Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.309.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

login

samo kako bi dao Dragi TU za izvrsno napisan post s kojim se u potpunosti slažem i na kojem mu se zahvaljujem, hvala Drago

logout

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?

Hehe, slažem se, odličan post. Inače, čak i način oblačenja simbolizira remnante srednjeg vijeka. :P

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina

-ja mu nedajem TU, jer ne želim oko vjerskih tema... (samo malim slovima tu).

.. nego u svezi sveze, baš su im cool one crvene cipelice. Ne da su iz mračnog srednjeg vijeka, nego neka parodija kako već Mel B. zna raditi. Dal' na 15, ispravak 10 zapovijedi, dal na its nice to be a king.. tajice, ... konkave su upravo nešto takvog.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 14:12 (ihush).
17 godina
neaktivan

Crkva je i anticrkvena, samo ustrojstvo je teški grijeh.

No, možemo se za trenutak zabaviti oratorstvom naše Vlade.

Milanović o opasnim kemikalijama:

Sjećam se kada su me na prvoj košarkaškoj utakmici poslali po vodu. Lijepo je biti dio tima, zajednice. Baš sam bio ponosan. Praktički su me molili. "Luka odi po vodu!", vapila su njihova žedna usta. Tako sam bio sretan.

Kako bi se osjećao da sam nosio tekućinu koja može progristi bocu, šaku, mene i pod na kojem stojim? Osjećao bi se hrabro i ponosno i sretno jer sam dio tima! Zajednice! I to kakve! Međunardne Zajednice!

Sudjelovanjem u zajednici nismo više "Slučajna Republika" (Jer jako volimo prefiks SR - samo više nismo Savezna već Slučajna Republika Hrvatska), već smo "Ozbiljna Država":

-Ozbiljne države, turističke države, ozbiljnim pitanjima pristupaju ozbiljno, napominje premijer dodajući da na reputaciju države itekako utječe njezina ozbiljnost i organiziranost.

Zoran "Zoki" McMlanović - dugometražna igrana tragikomedija sa elementima drame - "Umri ozbiljno - ozbiljniraj ozbiljnije"

Milanović o ministru u Vladi

Znate on je toliko stručan i sposoban i skroman da smo ga morali veslom tjerati na Bali kako bi sudjelovao na konferenciji na kojoj se odlučuju važne stvari.

Ako je važno - zašto tjeranje veslom? Ako je skupo da se veslom tjeralo - zašto se išlo?

Jakovina - Ministar čija je žena iskoristila njegovu poziciju kako bi postala relevantna političarka, možda je vrijeme da on oženi nju kako bi postao relevantan političar - barem da složi 3 jednostavne rečenice o svom poslu.

Ministre kako komentirate svoj skupi posjet Baliju. Zašto ste išli tamo?

- Znate kada je HDZ krao svi su šutjeli, gdje su bili tada.

Ministre, bili ste na konferenciji Turističkih Trgovinskih organizacija, možete li nam reći kakvi su turistički trgovinski trendovi vezani za poljoprivredu planirani za slijedeću godinu?

Ministre, kako mislite provesti Božićne blagdane, naime vaša žena je rekla da će biti zauzeta obavezama u Europarlamentu, pa će blagdani biti kraći?

Ministre, Dinamo je rekordnim brojem golova pobijedio Hajduk u prošlotjednom derbiju na Maksimiru. Kao navijač Hajduka kako komenirate utakmicu?

(vidim da sam gore stavio turizam umjesto trgovina)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 15:59 (wyks).
17 godina

.. {#} (umjesto TU, idem na prijavi..., možda se može prijaviti za besplatan primjerak BUGa).

eh, šta je nama naša borba dala... da se čak i smijemo RLu, umjesto da se smijemo tv-komedijama. To čak ima smisla, jer HR je poznata po režiserima koji su cjepljeni na humor, naravno, jer svi smiješni likovi su završili u politici (ili u Remetincu).

edit: ništa od BUG, majice, ali ipak ostavi veličinu.. možda nešto iskamčim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 15:03 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

edit: ništa od BUG, majice, ali ipak ostavi veličinu.. možda nešto iskamčim.

A dobio sam već onu Pikard fejspalm majicu kada su djelili onaj kompjuter šta je koštao ko bubreg i pol' jetre.

Hvala na inicijativi.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Crkve će, sve, uvijek biti problem jer su antihumanističke - pretpostavljaju čovjeku svog izmaštanog apsoluta koji im tobože govori kako se valja vladati...

Crkve i crkvena hijerarhija te njihova način rada ostatak je despotskog tiranskog doba koje seže do brončanog doba, u doba čak i prije feudalizma i nisu kompatibilne s humanizmom koji nam u zapadni svijet stiže s renesensom i kasnijim francuskim enciklopedistima.

Ovo neznam kako si povezao s problemom u Crkvi? (antihumanizam i hijerarhija)

Ako pretpostavimo da u moderno doba (euro-američka demokracija) čovjek ima izbor*, nije li to zapravo kontradiktorno? Odnosno koliko je to različito od bilo koje druge ljudske hijerarhije (zapadne)?

Gledano kroz time/space prizmu, zapravo je kršćanstvo - filozofski - veoma humanistički orijentirano (po tadašnjim standardima, doduše slabo je updejtano) jer njihov Bog nije samo omnipotens iz vatre/oblaka/sunca/zraka koji živi u svevremenu već je kroz Isusa to približeno čovjeku samim činom spajanja do tada samo "duha", i od tada - "mesa" u jednom vremenskom periodu. Gledano na čovječanstvo nakon toga, ne dijelimo đaba godine prije i poslje krista. O utjecaju na čovječanstvo se nema šta puno raspravljati. Bez ocjena (Dobro/loše), sam utjecaj je enorman i gotovo neusporediv s ijednim drugim događajem u povijesti koliko god bio izmišljen.

Ovo o svinjetini i petku je glupo shvaćat doslovno, ako uzmeš da u pustinji fakat nije dobro jest svinjetinu jer baš i nema vode okolo po pustinji (da ne kažem di bi uopće pakovali zaklanu svinjetinu u to vrijeme osim u nekakve slanine - sol da se ne ucrva) zapravo je to i logično. Također su i ostali "običaji" prešli iz naroda (korizma, božić, uskrs..), ne iz direktive crkve u narod (pisao sam jednom tekst o datumu božića). Tu je također priča o stvaranju svijeta (nastala u Babilonskom ropstvu) koja, da bi zaštitila narod u ropstvu, kaže da se Bog 7. dan odmorio (sabat). Nije to izmišljeno eto tad bezveze.

Također, zamisli da su se bez zaštite svi hebali ko zečevi, pa ljudi bi crkavali od sifilisa (i ostalog) svaki dan (sa higijenske strane za to doba je brak ok, izostavljanje istog bi bilo glupo), da ne kažem koliko bi žena pobili/silovali/oteli/.. da nisu potvrdili (već postojeći - prsten recimo potjeće od Prometeja) instrument braka. Sama Djevica Marija je kao simbol - kult štovanja žene deset koraka naprijed za jedan patrijarhalni svijet tog doba. Mnogo toga nije ništa novo, samo su sve strpali u jednu knjigu i napravili copyright.

Ugl, veliki je to iskorak naspram svih "imaginarnih" sustava. Ovdje je bog tu, čovjek, koji pati kao i svaki random čovjek. Koliko god priča bila izmišljena, sama teorija je veliki korak naprijed upravo u humanističkom smislu jer gura čovjeka u glavni(ji) plan. Čovjek nije samo "lutka na koncima" (Homer) kojom upravlja neko božanstveno biće već ima pravo vlastitog odabira. Za doba prije 2000 godina, sasvim ok.

Ovo da je hijerarhija ostatak despotsko - tiranskog doba. Nije li svaki sustav vlasti zapravo ostatak iz despotsko tiranskog doba - prikladno prilagođen time/space dobu? Narod bira od uvijek*. Tako ovdje vjernik "bira" Crkvu bez obzira na sve loše u crkvi. Gotovo jednako kao što narod bira oligarhe (elitu) koji participiraju u vlasti (koja donosi odluke). I jednako imaš ritual izbora. Od već predefiniranih odabranika (oligarha) mi kroz ritual demokracije biramo jednog od njih (SDP ili HDZ - od kojih ni jedan nije izašao iz naroda već iz elite), kao što kroz ritual mise odobravamo/ne odobravamo rad crkve. I u jednoj i u drugoj hijerarhiji je teorija jedno, praksa drugo.

*Kažem, narod bira no da li odlučuje? Jednako vjernik bira ali ne odlučuje.

*Ako pogledamo unazad koliko povijest pamti, u okolici +/- 1000km, takav oblik vlasti postoji od pamtivjeka. To što mi to zovemo demokracijom jer imamo ritual izbora ne znači da su izbori potvrda demokracije. Demokracija (Platon) bi po definiciji davala jednaka prava svakom pojedincu da participira u vlasti (odlukama) ukoliko bude izabran, za razliku od ove EU-USA demokracije gdje se takav pokušaj u praksi cinički ismijava, zatire, i uvijek biramo (ne samo mi) nekog iz elite. Pod elita, osim očitog mislim na stranačku utabanjanu mašineriju, sredstva, naklonost medija, strukturu, gdje taj "slobodni pojedinac - zastupnik" gotovo ništa ne odlučuje već slijepo prati upute voljenog vođe ili stranačke politike (zapravo mi je zapanjujuće da svih 80+/- ljudi potrebnih za vlast (i odluke) ima identičan stav baš o svemu)

.

Kako se to razlikuje od CK? Politbiroa? Kraljevanja Luja 14? Cezara? Imaš moćne ljude (senator, princ, grof, predstavnik komiteta, zastupnik...) koji jednako odlučuju kao i danas, skupe se u nekoj zgradi s oznakama države i dižu ruke (ili ne dižu) kako im gazda kaže, ajde eto upgrade na Democracy 2.0 bi bio da mirnim putem ipak možeš izabrat A ili B svake 4 godine.

Dakle ako gledamo da narod ima vlast koju zaslužuje (što je zapravo glupo jer ispada da smo loš narod - tu skrećemo u neke ubermenš sfere jer po ovome su Norvežani ili Islanđani bolji narod jer imaju vlast koja je bolja od naše - zar smo loši ljudi? Što onda odlučuje hoće li vlast biti dobra ili ne?! Genetika? Rasizam? Dokle smo god "zli" imat ćemo lošu vlast?), onda i vjernici imaju crkvu kakvu zaslužuju jer u obje hijerarhije narod malo što bira - zapravo samo odobrava. Kao što bi/nebi odobravao i kroz svako doba od prije. Pa u Rimu se svodilo na to, imaš neku elitu, i ako ih narod dovoljno odobrava - opstaju (kruha i igara - doduše naš narod nema ni kruha ni igara pa bi, da smo u Rimu, već dobili boljeg vođu), ako ne - pojavi se netko s malo više odobravanja, međusobno ratuju i dođe taj novi.

Kad jedna institucija postoji u ovom ili onom obliku skoro 2 milenija uz sve svjetske sile i carstva, neslužbeno broji oko 2-3 milijarde (mada je realno manje) članova, uz zavidne ekonomske rezultate - da budemo iskreni ne vidim da imaju neke probleme unutar strukture ili hijerarhije. Očito je problem u ovima što odobravaju, eliti je sasma ok.

Po tome nije problem crkva (elita) već ljudi koji to odobravaju 2 milje godina +/- kusur.

Ovo nije replika, zapravo pitam za pojašnjenje, jer je očekivano da narod ne voli biti kriv za ništa. Lakše je eliti dat tu ulogu da odlučuju pa nam je uvijek netko drugi kriv (udba, hdz, vlada, crkva, bog, vrag,...) pa ne vidim što je tu problem kad narod baš tako želi.

{#} edit, sad tek vidim koliki je tekst..{#}

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 19:34 (ivan dragi).
15 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

Po tome nije problem crkva (elita) već ljudi koji to odobravaju 2 milje godina +/- kusur.

pa ja ne bih rekao da je stvar odobravanja.. prije bi rekao pasivnosti, nedostatka muda, pravog rješenja i inicijative.

velikoj većini je najbitnije da preživljavaju i da ih se pusti da su na miru unutar vlastitih 4 zida.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 19:53 (nine).
17 godina
neaktivan
ivan dragi kaže...

{#} edit, sad tek vidim koliki je tekst..{#}

Tekst je vrh!

SVAKA TI ČAST I SLAVA na tako divno sročenom izlaganju.

Ako ikad smognem snage da prikoljem jangnje, ovim putem te obavještavam da si pozvan na gozbu jaganjčevu.

{#}

“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
17 godina
neaktivan
The Man kaže...

Tekst je vrh!

Dok se god Crkva postavlja iznad čovjeka i naroda, dok svoju moć održava isključivo jer je dijelom povijesti zatirala čovjeka, a sada se skriva pod istim onim zakonima koje želi ukinuti, nema pravo na analizu kakvu je Ivan postavio.

I taj modus operandi da kad se njih propitkuje zazivaju prava koja su isključivo plod narodnih borbi protiv oligarha, pa i njih samih, je specifičan svim tradicionalno zadrtim i anticivilizacijskim pokretima, Hrastu, Markićki i Crkvi.

Crkva je najgori Status Quo, onaj koji je takav isključivo jer je takav, koji nema argumenta ZA osim da je tako bilo i da tako treba biti.

Traženje opravdanja u povijesnom razdoblju ne dokazuje ništa, osim da je ljudski um bio nedovoljno razvijen za znanstvenu metodu, pa je parazitirao sa linijom manjeg otpora koja je sa sobom nosila i životinjski trening mrkve i batine. U tom kritičnom trenutku (uzmimo 315. godinu) Crkva je narodu nametnula koliko i za ono vrijeme mali korak naprijed toliko i uteg koji je vukao dva koraka nazad. I sama sadašnja pozicija Crkve uvelike ovisi o potpori ljudi koja bi veoma brzo nestala da pripadanje Crkvi ima ikakvu ozbiljniju obavezu.

Da se uvede Crkveni porez, vjernika ne bi bilo, kao što referendum o pravima manjina nikad ne bi prošao da je potpis odzimao pravo iseljenja.

Vjernik uistinu jest u barem jednoj kategoriji inteligencije nazadan, jer štuje nešto što mu govori da se dobročinstvo nagrađuje umjesto da je poriv za dobročinstvo instinktivan.

Omnipotentno biće je u svojoj suštini nebitno, što je i samo indirektno reklo kada nam je dalo slobodnu volju, čime bi zazivanje za pomoć ili kaznu bilo protivno svrhi čovjeka koju nam je to biće naumilo.

Crkva je morala biti prisiljena na isključivo karitativan rad, koji je reguliran zakonima države u kojoj ona funkcionira.

Vlastelinstvom i aktivnim sudjelovanjem na tržištu kapitala Crkva potvrđuje da je primorana i voljna sudjelovati u narodnim procesima koje nedvosmisleno osuđuje čime negira ne samo vlastitu inspiraciju od strane Omnipotencije već i utjecaj te Potencije na Svijet.

Ono što se tim Status Quom učinilo je da je narod i dalje većinom zaslijepljen nepoštenim sustavom primjerenijim beštiji, iako je stoljećima razvijao sustav koji je postavljen na istinskoj slobodnoj volji, bez utjecaja društva, koji ne zahtijeva oltare, koji ne zahtijeva hijearhiju i koji raste skupa sa društvom jer je u društvu stvoren, razvija se i revidira, koji vjeruje pojedincu da će samostalno stvoriti društvo, koji ne zahtjeva korigiriajući alat koji će odriješivati antidruštveno ponašanje ali zahtijevati pokornost i sljedbu - etika.

12 godina
protjeran

Jedva čekam dan kada će se ljudi "probuditi" i odbaciti Državu, kao što danas odbacuju Crkvu i općenito religiju. Ali bojim se da su samo jednostavno jedno zlo zamjenili drugim. U najreligioznim mjestima na svijetu standard života je jako nizak, isto vrijedi za Državu, što Država ima veću moć, to je standrad života niži.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 21:01 (Anarchist Prince).
18 godina
Anarchist Prince kaže...

Jedva čekam dan kada će se ljudi "probuditi" i odbaciti Državu, kao što danas odbacuju Crkvu i općenito religiju. Ali bojim se da su samo jednostavno jedno zlo zamjenili drugim. U najreligioznim mjestima na svijetu standard života je jako nizak, isto vrijedi za Državu, što Država ima veću moć, to je standrad života niži.

Bez države bi prosječan pojedinac teško preživio.

Što je to "moć" države? Ne vidim loš standard u "najmoćnijim" državama svijeta.

12 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Anarchist Prince kaže...

Bez države bi prosječan pojedinac teško preživio.

Što je to "moć" države? Ne vidim loš standard u "najmoćnijim" državama svijeta.

Bezdržavno društvo nije svako sam za sebe, pa najjači opstaju. Dali država ima monopol nad našom mogućnosti da se socijaliziramo, surađujemo, trgujemo, brinemo jedni za druge i za sebe?

Pa kad je država kao Vegeta, "u sve se mješa" i sve kontrolira.

18 godina

kad se jedne nedjelje vratite s mise, pomolite za ručak, kresnete power na vivax daljinskom, a ono gost "nedjeljom u 2"... Drago

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
Anarchist Prince kaže...

.

Bezdržavno društvo nije svako sam za sebe, pa najjači opstaju. Dali država ima monopol nad našom mogućnosti da se socijaliziramo, surađujemo, trgujemo, brinemo jedni za druge i za sebe?

Pa kad je država kao Vegeta, "u sve se mješa" i sve kontrolira.

Zaboravi na te utopije. U svakoj do sada zabilježenoj takvoj situaciji u povijesti nastao je kaos.

Malo si preveliki utopist.

Nego, koje su to "moćne države siromašnih ljudi"?

18 godina
ivan dragi kaže...
Drago kaže...
Crkve će, sve, uvijek biti problem jer su antihumanističke - pretpostavljaju čovjeku svog izmaštanog apsoluta koji im tobože govori kako se valja vladati...

Crkve i crkvena hijerarhija te njihova način rada ostatak je despotskog tiranskog doba koje seže do brončanog doba, u doba čak i prije feudalizma i nisu kompatibilne s humanizmom koji nam u zapadni svijet stiže s renesensom i kasnijim francuskim enciklopedistima.

Ovo neznam kako si povezao s problemom u Crkvi? (antihumanizam i hijerarhija)

Povezao sam apsoluta (Boga) koji je ispred čovjeka, a ne hijerarhiju, a to čini antihumanizam (Bog ispred čovjeka - antihumanizam). Mislio sam da je to sasvim jasno. 

Ti si povezao antihumanizam i hijerarhiju, a ja sam povezao crkvenu hijerarhiju s bronačnim dobom koje je neuskladivo s idejama renesanse i modernog humanizma. 

Tako da ne znam što bih ti rekao na ostatak posta koji pobija nešto što nisam rekao.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 0:25 (Drago).
18 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Zaboravi na te utopije. U svakoj do sada zabilježenoj takvoj situaciji u povijesti nastao je kaos.

Mislim da je Drago nekad davno spominjao Eskime (kao primjer nekaoticnog uredenja), zimski ljudi su bili u pitanju, to sam siguran.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Mislim da je Drago nekad davno spominjao Eskime (kao primjer nekaoticnog uredenja), zimski ljudi su bili u pitanju, to sam siguran.

Oni imaju znatno ograničene resurse i imaju strahovitu međusobnu ovisnost. Kao i mnoga druga plemena koja su imala potpunu odvojenost od civilizacije.

Iliti, bliži su reznim životinjskim organiziranjima nego klasičnom današnjem društvu.

Današnji čovjek bi s nestankom svega onog što država organizira bio vraćen stoljećima unazad u svim sferama.

18 godina

Oj čoviče vele đavle, daleko ćeš stić

Ali sebe na dvi noge nikad nećeš prić

Kaže Smoje u uvodnoj pjesmi od Malog mista. Dakle, ništa ne ide preko reda, pa tako da - u sadašnjem trenutku je društvo bez okrilja države vjerojatno neodrživo - naći će se neka druga, dobro organizirana i agresivna država koja će tima dati svoj državni okvir, kad već oni sami neće. 

Međutim, komunizam u marksističkoj teoriju jest bezdržavno društvo, ali nastaje tek kada sve države nestanu. 

Još malo stihova (Bandiera Rossa)

Non più nemici, non più frontiere

Sono i confini rosse bandiere

(Nema neprijatelja, nema granica

Granice su crvene zastave)

This space for rent!
18 godina
Old Iggy kaže...
Današnji čovjek bi s nestankom svega onog što država organizira bio vraćen stoljećima unazad u svim sferama.

Govoriš to kao da je to nešto loše :)

Gledam te!
17 godina
torrente kaže...

... gost "nedjeljom u 2"... Drago

- komentira porez na crkvene nekretnine uz ekumensku ili eskimsku toleranciju, kao začin doda neki recept božičnog kolačića od fokine masti s vegetom, to podiže autentičnost sugovornika. Dok mu za reverom značka FCSA... i knjiga kiklopska (poznate spisateljice koja 'posthumno' dobija to važno odličje).

-al neće Aco njega zvat. Prije don.Grubija (onako neki filing).

Old Iggy kaže...
..

-hraniš trolla. Da bar pokuša čitati i/ili razmišljati. Što bez banalne stvari kao smeća ili mobitela (da ne spomenemo 'više' interese). Bolje da mu Drago spraši samilosni metak u čelo avatar.

i jedan LOLasti, tek sad sam naletio na onog mahača za slijepe s Mandelinog sprovoda. Koji lik, warholovski.

18 godina
ihush kaže...

i jedan LOLasti, tek sad sam naletio na onog mahača za slijepe s Mandelinog sprovoda. Koji lik, warholovski.

Onaj tip je megalegenda! Oleg i ja jučer i danas cijeli dan pričamo o tome i ne možemu mu se nadiviti. Obama dolazi s dva jumbo jeta, 500 tjelohranitelja i blokadom zračnog prostora gdje leti, a na pola metra mu dođe schizo koji motaje na ruke "škampić", "ovan", "budala" i tako... ZAKON!

This space for rent!
17 godina
odjavljen
Drago kaže...
ihush kaže...

Onaj tip je megalegenda! Oleg i ja jučer i danas cijeli dan pričamo o tome i ne možemu mu se nadiviti. Obama dolazi s dva jumbo jeta, 500 tjelohranitelja i blokadom zračnog prostora gdje leti, a na pola metra mu dođe schizo koji motaje na ruke "škampić", "ovan", "budala" i tako... ZAKON!

Čekaj, bilo je značenja ili... ?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina

Ne mogu sad naći, ali negdje smo danas pročitali da je tip bezveze mahao rukama, ali da su neki moti bili znakovi za "shrimp", "ram" i tako nešto...

Pokušavam naći, ali mi ne ide.

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

Ne mogu sad naći, ali negdje smo danas pročitali da je tip bezveze mahao rukama, ali da su neki moti bili znakovi za "shrimp", "ram" i tako nešto...

- ma to je statistika kao znaci zodijaka... uvjek 'nešto' znači. Pošto je već radio kao prevoditelj (istina, poslodavka je bila slijepac, paradox nije mogla vidjeti..) postoji teoretska mogućnost da je znao par znakova, možda kao i svi mi, pantomima iz US-basebola, Topguna i ljubavnih filmova. (sad mašem rukama, demonstativno).

(.. i to Drago sad pročita kao, ajd kume, dođi na kozletinu, ponesi karte... ili samo fragmente kao koza-karte.) {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 0:13 (ihush).
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Na Mendelinom pogrebu.

http://www.rawstory.com/rs/2013/12/12/fake-deaf-translator-at-nelson-mandelas-funeral-turns-out-to-be-schizo-with-violent-past/

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
12 godina
protjeran
Old Iggy kaže...

Ono što sam naveo nije utopija, to ljudi inače rade, nije to nešto što smo prisiljeni raditi. Nisam, zapravo mislim da su etatisti uglavnom oni koji su utopisti ("još malo kontrole i evo utopije") i "razmažena derišta" koja su nerjetko pomalo nerealna u očekivanjima koja imaju od vlada, pa kad traže malo više nego što mogu dobiti dobiju po nosu. 

1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Nisu samo eskimi, nego i više od 90% povijesti čovječanstva je anarhističko, postojali su primjeri u Argeniti, Šanjolskoj, Ukrajini, Rusiji, postoje mikronacije, skvotovi, Brazil...

Old Iggy kaže...

Molim te objasni mi ovo.... i na koje se to države odnosi, Egipat koji je bio jedna od prvih država ili na "moderne" države?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 1:55 (Anarchist Prince).
18 godina
This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 9:51 (Drago).
18 godina
Anarchist Prince kaže...

Nisu samo eskimi, nego i više od 90% povijesti čovječanstva je anarhističko, postojali su primjeri u Argeniti, Šanjolskoj, Ukrajini, Rusiji, postoje mikronacije, skvotovi, Brazil...

Tvoje lupetanje je čisti šum u diskusiji. Daj malo čitaj, počni s Bakunjinom, pa onda work your way up, prije nego ovdje kreneš s "predavanjima" na osnovu "informacija" popabirčenih s debilnih autsajderskih sajtova. 

This space for rent!
18 godina
Anarchist Prince kaže...
Old Iggy kaže...

Ono što sam naveo nije utopija, to ljudi inače rade, nije to nešto što smo prisiljeni raditi. Nisam, zapravo mislim da su etatisti uglavnom oni koji su utopisti ("još malo kontrole i evo utopije") i "razmažena derišta" koja su nerjetko pomalo nerealna u očekivanjima koja imaju od vlada, pa kad traže malo više nego što mogu dobiti dobiju po nosu. 

1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Old Iggy kaže...

Molim te objasni mi ovo.... i na koje se to države odnosi, Egipat koji je bio jedna od prvih država ili na "moderne" države?

Joj daj se uozbilji ili nemoj više niš' pisati... kakvi skvotovi i slične gluposti?

Da ne stanu državne usluge za tjedan dana bi RH izgledala kao u Mad Max filmovima, a za mjesec dana k'o područje Černobila.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice