Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.077.288
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Budokai kaže...
tnakir kaže...

Nije drzava kriva perse, mislim da se pod broj jedan mora promijeniti mentalitet koji na ovim podrucjima stoji nekako ovako: "Zajebi i brata ako treba, samo da ubodes koju kunu. Ne razmisljaj kako ce ti biti sutra, bitno je sada i odmah".

Bivši šestogodišnji prijatelju. {#}

Eto, ja takav nisam a vjerojatno ni ti: A, i psiholozi kažu "živi dan po dan" ne razmišljaj previše o budućnosti niti se vraćaj u prošlost jer su to triggeri za stres.

Koja su to "ova područja". ?

Austrija, Slovenija, Mađarska ?! Ili ?

U suštini se slažem s tobom.

No, evolucija je zayebana stvar. Dok mi prihvatimo germanski mentalitet ponašanja više "nas s ovih područja" neće bit. ;)

Vidi njega, bivši... di sad bivši :P

Što se tiče ovih područja - mislio sam na nas, BiH, Srbiju i ostale exYu zemlje. 

Što se tiče živi dan po dan... ja sam ziceraš, ne yebem ti ja ta carpe diem sranja.

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nije drzava kriva perse, mislim da se pod broj jedan mora promijeniti mentalitet koji na ovim podrucjima stoji nekako ovako: "Zajebi i brata ako treba, samo da ubodes koju kunu. Ne razmisljaj kako ce ti biti sutra, bitno je sada i odmah".

Nije država kriva u smislu države. Pod državu mislim na sve koji od nje žive, pod zaštitom nekog ugovora, sidikata.. koji rade u općinama koje nemaju smisla.. Uglavnom svi koji troše, a ništa ne privređuju.

Ne mislim tu na doktore, kulturu, škole.. to je potrebno svakom društvu, to je temelj, civilizacijski doseg, standard ispod kojeg nesmijemo. Ali za to ionako uvijek ima novaca.

Poanta je da ako država ima 100kn - pa potroši 100kn. Ako nema novaca za više, snađi se s ovim šta imaš.

Kontaš? ako nas doktor i profa (fiksne stavke koje nesmiješ dirati) koštaju npr 80kn godišnje, ostane nam 20kn, pa onda smiješ potrošiti tih 20. Sve više od toga stvaraš gubitke (kredit pa kamate) koje nemožeš nikako vratiti jer država ne stvara vrijednost da bi taj kredit mogla vratiti. Pa eto imamo slučaj da ni autoceste nemogu generirati dovoljno nova da se isplaćuju pa su jučer digli novih 150M €. Skuplja pita od tepsije.

Lako kad Hep digne kredit koji teoretski ima načina to vratiti, ali kad se kredit diže za neke plaće u nekom tamo državnom zavodu ili za financiranje općine.. to država jedino može namakljat jahanjem privatnika ili dizanjem poreza.

Preskupo je držat gubitaše na životu. Platiš radnika 10kn i još moraš platit kamatu. Pa bolje taj novac uložit u nešto profitabilno di ćeš kroz neko vrijeme zaradit dovoljno za nove radnike, a ne da jašeš postojeće koji moraju plaćat te gubitke.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina

Apolutno, zato sam ja za privatizaciju svega. Od autocesta, do opcina, do bolnica. Drzava bi trebala biti ta koja bi trebala ubirati porez, brinuti da svi rade u zakonskim okvirima i placati privatniku da izdaje papirologiju (domovnice, izvadak iz katastra itd itd). Hoces bolnicu u Vukojebini Novoj. Izdaj natjecaj. Najpovoljniji (ne iskljucivo financijski najpovoljniji) ponudjac dobiva posao na recimo 30 godina. Taj ponudjac nece kupiti 100 rendgena ako mu treba samo 2.

Trebas ured za izdavanje domovnica. Ok, raspisi natjecaj. Ponudjac koji dobije natjecaj nece zaposliti 20 ljudi na salteru ako mu treba samo 5.

Naravno, od svakog tog ubires porez na dobit i ovo-ono, pazis da ne bude dogovora (amo mi svi dat 3x vecu cijenu na natjecaju pa Drzava nece imat izbora nego nas preplatit) i slicno...

Drzava bi i ovako moga biti profitabilna da se ima volje. Da se ukloni visak kadra, da se reguliraju poticaji, bonusi itd...

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 13:45 (tnakir).
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Što se tiče ovih područja - mislio sam na nas, BiH, Srbiju i ostale exYu zemlje. 

Što se tiče živi dan po dan... ja sam ziceraš, ne yebem ti ja ta carpe diem sranja.

Ma lega, znam da znaš, nego mi idu više na.... (gdje ono ? ) {#}  novinari, koji u svakoj reportaži, kolumni u vezi nekakvog " događaja" koji se desilo na području bivše Jugoslavije govore; "s naših područja", " iz ovog podneblja", "iz naših geografski krajeva" itd...

Budi brate muško (ne ti) :)  pa reci; s područja bivše Jugoslavije, i ja miran. {#}

I ja sam odrastao i školovao se u Jugoslaviji i nije me stid.

Ne znam, svi mediji konstantno (samo malo obrati pažnju na to) ponavljaju "s ovih naših prostora" i sl.

Dabogda im djeca jedinice iz informatike imala. {#}

★OMG! 了不起 NISPE !
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Apolutno, zato sam ja za privatizaciju svega. Od autocesta, do opcina, do bolnica. Drzava bi trebala biti ta koja bi trebala ubirati porez, brinuti da svi rade u zakonskim okvirima i placati privatniku da izdaje papirologiju (domovnice, izvadak iz katastra itd itd). Hoces bolnicu u Vukojebini Novoj. Izdaj natjecaj. Najpovoljniji (ne iskljucivo financijski najpovoljniji) ponudjac dobiva posao na recimo 30 godina. Taj ponudjac nece kupiti 100 rendgena ako mu treba samo 2.

Trebas ured za izdavanje domovnica. Ok, raspisi natjecaj. Ponudjac koji dobije natjecaj nece zaposliti 20 ljudi na salteru ako mu treba samo 5.

Gh, generalno se slažem, nego mislim da je problem u lošoj mrežnoj/informatičkoj  povezanosti između državnih i javnih ustanova i zato treba više ljudi.

Eto, mi smo odavno prešli na ESUD, no nije se smanjio broj "papira", već se povećao ?!

Spisi su sve teži i teži od kad su prešli 2003 godine na XP i "suvremeno informatičko baratanje podacima".

Od prije dvije godine smo na W7 i obrazloženje za kupovinu novih All in one računala je da su prijašnji slabi za W7 ...strava

Dečki iz arhive moraju svaki skenirani dokument adaktirati u spis. {#} Imaju više posla nego kad nije bilo informatizacije na ovaj "suvremeni način".

Bitno je da su prije godinu dana kupili 70 komada All in one PC računala, a za računalima i monitorima koji su još bili upotrebljivi (ispravne matične, dvojezgreni intelovi procesori itd.) gubi se svaki trag.

Nestali u magli ?!

btw:

A,  znaš li tko mi redovito lupa bez obrazloženja TD ?

Osoba ima nick name Jakovp. On je moj Stalker i nešto sam napisao o homoseksualcima prije neke tri godine (nisam vrijeđao, nego se njemu nije svidjelo)  i od tad me stalka za pop..... {#}

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 14:56 (Budokai).
17 godina
Budokai kaže...

Gh, generalno se slažem, nego mislim da je problem u lošoj mrežnoj/informatičkoj  povezanosti između državnih i javnih ustanova i zato treba više ljudi.

Sve ti je to već odavno umreženo, samo se ne koristi.

Da je tu IT opremu u državi solidno poslagati imali bi za sve države u regiji.

14 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Budokai kaže...

Sve ti je to već odavno umreženo, samo se ne koristi.

Da je tu IT opremu u državi solidno poslagati imali bi za sve države u regiji.

A, brate ne kužim ni ja.

"Mi" smo inf. povezani s Policijom, Poreznom, Katastarom i još par sitnih javnih službi ili ustanova.

Ne znam koji je razlog tome da još uvijek nismo globalno mrežno povezani ?!

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 14:57 (Budokai).
17 godina
Budokai kaže...

A, brate ne kužim ni ja.

"Mi" smo inf. povezani s Policijom, Poreznom, Katastarom i još par sitnih javnih službi ili ustanova.

Ne znam koji je razlog tome da još uvijek nismo globalno mrežno povezani ?!

Većinom državna uprava jest povezana. No, ako ti nešto treba, jednostavnije im je reći da "nemaju vezu" jer ovako većinu posla prebacuju tebi, a njima ostaje samo "završno", umjesto da kopaju još i dokumente za tebe.

13 godina

Opet prepiranja u vezi grba.

Daleko od toga da stajem na stranu ovih i više no dovoljno privilegiranih prosvjednika, ali grb s prvim bijelim poljem nije ustaški već je varijanta hrvatskog grba i to naravno neslužbena.

Koliko je meni poznato da bi neka varijanta hrvatskog grba mogla biti nazvana ustaškom, ona treba zadovoljiti DVA uvjeta:

• prvo bijelo polje, očito (13 bijelih i 12 crvenih)
  • stilizirano ustaško slovo "U" koje se nalazi iznad štita grba te je pozicionirano unutar uzorka hrvatskog pletera

Također, službena zastava NDH ima, osim grba (točnije, samo štit) s prvim bijelim poljem, i prije spomenuto slovo "U" u gornjem lijevom kutu što u članku nisam primijetio.

Grb zbog kojeg se Index "novinar" pretjerano uzbudio ne zadovoljava drugi od ova dva uvjeta te se stoga niti ne može nazivati ustaškim.

Ali, postignuto je ono što su željeli, a to je rajcanje naivne mase - članak trenutno ima preko osam stotina komentara.

Za primjere obaju ovih državnih simbola treba vam svega par sekundi korištenja Google tražilice.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Opet prepiranja u vezi grba.

Daleko od toga da stajem na stranu ovih i više no dovoljno privilegiranih prosvjednika, ali grb s prvim bijelim poljem nije ustaški već je varijanta hrvatskog grba i to naravno neslužbena.

Koliko je meni poznato da bi neka varijanta hrvatskog grba mogla biti nazvana ustaškom, ona treba zadovoljiti DVA uvjeta:

• prvo bijelo polje, očito (13 bijelih i 12 crvenih)
  • stilizirano ustaško slovo "U" koje se nalazi iznad štita grba te je pozicionirano unutar uzorka hrvatskog pletera

Samo je jedna, SLUŽBENA zastava Republike Hrvatske:

I tako piše u Ustavu, a o tome postoji i zakon.

Sa ili bez slova ''U'', ovo nije hrvatska zastava, i služi samo daljnjem provociranju. Kraj priče

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 17:57 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Kako ne znate čija je ovo zastava?! Pa, ZNA SE! {#}

13 godina
kizo2703 kaže...
...

Samo je jedna, SLUŽBENA zastava Republike Hrvatske: I tako piše u Ustavu, a o tome postoji i zakon.

Sa ili bez slova ''U'', ovo nije hrvatska zastava, i služi samo daljnjem provociranju. Kraj priče

Ne čitaš dobro, rekao sam da se radi o neslužbenom grbu pa tako i o neslužbenoj zastavi, ali ne i o ustaškoj. To je sve, zaista ne razumijem te TD-ove. Za vas je svaka neslužbena zastava po automatizmu ustaška te služi za provokacije.

Ilegalno bi ju bilo koristiti u službene svrhe (češće se koristi samo grb), ali fizičke osobe bi ju trebale moći bez problema vijoriti gdje god to požele. Prava ustaška zastava je nešto posve drugo, njena upotreba je strogo ograničena.

Ako policija nije intervenirala, iako oko lokacije prosvjeda ima dosta raspoređenih vozila (svaki dan prolazim Savskom), onda je valjda sve u redu s pravnog stajališta.

Pitanje je bi li se na isti način reagiralo da se negdje vijorila zastava SRH. Čisto sumnjam.

Jedno je država (politički pojam) i pripadajući joj zakonski regulirani državni simboli, a drugo je zemlja (geografski pojam) kojoj se smije pridodijeliti svakakvo znakovlje (ne i ono fašističko, očito) prema nekakvom osobnom sentimentu.

Sve sam jasno argumentirao, barem sam tako mislio.

Najgore je što sada ispada da ja branim ustašluk što naprosto ne može biti dalje od istine.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 22:06 (pr0n_addict).
16 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Ne čitaš dobro, rekao sam da se radi o neslužbenom grbu pa tako i o neslužbenoj zastavi, ali ne i o ustaškoj. To je sve, zaista ne razumijem te TD-ove. Za vas je svaka neslužbena zastava po automatizmu ustaška te služi za provokacije.

Ilegalno bi ju bilo koristiti u službene svrhe (češće se koristi samo grb), ali fizičke osobe bi ju trebale moći bez problema vijoriti gdje god to požele. Prava ustaška zastava je nešto posve drugo, njena upotreba je strogo ograničena.

Ako policija nije intervenirala, iako oko lokacije prosvjeda ima dosta raspoređenih vozila (svaki dan prolazim Savskom), onda je valjda sve u redu s pravnog stajališta.

Pitanje je bi li se na isti način reagiralo da se negdje vijorila zastava SRH. Čisto sumnjam.

Jedno je država (politički pojam) i pripadajući joj zakonski regulirani državni simboli, a drugo je zemlja (geografski pojam) kojoj se smije pridodijeliti svakakvo znakovlje (ne i ono fašističko, očito) prema nekakvom osobnom sentimentu.

Najgore je što sada ispada da ja branim ustašluk što naprosto ne može biti dalje od istine.

Nije uopće bitno. I, ovo jeste skrnavljenje zastave, i to jeste ''ustaška'' zastava. Imala ona ''U'' na sebi ili ne.

Čisto sumnjam da ''gospoda veterani'' ne znaju kako izgleda hrvatska zastava. Pošto se oko njih vijori barem 20 ''pravih'' zastava.

Ili ne priznaju ovu državu, pa onda ni njezinu zastavu?!

Zašto TD-ovi: pa dragi moj, svakim svojim postom dokazuješ zašto.

Zastava SRH? {#} Daj molim te!

Odi si zapjevaj Juru i Bobana i pusti nas na miru. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 22:53 (kizo2703).
13 godina

Kako volim ovakvu ekstremnu isključivost, pa ja sam svjestan na što oni aludiraju - meni je to posve jasno. Nisam nigdje niti tvrdio drukčije, znam da se radi o ljudima opasnih namjera i pobornika još opasnije ideologije.

No, strogo gledano to naprosto NIJE zastava NDH jer joj nedostaje stilizirano ustaško slovo "U" u gornjem lijevo kutu. To što je danas dovoljno vidjeti prvo bijelo polje na zastavi i proglasiti ju ustaškom graniči s ludilom.

Kako može biti skrnavljenje zastave ako se ne radi o službenoj prigodi (ne znam računa li se prijavljeni prosvjed, ne vjerujem). Da su skinuli zastavu RH sa zgrade ministarstva ispred kojeg kampiraju te istu zamijenili s ovom krpom (jer to i jest isključivo krpa, bez ikakvog političkog značaja) onda bih se definitivno složio s tobom. Ovako ipak ne.

Nego, reci mi, je li netko intervenirao i oduzeo im tu neslužbenu zastavu? Ukratko, nije niti će jer ne postoji zakonska osnova za to.

Nikada, niti jedna iteracija hrvatske države nije imala tu zastavu kao službenu. Uključujući i NDH.

Nemoj me trpati u kalup ustašluka, lijepo bih te zamolio.

Znam da nitko neće reagirati na ovakve ispade, ali zaista nije simpatično čitati postove u kojima te netko bezrazložno svodi na razinu fašista.

13 godina

Takva simbolika se kod nas tolerira na sve strane, ja nekoliko puta tjedno prolazim križanjem na Vrapču i gledam ovo

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
pr0n_addict kaže...

Kako volim ovakvu ekstremnu isključivost, pa ja sam svjestan na što oni aludiraju - meni je to posve jasno. Nisam nigdje niti tvrdio drukčije, znam da se radi o ljudima opasnih namjera i pobornika još opasnije ideologije.

No, strogo gledano to naprosto NIJE zastava NDH jer ..

-takve teme je bolje izbjegavati, primarno zbog neznanja i stereotipa.. (da ne ubacujemo tri-prsta temu, mnogi bi se iznenadili...).

-kraće, kockasta polja su povjesno proizvoljna, službeno se ponekad definira npr prvo bijelo ili crveno.. dok na grbovima (povijesnim) može biti bilo koja kombinacija/reljef i broj kockica.. tako da nema 'pravog' odgovora, osim službenog/aktualnog. Može se usporediti s npr USA zastavama, sve su 'legalne'. Zabranjene mogu biti one koje bi se povezivale ... ali npr njemačka nije, samo svastika dok je križ i dalje službena oznaka (vojna).

Rekao bi da kao kod homofobije, ovdje 'pozitivna' strana radi grešku isključivosti koja ima pogrešne izvore-razloge-tumačenja, zadrtost. Pa tad oni drugi misle da je to ustaška zastava i kako se naslikavaju.. mada i oni griješe (ali je tad gori njihov razlog, manje greška).

pa ako su se duhovi prošlositi smirili.. može next, nešto aktualnije osim lovačkih priča ćoravog dide (koji u prići pomješa turke i cara Franju.. drugog).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran

Aj, molim vas sve; dosta više o partizanima, domoljubnim partizanima, ustašama, ustašama koji mrze Srbe, pa oni ustaše koji ne mreze Srbe, ULTRA - ustaše, desničari, ljevičari. {#}

Pun mi je više k............ prenemaganja o tim glupim temama.

Ako imate što pametno reći, ili "staviti" nekakav link, to je poželjno, no molim vas opet, dosta je više vraćanja u "političku" prošlost ( A, što je prošlost?)

Ex SUPER moderator s Foruma Hr.

To mi je bio SUPER idiotski job  kad sam prihvatio moderaturu na tom forumu. {#}

btw; stalkeru moj @Jakovp, molim te ne lupaj mi TD bez objašnjenja. Dođi na temu i reci u čemu se ne slažeš s mojim mišljenjm.

Zamolio bih te za ubuduće; objasni s čim se ti ne slažeš i argumentiraj to što misliš.

Vjeruj mi, ideš mi polako na đigericu.

Znam da administratori mogu vidjeti tko je kome lupio TU ili TD, no, bez veze je uopće pričati o tome.

Odoh ja nešto pojesti. Imam 192 "santimetra" i i 115 kilograma mišića. (to za mišiće sam malo slagio) {#} i treba to sve popuniti da se ne osjećam loše ;)

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 12:14 (Budokai).
17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Takva simbolika se kod nas tolerira na sve strane, ja nekoliko puta tjedno prolazim križanjem na Vrapču i gledam ovo

Glede sumnjivih simbola i pokliča - situacija je komplicirana pošto se 90ih ratovalo pod tim obilježjima i možemo se mi zgražavati do sutra, ali oni su postali dio identiteta branitelja. Bilo bi nam svima bolje kad ne bi trebali brinuti je li simbol provokacija ili izražavanje identiteta i bilo bi bolje da su braniteljske udruge uzele simbole izvedene od službenih hrvatskih simbola. Ali pošto je situacija ovakva kakva je, mislim da je bolje distancirati se od takvih problema i dati udrugama da koriste svoje simbole sve dok se iza njih ne kriju fašističke ideje. Nekako se nadam da je razlog korištenja ustaških obilježja ideja o nezavisnoj državi, a ne etničko čišćenje.

Do you understand life?! Do you?!
13 godina
ElektričnaOvca kaže...

I to nije u redu, ali nisu ni oni glupi - sve su to varijante na temu odnosno aluzije koje zakon ne pokriva izričito. To je nekakva siva zona, ali ako su kaznili Šimunića trebali bi i UHDDR. Ne znam, valjda je to ostavljeno na osobnu interpretaciju suca ili što već.

Opet, bilo bi politički jako štetno dirati braniteljsku udrugu (i to jednu od masivnijih) - iz istog razloga ne diraju ni HOS-ovce koji su ekstremniji od ostalih.

No meni nije jasno kako se tolerira HČSP koji koristi službeni ustaški poklič. S obzirom da se radi o marginalnoj stranci vjerojatno im toliko ni ne smetaju što je opet kratkovidno i potencijalno opasno.

U Njemačkoj je to, koliko znam, osjetno strože. Kod njih se kažnjava javno pokazivanje simbola koji nemaju veze s nacizmom iz 20-ih i 30-ih godina, ali za koje se zna da ih koriste današnji (neo)nacisti.

17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Inace Bandicev izborni stozer za zapadni dio grada. {#}

Btw. nedavno sam bas citao negdje izvadak iz zakona gdje je propisano kako mora izgledati sluzbena zastava NDH i nije pisalo da mora imati ikakvo "u".

- Psiho246
13 godina
Psiho246 kaže...
...

Btw. nedavno sam bas citao negdje izvadak iz zakona gdje je propisano kako mora izgledati sluzbena zastava NDH i nije pisalo da mora imati ikakvo "u".

Izvoli - službena zakonska odredba koju je tzv. Poglavnik osobno odobrio 28. travnja godine gospodnje 1941.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 15:34 (pr0n_addict).
17 godina
pr0n_addict kaže...
Psiho246 kaže...
...

Izvoli - službena zakonska odredba koju je tzv. Poglavnik osobno odobrio 28. travnja godine gospodnje 1941.

Looks legit.

Mozda ljudi ne bi trebali pridavati toliki znacaj toj zastavi posto nije sluzbena od NDH.

Ljudi koji misle 3,14zdarije ce uvijek nac nacina da izraze svoju retardaciju (ili misljenje).

Zakonom trebaju biti zabranjena fasisticka obiljezja, te ako ovaj grb to nije, ne bi se trebalo previse koplja lomiti oko toga.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Mi Balkanci stvarno narodi za neka sociološka istraživanja.

Vratio se sa trodnevnog derneka (kongresa) svih naroda ovog regiona. Jelo se i pilo.

Ali jelo se i pilo i prije tri-četri tjedna kada je bio narod Srednje/Zapadno Europskog pakta (EU-ovci -cjelokupni managment jedne kompanije za EU - 670 ljudi)

Usporedba: 320 Balkanaca:

U ova 3 dana pobacao sam više hrane nego u cijeloj minuloj sezoni. Otvorni Buffet (švedski stol). Doručak i Gala Večera.

Doručak - 75 vrsta mueslija za dočaravanje koliko je vrsta jela bilo. Gospodin Borče Svetozar Feho Horvatić uredno čeka 10 minuta kuharicu za omlet, propitkuje koje sastojke nudi, izbirljivo bira, odnosi do stola. Pojede fetu pršuta, otkine komad pogače, otvori jogurt, namaže dvije marmelade na 4 peciva i izreže jabuku. Digne se od stola i ode. Omlet se još ni ohladio nije. I tako oko 174 osobe za doručak.

Gala večera 20:00.

Na pjatu većine gostiju - janjetina, dimljeni losos, lignje, piletina u umaku od gljiva, crni rižot, holandeški umak, rostbif,  salata i zelena pašta sa kozicama (na nekima sam čak primjetio i sloj dimljenih narezaka na dnu tanjura - valjda ljudi zaboravili da su uopće uzeli buđole - jeb*iga, desi se). Sve na istom pjatu, pojeden zalogaj do dva, ostavljen na stolu. Pojedena po kriška/dvije od 8 istih torti, umjesto da se pojela jedna.

Drugi kraj sale - druga krajnost. Nije ostao kikiriki sa salonskih stolova.

Popijeno vino predviđeno za njih, ostatak od EU-a i otpis od sezone.

Večera završila u ponoć. Ljude rastjerali u 02:30, salu rasčistili do 04:30.

670 EU-ovaca:

Gala Večera: 19:00

4 Slijeda - prazni pjati, osim nekoliko tuceta penzionera. Većinu deserta podjelili osoblju.

Popili niti 2/3 predviđenog (i plaćenog) pića. Ostavili pive za konobare. Ovi iz nabave kalkuliraju da su popili oko duplo manje od Balkanaca.

Večera gotova u 23:00

Terasa rastavljena i pospremljena do 00:30.

Milsim da je tisuću ljudi dovoljan broj za neki zaključak.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
protjeran

Eh, baš te briga ako je tebi bilo ugodno, opuštajuće.

Ali, ako nije, onda te nešto hebe u podsvijesti. {#}

★OMG! 了不起 NISPE !
17 godina

.. ode Varga, a da mu nisam ni nick nadjenuo. Pa jel ima itko NEblentav za fotelju? Netko tko ne stane u 'fekaliju' čim obuje plesne cipelice...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 18:14 (ihush).
17 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Eh, baš te briga ako je tebi bilo ugodno, opuštajuće.

Ali, ako nije, onda te nešto hebe u podsvijesti. {#}

Krivo si me shvatio.

Radio sam na kongresu, nisam dernečio već bijah midl manadžment.

Htjedoh usporediti kako su dva eventa istih specifikacija (kongres managera iz raznih kompanija, svi odjeveni za Oscara- gala večer uz nekakav zabavni program) prošli dijametralno suprotno. Iz prostog razloga geografskog podrijetla sudionika.

Prije prihvaćanja posla nisam bio upoznat sa mnogo detalja, pa ni sad mi nije bitno (niti će mi ikada biti) koji točno ljudi dolaze, no svejedno je razlika bila monstruozna.

Prvo je bila ugodna večer uz spektakl umjetnika na Aerial Silku, žonglera sa vatrom i bubnjara:

Drugo je bilo bacanje hrane i bakanalijsko opijanje uz Lepu Brenu.

Naravno, uvijek se može dogoditi i suprotno, no svjedeno je brojka sudionika dovoljna za opravdati navode kuhara koji kažu da nikada nisu poslužili/potrošili toliko hrane za taj broj ljudi (370).

ihush kaže...

.. ode Varga, a da mu nisam ni nick nadjenuo. Pa jel ima itko NEblentav za fotelju? Netko tko ne stane u 'fekaliju' čim obuje plesne cipelice...

Đe ošo čoek?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
wyks kaže...
..

Đe ošo čoek?

tko zna (u qurac..) možda ples sa zvijezdama. Oče to od svjetala reflektora, udara u glavu. Indikativno, i njemu su za sve krivi novinari, ne činjenice/pitanja ..

..

- i još nije, ali ako institucije (ne)rade tad bi mogao.

što bi zagorci rekli, fauxpas. Nagazil je..

12 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Old Iggy kaže...
ivan dragi kaže...
...

Ali zato ima hrpa slučajeva gdje radnici mjesecima ne dobiju plaće, a firma i dalje nema zatvorenu bravu. Kako je to moguće? (iskreno pitam jer se ne kužim baš u to)

Ne kužim čemu služi popis porezne uprave dužnika "Popis dospijelih i neplačenih dugova" kad se ništa ne poduzima! Ljudima se ne daju plaće, od toga se ne plaća porez i doprinosi državi! Država na gubitku. Nikom ništa, država ništa ne poduzima. Treba se naplatiti (od većih) ono kaj se može, bez milosti, sve oduzimati. U povijesti Republike Hrvatske nema niti jedna pravomoćna presuda za utaju poreza! Da ih vidim kak bi tak nekaj napravili u Njemačkoj, nikako!  

Old Iggy kaže...
lGRACINA kaže...

...

Većina zaposlenih u realnom sektoru u RH je "na pozornici", kalkulacije su čiste, svima i kod nas i u svijetu sve je jasno - osim onima koji žive na državnim jaslama.

I nema promjene stava - bez obzira bio višak ili ne, ako i nisi moraš pošteno zapeti da ne bi bio. Osim, naravno, ako te država plaća. A o viškovima u državi dalo bi se napisati tone materijala, samo uzaludno dok ne dođe neki MMF i kaže "sad je dosta".

ivan dragi kaže...

...

Šta misliš da će me šef držat na plaći kad ponestane para? Jel bi ja njega držo? Nebi, kad vidiš da nema druge - fajrunt.

I samo zbog vašeg odnosa prema lovi, koju zapravo rasipate, molim boga da dođe neka čizma ala MMF pa da svima podjeli otkaze. Jer realno nema te forze u državi koja bi sredila javne firme i ove wyksove uprave.

...

Kak je slučaj kada dođe MMF? Odnosno, kaj vlada sama ne počne davati otkaze? Znam da su vezani kolektivnim ugovorima (otpremnine) i da će biti masovnih prosvjeda. Kaj, kada dođe MMF onda kolektivni ugovori više ne vrijede? Biti će svega.

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
12 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Naravno, od svakog tog ubires porez na dobit i ovo-ono, pazis da ne bude dogovora (amo mi svi dat 3x vecu cijenu na natjecaju pa Drzava nece imat izbora nego nas preplatit) i slicno...

Drzava bi i ovako moga biti profitabilna da se ima volje. Da se ukloni visak kadra, da se reguliraju poticaji, bonusi itd...

Stvarno treba, ne sve ali, većinu privatizirati! Ovak dalje ne može. Najveće gubitke stvara država: nesposobna, preglomazna, mito i nepotizam di se da,...

ihush kaže...

Baš sam si mislio prije nego sam se ulogirao, pa kaj smo mi tako loš narod, loši ljudi da smo prokleti sa ovim političarima! Među političarima nema ni sposobnih ni na vlasti niti za birati u opoziciji!

Vlada koma na čelu sa Milanovićem - nesposobna, ništa korisno ne poduzima (da se ne kaže da niš ne rade) niti za gospodarstvo niti za većinu, ljude.

min. Zdravlja Varga - sebe angažirao kao "vrhunskog stručnjaka" u bolnici dok bio šef HZZOa 

min. Okoliša Zmajlović - platio pola milje više za parking, premješta svoje ministarstvo u novu zgradu 5 milja skuplje, ono što je mogla odraditi Čistoća dano Cezaru...

pred. HR Josipović - lignjun koji se ne želi nikome zamjeriti, nema stava/osobnosti, bezličan ...

Kradeze Kara(n)marko - {#} jao si ga nama ako on bude premijer, čuo od jedne odvjetnice da je on naručio smrt Ivane Hodak

K.G. Kitarović - ostavila si radno mjesto da se može vratiti u NATO (neplačeni godišnji)

...

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
14 godina
protjeran
ihush kaže...

- i još nije, ali ako institucije (ne)rade tad bi mogao.

što bi zagorci rekli, fauxpas. Nagazil je..

Momćino ; sad je 9.15 HRT 4,  i gade mi se moji suborci (nisu moji, to je neka Zagrebačk brigada){#}  "Jadnici" plaču, kukaju a ja siroče nisam dozvolio da se moje ime i prezime uopće objave na on line U registru baranitelja. {#}

Poslovno idem dva puta mjesećno u Sribiju, i ne želim da me njihova murija zaustavlja svakih pet minuta.

Evo, tko je on line neka prebaci HRT 4, vjerute mi, svi likovi su alkoholizirani.

Imao sa s tim problemom jedno vrijeme poslije rata,, nego ja se izvukao, niti sam tražio nikakvu mirovinu, volio sam informatiku i eto {#} ( eh, veliki ratnik)

★OMG! 了不起 NISPE !
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice