Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.283.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
wyks kaže...

Evo čekam da Big Brother kaže - wyks, napusti BB kući, jer mislim da se dobivala neka naknada za vrijeme provedeno u kući.

Ne moraju isplatiti sve godine koliko sam proveo u kući, dovoljno bi bilo za jednu avionsku kartu da sa Pranjom odem u Australiju, imam poso' na baušteli tam.

Bio mi je 60-godišnji vlasnik hotela u Doveru, u restoranu par puta (ima ženu, mladu plavušu iz Ukrajine), pa kad je pohvalio restoran, rekao sam mu da uvijek tražim investitore za širenje u inozemstvu, na što mi je on odgovoro da ako trebam posao da se javim njegovom bratu u 'Straliji koji tamo ima građevinsku firmu.

Ne volim kada me se spominje a ja ne sudlujem u raspravi.

Inače, ako se stvarno odlučiš za to, očekuj fine pare. Primjer: fugiranje pločica (ali znači samo fugiranje, ne postavljanje i čišćenje) 5000 AUD mjesečno.

Škola ti tamo nije bitna,ako češ raditi i znaš engleski, imaš posao. Trenutno najveće plaće imaju varioci koji su iznimno traženi.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina

Zavarivači a ne varioci.{#}

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Zavarivači a ne varioci.{#}

Čini mi se da su oba naziva ispravna: http://www.moj-posao.net/Posao/224202/Varioc-Bravar-Monter-mz/

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina

Pusti ti što piše po portalima. U hrvatskom jeziku je zavarivač, a tehnologija  je zavarivanje. Pogledaj što kažu sveučilištarci.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
mario.L_hr kaže...

Zar ti još nisi shvatio? Ovo za što mislimo da je RL je u biti tragikomični (domaćim jezikom) rijaliti šou. Pitanje je samo kada će zadnja epizoda i kakav je kraj (sretni, tužni, ni vrit ni mimo, totalni masakr,....).

Doči če do pucanja šavova,Nevinašce a kad se to dogodi bit če nešto kao u ovom dole primjeru jel samo nadam se bez prevelikog smrada.Zapravo moglo bi bit i smrada eto več se počel gomilat glomazni otpad po Zagrebu, a dalje budemo videli šta bude jer zbog zanemarivanja pravila oko otpada sljede nam debele kazne iz EU a love za kazne baš i nemamo itd.

Meni to sve jako loše izgleda bez greške, još kad dojde MMF a doči če sigurno pa kad uzmu onima kojima do sad još nisu uzeli pa vjerojatno i penzionerima da vidiš rusfraja itekak.Vjerojatno bit če i nasilja i demonstracija, neki kažu Hrvatska nije Grčka i nemre se dogodit ništ slično kod nas.No to uopče nije tak bez greške, kad vidiš situaciju onda je sve moguče. Opet če sve vjerojatno krenut od debelo isfrustriranih nezaposlenih mladih ljudi, je oni u hrvatskoj imaju vrlo lošu ili nikakvu perspektivu posla nema a neče ga niti bit to sigurno.{#}

http://www.vecernji.hr/zanimljivosti/sokantna-snimka-kit-eksplodirao-tijekom-seciranja-905424

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina
odjavljen

@mario:

Ok, ma da nije ni bitno za raspravu. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 0:07 (Pranja).
18 godina

Ja sam samo i dalje konsterniran nevjerojatnim spinom u kojem je postalo pitanje "braka muškarca i žene" najvažnija stvar u državi.

U državi u kojoj je bez jednog glasa poskupjelo od lani mlijeko 25%. Prema indexu 365565 PRIJAVLJENA nezaposlena. Pitaj Boga koliko
onih koji više nisu prijavljeni ili rade a ne dobijaju plaću. Ili dobijaju ali mizeriju od bonova ili 2000 kn. Državi sa najviše penzionera u svijetu.
Imamo profesionalne kopače po smeću, to čak ni Srbija ili Bosna nemaju.
Inače, zna li netko kako to da Jutarnji više nema komentara?
Nigdje ne piše da su ukinuli komentiranje, čini se da se može komentirati, a opet ih nema.

Neki bojkot ili hiperaktivni moderatori?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
18 godina

Ahahahaha koji ludjak: http://www.24sata.hr/komentari/pogledajte-show-predraga-raosa-na-konferenciji-pisaca-343170

Iako, smatram da je u pravu. Jedno takvo drustvo nema pravo nametati misljenje svojim clanovima. Pa cak i ako se misljenja poklapaju. Ovo pitanje je osobna stvar. Valjda ce im sutra reci da glasaju za ove/one i slicno? Svasta.

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan

odličan je bio Raos, legenda.. šteta što je "pobjedu" u*rao suzavcem..

također je žalosno što ga portali linčuju izvlačeći iz konteksta taj mali nebitni detalj čitavog događaja. prije nego je upotrijebio suzavac čulo se kojekakvo lupanje, a čitavo vrijeme je inzistirao kako će svako približavanje na metar smatrati fizičkim napadom.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina

U pravu je Raos. Jedino se zeznuo sa suzavcem.

Potpis!
18 godina

Za koliko, 5 ? 10 ?15 ? godina ce biti raspisan referendum za ovakve zajednice ? :)

Kenja mi se od ovog referenduma, a nista precudno da nas uskoro slijedi slican gore linkanom :)

(kud bas 24 sata :S)

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 8:49 (Batista).
18 godina
overhaul kaže...

Ja sam samo i dalje konsterniran nevjerojatnim spinom u kojem je postalo pitanje "braka muškarca i žene" najvažnija stvar u državi.

Baš me zanima koliko je od ovih 700k ljudi, koji su tražili referendum, išlo lupati po bačvama koje su sindikati postavili kako bi skrenuli pažnju na izmjene zakona o radu. Totalno poremećen sustav vrijednosti.

Gledam te!
16 godina
Batista kaže...

Za koliko, 5 ? 10 ?15 ? godina ce biti raspisan referendum za ovakve zajednice ? :)

A zašto bi nas smetala poligamija? Nikad nisam shvaćao monogamnu spiku i forsiranje monogamnog braka, besmisleno mi je nekako sa više stajališta.

Forsiranje monogamnog braka najmanje smisla ima kada to forsiranje čuješ od ekipe poput ove koja je pokrenula referendum jer cijelo vrijeme ih slušamo o djeci, obitelji, rađanju i jadnoj natalitetnoj situaciji.

Pa gdje ćeš bolje od braka lika sa dvije žene...odmah poduplaš broj djece, dakle - pronatalitetna politika, ali i to će biti onemogućeno ovim izmjenema Ustava.

O'š je*at lika u dupe? E, nema braka za tebe...neprirodno je i ne možete imati djece.

O'š imat 2-3-4 žene? E, nema braka za tebe...jer...možete imati previše djece...valjda.

O'š imat jednu ženu pa se razvesti pa imati drugu ženu pa se razvesti pa imati treću ženu, bez obzira imali djece ili ne...e, to može jer...nije bitno, bitno je da može {#}

15 godina
neaktivan

iskreno ja bi postavio još PUNO više kriterija za to tko smije imati djecu.. evo ja sam u godinama di se dosta frendova i poznanika ženi, dok drugi koji to još ne čine već razmišljaju kako im je krajnje vrijeme.

najiskrenije, dobrom djelu tih ljudi ne bih povjerio djecu.. vjerojatno čak ni samom sebi {#} evo baš idući vikend idem jednom bilmezu na svadbu, eto cura mu trudna, a on nije sposoban brinuti se za sebe, sebi osigurati kvalitetnu budućnost, educirati se, naći normalan posao itd itd.. baraba koja ima 28 godina i nikakvu budućnost, ali bitno da se ženi i imat će dijete.. jako jadno

znam da bi selekcija kakvu bi JA provodio vjerojatno bila krajnje skandalozna, ali iskreno djeca su sve više i više izopačena i neodgojena, a naravno to sve počinje od roditelja. ovaj trend ima tendenciju da ide samo na gore.

a u ostalom trebalo bi malo prorijediti ovaj svijet.. recimo neka pošast od 20 godina sveopće neplodnosti bi nam baš dobro došla.

sve te priče o toleranciji su s*anja, jer većina provodi licemjernu selektivnu toleranciju.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
eevek kaže..

A zašto bi nas smetala poligamija? Nikad nisam shvaćao monogamnu spiku i forsiranje monogamnog braka, besmisleno mi je nekako sa više stajališta.

Forsiranje monogamnog braka najmanje smisla ima kada to forsiranje čuješ od ekipe poput ove koja je pokrenula referendum jer cijelo vrijeme ih slušamo o djeci, obitelji, rađanju i jadnoj natalitetnoj situaciji.

Pa gdje ćeš bolje od braka lika sa dvije žene...odmah poduplaš broj djece, dakle - pronatalitetna politika, ali i to će biti onemogućeno ovim izmjenema Ustava.

O'š je*at lika u dupe? E, nema braka za tebe...neprirodno je i ne možete imati djece.

O'š imat 2-3-4 žene? E, nema braka za tebe...jer...možete imati previše djece...valjda.

O'š imat jednu ženu pa se razvesti pa imati drugu ženu pa se razvesti pa imati treću ženu, bez obzira imali djece ili ne...e, to može jer...nije bitno, bitno je da može {#}

To bi mi nekako licilo na forsiranje prihvacanja orgijskih zajednica kao "casual" pojavu. (bilo ona homo/heterosexualna ili cak bisexualna po principu - trpaj gdje stignes :D)

Mislim, nitko time nece naudit drugome, nastetit mu, al fakat je malkice degutantno kad se zamislis :)

Mozda je netko primjetio kako sam se ja, osobno, smeksao po pitanju takvih debata, cak i ne vjerujem da sam to ja :)

Truth in engineering.
13 godina
neaktivan
Batista kaže...

To bi mi nekako licilo na forsiranje prihvacanja orgijskih zajednica kao "casual" pojavu. (bilo ona homo/heterosexualna ili cak bisexualna po principu - trpaj gdje stignes :D)

Mislim, nitko time nece naudit drugome, nastetit mu, al fakat je malkice degutantno kad se zamislis :)

Mozda je netko primjetio kako sam se ja, osobno, smeksao po pitanju takvih debata, cak i ne vjerujem da sam to ja :)

Ispralo nam mozak na ovom forumu {#}

18 godina
neaktivan
Batista kaže...
eevek kaže..

Što ti vidiš degutantno u orgijanju? U praksi, radi se o uzajamno ugodnoj aktivnosti za sve sudionike, zabavljanju, druženju, socijalizaciji. Ovako, iz rukava, da se navesti na desetke drugih aktivnosti koje su u našem društvu prihvaćene u svim kombinacijama, a duboko su pogrešne, opasne, štete ljudima i uglavnom su zaista degutantne. Utjecaj zapadne kršćanske kulture na neke društvene norme je ponekad degutantan i zapravo bolestan i nanio je nepopravljivu štetu društvu koje je nekoć u mnogim aspektima bilo bitno naprednije, slobodnije i kvalitetnije, a ovo se podosta odnosi na stigmatizaciju, demoniziranje i tabuiziranje seksualnosti kao integralnog dijela čovjeka.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 10:34 (naxeem).
16 godina
Batista kaže...

A gle, degutantno. Nije tu uopće stvar što mi mislimo o tomu. Što je uopće degutantno u seksu s više ljudi?

A sad pravi pitanje...zašto misliš da bi poligamni brak izgledao kao swingerski raj? Stvarno misliš da bi se mahom svi u isto vrijeme rokali? {#}

Ekipa koja je swingerski raspoložena, swinga i sada, a oveći broj njih je u "običnom" monogamnom braku.

Uostalom, zašto se toliko fokusiramo na tuđe sobe? Zar bi ti, kada bi brak mogao biti i poligamna zajednica, odjednom ćopio još jednu ženu uz postojeću? Pa i jedna je previše...bježi {#}

13 godina
neaktivan
eevek kaže...
Batista kaže...

Uf, čovječe, 'ko bi to mogao podnijeti?!?

Zamisli sebe sa još 3 žene u braku pod istim krovom slijedećih 20, 30 godina. Mislim da bi ubrzo saznao blagodati i prednosti ribičije {#}, te da bi imao mnogo neodgodivih odlazaka iz kuće {#}  .

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
18 godina
eevek kaže...
Batista kaže...

A gle, degutantno. Nije tu uopće stvar što mi mislimo o tomu. Što je uopće degutantno u seksu s više ljudi?

A sad pravi pitanje...zašto misliš da bi poligamni brak izgledao kao swingerski raj? Stvarno misliš da bi se mahom svi u isto vrijeme rokali? {#}

Ekipa koja je swingerski raspoložena, swinga i sada, a oveći broj njih je u "običnom" monogamnom braku.

Uostalom, zašto se toliko fokusiramo na tuđe sobe? Zar bi ti, kada bi brak mogao biti i poligamna zajednica, odjednom ćopio još jednu ženu uz postojeću? Pa i jedna je previše...bježi {#}

Ne znam da li negdje postoje takvi brakovi gdje je istodobno dozvoljena i poliandrija i poliginija. Obično je samo poliginija, s tim da su žene u sužanjstvu. 

Gledao sam neki dokumentarac na NatGeo o mormonskim poliginijskim brakovima danas. Izgleda kao žešće sranje za žene i djecu u tim brakovima. Plus što je i ovo što ti kažeš - da ne bi ispalo da se radi jednostavno o muškoj želji za orgijama, jako paze da van braka i prije braka nema nikakvih veza, a u braku isto nema nikakvih orgijanja s više žena odjednom.

Svi izgledaju nesretno i jadno.

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Pa naravno. Onaj lik ima 2 - 3 zene koje mu zugaju po cile dane, ka da mu nije dosta jedna. A one su jadne i nesritne zato sta moraju zugat i pizzdit na smjene jer ne mogu u isto vrime. Kako ce iko bit sritan?

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan

Ne tako davno, pred nekih ~17 godina sam kao nadobudni student skupa sa Raosom stajao na balkonu jednog trga i prosvjedovao  protiv nekog drugog oblika fasizma, dok je u pozadini svirao 101. I bojali smo se suzavca koji srecom nikad nije dosao, vrhovnik nije izdao naredbu.

Ekipa koja se tih dana i godina okupljala na FidoNetu i njuzima, necemu sto ce kasnije postati (izmedju ostalog) i BUG forum, je imala prilicno jasan stav prema toleranciji i fasizmu (uz iznimku par debila, kao i uvijek).

- danas Raos baca suzavac na druge, "fasisti" prosvjeduju protiv liberalne vlade, a IT forum je postao mjesto gdje se citiraju white power clanci (link) i velica prolupali Raos. Tu i tamo se poziva na linc protiv gayeva. Ne znam sto je sljedece - mozda ujedinjeni bug forumasi u prosvjedima podrske Velimiru Bujanecu... ili lov na one koji znaju procitati koje cirilicno slovo?

Dragi Lastane, sto se...

17 godina
Drago kaže...
..

-svi sebe vide kao the šeika s haremom i djevama bujnim gdje je IQ bliži broju godina, dok je grudnjak višestruko viša cifra, suma do 100-140 (kao granica za uber pametne).

-jedan stari afrikaner (neki dokumentarac, davno..) objašnjava na pitanje, koliko ima žena, kako-kojim kriterijem .. odgovr, koliko krava, toliko žena (može imati čovjek, kao ekonomska računica održivosti). Na pitanje o ženama, sexu.. odgovara onako, kao da tjera muhu.., kaže do prije desetak godina (u dokumentarcu, procjena 50-60) bi ga to još zanimalo, ovako mu žene samo rade zbrku, mora ih stalno smirivati i koliko-toliko redovito ''opsluživati'' kako bi bio mir u kući. Nije mu lako.

Retoričko pitanje svima koji misle da je poli dobro kao salama ili odnos, ok jesan je muški pogled na harem... međutim, i druga strana priče, kao i to da nisu svi primjerci idelani, spol je sporedan. Što tad, što s osječajima. Svi narodi su s razlogom uveli monogamiju. Društvo je tad uređenije, usporedio bi to kao semafor ili iscrtane trake na cesti, pravila vožnje.. sloboda je tad kontraproduktivna, opasna... i na kraju ispadne nešto suprotno od šarene reklame s početka, kojom smo pomislili da to želimo.

Ljudi često misle da je trava s druge strane zelenija, umjesto da se potrude ili bar razmisle. Ponekad je trava zelena, ponekad trave nema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

Mislim da nisi razumio zasto smatram da je Raos u pravu. Nije uopce bitno zalaze li se on za ili protiv, vec je stvarno smijesno da jedna takva udruga svojim clanovima namece odredjeno stajaliste. Ista stvar je propaganda koju Crkva ovih dana siri preko oltara. Ista prica. Nikakav fasizam.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Mislim da nisi razumio zasto smatram da je Raos u pravu. Nije uopce bitno zalaze li se on za ili protiv, vec je stvarno smijesno da jedna takva udruga svojim clanovima namece odredjeno stajaliste. Ista stvar je propaganda koju Crkva ovih dana siri preko oltara. Ista prica. Nikakav fasizam.

-osim razlike, književnici zloupotrebljavaju fotelju (jednako kao Zoki iz SDPa koji može dok Zoki iz Vlade ne može reči istu stvar).

-Raos je u pravu, koliko god izgledao ridikulozno, nije kreten. ... osim suzavca koji mi nije jasan. Možda ubačeni agenti KOSa.. možda je jeo grah..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen

Mislim da bi trebalo udijeliti direktan ban svakome tko uopće više objavi link na to Dnevno govno. Širenje gluposti postaje ozbiljan problem.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 15:02 (Tonči).
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ne znam zasto tu vidis neko veliko nametanje (ili Hush zloupotrebu). Presica i tako nije bila namjenjena za clanove. Srecom, vecina clanova PENa/DHKa zna i sama donjeti svoj sud, i srecom vecina je protiv (slucajno znam, ne pisem napamet).

Jedino sto su htjeli sa presicom je iznjeti svoj stav - to jest, pomoci pridobijanju kojeg glasa na referendumu. Nametanje? Zloupotreba? Pa, u istoj mjeri kao jucerasnji koncert na trgu, javni istup Trbovicke ili Linica - i njihovi kontra pandani poput crvke, Mamica, Stimca, Karamarka (sve divni obiteljski ljudi) i slicno.

Ali onda zloupotrebom ili nametanjem mozemo prozvati svaki drugi istup ili komentar neke javne osobe ili udruge. Da donekle i mozemo. A kad takve istupe krenemo zatirati suzavcem i nasiljem, to postaje fasizam. Svejedno jel' suzavac bacen na Matvejevica ili Mamica.

16 godina

Evo jedan odličan članak koji objašnjava posljedice održavanja referenduma o braku i zašto je on ustvari nedemokratski.

U nedjelju će hrvatska demokracija biti likvidirana

Mislim da bi sada svakome trebalo biti jasno zašto se protivnici ovoga referenduma tako žestoko bore da se on ne održi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 15:38 (captain_soap_McTawish).
18 godina
naxeem kaže...

Što ti vidiš degutantno u orgijanju? U praksi, radi se o uzajamno ugodnoj aktivnosti za sve sudionike, zabavljanju, druženju, socijalizaciji. Ovako, iz rukava, da se navesti na desetke drugih aktivnosti koje su u našem društvu prihvaćene u svim kombinacijama, a duboko su pogrešne, opasne, štete ljudima i uglavnom su zaista degutantne. Utjecaj zapadne kršćanske kulture na neke društvene norme je ponekad degutantan i zapravo bolestan i nanio je nepopravljivu štetu društvu koje je nekoć u mnogim aspektima bilo bitno naprednije, slobodnije i kvalitetnije, a ovo se podosta odnosi na stigmatizaciju, demoniziranje i tabuiziranje seksualnosti kao integralnog dijela čovjeka.

Jedino ja (kao musko:) s vise zena ? Bas nista :D 

Zezam se (valjda slobodno), nisam bio dovoljno jasan jer nisam mislio precizno na orgijanje nego zajednicu di bi sudjelovalo vise mama i tata koji bi se saltali cas jedno na drugog itd...

To me nekako asocira na nesto sto bi mogao nazvat sexualni kanibalizam...

eevek kaže...

Pa ne bi, (htio sam ukazat na to da je moguce da se i to u buducnosti desi), mislim da bi najvise djeca patila kada bi do toga doslo.

Prekomplicirana situacija bi nastala, pogotovo sentimentalna strana djece, bar takvo vidjenje imam.

Ja bi ostao paf da mi zena dofura rasnu crnku u krevet zbog razloga jer mi ponestaje apetita za nju :)

Ej draga, sex sa njom (crnkom) je bio odlican, sexat cemo se i dalje u nasem krevetu, ali ja tebe i dalje volim najvise {#}

Mislim da to kao primjer ne zvuci previse uvjerljivo, zena bi morala bit opicena ko siba da povjeruje u takvo sto.

Uff, idem van iz debate (usosio sam se :D), preteska pitanja...

Truth in engineering.
18 godina
amater_2 kaže...

Samo da ti ne dovede rasnog crnca. {#}

Sacuvaj nas :D {#}

{#}

Truth in engineering.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice