Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.079.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Old Iggy kaže...
ivan dragi kaže...
Kada privatnik nema para - zatvori bravu. Objesi kopačke o klin.

Ne mora zatvoriti bravu, ali se mora prilagoditi - smanjiti plaće, otpustiti dio ljudi i slično. A to bi trebala i država.

Isto kao što bi se trebala prilagoditi korisniku, a ne korisnik njoj.

Ali zato ima hrpa slučajeva gdje radnici mjesecima ne dobiju plaće, a firma i dalje nema zatvorenu bravu. Kako je to moguće? (iskreno pitam jer se ne kužim baš u to)

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
AA-d00d kaže...
Old Iggy kaže...

Ne mora zatvoriti bravu, ali se mora prilagoditi - smanjiti plaće, otpustiti dio ljudi i slično. A to bi trebala i država.

Ali zato ima hrpa slučajeva gdje radnici mjesecima ne dobiju plaće, a firma i dalje nema zatvorenu bravu. Kako je to moguće? (iskreno pitam jer se ne kužim baš u to)

Zašto ne bi bilo moguće? Možda ima nenaplaćena potraživanja, ljudi čekaju jer se možda nešto pomakne i / ili ne mogu naći drugi posao...

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
AA-d00d kaže...
Old Iggy kaže...

Zašto ne bi bilo moguće? Možda ima nenaplaćena potraživanja, ljudi čekaju jer se možda nešto pomakne i / ili ne mogu naći drugi posao...

Konkretan primjer iz "druge" ruke (namjerno ne želim ulaziti u detalje): Njemačka firma ima kooperante ovdje u Hrvatskoj i uvijek su neka sr*nja dok im trebaju platiti za obavljen rad dok toj istoj firmi ne pada napamet ne platiti kooperantima u vlastitoj zemlji. Gdje je tu zaštekalo? Je su li hrvatski zakoni preblagi (u odnosu na njemačke) pa dopuštaju takvo ropstvo?

I sad da se spustim na razinu tračeva: Ja npr. nisam čuo za primjere ljudi koji rade u Švicarskoj, Engleskoj, Americi (Skandinaviju ni neću spominjat jer je to već klišej), tj. u normalnim zemljama, a da ih se ne plati za obavljen rad. Ako se nema za sve plaće onda, kako je ivandragi rekao, dati otkaze da se dođe na +0 ili u krajnjem slučaju ključ u bravu.

17 godina
AA-d00d kaže...
Old Iggy kaže...

Konkretan primjer iz "druge" ruke (namjerno ne želim ulaziti u detalje): Njemačka firma ima kooperante ovdje u Hrvatskoj i uvijek su neka sr*nja dok im trebaju platiti za obavljen rad dok toj istoj firmi ne pada napamet ne platiti kooperantima u vlastitoj zemlji. Gdje je tu zaštekalo? Je su li hrvatski zakoni preblagi (u odnosu na njemačke) pa dopuštaju takvo ropstvo?

I sad da se spustim na razinu tračeva: Ja npr. nisam čuo za primjere ljudi koji rade u Švicarskoj, Engleskoj, Americi (Skandinaviju ni neću spominjat jer je to već klišej), tj. u normalnim zemljama, a da ih se ne plati za obavljen rad. Ako se nema za sve plaće onda, kako je ivandragi rekao, dati otkaze da se dođe na +0 ili u krajnjem slučaju ključ u bravu.

Niti su preblagi niti su bitno različiti od njemačkih. Pitanje je ugovora i slično, ali i sposobnosti uprave, spremnosti na tužbe itd.

Npr., ako ti nijemci generiraju 90% posla, teško ćeš naći upravu koja bi "zakrvila" s njima.

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
ivan dragi kaže...
Kada privatnik nema para - zatvori bravu. Objesi kopačke o klin.

Davanje otkaza je dvosjekli mač, po.meni je bolje da ako imas 10 ljudi sa placama po 5 000 kn i edan je visak ovih 10 srezati po 450 kn da covjek nedobije otkaz (ovo je samo prinpip - jer treba se borit za svako radno mjesto i jednakost) tako da gospoda u foteljama ne zadrzavaju svoje velike place i pozicije sa lakocom dok neki idu na ulicu ...

17 godina
lGRACINA kaže...
Old Iggy kaže...

Davanje otkaza je dvosjekli mač, po.meni je bolje da ako imas 10 ljudi sa placama po 5 000 kn i edan je visak ovih 10 srezati po 450 kn da covjek nedobije otkaz (ovo je samo prinpip - jer treba se borit za svako radno mjesto i jednakost) tako da gospoda u foteljama ne zadrzavaju svoje velike place i pozicije sa lakocom dok neki idu na ulicu ...

Nije to nikakav dvosjekli mač - to nas je i dovelo do ovoga.

Ako nemaš posla za deset ljudi, nemaš, miči višak. To je osnovni dio poslovne politike. ne "smanjit ću plaće" jer ćeš samo disperzirati nezadovoljstvo.

Ista realsocijalistička fraza je i jednakost - što je to jednakost? Po plaći? Po poslu? Toga nema nigdje, ni u jednoj državi, ni u jednom poslu- Ima samo u plaćama u državi (što je isto besmisleno).

A "gospoda u foteljama" - ako misliš na državnu upravu i javna poduzeća - realno imaju male plaće. zato ni ne možeš dobiti bog zna kako stručne ljude.

15 godina
neaktivan

Otpustiti radnike-apsolutno NE! Smanjiti plaće-apsolutno DA! Ne preveliko ali dovoljno da se uvede malo discipline u neuredne živote. Ne može se pušiti dvije kutije cigareta dnevno i piti alkohol u noćnom klubu a ujedno kukati-nema se. Na cigarete i akolhol (a možda čak i na čokoladu, čips i slične proizvode) treba dodatno oporezovati. Osim toga, smanjenje plaća bi natjeralo ljude da štede. Ne mnogo, ali takva štednja ne bi pogodila potrošnju.

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
lGRACINA kaže...
Old Iggy kaže...

Nije to nikakav dvosjekli mač - to nas je i dovelo do ovoga.

Ako nemaš posla za deset ljudi, nemaš, miči višak. To je osnovni dio poslovne politike. ne "smanjit ću plaće" jer ćeš samo disperzirati nezadovoljstvo.

Ista realsocijalistička fraza je i jednakost - što je to jednakost? Po plaći? Po poslu? Toga nema nigdje, ni u jednoj državi, ni u jednom poslu- Ima samo u plaćama u državi (što je isto besmisleno).

A "gospoda u foteljama" - ako misliš na državnu upravu i javna poduzeća - realno imaju Male plaće. zato ni ne možeš dobiti bog zna kako stručne ljude.

{#}{#}

to je sve što ću napisati.

17 godina
phoenix2003 kaže...

Otpustiti radnike-apsolutno NE! Smanjiti plaće-apsolutno DA! Ne preveliko ali dovoljno da se uvede malo discipline u neuredne živote. Ne može se pušiti dvije kutije cigareta dnevno i piti alkohol u noćnom klubu a ujedno kukati-nema se. Na cigarete i akolhol (a možda čak i na čokoladu, čips i slične proizvode) treba dodatno oporezovati. Osim toga, smanjenje plaća bi natjeralo ljude da štede. Ne mnogo, ali takva štednja ne bi pogodila potrošnju.

To ti je glupo - umjesto jednog imaš deset nezadovoljnih.

BTW, smanjenje plaća bi natjeralo ljude da štede? {#}

13 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Slažem se u potpunosti, socjalna osjetljivost je u potpunosti netala - a ona bi barem u državnim firmam morala biti dio osnovnog kodeksa - a ne kao što ovaj gore piše - ovo je skanadalozno što je čovjek napisao - al ok, čekaj da ti, tvoj sin ili netko od roditelja dobije otkaz jer je ''višak'' tamo gdje viška realno nema i kad nebudeš imao za školovanje ili netko od tvojih za osnovne životne potrebe pa ćeš onda pričati takve stvari - phoenix sorry sto na tvoj post ovo pisem ali ovaj gore nije zasluzio da se sa njime normalno komunicira.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 16:07 (lGRACINA).
17 godina
lGRACINA kaže...
socjalna osjetljivost je u potpunosti netala - a ona bi barem u državnim firmam morala biti dio osnovnog kodeksa

???

Shvaćaš li uopće što je firma, poduzeće, u svojoj osnovi?!?

15 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
phoenix2003 kaže...

Slažem se u potpunosti, socjalna osjetljivost je u potpunosti netala - a ona bi barem u državnim firmam morala biti dio osnovnog kodeksa - a ne kao što ovaj gore piše - ovo je skanadalozno što je čovjek napisao - al ok, čekaj da ti, tvoj sin ili netko od roditelja dobije otkaz jer je ''višak'' tamo gdje viška realno nema i kad nebudeš imao za školovanje ili netko od tvojih za osnovne životne potrebe pa ćeš onda pričati takve stvari - phoenix sorry sto na tvoj post ovo pisem ali ovaj gore nije zasluzio da se sa njime normalno komunicira.

Aj objasni kakva socijalna osjetljivost? Prvo, što ti je igi rekao, ne shvačaš šta je tvrtka, firma, poduzeće.

Zato kažem da vam je svima, ovo što je meni normalno, vama je znanstvena fantastika.

Ajde shvatite da lovu treba zaraditi prije neg je potrošiš.

Da bi država bila socijalna i djelila novce, netko ih mora zaraditi. Moje pitanje je - TKO?????

lGRACINA kaže...

Totalno debilno.

Učiš za ispit. Dobiješ pet. Pol razreda dobije jedan. Svi na kraju imate dva. Sljedeći ispit bi se desilo što? Tko bi učio? Još bolje pitanje: jel bi išo kod kirurga iz ove škole da ti operira tumor na jajima? Jel bi se vozio kod pilota iz ove škole?

Ajmo još. Ti imaš ženu. Vas deset ih ima, nas petorica nema. Ajde podijelite svoje žene pa da svi imamo s kime leć kad nas prdne. Oš ponudit svoju ženu? Ili muškarca - svejedno.

Ali država se ni ovako ne ponaša. Kad ih 90% dobije jedan, opet svima podjeli trojke ili četvorke. To je sranje.

Zato imaš najlošiji sustav upravo u državi. Baš zbog te tvoje logike, ajmo svi jašit istu kobilu. Kobila je u ovoj fabuli poduzetnik. Kobila in fabula.

Nije faking svrha da svi imaju posao jer svi moraju imat posao. Svrha je da bilo koji posao kojeg netko radi generira lovu, profit, plus. Jer jedino lova može stavit kruh na stol, platit struju, i nov aparatić za zube od 8.000kn djetetu. Pusti doktore i profesore. To je fixna stavka proračuna koja se nesimje dirat, dapače treba dolit još novaca. Za njih će uvijek bit love.

Znam da si masa vas takav sustav nemože zamislit jer ste navikli na sasma drugo. Ne shvaćate da najveća vrijednost leži u dobrom radniku jer jedino takav radnik može investitoru koji uloži kapital vratiti kapital i donest profit. Dakle ne leži svrha u poslu nego u radniku.

Nemoram čekat da mi netko dobije otkaz. To ti se frende u stvarnom svijetu dešava svaki dan. I mojima doma. Pa niš, ideš dalje, tražiš drugdje. Ima ih na ulici 350.000, al plaća u državi stiže na račun točno ko ura svaki mjesec petnejstog. Pa ak to ne stignete zaradit onda ćete dignit kredit na moje ime i uzet si pare. Ne možda ti konkretno, niti itko iz ove teme, ali tako to ide.

Ali zapamti. Dobrom radniku ne treba nikakva zakonska zaštita. Svi privatnici će dobrog radnika koji donosi profit čuvat ko kap vode taman da ne postoji ni jedan zakon. Jer ako ja uložim svojih 1M novaca, svaki dan se molim da nađem radnika koji će mi svojim radom vratiti uloženo, i za to ću mu dat takvu nagradu da ni ne pomisli da ikad pređe igdje drugdje.

Uzmi DM ko primjer. Ako njima menađer svojim sposobnostima donese zaradu od 3M godišnje, a plate ga 1M godišnje, pa što država ne zaposli takvog čovjeka. Eeee, zašto neće? Jer više vrijedi 500 bedastih ovaca na izborima nego jedan pametan menađer.

Zato argument da bi se desilo nešto grozno kada bi svi viškovi dobili otkaze ne stoji. Zatvori Konzum, otvorit će se novi Lidli i Plodine. Zatvori Dukat, Zbregov će morat potegnut više.

Svaki čovjek ima gen za napredovanje, stvaranje, zaradu.. i nema tog investitora koji će propustit priliku kad je vidi. Da ja mogu na uloženih 10.000kn vratit 1.000 čistog godišnje odmah bi otvorio takav posao. Liberalizacijom tržišta rada micanjem države iz jednadžbe upravo to radiš. Daješ investitorima priliku da STVORE NOVU VRIJEDNOST koju tek onda država može trošit.

Kod nas ljudi radije žive u ovom sustavu, ah učio sam i umjesto petice, zbog ostalih sam dobio dvojku, ah nema veze bar imam posao. Ma zahebi to. Ako si odličan, ma makni se iz te žabokrečine nek ta firma propadne. Kad propadne ti napravi isti posao samo s boljim radnicima. I eto, milijunaš si za desetak godina.

Ali kužim vas sve. Kad lova nije tvoja laku ju je trošit. Zato je lako naći sto razloga zašto baš svih 400.000 nije višak. Da je vaša lova u pitanju (kao što je moja) malo bi drugačije gledali.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina
neaktivan

Najgore od svega je što 95% građana sjedi i čeka da netko dođe i kaže: "Ćiribu ćiriba, nek se problemi riješe"! Na žalost smatram da, većini od ovih 95%, kada bi ponudili da drže npr. farmu koza (od čega se dobro može zaraditi), odbili bi jer: "Bože moj! Ja da hranim koze?!" Poznajem jednu osobu koja ima malu farmu krava (10 grla). Ima mjesečne neto prihode oko 1500 eura i što je najbitnije sam je sebi šef. Jedna druga osoba ima malu plantažu malina (dulum-dva zemlje) i čak mu se ne isplati i da ih obere već za nešto manje novca nego što je veleprodajna cijena malina dođu ljudi i oni oberu maline. Znači, njegovo je da ih navodnjava i da rastu na njegovoj zemlji,  a još dobije i poticaj države za poljoprivredu!

13 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...
lGRACINA kaže...
phoenix2003 kaže...

Ali kužim vas sve. Kad lova nije tvoja laku ju je trošit. Zato je lako naći sto razloga zašto baš svih 400.000 nije višak. Da je vaša lova u pitanju (kao što je moja) malo bi drugačije gledali.

Neznaš ti zašto ja govorim kako govorim, pametan si i govoris super dok te se nepozove na teren, a kad izađes na pozornicu onda bi vidio zasto nisi ''eminem i muhamed ali'' nego si forumas koji misli da zna biznis dok tipka, biznis su ljudi, osobnosti - uvjek je tako, samo pitanje je koliko smo svjesni toga - tako da nemoze proci samo tako ovo gore sto se pise / visku dati otkaz i to je to, jer i visak je netko a ne broj - jer to tako neide - tj. kod nas ide, zato ti ovako i pises, isprogramiran da podrzavas sto ti je receno - pricao sam sa ljudim i previse pa ti velim - a za lovu nemoj spominati cija je lova u pitanju i tko trosi tuđu lovu jer također neznas nego prodajes predpostavke pod znanje - sad sam na mjesu gdje mi se dosta uzima i nepita me se kako ce to biti potroseno - a ovo za visak svatko podrzava dok on nije na listi za visak - a kad ti dođes na listu za visak onda pormjenis stav - dok opet nedođes na onu prvu listu  gdje nisi visak i tako mjenjas stavove i dobar si mali broj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 19:42 (lGRACINA).
17 godina
neaktivan

U normalnom svijetu čovjek sám bira kad je (posao) višak jer ne ispunjava dan/potrebe/obitelj/ambicije.

Stoga je teško to postaviti na te normalne temelje u društvu gdje postoje oni i ovi, a većina je i onaj i ovaj samo licemjerno laže sebe i š*upski propovijeda drugima.

Holding je pakao, dok ne radi rodica koja je višak.

Treba otpustiti ministra koji je peder i krade, ali biti solidaran kad je Kristina jedna od 17 administrativnih asistenata pomoćnika voditelja kabineta tajnika pročelnika sektora za katastar pri odjelu za ugljikovodike tvrtke kćeri HEP-a, kooperanta INA-e.

Jel bi vrijedilo kad bi se Ministri složili pa da solidarno daju dio plaće za tog ministra pedera?

Pazi smanjili si plaće i još maknuli jednog sa platne liste i zadržali radno mjesto.

Pa to je za narodno veselje koliko je solidarno.

Ma bolje da sam ošo ispred Peme i sa onima pričao isto ovo. Barem bi mi neko platio pivo.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
lGRACINA kaže...

Neznaš ti zašto ja govorim kako govorim, pametan si i govoris super dok te se nepozove na teren, a kad izađes na pozornicu onda bi vidio zasto nisi ''eminem i muhamed ali'' nego si forumas koji misli da zna biznis dok tipka, biznis su ljudi, osobnosti - uvjek je tako, samo pitanje je koliko smo svjesni toga - tako da nemoze proci samo tako ovo gore sto se pise / visku dati otkaz i to je to, jer i visak je netko a ne broj - jer to tako neide - tj. kod nas ide, zato ti ovako i pises, isprogramiran da podrzavas sto ti je receno - pricao sam sa ljudim i previse pa ti velim - a za lovu nemoj spominati cija je lova u pitanju i tko trosi tuđu lovu jer također neznas nego prodajes predpostavke pod znanje - sad sam na mjesu gdje mi se dosta uzima i nepita me se kako ce to biti potroseno - a ovo za visak svatko podrzava dok on nije na listi za visak - a kad ti dođes na listu za visak onda pormjenis stav - dok opet nedođes na onu prvu listu  gdje nisi visak i tako mjenjas stavove i dobar si mali broj.

Al' si ga nadrobio... Znaš što je kod nas? Ovo je kod nas, klasičan primjer države.

Većina zaposlenih u realnom sektoru u RH je "na pozornici", kalkulacije su čiste, svima i kod nas i u svijetu sve je jasno - osim onima koji žive na državnim jaslama.

I nema promjene stava - bez obzira bio višak ili ne, ako i nisi moraš pošteno zapeti da ne bi bio. Osim, naravno, ako te država plaća. A o viškovima u državi dalo bi se napisati tone materijala, samo uzaludno dok ne dođe neki MMF i kaže "sad je dosta".

15 godina
neaktivan

A da vas dvojica pređete na PP. Ovdje nema ništa za ostale...

17 godina
phoenix2003 kaže...

Hm?

Pa ovo je ključan problem našeg društva. Nema većeg.

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
phoenix2003 kaže...

Hm?

Ja mislim da je tebi dosadno i da se zelis dopisivati.

17 godina
lGRACINA kaže...
Old Iggy kaže...
phoenix2003 kaže...

Hm?

Ja mislim da je tebi dosadno i da se zelis dopisivati.

A ti ovdje zarađuješ lovu? Daj neki hint.

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
lGRACINA kaže...
Old Iggy kaže...
phoenix2003 kaže...

Ne, stičem znanje{#}

17 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
Old Iggy kaže...
lGRACINA kaže...
Old Iggy kaže...
phoenix2003 kaže...

Ne, stičem stječem znanje{#}

Nema na čemu.{#}

13 godina
neaktivan

Nema na čemu.{#}

Hvala, sad i to znam.

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
lGRACINA kaže...

Al' si ga nadrobio... Znaš što je kod nas? Ovo je kod nas, klasičan primjer države.

Većina zaposlenih u realnom sektoru u RH je "na pozornici", kalkulacije su čiste, svima i kod nas i u svijetu sve je jasno - osim onima koji žive na državnim jaslama.

I nema promjene stava - bez obzira bio višak ili ne, ako i nisi moraš pošteno zapeti da ne bi bio. Osim, naravno, ako te država plaća. A o viškovima u državi dalo bi se napisati tone materijala, samo uzaludno dok ne dođe neki MMF i kaže "sad je dosta".

Aj molim te objasni ovom gore.

Nisu ljudi višak jer se meni prdi da su višak nego nisu potrebni na radnom mjestu zato što svojim radom ništa ne privređuju. Rade gubitke koje ja plaćam i svi privatnici skup samnom. Do sada oko 50 mlrd gubitaka. Koliko solidarni bi trebali bit? Dok ne budemo 300 milijardi u dugu? Kakva je to solidarnost. Pa budite vi prema nama solidarni pa dajte otkaze ili skočite s mosta.

Nije jedan zaposlenik problem. Svatko vjerojatno nešto radi, ali taj poso očito nije potreban u državi ako stvara enormne gubitke. Kad država smisli kako da zaposli još po miljona ljudi a da smo u plusu - pa super nek ih zaposli. Osobno znam da se 50% ljudi može maknut samo organizacijom.

Uzmi Metković za primjer. Svaka čast onom momku. Kako je došo u pol godine iz minusa u plus? I nitko nije umro od gladi - samo su se reorganizirali i pokrili koliko su dugi. I nema više minusa. Sad mogu napredovat jer se napokon stvara dobit, a ne gubici. POLA GODINE!

Daj bože kad bi za sve bilo posla i rada, al brate svati, netko i te viškove plaća, dok ti viškovi koštaju i nas- više dok rade nego da su nezaposleni.

Boli mene keka za mater i ćaću, u mojoj firmi im nema mjesta jer NEMA PARA da ih se drži da eto "rade". Otvori frende firmu, zaposli svu rodbinu pa jauči kad propadneš. Pitaj bilo kojeg privatnika koliko mu familije radi u firmi. Možda 1-2, sigurno ne zapošljava sve.

Shvati da se poslovi ne otvaraju da bi ih eto neko radio nego da se zaradi lova.To je bilo u Jugi, zato je i propala. Prođeš školu pa na poso. Nemoš dobit otkaz pa ide princip "nemoš me tolko slabo platit kolko ja mogu ništ ne radit".

Al moš kenjavit jer trošiš tuđe pare. Da trošiš svoje pare, koje si sam zaradio (državni novac je moj novac) znao bi da ne raste s kruške nego da se cijela firma porađa cijeli mejsec da s zgrane dovoljno za sve. Nema pomoći od susjeda, neće past lova novim javnim dugom, nemreš prodat Inu da bi namirio putne troškove.

I ne nemam problema s javnim govorom. Ali drži se teme i polemike, nemoj po meni kenjavit jer to nema smisla.

Šta misliš da će me šef držat na plaći kad ponestane para? Jel bi ja njega držo? Nebi, kad vidiš da nema druge - fajrunt.

I samo zbog vašeg odnosa prema lovi, koju zapravo rasipate, molim boga da dođe neka čizma ala MMF pa da svima podjeli otkaze. Jer realno nema te forze u državi koja bi sredila javne firme i ove wyksove uprave.

Kad te netko krade, kao što nas krade država, onda želiš da te prestane krast. Tako ja vidim većinu tih zaposlenih u državi. Masu od pol milje ljudi koja me krade svakog dana i zbog kojih moram potegnut da bi i njima stavio kruh na stol, nije briga za moje probleme, pa što bi mene bilo briga za njihove?

Ljepo je bit solidaran na tuđi račun. Slažem se. Al budi malo na svoj pa kmeči.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
protjeran
badmad kaže...

Kako misliš visokih mirovina? Prosječna starosna je oko 2,500 kn. Za nekoga ko je četrdesetak godina uplaćivao u mirovinski fond to i nije visoka penzija.

Nisi u pravu ali zato ne lupam TD bez veze.

2.500 kn je mirovina sa srednjom stručnom spremom osoba koje su radile do 65-e i imaju 40-godina staža.

Vjeruj mi, ne lažem ti, znam.

Nemoj mi samo o "prosječnim starosnim mirovinama".

Old Iggy kaže...

Znači da ih je bilo viška? Na stranu što ste rijedak slučaj u općenito državno financiranim sustavima - nažalost, tamo broj samo raste, ne pada. Realno treba pasti jako puno.

nije istina i imaš krive informacije koje vam nameću Index.Hr. Jutarnji list, ma i Večernji list (da ne budem konzerva).

Ti pojedini glumpavi novinari raspolažu s malo informacija a što danas čovjeku treba ?!

Informacija, pa makar bila i bez veze, neprovjerena informacija, glavno je da ti; kao novinar zadovoljiš urednika da ne bi dobio otkaz.

ivan dragi kaže...
ivan dragi kaže...

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

NHF Budokai ali imam dojam da je tebi ovo što pričam SF. Ja vjerujem da svatko tko radi u državi (da skratim izraze - odnosi se na sve uprave, administracije..) vjerojatno i zaradi svoj novac.

Tu nema polemike - tko radi treba dobit i plaću. Uvjeren sam da radiš pošteno i korektno i da bi svaki poslodavac bio zadovoljan tobom.

Ali ono što ti, ni itko od mojih frendova koji rade za državu ne razumijete je slijedeće.

Kada privatnik nema para - zatvori bravu. Objesi kopačke o klin. I NIKOGA nije briga. Tebe to boli kao i špranja u šapi malog mede koji se penjo na drvo po još malo meda. I mene vjerojatno. Nismo bezosjecajni ali realno se ne ubijamo zbog toga previše. Imamo dosta svog posla.

To nije samo tvoja frustracija Dragi Ivane, već i moja.

Što misliš, da ne bih bio sretan da je u proizvodnim djelatnostima zapoleno tri puta više ljudi nego u javnom i državnom sektoru odn. ustanovama ?!

Ne boli me kao "špranja u malog mede", nego sam dovoljno sazrio i znam što znači biti bez posla, znam što znači kad troje iz obitelji rade u istoj tvornici i tvornica ode u k.....

Iz Osijeka sam, i znaš li koliko je proizvodnih tvornica poslije rata masakrirano u Osijeku  ili tzv. privatizacijom ili realnošću, jer se tržište otvorilo i nije više bilo mjesta za sve .

Žalosno mi je bilo kad sam prije jedno godinu dana kupio šibice za zapaliti svijeću pokojnom ocu u jednoj trgovinici i sa zadnje strane vidim da šibice proizvode Poljaci, a naši uvoze, iako je tvornica šibica Osijek tzv "šibicara" proizvodila šibice za 100 tinjak milijuna stanovnika Europe, SSSR-a itd.

Eto, to me pogodi, a naročito kad sam okrenuo kutiju šibica na prednju stranu a na fotki Josip Broz-Tito.

Netko nas dobro zay..... {#}

★OMG! 了不起 NISPE !
13 godina
neaktivan

Ok, moguce da se ponekad ucinim ko trol - svima se događa, moja isprika zbog toga

al neda mi se citati ove enciklopediske tekstove i zamarati se sa time. Barem kazem kako je, poz.

17 godina
Budokai kaže...
nije istina i imaš krive informacije koje vam nameću Index.Hr. Jutarnji list, ma i Večernji list (da ne budem konzerva).

Ti pojedini glumpavi novinari raspolažu s malo informacija a što danas čovjeku treba ?!

Informacija, pa makar bila i bez veze, neprovjerena informacija, glavno je da ti; kao novinar zadovoljiš urednika da ne bi dobio otkaz.

...

Ne boli me kao "špranja u malog mede", nego sam dovoljno sazrio i znam što znači biti bez posla, znam što znači kad troje iz obitelji rade u istoj tvornici i tvornica ode u k.....

Iz Osijeka sam, i znaš li koliko je proizvodnih tvornica poslije rata masakrirano u Osijeku  ili tzv. privatizacijom ili realnošću, jer se tržište otvorilo i nije više bilo mjesta za sve .

Da, eto, svi imamo informacije iz krivih izvora... Novine, državni zavod za statistiku, vlada, sindikati, čak i ja pored zdravih očiju i skoro 25 godina rada s državom ne vidimo to...

Da, imaš informacije kako je otpušteno bar 30% ljudi? Bit će da su to oni što se nisu ni pojavljivali na poslu...

Sindikati u biti traže smanjivanje broja zaposlenih i visine plaća...

Referendumi se potpusuju za, a ne protiv monetizacije autocesata...

Branitelji u biti traže znatno smanjivanje prava kako bi bili država koja manje izdvaja za bivše branitelje nego za obranu...

Država i javna poduzeća su u biti ekstremno efikasni i nema nepotrebnih ili pretjeranih troškova...

Svi mi znamo kako je ostati bez posla - netko iz osobnog netko iz bliskog iskustva. Troje iz iste obitelji u istom poduzeću? Samoubojstvo iz zasjede.

I da, i ja sam napola iz Slavonije. Znam kako je. I ne može biti bolje dok se država drastično ne promijeni.

17 godina

Nije drzava kriva perse, mislim da se pod broj jedan mora promijeniti mentalitet koji na ovim podrucjima stoji nekako ovako: "Zajebi i brata ako treba, samo da ubodes koju kunu. Ne razmisljaj kako ce ti biti sutra, bitno je sada i odmah".

Rvat katolik!
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Nije drzava kriva perse, mislim da se pod broj jedan mora promijeniti mentalitet koji na ovim podrucjima stoji nekako ovako: "Zajebi i brata ako treba, samo da ubodes koju kunu. Ne razmisljaj kako ce ti biti sutra, bitno je sada i odmah".

Bivši šestogodišnji prijatelju. {#}

Eto, ja takav nisam a vjerojatno ni ti: A, i psiholozi kažu "živi dan po dan" ne razmišljaj previše o budućnosti niti se vraćaj u prošlost jer su to triggeri za stres.

Koja su to "ova područja". ?

Austrija, Slovenija, Mađarska ?! Ili ?

U suštini se slažem s tobom.

No, evolucija je zayebana stvar. Dok mi prihvatimo germanski mentalitet ponašanja više "nas s ovih područja" neće bit. ;)

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 11:44 (Budokai).
14 godina
protjeran
Old Iggy kaže...

Da, eto, svi imamo informacije iz krivih izvora... Novine, državni zavod za statistiku, vlada, sindikati, čak i ja pored zdravih očiju i skoro 25 godina rada s državom ne vidimo to...

Da, imaš informacije kako je otpušteno bar 30% ljudi? Bit će da su to oni što se nisu ni pojavljivali na poslu...

Sindikati u biti traže smanjivanje broja zaposlenih i visine plaća...

Referendumi se potpusuju za, a ne protiv monetizacije autocesata...

Branitelji u biti traže znatno smanjivanje prava kako bi bili država koja manje izdvaja za bivše branitelje nego za obranu...

Država i javna poduzeća su u biti ekstremno efikasni i nema nepotrebnih ili pretjeranih troškova...

Svi mi znamo kako je ostati bez posla - netko iz osobnog netko iz bliskog iskustva. Troje iz iste obitelji u istom poduzeću? Samoubojstvo iz zasjede.

I da, i ja sam napola iz Slavonije. Znam kako je. I ne može biti bolje dok se država drastično ne promijeni.

Eh, i ti si star poput mene. {#}

Sindikati gledaju svoju guzicu i ne znam kad su zadnji put u bilo kojem sindikatu održani izbori za predsjednika nekog sindikata.

Već dvadesetak godina se vrte iste face i nije mi jasno kako se članstvo ne pobuni ?!

Kad si vidio na TV-u ili pročitao članak da se održao izbor/reizbor za predsjednika sindikata (bilo kojeg).

Sve dosadašnje Vlade su što se tiče demokratskih izbora mila majka, u odnosu na "mafijaške" odnose u velikim sindikatima.

Svi Veliki sindikati su krivi za stanje u državi kao i sama; od (´90) bilo koja Vlada RH.

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2014 11:55 (Budokai).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice