Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.048.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
boing24234 kaže...
phoenix2003 kaže...

Siguran sam kako bi puno više ljudi iz BiH željelo živjeti u prilikama kakve vladaju u RH, nego obrnuto.

Vidiš, u BIH kad se pominje Hrvatska automatski ti je pred očima vila na moru vrijedna nekoliko miliona eura i stotine turista koje za jednu sezonu prođu kroz tu istu vilu. Što se tiče "jaaaaako puno teškog rada", to je prošlo vrijeme. Sve mi se čini da je ta predrasuda o jaaaako teškom radu samo izgovor da se slučajno tablet ne bi zamjenio sa čišćenjem štale ili da se ne bi morale ostaviti cigarete i ispijanje nekoliko kava dnevno sa hranjenjem stoke. Prije nekih 30-ak godina rad na selu je bio težak jer si baš sve morao da radiš ručno. Danas kada imaš traktor koji se sa svojim priključnim mehanizmom lako pretvara u što god hoćeš, rad je bezbroj puta lakši. Jedna seoska farma može obezbjediti pristojne prihode a još to što si sam sebi šef a ne da te proganja neki poltron koji je uposlen po rođačko-stranačkoj crti, neizmjerno je!

12 godina
neaktivan
Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
17 godina
odjavljen

Illuminati upravljaju narodom, polako ulaze u podsvijest svih, ne vidim drugi razlog zasto HDZ ima 40% potpore.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
15 godina
neaktivan
Edge kaže...

Illuminati upravljaju narodom, polako ulaze u podsvijest svih, ne vidim drugi razlog zasto HDZ ima 40% potpore.

Promašio si temu. Tvoj post treba biti ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/teorije-zavjere/43986.aspx?page=31

16 godina
phoenix2003 kaže...
Edge kaže...

Promašio si temu. Tvoj post treba biti ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/teorije-zavjere/43986.aspx?page=31

mislim da se sprda ;)

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
15 godina
neaktivan

No gospodo, htio bih vam malo skrenuti pozornost na moj maleni skromni gradić zvan Osijek, možda ste čuli za njega, ako ne, no hard fellings, efekt centralizacije je takav.

Uglavnom, radi se o ovome članku tj. novosti. Da nadopunim, ovo je jedna od mnogih serijskih super vijesti po pitanju medicinske skrbi kod nas. Prošle godine recimo, smo ostali bez zadnjeg ortodonta. Ja mislim da je ovo gore od tragedije, da grad koji broji preko 100,000 stanovnika i još okolice, sve više gubi medicine. Baš zbog manjka ortodonata sam ja sam "fasovao" te moram živjeti sa iskrivljenim zubima jer dok smo imali svega njih dvoje u zadnjih 10 godina, lista čekanja je bila vječna. Meni su prekasno uvidjeli problem i nakon 18. godine nemaš više državne skrbi, a pošto nisam pod zlatnom žlicom, nemam 3000€ za aparatiće.

No, nebitno to, više na činjenicu što nam onaj (po mome) najbitniji kadar nestaje. Jer kada te boli onda te boli i ne želiš da te boli. A tko će ti tu bol ukloniti?

Link na vijest.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
16 godina
neaktivan

Povodom nedavnog samita u Bg, citiram frendov tekst s bloga:

Budale i ostali

Budala je onaj koji hoće cijelom svijetu ugoditi.
Nezgodno je kad račune za ceh koji ta budala napravi moramo platiti svi mi.
U Beogradu su Kinezi sa parama za raju koja obitava u tampon zoni između Zapada i Rusije. Donijeli su dosta novaca jer bi mogli uskoro imati problema s ekonomijom i gospodarstvom upravo zbog viška love, tako barem vele. Došli su premijeri svih tih mittel, jugo,istočnih i jugoistočnih europskih "velesila" čije bi stanovništvo stalo na nekoliko kineskih bulevara.
Jedino naša država nije poslala premijera, nego je on poslao dvoje ministara. Koji su, opet jedini, tamo otišli bez ikakvih projekata za koje bi tražili pare.
Premijer nije otišao iz principa, zbog Šešelja. I da se dodvori onima u Hrvatskoj, sličnim Šešelju. Ratnim i poratnim profiterima, bojovnicima minhenske bojne ispod raznih šatora, te gutačima državnog novca, zlostavljačima djece i klerofašistima u biskupskim haljama koji nazivaju njega i sve one koji su mu dali glas na izborima sotonama. A ti neće glasati za njega nikada, niti da osobno prereže vrat Šešelju Thompsonovim mačem, niti da se pretvori u umiljatog dječačića i sagne ispred njegove uzoritosti, milostivog biskupa.
Kinezi najvjerojatnije niti ne znaju tko je premijer Hrvatske. Za Šešelja ih zaboli neka stvar. Ali znaju prepoznati budale i kloniti ih se. Jer da ne znaju, ne bi bili vlasnici pola svijeta.
Još kad bismo i mi to znali...

http://www.norgems.com
15 godina
neaktivan

Bolje da nije otišao već da je otišao i provalio se kao Toma Nikolić! http://rs.n1info.com/a20975/Vesti/Tomislav-Nikolic-citirao-prorocanstvo-Tarabica.html

16 godina

.. na kraju, žednog preko vode.

- ParniValjak mi odgovara u tom kontekstu...

btw, što da je Milanović, dobio takav quote za izjavu, što bi on rekao, za što bi opet krivi bili novinari (i HD kamere). nešto ovakvo.. neš se nap't do vode ladne, i pola Šarcu, ali druga polovica je za PDVe. .. Kinez bi se samo uljudno smješkao i izvalio neku iz onij kineskih papiriča.. kao ima nas par milijardi, ali tolikih kretena nevidjesmo.

Možda bi im čak predložio da tuže državu, za nešto.. npr nedovoljno investicijsko podilaženje. Kad dobiju spor, tad pod naplatu uzmu koncesiju za HAC, a on doda šume i vode..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 15:46 (ihush).
17 godina
pbandov kaže...

No gospodo, htio bih vam malo skrenuti pozornost na moj maleni skromni gradić zvan Osijek, možda ste čuli za njega, ako ne, no hard fellings, efekt centralizacije je takav.

Uglavnom, radi se o ovome članku tj. novosti. Da nadopunim, ovo je jedna od mnogih serijskih super vijesti po pitanju medicinske skrbi kod nas. Prošle godine recimo, smo ostali bez zadnjeg ortodonta. Ja mislim da je ovo gore od tragedije, da grad koji broji preko 100,000 stanovnika i još okolice, sve više gubi medicine. Baš zbog manjka ortodonata sam ja sam "fasovao" te moram živjeti sa iskrivljenim zubima jer dok smo imali svega njih dvoje u zadnjih 10 godina, lista čekanja je bila vječna. Meni su prekasno uvidjeli problem i nakon 18. godine nemaš više državne skrbi, a pošto nisam pod zlatnom žlicom, nemam 3000€ za aparatiće.

No, nebitno to, više na činjenicu što nam onaj (po mome) najbitniji kadar nestaje. Jer kada te boli onda te boli i ne želiš da te boli. A tko će ti tu bol ukloniti?

Link na vijest.

Kaj se tu može ništa jel, kad je Slavonija kao regija opčenito ionako debelo zapostavljena u praksi. Tu je i nepravda kaj drugo, dakle dosta četničkih zločina nije razrješeno, a to da u hrvatskoj muriji na tom području imaš dost ljudi koji su 1991 pucali po Vukovaru to je samo šlag na pokvarenu tortu itd. Samo se prisjeti jedne nedavne situacije, to je realnost dakle bitno da su se naši političari nagurali u usranu EU a za ostalo ih boli kita.

http://www.index.hr/black/clanak/umjesto-proslave-mirni-prosvjed-jebe-se-vama-za-vukovar/743308.aspx

Ipak je ovo informatički forum jel, pa onda da toj tvojoj vijesti dodjelimo partnera nek se nađe onak usput.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/pobuna-ravnatelja-daci-ce-informatiku-uciti-po-programu-starom-20-godina-982442

ihush kaže...

.. na kraju, žednog preko vode.

- ParniValjak mi odgovara u tom kontekstu...

btw, što da je Milanović, dobio takav quote za izjavu, što bi on rekao, za što bi opet krivi bili novinari (i HD kamere). nešto ovakvo.. neš se nap't do vode ladne, i pola Šarcu, ali druga polovica je za PDVe. .. Kinez bi se samo uljudno smješkao i izvalio neku iz onij kineskih papiriča.. kao ima nas par milijardi, ali tolikih kretena nevidjesmo.

Možda bi im čak predložio da tuže državu, za nešto.. npr nedovoljno investicijsko podilaženje. Kad dobiju spor, tad pod naplatu uzmu koncesiju za HAC, a on doda šume i vode..

Sad če gospon Milanovič morat ič na detektor laži, to njega najviše hebe jer čovjek u kolicima ionako nema kaj izgubit, on je odavno več ostal bez svega.Pa hajd da vidimo gdo laže, i ko se ne snalazi u svojim bedastim i blesavim izjavama, no tu je manje više sve jasno jel.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
16 godina

.. ma nije on pao. To je pravi specijalac (Rambo!), padobranski skok koji se uči prvi dan nakon šišanja fazana... vidi se njegova spremnost na sve. Ali više je cool kad s cvikama obilazi potopljene i kad im osjećajno kaže da zna kako je.. kad pipa curi. Da, i ja znam kako je izgubiti tenkovsku diviziju kod kurska.. kad igram bitzkrig.

btw, treba streljat novinare, kamermana prvog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 20:08 (ihush).
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
pbandov kaže...

... Samo se prisjeti jedne nedavne situacije, to je realnost dakle bitno da su se naši političari nagurali u usranu EU a za ostalo ih boli kita.

Koja je alternativa? Putin?!

15 godina
neaktivan

Da nismo u uniji u državi bi bilo još više nereda pljačke i korupcije a ovako moraju poštovati bar neka pravila inače sljede sankcije daleko smo mi od uređene države ali ovako bar nismo u razini zimbabwea

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 20:09 (expert man).
17 godina
phoenix2003 kaže...
rambox kaže...
pbandov kaže...

... Samo se prisjeti jedne nedavne situacije, to je realnost dakle bitno da su se naši političari nagurali u usranu EU a za ostalo ih boli kita.

Koja je alternativa? Putin?!

Alternativa je nebitna fučkaj ga, jer nama je sad potpuno svejedno di se nalazimo, bili mi tu i tamo opet smo u opljačkanoj i očerupanoj državi.Dakle nama sa ovakvom državom nigdje neče bit dobro, a kako je tek kod vas u Bosnu uh, koja je niti na nebu niti na zemlji.Kod vas se ne zna ko pije a ko plača, a za sve je opet kriva EU politika + Ameri i eto ti današnje Bosne, dobro su je skrojili sa troduplim šavovima na srpskom djelu.

expert man kaže...

Da nismo u uniji u državi bi bilo još više nereda pljačke i korupcije a ovako moraju poštovati bar neka pravila inače sljede sankcije daleko smo mi od uređene države ali ovako bar nismo u razini zimbabwea

Pa dosta država nije u EU zajednici, pa imaju itekak uređene države i kaj sad onda šta njima fali?Znači EU sama po sebi ne znači previše to sigurno, ako stvari odu u krivo onda tu nema previše pomoči. Pogledaj si samo našu poljoprivredu uništenu uvozničkom mafijom/uz podršku vlasi, i pobroji sve šoping centre u Zagrebu, pa onda to usporedi gdje nam je neka konkretna proizvodnja.Buš videl za deset godina kak če bit u Hrvatskoj, no samo nemoj očekivat ništa dobro to sigurno.

Rekle si Zimbabve jel ok, pa eto vidi kak se ova dva(a moglo bi se nabrajat uh) primjera uklapaju u Zimbabve šemu. Jedan čovjek krivac pa praktički za sve i nema frke, a ovo drugo nema smisla niti komentirat.

http://provjereno.dnevnik.hr/clanak/krivo-optuzen---341871.html

http://www.24sata.hr/biznis/valter-je-godinama-krao-struju-hep-u-onda-je-postao-direktor-382003

15 godina
neaktivan

Koja još alternativa postoji? Jugoslavija?

14 godina
odjavljen
rambox kaže...

Sad če gospon Milanovič morat ič na detektor laži, to njega najviše hebe jer čovjek u kolicima ionako nema kaj izgubit, on je odavno več ostal bez svega.Pa hajd da vidimo gdo laže, i ko se ne snalazi u svojim bedastim i blesavim izjavama, no tu je manje više sve jasno jel.

To se odnosi na "napad moje obitelji" otkrivanjem mirovine? Umirem... 

Ako Milanović neželi ići na detektor laži onda neka da ostavku. Hrpa gluposti od glupih ljudi (tj. od ovog vrlo inteligentnog čovjeka čija mirovina se ne smije otkrivati javnosti, ali zašto bi to bila takva tajna? A od ministara se nek prikazuje javnosti). 

Kad se ova tema pretvorila u političku temu, problem je kaj imamo ljude koji nemaju blage veze s njihovim položajem. Sad ova odluka za ruralni razvoj od strane ministra poljoprivrede Jakovine, ajde on je studirao na agronomskom fakultetu, ali blage veze nezna. 

Njegova odluka za ruralni razvoj je ta da se po osobi/tvrtci/... može prijaviti do 10 MILIJUNA EURA vrijednog projekta. 10 mil. €, prokletih 10 mil. €. Ne kužim kako tako glupa odluka može biti provedena. Ali ajde, ovo je Hrvatska, još ćemo se svega nagledati. 

Što se tiče ovog članka vezan za Vukovar, dvojezičnost i ostalo. 

Hrvatski narod previše cendra. Dvojezičnost i dizanje izbora za takve stvari je apsurdno, izbori koštaju milijune i u kakvom smo stanju takve relativno "nebitne gluposti" kao dvojezični znakovi, natpisi...što god... nas samo zadržavaju na dnu, odnosno još bolje nas vuku na dno. 

I kao ono, hrvatski narod gladuje? Pa kakve su to gluposti, na jednom kilometru kvadratnom srednje-južne Afrike ima više gladnih ljudi nego u Hrvatskoj puta deset ili negdje u Aziji, ali bitno da hrvatski narod gladuje. Moj brat gladuje u školi, ima 10 sati i samo je imal jedan obrok (jbg, nema gdje kupiti nešto za jesti), idemo na naslovnicu, Hrvatska djeca u školama gladuju...aha da, to je već izašlo.

Za sve problem se krivi vlada, nije baš da mi je draga sadašnja vlada, a pogotovo ne HDZ. Ali 80% je kriv narod, lijenost i nesposobnost, odnosno naš mentalitet. Čovjek koji vodi građevinske ekipe (znaći ima tim ljudi koji vodi) je dobio hrvate, znači kao i on sam. Kaže on da hrvati piju pivicu od jutra pa do pauze i nema šanse da se pomaknu. A dok je došao vlasnik, poludio je. Nijemci rade, a hrvati sjede i piju, naš predivni mentalitet ^^

S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 22:12 (Deawood).
17 godina
Deawood kaže...
rambox kaže...

Ako Milanović neželi ići na detektor laži onda neka da ostavku. Hrpa gluposti od glupih ljudi (tj. od ovog vrlo inteligentnog čovjeka čija mirovina se ne smije otkrivati javnosti, ali zašto bi to bila takva tajna? A od ministara se nek prikazuje javnosti). 

Kad se ova tema pretvorila u političku temu, problem je kaj imamo ljude koji nemaju blage veze s njihovim položajem. Sad ova odluka za ruralni razvoj od strane ministra poljoprivrede Jakovine, ajde on je studirao na agronomskom fakultetu, ali blage veze nezna. 

Njegova odluka za ruralni razvoj je ta da se po osobi/tvrtci/... može prijaviti do 10 MILIJUNA EURA vrijednog projekta. 10 mil. €, prokletih 10 mil. €. Ne kužim kako tako glupa odluka može biti provedena. Ali ajde, ovo je Hrvatska, još ćemo se svega nagledati. 

Ma to za detektor laži su taktičke smicalice, ali to bi vrlo brzo potvrdilo ko laže jer jedna strana laže to ti je 1000% sigurno.Političarima je laž i muljaža u opisu posla, i ako prođe super pa dalje sam zaključi ko laže tu se više nema kaj reči.

Otkrit visinu nečije mirovine jel, pa to nije neki problem ili prekršaj dakle ništa strašno bez greške.Problem je u tome kaj je gosn Matič sposoban za ministra, kao što je krava sposobna na kuglanje u kuglani.Gosn Matič se sad našel zbrajat mirovinu jednog 100% invalida u kolicima, pa koja je to hrastova-bukva od čovjeka bez ikakve taktike kak ga nije sramota brojit penziju nekom 100% invalidu.Gosn Matič sa svojih 20 000 kuna plače, hm pa da to je fakat realno s obzirom na njegov doprinos, koji je šipak na kubik=puno bezveznog laprdanja bez ikakve koristi.

Recimo da neki 100% invalid u kolicima ima 50 000kuna penzije jel to možda puno???Nek se slobodno javi neko ko se oče sa takvim invalidom zamjenit, pa da vidimo kak bi to izgledalo ali niko se normalan neče javit to sigurno.

16 godina
Deawood kaže...
..

..

-javna funkcija je javna, primanja također. Osobna primanja nisu javna, ali to je čak manje bitno za konkretnu osobu, više za sve ostale.

Ako je to osobni podatak, tad premijer mora biti sankcioniran. Sjetimo se od prije par tjedana gdje se par dana šutilo o gorivu, jer je 'tajni podatak'... pa se pokazalo da je ipak u interesu javnosti. Što ako se ovo pokaže obrnuto, tj nešto što premijer nije smio? Što tad?

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 22:56 (ihush).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ma to za detektor laži su taktičke smicalice, ali to bi vrlo brzo potvrdilo ko laže jer jedna strana laže to ti je 1000% sigurno.Političarima je laž i muljaža u opisu posla, i ako prođe super pa dalje sam zaključi ko laže tu se više nema kaj reči.

Otkrit visinu nečije mirovine jel, pa to nije neki problem ili prekršaj dakle ništa strašno bez greške.Problem je u tome kaj je gosn Matič sposoban za ministra, kao što je krava sposobna na kuglanje u kuglani.Gosn Matič se sad našel zbrajat mirovinu jednog 100% invalida u kolicima, pa koja je to hrastova-bukva od čovjeka bez ikakve taktike kak ga nije sramota brojit penziju nekom 100% invalidu.Gosn Matič sa svojih 20 000 kuna plače, hm pa da to je fakat realno s obzirom na njegov doprinos, koji je šipak na kubik=puno bezveznog laprdanja bez ikakve koristi.

Recimo da neki 100% invalid u kolicima ima 50 000kuna penzije jel to možda puno???Nek se slobodno javi neko ko se oče sa takvim invalidom zamjenit, pa da vidimo kak bi to izgledalo ali niko se normalan neče javit to sigurno.

Svatko, tko prima mirovinu iz proračuna nema se pravo pozivati na nekakvu ''tajnost i privatnost''.

Pogotovo kad se radi o čovjeku koji zahtjeva (između ostalog) podizanje prava branitelja na razinu ustavnog zakona!

Niti 500k kuna nebi bilo dosta! Ali, to nije poanta, dragi moj - slušamo više od dva mjeseca od šatoraša da ih premijer ne doživljava, kadli ono: ni dva tjedna nakon početka cirkusa razgovaralo se sa premijerom, usprkos lažima da on ne želi razgovarati s njima!

Tko je onda veće govno?!

I daj se više skini s tom patetikom o jadnim braniteljima u stilu KGK, ne paše ti!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
rambox kaže...

Ja se javljam i za 20k da se mjenjam.

Ja imam doslovno  uništeno koljeno i tu ozljedu sam zaradio kao HR reprezentativac (da hoću biti melodramatičan - isto kao i dotični gospodin braneći boje naše zastave). Znaš koliko sam ja vidio od naše države? Niti pišljiva boba. Nisu se udostojili niti da mi liječenje pokriju. Razlika između nas dvoje je što se on nakon ozljede krenuo guziti i derati okolo, ja sam krenuo na faks. Jbg, zna se koji su prioriteti državi.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
neaktivan

Evo ja gledam sučeljavanje i svi oni obećavaju brda doline med mlijeko sve i svašta....I onda se ja zapitam što oni to mogu promjenit? Jeli može ko promjenit činjenicu da moja mater ima 60 godina i niko više neće da je zaposli i zbog toga ide u prijevremenu mirovinu od 1400 kn a u nas ima toliko povlaštenih mirovina da mi se riga... Eno ona glava što je glavna što prosvjeduje tkz.braniteljski prosvjed ima mirovinu od 25 000 kn...A što je tom ostalo samo torzo i glava kad ima tu mirovinu?? A svaka čast braniteljima ali među njima ima najviše šljama koji se spremio jer niko nema hrabrost reć je ima vas brranitelja a ima vas i čistačica koje su dobile ptsp čisteći stubiste ministarstva.Pa brate mili gledajući ih i ja bi prosvjedova da znam da će mi ukinit fino primanje svaki misec kojeg i nisam baš zasluži. A onda dođe onaj Klemm i slični koji se busaju da su rvatine na prvoj crti bili bla bla bla a djelatnicima daje 2800 kn plaće. I onda meni nego govori od socijalnoj vladi a evo reklama hrvatske tkz.Snježna kraljica koju su platili svi od dubrovnika do iloka koliko se plaća našim našim novcima u doba kad tete u vrtićima dobivaju otkaze jer država štedi... Jednostavno mnoge stvari nisu logične u ovoj državi a izbor predsjednika neće prominit neke stvari.Kako to čovik u mome mistu može liti napravit terasu restorana na moru (nema koncesiju nema ništa) prijavi ga se i 2 godine inspekcija ne izlazi na teren a ti autom nemožeš prić cestu jer je on sve zabloka... 

17 godina
ihush kaže...

-javna funkcija je javna, primanja također. Osobna primanja nisu javna, ali to je čak manje bitno za konkretnu osobu, više za sve ostale.

Ako se ne varam niti jedno primanje ovisno o proračunu nije tajno, kao ni osobni dohoci zaposlenih u državnoj upravi i javnim poduzećima.

Tajni su bonusi / malusi, stimulacije i slično. Ako se ne varam Matić je ovo direktno izvukao iz zakona i pravilnika, ne čitajući njegovu karticu primanja.

Horatio_Hornblower kaže...

Evo ja gledam sučeljavanje i svi oni obećavaju brda doline med mlijeko sve i svašta....I onda se ja zapitam što oni to mogu promjenit?

Ništa. To je samo politička igra.

14 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
Svatko, tko prima mirovinu iz proračuna nema se pravo pozivati na nekakvu ''tajnost i privatnost''.

Jok !

Odi na stranice HZMO i tamo imaš zakonske propise i linkove na Narodne novine.

Obavezno moraju dati na uvid svoje plaće javni, državni dužnosnici a ostali NE (makar primaju plaću iz državnog proračuna), osim u ovom specifičnom slučaju gdje je "povećan interes javnosti", tako da je ministar zakonski smio objaviti mirovinu tog branitelja u kolicima (ne znam ni kako se on zove).

★OMG! 了不起 NISPE !
14 godina
protjeran
Bukva kaže...

Ja imam doslovno  uništeno koljeno i tu ozljedu sam zaradio kao HR reprezentativac (da hoću biti melodramatičan - isto kao i dotični gospodin braneći boje naše zastave). Znaš koliko sam ja vidio od naše države? Niti pišljiva boba. Nisu se udostojili niti da mi liječenje pokriju. Razlika između nas dvoje je što se on nakon ozljede krenuo guziti i derati okolo, ja sam krenuo na faks. Jbg, zna se koji su prioriteti državi.

Ne pričaj gluposti.

Ako imaš (a trebao bi imati) zdravstveno osiguranje "država" ti nakon bolničkog liječenja ( i ne znam već koliko operacija ) omogućava da izađeš na invalidsku komisiju gdje bi za takvu povredu dobio oko 50% tjelesnog oštećenja i PRAVO na besplatnu rehabilitaciju koju plaća HZZO iz proračuna.

★OMG! 了不起 NISPE !
16 godina
Old Iggy kaže...
..

.. Ako se ne varam Matić je ovo direktno izvukao iz zakona i pravilnika, ne čitajući njegovu karticu primanja.

..

svašta je izvukao, npr primanje njegove supruge.. (mi ne znamo detalje, pravnici postoje, nek institucije rade svoj posao...) -i dalje ostaje pitanje, ''što ako''?

btw, @ Bukva, ne seri.

17 godina
ihush kaže...
Old Iggy kaže...
..

.. Ako se ne varam Matić je ovo direktno izvukao iz zakona i pravilnika, ne čitajući njegovu karticu primanja.

..

svašta je izvukao, npr primanje njegove supruge.. (mi ne znamo detalje, pravnici postoje, nek institucije rade svoj posao...) -i dalje ostaje pitanje, ''što ako''?

btw, @ Bukva, ne seri.

Ako se ne varam njegova supruga dobiva za njegu 100%-tnog invalida iz proračuna.

A i s Bukvom se slažem, "besplatno" zdravstvo je samo "besplatno".

17 godina
Budokai kaže...

Ne pričaj gluposti.

Ako imaš (a trebao bi imati) zdravstveno osiguranje "država" ti nakon bolničkog liječenja ( i ne znam već koliko operacija ) omogućava da izađeš na invalidsku komisiju gdje bi za takvu povredu dobio oko 50% tjelesnog oštećenja i PRAVO na besplatnu rehabilitaciju koju plaća HZZO iz proračuna.

ihush kaže...

btw, @ Bukva, ne seri.

Šta da ne serem? Kulminacija ozljede je bila kada mi se počelo divlje tkivo širiti (tumor). Država mi rekla da tek za (ako se ne varam) 8 mjeseci mogu doći na red da to saniraju. Sva sreća pa su mi roditelji mogli omogućiti privatno liječenje. Znaš kako se HZZO gurao da nadoknade troškove operacije. Na vrata su mi ko Jehovini svjedoci dolazili i molili da uzmem njihov novac.

Na magnetsku rezonancu me nisu htjeli ni za boga poslati (već se sve drljali preko rengena i ultrazvuka) - opet to plačeno kod privatnika i tek je onda postavljena dijagnoza, prije toga je sve bilo "u promatranju".

Rehabilitaciju je platio HZZO, na to nemam prigovora i bila u roku odmah.

No, hajdmo nešto malo aktualnije.

Trenutno poslodavac plaća oko 2000 kn zdrastvenog za mene (što bi efektivno moglo meni u džep ići) i ja plaćam 70kn dopunskog. Ja prošli tjedan kod doktora - upala grla, lijek je čaj i Angal - kojeg, divnog li čuda, moram platiti 35kn (HZZO participira 0,00 kn, jel treba možda slovima?) po kutiji.

Prošlo ljeto iskeširao 17k za operaciju očiju jer, pazi opet šok, HZZO to ne pokriva.

Prošli Božić me umnjak uhvatio, došao na hitnu, oni me - poslali doma. Ja sam imao kompletnu faking čeljust upaljenu, oni me poslali doma i da dođem nakon što blagdani prođu (čisto ovako reference radi, bratova djevojka je imala isti problem samo preko vikenda - naime, naša hitna ne pokriva usluge stomatologa - ako ti bude što sa zubima van radnog vremena, mož se j****). Naravno, privatnik je happily sredio stvar i naplatio.

Jebote, šta god trebam HZZO to ne pokriva.

Za to nesretno koljeno trebam steznike i navlake jer, po zimi, ako se koljeno ohladi počne boljeti ko sam vrag - pitanje za milijun eura - jel HZZO to pokriva?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
neaktivan
rambox kaže... 

Ovaj tip implicira da su svi koji primaju invalidninu invalidi.

Ovaj tip implicira da to nisu žene koje su ponudile doktoru posebnu ponudu.

Ovaj tip implicira da to nisu ljenguze i besposličari koji su doktoru odnijeli bombonjeru.

Ovaj tip implicira da je RH imala toliko branitelja da se mogla obraniti od Japana u najbolje doba.

Postoje ljudi u RH koji će u to povjerovati.

17 godina
kizo2703 kaže...

Pogotovo kad se radi o čovjeku koji zahtjeva (između ostalog) podizanje prava branitelja na razinu ustavnog zakona!

Niti 500k kuna nebi bilo dosta! Ali, to nije poanta, dragi moj - slušamo više od dva mjeseca od šatoraša da ih premijer ne doživljava, kadli ono: ni dva tjedna nakon početka cirkusa razgovaralo se sa premijerom, usprkos lažima da on ne želi razgovarati s njima!

Tko je onda veće govno?!

I daj se više skini s tom patetikom o jadnim braniteljima u stilu KGK, ne paše ti!

Nema tu nikakve patetike, večini branitelja fakat nije lako to sigurno, i kad vide kaj je danas ostalo od očerupane/te krivo usmjerene Hrvatske, onda im odma pada mrak na oči.

Gosn šlampavi i šeprtljasti Milanovič, on je s njima razgovaral da ali ne javno i službeno. Zakaj je on išel onak po skrivečki dogovarat sastanak, to ti sebe prvo zapitaj pa onda dalje treba zbrajat situaciju na digitronu.

Bukva kaže...
rambox kaže...

To kaj ti imaš problem s koljenom, to nije ono kaj sam ja spomenul, izgleda da ti to uopče nisi skužil ili se praviš norec kak bi rekli u zagorju.Znači opet isto pitanje kaj drugo, od sutra ideš u invalidska kolica i ne hodaš više nikad i eto ti mjesečno 50 000kn penzije, dakle jel pristaješ na takvu situaciju???

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 21:53 (rambox).
13 godina
rambox kaže...

To kaj ti imaš problem s koljenom, to nije ono kaj sam ja spomenul, izgleda da ti to uopče nisi skužil ili se praviš norec kak bi rekli u zagorju.Znači opet isto pitanje kaj drugo, od sutra ideš u invalidska kolica i ne hodaš više nikad i eto ti mjesečno 50 000kn penzije, dakle jel pristaješ na takvu situaciju???

Pa čovjek ti je odgovorio normalno na tvoje pitanje, citiram: "Ja se javljam i za 20k da se mjenjam."

To znači da bi i za 20k mijenjao, comprende? 

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 21:53 (Et_Tu_Brute?).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice