Ima i tragova ljudske aktivnosti - mostić.
Izvor?
Izvor?
Izvor?
Wikipedia.hr.
Naslov- Panonsko more.
Slovenska UNIKATOY firma, uvoznik iz Kine.
Set životinja u kojem dobiješ tu sliku, kamen, košaru za životinje i pazi - set plastičnih mačaka!
Oh, give me a home where the Buffalo roam
Where the Deer and the Antelope OH MY F**IN GOD! A PTERODACTYL GRABED THAT ANTELOPE! HOLY SH*IT!!!
Ne, nego su ovi kaj si ih uhvatili propjevali, pa murija ima više manje cijelu sliku, haha.
-e a sad zamisli da je u počinjenju sudjelovalo 37mero ili 126tero osumnjičenika?
Klasična upotreba variabli u pravnim spisima, ono što je nama i ili n-x (integer, counter) njima je prvoosumnjičenik. U djelu se uvjek 'šef' titulira kao prvoosum... broj1. Čobanković je npr broj 364.
Txt je debilana za čitanje, kao da sam ga ja VR natipkao.
(hint za maloljetnike je OK skrivanje identiteta pa se koriste inicijali, ovdje je to besmisleno, jer su optuženi, dakle imena posotje ali se ne navode. Nego ''petooptuženik'').
-ima još jedna sitnica, ako niste primjetili, svi počinitelji se upućuju u nepoznatom smjeru... nema npr na sjever ili ilicom do placa, nego nepoznati smjer.
i btw, da imaju brojeve na leđima, .. i s profila, face.. jednom kad dobiješ broj tad si neki od tih numeraša, do tad si ''nula''. Mi ostali imamo OIBe i JIRove.
edit:
e, da (zašto mi je debilasto?) ... pa onako, fairytale, filmski prikaz, novinrstvo koje žudi za nobelom u MarvelComicsu. Bez imalo smisla, ŠTO su to napravili, po čemu je transakcija (sam po sebi) ilegalna. itd. Osoba je s računa A prebacila lovu na račun B. Netreba napuhavati.
Postoji osnova sumnje da je petero osumnjičenih osoba 5. rujna 2013. u Zagrebu, koristeći se računalnim sustavom, izmijenili podatke računalnog sustava te obavili više novčanih transakcija kojima su s računa jednog trgovačkog društva, otvorenog u jednoj banci, prebacili na svoje novac u iznosu od oko 1,800.000,00 kuna
Izvor?
disclaimer, ne čitati, ber ne za ozbiljno...
(boli me glava i neuračunjiv sam)
-samo to? fali ti još malo maštovite dubine.. (ne samo očigledni fakt).
-cesta, ograda, hortikultura tj žbunje uz cestu je zapravo obrezana živica. Kineski lampioni na lijevoj i desnoj strani koji istovremeno simboliziraju pčelinju košnicu, med, mljeko..
-to je Istra prije Italijanaca, Kantrida, suhozid i bjelogorica, tad je sve bilo zeleno. Krava je naravno buša, preteča simentalke.
Kao i slap, odnosno jedna mala kap. Što će reči, tad je voda bila pitka, free, nije bilo koncesije za ceste (ne slučajno, na mostu-cesti nema rampe), pa čak ni onaj mali jednoruki francuz nije naplaćivao... ali se nije ni pituralo kao danas.
To je zemlja blagostanja, za razliku od ove današnje, od udara asteroida koji je zbrisao slatke dinosauriće, kradezea koji se nakon jure-krede-i bobana, vidi kao jedan sloj još ubitačniji nego K-Tboundarija nakon kojeg nema dinosaura, nakon njih nema ni dinara (korjen riječi dinarid). Sve uljepšano aktualnom situacijom, lexperkovich, blagostanje, milina...
Naravno, to je slika za dječicu (blaženu) made in čina. Ne za odrasle cinike. Naravno da je slika fejk, kao i čestitke sjev.kor.dragomvođi, kraće pingpongu. Fejk je i sama igra, akoje iza tog mladinska knjiga tj readersdigest.. Uz uobičajeno promašivanje koordinata (posljednje, slavonske rijeke i gradovi) naravno da je naziv Panonsko more, mada je zapravo to pogled na Savudrijsku valu.
-tako ja vidim sliku, uz još parsto dodataka ali kratim... jer tisuću (klasičan ekvivalent jedne slike) riječi bi me diglo na tiskovinu koja ima niži porez, pa stajem na 999toj riječi. 'mostić'? ... Tragovi ljudske aktivnosti. Naravno, zna se, od stoljeća sedmog. To samo neuki pučani ne znaju. To je pejzaž dolaska rvata na Jadran, mrtva priroda by Vincent van Gogić. Upravo otkriveno djelo.
ups!! -nije doube post. Netko je uklonio 'salamu' iz sendvića. (Pranja otišo downunder??).
Liberalni Njofra strikes again
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pope-francis-assures-atheists-you-dont-have-to-believe-in-god-to-go-to-heaven-8810062.html
Činjenje dobra bez očekivanja nagrade nadmašuje činjenje dobra jer očekuješ vječan mir i blagostanje u Raju.
Ideja raja koja se najčešće koristi kako bi se nekog natjeralo na dobar put je u suštini sebična, jer se daje dojam kako se nešto čini radi vlastite koristi na kraju, potom je suprotna glavnoj smjernici učenja "Boga ljubavi" jer dobrotu svrstava u rang posla koji ne ispunjava srećom i sam je sebi svrhovit već je neugodnost koju treba obaviti.
Uopće ideja nadgledatelja naših radnji koji kažnjava ili nagrađuje je užasno primitivna, metoda koju koriste nesposobniji roditelji, koja na kraju rezultira sputavanjem uma, čak, što je paradoksalnk, u duhovno-dobročiniteljskom smislu jer ne u većini slučajeva ne dopušta samostalnu realizaciju činjenice da te empatija, moralnost i dobročinstvo čine tek normalnim bićem, a ne kandidatom za vječno uživanje.
You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Vaaau, konačno kršćanin koji ne glumi Boga?!
Ali ovo mi je zapravo koma - još malo pa će svima sve biti OK i nećeš moći vjernicima prigovarati zbog zadrtosti. Koja će onda biti poanta religije?
Papu Frensisa su postavili Illuminati.
Izgleda da broj katolika žešće pada. Samo ne znam koliko mu je pametno pokušati preobratiti nevjernike nauštrb vjernika koji vjerojatno ne žele baš odbacivati svoje dogme - pogotovo jednu od najbitnijih.Činjenje dobra bez očekivanja nagrade nadmašuje činjenje dobra jer očekuješ vječan mir i blagostanje u Raju.
Ideja raja koja se najčešće koristi kako bi se nekog natjeralo na dobar put je u suštini sebična, jer se daje dojam kako se nešto čini radi vlastite koristi na kraju, potom je suprotna glavnoj smjernici učenja "Boga ljubavi" jer dobrotu svrstava u rang posla koji ne ispunjava srećom i sam je sebi svrhovit već je neugodnost koju treba obaviti.
Uopće ideja nadgledatelja naših radnji koji kažnjava ili nagrađuje je užasno primitivna, metoda koju koriste nesposobniji roditelji, koja na kraju rezultira sputavanjem uma, čak, što je paradoksalnk, u duhovno-dobročiniteljskom smislu jer ne u većini slučajeva ne dopušta samostalnu realizaciju činjenice da te empatija, moralnost i dobročinstvo čine tek normalnim bićem, a ne kandidatom za vječno uživanje.
Ideja kažnjavanja i nagrađivanja je jedini način kako pravilnog odgajanja djeteta, tako i kontrole odraslih. Psa se isto uči kroz nagrade i kazne kako da se ponaša. Zakoni, policija, sudovi, u zadnje vrijeme fiskalne blagajne postoje iz istih razloga. Uvijek je morao postojati netko i nešto tko će nas kazniti za loše što radimo i prijetiti vječnom kaznom pakla, lošom reinkarnacijom ili tako nečim. Nasuprot toga se sam po sebi našao raj kao nužna suprotnost. Smatram da društvo bez religije ne može opstati (pritom ne misleći samo na stroge religije nego i ideologije, štovanje kulta vođe itd.).
Kad ne bi bilo kažnjavanja ni na kakvoj razini vladala bi anarhija i empatija ne bi imala smisla.
Glupost.
Ideja kažnjavanja i nagrađivanja je jedini način kako pravilnog odgajanja djeteta, tako i kontrole odraslih. Psa se isto uči kroz nagrade i kazne kako da se ponaša. Zakoni, policija, sudovi, u zadnje vrijeme fiskalne blagajne postoje iz istih razloga. Uvijek je morao postojati netko i nešto tko će nas kazniti za loše što radimo i prijetiti vječnom kaznom pakla, lošom reinkarnacijom ili tako nečim. Nasuprot toga se sam po sebi našao raj kao nužna suprotnost. Smatram da društvo bez religije ne može opstati (pritom ne misleći samo na stroge religije nego i ideologije, štovanje kulta vođe itd.).
Kad ne bi bilo kažnjavanja ni na kakvoj razini vladala bi anarhija i empatija ne bi imala smisla.
- Kao prvo, ljudi nisu psi :D
- Kao drugo, država ne može svakome garantirati idealan odgoj pa zato mora imati sustav kažnjavanja.
- Kao treće, temelj uređenog anarhističkog društva je visoka razina empatije i svjesnosti da naše akcije utječu na društvo.
- Kao četvrto, odgoj djeteta načinom nagrade i kazne ima smisla do puberteta (ako me sjećanje iz psihologije ne vara). Nakon toga treba poticati intrinzičnu motivaciju (činjenje nečega zato što to želimo, a ne zato što moramo) za činjenje dobra.
Broj katolika je ionako relativno nizak. Pada broj onih koji se iz ovog ili onog razloga (tradicija, strah, samozavaravanje, zbunjenost...) izjašnjavaju katolicima, ali vrlo sporo.
Kako god, sve to nema veze sa ovim papinjom. Čini se da je lik jednostavno takav, što je svakako dobro.
- Kao drugo, država ne može svakome garantirati idealan odgoj pa zato mora imati sustav kažnjavanja.
- Kao treće, temelj uređenog anarhističkog društva je visoka razina empatije i svjesnosti da naše akcije utječu na društvo.
- Kao četvrto, odgoj djeteta načinom nagrade i kazne ima smisla do puberteta (ako me sjećanje iz psihologije ne vara). Nakon toga treba poticati intrinzičnu motivaciju (činjenje nečega zato što to želimo, a ne zato što moramo) za činjenje dobra.
Nisam stručnjak za anarhiju pa me zanima kako se ona nosi s ubojicom ili lopovom? Ako ih kažnjava zar nakon nekog vremena neće sam po sebi nastati sustav sličan pravosuđu, nekakvi starješine i samim time nekakav oblik vladavine? Ili ako ne kažnjava ne postoji li mogućnost da se svi počmu tako ponašati i jedini zakon postane zakon jačeg kao u životinjskom svijetu?
Anarhizam je najneshvaćenija ideja (filozofija)). Stalno je prikazivan kao težnja za neredom i nasiljem. Ništa nije netočnije. Anarhisti vjeruju u stvaranje besklasnog društva. Suprotstavljaju se kapitalizmu kao sustavu koji profit manjine stavlja iznad potreba velike većine. Kapitalizam je sustav zasnovan na iskorištavanju radnika, sustav koji nužno izaziva bijedu, gladovanje i rat. Anarhisti se odupiru autoritetu u smislu otpora "pravu" manjine da upravlja bilo kim. Odupiru se državi (koju predstavljaju vlada, vojska, policija, sudovi...) kao instituciji čija je svrha nametnuti volju manjine većini.
Zaokruženo A zasigurno je najpoznatiji anarhistički simbol današnjih dana. To je monogram koji se sastoji od velikog slova "A" zakoruženog velikim slovom "O". Slovo "A" predstavlja prvo slovo riječi "anarhija" ili "anarhizam" u većini europskih jezika. Slovo "O" na engleskom stoji za "Order", što znači "red". Zajedno znače "Anarchy is Order", tj. prevedeno na hrvatski "Anarhija je red".
Dakle posto je Anarjija ustvari red, zasto si protiv reda? Sto je tako lose u njemu? Ili bi ti kaos? Ili ti je potrebna crkva/religija/svecenik/hodza/ da ti kaze sto i kako da mislis, kako da se ponasas, za koga da glasas na izborima, sto je je dobro a sto lose i slicno?
Ni pse a ni djecu se ne odgaja tehnikom kazna-nagrada jer dobiš poslušnog psa/djete pa koji radi što želiš jer te se boji. Sad će se odmah dić svi na noge zašto izjednačavam životinje i djecu. Psi imaju umne sposobnosti djeteta do 3 godine. Odgaja se ponavljanjem, spriječavanjem grešaka a ne kažnjavanjem za greške. Kad djete uči ostaviti pelene nečeš ga kažnjavati ako se popiški, nego češ ga svaki puta staviti na tutu da zapamti gdje mora piškiti
S ostalim se slažem 
Broj katolika je ionako relativno nizak. Pada broj onih koji se iz ovog ili onog razloga (tradicija, strah, samozavaravanje, zbunjenost...) izjašnjavaju katolicima, ali vrlo sporo.
Kako god, sve to nema veze sa ovim papinjom. Čini se da je lik jednostavno takav, što je svakako dobro.
Ja nisam katolik i ne kužim kako bi priznavanje nekoga tko je agnostik(ili kao što je bilo prije homoseksualac) kao normalnog bića bilo pokušaj preobraćenja nevjernika??? Zašto bi dobar katolik morao osuđivati sve koji nisu kao on? Pa zar temelj vjere nije prihvaćanje ljudi kakvi jesu?
Meni se osobno Francek jako sviđa. Konačno je papa netko tko ne priča jedno a radi drugo.
Nisam stručnjak za anarhiju pa me zanima kako se ona nosi s ubojicom ili lopovom? Ako ih kažnjava zar nakon nekog vremena neće sam po sebi nastati sustav sličan pravosuđu, nekakvi starješine i samim time nekakav oblik vladavine? Ili ako ne kažnjava ne postoji li mogućnost da se svi počmu tako ponašati i jedini zakon postane zakon jačeg kao u životinjskom svijetu?
Anarhija kao društveno uređenje spontano se do sada javila samo u inuitskim (eskimskm) društvima, koja su generacijama živjela u anarhiji i to im nije ni na koji način naškodilo.
U slučaju ubojica, nije postojao nikakav formalni sustav kazne - nitko nije bio dužan uloviti ubojicu i kazniti ga. U praksi je ubojstvo čovjeka tabu i ubojice su bile ostracizirane - izopćene iz društva i prepušteni sami sebi, što je u uvjetima kakvi vladaju na tim zemljopisnim širinama jednako smrtnoj kazni.
Iz nekoga razloga vidim da vjernici, a pretpostavljam da si i ti, misle da bi bez sustava kazni, odnosno bez ideje da ćeš i nakon smrti biti kažnjen za ono loše što si učinio, odjednom svi počeli ubijati, pljačkati, silovati jedni druge.
To uopće nije točno i ja ne znam odakle takvi zaključci - pretpostavljam da to ima nekakve veze s vjeronaukom jer vidim da svećenici često ljude, kao argument za vjerovanje u konačni sud, predstavljaju kao totalne luđake koji bi bez prijetnje mučenjem odjednom podivljali i međusobno se poubijali (a možda čak i - strava i užas - po cijele dane sekxsali!!!1)
NE POSTOJI niti jedan dokaz da su ljudi većinski ubojice, kradljivci i silovatelji. U svim društvima koja postoje na ovome planetu, neovisno o tome u što vjeruju, takva devijantna ponašanja su apsolutno manjinska.
Glupost.
Nije fer.
To je moj argument.
Šta nije fer? Kažnjavanje djece u svrhu odgoja? 
ne nego korištenje riječi "glupost" kao argumenta 
Glupost.
Glupost.
Et vidiš 
Post na koji sam odgovarao je argument sam za sebe. Ja sam samo bacio zaključak.
Osim toga, kad je netko sposoban razmišljati na ovakav način - Smatram da društvo bez religije ne može opstati (pritom ne misleći samo na stroge religije nego i ideologije, štovanje kulta vođe itd.) - možeš uredno argument izrecitirati zidu. Dobit ćeš isti učinak.
To uopće nije točno i ja ne znam odakle takvi zaključci - pretpostavljam da to ima nekakve veze s vjeronaukom jer vidim da svećenici često ljude, kao argument za vjerovanje u konačni sud, predstavljaju kao totalne luđake koji bi bez prijetnje mučenjem odjednom podivljali i međusobno se poubijali (a možda čak i - strava i užas - po cijele dane sekxsali!!!1)
Ovo je (seks), zapravo, suton društva. Zamisli ti tog užasa da se ljudi krenu seksati... prvo drkati, a onda se seksaju.. Strašno, ruke im se osušile dabogda!
Vidimo na primjeru većeg dijela Zapadne civilizacije, kako je to grozno, posebice na primjeru filmova i video igara: klanje na sve moguće načine (palež, sakaćenje, raznošenje, punjenje balističkim projektilima, mrvljenje, gaženje, lomljenje, tisuću rezova, pojedinačno ili masovno...) je sasvim OK, (rated PT for pre-teen), ali je zato seks nešto što planiraju gurnuti u novu kategoriju iza M/18, recimo u Dangerous D35...
Seks. I psovanje. Majk... ovaj, miša im maloga, divljacima koji to rade.
http://www.globalresearch.ca/britains-daily-mail-u-s-backed-plan-to-launch-chemical-weapon-attack-on-syria/5346912
Zanimljivi članak maknut s Daily Mail-a. Prljava politika zapada na djelu.
http://web.archive.org/web/20130130091742/http://www.dailymail.co.uk/news/article-2270219/U-S-planned-launch-chemical-weapon-attack-Syria-blame-Assad.html
-----------------------
http://www.nytimes.com/2013/09/12/opinion/putin-plea-for-caution-from-russia-on-syria.html?src=twr&_r=3&
Putin američkom narodu.
Neki naivni novinar DM-a pokupio priču s "europeantimesa". Ništa novo, a ni zanimljivo.
Ne mogu vjerovati kako li si samo uspio napisati točno ono što sam svojim komentarom isticao kao loše.
Tebi je religija sama sebi svrha, vjeruješ jer moraš vjerovati da te netko ne kazni, pritom niti jednim dijelom svoga uma ne shvaćaš zašto to moraš činiti.
U nekoliko navrata činiš kardinalne grijehe religije za koju tvrdiš de bez nje nema života, odbacujući božiji dar slobodne volje, dajući mu do znanja da se klanjaš onome koji nudi bolju nagradu, te tvrdnjama o nužnosti i opravdanosti kažnjavanja iznosiš želju preuzimanja uloge suca, koja je dopuštena samo bogu.
Omalovažavaš svoju braću i sestre, stvorene na sliku svevišnjeg, izjednačavajući ih s živvotinjama te si svime navedenim potvrdio riječi pape koje ovakve vjernike kao ti opravdano stavlja iza onih koji svojim radom postavljaju primjer priznatog katoličkog nauka.
Želiš li u zajednicu iznjeti svoje mišljenje, iznesi ga s mišlju kako bi odgovor zajednice pozitivno utjecao na tvoje vlastito mišljenje, a tek potom ćeš po tim reakcijama vidjeti je li ono doprinjelo boljitku. Dobronamjerno bih procjenio da razmisliš o ovih nekoliko naputaka, crtica, kritika...
You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Neki naivni novinar DM-a pokupio priču s "europeantimesa". Ništa novo, a ni zanimljivo.
A zašto je onda maknut kad nije zanimljiv?
Već se pokazalo koliko je vrh SAD nesposoban. Od Assad je sigurno koristio kemijsko oružje, do nedavno izjava Bijele kuće kako nema sigurnih dokaza, ali ''logika'' nalaže da je Assad koristio. 
Samo duboko indoktrinirani ljudi su mogli popušit priču koju su oni davali dosad. A FSA zajedno s Al-Nusrom hara Sirijom i pogubljuju civile gdje god stignu.