Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.060.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Jednostavno, istina.

Jednostavno si uzeo pare iz raznih proračuna - te za studij, te studentska prava, te olakšice, te plaćeno zdravstveno i sve ostalo - u prosjeku se često radi o redu veličine par stotina tisuća kuna, što ćeš iskoristiti za vlastiti boljitak - i ne plaćati dalje u iste te proračune odletivši u Australiju.

Sad objasni ovom budućem liječniku zašto će imati manju plaću od one koje bi on htio. {#}

Ovisi o točki gledišta. Mogu jednostavno pitati i slijedeće pitanje-koliko su novca za porez dali moji roditelji tijekom njihova života uHR i uzdizanja mene i moje sestre? Veoma lako se može doći do svote koja višestruko prelazi taj iznos koji je potrošen na moj studij, prava i olakšice, zar ne?

Kao i svi mi ostali. A troškovi su veći od prihoda, što znači svi smo još dali premalo.

Nikad pojedinac tim davanjima ne može pokriti te troškove, posebno ako ima obitelj, djecu...

14 godina
Pranja kaže...
Penryn kaže...

Ma ti nisi student, ti si stručnjak. {#}

{#}

Sad samo još fali netko tko će reći da ni jedan fax ne valja od kada je došla bolonja.

Pa ja mozda nemogu dat svoj dozivljaj posto studiram po bolonji ali 80% mojih profesora zali za "starim" danim. Btw sta se sa TVZ-a moze na doktorski?
Ako sam ti pomogao opali TD!
14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Kao i svi mi ostali. A troškovi su veći od prihoda, što znači svi smo još dali premalo.

Nikad pojedinac tim davanjima ne može pokriti te troškove, posebno ako ima obitelj, djecu...

Moj otac je postao invalid da bi imali državu (za koju se ispostavilo da je smeće). Mislim da je moja obitelj dala dovoljno.

FuzzyBrain kaže...

Pa ja mozda nemogu dat svoj dozivljaj posto studiram po bolonji ali 80% mojih profesora zali za "starim" danim. Btw sta se sa TVZ-a moze na doktorski?

Od profesora koji meni predaju, nisam to čuo. Da, može se bez problema. A imaju i planu da i oni uvedu doktorat. Sad su na redu velika restrukturiranja specijalističkih studija.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Moj otac je postao invalid da bi imali državu (za koju se ispostavilo da je smeće). Mislim da je moja obitelj dala dovoljno.

To ti misliš. Pitanje je što i drugi misle.

To što smo mnogi proživjeli svašta nema nikakve veze s ovim danas niti će ikada više imati. Pitanje je koliko je tvoj otac dao državi, a koliko ćeš ti uzeti, a i na koji način bi netko to htio "uspoređivati". Njegova žrtva nema nikakve veze s tobom, zapitaj se tko će mu zarađivati mirovinu.

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

To što smo mnogi proživjeli svašta nema nikakve veze s ovim danas niti će ikada više imati. Pitanje je koliko je tvoj otac dao državi, a koliko ćeš ti uzeti, a i na koji način bi netko to htio "uspoređivati". Njegova žrtva nema nikakve veze s tobom, zapitaj se tko će mu zarađivati mirovinu.

Kao da je problem da jednog dana i roditelje dovedem u Australiju kad se smjestim. Još će im biti i bolje nego što bi im bilo u HR.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Kao da je problem da jednog dana i roditelje dovedem u Australiju kad se smjestim. Još će im biti i bolje nego što bi im bilo u HR.

Iz iskustva, to je ogroman problem. No to ne rješava prvi dio priče.

17 godina
Pranja kaže...

Ovisi o točki gledišta. Mogu jednostavno pitati i slijedeće pitanje-koliko su novca za porez dali moji roditelji tijekom njihova života uHR i uzdizanja mene i moje sestre? Veoma lako se može doći do svote koja višestruko prelazi taj iznos koji je potrošen na moj studij, prava i olakšice, zar ne?

Pa nisu ti baš starci u proizvodnim aktivnostima, zar ne? I oni su na proračunu?

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 22:47 (Drago).
14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Da mi država i garantira posao nakon fakulteta, ne bih ostao.

17 godina

Kužim negativnost, kužim nezadovoljstvo, ali ovako beskrupulozno iskoristiti SVE što ti društvo pruža i zauzvrat mu dati tuki u pedu mi ja malo neprihvatljivo, pa ti pjevaj...

This space for rent!
15 godina
Pranja kaže...

Oprosti, ali ti toliko pričaš o odlasku da ti rijetko tko više vjeruje. Vuče pomalo na onu priču o liku koji je stalno vikao požar pa kad je isti izbio nikoga nije bilo da gasi. Je da smo dno dna i da je većina toga nakaradna ali meni se ne ide nikuda. Zar misliš da je drugdje sve puno bolje ljepše i čeka samo tebe ili te vuče veća zarada?

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Tvoj osnovni problem je što misliš da ti netko mora nešto jamčiti.

Nitko ti ništa ne jamči, nigdje na ovom planetu. A posebno ne država posao - to nije u njenoj nadležnosti, tj. ne bi smjelo biti.

14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Kužim negativnost, kužim nezadovoljstvo, ali ovako beskrupulozno iskoristiti SVE što ti društvo pruža i zauzvrat mu dati tuki u pedu mi ja malo neprihvatljivo, pa ti pjevaj...

E sorry, ali da je društvo fer, bio bih i ja fer. Jer na kraju krajeva- ja nisam ni želio ovdje živjeti, niti sam stavio potpis na neki dokument koji me obavezuje da tu živim i ostanem. Društvo je to koje me i otjeralo.

mario.L_hr kaže...

Oprosti, ali ti toliko pričaš o odlasku da ti rijetko tko više vjeruje. Vuče pomalo na onu priču o liku koji je stalno vikao požar pa kad je isti izbio nikoga nije bilo da gasi. Je da smo dno dna i da je većina toga nakaradna ali meni se ne ide nikuda. Zar misliš da je drugdje sve puno bolje ljepše i čeka samo tebe ili te vuče veća zarada?

Pa jbg, ja sam odlučio otići još dok sam bio u srednjoj. treba vremena da se zavši školovanje, dug je to proces.

Nije mi novac toliko važan kao što mi je važno društvo, način života i zadovoljstvo vlastitim položajem u društvu.

17 godina
Pranja kaže...

E sorry, ali da je društvo fer, bio bih i ja fer. Jer na kraju krajeva- ja nisam ni želio ovdje živjeti, niti sam stavio potpis na neki dokument koji me obavezuje da tu živim i ostanem. Društvo je to koje me i otjeralo.

Nije mi novac toliko važan kao što mi je važno društvo, način života i zadovoljstvo vlastitim položajem u društvu.

To društvo ti je do sada dalo jako puno toga, nažalost nisi svjestan i to je ono što je tragično.

Isto tako, položaj u društvu se stvara, ne dobija.

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

To društvo ti je do sada dalo jako puno toga, nažalost nisi svjestan i to je ono što je tragično.

Svjestan sam. I što sad? Da ostanem i uništim si život u korumpiranoj, uhljebničkoj zemlji?

Da, da moš mislit kako se stvara- evo sve rade kuverte kako se stvara.

17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Svjestan sam. I što sad? Da ostanem i uništim si život u korumpiranoj, uhljebničkoj zemlji?

Malo ipak moraš odrasti i trgnuti se da bi to shvatio. Ti bi sve na pladnju? Misliš da ti diploma nešto znači i otvara sva vrata? Misliš da će ti se australci pokloniti i odmah na doslasku refundirati sve troškove i ispričati se što je toliko trajalo?

Malo ipak moraš shvatiti kako društva funkcioniraju.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
.....

U normalnom drustvu, slazem se.

U drustvu korumpiranom do srzi, covjek dozivi da najbolji prijatelj i ujedno i osoba za koju sam mislio da je utjelovljenje Isusa koliko je drag - kaze mi da je on "skuzio" uz pomoc zene da se treba malo laktariti i da tako dospijes daleko, pa se malo laktario i osigurao si placicu od 8K kuna nakon 6 mjeseci posla, zato jer mu je stari radio u istoj firmi prije toga. Nakon toga je placica rasla, pa je polagano prebacio 12K.

Nisam ljubomoran na placu (mozda mrvicu, jer sam uz svoje 4x vece odgovornosti tada zaradjivao 5K), nego me je razocarala cinjenica da se covjek u kojeg sam stvarno vjerovao kao dobricinu - tako lako polakomio za novcem i polozajem, bez mrvice integriteta, sve na osnovi standardnog polu-opravdanja "Ako mogu i drugi, zasto ne bi i ja".

Mene je otjeralo upravo to - drugi mogu, ocito mogu svi kad moze i taj decko; ja ne mogu. Ne da mi vlastiti ponos, i znam da je to kompletno moje ogranicenje, ali ne mogu se prisiliti. Zelio sam zasluziti status i placu na osnovu svojeg rada i znanja, i donekle sam u tome uspio.

Mozda sam jednostavno nedovoljno sposoban za Hrvatsku, ali u RH to nikad ne bih mogao, a pokusavao sam.

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
15 godina
Pranja kaže...

Pa jbg, ja sam odlučio otići još dok sam bio u srednjoj. treba vremena da se zavši školovanje, dug je to proces.

Što sam ja sve u srednjoj "odlučivao". Ni sanjao nisam da ću sudjelovati u nečem što se zove rat.

Zašto misliš da ćeš to sve ostvariti tamo. Život ti je zahebana stvar, krene u najnevjerovatnijem smjeru i ne postoji undo. Ako nemaš društvo ovdje, zar ti je logično da ćeš ga steći dolje i da će biti onakvo kakvim si ga zamišljao? Način života, što je to? Valjda ono tipa, ujutro se digneš i ideš na posao, odradiš svoje, dođeš doma na ručak i druženje s familijom (manje ili više uspješno), tu i tamo iziđeš vani podružiš se sa susjedima, poznanicima i prijateljima, za vikend ponekad napraviš/odeš na feštu i u ponedjeljak opet ispočetka. Zar oni rade nešto drukčije?

Sorry ali mislim da tebe privlači samo mogućnost brže zarade.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Deus ex machina kaže...
Old Iggy kaže...
.....

U normalnom drustvu, slazem se.

U drustvu korumpiranom do srzi, covjek dozivi da najbolji prijatelj i ujedno i osoba za koju sam mislio da je utjelovljenje Isusa koliko je drag - kaze mi da je on "skuzio" uz pomoc zene da se treba malo laktariti i da tako dospijes daleko, pa se malo laktario i osigurao si placicu od 8K kuna nakon 6 mjeseci posla, zato jer mu je stari radio u istoj firmi prije toga. Nakon toga je placica rasla, pa je polagano prebacio 12K.

Nisam ljubomoran na placu (mozda mrvicu, jer sam uz svoje 4x vece odgovornosti tada zaradjivao 5K), nego me je razocarala cinjenica da se covjek u kojeg sam stvarno vjerovao kao dobricinu - tako lako polakomio za novcem i polozajem, bez mrvice integriteta, sve na osnovi standardnog polu-opravdanja "Ako mogu i drugi, zasto ne bi i ja".

Mene je otjeralo upravo to - drugi mogu, ocito mogu svi kad moze i taj decko; ja ne mogu. Ne da mi vlastiti ponos, i znam da je to kompletno moje ogranicenje, ali ne mogu se prisiliti. Zelio sam zasluziti status i placu na osnovu svojeg rada i znanja, i donekle sam u tome uspio.

Mozda sam jednostavno nedovoljno sposoban za Hrvatsku, ali u RH to nikad ne bih mogao, a pokusavao sam.

Ima isto tako puno nas koji smo došli do takvih stvari bez laktarenja. Iskreno, znam takvih puno više nego "laktaroša".

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ima isto tako puno nas koji smo došli do takvih stvari bez laktarenja. Iskreno, znam takvih puno više nego "laktaroša".

Nema problema, to su osobne perspektive.

Ja poznajem jednu (1) osobu koja je financijski uspjela bez laktarenja. Ostali su se ili laktarili, ili zivotare od danas do sutra.

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
17 godina
Deus ex machina kaže...
Old Iggy kaže...

Nema problema, to su osobne perspektive.

Ja poznajem jednu (1) osobu koja je financijski uspjela bez laktarenja. Ostali su se ili laktarili, ili zivotare od danas do sutra.

Moraš samo definirati "financijski uspjeti" i "životariti".

14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Što sam ja sve u srednjoj "odlučivao". Ni sanjao nisam da ću sudjelovati u nečem što se zove rat.

Zašto misliš da ćeš to sve ostvariti tamo. Život ti je zahebana stvar, krene u najnevjerovatnijem smjeru i ne postoji undo. Ako nemaš društvo ovdje, zar ti je logično da ćeš ga steći dolje i da će biti onakvo kakvim si ga zamišljao? Način života, što je to? Valjda ono tipa, ujutro se digneš i ideš na posao, odradiš svoje, dođeš doma na ručak i druženje s familijom (manje ili više uspješno), tu i tamo iziđeš vani podružiš se sa susjedima, poznanicima i prijateljima, za vikend ponekad napraviš/odeš na feštu i u ponedjeljak opet ispočetka. Zar oni rade nešto drukčije?

Zato što sam tamo bio i vidio kako se tamo živi. Tamo postoji društvo u kojemu su ljudi sretni, životinje su sretne, pačak i biljka. Sve je sretno-zrak je sretan, trava je sretna.

Nebitno da li radiš u McDonaldsu ili kancelariji, sretan si jer tvoj posao rezultira dobrim životom. Životom, kakav ne možeš iskustiti u HR. Ne zbog novca, već zbog stanja u glavi svih tih ljudi. Nitko ti tamo neće iz čista mira napkostiti kao kod nas ili te ismijati zbog nekog tvog razmišljanja.

Od kada sam se vratio nakon tih mjesec i pol dana provedenih tamo, svaka sekunda ovdje mi je agonija koja mi stvara dodatni teret koji me pokušava vući dolje dok se držim za tu jednu slamku spasa.

17 godina
Pranja kaže...
mario.L_hr kaže...

Zato što sam tamo bio i vidio kako se tamo živi. Tamo postoji društvo u kojemu su ljudi sretni, životinje su sretne, pačak i biljka. Sve je sretno-zrak je sretan, trava je sretna.

Nebitno da li radiš u McDonaldsu ili kancelariji, sretan si jer tvoj posao rezultira dobrim životom. Životom, kakav ne možeš iskustiti u HR. Ne zbog novca, već zbog stanja u glavi svih tih ljudi. Nitko ti tamo neće iz čista mira napkostiti kao kod nas ili te ismijati zbog nekog tvog razmišljanja.

Od kada sam se vratio nakon tih mjesec i pol dana provedenih tamo, svaka sekunda ovdje mi je agonija koja mi stvara dodatni teret koji me pokušava vući dolje dok se držim za tu jednu slamku spasa.

Pa zašto već nisi dole već trošiš naše pare? Ili te frka onog što si maloprije pisao? Što bi pak značilo da i nije sve tako savršeno?

Želiš čuti priče o nesavršenosti?

Sjvaćam da strahovito idealiziraš, ali toliko pak ni utopisti nisu iracionalni.

17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Možda ti ovo bude šok - ali ti si korumpirani uhljeb. Ti si problem zemlje od kojega bježiš, pa stoga mislim da ni bijeg neće biti uspješan. 

Oba roditelja su ti na proračunu. Ti živiš od tog uhljebničkog proračuna. Ti misliš da zahvaljujući svom ocu imaš pravo izyebati državu uzduž i poprijeko. Uzeo si sve olakšice koje postoje, iskoristio sve što ti društvo daje, ulažući u tebe kao budućeg nositelja razvoja društva, a ti kenjkaš i serkaš o "korumpiranoj" i "uhljebničkoj" zemlji koja ti ne odgovara i koju ćeš ostaviti, uzimajući pri tome besplatno školovanje koje ćeš onda uložiti u stranu zemlju koja je u tebe uložila - ništa. 

Ti si uhljeb. Na račun roditelja i tvojeg balkanskog weltschmertza sisaš SVE što ti društvo daje, varaš na carini, pokušavaš na sve moguće načine zeznuti to isto društvo priznajući da ćeš uzeti sve, a vratiti mu ništa i buniš se, TI zbog "uhljeba" i "korumpiranosti"?

Ovo je iznad obične redikulnosti.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 23:22 (Drago).
14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Pa zašto već nisi dole već trošiš naše pare? Ili te frka onog što si maloprije pisao? Što bi pak značilo da i nije sve tako savršeno?

Želiš čuti priče o nesavršenosti?

Sjvaćam da strahovito idealiziraš, ali toliko pak ni utopisti nisu iracionalni.

1. Premlad sam.

2. Trebam još znanja i iskustva.

3. Imam potpuno pravo trošiti taj novac.

14 godina
Koliko god se ne slagao u nekim pogledima sa Pranjom, ovje sam ipak na njegovoj i Deusovoj strani. Ne trazim ja od drzave stan, auto i placu od 2k€ i 0 obaveza. Trazim da mi omoguci jednim dijelom da uz rad i trud sam dodem do neke pozicije u drustvu. A to ova drzava nece u narednih 50 godina... Kako da ostanem ovdje kada vidim da kolega iz srednje koji je roknuo 2 razreda sada sa svojih 24 radi u HEP-u za placu preko 7k kn zato sta ga je stari uhljebio? Gdje je drzava kada mi doma dode racun od prije 1.5 godine iz tschrota koji sam platio pa mi prijete ovrhom a na moje pozivanje inspektorata mi se nakese u facu? Gdje je pravna zastita bila kada mi je stigla 3 opomena pred ovrhu(prve 2 nikad nisu dosle) od autus ulaganja zato sta nisam platio parkirnu kaznu od prije godinu dana(koju sam platio btw!)? Kakva je to drzava u kojoj je porez maltene na sve a sve se jos dodatno placa? Gdje Je jedan Cacic ministar GOSPODARSTVA a vlastita firma mu u stecaju i radnici ne vide placu? Gdje je drzava kad predsjednik mlati lovu na sumnjivim Poslovima (zamp?). Ovdje ako neznas nekog tko ce te gurnut si nitko i nista! Imao osnovnu, srednju, fax ili doktorat nitko si ako te netko ne pogura. Jaaaako mali posto ljudi uspije bez uguzivanja i onda se muci da nahrane parazite i uhljebe. Nemam volje da se protiv toga borim, zato i ja cekam da odgulim svoje pa pravac svabija ili australija.
Ako sam ti pomogao opali TD!
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Možda ti ovo bude šok - ali ti si korumpirani uhljeb. Ti si problem zemlje od kojega bježiš, pa stoga mislim da ni bijeg neće biti uspješan. 

Oba roditelja su ti na proračunu. Ti živiš od tog uhljebničkog proračuna. Ti misliš da zahvaljujući svom ocu imaš pravo izyebati državu uzduž i poprijeko. Uzeo si sve olakšice koje postoje, iskoristio sve što ti društvo daje, ulažući u tebe kao budućeg nositelja razvoja društva, a ti kenjkaš i serkaš o "korumpiranoj" i "uhljebničkoj" zemlji koja ti ne odgovara i koju ćeš ostaviti, uzimajući pri tome besplatno školovanje koje ćeš onda uložiti u stranu zemlju koja je u tebe uložila - ništa. 

Ti si uhljeb. Na račun roditelja i tvojeg balkanskog weltschmertza sisaš SVE što ti društvo daje, varaš na carini, pokušavaš na sve moguće načine zeznuti to isto društvo priznajući da ćeš uzeti sve, a vratiti mu ništa i buniš se, TI zbog "uhljeba" i "korumpiranosti"?

Ovo je iznad obične redikulnosti.

Zanimljivo. A što je s onima koji krenu na fax pa ga ne završe? Ili onima koji ga završe pa se preko veze zaposle au stvarnosti su sposobni kao krastavac?

Što su oni? Oni doprinose društvu, je li tako?

Ne, nisam uhljeb, niti korumpiran, dapače izuzetno sam moralna i časna osoba, za razliku od prije spomenutih. 

17 godina
Pranja kaže...

1. Premlad sam.

2. Trebam još znanja i iskustva.

3. Imam potpuno pravo trošiti taj novac.

1. Nisi. Svakom sekundom si sve više prestar.

2. Kakvog znanja i iskustva? Studijima nećeš steći ni realno znanje ni iskustvo. Da si neiskusan se vidi - idealiziraš državu očekujući da ćeš dobro živjeti od prodaje hamburgera, a na osnovu toga procjenjuješ kako teku med i mlijeko. Takva država ne postoji.

3. Pitanje je što je to pravo. Zakonski, možeš, a to je razlog zašto želim promjenu financiranja (i zbog čega se mnogi ne slažu s tim). Moralno, nemaš.

FuzzyBrain kaže...
Koliko god se ne slagao u nekim pogledima sa Pranjom, ovje sam ipak na njegovoj i Deusovoj strani. Ne trazim ja od drzave stan, auto i placu od 2k€ i 0 obaveza. Trazim da mi omoguci jednim dijelom da uz rad i trud sam dodem do neke pozicije u drustvu. A to ova drzava nece u narednih 50 godina... Kako da ostanem ovdje kada vidim da kolega iz srednje koji je roknuo 2 razreda sada sa svojih 24 radi u HEP-u za placu preko 7k kn zato sta ga je stari uhljebio?
...
uspije bez uguzivanja i onda se muci da nahrane parazite i uhljebe. Nemam volje da se protiv toga borim, zato i ja cekam da odgulim svoje pa pravac svabija ili australija.

A misliš da tamo toga nema? {#}

12 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ja sam u srednjoj odlučila da ću nać doktora i njegov TARDIS i da ćemo putovati po vremenu i svemiru, al eto još ga nisam našla. {#}

Sve ovo što si ti napisao nema apsolutno nikakve veze sa stanjem u Hrvatskoj nego stanjem u tvojoj glavi. Ti si sebi stvorio mišljenje o inozemstvu kao Utopiji i da se ne znam šta desi ovdje ti češ i dalje smatrati da je vani bolje. 

Imam osjećaj da češ gadno bubnut o pod kad shvatiš da će ti vani bit potpuno isto kao i tu. Svijet je u recesiji. Ljudi u svojim državama nemaju posla. Šta misliš da će te dočekat presretni jer je došao još jedan dojdek da im oduzume radno mjesto?

Tko će ti tu napakostit iz čista mira? Mislim da ne postoji netko tko više odudara od društva u Hrv nego ja pa mi se to ne događa. Znaš zašto? Jer me ne diraju mišljenja nebitnih ljudi. Zvučat će grubo ali ODRASTI. Nemožeš očekivat da ti se svi oko tebe smješkaju,pišu hvalospjeve i klanjaju na sve šta učiniš ili kažeš. Svijet ne funkcionira na taj način.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina

Koliko ste vi nadrobili.

Pranja, nemas pravo trositi pare iz proracuna jer jos nista nisi dao u proracun. Ovo sto se trosi na tebe su (pretpostavljam) dali tvoji caca i mater, ne ti. Ti kad pocnes placati porez onda pocni kenjati koja prava imas.

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan

Eh Drago jbg sad, nema me jedan dan i odmah tri strane teme, nemrem to pratiti.

U svakom slučaju, fantomska dežurstva i lova koja kroz njih iscuri su simptomi a ne sama bolest. Slažem se da se takve stvari trebaju riješiti, no kako? Provođenjem zakona i slabljenjem spomenute komore. I kako dalje? Rješavanjem problema korupcije. A kako se taj problem rješava? Pa sigurno ne ovim ili onim mjerama, ljudi uvijek nađu način, nego mijenjanjem mentaliteta i nazora. Rasplinuo sam se po tebi, no meni se čini da sam dodatno konkretizirao stvar. :)

Parva Diplodocus
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice