Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.060.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
ddarknessfairyy kaže...

Glupost.

tnakir kaže...

Koliko ste vi nadrobili.

Pranja, nemas pravo trositi pare iz proracuna jer jos nista nisi dao u proracun. Ovo sto se trosi na tebe su (pretpostavljam) dali tvoji caca i mater, ne ti. Ti kad pocnes placati porez onda pocni kenjati koja prava imas.

LOL. Što bih trebao raditi da se smijem školovati? Neko novo pravilo?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Bolonja je "posranjila" fakseve... barem tehničke.

Elaboriraj.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
14 godina
Old Iggy kaže...
Pranja kaže...
Koliko god se ne slagao u nekim pogledima sa Pranjom, ovje sam ipak na njegovoj i Deusovoj strani. Ne trazim ja od drzave stan, auto i placu od 2k€ i 0 obaveza. Trazim da mi omoguci jednim dijelom da uz rad i trud sam dodem do neke pozicije u drustvu. A to ova drzava nece u narednih 50 godina... Kako da ostanem ovdje kada vidim da kolega iz srednje koji je roknuo 2 razreda sada sa svojih 24 radi u HEP-u za placu preko 7k kn zato sta ga je stari uhljebio?
...
uspije bez uguzivanja i onda se muci da nahrane parazite i uhljebe. Nemam volje da se protiv toga borim, zato i ja cekam da odgulim svoje pa pravac svabija ili australija.

A misliš da tamo toga nema? {#}

Ima, naravno da ima. Ali u jako manjem postotku nego ovdje. Oprosti ali meni kad dode strina iz Amerike jos proguta nase vijesti sa ''mislila sam da se ovaj narod opametio'' ali njen muz koji je sa starcima otisao kad je imao 2-3 godine pada u nesvijest kada mu se objasnjava nacin funkcioniranja rvacke a posebno nasi vrli politicari. Frajer gleda slike iz novina (nezna bas tecno hrvatski) i pita tko je ovaj. "Ovaj" je bio nas vrli ministar gospodarstva koji je ubio dvije osobe i jos je imao obraza drzat moralne prodike po novinama i televiziji. Lik dode na sjednicu vlade i PRED KAMERAMA I SVOM SILOM NOVINARA na policajcevo upozorenje da se nesmije  na gornjem gradu parkirat odgovori ''bez brige brzo cu''. Da to napravi politicar u bilo kojoj normalnoj drzavi, kada bi se vratio auta vise nebi bilo. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
17 godina
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

Eh Drago jbg sad, nema me jedan dan i odmah tri strane teme, nemrem to pratiti.

U svakom slučaju, fantomska dežurstva i lova koja kroz njih iscuri su simptomi a ne sama bolest. Slažem se da se takve stvari trebaju riješiti, no kako? Provođenjem zakona i slabljenjem spomenute komore. I kako dalje? Rješavanjem problema korupcije. A kako se taj problem rješava? Pa sigurno ne ovim ili onim mjerama, ljudi uvijek nađu način, nego mijenjanjem mentaliteta i nazora. Rasplinuo sam se po tebi, no meni se čini da sam dodatno konkretizirao stvar. :)

Druže, stari, meleme moj filozofski, ne mislim da se mentalitet mijenja, pa onda kao posljedica slijede konkretne tehničke promjene. Mislim da je postupak zapravo točno obrnut - tehničkim promjenama mijenjaš mentalitet. 

A pod time mislim na dosljednu primjenu zakona, ponajprije. Nizozemska je do prije 10 godina imala najveću stopu softverskog piratstva u Evropi (jedno vrijeme čak veću i od nas, sjećam se BSA predavanja-indoktrinacije) , a pored nje Velika Britanija s najmanjom, a nacije vrlo sličnog mentaliteta. 

A sada su ukalupljeni s ostatkom zapadne Evrope. Promjena mentaliteta pa manje piratstva? Ne, nego hapsana, pa manje piraterije.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Koliko ste vi nadrobili.

Pranja, nemas pravo trositi pare iz proracuna jer jos nista nisi dao u proracun. Ovo sto se trosi na tebe su (pretpostavljam) dali tvoji caca i mater, ne ti. Ti kad pocnes placati porez onda pocni kenjati koja prava imas.

Baš.

Ma ne ,on ima pravo na sve - a priča o nekakvim uhljebima. {#}

Ako mu je ćača 65. - 70. godište ,ni on u proračun nije dao ništa ,pošto je ranjen i u invalidskoj je prije nego je počeo raditi. Dakle ,proračun daje njemu.

Ja sam ranjen dvaput ,imam 50% invaliditet ,ali mi nije palo na pamet tražiti bilo šta za sebe ili obitelj.

Baš sam budala.

Pranja kaže...

Radi kaj hoćeš ,ali samo ne laprdaj!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 23:46 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Baš.

Ma ne ,on ima pravo na sve - a priča o nekakvim uhljebima. {#}

Ako mu je ćača 65. - 70. godište ,ni on u proračun nije dao ništa ,pošto je ranjen i u invalidskoj je prije nego je počeo raditi. Dakle ,proračun daje njemu.

Ja sam ranjen dvaput ,imam 50% invaliditet ,ali mi nije palo na pamet tražiti bilo šta za sebe ili obitelj.

Baš sam budala.

7 gelera, bez slezene, 90 % oštećenje organizma.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
14 godina

Bolonja je po meni koma. Svaki faks, svaki odsijek, svaki profesor to tumaci na svoj nacin. 50 uvijeta koje moras dat da izadjes na ispit, pa kolokviji, dolasci, ZADACE itd. Dam dva kolokvija, skupim preko 70% dolazaka, predam 10/12 zadaca i posto iz kolokvija nemam 5 ili 4 moram na pismeni. Pa padnem usmeni pa opet pismeni. A doticni predmet (opca fizika pmf) je jako tesko za naucit za usmeni a kamoli kada se jos treba ucit i pismeni. Znaci ja 4 mjeseca u semestru ucim i trudim se kao konj za sta? Da imam privilegiju doc profesoru na usmeni? Profesori su bog i batina. Prva godina, racunarstvo, profesor tek poceo predavat. Ekipa se zali na njega i kolega mu kaze "profesore ovo sta nas vi ucite na 5 predavanju radi se na drugoj ili trecoj godini FER-a". Njegov odgovor? ''kolega ali to vam je FER''. Znaci po njegovoj procijeni ja kao fizicar moram baratat nakon prvog semestra na studiju fizike programskim jezikom C bolje od nekog kome je to profesija? A prodekan lupi ''vi ste mu prva generacija sta predaje, imajte milosti'' i ostane ziv.

17 godina
Pranja kaže...

Ma školuj se, ali daj ne grebi s "uhljebima" i tim nekima tamo "korumpiranima".

Ovako se uhljebiti i sisati državu do kosti, a istovremeno kenjati o nekima tamo uhljebima i korumpiranima je kao slušati silovatelja kako se zgraža nad kriminalom. Bole uši, brate.

This space for rent!
17 godina
kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

Radi kaj hoćeš ,ali samo ne laprdaj!

E, to!

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Moraš samo definirati "financijski uspjeti" i "životariti".

Pa dobro, mozemo pricati tehnicki, a mozemo i oboje shvatiti da mislimo na isto.

Za mene, financijski uspjeti ne mora znaciti da sam bogat u PM, vec da imam koliko-toliko stabilan posao koji volim, i imam neku ustedjevinu sa strane za crne dane ako se slucajno dogodi da taj posao izgubim. Cisto da znam da mi nisu sva oba jaja u istoj kosari {#}) i kad ne moram previse razmisljati o financijama vec se mogu posvetiti drugacijim zivotnim aktivnostima: biti kreativan, zdravo jesti, odmarati se, trenirati...

Zivotariti je stanje kad ti je primarni i jedini cilj u zivotu smoci dovoljno novaca da zadovoljis osnovne potrebe, jer je taj jedini cilj tako tezak da jednostavno nemas vremena/energije za drugo.

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
17 godina
protjeran

A jeste se nasrali zadnjih nekoliko stranica. Što više ljudi ne smiju nakon školovanja ići za nečim boljim od 3000kn s kojim ne da ne možeš preživit mjesec dana uz najam stana i račune, nego si gotov za 15 dana?

A koliko vidim većina koja sere o tome ima privatne tvrtke ili rade dobro plaćene poslove. Lako je tako prosipati ostalima filozofije.

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina

Ma rekao ti je Kizo - radi što želiš, samo ne laprdaj o "korumpiranosti" - ti si taj. 

This space for rent!
14 godina
odjavljen

Sad najbolje da smo krivi jer smo se rodili u krivoj državi.

Valjda smo trebali iz maternice pravac u avion.

16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ma rekao ti je Kizo - radi što želiš, samo ne laprdaj o "korumpiranosti" - ti si taj. 

Pardoncek, ali zar nije Dipl rekao jednom da je potrebno sortirati krivicu, i onda ako ispada da je tvoja krivica manja od "glavnog" krivca - sasvim je OK kritizirati iako si i ti (manji) dio problema? Ja sam to oduvijek nazivao hipokritizmom, ali onda sam poceo misliti da je sortiranje krivice sasvim OK.

Sad mi vise nije jasno.

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
15 godina
Deus ex machina kaže...
Drago kaže...

Pardoncek, ali zar nije Dipl rekao jednom da je potrebno sortirati krivicu, i onda ako ispada da je tvoja krivica manja od "glavnog" krivca - sasvim je OK kritizirati iako si i ti (manji) dio problema? Ja sam to oduvijek nazivao hipokritizmom, ali onda sam poceo misliti da je sortiranje krivice sasvim OK.

Sad mi vise nije jasno.

Koja je pahulja snijega u lavini kriva?

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina

C se radi u prvom semestru. :P

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

C se radi u prvom semestru. :P

Tak je. A C++ u drugom.

12 godina
neaktivan
epic kaže...

A jeste se nasrali zadnjih nekoliko stranica. Što više ljudi ne smiju nakon školovanja ići za nečim boljim od 3000kn s kojim ne da ne možeš preživit mjesec dana uz najam stana i račune, nego si gotov za 15 dana?

A koliko vidim većina koja sere o tome ima privatne tvrtke ili rade dobro plaćene poslove. Lako je tako prosipati ostalima filozofije.

Nek ide tko mu brani. Problem je u tome što se*re o svojim pravima i hvali se tomi kako je odlučio izmusti što više od ove države da bi kasnije mogao imati dobar status u drugoj. A kad mu se kaže da to nije zaslužio on nego njegovi roditelji( za sebe a ne njega) onda ima djetinjaste ispade. Šta da mu plješćem za to?

A što se tiće prosipanja filozofije ja nemam privatnu tvrtku. Na burzi sam jer u zdravstvu nije dopušteno zapošljavanje da bi se imalo novaca za "dežurstva" druge vrste uhljeba o kojima smo nase*ravali 10 stranica prije {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
Pranja kaže...

Sad najbolje da smo krivi jer smo se rodili u krivoj državi.

Valjda smo trebali iz maternice pravac u avion.

"Kriva država", ali je svejedno sisaš i kenjaš kako ništa ne valja. 

Obraz-đon.

This space for rent!
17 godina

C++ se ne radi.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
odjavljen
ddarknessfairyy kaže...

Nek ide tko mu brani. Problem je u tome što se*re o svojim pravima i hvali se tomi kako je odlučio izmusti što više od ove države da bi kasnije mogao imati dobar status u drugoj. A kad mu se kaže da to nije zaslužio on nego njegovi roditelji( za sebe a ne njega) onda ima djetinjaste ispade. Šta da mu plješćem za to?

A što se tiće prosipanja filozofije ja nemam privatnu tvrtku. Na burzi sam jer u zdravstvu nije dopušteno zapošljavanje da bi se imalo novaca za "dežurstva" druge vrste uhljeba o kojima smo nase*ravali 10 stranica prije {#}

Zanimljiv stav. Znači ako se školuješ i budeš na birou, ne muzeš državu, a ako odeš i ne budeš "problem" onda si uhljeb i muzeš državu.

Hebena logika, nema šta.

14 godina
odjavljen
Drago kaže...

"Kriva država", ali je svejedno sisaš i kenjaš kako ništa ne valja. 

Obraz-đon.

Da valja, ne bi bila "kriva".

17 godina
Pranja kaže...

Zanimljiv stav. Znači ako se školuješ i budeš na birou, ne muzeš državu, a ako odeš i ne budeš "problem" onda si uhljeb i muzeš državu.

Hebena logika, nema šta.

Provjeri malo svoju logiku - ti nisi na birou, niti si probao biti na birou, niti radiš, niti si probao raditi. Odlučio si da NEĆEŠ ovdje raditi, iako ćeš uzeti školovanje od ove zemlje, ali zato jer ti ona "ne valja" to ćeš znanje onda bilo posla ili ne odnijeti u drugu državu i time se hvališ.

Hvališ se kako ćeš uzeti od države što više možeš i nećeš to vratiti, a krivci su ti neki drugi "uhljebi". 

Koja si ti onda kategorija, ako mogu znati? Korisni član društva? Po kojem kriteriju?

This space for rent!
17 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...

Bolonja je po meni koma. Svaki faks, svaki odsijek, svaki profesor to tumaci na svoj nacin. 50 uvijeta koje moras dat da izadjes na ispit, pa kolokviji, dolasci, ZADACE itd. Dam dva kolokvija, skupim preko 70% dolazaka, predam 10/12 zadaca i posto iz kolokvija nemam 5 ili 4 moram na pismeni. Pa padnem usmeni pa opet pismeni. A doticni predmet (opca fizika pmf) je jako tesko za naucit za usmeni a kamoli kada se jos treba ucit i pismeni. Znaci ja 4 mjeseca u semestru ucim i trudim se kao konj za sta? Da imam privilegiju doc profesoru na usmeni? Profesori su bog i batina. Prva godina, racunarstvo, profesor tek poceo predavat. Ekipa se zali na njega i kolega mu kaze "profesore ovo sta nas vi ucite na 5 predavanju radi se na drugoj ili trecoj godini FER-a". Njegov odgovor? ''kolega ali to vam je FER''. Znaci po njegovoj procijeni ja kao fizicar moram baratat nakon prvog semestra na studiju fizike programskim jezikom C bolje od nekog kome je to profesija? A prodekan lupi ''vi ste mu prva generacija sta predaje, imajte milosti'' i ostane ziv.

Sry buraz, ali loša organizacija nastave i pragovi su stvar zavoda i dam se kladit da bi i bez bolonje iskustvo studija na predmetima s tih zavoda bilo jednako loše.

Bolonja je došla na loš glas zbog bodovanja zadaća i prisutnosti. Bilo bi bolje da nema tih, često laganih bodova - na nekim predmetima ni nema tih bodova, opet ovisi o zavodu - ali da je sad nešto drastično drugačije nego prije - nije.

~~~ Prorok Muhammed Ali Baba Vanga ~~~
12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Hebena logika, nema šta.

Ne dušo draga ne muzem državu jer ne dobivam NIKAKVU naknadu, ne plaćaju mi dopunsko, prijevoz i ne jedem u menzi. A tebi sve to država plaća tako da možeš lijepo otići dalje van nakon što završiš školovanje(koje ti je btw vani preskupo) dok netko drugi tko bi možda htio ostat ovdje nije dobio priliku jer mu uzimaš mjesto. Već sam rekla nemam ja ništa protiv, idi van, budi savršen. Šta se mene tiče budi poznatiji od Billa Gatesa ali plati si sam školovanje.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 0:23 (ddarknessfairyy).
14 godina

Ne govorim za jezik nego neke dijelove. Nemoze se (valjda) ocekivat da jedan fizicar tokom semestra iz predmeta gdje ima 2h predavanja na ploci a na vjezbama dode sa zadacom koju prezentira prodje cijeli programski jezik. 1. predavanje klasika(printf itd.),2. predavanje, za domacu zadacu napravit kalkulator,3.matrice(ne vektori nego matrice)4.mijesanje c++ plus nes od html koda (frend sa tvz-a mi ej to napravio). Prof je imao princip gdje on programiranje objasni na ploci u pon a ti do srijede napravis zadacu iz necega sta si vidio dan dva prije. Kao da netko sa grafickog faxa uci fakultativnu matematiku koja se predaje na pmf-u na fizici ili matematici (ubrzani tecaj, 2 odnosno 3 godine matematike strpas u jednu).

14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Provjeri malo svoju logiku - ti nisi na birou, niti si probao biti na birou, niti radiš, niti si probao raditi. Odlučio si da NEĆEŠ ovdje raditi, iako ćeš uzeti školovanje od ove zemlje, ali zato jer ti ona "ne valja" to ćeš znanje onda bilo posla ili ne odnijeti u drugu državu i time se hvališ.

Hvališ se kako ćeš uzeti od države što više možeš i nećeš to vratiti, a krivci su ti neki drugi "uhljebi". 

Koja si ti onda kategorija, ako mogu znati? Korisni član društva? Po kojem kriteriju?

Što ti imaš od mene ako ja ostanem? Ajde reci-što? Nezadovoljnog člana društva? Osobu koja se nikad neće mrdnuti s one jadne pozicije na koju se jedva, uz previše rada i truda dovuče. To? Jaj, živjela država nezainteresiranih i mrzovoljnih!

ddarknessfairyy kaže...

Ne dušo draga ne muzem državu jer ne dobivam NIKAKVU naknadu, ne plaćaju mi dopunsko, prijevoz i ne jedem u menzi. A tebi sve to država plaća tako da možeš lijepo otići dalje van nakon što završiš školovanje(koje ti je btw vani preskupo) dok netko drugi tko bi možda htio ostat ovdje nije dobio priliku jer mu uzimaš mjesto. Već sam rekla nemam ja ništa protiv, idi van, budi savršen. Šta se mene tiće budi poznatiji od Billa Gatesa ali plati si sam školovanje.

Poštedi me te jedna patetike. E vidiš, da je bio netko bolji od mene, mogao je biti na tom mjestu-ali nije. Da, ako planiram otići onda si moram sam platiti školovanje, a za to vrijeme neki klošar što divlja po klubovima i koji ima zagrantiran posao jer ga je ćaća uhljebio ima besplatno školovanje jer on ostaje.

Ma daj zahebi s tom logikom zavisti i jala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 0:32 (Pranja).
12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Ne dušo draga ne muzem državu jer ne dobivam NIKAKVU naknadu, ne plaćaju mi dopunsko, prijevoz i ne jedem u menzi. A tebi sve to država plaća tako da možeš lijepo otići dalje van nakon što završiš školovanje(koje ti je btw vani preskupo) dok netko drugi tko bi možda htio ostat ovdje nije dobio priliku jer mu uzimaš mjesto. Već sam rekla nemam ja ništa protiv, idi van, budi savršen. Šta se mene tiće budi poznatiji od Billa Gatesa ali plati si sam školovanje.

Poštedi me te jedna patetike. E vidiš, da je bio netko bolji od mene, mogoa je biti na tom mjestu-ali nije. Da, ako planirma otići si moram sam pltiti školovanje,a za to vrijeme će neki klošar što divlja po klubovima i koji ima zagrantiran posao jer ga je ćaća uhljabio ima besplatno školovanje jer on ostaje.

Ma daj zahebi s tom logikom zavisti i jala.

Moja je logika zavisti i jala? A tvoja logika "ajmo izmust što više" je uredu?? Baš me zanima dali bi se tako kur*čio svojim odlaskom da živiš u nekoj od tih tvojih savršenih država gdje da bi se školovao moraš prvo potpisat da češ odradit sve te novce koji su uloženi u tebe. Ovo stvarno nema smisla. Ne mislim se natezat s tobom. Kad bolje razmislim uzmi sve šta ti se nudi, obavi sve što si naumio i idi što prije. Bit će nam bolje bez samodopadnih tipova poput tebe jer ljudi ti ne pakoste iz čista mira. Zaslužio si. 

14 godina
odjavljen
ddarknessfairyy kaže...

Moja je logika zavisti i jala? A tvoja logika "ajmo izmust što više" je uredu?? Baš me zanima dali bi se tako kur*čio svojim odlaskom da živiš u nekoj od tih tvojih savršenih država gdje da bi se školovao moraš prvo potpisat da češ odradit sve te novce koji su uloženi u tebe. Ovo stvarno nema smisla. Ne mislim se natezat s tobom. Kad bolje razmislim uzmi sve šta ti se nudi, obavi sve što si naumio i idi što prije. Bit će nam bolje bez samodopadnih tipova poput tebe jer ljudi ti ne pakoste iz čista mira. Zaslužio si. 

Da, navalila si na mene jer odlazim a ti ostaješ pa sad moraš popljuvat po meni. Možeš onda kada si navalila popljuvat i sve nezaposlene na birou koji također muzu državu jer ne rade a potrošili su se novci na njihove fakultete. A komotno popljuj i umirovljenike, socijalne slučajeve i sve ostale koji ti ne pašu jer svi oni "muzu".

Uopće nisam samodopadan, već je to ono kako ti mene želiš vidjeti da bi si opravdala vlastitu zlobu i nutemeljeno pljuvanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 1:04 (Pranja).
17 godina
Pranja kaže...

Što ti imaš od mene ako ja ostanem? 

Me nisi me shvatio (sam sam kriv, previše pišem) - nemam ništa od toga. Jedino me smeta to što se ti kobajagi buniš zbog uhljeba i korumpiranosti. 

Ponovo  - radi što hoćeš, samo šuti, brate.

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice