Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
13 godina
neaktivan

Pogledaš komentare ispod i onda se stvarno zapitaš "Što se događa s našim društvom"... {#}

17 godina
odjavljen
klok kaže...

Pogledaš komentare ispod i onda se stvarno zapitaš "Što se događa s našim društvom"... {#}

Mentalno zdravlje i edukacija sve gori i gori... To vjerojatno tvori začarani krug s opadanjem ulaganja u obrazovanje i zdravstveni sustav. Isti feeling kao kad dođeš na regrutaciju/vojni rok pa, s obzirom da izađeš iz svog društvenog kruga, skužiš kakav je zapravo prosjek...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 16:36 (Tonči).
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...
klok kaže...

Mentalno zdravlje i edukacija sve gori i gori... To vjerojatno tvori začarani krug s opadanjem ulaganja u obrazovanje i zdravstveni sustav.

Rekao bi ja da je najveći problem ne postojanje kritičnosti u ljudi. Nitko se ni ne trudi pogledati informacije koje mu se nude, razmisliti o njima nego samo prihvaćaju ko ovce. I sad tko kupuje koje novine, prati koje portale tako je i zatupljen. Najjače mi je kako sad svi mrzimo županicu koja kupuje auto, a kad su to radili ministri i vlada nikom ništa. I takvih je stotine primjera. Zacijelo je zabavno manipulirati masama ovako...

17 godina
odjavljen

Ja ne mrzim županicu, ali da mislim da je bahata i bezobrazna, mislim. Naravno, i svi oni. :)

14 godina
Tonči kaže...

Mentalno zdravlje i edukacija sve gori i gori... To vjerojatno tvori začarani krug s opadanjem ulaganja u obrazovanje i zdravstveni sustav. Isti feeling kao kad dođeš na regrutaciju/vojni rok pa, s obzirom da izađeš iz svog društvenog kruga, skužiš kakav je zapravo prosjek...

Ili popratiš izbore i, kasnije, sabor. krem de la krem prosjeka :P

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina

Iskreno, dosta mi je ''nije on tako mislio'' izvlačenja i traženja nekakvog ''middle grounda''. Kad napraviš nešto poput ovoga, imaš 3 izbora (zajedno sa ruljom koja ti skandira):

1.glup

2.genocid je ok (olitiga aj lav d smel of đenosajd in d morning)

3.genocid je ok + glup.

I nijedan od ta 3 izbora te ne oslobađa odgovornosti.

http://www.index.hr/sport/clanak/hrvatska-godinama-ustasluke-tretira-kao-nestasluke-pa-su-s-tribina-presli-na-teren/712382.aspx

15 godina

I sad je Šimunić kao neprijatelj broj 1, ma gade mi se ovi novinari i političari i njihova suradnja, žalosno. Upravo nas je ta gamad dovela ovdje gdje smo sad. Ponovno se pokušava narod odvratiti od važnijih tema, ponovno se skrivaju glavni problemi, udri po Joeu. Oni nemaju to pravo ikoga prozivati i neka malo obrate pozornost na sebe i svoje postupke pa nam jednoga dana možda bude i bolje u životu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 18:59 (fighterZu).
14 godina
protjeran

za  njom!~  Spermij!

14 godina
fighterZu kaže...

I sad je Šimunić kao neprijatelj broj 1, ma gade mi se ovi novinari i političari i njihova suradnja, žalosno. Upravo nas je ta gamad dovela ovdje gdje smo sad. Ponovno se pokušava narod odvratiti od važnijih tema, ponovno se skrivaju glavni problemi, udri po Joeu. Oni nemaju to pravo ikoga prozivati i neka malo obrate pozornost na sebe i svoe postupke, pa nam jednoga dana možda bude i bolje u životu.

Slažem se, trebamo ukinuti i nogomet i sve što nam odvraća pažnju od važnijih tema i posvetiti se introspekciji. Zamisli samo koliko je ljudi jučer gledalo utakmicu, a mogli su doma kontemplirati o prolasku vremena, novim ekonomskim modelima, obnovljivim izvorima energije, replikatorima, ... Al' eto, šteta je već učinjena.

15 godina
ElektričnaOvca kaže...

Slažem se, trebamo ukinuti i nogomet i sve što nam odvraća pažnju od važnijih tema i posvetiti se introspekciji. Zamisli samo koliko je ljudi jučer gledalo utakmicu, a mogli su doma kontemplirati o prolasku vremena, novim ekonomskim modelima, obnovljivim izvorima energije, replikatorima, ... Al' eto, šteta je već učinjena.

Zašto ukinuti nogomet (jučerašnja pobjeda bi mogla priodnijeti i hrv.gospodarstvu), reci mi, uopće nisam govorio o tome na dan utakmice, pa uvijek ću prije pogledat tekmu(kao vjerni navijač i ljubitelj nogometa) nego slušat naše državne pametnjakoviće. Govorim o ovome što se događa danas i što gotovo svaki portal piše. To je upravljanje masom. Kao da su čekali tko će se prvi izjasniti pa da svi navale.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 19:15 (fighterZu).
12 godina
neaktivan
redneck kaže...

E ovako... prije svega,neobrazovani političari i neoliberalna opcija,da obrate pozornost..

http://hr.wikipedia.org/wiki/Za_dom_spremni!

Radi se o starom hrvatskom pozdravu iz vremena ...dalje na linku.Dušebrižnici i lažni moralisti,nek se malo educiraju...

To što je pozdrav korišten i od strane nacističkih poslušnika Ustaša,nije krivica samog pozdrava..

Cak i da je prvi deo u clanku istinit u 2 S.W pada sve u vodu...

14 godina
redneck kaže...

E ovako... prije svega,neobrazovani političari i neoliberalna opcija,da obrate pozornost..

http://hr.wikipedia.org/wiki/Za_dom_spremni!

Radi se o starom hrvatskom pozdravu iz vremena ...dalje na linku.Dušebrižnici i lažni moralisti,nek se malo educiraju...

To što je pozdrav korišten i od strane nacističkih poslušnika Ustaša,nije krivica samog pozdrava..

pa da, pozdrav kao biće, entitet, ne možemo kriviti - recimo i riječi sieg i heil nisu krive što su ukomponirane na taj način, uostalom postojale su i prije no što je hićo odlučio sa krečenja preći na kreiranje novog svjetskog poretka. drago mi je da nisu izbačene iz njemačkog jezika, mislim da bi gubitak bio osjetan

18 godina
neaktivan
redneck kaže...

Da i..??' Pozdrav je kriv što su ga oni Ustaše koristili...Gleda se valjda izvornost pozdrava,a banovi Hrvatski nemaju ništa crno na duši...

Previše Hrvati dopuštaju da ih jugonostalgičari,srbi i neoliberali muštraju radi ovih nekoliko riječi pozdrava..

Nema ni svastika veze sa nacizmom ali nikome u Njemačkoj ili Austriji ne pada na pamet imati npr. majicu sa svastikom (i to ne nužno nacistička).

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
16 godina

Neznam, po meni je najgore što se tolika hajka stvorila oko ovoga, a kada je bila utakmica sa srbijom 30 000 ljudi skandiraju "ubij ubij srbina" i nitko ništa.

Ako ćemo osuđivat i kažnjavat treba postojati i neka jednakost.

Swedish latin super funk.
17 godina
neaktivan
redneck kaže...

Da i..??' Pozdrav je kriv što su ga oni Ustaše koristili...Gleda se valjda izvornost pozdrava,a banovi Hrvatski nemaju ništa crno na duši...

Previše Hrvati dopuštaju da ih jugonostalgičari,srbi i neoliberali muštraju radi ovih nekoliko riječi pozdrava..

{#}

I ''Sieg Heil'' je stari njemački pozdrav ,pa ga ipak nitko pametan u Austriji i Njemačkoj neće upotrijebiti!

A tamo baš i nema Srba ,komunjara i ostalih nepodobnih ... {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
18 godina
neaktivan
redneck kaže...

hitler je bliskim prijateljima upućivao pozdrav GRUSGOTT..!!!,gdje bi onaj S trebao biti "oštri" njemački S,pa i danas se ljudi na ulici pozdravljaju tim pozdravom..i to nije nikom problem...

Pa da ih je tako na skupovima pozdravljao možda bi taj pozdrav bio tabu isto kao i Heil Hitler{#}

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
12 godina
neaktivan
redneck kaže...

hitler je bliskim prijateljima upućivao pozdrav GRUSGOTT..!!!,gdje bi onaj S trebao biti "oštri" njemački S,pa i danas se ljudi na ulici pozdravljaju tim pozdravom..i to nije nikom problem...

Ljudi odrastite,a oni koji ne mogu smisliti Hrvatsku i Hrvate,pa pretpostavite što bih imao vama reći,no neću napisati,jerbo bi bio crni karton{#}

Tacno ali Nemacka nema Balkan koji je  polsledjih godina svodio na "medjusobni rat" takve parole su na vodile u rat i sa jedne i druge strane i ako ih se ne otkacimo i zaboravimo vodice nas jos..

Nemacka je druga prica...

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 19:34 (cardadule).
14 godina
sirka666 kaže...

Neznam, po meni je najgore što se tolika hajka stvorila oko ovoga, a kada je bila utakmica sa srbijom 30 000 ljudi skandiraju "ubij ubij srbina" i nitko ništa.

po meni, to je sve jedan/isti problem - ono, nek se malo ljudi ispušu, to je ionako samo nogometna utakmica

17 godina

Zanimljivo kako jednim te istim jebivjetrima "Za dom spremni" je hrvatski poklič i svi se čudom čude kada se on stavlja u kontekst NDHa, a u isto vrijeme se dižu na stražnje noge s ćirilicom i govore da je to pismo agresije na Hrvatsku.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
odjavljen

Dao bi ja vama posla pa nebi imali vremena raspravljati o ovako glupim temema... {#}

http://www.index.hr/sport/clanak/evo-zasto-je-kovacic-uz-riberyja-najbolji-dribler-na-svijetu/712454.aspx

Usporedbe Kova kao Messi i slične su u najmanju ruku funny, glupostima naših novinara nema kraja...

15 godina
ElektričnaOvca kaže...
sirka666 kaže...

po meni, to je sve jedan/isti problem - ono, nek se malo ljudi ispušu, to je ionako samo nogometna utakmica

Naravno, previše se buke stvara oko toga. I u pravu si, to je ipak samo nogometna utakmica. Ali uvijek smo mi na udaru Fife u zadnje vrijeme, a da ne govorim što se događa u drugim zemljama za vrijeme utakmice i nikome ništa, eventualno ako 1 strani portal nešto spomene, a kad nas novinari svašta pišu. Ono čega se jedino ja bojim je ono sa nogometne strane, da nas ne bi kojim slučajem izbacili sa svjetskoga, pa je tu sa jedne strane je Šimunić trebao biti oprezniji. A novčano nas sigurno mogu kazniti, to je gotovo sigurno. Svugdje se lova vrti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 19:48 (fighterZu).
17 godina
redneck kaže...

Hrvatska ne bi imala ovu današnju stigmu,da je barem potkraj ww2 prešla Zapadnoj alijanski

Koje j***** stigma? Halo, 2013. godina je. Vrijeme Facebooka, Googlea, Applea i Microsofta. Imamo ekonomsku krizu i muči nas globalno zatopljenje i gripe raznih životinjskih vrsta. Izađi iz svoje pećine, rat je završio prije, još malo pa 70 godina.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
Bukva kaže...

Zanimljivo kako jednim te istim jebivjetrima "Za dom spremni" je hrvatski poklič i svi se čudom čude kada se on stavlja u kontekst NDHa, a u isto vrijeme se dižu na stražnje noge s ćirilicom i govore da je to pismo agresije na Hrvatsku.

Bukva, ravno u sridu, taman sam htio reći ''ajmo se sad prebaciti na dvojezične ploče'' - uostalom, to su samo ploče.

Kada na utakmici srbije i hrvatske vide šajkače, tri prsta i ostalo, siguran sam da opet kažu ''to je samo nogomet''.

Kognitivna disonanca je default stanje tih ''jebivjetara''

16 godina
redneck kaže...

Nije tako jednostavno. Ovisi o tome gdje se nalazis. Naravno da ako amer cuje "Za dom spremni" nece reagirat jer mu je to nebitno. Ali ako se to kaze kod nas gdje svi znaju o cemu se radi (ne znaju svi sve o banovima, mislim da se nigdje u skoli i slicno ne uce da to potjece od njih, uglavnom je prva misao 'ustase') bit ce reakcija. I 'pozitivnih' i negativnih (bez obzira na to sto je on stvarno mislio time). Tako je npr. totalno svejedno ako ja na nekom tajlandu ili slicno imam istetoviranu svastiku na celu, ali ako takav hodas po izraelu naravno da ces nekoga uvrijediti kolko god ti njima objasnjavao sto to zapravo znaci. Netko ce se nasmijati kad mu ispricas vic o crncima (bez obzira sto si ti tu vidio samo salu i stvarno nisi rasist), a netko ce se uvrijediti (cak se i plavuse uvrijede na viceve). 

"Previše Hrvati dopuštaju da ih jugonostalgičari,srbi i neoliberali muštraju radi ovih nekoliko riječi pozdrava.."

Ja stvarno onda ne vidim zasto na ulazima u tvornice nebi pisalo "Arbeit macht frei". Mislim ta recenica je puno starija od Hitlera. Zasto bi si netko dopustio da ga zajebavaju zbog par rijeci motivacije (bez obzira sto su one na ulazu u koncentracijski logor)

14 godina
odjavljen

Sva sportska natjecanja doista pobude ono najgore u ljudima.

Žestoke sankcije ili zabrana natjecanja bi mogla naučiti ljude pameti. Naravno, pod uvjetom da se sve zemlje koje izvode slične ispade sancioniraju jednako.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan

Nije stvar u pojmu "Za dom spremni", stvar je u kontekstu i razlogu zašto pojedinac izgovara taj pojam. Navijači koji na utakmice svijesno vleču zastave s prvim bijelim poljem na grbu, mjere kuruzu i nose prigodne crne kapice sigurno ne odaju počast Zrinsko-Frankopanima**. Isto kao što Thompson ne odaje počast ni borbi protiv Turaka ni banu Jelačiću, samo što je prevelika vagina da stane iza svojih dijela i to prizna.

A za Šimunića, nije ni prvi, vjerojatno ni zadnji put da pokazuje da nema mozga. Ja najiskrenije mislim da je on samo htio nabrijati navijače zato kaj je puno puta čuo da oni to viču. Ponesen pobjedom i dobrom igrom, dao si je oduška. Smatram da ga ne bi trebalo posebno kažnjavati ni šikanirati. Lik je glup, kaj sad, par tisuća eura kazne Savezu pa nek mu odbiju od premije.

Nadalje, dajem ruku u vatru da situacija i nije tako crna (pun intended) ni kod hrvatskih navijača. El.Ovca može potvrditi da je navijačka atmosfera idealan primjer za psihologiju mase. Na utakmici možda par hardcore 'staša počne vikati "Za dom spremni" pa se uključe i ostali, ne zato što su pro-NDH nego zato što ne žele biti party pooperi, nego su došli navijati, još k tome kaj je ZDS odavno na popisu navijačkih uspješnica. I ja sam kao klinac išao na utakmice s frendovima pa vikao ZDS ni ne znajući kaj to znači što ne znači da sam odrastao u 'stašu, dapače.

** - za odaju počasti NŠ Zrinskom bi ovaj outfit bio prigodniji:

svaka sličnost s Draginim avatarom je slučajna... svaka sličnost s Draginim avatarom je slučajna...
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 20:29 (i_rambo_plache).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice