Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.064.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
mario.L_hr kaže...

Da postoji odgovrnost službenika i ministara za neučinjeno (na štetu države) vjerujem da bi ili radili svoj posao ili bi bilo 30-40% djelatnika manje u službi.

Da se netko neovlašteno potpiše u Udruzi Zaljubljenika u Društveni Džepni Biljar koji broji tri člana, tebe, tvog dečka i blagajnika, netko bi negdje imao nekakvo pravo započeti nekakav postupak.

Ovdje je netko neovlašteno zastupao Državu u postupku u kojem Država gubi znatnu količinu novca. Duplo veću od one koju je Milanović imao potrebu naširoko opravdavati prije nepunih 5 sati.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
mario.L_hr kaže...

Urota!!! Sve ih treba tužiti. Sve po redu neovisno o stranačkoj pripadnosti. Kradu gdje stignu a sad su navalili i na Bug.{#}

Drago, di je okupljanje?

Pa zato i imamo odvjetnika ko blata,Izlanuo se nek se tuži i tužaka do daske pa kaj bude bit če fučkaj ga.Kaj se tiče Josipovičevog izbornog loga, pa za njega postoji i neslužbeni tumač tak da se poruka bolje razumije jel.{#}

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina
neaktivan

- 3 godine Kukuriku vlade:

Kaže ministar regionalnog razvoja: "...održava se onaj standard građana koji je zatečen na početku mandata." Kaj vam nije (bio) cilj da povećate standard, a ne da održavate zatečeni?!? Večina stvari se srozale. Npr. bruto domaći proizvod u tri godine smanjen za 3,4%, javni dug povećan za 44%(!) = 112 milijardi kuna, broj nezaposlenih gotovo isti kao i na početku (a obečali 50K novih radnih mjesta),... (SlobodnaDalmacija)

- U SADu još jedan u nizu primjer kršenja ljudskih prava Afroamerikanaca od strane policajaca. Nakon ubijenog nenaoružanog tinejdžera upucanog 6 puta od policajca, klinca sa plastičnim pištoljem ubijen od policajaca i ovo novo; porota odbila pokrenuti sudski postupak protiv policaj(a)ca koji su ugušili nenaoružanog muškarca (Eric Gardner). Neredi protiv policije po cijelom SADu.

- U Splitu uhićenja zbog postavljanja anti-Josipovićevih plakata! WTF?!? Sloboda govora i izražavanja?!? Kažnjenici: "...su plakatima izrazili svoje nezadovoljstvo i bunt protiv kandidata Ive Josipovića."

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
15 godina
tnakir kaže...

Nije mi jasno u cemu je proble

U tijeku je lektorska obrada.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 0:40 (ivan dragi).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nije mi jasno u cemu je problem, jel se posteni, radisni, sposobni ljudi ne zele kandidirati u Vladi, ili pak takvi kada dodju na vlast okrenu plocu i povampire se ko ovi sada?

i jedno i drugo.

u prvom redu - pošteni ljudi imaju obraz.

... ...
“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
17 godina
veliki bebač kaže...

- U SADu još jedan u nizu primjer kršenja ljudskih prava Afroamerikanaca od strane policajaca. Nakon ubijenog nenaoružanog tinejdžera upucanog 6 puta od policajca, klinca sa plastičnim pištoljem ubijen od policajaca i ovo novo; porota odbila pokrenuti sudski postupak protiv policaj(a)ca koji su ugušili nenaoružanog muškarca (Eric Gardner). Neredi protiv policije po cijelom SADu.

U zemlji u kojoj mozes kupit oruzje u supermarketu i u kojoj policajci (i ostali) ginu ko blesavi, normalna stvar da ces pucati kad ti netko izvadi oruzje. U takvom momentu nemas vremena gledati je li oruzje pravo/igracka nego ces se pobrinuti za svoj zivot i pucati prvi. U ostalom, decko koji je poginuo je pljackao ducan.

Nije uopce bitno je li crnac ili bijelac, to je naoruzani pljackas/napadac, dobio je sto je trazio.

Rvat katolik!
12 godina
veliki bebač kaže...

broj nezaposlenih gotovo isti kao i na početku (a obečali 50K novih radnih mjesta),... (SlobodnaDalmacija)

čisto da se uhvatim za jednu točku, zanimljivo je pogledati kako se manipulira brojkama...

brojem nezaposlenih barata se prema podacima zavoda za zapošljavanje, dakle radi se o broju registriranih nezaposlenih osoba na zavodu, a usput rečeno pad broja registriranih na zavodu događa se između ostalog i radi ukidanja obveze prijavljivanja kod ostvarenja socijalnih prava - u prijevodu, da bi kao nezaposlen imao pravo na zdravstveno ranije si morao biti prijavljen na burzu, sad više ne moraš, a isto tako i sa socijalnim pomoćima... pa masa ljudi kojima je to bila tlaka prijavljivat se svaki mjesec, a morali su radi tih prava, sad se jednostavno više ne prijavljuju

pravi broj nezaposlenih može se otkriti u razlici između broja radno sposobnih i broja zaposlenih, od kojih je potonji u padu za 30-ak tisuća - dakle imaš oko 3,8 milijuna radno sposobnih i oko 1,1 milijun zaposlenih što rezultira stvarnom brojkom od 2,8 milijuna nezaposlenih građana, a ne tamo nekakvih tristinjak tisuća (naravno, dio od tih 2,8 milijuna nezaposlenih radi na crnjaka, dio niti ne želi ili nema potrebe raditi, no ostaje činjenica da su nezaposleni i da ih je skoro deset puta više od službenog broja nezaposlenosti)

kad sam pitao jednog hzz-ovog analitičara kao je moguće da je zaposleno 30.000 ljudi manje, a nezaposlenost je u padu ili stagnaciji, čovjek je slegnuo ramenima i odgovorio kako je sve to igra brojki...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 9:52 (picajzla0707).
15 godina

logika štima, ali sumnjam da ima 3.8m radno sposobnih.. mislim da je cifra osjetno manja {#}

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina

Po toj logici djece/školaraca/studenata i penzionera ima ispod 1M? Teško.

Rvat katolik!
12 godina

točnije 3,78 milijuna, no ti su podaci iz popisa stanovništva i prema europskim standardima računaju se osobe od 15 do 64 godine starosti 

http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2013/09-02-07_02_2013.htm

naravno da bi tu trebalo izbaciti one od 15-18 koji se školuju i one od 18-22 koji studiraju, kao i invalide i sve one koji realno nisu radno sposobni, no to je statistika, jegiba

u svakom slučaju, brojka nezaposlenih je daleko veća od tristotinjak tisuća

eto na tom istom linku imaš podatke o tzv. neaktivnima koji se ne vode pod nezaposlene iako ne rade i kojih je 2,1 milijun - od tih 2,1 milijuna neaktivnih većina, odnosno 1,8 milijuna, se izjasnilo da ne želi raditi zbog školovanja, bolesti, starosti i slično...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 10:43 (picajzla0707).
17 godina
picajzla0707 kaže...

točnije 3,78 milijuna, no ti su podaci iz popisa stanovništva i prema europskim standardima računaju se osobe od 15 do 64 godine starosti 

http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publication/2013/09-02-07_02_2013.htm

naravno da bi tu trebalo izbaciti one od 15-18 koji se školuju i one od 18-22 koji studiraju, kao i invalide i sve one koji realno nisu radno sposobni, no to je statistika, jegiba

u svakom slučaju, brojka nezaposlenih je daleko veća od tristotinjak tisuća

Kriteriji su apsolutno pogresno postavljeni. HR ima 4.5M stanovnika. Radno sposobnih ima 3.8M, dakle, penzionera i ucenika ima 700k? Glupost.

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
tnakir kaže...
veliki bebač kaže...

U zemlji u kojoj mozes kupit oruzje u supermarketu i u kojoj policajci (i ostali) ginu ko blesavi, normalna stvar da ces pucati kad ti netko izvadi oruzje. U takvom momentu nemas vremena gledati je li oruzje pravo/igracka nego ces se pobrinuti za svoj zivot i pucati prvi. U ostalom, decko koji je poginuo je pljackao ducan.

Nije uopce bitno je li crnac ili bijelac, to je naoruzani pljackas/napadac, dobio je sto je trazio.

Ne možeš to za nikoga napisati, pogotovo ovo kaj se njima dogodilo.

Kužim npr. za klinca sa igračkom pištolja da su ga upucali policajci, ali tinejdžer je bio nenaoružan, a policajac ga napunio sa 6 metaka. Slično ovaj lik Eric, veliki buco u majici i kratkim hlačama, nenaoružan, napali ga 4, 5 policajaca da ga sruše na pod - cijelo vrijeme ga jedan policajac držao u stisku s leđa za vrat i lika ugušio. Najgore od toga kaj je policajac koji ubio tinejdžera oslobođen, a protiv policajca koji je ugušio lika neće se ni podignuti optužba.

Da su bili bijelci ni prvo ni drugo se nebi ovako dogodilo. Crnci su ljudi drugog reda u SADu. 

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
12 godina
tnakir kaže...

Kriteriji su apsolutno pogresno postavljeni. HR ima 4.5M stanovnika. Radno sposobnih ima 3.8M, dakle, penzionera i ucenika ima 700k? Glupost.

što reć, kad pogledaš popis stanovništva, od 4,2 milijuna građana koji žive u hrvatskoj, ima oko 650 tisuća djece do 14 godina, oko 756 tisuća starijih od 65 godina, a u razmaku od 15-64 ih je 2,8 milijuna pa sad ni meni nije jasno otkud onih 3,8 milijuna radno sposobnih...

trebalo bi to malo detaljnije proučiti, kako su od 2,8 milijuna u "radnim" godinama došli do "radno sposobnih" 3,8 milijuna

17 godina
veliki bebač kaže...

Da su bili bijelci ni prvo ni drugo se nebi ovako dogodilo. Crnci su ljudi drugog reda u SADu. 

Glupost

I da, mogu napisati da su dobili ono sto su trazili. Sto, pljackam banku i jos bi trebao dobiti orden i ekstra lovu? Ako te uhite, super, dobro si prosao. Ako dobijes metak, yebiga, sam si to trazio.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 11:03 (tnakir).
12 godina
neaktivan
tnakir kaže...
veliki bebač kaže...

Glupost

I da, mogu napisati da su dobili ono sto su trazili. Sto, pljackam banku i jos bi trebao dobiti orden i ekstra lovu? Ako te uhite, super, dobro si prosao. Ako dobijes metak, yebiga, sam si to trazio.

"The reports show that 18% of the blacks killed during those seven years were under age 21, compared to 8.7% of whites." (2005 -2012)

Tebi je uredu isprazniti spremnik metaka u nenaoružanog čovjeka? Srećom da ti nisi policajac.

17 godina
tnakir kaže...

Zapravo je bitno jer su crnci disproporcionalno više ubijani od strane policije od bijelaca i to kad su nenaoružani. BTW, 12-godišnjak i da ima pravo oružje ne bi bio upucan u niti jednoj evropskoj zemlji, pogotovu ne dvije sekunde nakon što su policajci izašli iz auta. 

Usput, pretpostavke koje iznosiš u svom obrazloženju su posve krive niti policajci u SAD "ginu ko blesavi" (prošle godine su imali najmanje smrti u 126 godina otkako se prati takva statistika) niti se općenito na ulici gine svaki dan. 

Nisi informiran - evo malo statistike: 

Ukupno je tako prošle godine policija u SAD ubili između 460 i 1000 ljudova, a sami su imali 20 i nešto sitno pogibija od strane stvarnih, naoružanih počinitelja krivičnih djela. 

Usporedbe radi, britanska policija je prošle godine ubila 0 ljudova u svojim akcijama, iako je i tamo bilo manijaka koji su napadali ljude (islamist koji je odrezao glavu gardistu).

Policijska država nema veze s količinom nasilja prema policiji. 

This space for rent!
17 godina
veliki bebač kaže...

"The reports show that 18% of the blacks killed during those seven years were under age 21, compared to 8.7% of whites." (2005 -2012)

Tebi je uredu isprazniti spremnik metaka u nenaoružanog čovjeka? Srećom da ti nisi policajac.

Nenaoruzan znaci decko za plasticnim pistoljem koji izgleda kao pravi pistolj, bez onog narancastog shita na vrhu? Ako to znaci biti nenaoruzan onda bih u takvog decka ispraznio spremnik da taj pistolj uperi put mene.

Sto se tice statistike: http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_crime_in_the_United_States

Posto ima vise crnih kriminalaca, logicno je da ce biti i vise upucanih.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...
veliki bebač kaže...

Glupost

LOL - citiraš Fox "news" i O'Rilleya...

This space for rent!
17 godina
tnakir kaže...
veliki bebač kaže...

Nenaoruzan znaci decko za plasticnim pistoljem koji izgleda kao pravi pistolj, bez onog narancastog shita na vrhu? Ako to znaci biti nenaoruzan onda bih u takvog decka ispraznio spremnik da taj pistolj uperi put mene.

Sto se tice statistike: http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_crime_in_the_United_States

Ubio bi 12-godišnjaka s pištoljem jer bi ti bilo logično pomisliti da ima pravi pištolj, a ne igračku? Jel znaš ti kako izgledaju 12-godišnjaci? 

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

Ubio bi 12-godišnjaka s pištoljem jer bi ti bilo logično pomisliti da ima pravi pištolj, a ne igračku? Jel znaš ti kako izgledaju 12-godišnjaci? 

Cuj, lako je tebi kenjati u drzavi di nema ovakvih sranja i di se nekog upuca jedan put godisnje.

U USA bande regrutiraju i klince od 12 godina, tako da da, normalnije bi mi bilo da u takvom nekom kvartu vidim klinca sa pravim pistoljem. Nije tu samo USA slucaj. Frend iz Londona mi je pricao da je i kod njih prica ista, u par kvartova se ne pojavljuje niti policija. Ako se i dogodi kakvo sranje, policija kaze zao nam je i to je to.

Btw evo ti malo 12 godisnjih kriminalaca:

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Sandifer

http://7online.com/archive/9145698/

http://www.wfla.com/story/26222970/14-year-old-lakeland-gang-member-killed-in-shootout

Hoces jos maloljetnika?

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/maloljetni-kriminalci-ima-17-g-i-454-kaznena-djela-71057

http://www.zadarskilist.hr/clanci/26092012/banda-maloljetnika-haraci-ulicama-institucije-nemocne

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 11:56 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...
Drago kaže...

Cuj, lako je tebi kenjati u drzavi di nema ovakvih sranja i di se nekog upuca jedan put godisnje.

U USA bande regrutiraju i klince od 12 godina, tako da da, normalnije bi mi bilo da u takvom nekom kvartu vidim klinca sa pravim pistoljem. Nije tu samo USA slucaj. Frend iz Londona mi je pricao da je i kod njih prica ista, u par kvartova se ne pojavljuje niti policija. Ako se i dogodi kakvo sranje, policija kaze zao nam je i to je to.

Stvano nemaš pojma o čemu pričaš. Pogledaj malo statistike o ubojstvima za Zemlju od 300+ milijuna ljudova. Vidim da nisi pogledao one brojke u videu koji sam ti poslao. 

Ne možeš biti policajac i kukavica koja "preventivno" ubija svakoga tko ti se iz aviona ili s Marsa učini potencijalno opasnim, bez obzira da li je stvarno opasan.

Policijsko nasilje prema manjinama nije "crnačka propaganda", nego čista statistika. Pogledaj ovaj članak Warnerda, koji je desni libertarijanac, gun i war-nut, dakle, nema veze s pinko-liberalnim ljevičarima:

http://exile.ru/articles/detail.php?ARTICLE_ID=7843

ili ovo: 

http://exiledonline.com/the-paranoid-states-of-america-12-year-old-girl-arrested-for-doodling-a-week-after-25-high-schoolers-arrested-for-food-fight/

Policijska država NEMA VEZE sa stopom kriminala

This space for rent!
12 godina
neaktivan
tnakir kaže...
veliki bebač kaže...

Već sam gore napisao da razumijem da su upucali "naoružanog" klinaca u SADu.

Ovo gore sam napisao za tinejdžera koji je doslovno/bukvalno bio nenaoružan i to je policajac vidio.

U ovom kratkom videu, 1:40, vidiš da crnce više maltretiraju nego bijelce od strane policije. U tom smislu su crnci drugog reda u SADu.

Da stvar bude još "bolja", evo još jednog ubojstva NENAORUŽANOG crnca od strane bijelog policajca, jučer na prosvjedima.

17 godina

Drago, slazem se sa tobom da je USA policijska drzava. Ali se ne slazem da su policajci iskljucivo okrenuti protiv crnaca. Slazem se da cesto koriste silu vise nego je potrebno (dovoljan primjer ti je kada su suzavcem prskali mirne pripadnike ocupy pokreta prilikom prosvjeda da ne kazem da umjesto metaka mogu koristiti tazere i slicno). Samo kazem, da sam ja u prilici da netko ide uperit oruzje prema meni ni ja se ne bih previse mislio. Makar u koljeno. Iako je torzo veca meta :P

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 12:14 (tnakir).
15 godina

Ima ona Norveška fora da kriminalce strpaju u zapravo dobar stan (zatvor) sa svim blagodatima normalnog života jer imaju drugačiju filozofiju.

Oni rehabilitiraju te ljude na način da im "pokažu" primjerom da postoji i bolja strana života, da se može živjet normalno i da nema potrebe krast itd. Cilj im je dobit funkcionalnog čovjeka kad izađe iz zatvora. I to ide. Koliko znam ne ubijaju se baš.

Kad je pomahnitali Brevik pobio onu jadnu djecu, Ameri bi tog čovjeka zaklali i izrešetali nekim SWAT timom pod izlikom da je "možda imao oružje". Norvežani su ga maltene poslali na rehabilitaciju dugu 20 godina.

Brevik je jedna iznimka, nažalost tu Norvežani nisu mogli ništa.(nećemo u detalje oko Brevika, tu služi samo kao usporedba).

Ali zato je općenito točnije ovo što Drago kaže. U Norveškoj taj momak nebi bio ubijen (niti igdje osim možda u Somaliji, Čadu, Kamerunu i SADu) taman da je imao oriđiđi kalaš, 35 molovtoljevih i da se vozio u tenku.

Nema razloga da policajac puca u klinca. Neznam šta je tom "cajiću" prošlo kroz glavu kad je opalio, ali nemože bit čist u glavi.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 12:20 (ivan dragi).
16 godina

Negdje sam procitao da europski policajci su uceni da izdaju upozorenje kad vide nekoga sa vatrenim oruzjem i onda tek pucanj u zrak kao zadnje upozorenje i tek onda smiju zapravo pucati na napadaca.

Dok you know kako ide za americkoga.

I taj Ferguson,policajac je dobro postupio,citao sam da se bahatio,imao vatreno oruzje,sta je trebao dopustiti da puca u njega ili nekoga drugoga ugrozi,pravomocno je osloboden. 

17 godina

Stvarno pričate o čemu pojma nemate.

Policajac iz Fergusona nije "oslobođen", već nije ni došao na suđenje. Tužitelj je uradio sve što je mogao da ga ne procesuira. 

Fox Newsova omiljena analitičarka, bivša tužiteljica, desničarka, Nancy Grace se križa i lijevom i desnom da netko na osnovu malo crvenijeg lica može tvrditi da je bio u smrtnoj opasnosti i "tresao se kao šiba":

Po njoj, koja je inače uvijek na strani policajaca, ovo je totalno nedopustiva odluka tužitelja. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 12:27 (Drago).
17 godina
ivan dragi kaže...

Ima ona Norveška fora da kriminalce strpaju u zapravo dobar stan (zatvor) sa svim blagodatima normalnog života jer imaju drugačiju filozofiju.

Super, rehabilitirat ces ga, on ce izac na ulicu i onako - bez posla, bez perspektive... bas super sto si ga rehabilitirao. Problem siromastva i kriminala u USA je ipak dublji. Ljudi ne postaju kriminalci eto, jer im je dosadno. Tim ljudima je najcesce to jedini nacin da zarade za kruh (ili drogu ;P) osim prosenja i skupljanja plasticnih boca.

Rvat katolik!
16 godina

Evo jedna prigodna, za obe strane.

Swedish latin super funk.
17 godina
sirka666 kaže...

To je fejkano, u originalu pise kad izadje vanka, a ne orobi ducan.

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...
sirka666 kaže...

To je fejkano, u originalu pise kad izadje vanka, a ne orobi ducan.

Naravno, ka i sve na gagu, ali poruka idalje stoji.

Swedish latin super funk.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice