Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.310.702
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...

@Svi ostali

Garantiram da ova jela dodju _jeftinije_ od mesnih alternativa, garantiram da su  "kompletnija" sto se tice nutritivnih vrijednosti, i garantiram da niti jedno ne trazi duze od 30 minuta posla, ukljucujuci sjeckanje svjezeg povrca; cijeli proces nekad traje duze, ali uglavnom poklopis i pustis nek se krcka ili pece).

ufff, gladan sam, već same boje mi otvaraju apetit...

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
17 godina
odjavljen

Ne. Jeo sam ga u Beču, Pragu, Seoulu i u nas: uvijek isto.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ne. Jeo sam ga u Beču, Pragu, Seoulu i u nas: uvijek isto.

Meni je u Francuskoj McD bio odvratan gdje god sam ga jeo, isto vrijedi i za Španjolsku, sjećam se da smo se na eskurziji prebacili ekspresno na Burger King i tamanili po tom čudu sve u 16. U Beču, Munchenu, Pragu mi je bio kao kod nas okus.

EDIT: Deus makni te slike..drulam opasno. {#}{#} Bojkotirao bi i lungić radi ponešto od ovoga..

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 18:06 (thedream).
12 godina
neaktivan

deus,još jedno 5-6kila mesa,i onda je to prava večera {#}

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
17 godina
neaktivan

Deus - Instagram foodster

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
Deus ex machina kaže...

@Svi ostali

Garantiram da ova jela dodju _jeftinije_ od mesnih alternativa, garantiram da su  "kompletnija" sto se tice nutritivnih vrijednosti, i garantiram da niti jedno ne trazi duze od 30 minuta posla, ukljucujuci sjeckanje svjezeg povrca; cijeli proces nekad traje duze, ali uglavnom poklopis i pustis nek se krcka ili pece).

'Rana za tiće....

This space for rent!
14 godina
odjavljen

Ja ne volim McD-nisam ga ni volio kada sma bio klinac, jedino sma jeo onaj njihov tost jer mi se sviđalo kako rade pecivo, ali već 7-8 godina nisam ni taknio ništa njihovo.

Ali KFC mi je super, njega naprosto obožavma još otkako sam probao u Australiji. Šteta što im i cijene nisu Australske. :D

Ali pizza je ultimativni fast food-em se od jedne normalan čovjek može najesti, em možeš na nju staviti šro god poželiš. A i financijski je isplativija od bilo kojeg drugog fast fooda.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan

Apropos McD-a, test koji sam obavio u Oslu je bio vrlo jednostavan: uzmes to "meso", ocistis ga salvetom da nema na njemu condimenta i prvo proucis vizuelno, a onda uzmes komadic i stavis u usta.

Karton. Doslovce, karton. Jedna stvar je napraviti smjesu koja nema jak okus sama po sebi, sto je inace plus za burger, a sasvim druga kad "to" ima okus kao karton. Shvatis da je cijeli okus te hrane u senfu, majonezi i soli, uz obilatu primjesu masti da ti da bolju teksturu.

Budi receno da Burger King ima dosta bolji okus samog mesa.

Za one koji zele obaviti jednostavniji test: kupite McD menu, stavite ga na tanjur, i ostavite na miru.... pa pregledajte kako ce izgledati za mjesec-dva.

Takodjer, jasno je da se kvaliteta mesa razlikuje od zemlje do zemlje, no govedina (odnosno nedostatak iste) u McD-u je samo jedan od problema nezdravosti tog komada hrane. 700+ kalorija (1/3 dnevnog unosa za muskarce koji nisu aktivni atlete), dovoljno masti za skoro 20 sati, dovoljno soli za cijeli dan - a sve to u pet-sest zalogaja. Takodjer, mast, secer i sol su vrlo korisni nutrienti - ali nisu u prirodi tako jednostavno dobavljivi, pa nam je mozak 'spojen' tako da trazi te nutriente; nije ni cudno da je sam okus hamburgera dobar, kad je nakrcant upravo tim prirodnim 'drogama'.

Uopce nije cudno da je nekome okus vode bezvezan, ako je "navucen" na coca colu, niti da mu je spinat/kelj/salata bezveze ako je naucen na komadinu mesa sa pola litre ulja...

I za kraj, da li jedete zdravo ili ne, vrlo jednostavno: skinite majicu, stanite ispred ogledala, pa ocijenite sami sebe, iskreno.

Koliko tog dodatnog nepotrebnog sala strsi?

Koliko izgovora ce te naci za to salo? Previse piva? Nemam vremena za trening? Ili moj favorit - "genecki sam predodredjen da budem debeo."

Bitch please!

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 20:09 (Deus ex machina).
18 godina

Netko je gore vec napisao... deus, fotkao si odlicne priloge za meso :D

Sala mala, slicno se hranimo, osim sto ja umjesto tofua i soje jedem mladi kozji sir i meso i ribu (pretezno plavu). Takodjer jedem puno blitve, salate, kupusa, tikvica, krastavaca, balancana i slicno... Sad koliko je to zdravije/nezdravije od ovog tvog, u to ne ulazim.

Sto se tice hrane na koju se moras "navikavati"... ehm... ne hvala.

Takodjer, netko je bio napisao da kada je krenuo sa zdravom hranom da mu se nezdrava/masna pocela gaditi. Meni se ne gadi ali je ne jedem ako BAS ne moram i izbjegavam je ako imam ikakvog izbora.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan

Ono na slikama izgleda super fino, Deus jesi razmisljao o karijeri kuhara? {#}

btw, nevezano za ovu temu:
http://hackread.com/nypd-iphones-ipads-update-ios7/

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 21:31 (Makavelii).
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

I za kraj, da li jedete zdravo ili ne, vrlo jednostavno: skinite majicu, stanite ispred ogledala, pa ocijenite sami sebe, iskreno.

Koliko izgovora ce te naci za to salo? Previse piva? Nemam vremena za trening? Ili moj favorit - "genecki sam predodredjen da budem debeo."

Bitch please!

Vidim samo zgodno tijelo. A ovo ljeto sam jeo jako puno fast food hrane. Joke is on you.{#}

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sa hranom je stvar jednostavna, i prirodno smo 'wireani' da na to gledamo stvarno jednostavno: ako hrana _izgleda_ privlacno, znaci da je nutritivna. Koliko si napisao, ja mislim da se poprilicno zdravo hranis.

Sto se tice hrane na koju se moras navikavati: http://en.wikipedia.org/wiki/Acquired_taste

Nisi nikad probao pivo u zivotu? {#}

@Makiavelli

Cuj... kad si arogantan i ruzan i imas rusko-mafijaski naglasak i sisas se "na opasno", moras naci druge nacine da odvuces zenske u krevet {#}. Toljagom po glavi, pa u pecinu nije toliko popularna metoda u moderno vrijeme...

Neko vrijeme sam na nagovor prijatelja pokusavao s kvalitetnim deodorantom, ali mogu ti rec' da nije ni priblizno toliko efikasan kao kloroform....

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 22:34 (Deus ex machina).
18 godina
neaktivan
Keops kaže...

Jedna stvar me zanima, jel vegeterijanci jednako uživaju u svojoj hrani kao i mesožderi u mesu. U početku očito ima problema s okusom, ali zanima me jel se s vremenom naviknu?

Zašto ne? Pa ja kao strastveni mesojed uživam u vegetarijanskoj klopi.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
14 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Keops kaže...

Jedna stvar me zanima, jel vegeterijanci jednako uživaju u svojoj hrani kao i mesožderi u mesu. U početku očito ima problema s okusom, ali zanima me jel se s vremenom naviknu?

Zašto ne? Pa ja kao strastveni mesojed uživam u vegetarijanskoj klopi.

Pa ovo je bilo glupo pitanje, ceo svet uživa u ispijanju piva a ja ju nebio popio ni za hrpu para. {#}

18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Realno, rađe bih pojeo burger nego ševio. Zato sam debeo imam šlaufeke oko struka. 180/93 LIKE A SIR!

Lastane, jesam li normalan?

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
15 godina
neaktivan
Katasrofa, fuj MCD, KFC I OSTALA SRANJA...najbolja i najdzravija je domace tj. spek, kobasica i prsut....
14 godina
odjavljen
Ambush kaže...
Katasrofa, fuj MCD, KFC I OSTALA SRANJA...najbolja i najdzravija je domace tj. spek, kobasica i prsut....

To je činjenica ali nije fora! {#}

15 godina
Ambush kaže...

Domaći dalmatinski pršut od svinje uvezene od tko zna kud. {#}

Ukoliko se pazi na unešenu količinu hrane i kombinira raznovrsnost u prehrani (koliko je to moguće danas) ne vidim problem da li je u pitanju fast food ili vegetarijanski obrok. Ponekad me zna izbaciti iz takta inzistiranje vegetarijanaca na tome da ne jedu meso iz moralnih razloga dok s druge strane bez problema naprave nešto što i nije baš moralno. Čemu bez veze objašnjavati, jednostavno treba reći da je to njegov izbor i točka. Sve više od toga je nepotrebno i bez veze.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
Decko, ti nemas pojma, ja vec godinama odem u slavoniju zakoljem svinju i doma sam napravim od spka, kobase itd. ...domace je domace, nsiam mislio shoping u konzmima i tim sranjima, nema ti vi pojma sta valja
15 godina

Hvala za ovo dečko.{#}

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

Bilo pred neki dan, zanimljivo:

http://danas.net.hr/hrvatska/lazni-prsut-uklonite-s-trzista

Prodaju sunkicu kao prsut, ljudi kupuju :-)

16 godina

Da se ukljucim u ovu temu. Mislim da nije stvar dal je meso zdravije ili ne. Bitno je kako se jede. Veganska prehrana moze biti jednako efikasna kao i mesna ali treba dobro balansirati sastojke inace se dobiju oni anemicni poluljudi o kojima ste pricali. Isto je bitno i za meso. Ako se ne balansira zavrsis sa hrpom sala (kao kod mene). Meso jedem jer je dobrog okusa (osobno misljenje) i ne smeta mi ubijanje zivotinja (prisustvovao sam mnogim svinjokoljama po slavoniji). Ali imam 120kg na cca183 cm visine. I to upravo zato sto mi je prehrana bila nikakva. U danasnje vrijeme je vecini ljudi tako. Ili ne jedem cijeli dan pa se navecer napucam ili uzmem neki hamburger/burek/senvic jer mi se neda nosit okolo nesto od doma ili trazit gdje da nabavim nesto sta ima ono sto mi stvarno treba da mi ne ostane rupa u novcaniku. Sad popravljam situaciju sa malo boljom prehranom i fizickom aktivnoscu. Ne mogu trcat dugo jer sam davno zeznuo gleznjeve al barem hodam po par km i jbg u mjesec dana ode 5kg. A ovo za genetske predispozicije. Definitivno se slazem da nije tocno, ali ljudi drugacije podnose hranu. Sto bi se reklo na neke se lakse hvata. Svi znamo onog jednog gada koji jede masu, a ne deblja se ni malo. Radili su jednostavno istrazivanje na zatvorenicima (lako je im je kontrolirat uvjete). Davali su im potpuno istu hranu odredjeno vrijeme i pokazalo se da neki nisu dobili nista na tezini, neki malo, a neki onako po 100% vise od onih prosjecnih. 

E da za kraj nakon dosta lurkinga po temi.......

14 godina
odjavljen

Au jbte, pa što je s ovom nacijom?

Najprije jedan kaže 180 cm i 93 kg, sad 183 cm i 120 kg.

Što je slijedeće? Čobaković?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan

dno - zločini moderne mesne industrije

ne znam što reći za ovaj video mučenja pasa u kini, jednostavno poraz

OPREZ, UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJI KOJI TJERAJU NA POVRAĆANJE, GUBITAK NADE U ČOVJEČANSTVO I OČAJ A JOŠ UVJEK SE DEŠAVAJU U INDUSTRIJI MESA ZA PREHRANU LJUDI

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
12 godina
neaktivan
buco2 kaže...

Svi znamo onog jednog gada koji jede masu, a ne deblja se ni malo.

Kada se nađeš u toj situaciji i nije baš zabavno, pogotovo kada si dosta mršav a ništa se ne prima koliko god da pojedeš i koliko god puta na dan da jedeš. 175/55

18 godina
(s)izgoreo kaže...

dno - zločini moderne mesne industrije

ne znam što reći za ovaj video mučenja pasa u kini, jednostavno poraz

OPREZ, UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJI KOJI TJERAJU NA POVRAĆANJE, GUBITAK NADE U ČOVJEČANSTVO I OČAJ A JOŠ UVJEK SE DEŠAVAJU U INDUSTRIJI MESA ZA PREHRANU LJUDI

Kak sam več prije rekel jel,Nevinašce opet isto normalni ljudi takve poslove ne mogu radit bez greške pa onda kasnije ič doma familiji i na sve zaboravit jel. Pa nije da su taj dan na poslu točili pive, nego su ubijali te kasapili životinje na razne načine i to sve za hranu ili ostale stvari kaj drugo.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1308&jumpto=3856282&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
neaktivan

Jebeš muškarca koji nema 90 kg. Preteški da bi bili curke, premršavi da bi bili muškarci.

14 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...

Jebeš muškarca koji nema 90 kg. Preteški da bi bili curke, premršavi da bi bili muškarci.

90 kg je ok, ali ako si visok 2 metra.

17 godina
neaktivan

Kvragu... na 89.7 sam :-(

Lastane, da li sam musko?

16 godina
Pranja kaže...
Danny_HR kaže...

90 kg je ok, ali ako si visok 2 metra.

Ako si visok 2 metra onda je ok 124 kile. Sve ispod je pomodno anoreksicno emo pre*eravanje.

Potpis!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice