Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.060.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo ja sam trenutno student medicine i mogu reci da liječnici imaju malu placu za posao koji rade. U prvom redu tu je osiguranje od odgovornosti , većina liječnika izdvaja velike pare za to. Većina njih ima malu placu u usporedbi sa kolegama u npr. Kanadi i EU. Ja kad završim studij medicine bez obzira koliko dobre ocjene imao moram min godinu dana volontirat , ne mislim na staž koji je ukinut već na volontiranje u bolnici kao liječnik jer svaka specijalizacija koja se raspiše traži iskustvo. A da bi dobio to iskustvo moram dobit posao u nekoj od bolnica koja naravno to nece platit ukoliko nisam na specijalizaciji. Sto se tice placa kad sve to prođem i pocnem sa specijalizacijom moja pocetna placa je negdje oko 8000 HRK i tek onda nakon 5 godina kada postanem spec neke od grana medicine placa ce mi se podignut na 12000 HRK. Ako  budem imao srece i postanem šef nekog odjela placa je oko 15000. Sto se tice npr ravnatelja bolnice oni imaju oko 25000 HRK. Većina liječnika sada dolazi iz bih jer je tamo prosjecna placa lijecnika oko 1900 KM. a u Hrvatskoj su bolji uvjeti. Sa druge strane liječnici iz Hrvatske odlaze u EU i zato imamo manjak liječnika.

17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
zeroname kaže...

Evo ja sam trenutno student medicine i mogu reci da liječnici imaju malu placu za posao koji rade. U prvom redu tu je osiguranje od odgovornosti , većina liječnika izdvaja velike pare za to. Većina njih ima malu placu u usporedbi sa kolegama u npr. Kanadi i EU. Ja kad završim studij medicine bez obzira koliko dobre ocjene imao moram min godinu dana volontirat , ne mislim na staž koji je ukinut već na volontiranje u bolnici kao liječnik jer svaka specijalizacija koja se raspiše traži iskustvo. A da bi dobio to iskustvo moram dobit posao u nekoj od bolnica koja naravno to nece platit ukoliko nisam na specijalizaciji. Sto se tice placa kad sve to prođem i pocnem sa specijalizacijom moja pocetna placa je negdje oko 8000 HRK i tek onda nakon 5 godina kada postanem spec neke od grana medicine placa ce mi se podignut na 12000 HRK. Ako  budem imao srece i postanem šef nekog odjela placa je oko 15000. Sto se tice npr ravnatelja bolnice oni imaju oko 25000 HRK. Većina liječnika sada dolazi iz bih jer je tamo prosjecna placa lijecnika oko 1900 KM. a u Hrvatskoj su bolji uvjeti. Sa druge strane liječnici iz Hrvatske odlaze u EU i zato imamo manjak liječnika.

LOL - "Kanada i EU".

Liječnik u Češkoj ima manju apsolutnu plaću od liječnika u Hrvatskoj. U Mađarskoj isto. U Bugarskoj isto. Sve EU. (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/211832/Default.aspx)

Moj poznanik je kao liječnik u Washingtonu prvu godinu imao godišnju plaću (držte se) - 28.000 dolara! U državnoj bolnici. S tim da je mogao očekivati da će mu za pet godina biti 45.000 dolara. (BTW - s još trojicom kolega je dijelio stan jer nema teorije da za 28 keka priuštiš vlastiti).

Ovakva priča napamet ti je bez veze, moj mališa, a vidjet ćeš koliko se vani radi za plaću. Tamo nitko ne dežura "520 sati mjesečno", odnosno, nema nikoga tko bi progutao takvu glupost. 

Manjak liječnika s odlaskom u EU nema nikakve veze jer ih je trenutno tek desetak otišlo. 

Dobro si uočio da ćeš imati problema sa stažom, ali si se uhvatio plaće koja ti uopće nije problem - problem su ti guzičari kao Babić i ostala ekipa kojima djeca sa 8 godina znaju koju će specijalizaciju upisati i gdje će stažirati, a ti se na zadnjoj godini pitaš da li ćeš igdje uspjeti volontirati. 

Ali manirom rasnog balkanskog formuskog diskutanta problem detektiraš u - plaći. 

Genijalno.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 23:38 (Drago).
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Doći će prinudna uprava EU - varijanta MMF-a jer ćemo, izgleda, probiti dopušteni deficit i zaduženje...

Već smo probili ako se ne varam prošle godine, samo nisu do sada po Eurostat-ovoj metodologiji prikazivali strukturu duga, kad uključe državna jamstva tj. dugove HAC-a itd. to je onda to.. preko 3 odnosno 60%.

EDIT: Španjolska (2012 - 10%) i primjerice Slovenija ( 2012 - 4%) već godinama imaju goru situaciju od nas što se deficita tiče, s tim da je Španjolska probila i drugi kriterij prošle godine (84% BDP-a).

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 20:56 (thedream).
14 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Jadan ti sa početnom plaćom od 8000 kn. Ja kao inženjer računarstva dobijem usranih 3000 kn početne ako sam sretan (inače, diplomirao sam prije 3 dana).  To je manje nego što bih imao da radim neki posao sa srednjom školom (npr. servisiranje elektronike 4 -4,5 somova).

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina

Da se nadovežem na samoga sebe - Vlada s 5 milijardi sanira dugove bolnica i HZZO-a (http://www.jutarnji.hr/najveca-sanacija-zdravstva-u-povijesti-hrvatske-vlada-uzela-kredit-od-5-milijardi-kuna-da-vrati-dug-bolnica/1097908/)

Godišnje svi u Hrvatskoj izdvajaju za zdravstvo 21,3 milijarde kuna

Svi zaposleni 13,1% plaće izdvajaju samo za zdravstvo

Plaća liječnika u Hrvatskoj je (prosječna) od 18-24.000 kuna - otprilike 3-4 puta veća od prosječne plaće u državi.

Napravljen je kolektivni ugovor koji omogućava ovakve obračune 500+ radnih sati mjesečno samo zato jer doktor možda bude, a možda ne bude pozvan na dežurstvo.

Odbija se smjenski rad (za nas ostale - normalan rad - odradiš 8 sati u komadu i ideš doma bez ikakvih stvarnih ili tobožnjih "dežurstava" da bi se nabijala mjesečna plaća) (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/211832/Default.aspx

bolnice preko 80% prihoda izdvajaju za plaće, a sve ostalo otpada na opremu, održavanje, lijekove itd. 

I na kraju - MALE PLAĆE.

"Samostalni sindikat u zdravstvu i socijalnoj skrbi tvrdi da se plaće bolničkih liječnika-specijalista, koji imaju neku upravljačku funkciju u zdravstvu, danas kreću između 18 i 24 tisuće kuna neto. – To što primjena novog Kolektivnog ugovora znači 250 milijuna kuna, koje će država dati samo za liječničko dežurstvo i pripravnost, te činjenica da je Vlada prije potpisivanja tog ugovora znala koliko je teško stanje u zdravstvu, dovoljno govore o katastrofi zdravstvene politike. Pored toga, nemoralno je i nakaradno da institut 15 pripravnosti –što znači stajanje kod kuće i čekanje na poziv – liječnicima osigurava još jednu plaću koju inače dobiju za redovni rad.

Sljedeća besmislica je to što liječnik koji 24 sata dežura u bolnici, za pet dežurstava dobije manji iznos nego liječnik koji je 15 dana u pripravnosti. Morate znati i imati na umu da pritom nitko ne prati ni što ni kako liječnici rade za vrijeme pripravnosti – kaže predsjednica SSZSS-a Spomenka Avberšek. Sindikat pokušava dokazati ništavost Kolektivnog ugovora u postupku pred Županijskom sudom u Zagrebu. " (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/211832/Default.aspx).

Ponovo pozivam sve one koji smatraju da su platno zakinuti u državnim bolnicama da slobodno idu na tržište, kod privatnika, pa da vide koliko će tamo biti plaćeni i da li će im se to što imaju doma službeni mobitel računati kao "dežurstvo". 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 21:05 (Drago).
17 godina
Pranja kaže...

Jadan ti sa početnom plaćom od 8000 kn. Ja kao inženjer računarstva dobijem usranih 3000 kn početne ako sam sretan (inače, diplomirao sam prije 3 dana).  To je manje nego što bih imao da radim neki posao sa srednjom školom (npr. servisiranje elektronike 4 -4,5 somova).

You're selling yourself short. Ne znam radiš li u Sisku, ali u Zagrebu bi trebao dosta lako naći firmu koja nudi duplo više, ako imaš barem koji od onih početnih certifikata (MCSD, Cisco nešto...)

This space for rent!
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

You're selling yourself short. Ne znam radiš li u Sisku, ali u Zagrebu bi trebao dosta lako naći firmu koja nudi duplo više, ako imaš barem koji od onih početnih certifikata (MCSD, Cisco nešto...)

Ne radim sad nigdje, to sam samo pogledao ponudu poslova da vidim hoću li uz slijedeći studij raditi ili ne. S obzirom da mi je bio veći gubitak da radim za tu lovu nego da dalje normalno studiram, upisao sam još dva studija i rokam dalje. A kasnije možda odem i na doktorat u Sloveniju pa onda tutanj u Down under.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 21:09 (Pranja).
17 godina
Pranja kaže...
Drago kaže...

Ne radim sad nigdje, to sam samo pogledao ponudu poslova da vidim hoću li uz slijedeći studij raditi ili ne. S obzirm da mi je bio veći gubitak da radim za tu lovo nego da dalje normalno studiram, upisao sm još dva studija i rokam dalje. A kasnije možda odem i na doktorat u Sloveniju pa onda tutanj u Down under.

Aj ne kenjaj, sviđa ti se ovdje jer možeš pratiti forum u real timeu i nikad nećeš u Australiju... :-)

This space for rent!
17 godina
Pranja kaže...

Ne radim sad nigdje, to sam samo pogledao ponudu poslova da vidim hoću li uz slijedeći studij raditi ili ne. S obzirom da mi je bio veći gubitak da radim za tu lovu nego da dalje normalno studiram, upisao sam još dva studija i rokam dalje. A kasnije možda odem i na doktorat u Sloveniju pa onda tutanj u Down under.

Čekaj malo, čemu toliko čekanje? I čemi takvo trošenje para na studije?

16 godina
neaktivan
Drago kaže...
zeroname kaže...

LOL - "Kanada i EU".

Liječnik u Češkoj ima manju apsolutnu plaću od liječnika u Hrvatskoj. U Mađarskoj isto. U Bugarskoj isto. Sve EU. (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/211832/Default.aspx)

Moj poznanik liječnik je u u Washingtonu prvu godinu imao godišnju plaću (držte se) - 28.000 dolara u državnoj bolnici, s tim da je mogao očekivati da će mu za pet godina biti 45.000 dolara. 

Ovakva priča napamet ti je bez veze, moj mališa, a vidjet ćeš koliko se vani radi za plaću. Tamo nitko ne dežura "520 sati mjesečno", odnosno, nema nikoga tko bi progutao takvu glupost. 

Manjak liječnika s odlaskom u EU nema nikakve veze jer ih je trenutno tek desetak otišlo. 

Dobro si uočio da ćeš imati problema sa stažom, ali si se uhvatio plaće koja ti uopće nije problem - problem su ti guzičari kao Babić i ostala ekipa kojima djeca sa 8 godina znaju koju će specijalizaciju upisati i gdje će stažirati, a ti se na zadnjoj godini pitaš da li ćeš igdje uspjeti volontirati. 

Ali manirom rasnog balkanskog formuskog diskutanta problem detektiraš u - plaći. 

Genijalno.

A nego kako bih trebao detektirati problem nego u plaći 6 godina studija + 2 godine zajebancije okolo sa poslom bez plaće i onda kad počnem radit dobijem 8k HRK plaću. Jel tebi jasno da medicinska sestra sa SSS može skupit toliku plaću ako ima prekovremeno i ako npr radi na infektivnom odjelu ili pshijatrijskom. Med sestre na psihijatrijiskim odjelima imaju 7k kuna početnu plaću isto toliko i na infektivnim + prekovremeno. Znam kakvo je stanje u zdravstvu jer sam išao u medicinsku školu i već sam ukupno 6 godina po bolnicama na praksi što iz srednje i sad na med fakultetu. A što je najgore svi se bune da imamo malo liječnika a ne vide glavni problem. Na med fakultetu u Zagrebu se upisuje godišnje 300 vrhunskih učenika srednjih škola koju su položili državnu maturu sa svim A razinama i odličnim prijemnim ispitom u prijevodu krema iz srednjih škola najbolji od najboljih i onda nako prve godine nema više 300 ljudi na medicini nego 150 a do 6 godine taj broj padne na max 100. U roku ih završi možda 50. A ostalih 50 za godinu dvije. Efektivno med fakultet od 300 upisanih izbaci jedva 100 diplomiranih liječnika. Ja ne bih ništa rekao da su medicinu upisali prosjecni ljudi ali tih 300 upisatnih su najbolji od najboljih. Ja studiram u Banja Luci godišnje se upisuje 125 ljudi a u roku ih završi 15-20. A u naredne dvije godine možda još 15. I na upisima su to sve bili odlični učenici najbolji od najboljih. I onda dođe ministar i kaže da na fali liječnika. I onda se ja pitam zašto.

14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Aj ne kenjaj, sviđa ti se ovdje jer možeš pratiti forum u real timeu i nikad nećeš u Australiju... :-)

Želim imati dobru podlogu za Australiju tako da kada tamo budem tražio posao da me uzmu iste sekunde.

Ne brini, slijedeće ljeto možda odem u izvidnicu i malo tamo raditi preko ljeta pa šibnem neke slike. {#}

17 godina
zeroname kaže...

A što je najgore svi se bune da imamo malo liječnika a ne vide glavni problem. Na med fakultetu u Zagrebu se upisuje godišnje 300 vrhunskih učenika srednjih škola koju su položili državnu maturu sa svim A razinama i odličnim prijemnim ispitom u prijevodu krema iz srednjih škola najbolji od najboljih i onda nako prve godine nema više 300 ljudi na medicini nego 150 a do 6 godine taj broj padne na max 100. U roku ih završi možda 50. A ostalih 50 za godinu dvije. Efektivno med fakultet od 300 upisanih izbaci jedva 100 diplomiranih liječnika. Ja ne bih ništa rekao da su medicinu upisali prosjecni ljudi ali tih 300 upisatnih su najbolji od najboljih. Ja studiram u Banja Luci godišnje se upisuje 125 ljudi a u roku ih završi 15-20. A u naredne dvije godine možda još 15. I na upisima su to sve bili odlični učenici najbolji od najboljih. I onda dođe ministar i kaže da na fali liječnika. I onda se ja pitam zašto.

Hoćeš reći, puštati šakom i kapom?

Pranja kaže...

Želim imati dobru podlogu za Australiju tako da kada tamo budem tražio posao da me uzmu iste sekunde.

Ne brini, slijedeće ljeto možda odem u izvidnicu i malo tamo raditi preko ljeta pa šibnem neke slike. {#}

Da, samo troši državne pare i traži posao dole, a onda kukaj kako je ovdje loše.

Misliš da će te netko prije primiti jer imaš tri, a ne jednu diplomu hrvatskih fakulteta? {#}

17 godina

Eto za promjenu malo dobrih vijesti,Nevinašce ili herojskih djela kaj drugo uglavnom iako tip kaže da bi svako postupio kao on u toj situaciji nažalost ne bi to sigurno.Ne može svako bez ikakve zaštite uletit u kuču koja gori, to mogu samo određeni ljudi bilo da su posebno hrabri ili da uopče ne razmišljaju o opasnosti kojoj se izlažu. Šta reč za kraj svaka čast kaj drugo, zahvaljujuči tom dečku taj bračni par današnji dan može slavit ko drugi rođendan a njihovo djete i dalje ima roditelje.Cool

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/nije-dvojio-hrabri-juraj-24-spasio-bracni-par-iz-buktinje-331430

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Plaća liječnika u Hrvatskoj je (prosječna) od 18-24.000 kuna - otprilike 3-4 puta veća od prosječne plaće u državi.

.....

Ma nee ,lažu ,sve je to propaganda! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Da, samo troši državne pare i traži posao dole, a onda kukaj kako je ovdje loše.

Misliš da će te netko prije primiti jer imaš tri, a ne jednu diplomu hrvatskih fakulteta? {#}

Ne trošim državne pare, nego svoje.

Naravno da hoće, tamo 70 % ljudi nema ni završenu srednju. Pa da i sad odem, našao bih posao bez beda,ali tko mi može jamčiti da se i tamo neće promijeniti količina visokobrazovanog stanovništva? Treba misliti i na budućnost.

17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Naravno da hoće, tamo 70 % ljudi nema ni završenu srednju. Pa da i sad odem, našao bih posao bez beda,ali tko mi može jamčiti da se i tamo neće promijeniti količina visokobrazovanog stanovništva? Treba misliti i na budućnost.

Pa onda se odškoluješ dole. A što studiraš kad si na potpuno vlastitom trošku?

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
zeroname kaže...

A što je najgore svi se bune da imamo malo liječnika a ne vide glavni problem. Na med fakultetu u Zagrebu se upisuje godišnje 300 vrhunskih učenika srednjih škola koju su položili državnu maturu sa svim A razinama i odličnim prijemnim ispitom u prijevodu krema iz srednjih škola najbolji od najboljih i onda nako prve godine nema više 300 ljudi na medicini nego 150 a do 6 godine taj broj padne na max 100. U roku ih završi možda 50. A ostalih 50 za godinu dvije. Efektivno med fakultet od 300 upisanih izbaci jedva 100 diplomiranih liječnika. Ja ne bih ništa rekao da su medicinu upisali prosjecni ljudi ali tih 300 upisatnih su najbolji od najboljih. Ja studiram u Banja Luci godišnje se upisuje 125 ljudi a u roku ih završi 15-20. A u naredne dvije godine možda još 15. I na upisima su to sve bili odlični učenici najbolji od najboljih. I onda dođe ministar i kaže da na fali liječnika. I onda se ja pitam zašto.

Hoćeš reći, puštati šakom i kapom?

Pranja kaže...

Ne mislim na to već na problem da od 300 vrhunskih učenika većinom gimnazijalaca koju dolaze na med fakultet sa zavidnim dosjeom (natjecanja , nagrade, Matura 90+% , 5.0 prosjek) nakon prve godine ne prođe ni 50% ja bi se zapitao di je problem. Statistika govroti da je problem u nekom drugom pa nemože 80% ljudi bit glupo.

17 godina
zeroname kaže...

Ne mislim na to već na problem da od 300 vrhunskih učenika većinom gimnazijalaca koju dolaze na med fakultet sa zavidnim dosjeom (natjecanja , nagrade, Matura 90+% , 5.0 prosjek) nakon prve godine ne prođe ni 50% ja bi se zapitao di je problem. Statistika govroti da je problem u nekom drugom pa nemože 80% ljudi bit glupo.

Nisu dovoljno dobri? Pa na FER-u je u moje doba prolaznost prve godine nije bila ni u snu 50%.

To je ozbiljan studij, a k tome studije ne prolaze pametni već uporni.

17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Pravilno.

This space for rent!
14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Australija je najskuplja zemlja za studiranje na svijetu (zbog malog postotka visokoobrazovanih pa faxevi nemaju para).

Studiram da naučim što više mogu-znanja i noih vještina nikad previše.

17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Australija je najskuplja zemlja za studiranje na svijetu (zbog malog postotka visokoobrazovanih pa faxevi nemaju para).

Studiram da naučim što više mogu-znanja i noih vještina nikad previše.

Nisi me shvatio - baš sve sam plaćaš?

Znam zašto su oni skupi.

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Znam zašto su oni skupi.

Prvi stručni studij nisam plaćao- bio mi je besplatan jer ga sredio u redovnom roku.  Specijalistički mi država ne pokriva i s njime nemam studentska prava bez obzira što sam do tada bio redoviti student. Zbog prava mi treba redoviti studij, ali pošto se to računa kao drugi upis, država ga ne pokriva (osim ako se na drugoj godini ne aktivira Pravilo 54 koje kaže da student sa 54 ECTS-a postoje redovni). Zbog činjenice da mi majka ima porezne olakšice dok sam ja redovni student (oko 15%) s tim novcem koji bi inače izgubio da nisam upisao stručni ću si pokriti stručni te iskorisiti studentska prava za smještaj i jeftiniji prijevoz.

Jednostavno.

17 godina
odjavljen
zeroname kaže...

A nego kako bih trebao detektirati problem nego u plaći 6 godina studija + 2 godine zajebancije okolo sa poslom bez plaće i onda kad počnem radit dobijem 8k HRK plaću. Jel tebi jasno da medicinska sestra sa SSS može skupit toliku plaću ako ima prekovremeno i ako npr radi na infektivnom odjelu ili pshijatrijskom. Med sestre na psihijatrijiskim odjelima imaju 7k kuna početnu plaću isto toliko i na infektivnim + prekovremeno. Znam kakvo je stanje u zdravstvu jer sam išao u medicinsku školu i već sam ukupno 6 godina po bolnicama na praksi što iz srednje i sad na med fakultetu. A što je najgore svi se bune da imamo malo liječnika a ne vide glavni problem. Na med fakultetu u Zagrebu se upisuje godišnje 300 vrhunskih učenika srednjih škola koju su položili državnu maturu sa svim A razinama i odličnim prijemnim ispitom u prijevodu krema iz srednjih škola najbolji od najboljih i onda nako prve godine nema više 300 ljudi na medicini nego 150 a do 6 godine taj broj padne na max 100. U roku ih završi možda 50. A ostalih 50 za godinu dvije. Efektivno med fakultet od 300 upisanih izbaci jedva 100 diplomiranih liječnika. Ja ne bih ništa rekao da su medicinu upisali prosjecni ljudi ali tih 300 upisatnih su najbolji od najboljih. Ja studiram u Banja Luci godišnje se upisuje 125 ljudi a u roku ih završi 15-20. A u naredne dvije godine možda još 15. I na upisima su to sve bili odlični učenici najbolji od najboljih. I onda dođe ministar i kaže da na fali liječnika. I onda se ja pitam zašto.

A pîzdiš, jer imaš isto tako vrhunske učenike koji upisuju vrhunske fakultete i kao inženjeri rade za tvoju početnu plaću. Tako da, to su gluposti. Ti barem imaš šansu za više bez da se desetak godina gaziš za keku eura kao plafon da bi se nekako ugurao u menadžment za tvojih početnih 12 bez dežurstava i bonusa koje u struci nitko ne plaća.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 21:39 (Tonči).
17 godina

Obožavam kad ekipa upiše više škole i sebe i sve oko sebe uvjeravaju da su studenti...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Obožavam kad ekipa upiše više škole i sebe i sve oko sebe uvjeravaju da su studenti...

Ako se to odnosi na mene-nisam u višoj školi.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ako se to odnosi na mene-nisam u višoj školi.

Ma ti nisi student, ti si stručnjak. {#}

14 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Ma ti nisi student, ti si stručnjak. {#}

{#}

Sad samo još fali netko tko će reći da ni jedan fax ne valja od kada je došla bolonja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 22:14 (Pranja).
17 godina
Pranja kaže...
Old Iggy kaže...

Znam zašto su oni skupi.

Prvi stručni studij nisam plaćao- bio mi je besplatan jer ga sredio u redovnom roku.  Specijalistički mi država ne pokriva i s njime nemam studentska prava bez obzira što sam do tada bio redoviti student. Zbog prava mi treba redoviti studij, ali pošto se to računa kao drugi upis, država ga ne pokriva (osim ako se na drugoj godini ne aktivira Pravilo 54 koje kaže da student sa 54 ECTS-a postoje redovni). Zbog činjenice da mi majka ima porezne olakšice dok sam ja redovni student (oko 15%) s tim novcem koji bi inače izgubio da nisam upisao stručni ću si pokriti stručni te iskorisiti studentska prava za smještaj i jeftiniji prijevoz.

Jednostavno.

Jednostavno, istina.

Jednostavno si uzeo pare iz raznih proračuna - te za studij, te studentska prava, te olakšice, te plaćeno zdravstveno i sve ostalo - u prosjeku se često radi o redu veličine par stotina tisuća kuna, što ćeš iskoristiti za vlastiti boljitak - i ne plaćati dalje u iste te proračune odletivši u Australiju.

Sad objasni ovom budućem liječniku zašto će imati manju plaću od one koje bi on htio. {#}

14 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Jednostavno, istina.

Jednostavno si uzeo pare iz raznih proračuna - te za studij, te studentska prava, te olakšice, te plaćeno zdravstveno i sve ostalo - u prosjeku se često radi o redu veličine par stotina tisuća kuna, što ćeš iskoristiti za vlastiti boljitak - i ne plaćati dalje u iste te proračune odletivši u Australiju.

Sad objasni ovom budućem liječniku zašto će imati manju plaću od one koje bi on htio. {#}

Ovisi o točki gledišta. Mogu jednostavno pitati i slijedeće pitanje-koliko su novca za porez dali moji roditelji tijekom njihova života uHR i uzdizanja mene i moje sestre? Veoma lako se može doći do svote koja višestruko prelazi taj iznos koji je potrošen na moj studij, prava i olakšice, zar ne?

17 godina
odjavljen

Bolonja je "posranjila" fakseve... barem tehničke.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice