Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.298.724
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

Kad vec pricate o tim prenesenim znacenjima, blablabla, zanima me jedan konkretan primjer, bilo cega iz Biblije, tog prenesenog znacenja?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
zero cool kaže...
A svi što spominjete Bibliju te je pokušavate doslovno tumačiti, kad ćete se spustiti na zemlju te shvatiti da je velika većina tekstova u Bibliji u prenesenom značenju te kao takve ih ne možete doslovno tumačiti, a kamoli izvlačiti iz konteksta te koristiti samo one stvari koje vama odgovaraju?

Onda mi objasni preneseno značenje sljedećih citata:

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1394&jumpto=3967952&sort=asc&view=flat

Što to bog stvarno želi reći kada kaže: "... neka se smakne."

17 godina
zero cool kaže...

Pa da. Nastoji se svašta progurati pod izlikom da je to ljudsko "pravo" i da je to "demokratično" ili što ja znam sve. Neka pravila i red moraju postojati. I mislio sam glasati "ZA" i sada imam još veću želju glasati "ZA". Baš zbog sramotnog pritiska medija i vlasti na javnost.

18 godina
Izzy kaže...
zero cool kaže...

Pa da. Nastoji se svašta progurati pod izlikom da je to ljudsko "pravo" i da je to "demokratično" ili što ja znam sve. Neka pravila i red moraju postojati. 

Ma normalno. Sve su to Englezi organizovali.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Baš me zanima što bi izvukli o Željki Markić da nema tu vilu.

Možda to da je Crkva za to zemljište dobila znatno manje novaca koje je Markićka zaradila provodeći klinička ispitivanja ljekova, među njima i kontracepcijskih pilula?

A mogli i iz "Sponsors" kategorije, pored već navedenih proizvođača pilula kojima se protivi Crkva, izvući i firmu koja je izgubila spor za spolnu diskriminaciju nad 5600 bivših i sadašnjih zaposlenica (što bi zbog postavljanja primjera drugim kompanijama da ne provode spolnu dikriminaciju ovu kompaniju moglo koštati i milijardu dolara, što i nije puno ako se iz optuže žena izvuku primejri gdje su ih šefovi poticali na abortus) i koja je odbila ponuditi besplatna cjepiva za gripu siromašnim zemljama.

Populizam i izvlačenje iz konteksta ovo jest, ali barem ima pisani, zakonski, činjenični trag umjesto idiotske "Homo=Pedo" kampanje.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
wyks kaže...

Možda to da je Crkva za to zemljište dobila znatno manje novaca koje je Markićka zaradila provodeći klinička ispitivanja ljekova, među njima i kontracepcijskih pilula?

A mogli i iz "Sponsors" kategorije, pored već navedenih proizvođača pilula kojima se protivi Crkva, izvući i firmu koja je izgubila spor za spolnu diskriminaciju nad 5600 bivših i sadašnjih zaposlenica (što bi zbog postavljanja primjera drugim kompanijama da ne provode spolnu dikriminaciju ovu kompaniju moglo koštati i milijardu dolara, što i nije puno ako se iz optuže žena izvuku primejri gdje su ih šefovi poticali na abortus) i koja je odbila ponuditi besplatna cjepiva za gripu siromašnim zemljama.

Populizam i izvlačenje iz konteksta ovo jest, ali barem ima pisani, zakonski, činjenični trag umjesto idiotske "Homo=Pedo" kampanje.

To sve stoji, ali što se prije nije to istražilo, nego sada? Ponavljam, prozirni su!

18 godina
captain_soap_McTawish kaže...
zero cool kaže...
A svi što spominjete Bibliju te je pokušavate doslovno tumačiti, kad ćete se spustiti na zemlju te shvatiti da je velika većina tekstova u Bibliji u prenesenom značenju te kao takve ih ne možete doslovno tumačiti, a kamoli izvlačiti iz konteksta te koristiti samo one stvari koje vama odgovaraju?

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1394&jumpto=3967952&sort=asc&view=flat

Hvala svima na neslaganju sa mojom izjavom. To ponekad znači da čovjek točno ubode. A sad da ja tebe prvo pitam, za koga je pisan taj dio Zavjeta? Je li možda za neuke ljude koji jedino što poznaju je kako ubit nekoga i kako kaznit, kako razorit? Nećeš mu se sigurno približit odmah govoreći o tome kako to ne valja i kako to tako ne funkcionira. Taj način komunikacije on neće shvatiti niti prihvatiti, moraš se spustiti na njegovu razinu i objasniti mu sve. 

A najveći teolozi svijeta, uključujući i neke svece su se izgubili prilikom doslovnog citiranja Biblije. Upravo ko ono što si mi ti sad tu pokazao, doslovno tumačenje toga ne vodi nikamo. A ja nisam teolog i ne mogu ti objasniti kako i zašto točno, mogu ti samo pokušat približit zašto je nešto tako napisano. Isto ko da me pitaš da ti do u detalje opišem izgled procesora, mogu ti malo pokazat, al prije ću te uputiti na nekoga tko to zna zasigurno. Pitaj svećenika, vidi što će ti reći.

To je kao kad ljudi kažu kako je nastalo čovječanstvo kad je Bog stvorio samo Adama i Evu. Pa jel stvarno toliko uske vidike imate? Ako pročitate malo više i vidite što Crkva govori o tome, Crkva nigdje ne niječe da nije postojala mogućnost evolucije, samo niječe mogućnost točno one darwinovske, al prihvaća evoluciju kao način na koji je Bog neposredno stvorio čovjeka. Tumači mogućnost stvaranja čovjeka posredno i neposredno od strane Boga. 

Previše stvari ljudi danas izvlače iz konteksta i pokušavaju izobličiti istinu na načine na koje ona njima odgovara. To je baš kao da imaš čitav zakon, al tebi on kao takav nije jasan, e, ali jasan ti je jedan dio koji je totalno negativan, pa hajde da ja sad taj negativan dio izvučem iz konteksta i prikažem čitav zakon takvim, te na taj način čitav zakon obilježim kao lošu stvar.

17 godina
neaktivan
Izzy kaže...

To sve stoji, ali što se prije nije to istražilo, nego sada? Ponavljam, prozirni su!

LOL.

Pa što bih sada trebao provesti život istražujući veze i poslove neke babe iz Donjeg Miholjca, jer će možda jednom raspisati referendum?

Pa naravno da se SADA izvlaći kada do prije prikupljanja Markićka nije bila bitna.

Ako se ja borim za sladoled, a protiv čokolade, a otkrije se da poslujem sa proizvođačima čokolade da li bi me i dalje slijedio?

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
zero cool kaže...
zero cool kaže...

Hvala svima na neslaganju sa mojom izjavom...

Nadam se da ces se u skorijoj buducnosti smijati glupostima koje si ovdje napisao.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 21:20 (OriginalEXE).
17 godina

I jeste li primjetili još nešto - kako se uvijek nastoji prikazati homoseksualce kao pozitivce, odnosno u pozitivnom svjetlu? I sama riječ "gay" znači sretan. A i glupa teza kako se događa manje nasilja u/među homoseksualnim obiteljima... Pa normalno kada ima vrlo malo takvih "brakova", pa će biti zabilježeno i puno manje nasilja u njima.

Ništa, očito gube "bitku", pa se služe svakakvim načinima u pridobivanju javnosti.

18 godina
Izzy kaže...

Baš me zanima što bi izvukli o Željki Markić da nema tu vilu. Kako su prozirni s tim navlačenjem mržnje javnosti tj. načinima kojma bi postigli da ljudi promjene mišljenje i glasaju "protiv". Stvarno se vrši veliki pritisak kroz medije na građane. Samo otvorite neku od već navedenih stranica i vidjeti ćete koliko su se uhvatili npr. Markićke.

meni nije opet problem njezina vila niti njezina doktrina, nego mi je
problem nešto što bi bolje pasalo u ovu temu, njen posao: "ispitivanje lijekova".
To su sad kod nas preuzele nekakve privatne firme poput njenih, i ubiru silni
novac za ništa. Nema tu pravog ispitivanja, samo se prepisuju strane brošure
koje su stigle skupa sa uvoozom tih generičkih lijekova i ubire se naknada.
Znam jer i je preko puta kuće jedna takva firma. U roku godine dana je narasla
od par zaposlenih na njih preko 20, da su, iako su kupili zgradu, morali iseliti
u veću. Dakle, tko i kako dobija taj posao to bi se moglo malo istražiti.

Lijekovi, a posebno makinacije s njima su biznis samo takav.

Izzy kaže...

I jeste li primjetili još nešto - kako se uvijek nastoji prikazati homoseksualce kao pozitivce, odnosno u pozitivnom svjetlu? I sama riječ "gay" znači sretan. A i glupa teza kako se događa manje nasilja u/među homoseksualnim obiteljima... Pa normalno kada ima vrlo malo takvih "brakova", pa će biti zabilježeno i puno manje nasilja u njima.

Ništa, očito gube "bitku", pa se služe svakakvim načinima u pridobivanju javnosti.

Ma isti su ljudi kao i svi drugi, ima ih dobrih ima ih loših.
Neznam samo čemu tolika preokupacija sa njima da su došli na ustavni referendum, ako ima kako kažeš "vrlo malo" takvih "brakova".
Koliko je ljudi uopće doživjelo da razgovara ili pozna takve? Sigurno ne 750 tisuća. Ali ajmo se njima baviti, to će nam napuniti BDP i
vratiti dug i kamate.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 20:32 (overhaul).
17 godina
wyks kaže...
Izzy kaže...

LOL.

Pa što bih sada trebao provesti život istražujući veze i poslove neke babe iz Donjeg Miholjca, jer će možda jednom raspisati referendum?

Pa naravno da se SADA izvlaći kada do prije prikupljanja Markićka nije bila bitna.

Ako se ja borim za sladoled, a protiv čokolade, a otkrije se da poslujem sa proizvođačima čokolade da li bi me i dalje slijedio?

E, pa onda neka ne glume neke dobronamjernike kada to govore u ovome trenutku. A to upravo pokušavaju napraviti! Je li sada jasno što želim reći?

18 godina
Izzy kaže...
wyks kaže...
Izzy kaže...

LOL.

E, pa onda neka ne glume neke dobronamjernike kada to govore u ovome trenutku. A to upravo pokušavaju napraviti! Je li sada jasno što želim reći?

A dobro jel ona nema tu vilu? jel ju nije dobila od crkve za jednu desetinu vrijednosti? U čemu je problem?
U tome što je jednakija od jednakih jer ima popust od90% ili to moramo ignorirati jer su novinari to otkrili sad?
Pa rečeno ti je, oktrili su sad jer je sad pod svjetlima reflektora. Nije savršeno, ali tko bi uopće reagirao da je objavljeno
kad je kupila i nitko ju nije poznao? Pa jel ista stvar sa SDP-ovskom županicom koja kupuje audi S4?
Isto su joj SAD novinari otkrili koliko je natukla nekretnina i pogodovala mužu i (najvjerojatnije) fejkala diplomu prometnog?
Eto IDENTIČNO, našla se pod svjetlima reflektora i istražilo ju se. A na suprotnoj je strani od tvoje miljenice.
Isto je bilo i sa Vidoševićem ili Sanaderom, to tako funkcionira. Novinari istražuju ono što procijene da je trenutno zanimljivo.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
18 godina
kizo2703 kaže...

Da ,Crkva (u hrvata) je inače jaaako tolerantna prema drugačijem mišljenju.

Stvarno je jak taj lobi ,ima ga svugdje. {#}

Ko što sam već reko danas. Teški pederluk. {#}

Pušite opako Markićkine fantazije o ugroženosti. A znamo tko je također bio ''ugrožen'' ,tamo '89. ,'90.

I znamo u što se ta ugroženost izrodila.

Vezano za ovaj video jel,Smijeh čim čujem Jovana Raškoviča i mlađahnog Milana od milja Baobabiča odma moram na zahod fučkaj ga.Kaj se tiče ove ugroženosti Srba od smrti druga Tita pa dalje jer onda je več sve počelo ništa čudno. Samo se sljedila vrlo originalna politika svi Srbi moraju da žive u istoj državi, ili ona di je srbin tu je srbija i da spomenimo onu poznatu izreku Slobodana Miloševiča na Kosovom Polju "ne sme niko da vas bije" jel.Da recimo sad Slobo ustane iz groba odma bi dobil moždani udar, kad bi videl da je eto danas Kosovo ipak samostalna država iako malo na kilavim nogama ali kaj moš ništa SmijehCool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Ma normalno. Sve su to Englezi organizovali.

Evo nemreš više ni juhu pojest bez tog lobija!

Ušli mi pederi u špajzu, progrizli mi mladi krumpir, onaj stari ostavili, ništa više nije sveto #HOMO=PEDO

18 godina
OriginalEXE kaže...
zero cool kaže...
zero cool kaže...

Hvala svima na neslaganju sa mojom izjavom. To ponekad znači da čovjek točno ubode. A sad da ja tebe prvo pitam, za koga je pisan taj dio Zavjeta? Je li možda za neuke ljude koji jedino što poznaju je kako ubit nekoga i kako kaznit, kako razorit? Nećeš mu se sigurno približit odmah govoreći o tome kako to ne valja i kako to tako ne funkcionira. Taj način komunikacije on neće shvatiti niti prihvatiti, moraš se spustiti na njegovu razinu i objasniti mu sve. 

A najveći teolozi svijeta, uključujući i neke svece su se izgubili prilikom doslovnog citiranja Biblije. Upravo ko ono što si mi ti sad tu pokazao, doslovno tumačenje toga ne vodi nikamo. A ja nisam teolog i ne mogu ti objasniti kako i zašto točno, mogu ti samo pokušat približit zašto je nešto tako napisano. Isto ko da me pitaš da ti do u detalje opišem izgled procesora, mogu ti malo pokazat, al prije ću te uputiti na nekoga tko to zna zasigurno. Pitaj svećenika, vidi što će ti reći.

To je kao kad ljudi kažu kako je nastalo čovječanstvo kad je Bog stvorio samo Adama i Evu. Pa jel stvarno toliko uske vidike imate? Ako pročitate malo više i vidite što Crkva govori o tome, Crkva nigdje ne niječe da nije postojala mogućnost evolucije, samo niječe mogućnost točno one darwinovske, al prihvaća evoluciju kao način na koji je Bog neposredno stvorio čovjeka. Tumači mogućnost stvaranja čovjeka posredno i neposredno od strane Boga. 

Previše stvari ljudi danas izvlače iz konteksta i pokušavaju izobličiti istinu na načine na koje ona njima odgovara. To je baš kao da imaš čitav zakon, al tebi on kao takav nije jasan, e, ali jasan ti je jedan dio koji je totalno negativan, pa hajde da ja sad taj negativan dio izvučem iz konteksta i prikažem čitav zakon takvim, te na taj način čitav zakon obilježim kao lošu stvar.

Nadam se da ces se u skorijoj buducnosti smijati glupostima koje si ovdje napisao.

Neću, vjeruj mi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 1:11 (zero cool).
17 godina
overhaul kaže...
...

Hajd radije odgovori kako ukinuti županije a da općine, gradovi i preostala lokalna uprava ne nabujaju za istu
količinu savjetnika i asistenata:)

overhaul kaže...

Mislim da je ova vlada imala u onom nekakvom planu 21 podjelu u 5 regija i ukidanje županija,
no sad valjda šute jer im više odgovara jalovo prepiranje o definiciji obitelji i dvopismenim tablama.
Ili o članovima grupe Alan ford:
..

Drago kaže...
1domagoj1 kaže...

Tu se napisalo, po mom misljenju par kvalitetnih TODO-a: restrukturiranje zupanija i opcina, revizija ugovora izmedu drzave i Vatikana zbog vece transparencije, vjerojatno jos nesto, ali se ne mogu sjetiti trenutno. Jos kad bi se nesto po tim pitanjima i napravilo...

Never gonna happen. Te idiotske županije i općine od pet ljudi su korita za stranačku sitnozubu divljač koja se ne može probiti do Sabora i ministarstava, a treba im dati neku sinekuricu gdje im kapa lova i dolazi napoj. 

Ne postoji stranka koja bi to riješila. 

-taman krenuh... pa eto samo quote kao odgovor.

-mada ima jedan način... ali uključivao bi fizičku eliminaciju političkih ameba, po trenutnim zakonima ipak nedozvoljeno. (uz neprovjerene priče, da su kao kravlje ludilo, neuništivi, možda je to čak isit tip virusa, super virus - 'herpes politicus', neuništiv jer je na granici neživog, ili prion,.... pa sve do poveznice s guy temom, kao samoreprodukcija, nije potreban suprotni spol, samo živa stanica..). Creutzfeldt!

-ne, nema načina....

edit: da. svi simptomi su tu, svi gube sjećanje, demencija... čak ni SPA Remetinec ne pomaže u oporavku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 21:08 (ihush).
18 godina

Ispravno si uočio da trebaš citirati čitavu ovu gornju megakobasicu (wink-wink, nudge-nudge - kobasica... hehehehehe) da bi nakon toga slijedio tvoj odgovor u obliku neproširene, ali svejedno pravopisno promašene rečenice (nedostaje zarez).

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Izzy kaže...

I sama riječ "gay" znači sretan.

Baš je to implikacija.

The word may have started to acquire associations of immorality as early as the 14th century, and had certainly acquired them by the 17th. By the late 17th century it had acquired the specific meaning of "addicted to pleasures and dissipations", an extension of its primary meaning of "carefree" implying "uninhibited by moral constraints." A gay woman was a prostitute, a gay man a womanizer and a gay house a brothel.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gay

i ovo npr:

At about the same time, a new, pejorative use became prevalent in some parts of the world. In the Anglosphere, this connotation, among younger speakers, has a derisive meaning equivalent to rubbish or stupid (as in "That's so gay.").

Homoseksualci su samo prihvatili pogrdni naziv koji im se nametao te ga učinili svojime, kao i onaj trokutić (http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_triangle) kojim su ih nacisti označavali u konc logorima.

Stvarno, edukacija je dostupna. I kada svakodnevno slušamo da su homoseksualci devijantni pedofili koji prenose spolne bolesti, ne znam gdje ti ideš po informacije da ti ih stalno prikazuju kroz pozitivno svijetlo.

edit: drago, pokazao si koliko ima postova, sankcionirati će te forumska udba, to je tajni podatak :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 21:19 (Dr. Zoidberg).
15 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Baš zbog sramotnog pritiska medija i vlasti na javnost.

sjednem jutros u službeni auto, i na radiju ona reklama di mi pusićka priča o toleranciji. prebacim na student, pričaju o toleranciji.. zavrtim dalje, opet prava bla bla bla..

nemreš više ni prdnuti da ti iz shupka ne viri netko ko priča o tim glupostima. jedva čekam da taj referendum prođe..

srsly stvarno mi ne trebaju ti licemjeri da mi nametaju svoje mišljenje, o kojem u 90% slučajeva nisu ni mućnuli glavom, a velika većina niti ne poznaje niti jednu gay osobu.

bilo kako bilo ja ipak smatram da smo mi s obzirom na stanje u državi jako tolerantan, a i pasivan narod..

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
18 godina
nine kaže...

nemreš više ni prdnuti da ti iz shupka ne viri netko ko priča o tim glupostima. 

Neobično hrabro outanje... Bravo!

This space for rent!
18 godina
nine kaže...
Izzy kaže...

Baš zbog sramotnog pritiska medija i vlasti na javnost.

sjednem jutros u službeni auto, i na radiju ona reklama di mi pusićka priča o toleranciji. prebacim na student, pričaju o toleranciji.. zavrtim dalje, opet prava bla bla bla..

nemreš više ni prdnuti da ti iz shupka ne viri netko ko priča o tim glupostima. jedva čekam da taj referendum prođe..

srsly stvarno mi ne trebaju ti licemjeri da mi nametaju svoje mišljenje, o kojem u 90% slučajeva nisu ni mućnuli glavom, a velika većina niti ne poznaje niti jednu gay osobu.

bilo kako bilo ja ipak smatram da smo mi s obzirom na stanje u državi jako tolerantan, a i pasivan narod..

Pa to je koliko ja znam, prvi naputak manipulacije ljudima od Chomskog:
http://www.newsmart.me/noam-chomsky-deset-strategija-manipulacije-ljudima-putem-medija.html

Preusmjeravanje pažnje

Pažnju javnosti preusmjeravati sa važnih  problema na nevažne. Prezaposliti javnost poplavom nebitnih informacija, da ljudi ne bi razmišljali i stekli osnovna saznanja u razumijevanju svijeta.

17 godina
neaktivan
nine kaže...

Da ,ali kad treba mjerit kukuruze i vrištat ZDS ili yebat majku pederima i komunjarama po forumima onda smo vatreni.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Da ,ali kad treba mjerit kukuruze i vrištat ZDS ili yebat majku pederima i komunjarama po forumima onda smo vatreni.

većinu ljudi koju ja poznajem uopće nije briga za taj referendum.. malo ih je koji se time zamaraju, čak štoviše poznajem malo ljudi koji bi glasali "ZA".

ovo što kažeš za forume, mislim da je opće poznata hrabrost anonimnih pojedinaca što se tiče komentiranja na internetu. djeca, besposličari, bad blue boysi i slični (uzmi za primjer index forum, teška smijurija) {#} zato news portali i ukidaju komentare na članke, a i google se dugo bori sa komentarima na jubitou.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina

Slažem se. Tolerira se kaos u gospodarstvu, nesposobnost i zavlačenje političara, a s druge strane se skače na trenutno manje bitne stvari.

Iako, osobno ću ići na oba referenduma (pretpostavljam da će biti i ovaj o čirilici), usprkos tome što znam da je to sve produkt nesposobnosti da se učini nešto korisno od strane vladajućih.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 22:20 (Izzy).
12 godina
neaktivan

Kakav refernudm ima?? ko sta radi na balkanu izbori i referndumi i opet se nzna sta je sta..

15 godina

Nakon napornog dana, mislim da ste svi zaslužili jednu veselu (ljeto je prošlo ali ste unijeli toliko žara u raspravu da je temperatura povišena):

Stručnjak za odmaganje...
14 godina

Vidim, neki će glasati ''za'' jer im je postalo očigledno da su ovi što ''brane'' obitelj, u stvari, ugrožena manjina.

http://gex.flight1.net/forumimages/FSX_WINDOWS_TUNING/trubo-hamster-o.gif

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 23:21 (ElektričnaOvca).
18 godina
neaktivan

Don't fall asleep tonight... I'm gonna crawl up yer butt.

http://i.imgur.com/lPzgw.gif

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
13 godina
neaktivan
Drago kaže...
veliki bebač kaže...
Drago kaže...
Old Iggy kaže...
veliki bebač kaže...

Nazivanje Biblije romanom je sprdanje.

A što je točno Biblija?

Survival guide. Nešto kao Bear Grylls, samo paze što piju i jedu.

Slažem se! SZ za Židove, Novi za Kršćane

1)Ne kužim baš kako je to odgovor na moj odgovor Iggyju...

2)... onda doznaš mnogo toga što ti u sjemeništu ne kažu nikada,

3)a ako se sam ne potrudiš i čitaš djela profesionalnih bibliologa, bilo koje provenijencije i vjere, nećeš nikada ni saznati.

4)BTW - ona priča o Isusu i bludnici je, slažu se svi bibliolozi, tzv. pseudoepigrafija, ili kako se to jednostavnije kaže - laž ili krivotvorina ...

5)kao i mnoge druge stvari koje su u prepisivanju dodavane - ili pseudoepigrafije, ili "ekstrapolacije" ....

6)Ukratko, ako te zanima Biblija, ima tu malo više priče od onoga što slabo obrazovani pop na katekizmu priča dječici....

7)Malo o autorstvu evanđelja:...

8)Inače, Ehrman je kul lik i pošalješ mu li pitanje na engleskom, vjerojatno će ti odgovoriti ili na blogu ili u mailu.

{Biblija} Pretpostavljam da mogu odgovoriti. Koga ne zanima može preskočiti post.

Ljudi Božji ja sam tu isto kao i vi, jedan od forumaša, i pokušavam vam pomoć u pronalaženju ispravnih postova (citata) na vaša pitajna. Moja glavna tema je Biblija i postovi su iz nje. Ak' vam kaj nije jasno rado ću pomoći, potruditi ću se da nađem sve tražene odgovore.  Ja nemam nikakve osobne koristi od toga, ne vidite moje Ime i Prezime, ne vidte sliku... ne naplačujem vam ništa ("besplatno ste primili, besplatno dajte").  

Ja nikoga ne tjeram da bude Kršćanin niti da vjeruje u ono što piše u Bibliju. Nikoga od pojedinaca ne napadam. Izgoreni je homoseksualac pa ga nigdje nisam napao ("ne sudi da ti ne bude suđeno"). Ali imajte malo bar tolerancije da ne napadate i izrugujete sa Bogu, Isusu ili Bibliji. Ja razumijem da ste gnjevni na predstavnike Boga na zemlji, svečenike, Crkvu..., a to zato jer iskrivljuju Bibliju i nauku Isusa u svoju korist (= novčanu dobit). Oni su od toga napravili biznis. Isus će na kraju svijeta i njima suditi, i to strože! ("I onaj sluga što je znao volju gospodara svoga, a nije bio spreman ili nije učinio po volji njegovoj, dobit će mnogo udaraca."). Oni su isto kao i svi mi drugi, ljudi od krvi i mesa, a ne neki sveci. A kaj mislite zakaj se Martin Luther pobunio?

1) Ovo usporedba je odličan odgovor! Stvarno! Stari Zavjet je  "Survival guide" za Židove jer po izlasku iz Egipta židovi su stvarali novu državu, stvarali sve od nule. Tako im je Bog dao i vjerske i zemaljske zakone i propise koji se nalaze u SZ. U SZ se nalaze ne samo vjerski zakoni/propisi nego i za svakodnevan život u toj novoj državi, praktični.

Novi Zavjet je "Survival guide" za Kršćane. Dolaskom Isusa, sina Božjeg, ukida se Stari Savez (Židovstvo kao vjera), a uspostavlja Kršćanstvo. Mijenja stvari koje su se pokazale loše iz SZ. Umjesto "ubi grešnika" nego oprosti, možda će se do kraja života promjeniti na bolje, ak ne Bog će mu suditi. Stvar je što neki ostavljaju da će se promjeniti u (npr.) penziji, a već sutra ga pokupi kamion (karikiram).

2) Već sam napisao, nikada nisam bio u sjemeništu. Kao većina vas, rođen u katoličkoj obitelji, 'rvat katlik (ne svojom voljom), otac 'rvat katolik tradicionalist (= ateist), majka ide u Crkvu. Nakon krizme majka me nagovarala da idem dalje u crkvu, dok su večina vršnjaka prestala ići (tradicionalisti). Onda sam i počeo slušati kaj pop priča pa kad je rekao sa oltara "besplatno ste primili, besplatno dajte" skužio da je to suprotno sa onim kaj rade pa da vidim kaj to još rade kaj nije onak kak piše. Evo već 13 godina proučavam, bio u različitim Crkvama i "Crkvama". Pitao razna pitanja i tražio odgovore. I najbolji odgovor sam dobio da "Biblija sama sebe objašnjava"! Svaki puta kada sam čitao Bibliju vadio stvari i tražio odgovore. I mnoge sam našao. Dobro objašnjenje nekih citata daju paralelni prijevodi (ovdje na engleskom, šalta se gore lijevo)

4) Nije. Odličan je primjer Isusovog nauka = oprost i ljubav. Suprotnost od dotadašnjeg nauka SZ, što Isus pokušava promjeniti nabolje. Najstarija kopija Biblije ju ima.

5) Primjer pseudoepigrafije, iz SZ, ubačen od strane Katolika maknuo je Martin Luther iz Biblije. Stari zavjet vrijedi samo kak ga imaju Židovi.

6) Fučkaš pop kad su ga naučili da širi katoličku dogmu u korist dobrobiti "Velike Svete Katoličke Crkve", ili kak ju zovu. Da se razumijemo, ne vrijeđam ja vjernike nego Katoličko vodstvo (oni pri vrhu) koji zna što piše a namjerno krivo uči za dobrobit pojedinaca, licemjeri. Gle kak imaju lijepu palaču u Zgbu.

7) Matej je bio jedan od apostola, Marko je gol pobjegao kada su došli po Isusa (jedan od učenika), Luka je bio doktor koji je napisao i Djela (poslije Isusa), Ivan je bio najmlađi apostol (napisao i Otkrivenje oko 99 godine). Ako nemate vremena čitati NZ, a zanima vas život Isusa preporučam Luku. Najlakše ga je za razumjeti.

8) Biblija najbolje sebe objašnjava (znam da treba dugo vremena da se pročita). Mnogi filozofiraju o Bibliji i uče kak se njima sviđa, vade iz konteksta... Ne samo u Crkvama (= organizacija, crkva = građevina). Našao tipa na netu koji izvlači samo ono kaj njemu paše; kak je Bog zao, dao pobiti narode (a ne zanima ga kakve su sve opačine radili i sa današnjeg civiliziranog stajališta)...

(oprostite kaj ovako dugo)

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 23:52 (veliki bebač).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice