Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.027.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Da li je to uspostavljena šund policija ili samo fali novaca u proračunu. http://www.jutarnji.hr/maja-suput-zbog-pjevanja-zaradila-prijavu--ovo-nikad-nisam-dozivjela-/1126259/ Obavezno pročitati policijski zapisnik. ;)
Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
mario.L_hr kaže...
Da li je to uspostavljena šund policija ili samo fali novaca u proračunu. http://www.jutarnji.hr/maja-suput-zbog-pjevanja-zaradila-prijavu--ovo-nikad-nisam-dozivjela-/1126259/ Obavezno pročitati policijski zapisnik. ;)

Pa ,ako ćemo biti iskreni ,njeno pjevušenje (i mnogih drugih na našoj sceni) i jeste kršenje javnog reda i mira. {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
odjavljen

Pa da je i Madonna, ako ljudi ne mogu mirno spavati, neka joj.

Sad bi se valjda ovaj napaćeni narod trebao solidarizirati sa nekom pevaljkom jer je njeno radno vrijeme 22-06.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
12 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ne nego se vlasnik ili nekome od susjeda zamjerio ili su dobili mutave susjede. Tamo se svadbe održavaju godinama i nikad nije bilo nikakvih problema. I ja sam gledala to imanje za vjenčanje jer mi se činilo kao idealno mjesto pošto mi većina familije živi 5 minuta od tamo. Koliko ja znam nikad do sad nije bilo nikakvih problema. Iako odkad su izgradili malo niže nove zgrade čujem da se policija zove i kad su u ulicama okolo(Dedići, Šestinski dol) dječji rođendani u 8 navečer "preglasni". 

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 14:52 (ddarknessfairyy).
16 godina

.. putem mikrofona koji je spojen na ...

-privedena pevaljka i bend? LOL (za plakanje).

-organizator, tj vlasnik objekta je odgovoran za sve. Policija klasičnom 'Mile' logikom i snagom zakona krši isti.

''narušavala javni red i mir''?

Nema li svaki takav objekt neku dozvolu, atest za buku ... ili, ma glupo do bola.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Žalosno je da joj je ovo pozitivniji publicitet nakon 28 gaćica i obaju plastičnih sisa pokazanih na bini.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
Bukva kaže...

(1) Ti sam sebi skačeš u usta. Prvo meni prebacuješ da nisam valjda code monkey, onda kažeš da je to u redu ako se tako studenta dresira (nije!).

(2) A obrnuto ne funkcionira, jel? Ako si naučio .NET i Javu, onda prijelaz na C++ nejde? Daj ajde malo razmisli. Nije problem uloviti sintaksu niti jednog predmeta ako osnovne koncpete znaš i napisati neki prototip, ali to nije day-to-day basis programiranje koje treba na tržištu.

Na moj-posao.hr se traži slijedeće na današnji dan:

• 3 PHP
  • 4 C++
  • 16 Java
  • 17 .NET

I znači ti stojiš iza toga da je bolje drilati sve studente sa C++u kojeg traži 10% tržišta rada, a .NET i Javu samo usputno spomenuti na koje otpada preko 80% tržišta rada. Alo!!!! Da, i jedan i drugi (C++ i .NET programer) će trebati kada dođu u novu sreidnu imati neko vrijeme prilagodbe. Ali ako su ga na fakultetu drilali sa .NET i Javom to vrijeme učenja će biti zasigurno puno manje nego kako je sada. S druge pak strane, 90% studenata neće koristiti onaj jezik u svom radu koje je bio primaran na fakultetu. 

Qt možda sutra propadne, a možda i ne. Možda ga zamjeni neka tehnologija koja se bazira na Qt-u. To nitko ne zna, ali bolje je da se uči nešto što se danas KORISTI u realnom sektoru nego nešto što najvjerojatnije nakon faksa nećeš vidjeti. Jel ti shvaćaš da tvoje obrazovanje poslodavca će stajati? Otprilike od programera početnika se tek nakon 3-4 mjeseca (kada je u pitanju potpuno novi jezik) očekuje da može samostalno voditi (dio) projekt. Znači, nakon svog ovog školovanja, on u tebe terba utući još cca 40k love da bi te osposobi za posao. U privatnom sektoru to je cijelo malo bogatstvo jako puno fimri.  Da je kojim slučajem student kako spada upoznat sa jezikom koji se na tom poslu traži, vrijeme obuke bi možda palo na 2 mjeseca (iz šupka izvlačim brojeve) i troškovi bi bili duplo manji.

(3) Koje temelje? Temelje čega? S čime? Jel ti shvaćaš da bi nakon fakulteta ti treba izaći na tržište rada i znati svoj posao napraviti? Što ti trenutno znaš? Jel tebi jasno da netko sa SSS tko je 5 godina radio u struci je tisuću puta sposobniji od tebe koji imaš "temelje" i da je uopće pitanje jel ćeš ikada dostići njega u znanju.

(4) To je ogromni BS. I da danas kvalitetnije odlučim jel mi pametnije kupiti Xperiju ili iPhone trebam znati povijest Rimskog Carstva. Mmmmm'da, samo se tješi tim floskulama. Velika većina matematike (čitaj: gotovo sve!!!) ti nikada u životu neće trebati i to učenje iste je bilo čisto bacanje vremena u vjetar. A isto tako bih baš volio vidjeti čistokrvnog matematičara koji zna bolje napraviti schemu baze od mene.

(5) A ako završim na pisanju firmwarea za nanobot-e koji će jednog dana kolati našim tijelom, trebat će mi i znanje anatomije. Koje su to pi*darije - možda će ti trebati! Fakultet bi trebao učiti studente one stvari koje će im VRLO VJEROJATNO trebati, ne MOŽDA!

Ti kao zaposlenik moraš biti u stanju svome poslodavcu generirati novac. Baš me zanima kako, ne znam, L'Hopital će to napraviti za većinu studenata.

(1) Ne kuzim, nesporazum ocito, nisam nigdje rekao da je ok da se studenta tako dresira (jer se ne dresira, bar ne ovdje, TVZ je vec druga prica).

(2) Funkcionira, zasto ne bi funkcioniralo? C++ uzeh samo za primjer jer si ga spomenuo. Osobno se zalazem za uvodenje Pythona kao prvog jezika na kojem bi se ucili fundamentalni koncepti, kad smo vec kod toga. Poanta je samo u tome da se nauce koncepti, a ne tehnologije. Tipa ako ti netko kaze da mu napravis bazu podataka znat ces ju napraviti i u MySQL-u i u Oracle DB-u i u Informixu, nebitno ti je, a ne da dode do "a joj mi smo na faksu to radili u SQL Serveru, ne znam ja to u Informixu".

Tehnologije se prebrzo mijenjaju da bi ih se moglo uciti u nastavnom programu i zbog toga se ne rade na faksu. Trebas bolje (jos jednom) procitati sto sam napisao. Kod obaveznog programiranja uci se C (kod nas), nebitno, ja se eto zalazem za Python. Taj predmet je tu da ljude nauci osnove, petlje, funkcije i sve sto ide uz to. Problem je kod nas sto nema kolegija na kasnijim godinama na kojem se predaje iskljucivo OOP tako da ce se program najvjerojatnije mijenjati u korist takvog predmeta (znaci OOP, a ne jezik, C++, Java, C# ili neki cetvrti), taj sadrzaj je sada rastrkan kroz 3-4 kolegija, a radi se na tome da ga se centralizira u jedan kolegij.

Umjesto C-a moze se uciti i Java. I? Opet ce se uciti petlje, funkcije, OOP... Dakle fundamentalni koncepti. For petlja je for petlja i u C/C++-u i u Javi i u bilo kojem drugom jeziku. Nece se uciti sto ja znam GregorianCalendar i kako izgleda konstruktor te klase, koje metode sadrzi itd. jer je to glupo. Java API je preogroman da bi ga se ucilo na faksu, uce se osnove. A takav je i .NET (iako nisam koristio C#, logika to nalaze). K tome, mijenjaju se sa svakom verzijom, kad bi to program na faksu polovio? Sve sto zelim reci, jezik je nebitan, to moze biti C/C++, Java, C#, Python, pa i LOLCODE, dok god te nauci temeljne koncepte programiranja i programskog inzinjerstva. A sama tehnologija? Imas dokumentaciju i SO pa radi.

Takoder sam rekao, ti kao student imas obavezu da se sam usavrsavas. Na faksu radis C/C++, a na trzistu se trazi Java/.NET? Pa uci onda to stari moj, predavanja su ti 4 sata dnevno po bolonji (sad jesu li obavezna ili ne, ovisi od faksa do faksa, od profesora do profesora), ostalo ti je jos 20 sati za uciti doma Javu i .NET i bilo koju drugu tehnologiju za koju mislis da ce ti trebati. Uostalom, to vec na drugoj godini i ocekuju od tebe jer kao sto rekoh, labosi postaju prekompleksni za neko razumno rjesenje u C/C++-u.

Napisao sam u prijasnjem postu za C++, jer si njega eto spomenuo, ali ne treba to nuzno biti C++, ti ako znas temelje programiranja u bilo kojem jeziku (ne racunam funkcijske), nemas problema s prebacivanjem na neki drugi. A API-ji, framework-i, razni libraryi? Imas dokumentaciju pa pici.

(3) Temelje programskog inzinjerstva.

Znam ponesto. C/C++ (Qt, nesto wx-a), Java (ponajprije Android platforma), programiranje mikroprocesora i opcenito embedded sustavi (jer je to moj smjer), rad s *nix sustavima, par skriptnih jezika, baze (ali koristiti ih, projektiranje izbjegavam xD). Sve osim baza i mikroprocesora sam naucio sam u svoje slobodno vrijeme. To je ono sto kazes da kad izades s faksa treba znati napraviti svoj posao, to se zove ulaganje u sebe.

Studenti koji dodu na faks i zavrse ga, a bez da _samoinicijativno_ uce razno razne aktualne tehnologije sa strane, lose ce proci na trzistu rada nakon tog faksa. Zbog toga i raspravljamo, ti smatras da bi faks trebao primiti ljude za rucicu i reci, ovo ti je .NET, to se sada koristi, zaista kul framework idemo sad to uciti. Jea rajt.

Nisam malo puta ljudima pisao labose ili im pomagao oko istih (konkretno, Java) jer oni nisu znali iako su 4. ili 5. godina. Eee, ali sry sinko, sami su si krivi, umjesto gledanja serija ili cuganja na Martinovki vikendom mogli su kucati kod u Javi ili C#.

(4) Ne, to uopce nije BS. Totalno si fulao poantu. Nitko ne kaze da je neki tamo (cistokrvni) matematicar bolji programer od nekoga kome je to struka. Nije. Ali mu nije niti najmanji problem prebaciti se na programiranje (a danas su struke ionako multidisciplinarne pa su vecina matematicara ujedno i programeri, makar u Matlabu) i pohvatati konce, jer u konacnici razmislja na taj nacin. Uostalom, poanta nije o cistokrvnim matematicarima, vec o programerima s jakom matematickom pozadinom. A takav ce programer sigurno osmisliti efikasniji algoritam (a mozda i bolju shemu :P) od programera tko ima slabu ili nikakvu matematicku pozadinu.

(5) Sve ove nabrojane stvari su danas veoma aktualne i rade se. Tako da ne vidim tu nikakvo "mozda". Puno prije ces pohvatati konce u nekom projektu ako si to vec ucio i radio (bez obzira sto si zaboravio) nego ako nisi.

Evo malo "beskorisne" matematike u machine learningu.

EDIT: Naravno, ako je tebi vrhunac u poslu pozivanje funkcija i metoda koje su ti samo imena, onda ti ne treba nekakva strasna matematika, ali nikad ne odmogne. Do sad jos nisam sreo, niti uzivo niti na internetu, inzinjera koji se zalio na preveliko znanje matematike, samo one koji su se zalili na premalo xD.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 20:23 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan
arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
17 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže....

Hmm, dakle, malo sam te skratio - <slurp>.

Da komentiram: C i C++ se uče iz razloga što:

- uči se kako programiranje zaista funkcionira "ispod haube"

- uči se opreznosti u baratanju resursima

- uči se konceptima koji su univerzalni

Netko je u onom PDF-u naveo razloge zašto se uče x86 ASM, C/C++, Lisp i Java/C#, SQL, HTML, dizajnu, elektronici... Zato što to pokriva fundamentalna i univerzalna znanja. Učenjem budućeg inženjera samo Javi | C-u | Lispu | ASM-u, dobit ćeš lošeg programera, code monkeya, koji će možda biti odličan code monkey, ali to ti ne treba.

Kao poslodavac, znam zašto ću za poziciju P tražiti VSS, VŠS ili SSS. Za nekoga tko će kucati forme na webu kroz PHP, dosta mi je SSS, ali za nekoga tko će mi raditi appove u X aktualnoj mobilnoj tehnologiji, trebam inženjera koji će biti spreman brzo se i efikasno prebacivati gdje treba: Java za Android, ObjC za iOS, C# ili C++ za Windows Phone ili nešto slično. Za to mi je posve neupotrebljiv "PHP programer", jer nemam vremena objašnjavati mu fundamentalnosti koje je inženjer naučio na faksu, čekati da on "uhvati korak" s memorijom, jer nam je projekt Cpp/OGL. Nemam vremena čekati da skuži razlike Jave i C# ili Postgre i MySQL baze....

U tome je poanta.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina

Upravo to, koncepti koji su univerzalni. Prvo dvoje se podrazumijeva, kad tad ces naletjeti na to bez obzira na platformu.

U svakom slucaju je lijepo kad mozes uzeti za kolegij neki visi jezik ili tehnologiju ili nesto, ali to ostaje samo na izbornom predmetu. Prvo jer se kod tih kolegija uci specificno bas to, a drugo jer nema mjesta u programu da se stavi jos i to pod obavezno. Zgodan je primjer kolegij Oblikovanje programske potpore kod nas na faksu, meni bio poprilicno dosadan predmet, korisne stvari, ali totalno lose izvedeno tako da ga vecina studenata jednostavno zamrzi. Nikakav programski jezik, nista. Govori se o specifikaciji programske potpore, razvoju, validaciji i verifikaciji, odrzavanju i ostalim procesima, o UML-u, nesto o OOP-u (to je jedan od 3-4 kolegija po kojima je OOP razbacan), pa i o drugim arhitekturama. Ali postoji projekt, a projekt nosi 30% ocjene (ili 35% ne sjecam se vise). Kod tog projekta nema ogranicenja, mozes raditi u cemu hoces, s kojim god tehnologijama hoces, desktop aplikacije, web aplikacije, nebitno (mislim da jos nitko nije probao mobilne progurati), ali od tebe kao project leadera (i cijele tvoje grupe) se ocekuje da cete znati baratati s tim tehnologijama te naposlijetku da cete uspjesno (vise-manje) privesti projekt kraju. No, onda je to dosada studentima jer treba iterativno razraditi dokumentaciju, specifikacije, bla bla, a kodiranje dolazi tek na kraju, zadnju trecinu semestra.

No, hocu reci, nitko ti nece na faksu (bar ne na FER-u) doci i reci, evo ovo ti je Django, ovo ti je Symphony, pa sad cemo mi s tim raditi nekakav web development, ovo ono. Reci ce ti, naucili smo te C prvu godinu, a sad zelimo da za 30% ocjene napravis projekt (minimalno 15% uopce da se kandidiras za prolaz) u nekoj od tehnologija po vlastitom izboru. I jos ti daju mjesto na serveru za SVN repozitorij s kojim morate raditi jer to nadgledaju, pa ti radi (a upute na tri slajda, presmjesno je gledati ljude kako su zbunjeni kad treba malo procackati dokumentaciju ili nedajBoze googlati).

14 godina

prestrašno, kud ovaj svijet ide {#}

ali boli k*rac i afflecka i biebera i producenta što ce ozbiljna kritika i publika misliti kada znaju da će zgrnuti ogromnu lovu zahvaljujući milijunima  klinki koje koje ovog wannabe-pjevača obožavaju.

17 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

U svakom slucaju je lijepo kad mozes uzeti za kolegij neki visi jezik ili tehnologiju ili nesto, ali to ostaje samo na izbornom predmetu. Prvo jer se kod tih kolegija uci specificno bas to, a drugo jer nema mjesta u programu da se stavi jos i to pod obavezno.

Na FESB-u je bilo. Imaš nekoliko kolegija koji su obavezni, a praktički prođeš (dovoljno za upoznavanje) C, C++, C#, Javu, Lisp, Haskel i što još..

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
neaktivan
darkborg kaže...

prestrašno, kud ovaj svijet ide {#}

ali boli k*rac i afflecka i biebera i producenta što ce ozbiljna kritika i publika misliti kada znaju da će zgrnuti ogromnu lovu zahvaljujući milijunima  klinki koje koje ovog wannabe-pjevača obožavaju.

ak on bude Robin ja kupujem jednosmjernu kartu za Mars

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina

Ajde, pa nije tako strašno.

Ima on već jedan odlični dokumentarac, obavezno ga pogledati {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
neaktivan

Neko govno mi je za vikend s curinog bicikla maznulo WTB sic štangu i sjedalo ukupne vrijednosti 400 kunića. Ako bude sreće nabit će si ga tako duboko gdje sunce ne sija da će mu na usta izaći. :)

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 9:38 (Danny_HR).
15 godina
Danny_HR kaže...

Neko govno mi je za vikend s curinog bicikla maznulo WTB sic štangu i sjedalo ukupne vrijednosti 400 kunića. Ako bude sreće nabit će si ga tako duboko gdje sunce ne sija da će mu na usta izaći. :)

Nisi prvi. Već sam čuo od nekolicine poznanika da su im maznuli sic i štangu. Čak i kod starijih bikeova. Imaš nekog lika iz slavonije koji za cca 20 kn prodaje te štange (ima web). U servisu je cca 120 kn.

17 godina
neaktivan

Ovo je bila WTB štanga, cca 200 kuna i sic iste vrijednosti. :)

Ma mislim, ne žderem se tolko. Bed je, al realno ne možeš niš osim ić po novu. 

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
15 godina
Danny_HR kaže...

Ovo je bila WTB štanga, cca 200 kuna i sic iste vrijednosti. :)

Ma mislim, ne žderem se tolko. Bed je, al realno ne možeš niš osim ić po novu. 

Nisam pretjerano upućen u problematiku. Ali frendica nije nigdje u ZG mogla nabaviti štangu tj mogla je ali je cijena bila paprena (mislim da je u pitanju bio onaj bicikl servis/dućan u Reljkovićevoj). Na kraju je platila tu štangu 20 kn i sve 5. Mogu je pitati za link ako želiš?

17 godina
neaktivan

Ma nema potrebe. Vjerojatno je imala nestandardnu dimenziju pa zato. Moje dimenzije ima, nije bed. Al thx.

17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

Pogledao sam već, al neću se zamarat s tim. Samo ću se nadat da će si strgat noge kad padne s bicikla. :)

15 godina
Danny_HR kaže...

Pogledao sam već, al neću se zamarat s tim. Samo ću se nadat da će si strgat noge kad padne s bicikla. :)

Ili još bolje da će si nažuljati nježniji dio tijela do bola.{#}

17 godina

A jbt, fakat nisu normalni s kradom tih bicikala i dijelova s istih. Pazi sto su majstori napravili kod mog faksa na parkiralistu za bicikle. Jedan lik je zavezao bicikl za prednji kotac i vilicu, a drugi do njega ili malo dalje, nije niti bitno, za straznji kotac i okvir. Ukratko, majstori su dosli, ovom prvom odsarafili prednji kotac i uzeli prakticki kompletan bicikl, a ovom drugom su skinuli samo prednji kotac kojeg su prisarafili na ovaj prvi bicikl i odvezli se s tim biciklom. Prvom bokcu je ostao samo kotac, a ovom drugom bicikl bez kotaca. :/

17 godina
neaktivan

Nema te karike koja ce ti osigurati bicikl. :-)

The only thing I put before me is do re.
16 godina
VirtUoso kaže...

-može se angažirati npr SokolŠafranićev zaštitar... mada nekima nebi ni ovce povjerio.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen

Nenormalno je koliko se kradu u zadnje vrijeme, sad su IN pa valjda zato! {#}

17 godina
1domagoj1 kaže...

A jbt, fakat nisu normalni s kradom tih bicikala i dijelova s istih. Pazi sto su majstori napravili kod mog faksa na parkiralistu za bicikle. Jedan lik je zavezao bicikl za prednji kotac i vilicu, a drugi do njega ili malo dalje, nije niti bitno, za straznji kotac i okvir. Ukratko, majstori su dosli, ovom prvom odsarafili prednji kotac i uzeli prakticki kompletan bicikl, a ovom drugom su skinuli samo prednji kotac kojeg su prisarafili na ovaj prvi bicikl i odvezli se s tim biciklom. Prvom bokcu je ostao samo kotac, a ovom drugom bicikl bez kotaca. :/

Pametan taj lik što veže bajk za prednji kotač. Bajk se veže za stražnji kotač oko okvira baš iz razloga da ako ti i pokušaju skinuti kotač bolje da je to prednji jer je jeftiniji.

VirtUoso kaže...

Postoji nešto što se zove U-lock i još nisam nigdje pročitao da su ukrali bajk koji je bio vezan njime. Ovo sve što se ukrade je ili u dvorištu nezavezano ili je "zaštićeno" običnom sajlom za drvo/ispred ulaza u stan/stup i slično.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
odjavljen
17 godina
neaktivan

Ekonomske sankcije za pravni problem. gg EU.

P.S. - anketa na Večernjem.hr, toliko o tome da je EU loša jer ćemo uvijek plesati kako oni sviraju...

... ili je HDZ možda opet regrutirao svoj kadar da glasaju? :) ... ili je HDZ možda opet regrutirao svoj kadar da glasaju? :)
12 godina
neaktivan

Da smo ispregovarali neke stvari kad je trebalo nebi se sad natezali. {#}

Sam nek opletu, ionak nebi povukli svu lovu koja nam je na raspolaganju {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice