Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.283.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
amater_2 kaže...

.

Samo da ti ne dovede rasnog crnca. {#}

Onda u pitanju ne bi bila šiba već balvan.Smijeh

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
mcf kaže...

Ne znam zasto tu vidis neko veliko nametanje (ili Hush zloupotrebu). Presica i tako nije bila namjenjena za clanove. Srecom, vecina clanova PENa/DHKa zna i sama donjeti svoj sud, i srecom vecina je protiv (slucajno znam, ne pisem napamet).

kome je namijenjena uopće nije relevantno u ovom slučaju, nego u čije ime su željeli iznjeti stavove. željeli su iznjeti stavove društva književnika a ne osobne stavove, i točno tu je Raos u pravu.

jedno takvo društvo se nebi ni smjelo ni trebalo baviti takvim pitanjima. mislim da se tu više radilo o prikupljanju medijske pažnje wannabe književnika poput mani gotovac.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
Ne znam da li negdje postoje takvi brakovi gdje je istodobno dozvoljena i poliandrija i poliginija. Obično je samo poliginija, s tim da su žene u sužanjstvu. 

Gledao sam neki dokumentarac na NatGeo o mormonskim poliginijskim brakovima danas. Izgleda kao žešće sranje za žene i djecu u tim brakovima. Plus što je i ovo što ti kažeš - da ne bi ispalo da se radi jednostavno o muškoj želji za orgijama, jako paze da van braka i prije braka nema nikakvih veza, a u braku isto nema nikakvih orgijanja s više žena odjednom.

Svi izgledaju nesretno i jadno.

E ovo i mene kopka. Pitali me jednom drugari kada sam stao uz pedere, što ako tako neki lupnuti fanatici u điru vjere zatraže da se brak s više osoba ugura u "brak". Tipa 3 žene i 2 frajera. Ili 2 frajera i 1 žena. Vama (ne Dragi nego forumu) je normalno frajer + 2 žene, ali upitno je koliko je svaka ta žena normalna. Kolko ljudi može bit u braku?

Ako smo gledali isto, te žene su kao robovi, a frajeri izgledaju ko manijaci koji su našli načina kako legalno duvat koku - imat 2-3 žene.

Svrstati to u isti koš je glupo, no na pitanje, ako je brak ljudsko pravo, dal kršimo ljudska prava tom seksualnom manijaku i tim munjenim ženama ako im zbranimo brak.

Ako brak nije ljudsko pravo zašto se dve sestre ne mogu vjenčati, i koliko se ljudi može ugurat u isti brak.

To me malo hebe, ja sam za to da svako može sve, al ako brak nije ljudsko pravo već "ekskluzivna zajednica ljudi koji zadovoljavaju kriterije" onda ispada da je ok ako na referendumu prođe da je to ekskluziva za 1 ženu i 1 muškarca.

Kako na ovo gledati?

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina
ivan dragi kaže...

Kako na ovo gledati?

Pojma nemam, ali nakon ove žene, pružam potpunu potporu homoseksualnim parovima.

Ipak se, eto, može promijeniti.

18 godina
Onjegin kaže...

Pojma nemam, ali nakon ove žene, pružam potpunu potporu homoseksualnim parovima.

Dao bi se kladit da se prasi sa Bozanicem, uopce me ne bi cudilo...

Truth in engineering.
15 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Evo jedan odličan članak koji objašnjava posljedice održavanja referenduma o braku i zašto je on ustvari nedemokratski.

U nedjelju će hrvatska demokracija biti likvidirana

Mislim da bi sada svakome trebalo biti jasno zašto se protivnici ovoga referenduma tako žestoko bore da se on ne održi.

Vecini nije jasno jer u protivnom nebi niti morali ici na taj referendum a ovu isfustriranu babu,"u ime obitelji",hrast i takva slicna sranja bi bacili u grabu i zakopali.

twice the pride double the fall
18 godina
Batista kaže...
Onjegin kaže...

Mene bi, ako ima istine o onome što se priča o njemu.

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...
Batista kaže...
Onjegin kaže...

Mene bi, ako ima istine o onome što se priča o njemu.

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 16:34 (dad0r).
17 godina
neaktivan

Ihush je spomenuo osjećaje.

Pa izbili bi žešći neredi kada bi Prvi Muškarac shvatio da mu Čačić (Prvi potpredsjednik Prvog Muškarca) ima adekvatniji alat, kao što bi izbili još veći neredi ako ijedna Muher shvati da provodiš više vremena kod druge hanume.

Ljubomora je jak i destruktivan osjećaj.

Dok također postoji mogućnost da čovjek, zbog današnje organizacije društva, naprosto nije sposoban održavati dva odnosa sa jednakom razinom emotivnosti i involviranosti, što bi značilo da bi jedan čaln odonosa patio, ako ne i sva 3.

Počevši od jednostavnih dijelova zajedničkog života - razgovora, morali bi skupiti sve članove braka da se ispriča što je bilo na poslu, jer više nego manje se trabmo natjerati da uopće išta izustimo nakon dolaska s posla.

Dakako tu je i pravni aspekt braka kao ugovora, dijeljenje imovine bi bio eksponencijalno veći kaos, a djecu uopće neću ni spominjati jer bi ih sveli na kredence (sa 3 žene možeš imati npr. 6 djece, tko polaže pravo na koje?)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 16:37 (wyks).
16 godina
Drago kaže...
Svi izgledaju nesretno i jadno.

Ergo, poliginija je odličan izbor za Hrvate...ništa se ne bi promijenilo {#}

18 godina
neaktivan

Hehehehe.

Jedino je promasen jedan dan.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
odjavljen
Batista kaže...
Onjegin kaže...

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina
neaktivan
nine kaže...

kome je namijenjena uopće nije relevantno u ovom slučaju, nego u čije ime su željeli iznjeti stavove. željeli su iznjeti stavove društva književnika a ne osobne stavove, i točno tu je Raos u pravu.

jedno takvo društvo se nebi ni smjelo ni trebalo baviti takvim pitanjima. mislim da se tu više radilo o prikupljanju medijske pažnje wannabe književnika poput mani gotovac.

"Vodstvo" dhk-a se redovito rotira i predstavlja izbor, tj. volju ostatka drustva. Zajednicki stav drustva i pen-a prema referendumu je dogovoren interno i podrzan od vecine clanova - dakle, to je "sluzbeni" stav drustva, a ne Mani Gotovac ili samovolja predsjednika.

E sad, zasto mislis da se u demokratskoj drzavi clanovi jedne udruge koju sacinjavaju pretezno visokoobrazovani i manje-vise ugledni pojedinci ne bi trebali baviti pitanjima koja se ticu samih temelja ljudskih prava?

No, sve je moguce kod nas, pa i to da jedan australac koji ne zna hrvatski i ne placa porez klice ustaski pozdrav (pardon, stari hrvatski pozdrav, i tajni znak ljubitelja opera) javno na stadionu. E, pa ako moze jedan Joe i njegov brat, mogu valjda i malo pametniji ljudi od njega izrazavati javno svoj stav.

18 godina
mcf kaže...

- danas Raos baca suzavac na druge, "fasisti" prosvjeduju protiv liberalne vlade, a IT forum je postao mjesto gdje se citiraju white power clanci (link) i velica prolupali Raos. Tu i tamo se poziva na linc protiv gayeva. Ne znam sto je sljedece - mozda ujedinjeni bug forumasi u prosvjedima podrske Velimiru Bujanecu... ili lov na one koji znaju procitati koje cirilicno slovo?

Dragi Lastane, sto se...

Na kaj ti to aludiraš jel,Izlanuo se da su Bujanca fakat pobrali zbog neke drogetine to očeš reči pa nisi valjda tak naivan jel?ŠutimNisu njega zbog toga uhapsili iako to tak izgleda, njemu su smjestili( tajming je vrlo bitan i to sve prije mimohoda u Vukovaru) jer je u svojoj emisiji pričal o nekim stvarima o kojima se u hrvatskoj ne smije pričat tj guramo nezgodnu istinu/nepravdu pod tepih vezano za Vukovar to je hrvatska praksa danas.Iako su Bujanca trenutno specifično premjestili može se tak reči, u terminu u kojem je išla Bujica sad ide emisije u istom tonu samo pod nazivom Oluja.  {#}

Jesi ti ikad čuo za termin smješteno ili podmetanje,Šutim očito nisi pa mi onda odgovori šta je ovo dole i zar to nije fino primjer za jednu epizodu Monty Pythona? Jel je ovaj čovjek stvarno bio za smjestit u ludnicu, samo zato kaj je htio ič u EU štrajkat glađu zbog muljaža na koje je htio pokazat a toga kod nas fala bogu ima kolko hočeš? Dakle ajmo zviždača malo u ludnicu da ne pravi frku, i to par dana prije ulaska Hrvatske u smotanu EU jer kad uđemo u EU bit če nam super normalno a burze če bit prazne.{#}{#}

http://www.index.hr/vijesti/clanak/oslobodjen-zvizdac-koji-je-quotpo-nalogu-vlade-smjesten-u-ludnicuquot-/685177.aspx

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
neaktivan
rambox kaže...

Na kaj ti to aludiraš jel,Izlanuo se da su Bujanca fakat pobrali zbog neke drogetine to očeš reči pa nisi valjda tak naivan jel?

O doticnoj spodobi, djecaku-ratniku (tjedan dana civilne zastite u mom kvartu) koji je vec devedesetih imao zgodnih ideja o rjesavanju problema manjina u Hrvatskoj uopce nemam namjeru trositi ni slova vise od ovih par recenica.

Aludirao sam na na njega kao zadrtog ustasoidong talibana. Hebe mi se svejedno jesu li ga uhapsili dok je orgijao i smrkao sa Bolkovicem ili su mu podmetnuli, nije mi se ni dalo pratiti slucaj. Posto sam imao osobnog iskustva sa tim drustvom, pretpostavljam da je ovo prvo.

Za one koji zele znati vise:

"Jasno je za kakvo se rješenje "srpskog pitanja" zalažem: trećinu iseliti, trećinu lojalnih prekrstiti, a trećinu - zločince - poubijati!"

Velimir Bujanec, predsjednik "Mladih desničara", u intervjuu "Globusu" (*naravno, kasnije tvrdi da mu je intervju podmetnut)

http://www.lupiga.com/vijesti/antologija-suvremene-hrvatske-gluposti-tako-su-govorili-nasi-stari  ->f3, search "bujanec"

eod

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 17:25 (mcf).
15 godina
neaktivan
mcf kaže...

E sad, zasto mislis da se u demokratskoj drzavi clanovi jedne udruge koju sacinjavaju pretezno visokoobrazovani i manje-vise ugledni pojedinci ne bi trebali baviti pitanjima koja se ticu samih temelja ljudskih prava?

kaj ti to imaš insiderske informacije o tome što se događa u DHK?

koliko često inače društvo intelektualne elite DHK daje vlastite stavove o silnim hrvatskim egzistencijalnim pitanjima? čini mi se da u glavnom to ne rade.. možda eventualno kroz kojekakve OSOBNE kritike kao npr. Raos što to često zna napraviti, ali ne u ime DHK. zašto bi se inače društvo književnika bavilo time? ne trude se toliko oko promicanja i poticanja kulture, zašto baš sad i to baš ovo?

ali vidiš ova velika medijska pažnja tom svima nama najbitnijem pitanju je natjerala i one najmanje miševe da se izvuku iz svojih rupica u kojima su se do sada skrivali i kažu svoje mišljenje.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
mcf kaže...
rambox kaže...

Na kaj ti to aludiraš jel,Izlanuo se da su Bujanca fakat pobrali zbog neke drogetine to očeš reči pa nisi valjda tak naivan jel?

Za one koji zele znati vise:

"Jasno je za kakvo se rješenje "srpskog pitanja" zalažem: trećinu iseliti, trećinu lojalnih prekrstiti, a trećinu - zločince - poubijati!"

Velimir Bujanec, predsjednik "Mladih desničara", u intervjuu "Globusu" (*naravno, kasnije tvrdi da mu je intervju podmetnut)

http://www.lupiga.com/vijesti/antologija-suvremene-hrvatske-gluposti-tako-su-govorili-nasi-stari  ->f3, search "bujanec"

eod

To šta je Bujanec teški desničar nije uopče bitno,Nevinašce neko je bitno da se kod nas pomeče pod tepih nezgodna istina ili nepravda nanesena Vukovarcima koja do dana današnjeg još nije rješena a kad če bit rješena ne zna se.Kak sam več rekel tajming hapšenja je bitan, to ti sve govori oko Bujanca i njegovog zatvaranja. Vezano za ovog pukovnika kojeg su smjestili u ludnicu, to je zapraov bila još puno gora situacija ili prvoklasni debakl hrvatskih vlasti par dana prije ulaska u EU.

Kad vlast zviždače trpa u ludnicu jel, to onda postaje vrlo ozbiljno ili država rasula bez greške to sigurno.Ali gle čuda taj vrlo nezgodan ovogodišnji slučaj, hm zapravo nikog previše ne dira kolko ja vidim fučkaj ga sad.

Vezano za zviždače u Hrvatskoj, pogledaj samo slučaj Vesne Balenovič i slučaj državne firme INA i kak je ona prošla pa to je užas na kubik.Znači država kak ti poziva da ljudi prijave neke nepravilnosti, a onda te iste zviždače kasnije ostavi na cjedilo dakle ko vas šljivi suma sumarum prava Zona sumraka bez greške.{#}

http://dalje.com/hr-hrvatska/vesna-balenovic-prosvjedovat-ce-ispred-vlade-rh-sve-dok-se-ne-vrati-u-inu/489282

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 17:57 (rambox).
16 godina
Raos ustao protiv medijskog lgbt terora a ustankom pogođeni ostali paf. Pa zar je moguce da je taj covjek koji nicim ne odaje da je klerofasist, nacifasist, ustasoid i fasist zapravo protivnik gejstva? Sto mu se dogodilo? Ma sigurno je prolupao,sto drugo... A covjek je u pravu i svatko objektivan to vidi. P.S. nisam htio reci da je protivnik gejeva nego se to pita prosjecan predstavnik antivjerskog gej aktivista. Po Raosovom izricaju moglo bis e zakljuciti da zaista je antigej ali nekako sumnjam. Prije bih rekao da se radi o njegovom osebujno vulgarnom nacinu skretanja paznje na pravi problem a to je ekstremizam koji pokazuju lgbtovci i njihovi gorljivi pristase.
Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 18:19 (Ezio).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
To šta je Bujanec teški desničar nije uopče bitno,Nevinašce neko je bitno da se kod nas pomeče pod tepih nezgodna istina ili nepravda nanesena Vukovarcima koja do dana današnjeg još nije rješena a kad če bit rješena ne zna se.Kak sam več rekel tajming hapšenja je bitan, to ti sve govori oko Bujanca i njegovog zatvaranja.

Vezano za zviždače u Hrvatskoj, pogledaj samo slučaj Vesne Balenovič i slučaj državne firme INA i kak je ona prošla pa to je užas na kubik.

Ili lapdraš ,ili imaš neke insajderske informacije iz MUP-a? Dakle ,kaj je u pitanju?

Dotična spodoba nije nikakav desničar ,zviždač ,niti borac za slobodu i pravdu ,nego klinički slučaj koji je sada samo završil na ''zasluženom odmoru''.
(odmoru nas gledatelja od njega)

A Vesna Balenović je jaaako dobro unovčila svoje zviždanje i uopće joj nejde loše ,koliko vidimo. Dobro izgleda ,dobro se drži i svugdje se miješa (ko i Vegeta).

Samo se još nije javila oko ovog refernduma ,što je čudno.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 22:21 (kizo2703).
18 godina
kizo2703 kaže...
rambox kaže...
To šta je Bujanec teški desničar nije uopče bitno,Nevinašce neko je bitno da se kod nas pomeče pod tepih nezgodna istina ili nepravda nanesena Vukovarcima koja do dana današnjeg još nije rješena a kad če bit rješena ne zna se.Kak sam več rekel tajming hapšenja je bitan, to ti sve govori oko Bujanca i njegovog zatvaranja.

Vezano za zviždače u Hrvatskoj, pogledaj samo slučaj Vesne Balenovič i slučaj državne firme INA i kak je ona prošla pa to je užas na kubik.

Ili lapdraš ,ili imaš neke insajderske informacije iz MUP-a? Dakle ,kaj je u pitanju?

Dotična spodoba nije nikakav desničar ,zviždač niti borac za slobodu i pravdu ,nego klinički slučaj koji je sada samo završil na ''zasluženom odmoru''.
(odmoru nas gledatelja od njega)

A Vesna Balenović je jaaako dobro unovčila svoje zviždanje i uopće joj nejde loše ,koliko vidimo. Dobro izgleda ,dobro se drži i svugdje se miješa (ko i Vegeta).

Samo se još nije javila oko ovog refernduma ,što je čudno.

Pa oko Bujanca ti je sve čisto da,Izlanuo se isto tako kao što je sve čisto oko onog pukovnika zviždača kojeg su smjestili u ludnicu.Iako to nikako nisu iste situacije jel, no taktičko podmetanje je itekako vrlo slično samo pričekaj dok ovaj Bujanec izađe iz pritvora a izači če sigurno bez greške.Smijeh

Ako je tebi gospa Balenovič dobro prošla,Šutim zato kaj ok izgleda i nije skroz propala onda se ja pitam di ti živiš možda u Sloveniji jel iako znam da živiš u Hrvatskoj?Smijeh

Slučaj Balenovič je klasičan primjer debakla hrvatskog pravosuđa, i pravde kod nas dakle posebno za zviždače=fučkaš zviždače ili pravda i hrvatsko pravosuđe=Septička jama i to je to.{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 19:11 (rambox).
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Pa oko Bujanca ti je sve čisto da,Izlanuo se isto tako kao što je sve čisto oko onog pukovnika zviždača kojeg su smjestili u ludnicu.Iako to nikako nisu iste situacije jel, no taktičko podmetanje je itekako vrlo slično samo pričekaj dok ovaj Bujanec izađe iz pritvora a izači če sigurno bez greške.Smijeh

Još jedamput: imaš li dokaz za svoje tvrdnje ili je to sa ''jedinog objektivnog'' Dnevno.hr? {#}

Jel ,nemreš bilivit: njemu svaki put netko nešto podmeće - malo bijelo (već drugi put!!) ,pa malo izjave (Globus 1994):

“Jasno je za kakvo se rješenje srpskog pitanja zalažem: jednu trećinu iseliti, jednu trećinu, lojalnih, prekrstiti, a jednu trećinu, zločince, poubijati.”

To je isto podmetnuto?!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 20:16 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
pa malo izjave (Globus 1994):

“Jasno je za kakvo se rješenje srpskog pitanja zalažem: jednu trećinu iseliti, jednu trećinu, lojalnih, prekrstiti, a jednu trećinu, zločince, poubijati.”

To je isto podmetnuto?!

"Nećemo dozvoliti da Hrvatska postane kolonija nekih crnčuga!"

"Imamo povjerenja u hrvatsko pravosuđe i drago nam je da sudac ima isto prezime kao i Maks Luburić."

"Volim ponavljati ono što su govorili naši djedovi ustaše: Bog na nebu, hrvatski narod na zemlji. Ja još dodajem - Jasenovac između. Mislim na Jasenovac kao simbol, mjesto gdje će završiti svi protivnici hrvatske države."

Nađe se svašta po internetu, a samo je ova zadnja iz tog "podmetnutog" Globusa.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina

Stvarno mi nije jasno kako se divite Raosu, čovjeku koji očito ima zdravstvenih problema. On je i dano prije iskazivao homofobne stavove, ali je bio zdrav i nije nikoga fizički napadao.

Međutim, ovo što je uradio u PEN-u nema veze s političkim stavom nego sa stvarnim problemima. On je tamo došao visoko ekscitiran i uplašen, vjerojatno i nesvjestan posve stvarne situacije - prijetio je bez veze još u prostorijama Društva suzavcem tko god mu se "približi na više od jednog metra!" što je totalni idiotizam, a k tome je bio i uplašen, za one autiste koji nisu u stanju procijeniti nečije stanje na osnovu mimike lica. 

Predragu Matvejeviću koji ima 81 godinu vikao je "puši k...", Nadeždi Čačinovič (65 godina), doktorici filozofije, profesorici na fakultetu i uopće osobi koja ga stvarno ničim nije uvrijedila jedno je pet puta rekao "Baba, kuš!" i tako u tom stilu. 

Razumijete li vi kojima to imponira ("jedino je pretjerao sa suzavcem...") čemu se divite? Kliničkoj bolesti i totalnom divljaštvu?

Je li vam jasno da Raos nije svoj čovjek? Kada je prije desetak godina Malnar na nekom tulumu u njegovoj "Pešći" udario tipa šakom, Raos je zvao policiju, svjedočio protiv njega i zgražao se Malnarovim fizičkim nasiljem (s pravom).

A on je sam sada ovdje bio nasilan, verbalno, a na kraju i fizički (usput - debil je svatko tko misli da je suzavac i CS neopasan - Jasen Drnasin http://www.index.hr/vijesti/clanak/umro-jasen-drnasin/333473.aspx je od CS spreja pao u anafilaktički šok i na koncu dočekao moždanu smrt i skinut je s aparata jer je bio biljka). Pošpricao ljude ni krive ni dužne koji su ga pustli da priča svoje, a oni se sami izmjestili iz vlastitih prostorija, ali mu ni to nije bilo dosta. Zato jer to nije Raos od prije deset godina, nego bolestan čovjek. Vama je to "izvrsno!".

Vi ste divljaci i gadovi, svi koji se divite takvom ponašanju i vi ste razlog i gorivo divljaštvu koje je postalo norma, a ne eksces u ovom sve glupljem društvu. 

This space for rent!
18 godina
kizo2703 kaže...
rambox kaže...

Još jedamput: imaš li dokaz za svoje tvrdnje ili je to sa ''jedinog objektivnog'' Dnevno.hr? {#}

Jel ,nemreš bilivit: njemu svaki put nešto podmeće - malo bijelo (već drugi put!!) ,pa malo izjave (Globus 1994):

To je isto podmetnuto?!

Ti bi crno na bjelo jel onda čekaj i dalje,Izlanuo se no po logici stvari tu je sve jasno ako imaš malo logike jel odmah je sve prilično jasno no ako je nemaš kaj ti ja mogu ništa.Dakle ne hodati okolo očiju širom zatvorenih, i ne skreči sa teme jer nisi odgovoril na slučaj Balenovič jel ona još uvijek dobro prošla ili šta hrvatska je još usput možda i pravna država jel?Smijeh

Pusti ti sad Bujančeve bedaste izjave to stavi po strani,Nevinašce več ocijeni određenu trenutnu situaciju koja je vrlo mutna bez greške kažem ti samo pričekaj dok izađe iz pritvora.Opet ništa ne komentiraš trpanje u ludnicu ili vrhunsko podmetanje, onom hrvatskom pukovniku pa to ti je još gore od Bujančeva slučaja bez greške iako tak ne izgleda na prvi pogled.{#}

17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Zato jer to nije Raos od prije deset godina, nego bolestan čovjek. Vama je to "izvrsno!".

Vi ste divljaci i gadovi, svi koji se divite takvom ponašanju i vi ste razlog i gorivo divljaštvu koje je postalo norma, a ne eksces u ovom sve glupljem društvu. 

Ni tada već nije bil ''svoj'' samo se to još nije vidjelo u tolikoj mjeri.

Čemu se ti čudiš? Ja svakodnevno viđam lobotomiziranu balavurdiju kojima su ovakav Raos ,Mamić i Bujanec (i slični) uzor.

rambox kaže...
Ti bi crno na bjelo jel onda čekaj i dalje,Izlanuo se no po logici stvari tu je sve jasno ako imaš malo logike jel odmah je sve prilično jasno no ako je nemaš kaj ti ja mogu ništa.Dakle ne hodati okolo očiju širom zatvorenih, i ne skreči sa teme jer nisi odgovoril na slučaj Balenovič jel ona još uvijek dobro prošla ili šta hrvatska je još usput možda i pravna država jel?Smijeh

Pusti ti sad Bujančeve bedaste izjave to stavi po strani,Nevinašce več ocijeni određenu trenutnu situaciju koja je vrlo mutna bez greške kažem ti samo pričekaj dok izađe iz pritvora.Opet ništa ne komentiraš trpanje u ludnicu ili vrhunsko podmetanje, onom hrvatskom pukovniku pa to ti je još gore od Bujančeva slučaja bez greške iako tak ne izgleda na prvi pogled.{#}

Znači ,nikakvih dokaza nemaš i sve je na razini rekla - kazala?

Logika i ove tvoje izjave?! Daj molim te. {#}

Bujančeve izjave nisu bedaste ,nego opasne. Jel ,on je (nažalost) javna osoba ,ali je istodobno potpuni luđak.

Ne ,ne komentiram nešto bez poznavanja backgrounda.

Ni ti nebi trebal. Ovak samo ispadaš smiješan.

18 godina
mcf kaže...

Ne znam zasto tu vidis neko veliko nametanje (ili Hush zloupotrebu). Presica i tako nije bila namjenjena za clanove. Srecom, vecina clanova PENa/DHKa zna i sama donjeti svoj sud, i srecom vecina je protiv (slucajno znam, ne pisem napamet).

Jedino sto su htjeli sa presicom je iznjeti svoj stav - to jest, pomoci pridobijanju kojeg glasa na referendumu. Nametanje? Zloupotreba? Pa, u istoj mjeri kao jucerasnji koncert na trgu, javni istup Trbovicke ili Linica - i njihovi kontra pandani poput crvke, Mamica, Stimca, Karamarka (sve divni obiteljski ljudi) i slicno.

Ali onda zloupotrebom ili nametanjem mozemo prozvati svaki drugi istup ili komentar neke javne osobe ili udruge. Da donekle i mozemo. A kad takve istupe krenemo zatirati suzavcem i nasiljem, to postaje fasizam. Svejedno jel' suzavac bacen na Matvejevica ili Mamica.

Kako jedno takvo drustvo uopce moze imati takav stav? Tebi bi bilo normalno da sutra sazovu presicu jer podrzavaju katolike iako imaju par muslimana/ateista u Drustvu? Pa onda da sazovu presicu sa stavom da vole sarmu, iako 30% clanova ne voli kiseli kupus? Ocito to nije stav drustva jer se jedan clan drustva ne slaze sa stavom, i ko zna koliko njih. Ako se nekolicina clanova slaze sa tim, sto se nisu pridruzili stozeru za LGBT prava ili kako se vec zovu oni sto glasaju Protiv. Odakle njima pravo govoriti u ime svakog clana?

Sto se tice suzavca i "stila", taj lik je oduvijek poznat kao vulgaran, skandalozan i pomalo lud. Nitko ga ne brani zbog tog postupka. Ali, shvacam njegov motiv i slazem se sa njegovim prosvjedom, ne slazem se sa nacinom na koji je izveden. 

@Drago: nitko nije rekao da se slaze sa nacinom na koji je Raos reagirao. Kao sto rekoh, lik je puko i oduvijek je bio ekscentrican, skandalozan i attention seeker. Slazem se sa porukom koju je (na krivi nacin) poslao.

EDIT 2: i opet ni nije jasno kako se opet dize prasina oko ovakvih sran.ja a nikoga ne boli kita sto nam drzava ide u lijepi ovi-oni, sto svaki dan 1000 ljudi gubi posao, sto se kriminalci izvlace uz minimalne i nikakve kazne. To je nebitno. Bitna je stvar koja se tice mozda 5% pucanstva. A ovih 350 000 na birou i njihove familije ko yebe. Njima ne treba referendum.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 22:18 (tnakir).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kako jedno takvo drustvo uopce moze imati takav stav? Tebi bi bilo normalno da sutra sazovu presicu jer podrzavaju katolike iako imaju par muslimana/ateista u Drustvu?

EDIT 2: i opet ni nije jasno kako se opet dize prasina oko ovakvih sran.ja a nikoga ne boli kita sto nam drzava ide u lijepi ovi-oni, sto svaki dan 1000 ljudi gubi posao, sto se kriminalci izvlace uz minimalne i nikakve kazne. To je nebitno. Bitna je stvar koja se tice mozda 5% pucanstva. A ovih 350 000 na birou i njihove familije ko yebe. Njima ne treba referendum.

Osim Aralice i Hitreca (koji nisu ni članovi ,koliko se sjećam) ,čisto sumnjam da ostatak društva ima nešto protiv.

EDIT 2: da ,u pravu si - nama rvatima je očito samo bitno tko je pravi ,a tko krivi hrvat (Vukovar) i ko se s kim yebe.

Ali je činjenica ,i to je danas Markićka otvoreno priznala ,da je cilj UIO uvođenje neravnopravnosti u sam temelj države - Ustav.

I na temelju toga će ubuduće dizati ustavne tužbe i ponovno tražiti nekakve referendume u skoro vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 22:33 (kizo2703).
18 godina
kizo2703 kaže...

1. Osim Aralice i Hitreca (koji nisu ni članovi ,koliko se sjećam) ,čisto sumnjam da ostatak društva ima nešto protiv.

2. EDIT 2: da ,u pravu si - nama rvatima je očito samo bitno tko je pravi ,a tko krivi hrvat (Vukovar) i ko se s kim yebe.

Ali je činjenica ,i to je danas Markićka otvoreno priznala ,da je cilj UIO uvođenje neravnopravnosti u sam temelj države - Ustav.

I na temelju toga će ubuduće dizati ustavne tužbe i ponovno tražiti nekakve referendume u skoro vrijeme.

1. Ma uopce nije bitno. Da je jedan od njih 1000 protiv, drustvo se nema pravo izjasnjavati za sve njih.

2. Ma samo budalama nije jasno da ta zena ima druge motive, samo sto su ovi najglasniji Hrvati i najvece budale koji ne vide dalje od vlastitog nosa i koji nisu sposobni sami izvuci neke zakljucke, vec uzimaju ideje grupa sa kojima se identificiraju (u ovom slucaju rvata katolika) jer nemaju kapaciteta shvatiti neke stvari. Dakle - prosjecan Hrvat... i nije za pohvalu :)

Rvat katolik!
18 godina
tnakir kaže...

Kako jedno takvo drustvo uopce moze imati takav stav? Tebi bi bilo normalno da sutra sazovu presicu jer podrzavaju katolike iako imaju par muslimana/ateista u Drustvu? Pa onda da sazovu presicu sa stavom da vole sarmu, iako 30% clanova ne voli kiseli kupus? Ocito to nije stav drustva jer se jedan clan drustva ne slaze sa stavom, i ko zna koliko njih. Ako se nekolicina clanova slaze sa tim, sto se nisu pridruzili stozeru za LGBT prava ili kako se vec zovu oni sto glasaju Protiv. Odakle njima pravo govoriti u ime svakog clana?

Zbog čega Društvo književnika ne bi moglo imati stav o bilo čemu? Koji je smisao Društva književnika? Da si osiguraju popust kod mazdinih dilera i da dobivaju besplatno karte za Lisinski? 

Ti toliko nemaš pojma o čemu pričaš da je to strava. 

KOJI JE SMISAO DRUŠTVA KNJIŽEVNIKA? 

Za pisce se kaže da su "savjest društva" - dakle, oni oblikuju u riječi ono što drugi možda osjete ili naslućuju (ili ni jedno ni drugo), a nisu to u stanju verbalizirati. Oni progovaraju o društvu - bilo da hvale ili kude ili predlažu. Književnost nije samo pisanje ljubavnih vikend romana ili loših scenarija za TV serije. NE. To je čak suprostnost od književnosti - to je tlaka. Književnici govore i pišu i ono što se onima oko njih tada ne sviđa, zazorno im je, neshvatljivo, ili ih oduševljava, iz pravih ili krivih razloga. 

Ne da društva književnika IMAJU PRAVO zauzeti stav o bilo kojem društvenom pitanju, već im je to i moralna dužnost, bez obzira kakav taj stav bio -  u ovom slučaju za ili protiv referenduma. 

Prestanite projicirate svoje seljačke ideje, izvučene iz dupeta, o svijetu oko sebe, već se potrudite informirati. 

Ovo je stvarno posrana Dilbertova Elbonija (http://dilbert.com/dyn/str_strip/000000000/00000000/0000000/000000/20000/6000/300/26371/26371.strip.gif), gdje svinjogojci sa šubarama u dreku do pojasa razglabaju o stvarima o kojima nemaju pojma.

This space for rent!
12 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

EDIT 2: da ,u pravu si - nama rvatima je očito samo bitno tko je pravi ,a tko krivi hrvat (Vukovar) i ko se s kim yebe.

Jel ti shvaćaš da bi brak i dalje bio diskriminatoran, čak i kada bi bili dozvoljeni istospolni brakovi? Prema meni prvom, ja gajim snažne osjećaje prema profesorici iz fizike, iz hrvatskog i jednoj ljepoj djevojci moje dobi i oženio bih ih sve tri, ali nemogu. Šta bih ja sada trebao cmizdriti i nazivati sve koji su zaboravili na moje slobode poligamofobima, fašistima, zatucanima i vrijeđati njihovu vjeru?

Ja ću glasati ZA, samo zbog prljave igre koju igraju ovi kvaziliberali, i smatram da je brak zajednica muškarca i žene, ako će oni stvoriti neku novi zajednicu i kopirati prava - neka, nemam ništa protiv.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice