale?

Pa ako ti to ne razumiješ ne vidim svrhu da ti netko objašnjava.

14 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...
glagoljica kaže...

...ponovit ću pitanje: kako ja koji ne glasam imam odgovornost što državom vladaju ništarije, zločinci, uhljebi i budale?

Pa ako ti to ne razumiješ ne vidim svrhu da ti netko objašnjava.

kad već nešto tvrdiš onda budi spreman objasniti tu svoju tvrdnju koju nitko ne razumije. čak ni onaj tko je ima kao uporište (floskulu).

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-kad ponestanu svi ostali dežurni krivci onda na vješala idu i oni koji nisu.. (jer su i za to krivi).

-ignorira se legitimno pravo na bojkot. Poništavnje i tako to, to je pandan prava na štrajk, ali se građanu u ovakvoj temi uskraćuje. (jer il si moj ili neprijatelj i svi su krivi..).

al' tako je to.. u prevodu glasaj za ''c'' pa makar tamo ćući vilenjak, .. ili šutiš (tad s pravom glasa povezuješ i pravo prosvjeda protiv politike).

Pa, očito smo sada mi koji glasamo, (bez obzira za koga) također nešto krivi ovim apstinentima. Pa ko je sad onda ''dežurni krivac''?

A interesantno je da ti apstinenti uvijek, svugdje, imaju nešto za reći između izbora?! I to u 99% slučajeva rade na Faceu, forumima, chatovima.

Nikada face to face.

Malo čudno, jelda?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
ihush kaže...

Pa, očito smo sada mi koji glasamo, (bez obzira za koga) također nešto krivi ovim apstinentima. Pa ko je sad onda ''dežurni krivac''?

A interesantno je da ti apstinenti uvijek, svugdje, imaju nešto za reći između izbora?! I to u 99% slučajeva rade na Faceu, forumima, chatovima.

Nikada face to face.

Malo čudno, jelda?

molim da mi se kaže gdje sam ja koji ne glasam ikad predbacio glasačima da su mi krivi za moj položaj? fb nemam. i ako nešto želim reći ću ti face to face.

15 godina
Old Iggy kaže...

@Mario - problem je "onih koji nam se nude". Na ovakav način ne možeš dobiti nikog konkretnijeg.

Znam da je tako. Mene stvarno zanima kako to, da kod nas uvijek, onaj koji dođe na vlast postane ćorak? Da smo tako dobri, u bilo kojem drugom segmentu, nebi imali recesiju kao prošlost, sadašnjost i budućnost. Mislim da bi trebali ukinuti pravo glasa za sve, ukinuti izbore i nakon završetka mandata da svi izabrani napuste dužnost. U EU smo i tako pa nam ne može biti gore nego sada.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
glagoljica kaže...

molim da mi se kaže gdje sam ja koji ne glasam ikad predbacio glasačima da su mi krivi za moj položaj? fb nemam. i ako nešto želim reći ću ti face to face.

A kaj je onda ovo?!

Upadneš, počneš se svađat sa svima, svi smo ti krivi. Ajde molim te.

EOD

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 22:34 (kizo2703).
14 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...
Old Iggy kaže...

@Mario - problem je "onih koji nam se nude". Na ovakav način ne možeš dobiti nikog konkretnijeg.

Znam da je tako. Mene stvarno zanima kako to, da kod nas uvijek, onaj koji dođe na vlast postane ćorak? Da smo tako dobri, u bilo kojem drugom segmentu, nebi imali recesiju kao prošlost, sadašnjost i budućnost. Mislim da bi trebali ukinuti pravo glasa za sve, ukinuti izbore i nakon završetka mandata da svi izabrani napuste dužnost. U EU smo i tako pa nam ne može biti gore nego sada.

dok ovaj narod shvati da se izborima ništa ne mijenja država će već propast. problem je u mentalitetu. izbori su za optimiste.

14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
glagoljica kaže...

A kaj je onda ovo?!

Upadneš, počneš se svađat sa svima, svi smo ti krivi. Ajde molim te.

EOD

u čemu je tvoj problem? prozvan sam da sam doveo neku od zločinačkih organizacija na vlast. branio sam se istinom. zločinačke organizacije ste doveli vi koji ste glasali za njih. ja u mojoj tvrdnji ne vidim nikakav problem. problem vidiš samo ti kojeg peče savjest pa mi sad spočitavaš svadljivost, a još malo pa ćeš i trolanje. to avm je univerzalno oružje kad vas se pročita.

i tko ti je rekao da ste mi svi krivi? gdje sam to napisao? ja sam samo konstatirao činjenice. glasači su glasali za z.o. i doveli ih na vlast. tko vam je zbog toga predbacio? gdje sam ja cmizdrio zbog toga?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 22:37 (glagoljica).
16 godina
neaktivan
glagoljica kaže...
kizo2703 kaže...

Znači prepuštaš drugima da ti uređuju život i sudbinu. Što bi se desilo kad bi većina ljudi razmišljala kao ti? Ultradesničari i tko zna kakve još budale bi legalno osvojili vlast.

18 godina
glagoljica kaže...
Old Iggy kaže...

Problem je u tome što je demokracija još uvijek najbolja organizacija političkog uređenja države, no uz brdo mana ima i onu što se "mora" glasati da bi se došlo do rezultata.

I glas protiv govori nešto, posebno kad takvih ima enormno.

mario.L_hr kaže...
Old Iggy kaže...

Znam da je tako. Mene stvarno zanima kako to, da kod nas uvijek, onaj koji dođe na vlast postane ćorak?

Prvi je problem stranke - ljudi glasaju za njih i one na čelu istih. Da bi došao do ozbiljnih ljudi, moraju proći ili kroz stranke (gdje moraju biti spremni na kompromise) ili doći "iznenada" - a ovo drugo ne hoda.

glagoljica kaže...

dok ovaj narod shvati da se izborima ništa ne mijenja država će već propast. problem je u mentalitetu. izbori su za optimiste.

A kako bi ti to "mijenjao"?

17 godina

crno-bijelo,... bez gradacije jer siva ne postoji. Ako ćemo do kraja precizno, ne posotje te boje, jer i nisu boje... nema dobrih/loših, glasača/apstinenata.

@kizo, KGK su kako god okreneš formulu izabrali glasači ZA, ni jedni drugi, uključujuči apst. I to se može prihvatiti kao demokratski standard, ali se ipak ne prihvaća.

još gore, baš ničemu ne vodi ovo... prepucavanje politike ili nas.

i btw, pa face to face je ukorjenjeno u sam naziv facebooka. Možda ovako, ne moram biti spolno korektan jer nisam ministar, pa mi se sviđaju pojedine ženke pripijenih .. a može i bez. Nije li to bolja tema? Razumljiva, konkretna, s nijansama sive...

u prilogu facebook prilagođen potrebama naših političara.. dok pripijene fotke preskačem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...
glagoljica kaže...
kizo2703 kaže...

Znači prepuštaš drugima da ti uređuju život i sudbinu. Što bi se desilo kad bi većina ljudi razmišljala kao ti? Ultradesničari i tko zna kakve još budale bi legalno osvojili vlast.

najveći problem kod tebe je optimizam (bez pokrića) i vjera da se izborima može izboriti bolji život. još jedan problem koji mi se više čini kao sljepilo je ideološke naravi. dijeliš političare na lijeve i desne ne shvačajući da je to igrokaz u kojem te oni vuku za nos. ne vjeruješ? možda shvatiš kada ljevičari odvedu državu u bankrot. a možda ni tada.

18 godina
glagoljica kaže...

najveći problem kod tebe je optimizam (bez pokrića) i vjera da se izborima može izboriti bolji život.

Naravno da može, samo RH nije spremna još za to. Kao što nije bila spremna za tranziciju 90-ih.

14 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
glagoljica kaže...
Old Iggy kaže...

Problem je u tome što je demokracija još uvijek najbolja organizacija političkog uređenja države, no uz brdo mana ima i onu što se "mora" glasati da bi se došlo do rezultata.

I glas protiv govori nešto, posebno kad takvih ima enormno.

mario.L_hr kaže...
Old Iggy kaže...

Znam da je tako. Mene stvarno zanima kako to, da kod nas uvijek, onaj koji dođe na vlast postane ćorak?

Prvi je problem stranke - ljudi glasaju za njih i one na čelu istih. Da bi došao do ozbiljnih ljudi, moraju proći ili kroz stranke (gdje moraju biti spremni na kompromise) ili doći "iznenada" - a ovo drugo ne hoda.

glagoljica kaže...

A kako bi ti to "mijenjao"?

ja nisam došao ovdje nikog mijenjati. ja sam došao razmjeniti argumente što mi je su startu postalo nemoguće jer sam odmah nakon što su pale maske pojedinci kizo pogotovo digli nos i počeli se ponašati kao uvrijeđana mlada. ovdje se one koji drugačije misle etiketira. dakle toleranciaj je nula. a mudrost nekog naroda se prosuđuje po stupnju tolerancije. jesi shvatio kojim putem treba ići?

onu gornju tvrdnju s demokracijom si omašio žešće. pogledaj azljevske zemlje: demokraciaj nula a žive u luxuzu čak ni porez ne plaćaju (katar i ostale manje države s tog područja).

14 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
glagoljica kaže...

najveći problem kod tebe je optimizam (bez pokrića) i vjera da se izborima može izboriti bolji život.

Naravno da može, samo RH nije spremna još za to. Kao što nije bila spremna za tranziciju 90-ih.

največi problem vas intelektualne (forumske) elite je taj da nema kritičkog preispitivanja vlastitog lika i djela koje bi bilo lišeno svake ideologije i lažne empatije. kad to budete stekli spoznat ćete zašto nam je država ovakva kakva je.

drugim riječima shvatit ćeš zašto hr nije bila spremna onda, zašto nije sada i zašto neće još dugo.

14 godina
neaktivan

Ubija ovo vrijeme..Boli glava brate mili,nepodnosljivo...

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

@kizo, KGK su kako god okreneš formulu izabrali glasači ZA, ni jedni drugi, uključujuči apst. I to se može prihvatiti kao demokratski standard, ali se ipak ne prihvaća.

Ja ne poričem da su nju izabrali ''birači za'' - naravno da jesu. Ali, to ne znači da se s tim moram slagati, ili joj se nedaj bože, klanjati.

glagoljica kaže...

ja nisam došao ovdje nikog mijenjati. ja sam došao razmjeniti argumente što mi je su startu postalo nemoguće jer sam odmah nakon što su pale maske pojedinci kizo pogotovo digli nos i počeli se ponašati kao uvrijeđana mlada. ovdje se one koji drugačije misle etiketira. dakle toleranciaj je nula. a mudrost nekog naroda se prosuđuje po stupnju tolerancije. jesi shvatio kojim putem treba ići?

onu gornju tvrdnju s demokracijom si omašio žešće. pogledaj azljevske zemlje: demokraciaj nula a žive u luxuzu čak ni porez ne plaćaju (katar i ostale manje države s tog područja).

Ti si se baš zakačil za mene: NE, NISAM UOPĆE UVRIJEĐEN, dapače. Ali i ja imam pravo izreći svoje mišljenje, a ono je da pričaš gluposti.

Ne floskule, nego gluposti. Pa sad, sviđalo se tebi ili ne. I don't give a fuck.

Da, u Quataru/Emiratima možeš dobro živjeti, ALI, samo ako si Quatarac/Emiraćan. Jesi li kad vidjel kako tamo žive radnici iz Indije/Pakistana ... koji grade sve one hotele i nebodere, koji rade u tim hotelima i služe te silne emire?

U kontejnerima, na +50, a čim završe posao (ili im istekne viza) moraju napustiti zemlju u roku od 24 sata. Potraži na YouTubeu.

Situacija je malo bolja za Europljane, ali oni tako i tako žive u svojim odvojenim ''oazama'' i s domaćima dolaze u dodir samo u ''prolazu''.

Stvarno čarobno. Zašto ne odeš dolje živjeti kad ti ne paše demokracija?

glagoljica kaže...

največi problem vas intelektualne (forumske) elite je taj da nema kritičkog preispitivanja vlastitog lika i djela koje bi bilo lišeno svake ideologije i lažne empatije. kad to budete stekli spoznat ćete zašto nam je država ovakva kakva je.

Nema ovdje elite.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 23:57 (kizo2703).
14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
ihush kaže...

Ja ne poričem da su nju izabrali ''birači za'' - naravno da jesu. Ali, to ne znači da se s tim moram slagati, ili joj se nedaj bože, klanjati.

glagoljica kaže...

Ti si se baš zakačil za mene: NE, NISAM UOPĆE UVRIJEĐEN, dapače. Ali i ja imam pravo izreči svoje mišljenje, a ono je da pričaš gluposti.

Ne floskule, nego gluposti. Pa sad, sviđalo se tebi ili ne. I don't give a fuck.

Da, u Quataru/Emiratima možeš dobro živjeti, ALI, samo ako si Quatarac/Emiraćan. Jesi li kad vidjel kako tamo žive radnici iz Indije/Pakistana ... koji grade sve one hotele i nebodere, koji rade u tim hotelima i služe te silne emire?

U kontejnerima, na +50, a čim završe posao (ili im istekne viza) moraju napustiti zemlju u roku od 24 sata. Potraži na YouTubeu.

Situacija je malo bolja za Europljane, ali oni tako i tako žive u svojim odvojenim ''oazama'' i s domaćima dolaze u dodir samo u ''prolazu''.

Stvarno čarobno. Zašto ne odeš dolje živjeti kad ti ne paše demokracija?

glagoljica kaže...

Nema ovdje elite.

ne vidim u tvom odgovoru ništa dobronamjerno. jedino što dobro radiš to je da me uporno blatiš lažima. već sam te u prijašnjim postovima pitao gdje sam ja rekao ono što si mi spočitavao, nisi se oglasio. samo spinaš i blatiš me lažima.

sada mi pak spočitavaš da sam rekao da ne volim demokraciju i goniš me u katar?!? molim te gdje sam ja rekao da ne volim demokraciju? i odakle ti hrabrost da me tjeraš u katar? čemu? zašto?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 23:25 (glagoljica).
16 godina
neaktivan

Daj Glagoljica popij pivu, smiri se čovječe. Baš si zapjenio....

14 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Daj Glagoljica popij pivu, smiri se čovječe. Baš si zapjenio....

u čemu je tvoj problem? otkako sam došao na mene se ide đonom. branim se od laži ne valja. govorim istinu ne valja. želim argumentirano razgovarat ne valja.

šta valja? da vam se pridružim u mlaćenju prazne slame?

18 godina
glagoljica kaže...

nisam te shvatio. objasni mi...

Ako do sada nisi shvatio, niti nećeš. Da nisi ti neki ruralac?

Koji si ti argument konkretno napisao? Da ne glasaš?

OK, onda evo još jedan argument: HITLER!

Gledam te!
14 godina
protjeran
Veliki Brat kaže...
glagoljica kaže...

nisam te shvatio. objasni mi...

Ako do sada nisi shvatio, niti nećeš. Da nisi ti neki ruralac?

Koji si ti argument konkretno napisao? Da ne glasaš?

OK, onda evo još jedan argument: HITLER!

ruralac? jeli to opet neki potcjenjivačko omalovažavajući naziv za ljude koji žive na selu? smatraš ih manje vrijednima u odnosu na tebe pa ih zato častiš pogrdnim imenom? zapitaj se da li je to odlika mudra čovjeka (izrugivanje, omalovažavanje, generaliziranje).

ne glasam jer nemam za koga. sudeći po tvom vokabularu i prikrivenim arijevskim stavovima ti vjerojatno imaš za koga. dam se kladiti da si nadobudni urbani ljevičar.

18 godina
glagoljica kaže...

Maske? Etiketiranje? Elita? Stupanj tolerancije kao mudrost? Zaljevske zemlje?

Koliko gluposti u koliko malo teksta...

14 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
glagoljica kaže...

Maske? Etiketiranje? Elita? Stupanj tolerancije kao mudrost? Zaljevske zemlje?

Koliko gluposti u koliko malo teksta...

potvrdio si sve moje navode a da toga nisi bio svjestan. pljuni i pobjegni. to je tvoja taktika. bez argumenat, bez objašnjenja, bez prmjera, bez rasprave. samo pljuvačina i bijeg. ili kako se to tu na forumu zove? trolanje?

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2015 0:22 (glagoljica).
16 godina
neaktivan

Apaurin, 5mg, 3x1 dnevno!

12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

U većini slučajeva, da ,dobro pogođeno. Ali nitko ne veli da su zato glupi.

To je tvoj problem - ali zato znaš cmizdriti i psovati vladajuće.

Ja recimo, taj naziv ne smatram pogrdnim, jel sam i sam (dijelom) ''ruralac''.

Točno nisu glupi. Kad 20 godina glasaš za istu stranku, 20 godina kukaš kako ti je loše, država te zanemaruje i zapušta i onda na sljedećim izborima više od 80% općine/županije opet izaberte tu istu stranku. Ne, to nije glupost...to je **beni mazohizam.

Btw nice avatar, trebalo mi je 10 minuta da te prepoznam

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice