Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.306.482
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?

To sto kaze Tonci i meni je palo na pamet. Jedino medijskom hajkom se takvi stakori daju istjerati iz rupe, metaforicki receno.

Moze par pitanja, zasto bi ona morala ici po te jabuke? Ako kaze da ne zeli (jer su stare i prespricane), da li ce dobiti kakve sankcije ili nesto? Drugo pitanje, ako vec roditeljima doma trunu jabuke, zasto tih nekoliko kilograma jabuka (ne znam o kojoj je kolicini rijec, pa bubam) ne skupe pa daju djeci u skoli, a ovo smece, nakon sto ga preuzmete, bacite u prvu septicku...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
mario.L_hr kaže...
Tonči kaže...

Zašto se ti s tom pričom ne javiš medijima, npr. Indexu? To svakako spada u nešto sumnjivo: jabuke po toj cijeni, a još prastare. Sanitarne inspekcije? Pravobraniteljica za djecu?

Možda zato što ga je strah da mu bolja polovica ne dobije otkaz.

-nema šanse, zviždači su kod nas, izuzetno dobro zaštićeni...

-btw, u prijavi treba angažirati i društvo za zaštitu životinja, kao neki pesek je pojeo jabuku ili kanarinac.. to obično izmami suosjećanje general population i izvršnih organa, pa se nešto napravi. Nije na odmet ni pismo vječitom presidenteu (ako nisu njegove jabuke) kao i aktualnom oku sokolovom. Možda i prijava Hanžekoviću, da škola nije platila RTV pristojbu (razliku od 3,56kn)..

.... a možda usput, netko i provjeri cifre koje na (svemoćnom) papiru stoje, bar dal je decimala pomaknuta, odnosno tko-što potpisuje, isplaćuje i dali je (nedajbože) netko odgovoran.

/sarcasam OFF.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
Tonči kaže...

Zašto se ti s tom pričom ne javiš medijima, npr. Indexu? To svakako spada u nešto sumnjivo: jabuke po toj cijeni, a još prastare. Sanitarne inspekcije? Pravobraniteljica za djecu?

Možda zato što ga je strah da mu bolja polovica ne dobije otkaz.

Dobiti otkaz pod kojim uvjetima? Prijava može biti i anonimna. Zakon je jasan. Inače, batina je iz raja izašla, kažu... :)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
Tonči kaže...
..

Dobiti otkaz pod kojim uvjetima? Prijava može biti i anonimna. Zakon je jasan. Inače, batina je iz raja izašla, kažu... :)

- anonimnost je zavaravanje.

- zakon nije jasan.

- inače, ako je vjerovati pričama, upravo je jabuka bila uzrok izlaska iz SPA-Heavena, batina nema veze s tim, provjereno, tj izumljena je zajedno s vatrom, kao sredstvo uspavljivanja mamuta i ženki, više nema funkciju jer su mamuti nestali, ženke dobile ravnopravnost. ... sve to zbog jedne (trule?) jabuke.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Mate Rimac usporedio sebe s Nikolom Teslom. Baš kad sam pomislio da sam sve čuo...

http://mobile.net.hr/netmobil/vijesti/wall-street-journal-objavio-veliku-pricu-o-mati-rimcu-i-elektricnom-autu-iz-rh
“Choose your battles wisely. Life is too short to spend it on warring. Fight only the most, most, most important ones, let the rest go.”
18 godina
neaktivan

Seronje prije svega trebaju očistiti svoje redove, poraditi na kvaliteti i cijeni usluge, a tek onda razmišljati dalje o sankcijama. Ne velim da je švercanje okej, nikako, ali ovo o čemu tip priča graniči sa zdravim razumom. Usluga je vrlo loša, nepouzdana i debelo preskupa da bi uopće smio ovakvo nešto govoriti.

http://danas.net.hr/hrvatska/ako-ste-se-svercali-nema-izvatka-iz-gruntovnice-ni-subvencija

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
neaktivan

Ako me pamćenje dobro služi mislim da su nakon onog poskupljenja karte na 15kn, godinu završili sa još većim gubitkom.

Ukoliko prije razliku nije plaćala država, sada bi trebalo vidjeti koliko su zaradili samo na studentima kada je uvedeno mjesečno/godišnje plaćanje umjesto onih 30 kuna koliko se plaćalo prije nekoliko godina.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina

Logično da će imati veći gubitak nakon što su digli cijene, pa nije malo 360 novaca za uslugu kakvu daju. Odvajati skoro 5/10 ili još više % od plaće za samo recimo 5 stanica je previše.

Da je cijena 200ak novaca garantiram da bi imali veće prihode i da bi se broj švercera drastično smanjio. Ali ne, bolje ovako. {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
The Man kaže...
Mate Rimac usporedio sebe s Nikolom Teslom. Baš kad sam pomislio da sam sve čuo...

http://mobile.net.hr/netmobil/vijesti/wall-street-journal-objavio-veliku-pricu-o-mati-rimcu-i-elektricnom-autu-iz-rh

Mogu sada zvučati kao ljubomorni idiot i na stranu sada što je "on" napravio prvi HR električni auto, ali svaki puta kada čitam njegove komentare ili gledam neki njegov intervju imam osjećaj da je to neki enormno veliki seronja, sa egom u rangu Steve Jobs-a.

Neznam koje je njegovo tehničko znanje, ali nekako sumnjam da ga uopće ima. Neznam meni se lik gadi(osobito svojim izjavama), baš bi htio čuti kakvo mišljenje imaju njegovi zaposlenici o njemu.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 15:56 (dado2202).
18 godina
Tonči kaže...

Može i u "Provjereno" recimo zakaj ne,Nevinašce uglavnom to je prvoklasna podmukla muljaža ili pljačka ako škola nabavlja ili plača staje jabuke po 21kunu. Trenutno po raznim šoping centrima moš kupit kilu okvirno friških jabuka za pet kuna. Ako je to baš tak da za kilu jabuka u nekim školama plačaju 21kunu, šta reč drugo nego jezuš kristuš uostalom ništa čudno danas kod nas imaš muljaža i pljačke preko glave.{#}{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
neaktivan
Kad smo kod poduzetništva u Hrvatskoj i slabog gospodarstva, vrlo je važno i odakle netko ima sredstva za investiranje, porijeklo tih sredstava. Može i Mujo iz Doboja sagraditi nuklearni nosač aviona, ako mu Haso opljačka banku i donese 300 mlrd. dolara.
13 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...
kivic15 kaže...
Unix kaže...
kivic15 kaže...

evo još jedna sličica za velke rvate.....

Kakve veze ima Tiananmen sa "velikim hrvatima"?

Pouka je bila ''stand up for what you believe in even if you stand alone''.... a pod imenom '' velke rvatine'' sam mislio na tipove koji sjede doma i gledaju kako im država tone,kako imamo sve više '' brain drain''-a...i onda još kad gledam one neobrazovane koji se rugaju onima koji žele nešto promijeniti i rugaju im se kako ih je malo i kako ništa neće postići......+ još kad vidim rasprave o komunizmu...{#}

Neće se nikada stvoriti "kritična masa" potrebna za bilo kakve promjene dokle se god Slavonci, Ličani, Dalmatinci, Zagorci, Istrijani i ostali ne prestanu međusobno mrziti. Ne može jedna regija provesti nikakve bitne i osjetne promjene na državnoj razini.

Evo mene još uvijek znaju sprdati što sam iz Dalmacije, a živim u Zagrebu skoro deset godina. U Zagrebu u kojem btw, živi najmanje tzv. purgera - bogomdane rase ultimativnih übermenscha{#}

Zakaj pljuješ sve purgere? Generaliziraš grupu ljudi kao skupinu loših pojedinaca. Istina da ima svakakvih, ali većina ih nije loša. Možda si ti imao iskustva sa lošim pojedincima - seljačinama, ali to ne znači da su svi takvi. Dapače, ja uočavam dobre strane istih da znaju poštivati starije i reći im dobar dan, a ne bok,... Ali opet, kak' si spomenuo, 'ko je to od njih danas purger.

Ja sam rođen u Zagrebu, živio u užem djelu sada van, koji je je još uvjek  Grad Zagreb (tak' da Banditos može brati visoke poreze kao da sam u centru, a nemam kanalizacije, donedavno nogostup,..), ali mi roditelji nisu iz Zagreba pa se ne osječam purgerom. A imaš pojedince koji su tu 5, 10 godina i veći purgeri od svih.

Ovi seljačine, da se razumijemo, ne vrijeđam seljake, dapače cijenim ih, moji su sa sela, nego pojedinci koji nagrđuju mjesta iz kojih su došli, svoje obitelji svojim nekulturnim, nepristojnim, neuljuđenim ponašanjem (npr. proizašlog iz naglog bogačenja...).

Primjer seljačine; jednom frend i ja vračamo se iz grada (Zgb) i stajemo u lokalnu birtiju (San Antonijo, Sesvete) na još koju pivu prije spavanja  {#} i naletimo na mlađu generaciju likova koje poznamo. Od njih 6 tri znamo. I usred noći jedan od njih se digne i ode do podija i počne se derati "ubi Tovara, ubi Tovara!", doleti drugi i iz ruksaka izvadi zmuzgane registracije ST, RI i dere se "Dinamo!". Kaj je najbolje prvi Hercegovac, drugi Bosanac. Ja kažem frendu "gremo ća" (Slovenski i Dalmatinski) i jedan od likova, lokalni Prigorac, mi kaže "kaj ća?!". Ja ga taj tren nisam razumijo kaj mi 'oće reći pa mu ponovim da sam frendu rekao "gremo ća". On meni opet "kaj ća?!".

Tak da takvih pojedinaca, seljačina, ima nažalost svagdje.

Nema akcije bez reakcije
13 godina
neaktivan

@win32

Spomnu si učiteljicu, jabuke, 21 kuna kila. Slično u vezi škole, znam tipa bavi se brušenjem i lakiranjem parketa. Priča mi kak' ga je jedan ravnatelj osnovne škole, istočni dio Zgb, pozvao ovo ljeto da mu izbrusi pod jedne učione. Ravnatelj bio zadovoljan, pa mu dao da sve učione izbrusi te mu za cijenu rekao da na svoju doda još 10%, koje će ići njemu, ravnatelju. Ono, bar nije uzeo 10% od njegove cijene.

@ivan dragi

"Dakle, ako ste nešto gradili od 1968.-1991. bez g. dozvole, a građevinska inspekcija vas nije kažnjavala, zgradu nećete trebati legalizirat, a za uporabnu ćete samo zatražiti tu potvrdu od građ. inspekcije da kuća-parcela nije "sankcionirana"."

E, da sam to zna prije. Podnio zahtjev za garažu, stari ju nije unio kada je gradio kuću. Kak' je Drago jednom napisao, da plaća SVE poreze, doprinose, tako sam i ja htio da sve bude zakonito.

Nema akcije bez reakcije
17 godina
odjavljen
veliki bebač kaže...

tako sam i ja htio da sve bude zakonito.

Očito si naivčina. :)

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
Danny_HR kaže...

Seronje prije svega trebaju očistiti svoje redove, poraditi na kvaliteti i cijeni usluge, a tek onda razmišljati dalje o sankcijama. Ne velim da je švercanje okej, nikako, ali ovo o čemu tip priča graniči sa zdravim razumom. Usluga je vrlo loša, nepouzdana i debelo preskupa da bi uopće smio ovakvo nešto govoriti.

http://danas.net.hr/hrvatska/ako-ste-se-svercali-nema-izvatka-iz-gruntovnice-ni-subvencija

Imam i ja jednu ideju - neka sav javni prijevoz u gradu bude besplatan, pa neće biti švercanja. Ta-daaaam!

Dapače, neće biti niti kazni, niti neugodnosti, niti kontrolora, niti će se itko morati brinuti o ičemu osim da se sa smješkom promatra svijet, a tramvaj i život zagrebačkim ulicama teku.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Imam i ja jednu ideju - neka sav javni prijevoz u gradu bude besplatan, pa neće biti švercanja. Ta-daaaam!

Dapače, neće biti niti kazni, niti neugodnosti, niti kontrolora, niti će se itko morati brinuti o ičemu osim da se sa smješkom promatra svijet, a tramvaj i život zagrebačkim ulicama teku.

I onda je svizac zamotao čokoladu .... {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
18 godina
kizo2703 kaže...

I onda je svizac zamotao čokoladu .... {#}

A čuj, nakon Jelićevih prijedloga... Moji su čak i realni :)

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

A čuj, nakon Jelićevih prijedloga... Moji su čak i realni :)

Da ,jesu ,ali - Jelić je sindikalac ,a ne član ili predsjednik uprave ZET-a. Kaj on ima s određivanjem kazni?

Trebalo bi možda početi mlatiti te zetovce ,onda bi to bilo opravdano.

A zetovci žive jako lijepo ,imaju jaako dobre plaće ,a firma im ima 3 milijarde gubitaka.

Ko tu koga yebe?!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 18:38 (kizo2703).
16 godina
17 godina
Danny_HR kaže...

Pa, zapravo, ovo da svi oni koji imaju povlaštene ako ih se ulovi, tu povlasticu izgube i nije loša ideja...

Anyway... Fun Fact o ZETu

08.10. je bio neradni dan, utorak. U ponedjeljak, 07.10., ZET je vozio kao da je nedjelja (jer mislim, ono, koji k**** bi oni radili na radni dan, idemo si spajati). Problem je što neke linije preko vikenda uopće ne voze i ljudi ujutro na stanici čekali ko budale da dođe tramvaj. Tako da da, dođe ti da iz čista mira onako malo reda radi kontrolora dočekaš na nož...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
neaktivan
veliki bebač kaže...
E, da sam to zna prije. Podnio zahtjev za garažu, stari ju nije unio kada je gradio kuću. Kak' je Drago jednom napisao, da plaća SVE poreze, doprinose, tako sam i ja htio da sve bude zakonito.

Ne baš. Za građevine s građ. dozvolom prije 1991. koja je konzumirana (dakle ti si kuću mogao dovršiti i 2003. ali bitno da si udario temelje prije 1991. - konzumirao građevinsku dozvolu) vrijede zakoni prije 1991. Ako ti netko nije kuću srušio, ili te globio, smatra se da ti je kuća legalna, a uporabnu možeš zatražiti bez izlaska građ. inspekcije ili izvješća nadzornog inženjera... (šta je bilo bilo je).

U tom slučaju kuća je legalna ako se nalazi na građ. parceli, u urbaniziranoj zoni i ako zadovoljava uvijete prostornog plana općine -grada.. Ako svi susjedi imaju priz + 2 kata jer to dozvoljava p. plan, a ti imaš 4 kata, tada ti kuća nije legalna i nemožeš dobiti uporabnu dokle god ne dovedeš kuću u stanje sukladno prostornom planu. Tj, imaš legalna samo 2 kata. Također, p. plan ograničava površinu minimalne parcele (oko 500kvadrata na više) pa ako imaš manje onda je opet problem.

U građevinskoj dozvoli ti pišu detalji u vezi izgradnje kuće, da visina mora biti do 8m ili do 10m, da građevina nesmije biti bliže od 2,3,4m od granice parcele ili 6,7,8 od cestovnog puta... E sad, pitanje garaže. To ovisi o poziciji, mjerama, udaljenosti od međe.. Problem kod garaža jest što ih možeš legalizirati jedino ako je objekat (kuća) legalna. Ako u prvotnoj građevinskoj nisi imao garažu, a legalizirao bi garažu, 80% sam siguran da ti u tom slučaju izlazi inspekcija (tj, moraš dostaviti sve gabarite kuće mjerene od strane ovlaštenog geometra koji mjeri stvarno stanje na terenu - tako i utvrđuje da je kuća problem pa sve plaćaš).

Mišljenja sam da si dobro postupio i da si jedino tako mogao legalizirati garažu (sve platiti i da sve bude po zakonu).

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
odjavljen

http://danas.net.hr/hrvatska/foto-nevjerojatna-guzva-zbog-najveceg-aviona-na-svijetu

kako glup narod.

Izgleda mi ko da  slave to da koncar izvozi nesto van Hrvatske, a ne zbog aviona.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 13:13 (Edge).
18 godina
16 godina
neaktivan
Edge kaže...

http://danas.net.hr/hrvatska/foto-nevjerojatna-guzva-zbog-najveceg-aviona-na-svijetu

kako glup narod.

Izgleda mi ko da  slave to da koncar izvozi nesto van Hrvatske, a ne zbog aviona.

Ovaj dio Končara gotovo sve što proizvede - izveze, a avion je samo zgodan bonus. {#} Nužni ali i dobrodošli publicitet za obavljanje posla.

In the name of tragedy..
14 godina
odjavljen

Uf, ne valja čitati linkove kad se tek probudiš- ja sam pročitao nevjerojatna guza.

Nego, da, svaka čast Končaru- treba davati potpuru takvim firmama u javnosti, pa makar onu moralnu.

Evo što sam ja jučer zatekao ispred FSB-a.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 18:30 (Pranja).
14 godina
thedream kaže...

Ovaj dio Končara gotovo sve što proizvede - izveze, a avion je samo zgodan bonus. {#} Nužni ali i dobrodošli publicitet za obavljanje posla.

mi smo baš htjeli otići do plesa i bacit oko na grdosiju, al nas je odbila gužva

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
odjavljen

Zakon video! {#}

17 godina
neaktivan

Čovjek koji nema pametnijeg posla nego čitiati zakonik prometnom policajcu zbilja se treba zapitati čemu služi život.

S obzirom da mu policajac već u prvoj minuti videa jasno kaže zbog čega ga je zaustavio - nepropisan prijelazak preko prometnice, nema smisla gedati izdrkavanje čangrizavog pojedinca.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

Čovjek koji nema pametnijeg posla nego čitiati zakonik prometnom policajcu zbilja se treba zapitati čemu služi život.

S obzirom da mu policajac već u prvoj minuti videa jasno kaže zbog čega ga je zaustavio - nepropisan prijelazak preko prometnice, nema smisla gedati izdrkavanje čangrizavog pojedinca.

Pa cuj, malo sam zbog ovoga isao cackati po tim zakonima, evo sto kaze clanak 15. Zakona o osobnoj iskaznici:

"Osoba je dužna imati kod sebe osobnu iskaznicu i dati je na uvid zakonom ovlaštenim osobama." - sve to stoji, ali ovo "dati na uvid" bi se moglo protumaciti na vise nacina, iz moje laicke perspektive. On je odbio uruciti u ruke policajcu svoju osobnu iskaznicu, ali nije odbio dati ju na uvid. Rekao im je, ja vam pokazem osobnu, dakle murjaci mogu sve procitati, zapisati, provjeriti sto provjeriti trebaju, ali im odbija fizicki dati osobnu u ruke. Iz moje laicke perspektive, nije prekrsio clanak 15. jer je "dao na uvid" osobnu iskaznicu.

Ono drugo sto ne razumijem, su clanak 16. i clanak 17. Prekrsajnog zakona:

Vrijeme pocinjenja prekrsaja, clanak 16.: "Prekršaj je počinjen u vrijeme kada je počinitelj radio ili je bio dužan raditi, bez obzira na to kada je nastupila posljedica prekršaja."

Mjesto pocinjenja prekrsaja, clanak 17.: "Prekršaj je počinjen u mjestu gdje je počinitelj radio ili bio dužan raditi i u mjestu gdje je u cjelini ili djelomično nastupila posljedica prekršaja, a u slučaju kažnjivog pokušaja i gdje je posljedica trebala nastupiti."

WTF? Neka mi netko tko se bolje razumije objasni ovo s radom.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 17:20 (1domagoj1).
12 godina
neaktivan

tip ga sere i to debelo,on je dužan pokazat osobnu službenoj osobi,pa još kaže da bi prekršio zakon da on mora biti na radnom mjestu?wtf?tip prijeđe cestu s vjerojatno 4 trake(ako je u zg-u) i još se nateže kako nije kriv,a u svoju obranu daje glupa obrazloženja....

Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treason. Should ever be forgot
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice