Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.059.640
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Realan prikaz stanja snimljen skrivenom kamerom

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 14:04 (Runiks).
17 godina

Da se nadovezem na onaj post kako smo davali lovu Mostarskom sveucilistu.

http://www.24sata.hr/politika/odbor-za-ustav-strankama-55-mil-kn-iz-drzavnog-proracuna-396974

Zasto se njih uopce placa? Za socijalu nema novaca? Za skole? Za bolnice? Za ovu bandu ima?

Rvat katolik!
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

Smiješno je (u stilu histeričnog smijanja i želje da umrem) svega tjedan dana nakon što je Milanovićev ministar obrazovanja rekao da NAŠI građani koji završe faks i odu VANI trebaju "vratiti" novac za troškove školovanja.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 13:51 (Drago).
17 godina
Drago kaže...

Smiješno je (u stilu histeričnog smijanja i želje da umrem) svega tjedan dana nakon što je Milanovićev ministar obrazovanja rekao da NAŠI građani koji završe faks i odu VANI trebaju "vratiti" novac za troškove školovanja.

Zasto bi se stranke uopce financiralo od strane dzrave? Zbog cega? Nek se financiraju clanarinama. Lako je tudjim kur.cem mavat.

I onda ministar financija kaze kako nema mjesta za ustedu. Jok. Dajte meni proracun na raspolaganje, izvuc cu nas iz recesije za godinu dana, a samo ukidanjem ovakvih gluposti.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 13:59 (tnakir).
17 godina

Svatko normalan van postojeće stranačke infrastrukture bi sredio proračun bez po frke. Ali to je toliko ogrezlo sve u "ja-tebi, ti-meni" da se našim novcima vraćaju usluge bez kraja i konca i nikad na zelenu granu.

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

Svatko normalan van postojeće stranačke infrastrukture bi sredio proračun bez po frke. Ali to je toliko ogrezlo sve u "ja-tebi, ti-meni" da se našim novcima vraćaju usluge bez kraja i konca i nikad na zelenu granu.

Pretpostavljam da oko ovoga nitko nece raspisati referendum ili prosvjedovati na rivi. Glavno da se drkelja oko pedera, nogometa i zdravstvene edukacije. Ako je uopce vise moguce koristiti taj mehanizam u ove svrhe. Ovo im je sto posto ustavom zajamceno.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 14:08 (tnakir).
15 godina

Pošto budokai (ili tko me već oprao) još nije lektorirao moj "nonsens".

Evo to isto samo iz usta nekog sa ekonomskom diplomom.

http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/361344/Fiskalizacija-jedina-dobra-sve-ostalo-je-raspad-sistema.html

Moramo dovest na vlast nekoga tko će na slijedećim izborima izgubit. Nema alternative. Otkazi, rezanje u upravi, smanjanje benificija.

Tamo sam napisao. Imaš 450.000 zaposlenih u tom aparatu. Matematikom se dođe da svakome netko radi za državu. To je gotovo cijelo biračko tijelo.

Pa ti probaj dovest nekoga na vlast, a znaš da će pol 80% tih ljudi fasovat.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
12 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Da se nadovezem na onaj post kako smo davali lovu Mostarskom sveucilistu.

http://www.24sata.hr/politika/odbor-za-ustav-strankama-55-mil-kn-iz-drzavnog-proracuna-396974

Zasto se njih uopce placa? Za socijalu nema novaca? Za skole? Za bolnice? Za ovu bandu ima?

Slično je nedavno vlada donijela odluku da predsjednički kandidat sa najviše broj glasova u prvom krugu dobiva milijun kuna. Svi kandidati su odbili to, neprimjereno sa stanjem u društvu i državi, te da bi te novce dali u dobrotvorne svrhe, ali kaže Bauk da to nemože. Ili za kampanju ili vratiti u proračun.  

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
17 godina
tnakir kaže...
veliki bebač kaže...

Da su bili bijelci ni prvo ni drugo se nebi ovako dogodilo. Crnci su ljudi drugog reda u SADu. 

Glupost

I da, mogu napisati da su dobili ono sto su trazili. Sto, pljackam banku i jos bi trebao dobiti orden i ekstra lovu? Ako te uhite, super, dobro si prosao. Ako dobijes metak, yebiga, sam si to trazio.

Šta je tu zapravo glupost jel,Izlanuo se možda da su crnci građani drugog reda u Americi, pa zapravo još uvjek jesu posebno u nekim državama na jugu amerike.Ne znači ako je eto crnac američki predsjednik, da je onda sve ok jer je to zapravo jako daleko od realnosti.Danas je amerika zapravo veči divlji zapad, nego kaj su to bilo prije sto godina bez greške.Eto njihov glavni grad Washington, on spada u nekoliko naopasnijih gradova u americi znači grad je pun raznog nasilja te ubojstava itd.

Ameri nisu ništa naučili iz svoje povijesti, pa opet ponavljaju iste greške, točnije njhovo sudstvo sve više liči na neku Monty Python epizodu.Možda si ti to zaboravil jel, a kaj se dogodilo 1991 u Los Angelesu, nakon šta je nekoliko pandura batinalo jednog crnca i to su sve snimile kamere.Posljedice tih pandurski gluposti(batinaši su oslobođeni i eto onda kaosa)+sudskih idijota su, milijarda dolara štete, pa pedeset ubijenih i 1000+ zapaljenih objekata.Dakle kaj su ameri naučili iz prošlosti, očito ništa dakle ponavljaju stare greške i afroamerikanci su i dan danas građani drugog reda to sigurno.

https://en.wikipedia.org/wiki/1992_Los_Angeles_riots

Kaj se tiče američke murije, tu je sve jasno jer po zakonu imaju pravo pucat na svakog, ako se pandur i malo osječa ugrožen i eto onda sranja u raznim situacijama.Specijalne policijske jedinice u Americi, pa to je zapravo vojska jer tako djeluju i tak su i opremljeni naoružani do zuba.Ameri su ionako opčenito kao društvo naoružani do zuba, i ludi za oružjem koje obično moš kupit bez ikakve frke i problema, i onda imaš to kaj imaš divlji zapad.Kad bi drastično promjenili zakone o oružju(a neče nema šanse), pa puno američkih firmi koji proizvode oružje pa mogli bi zatvorit tvornice.Sve se vrti oko love i zarade, ili mita i korupcije=lobiranje proizvođača oružja i onda imaš to kaj imaš u Americi sve se vrti oko oružja.

Eto tako to ide kod njih jel, u večini Američkih država ako imaš love(10 000dolara) skoro svako može kupit ovo dole i odnest doma kao vreču pseče hrane.Pa koje to logike ima ti bokca, da se u slobodnoj prodaji može kupit ova pušketina vrlo velikog kalibra recimo za lov divljači itd.SmijehNevinašce

http://www.gunbroker.com/Barrett-M107/Browse.aspx?Keywords=Barrett+M107

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
15 godina
neaktivan

Tek bi nastalo rasulo da su napravili presedan i osudili policajca. Više policajci za i onako malu platu ne bi radili a kriminalci bi se hvatali za taj presedan i sve bi otišlo do vraga!

15 godina

@ramox

točno to.. mislim da veliki dio problema upravo leži u tome što svaka budala može doma imati suludo naoružanje.. jbt samo kaj im još i zolje ne prodaju legalno {#}

kada policajac zna da svaki k može na placu kupiti utoku, mislim da je sasvim normalno da se ponekada dogodi pretjerana reakcija.

nije da pravdam policajce, oni tamo posežu za pištolj za svaku glupost, samo hoću reći da je to tamo ekšli opasan posao u odnosu na ovo što mi imamo u europi.

a kada se samo predloži ukidanje barem automatskog oružja, čitav narod se digne na noge kao naši za nogomet {#} fking assault rifle za "self defense" i slične kombinacije {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
phoenix2003 kaže...

Tek bi nastalo rasulo da su napravili presedan i osudili policajca. Više policajci za i onako malu platu ne bi radili a kriminalci bi se hvatali za taj presedan i sve bi otišlo do vraga!

Logika ti je u podrumu fučkaj ga,Smijeh dakle makar je postupio totlano pogrešno pa ubio nekog, nema veze ipak je službeno nevin i vozi miško to če dobro proč.

Pogledaj kaj se dogodilo 1991 u Los Angelesu, dakle nekoliko policajaca su oslobodili krivnje i dogodio se kaos nakon toga.Kaj misliš jel bi se dogodio kaos, da su te pandure ipak osudili dakle pretjerana sila i onda sljede primjerene kazne.Jel bi i nakon takve presude izbili tolki neredi i uništavanje, pa normalno da ne bi jer nema razloga za razvaljivanje grada i svega oko sebe, ako su panduri primjereno kažnjeni onda ljudi ne bi razvalili pola grada.

Ne brini ti za Američke policajce, jer uvjek ima dobrovoljaca kolko hočeš koji traže uzbuđenje, pa onda usput i kroje pravdu(kako kad je) sa oružjem u ruci.S obzirom na veliku količinu oružja u rukama civila, opet je navala kadidata u Američku policiju prilično velika.To je ipak državni stalno plačeni posao, pa dokle izdržiš tako to ide e sad kakva je plača to je druga priča.

Iz istog razloga mnogi su dobrovoljno otišli u Irak ili Afganistan, i nikad se nisu vratili no ko im je kriv, kad su ih naveli na krive činjenice dakle kao guske u magli jel.{#}

nine kaže...

@ramox

točno to.. mislim da veliki dio problema upravo leži u tome što svaka budala može doma imati suludo naoružanje.. jbt samo kaj im još i zolje ne prodaju legalno {#}

kada policajac zna da svaki k može na placu kupiti utoku, mislim da je sasvim normalno da se ponekada dogodi pretjerana reakcija.

nije da pravdam policajce, oni tamo posežu za pištolj za svaku glupost, samo hoću reći da je to tamo ekšli opasan posao u odnosu na ovo što mi imamo u europi.

a kada se samo predloži ukidanje barem automatskog oružja, čitav narod se digne na noge kao naši za nogomet {#} fking assault rifle za "self defense" i slične kombinacije {#}

Ovu pušku velikog kalibra jel,Nevinašce to može imat manji krug ljudi jer nema baš svako 10 000 dolara viška.Normalno tu ne računamo crno tržište oružja, di moš bez papira kupit kaj god hočeš samo biraj pa plati i nosi.

Tako to ide da policija lako poseže za oružjem, jer mora kad je večina puna raznog oružja, pa oni idu po principu prvo pucaj pa onda dalje ide postupak.

Kad smo več kod oružja u Americi, jedan vrlo bitan dio odnosi se na razne pljuce proizvedene i prilagođene baš za žene.To je ipak veliko tržište jel, i kaj sad zakaj ne bi svaka cura u torbici ili za pasom imala jednu pljucu nek se nađe jel.{#}

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 22:20 (rambox).
15 godina
neaktivan

Ne shvataš šta želim da kažem. U USA je na snazi anglosaksonski pravni sustav koji se temelji na već donesenim presudama. Tvrdim da presuda protiv policajaca u ovom ili sličnom slučaju NIKDA neće biti donesena. Nebitna je materijalna šteta nanesena u demonstracijama , povrijeđeni ili par mrtvih. Bitan je sustav koji provodi zakone. Tu i tamo desi se ovakav slučaj ali u pravilu policija radi svoj posao. Ja sam kao policajac više puta opravdano upotrebljavao silu a vi (ili drugi građani)niste bili tu da vidite o čemu se radi. Niste svjesni kako se čovjek osjeća kad ostane sam a kriminalac te u mraku napadne nožem od preko 20 cm ili puca na tebe iz M48 (koja probija pancir) a meci ti fijuču oko glave.

17 godina
rambox kaže...

Je, sisata zenska moze tu drzat samokres. Kako da ga stavi sirota koja slici daski a da se pistolj ne vidi preko majice ? :)

Hm... Jedino mi pada na "pamet" onaj pretinac u gacama :) Velika vecina fimejlki ima dovoljno velik prostor za drzanje samokresa.

Necu vam bas crtat, mozete si zamislit... I takticki ideja nije losa, samo junfer bi se ustrtario pred samim potezanjem pistolja... {#}

Truth in engineering.
11 godina
neaktivan
17 godina

Hmmm, ovo pitanje će zvučati kao off topic, ali mislim da je (barem blago) povezan za ovu temu jer govori o stanju novinarstva.

Dakle, postoji li neka stranica sa .hr koja barem liči na novinarstvo, stranica gdje se može nešto zanimljivo i aktualno pročitati bez copy/paste članaka od tri rečenice, bez naslova tipa: POGLEDAJTE, MASAKR, ZATVORITE DIVLJAKA, NOVO LEDENO DOBA, MODRIĆ VS BARCELONA 2:0, ŠOK U REALITY SHOWU, ZA NAJEŽIT SE, POTPUNA SMIJURIJA (pravi naslovi sa portala, također napisani velikim slovima, nekad i cliffhanger naslovi, koji te "tjeraju" da ih klikneš, da bi saznao da naravno navode na krivi zaključak).

Iskreno dosta mi je, možda budem nazvan nerealnom ovcom, ali ponekad poželim pročitati nešto nepristrano, ne-senzacionalistički, ne priglupljeno do najniže razine...

Bug.hr je tu naravno, ali što još?

BF3, MW2, Origin: okrad1337 Steam: okrad5656
15 godina
neaktivan
Sir Vidara the XVII kaže...

Hmmm, ovo pitanje će zvučati kao off topic, ali mislim da je (barem blago) povezan za ovu temu jer govori o stanju novinarstva.

Dakle, postoji li neka stranica sa .hr koja barem liči na novinarstvo, stranica gdje se može nešto zanimljivo i aktualno pročitati bez copy/paste članaka od tri rečenice, bez naslova tipa: POGLEDAJTE, MASAKR, ZATVORITE DIVLJAKA, NOVO LEDENO DOBA, MODRIĆ VS BARCELONA 2:0, ŠOK U REALITY SHOWU, ZA NAJEŽIT SE, POTPUNA SMIJURIJA (pravi naslovi sa portala, također napisani velikim slovima, nekad i cliffhanger naslovi, koji te "tjeraju" da ih klikneš, da bi saznao da naravno navode na krivi zaključak).

Iskreno dosta mi je, možda budem nazvan nerealnom ovcom, ali ponekad poželim pročitati nešto nepristrano, ne-senzacionalistički, ne priglupljeno do najniže razine...

Ovi su za sada najbolji: http://balkans.aljazeera.net/

15 godina
Sir Vidara the XVII kaže...

ADVANCE.HR

Jest da se placa,ali 80% clanaka se moze procitati besplatno,i komentari korisnika su jako zanimljivi (mogu se vidjet preko mobitela)...

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 11:54 (lmutak).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ma boli me đon za nogometnu mafiju koja između sebe mafijaši. Nogomet, kazalište, HAVC - sve je to nadogradnja. Zdravstvena zaštita je OSNOVNA potreba i zajamčena Ustavom i zakonima. O uvjetima u našim rađaonicama se jednom godišnje pojavi ovakav tekst i to je to. 

O posranom nogometu čitam svaki dan i o nogometnoj mafiji i sada je to opet najvažnija "afera" u zemlji (a nije, recimo, bitno to da je Sinovčić nekoliko puta hapšen u Zadru i da su ga svaki puta u roku od par sati suci i policija puštali van zatvora čak i kad se radilo o reketarenju i prijetnjama smrću. Zašto nema sudaca u zatvoru?); a ove strahote o rodilištima čitam danas i onda ču opet za godinu dana.

20+ godina se kenja o Dječjoj bolnici u Klaićevoj koju treba srediti i to je "prioritet" svim vladama, al' jebiga kad ne stignu! A za Dinamov posrani stadion najružniji u svemiru potrošeno je 70 milijuna kuna bez po frke. Jer podcjenjivački stav ne pomaže.

A zapravo je sve jedan te isti problem - nema odgovornosti i zakoni se ne provode dok ne dođe voda do grla. Kada budemo imali smrtnost u rađaonicama kao da smo u 19. stoljeću i dok netko ne ubije babicu i ginekologa, ništa se neće riješiti. 

To što mediji zdravstvo pokrivaju na kapaljku, a s nogometnom mafijom bombardiraju svaki dan je odraz onoga što ljudi hoće čitati. Sa psihološkog stajališta ništa čudno. U nogometu postoje vrlo jasni antagonisti, a problem hrvatskog zdravstva ne možeš prišiti jednoj babici i doktoru. Najviše što prosječni čitatelj može napraviti je pročitati vijest, šokirati se i slegnuti ramenima. Kako i sam kažeš, dok dr. xy ili babica xx ne skrivi smrt nekog dijeteta ili trudnice ili razjareni muž prebije dr.xy ili babicu xx, ništa se neće promijeniti. Jbg, tako stvari stoje.

A posrani stadion na Maksimiru je produkt nogometne mafije. Iako posljedice nisu opipljive kao traume trudnicâ i njihovih novorođenčadi, svi ti novci ulupani i oprani preko stadiona su od poreznih obveznika i daleko je više od 70 mil. kn potrošeno (Index 2007. spominje cifru od pola milijarde kn). Svakako problem vrijedan pažnje. I nikako ne treba odmahivati rukom na to jer imamo prečih problema. Ono što kao revoltirani građanin možeš napraviti u cilju eksponiranja problema koji ti je bitan, je podržati udrugu koja se bori za humano postupanje s trudnicama.

Do you understand life?! Do you?!
17 godina
neaktivan

Očito su mediji utjecali na tebe.

Problem nogometne mafije je problem isključivo debila koji se time bave. Katastrofalno stanje u zdravstvu je proble svih nas debila.

Problemi prvih debila ne utječu na probleme drugih, dapače da se zatvore svi hrvatski nogometni klubovi, život bi nam svima bio bolji.

Hoćeš li ti razmišljati o "mafijaškom ubijanju hrvatskog nacionalnog bića u zdravom duhu Sudanija Fernandesa, bilog tića stoljetnog kluba" kad žena iz familije dobije hepatitis B ili joj ostane tufer u rodnici?

Vjerujem da je tim obiteljima to bilo van svih svirala koje mogu zamisliti.

Ja bi najradije da uvezemo još mafijaša da taj nogomet raz*jebu do krajnjih granica. Sad kad je Bandić prdnuo, a Bladasar prdi još jako kratko, to ionako više neće biti društveni problem. Nek se osnuje Mafijaška 1. liga, baš me zaboli sviralo.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
wyks kaže...

.. Nek se osnuje Mafijaška 1. liga, baš me zaboli sviralo.

ili ukinuti posotjeću, nema razlike. Osim jedne..

Posljedice su strašne, nismo u uefi (kladim se da par cvikeraša misli na BIOS) skoro ravno eurosongu... ili bilokojem beskorisnom 'udruživanju građana' u cilju pribavljanja novca pod okriljem rvatstva, himne itd. Pitanje nije zašto je močvara -močvara, nego kako im uspijeva sve ljude svo vrijeme usprkos poslovice koja tvrdi suprotno. Apsurdistan. Baš si nešto mislim, počinje kampanja nošenjem kutija... lijepo. Bili bilo izvedivo, npr ukinuti tu 'fotelju'? Eliminirati bar jedne izbore, poltrone, trošak.. i sasvim nepotrebnu funkciju, nešto u rangu čuvara državnog pečata. Nek stvarno zasade fikus i (točka).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 21:19 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
ili ukinuti posotjeću, nema razlike. Osim jedne..

Staviti je van postojećih zakona. Pa tko voli nek izvoli. Ionako je Uefa prijetila Jovanoviću da se ne mješa. UEFI pogoduje Mamić jer ih ima u Blatteru i tko zna koliko lokalaca.

Hoćeš lupati balun? Eto ti ledina, Mamić i potpiši ugovor šnjime.

Jer 15 godina dokazuje, ne može zakon toliko pritiskati koliko se neki mogu vijoriti. Problem je što se @Rambov pritisak na zakon može korisititi na 132 načina, najčešće u jadnu samopromociju ili kao (doslovna od baklji) dimna zavjesa protiv bitnijih problema.

Dok se moli Baldasara za spas, nije bitno to da je kao istaknuti član stranke sljedbenika antifašizma prisustovao i što je uopće dopustio postavljanje spomenika ustaškom vitezu, ili to da odbija reći koliko su mu najuži članovi kabineta glupi.

ihush kaže...

Pitanje nije zašto je močvara -možvara, nego kako im uspijeva sve ljude svo vrijeme usprkos poslovice koja tvrdi suprotno.

Fora su nekad kolumne na Indexu. Jovanović je u većini spominje kao najnesposobniji ministar, k tome ogromna svadljivica (što je po meni doovljno za micanje sa radnog mjesta jer kao službenik države moraš imati sposobnost razogovora sa onima kojima služiš, no to su neki ideali, passe), dok je u nedavnoj oslovljen kao sposobniji jer je poanta bila ocrniti Milanovića. U tom kontekstu je sposoban samo zato jer se iz toga implicira kako je Milanović nesposoban odbacivši sposobnog.

U biti je Novinar nesposoban, jer se i jedno i drugo moglo dokazati bez da se dovodi u if then logičku dedukciju.

ihush kaže...

Baš si nešto mislim, počinje kampanja nošenjem kutija... lijepo. Bili bilo izvedivo, npr ukinuti tu 'fotelju'? Eliminirati bar jedne izbore, poltrone, trošak.. i sasvim nepotrebnu funkciju, nešto u rangu čuvara državnog pečata. NEk stvarno zasade fikus i (točka).

Zašto premijer nosi kutije? Ne vjeruje u rezultat pa promovira svojom pozicijom? Jako vjeruje pa prisustvuje, daje pečat? Nebitno pitanje.

Ukidanje bi bilo idealno, štedljivo, plansko ekonomski, investicija za budućnost, smanjenje proračunskih izdataka, ukidanje centra if then moći (ako treba nije u moći, ako ne treba kokodače), dakle sve ono što je nemoguće u Hrvatskoj.

Nisam bio pa nisam komentirao, sad jesam pa komentiram.

Mornara je trebalo odmah smjeniti. Bez ikakvih dvojbi i treptanja. Odmah. Ovo je uvođenje totalitarizma, segregacija obrazovanih i siromašnih i implikacija da se isto može učiniti i sa korisnicima zdravstva. Ako smo ti platili operaciju, ne smiješ izaći iz Države.

Kreten, moron i debil. Milanović svakim danom sve više.

Kako možeš biti premijer ministrima koji svakim danom pričaju ovakve gluposti? Hajdaš Dončić se prijeti apsolutizmima, Zmajlović ne zna gdje mu je dupe, a gdje glava, ima jedan posao - sanaciju 4 najvažnija deponija - a potrošio je 2 godine mandata na selidbu i čitanje lektire na klupama poslije škole.

Mornar ispaljuje ovakve p*izdarije što je dokaz da nema nikakve strategije školstva (jer da ima ne bi ispaljivao pi*zdarije metodom povraćanja ideja pa što se primi na zidu), a čelnici NCVVO-a su pod istragom za muljaže.

Ali kao narod, ako se traži ostavka ministra za kojeg nema osnova (Matić) i dobijemo opravdani odbijanac, onda nemamo potrebe za reviziju rada drugih ministara.

Vrdoljak, Grčić i Maras su toliko šablonizirali svoje izjave da ne znam jer li se radi o 2012. 2013 ili kraju 2014. Svi članci isti.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
wyks kaže...
Vrdoljak, Grčić i Maras su toliko šablonizirali svoje izjave da ne znam jer li se radi o 2012. 2013 ili kraju 2014. Svi članci isti.

Postoji win aplikacija za te izjave. U suštini se radi o programu za davanje izjava medijima. U prvom skočnom prozoru odabereš resor. Recimo gospodarstvo. Pa klikneš "next". I na kraju dobiješ izjavu veoma sličnoj onim trenerskim izjavama. Jer i oni koriste vrlo sličnu aplikaciju. Zato dobijemo od svih isto "ako želimo pobjedit morabo zabit više golova".

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
wyks kaže...
..

Zašto premijer nosi kutije? Ne vjeruje u rezultat pa promovira svojom pozicijom? Jako vjeruje pa prisustvuje, daje pečat? Nebitno pitanje.

..

-samo mali ''ispravak'', kutije nije nosio premijer nego građanin/predsjednik SDPa, aka čudooddeteta (i po multifunkcionalnosti npr nosač kutija), u svoje slobodno vrijeme... ni na kraj pameti mu nije da kao premijer pirpomaže u kampanji koja još nije ni započela. Ili tako nešto.. (pa prije nego dobiješ službeni demantij, ispravljam){#}

... inače bi se moglo postaviti pitanje, dali su sredstva koja ima kao premijer namijenski trošena.

-no kao što vidimo, to je sitnica, brod curi na sve strane, a ja tu govorim o naljepnici na protupožarnom aparatu (nešto takvo).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Itekako nogometna mafija utječe na svakog člana društva, pratio nogomet ili ne. U postu na koji odgovaraš sam lijepo napisao koliko je novca ulupano u maksimirsko ruglo a konačan rezultat ne izgleda kao arhitektonsko zdanje u koje je uloženo 500 milijuna kn. Da stvar bude bolja, danas se u nu2 pojavio podatak kako je u razdoblju od 2005.-2014. Zagreb dao Dinamu 224 milijuna kn.

Za što?

Pa ne zna se. Jer je Dinamo netransparentna organizacija. Samim pogledom na infrastrukturu koju je Mamić toliko popljuvao danas, jasno je da u nju glavnina tog novca nije ulagana. Umjesto u Mamićev džep, taj novac je mogao biti uliven u proračun za preuređenje Klaićeve, rodilištâ u Zagrebu ili n-tu stvar, nebitno. Ne radi se o kikirikiju ni par sumnjivih milijuna potrošenih na lažne derneke (za što su se dizale istrage). Valjda svaka normalna osoba koja nije afilirana s Mamićem bi potpisala da Dinamo ne zaslužuje tih 25 milijuna kn godišnje. Unatoč tome, samovoljom određenog gradonačelnika je Dinamo dobivao te pare.

Apropo borbe protiv mafije, bacanje baklji po inozemstvu možeš pripisati Krletu, Mrgi i Štangi iz Dubrave koji su smatrali da čine plemenito djelo dok su gurali baklje u šupak ispred San sira. Naravno da bakljada i psovanje HNS-a nisu artikulirani načini za rješavanje nogometne mafije. Postoje udruge koje neumorno šalju prigovore na rad čelnih ljudi u hr nogometu državnim institucijama, ali se nikakve istrage ne pokreću iako je za količine novaca koje se obrću u hrvatskom nogometu logično pitati se na što se troše. Problemi su puno dublji od pukog blaćenja Dinamovog brenda, HNL-a i reprezentacije.

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Itekako nogometna mafija utječe na svakog člana društva, pratio nogomet ili ne. U postu na koji odgovaraš sam lijepo napisao koliko je novca ulupano u maksimirsko ruglo a konačan rezultat ne izgleda kao arhitektonsko zdanje u koje je uloženo 500 milijuna kn. Da stvar bude bolja, danas se u nu2 pojavio podatak kako je u razdoblju od 2005.-2014. Zagreb dao Dinamu 224 milijuna kn.

Dinamo je novac dobivao isključivo jer se politika mješala u sport. Da Tuđman nije sanjao nacionalni bitak u dresu posranog kluba, ne bi se ni slijevali novci niti bi Mamić namirisao priliku koju sada muze.

Dakle, maknemo li politiku iz sporta, kao što je sada USKOK maknuo Bandića, maknuli smo javni novac. A to što Mamić na ugovorima zaradi 21 milijun nije moj problem jer zaradi i Daniel Levy 100 milijuna na Garethu Baleu.

Politika/Javnost se za početak mora maknuti iz prčije/ruševine koju ne može prestrojiti u salon/VIP Ložu. Jer je već utukla te novce i nema pomaka.

i_rambo_plache kaže...
Umjesto u Mamićev džep, taj novac je mogao biti uliven u proračun za preuređenje Klaićeve, rodilištâ u Zagrebu ili n-tu stvar, nebitno.

Mogao je ali su nakon lige za bedaka mnogi koji sada prosvjeduju sanjali Ligu šampiona i lizali dupe onome koga sada grizu.

i_rambo_plache kaže...

Problemi su puno dublji od pukog blaćenja Dinamovog brenda, HNL-a i reprezentacije.

Dublji od hepatitisa B ili od postojanja najmanje ljudskog poštovanja pri najtežoj odluci u životu - rađanja djeteta?

Nema prioriteta u državi koji je preći od zdravstva. Čak je i Mornarova debilna i čudovišno zla izjava manji prioritet.

I nema tu blaćenja. Od Markovićevih I Blaževićevih senilnih izjava, preko Štimčevog bulažnjenja i Mmaića nema se što više ni blatiti, dapače, svaka poredba je uvreda blatu.

Ja sam za pravo i pravdu. No ovo je prešlo i granice apsurda, pa je svaki ulog greška prekomjernog kockarskog uloga u kojoj svaka imalo razumna strana može samo izgubiti.

Isključiti legitimitet organiziranom nogometu i izbrisati ovaj luđački scenarij iz javnih medija.

Za početak - podržavate li davanje javnog novca profesionalnim klubovima?

NE!

Onda nek profesionalni klubovi odj*ebu iz proračuna i priča je za mene gotova.

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

LOL moment (u smislu - ubijte me da se više ne patim):

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/361302/Ako-mozemo-milijun-kuna-prosuti-u-saht-mozemo-dati-i-za-BiH.html

"Za Sveučilište u Mostaru dajemo skoro 10 milijuna kuna pomoći po prvi put jer se nema odakle financirati, a osnivač, tj. županija, nema novca za to i većina studenata ondje plaća školarinu, tako da je to dosta financijski prekarna situacija',"

LOL - "financijski prekarna situacija" u Mostaru - o krutejebo, imal kraja ovom sranju?

Jedino me u svemu veseli da će ovaj kreten nakon mandata vjerojatno biti gurnut na marginu svega i da će ga ponižavati oni koje je on ponižavao.

Naravno, dobit će neku sinekuricu da se ne bi našao u financijski prekarnoj situaciji...

Tom sveučilištu je HR donirala i prethodnih godina kao i sve županije u FBiH sa hrvatskim predznakom, s obzirom da se isto proglasilo od vitalnog nacionalnog interesa.

Ja sam čak imao problema dok sam studirao, naime studirao sam u Sarajevu, a pošto živim u županiji sa hrvatskom većinom, županijsko ministarstvo prosvjete nije htjelo participirati u sufininanciranju dijela cijene studentskog doma u Sarajevu, dok je za 4 studenta koji su studirali na sveučilištu u Mostaru financiralo troškove te godine u iznosu od 600.000 KM (2,4 mil. kuna). Ja sam bio ostavljen na nemilost studentske uprave, te me sjećam se na Božić te godine pozvala na razgovor direktorica st. doma i rekla mi da pokupim stvari i da se selim iz doma. Ja sam uredno plaćao svoj dio, entitet FBiH svoj, dok županija nije htjela niti čuti za sufinanciranje dijela (1/3 cijene) troškova smještaja na bilo kojem fakultetu ili st. domu izuzev mostarskog sveučilišta. Hebem ti ovakvu državu... 

Da stvar bude još luđa Vlada HNŽ (Mostar) je nedavno donijela odluku o isplati 600.000 KM za rekonstrukciju prostorija stranaka HDZ i SDA koji su oštećeni u februarskim demonstracijama. Budžetskim novcem ljudi popravljaju prostorije stranaka, LOL  a za sveučilište treba da dadne HR. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 10:31 (boxer).
12 godina
neaktivan

Kaj kažete za TTIP i CETA?

CETA = Sveobuhvatnom sporazumu o gospodarskoj i trgovinskoj suradnji između EU i Kanade. Potpisan 26.9. nije još ratificiran.

TTIP = Transatlantskom trgovinskom i investicijskom partnerstvu između SADa i EU.

CETA

"...još uvijek izražavaju dvojbe posebice glede stavke CETA-e koja se odnosi na pravnu zaštitu ulagača. Ova klauzula omogućava poduzećima u slučaju spora s državom tužbe pred zasebnim arbitražnim sudom. Kritičari, među koje u Njemačkoj spadaju ne samo socijaldemokrati nego i Zeleni, strahuju od stvaranja paralelnih pravosudnih sustava u kojima bi prednost imao kapital pred interesima građana."

"Kanada je također veoma naklona GMO-u, pa se u trgovinskom sporazumu s EU-om izborila za određene ustupke partnera u tom pogledu. CETA uključuje i dogovor o promicanju procesa odobravanja „biotehnoloških proizvoda“, kao i „regulatornoj suradnji kako bi se minimizirali štetni trgovinski utjecaji regulatornih praksi povezanih s biotehnološkim proizvodima" "

TTIP

"Partnerstvo smjera pospješiti razmjenu na liberaliziranom zajedničkom tržištu, kao i uvjete pod kojima posluju ulagači. Rastući otpor, naročito u demokratski stabilnijim zemljama EU-a, spram sporazuma u fazi pregovaranja može se pojednostavljeno opisati kao strah od svojevrsne korporokracije – vlasti u rukama privatnih kompanija – na štetu demokratski podržanih državnih suvereniteta. Smatra se da bi TTIP-om bila posebno ugrožena područja radnog prava, financijske regulacije, poljoprivrednog te prehrambeno-prerađivačkog sektora, zaštite okoliša i zaštite podataka."

"TTIP bi ugrozio radnička prava, kao i prostor sindikalnog organiziranja, što uvijek ide ruku pod ruku“ Mario Iveković iz Novog sindikata

"To bi se moglo odnositi na sigurnosne provjere i redefiniranje udjela dopuštene GM-kontaminacije u ljudskoj i životinjskoj hrani te sjemenu. Odredbe TTIP-a također bi utjecale na bilo kakvu buduću reviziju zakona, onemogućavajući uvođenje strožih pravila“ Hrvoje Radovanović iz Zelene akcije

Ovo gore je iz dw.de na hr, TTIP (i ovdje) i CETA 

independent.co.uk: 

What is TTIP? And six reasins why the answer should scare you:

"Have you heard about TTIP? If your answer is no, don’t get too worried; you’re not meant to have."

"As a bi-lateral trade agreement, TTIP is about reducing the regulatory barriers to trade for big business, things like food safety law, environmental legislation, banking regulations and the sovereign powers of individual nations. It is, as John Hilary,Executive Director of campaign group War on Want, said: “An assault on European and US societies by transnational corporations."

Šest razloga zašto da se bojite TTIP:

1. "...One of the main aims of TTIP is to open up Europe’s public health, education and water services to US companies. This could essentially mean the privatisation of the NHS..."

2. Food and environmental safety "...US regulations are much less strict, with 70 per cent of all processed foods sold in US supermarkets now containing genetically modified ingredients. By contrast, the EU allows virtually no GM foods. The US also has far laxer restrictions on the use of pesticides. It also uses growth hormones in its beef which are restricted in Europe due to links to cancer... "

"...In Europe a company has to prove a substance is safe before it can be used; in the US the opposite is true: any substance can be used until it is proven unsafe. As an example, the EU currently bans 1,200 substances from use in cosmetics; the US just 12."

3. Banking regulations "...TTIP, it is feared, will remove those restrictions, effectively handing all those powers back to the bankers."

4. Privacy  "...Well, it’s feared that TTIP could be bringing back ACTA’s central elements, proving that if the democratic approach doesn’t work, there’s always the back door..."

5. Job losess "...Examples from other similar bi-lateral trade agreements around the world support the case for job losses.  The North American Free Trade Agreement (NAFTA) between the US, Canada and Mexico caused the loss of one million US jobs over 12 years, instead of the hundreds of thousands of extra that were promised."

6. Democracy "...One of the main aims of TTIP is the introduction of Investor-State Dispute Settlements (ISDS), which allow companies to sue governments if those governments’ policies cause a loss of profits. In effect it means unelected transnational corporations can dictate the policies of democratically elected governments..."

Sa stranice https://stop-ttip.org/sign/ potpisalo do sada 1,1 milijun ljudi protiv

• Investor-State-Dispute Settlement (ISDS): Canadian and US companies would have the right to sue for damages if they believe that they have suffered losses because of government decisions (for instance new laws to protect the environment or consumer rights).

• Improving or even maintaining our standards for food, labour rights, environmental protection and consumer rights will become much harder.

• Liberalisation and privatisationwould effectively become irreversible.

• The EU and its member states would come under pressure to allow risky technologies such asfracking or genetic modification.

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
15 godina
neaktivan
veliki bebač kaže...

Kaj kažete za TTIP i CETA?

........

Čini se da si promašio temu? Tvoj post više odgovara u ovj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/teorije-zavjere/43986.aspx   {#}

17 godina
neaktivan

Preambula: na prvi dio tvog posta s kojim se slažem ne odgovaram. Upoznat sam s povijesti Dinama, Croatije, Tuđmana i Canjuge.

wyks kaže...
i_rambo_plache kaže...

Problemi su puno dublji od pukog blaćenja Dinamovog brenda, HNL-a i reprezentacije.

Dublji od hepatitisa B ili od postojanja najmanje ljudskog poštovanja pri najtežoj odluci u životu - rađanja djeteta?

http://en.wikipedia.org/wiki/False_dilemma

Objašnjenje zašto malo niže.

wyks kaže...

Nema prioriteta u državi koji je preći od zdravstva. Čak je i Mornarova debilna i čudovišno zla izjava manji prioritet.

I nema tu blaćenja. Od Markovićevih I Blaževićevih senilnih izjava, preko Štimčevog bulažnjenja i Mmaića nema se što više ni blatiti, dapače, svaka poredba je uvreda blatu.

Ja sam za pravo i pravdu. No ovo je prešlo i granice apsurda, pa je svaki ulog greška prekomjernog kockarskog uloga u kojoj svaka imalo razumna strana može samo izgubiti.

Isključiti legitimitet organiziranom nogometu i izbrisati ovaj luđački scenarij iz javnih medija.

Za početak - podržavate li davanje javnog novca profesionalnim klubovima?

NE!

Onda nek profesionalni klubovi odj*ebu iz proračuna i priča je za mene gotova.

Pa ok, nitko ne poriče da je rješavanje problema zdravstva važno. Ali i ti i Drago radite pogrešku što smatrate da bi zbog toga sve "manje važne" probleme trebalo ignorirati. Zašto "manje važne"? Zato što se radi o dva različita problema. Nogometna mafija neće utjecati na tvoj ili moj život tako da ćemo imati oštećenja mokraćnog mjehura jer je doktor pijan preduboko zarezao na carskom rezu, nego mafija djeluje polako i koruptivno osiromašujući društvo. Nogometna mafija je dio problema korupcije.
Korupcija se ne može riješavati selektivnim istragama i osudama. Prije par dana je bilo ok baviti se Sinovčićem, prije par tjedana je bilo ok baviti se Bandićem, prije par mjeseci Merzelicom, ali čim se spomene HNS ili Dinamo, jebote balun nek se sve ukine, bmk. Nit konstruktivan nit smiješan komentar, IMO.
Vot ajm trajin tu sej, mi ljudi smo sposobni baviti se s više problema odjednom. To što mediji piskaraju mjesec dana o nogometu ne znači da će ljudi zaboraviti probleme u zdravstvu, na doktore koji čekaju koverte, neodgovorno obavljanje posla i nesretne slučajeve zbog doktorove greške. Svima nam je to vrlo jasno neovisno o tome koliki je omjer klikova na Indexu u korist nogometa. Zašto se čini da se ništa ne događa u zdravstvu da bi se to riješilo? Pa vjerojatno zato što ne možeš riješiti problem hepatitisa B ili tufera u rodnici na tako eksplicitan način kao što možeš uhićenjem nogometnih moćnika. Neće sutra svanuti u novinama: "Iz Rode poručili: porođajne strahote stvar prošlosti!". Možeš senzibilizirati javnost i potaknuti ju da slučajeve neodgovornog obavljanja posla prijavljuje inspektoratu te pritisnuti inspektorat da obavlja posao savjesno. Eto.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 15:44 (i_rambo_plache).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice