Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.064.064
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Odgovornost liječnika je neusporedivo veća od radnice ili radnika u trikotaži ili drvnoj industriji. Problem sustava je što su određena primanja previsoka za konkretno radno mjesto vs. ostala te što je općenito tržište rada u HR posljednjih 15-tak godina u potpunom kolapsu u smislu ponude i potražnje za određenim zanimanjima, a ne obrnuto. Vozač tramvaja u ZET-u ne može imati plaću kao liječnik ni obzirom na stupanj obrazovanja, složenost posla da ne govorimo a odgovornost sam već spomenuo. To je bottom line.

A ne da nejednakost u raspodjeli dohotka znači da svi trebaju imati jednako. Nikada nisu imali, i nikada neće, treba jednostavno osigurati tržište rada koje će na principu nagrade i kazne nagraditi, odnosno kazniti odgovornost pojedinog radnog mjesta.

U usporedbi sa blagajnicom u trgovačkim lancima ili šveljama u tekstilnoj industriji negdje na traci uvijek će većina zaposlenih, pogotovo VSS zaposlenih, imati veću plaću, što je u krajnjoj liniji po meni logično. Ne zato što je netko VSS pa je maderfaker, već zato što mu radno mjesto nalaže određeni stručniji skill u odnosu na lijepljenje đonova na Startas patike.

Ne vidim na koji način izmisliti toplu vodu i izjednačiti primanje nekoga tko šiša živicu u Zrinjevcu i primjerice neurokirurga.

Držim da su liječnici potplaćeni, kao uostalom i profesori pogotovo u srednjim školama, gdje je apsurdno da netko ima sa 20-30g. staža 6000kn. Možda sam lud, ali meni to nije normalno. Takav obrazovni ali i zdravstveni sustav je osuđen na korupciju kao dodatan izvor zarade i u konačnici, propast.

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 13:12 (thedream).
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...

Ne slažem se nimalo. Dapače, odgovornost liječnika je neusporedivo veća od radnice ili radnika u trikotaži ili drvnoj industriji. Problem sustava je što su određena primanja prevelika u odnosu na to konkretno radno mjesto i ostala te što je općenito tržište rada u HR posljednjih 15-tak godina u potpunom kolapsu u smislu ponude i potražnje za određenim zanimanjima, a ne obrnuto. Vozač tramvaja u ZET-u ne može imati plaću kao liječnik ni obzirom na stupanj obrazovanja, složenost posla da ne govorimo a odgovornost sam već spomenuo. To je bottom line.

A ne da nejednakost u raspodjeli dohotka znači da svi trebaju imati jednako. Nikada nisu imali, i nikada neće, treba jednostavno osigurati tržište rada koje će na principu nagrade i kazne nagraditi, odnosno kazniti odgovornost pojedinog radnog mjesta.

U usporedbi sa blagajnicom u trgovačkim lancima ili šveljama u tekstilnoj industriji negdje na traci uvijek će većina zaposlenih, pogotovo VSS zaposlenih, imati veću plaću, što je u krajnjoj liniji po meni logično. Ne zato što je netko VSS pa je maderfaker, već zato što mu radno mjesto nalaže određeni stručniji skill u odnosu na lijepljenje đonova na Startas patike.

Ne vidim na koji način izmisliti toplu vodu i izjednačiti primanje nekoga tko šiša živicu u Zrinjevcu i primjerice neurokirurga, o čemu pričamo uopće? Zaista nemamo o ničem pametnijem, ili je do ponedjeljka?

Držim da su liječnici potplaćeni, kao uostalom i profesori pogotovo u srednjim školama, gdje je apsurdno da netko ima sa 20-30g. staža 6000kn. Možda sam lud, ali meni to nije normalno.

I napisao si sve osim onoga što je najbitnije - kako bi ti to osigurao visoke plaće svima koji to zaslužuju, a koji su na državnoj sisi?

Doktorima se nudi nešto niža plaća i nešto što ih boli - ograničenje prekovremenih koje mogu odraditi. Što se mene tiče, dao bih im plaću i 30.000 ako to proračun može podnijeti, ali proračun ne može podnijeti niti Orbit žvakaće za sve zaposlenike

15 godina
neaktivan
eevek kaže...

I napisao si sve osim onoga što je najbitnije - kako bi ti to osigurao visoke plaće svima koji to zaslužuju, a koji su na državnoj sisi?

Doktorima se nudi nešto niža plaća i nešto što ih boli - ograničenje prekovremenih koje mogu odraditi. Što se mene tiče, dao bih im plaću i 30.000 ako to proračun može podnijeti, ali proračun ne može podnijeti niti Orbit žvakaće za sve zaposlenike

Može li podnijeti namještene javne natječaje, čitaj izravne pogodbe sve ove godine - od nabave valjda inf. i uredske opreme nadalje? Rezove Audijima A8 umjesto Merc S klasama? Deset (10) puta skuplje ugovorene tarife što se mobilne telefonije tiče? Naravno da ne može.

Misliš li da sustavni rezovi u obrazovanju i zdravstvu nisu generator korupcije? Ja mislim da jesu.

17 godina
thedream kaže...

Ne slažem se nimalo. Dapače, odgovornost liječnika je neusporedivo veća od radnice ili radnika u trikotaži ili drvnoj industriji. Problem sustava je što su određena primanja prevelika u odnosu na ostala i što je općenito tržište rada u HR posljednjih 15-tak godina u potpunom kolapsu, a ne obrnuto. Vozač tramvaja u ZET-u ne može imati plaću kao liječnik ni obzirom na stupanj obrazovanja, složenost posla da ne govorimo a odgovornost sam već spomenuo. To je bottom line.

Ne vidim na koji način izmisliti toplu vodu i izjednačiti primanje nekoga tko šiša živicu u Zrinjevcu i primjerice neurokirurga, o čemu pričamo uopće? Zaista nemamo o ničem pametnijem, ili je do ponedjeljka?

Držim da su liječnici potplaćeni, kao uostalom i profesori pogotovo u srednjim školama, gdje je apsurdno da netko ima sa 20-30g. staža 6000kn. Možda sam lud, ali meni to nije normalno.

U tvom stilu - red parola, red poluinformiranosti i na kraju "zaključak".

Parole: "odgovornost liječnika je neusporedivo veća od radnice ili radnika u trikotaži ili drvnoj industriji"

Jel' stvarno? Prvo - kako kojega. Neki liječnici dolaze pijani na posao, kao šef kirurgije i njegov zamjenik u bjelovarskoj bolnici, pače, znaju se i potući u sali, ali nisam vidio da im je zbog toga smanjena plaća ili da su dobili otkaz. 

S druge strane, jamčim ti da nema pijanaca koji rade na cirkularu niti bi im gazda dao da pijani dolaze u pilanu ili tvornicu namještaja. 

(Loš primjer - uvjeravaju me da takvih ima...) 

Ali, recimo da prihvatimo da je "liječnička odgovornost neusporedivo veća od radnice ili radnika u trikotaži ili drvnoj industriji". Kako se to prenosi u opipljive plaće? Prosječni prihodi radnika u drvoprerađivačkoj industriji su 3218 kuna, a proizvodnja odjeće 3159 kuna. Prosječna liječnička plaća iz nekog razloga nije izračunata. Pitam se zašto? Imamo samo podatke da su za one koji nisu voditelji ničega, mjesečna primanja od 13 - 14000 kuna neto, a za voditelje odjela i slične funkcije od 18 do 24.000 kuna neto. 

Čuj - to je lijepa plaćica za državu sa BDP-om od 17-18.000 dolara BDP(c) i s obzirom da se radi o ljudima koji su mahom na račun države postali liječnici, te rade u državnim bolnicama, a ne privatnim.

Tko misli da kao liječnik u državnoj bolnici premalo zarađuje, slobodno može potražiti svoju "pravu tržišnu vrijednost" kod privatnika (pitam se kako to da nema masovnog egzodusa u tom pravcu? Ali ima fatureta u privatnika i plaćice u državnoj bolnici najnormalnije) kao što svi drugi radimo, tko misli da je potplaćen. 

Jako mi je smiješna ova sintagma "odgovornost liječnika je neusporedivo veća od [umetni proizvoljno bilo koju profesiju]". {#}

Kolika je odgovornost pilota jumbo jeta koji prevozi 300+ putnika na svakom letu? Ili predsjednika vlade ili ministara? Ekšli - mislim da je njihova odgovornost za živote, bilo trenutno ili u nekoj budućnosti, daleko i "neusporedivo" veća od odgovornosti bilo kojeg pojedinačnog liječnika. Kolike bi njima trebale biti plaće?

Ili policajcu koji nosi vatreno oružje, nabijeno? 

Odgovornost je samo jedan u nizu faktora koji utječu na nečiju plaću. Bitniji faktor je koliku plaću tržište može izdržati. 

A najbitniji faktor je pošteno odrađen posao za bilo kakvu plaću. Neka doktor Babić fakat odradi 520 sati mjesečno, pa neka se onda žali. Fiktivno odraditi 20-satni radni dan, a realno ni trećinu toga, i buniti se zbog "male plaće" je lopovluk. 

Pa ti filozofiraj o "neusporedivosti". 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 14:59 (Drago).
15 godina
neaktivan

Ma naravno, a kuharica gdje idem na gablec nosi sa sobom i hladna oružja. Njena odgovornost??? I još da doživim fud pojzning i završim kod nekog pijanog doktora na ispumpavanju želuca.

17 godina

Kakva "odgovornost"? O kojoj odgovornosti, neposrednoj ili posrednoj, za živote ljudi govoriš? Ako govorimo o neposrednoj odgovornosti za živote ljudi, tada i vozač  tramvaja, autobusa, vlaka, aviona, kapetan broda itd - svi imaju veću neposrednu odgovornost za živote ljudi koji prevoze od svakog pojedinog liječnika. 

Ako govorimo o posrednoj, na dulji rok, onda opet imaš državne činovnike koji su također visoko odgovorni za zdravlje i život ljudi u društvu i opet nisu plaćeni "neusporedivo" (koliko je to u brojkama, ako se može znati?) više od "običnog" radnika ili radnice. 

Odgovornost je jedan dio jednadžbe, tržišni kapacitet drugi.

Liječnik koji u Americi operira nosove i guzice ima stostruko veću plaću od kardiokirurga ili onkologa na Kubi? Kako to?

(EDIT: Uvredice i opanjkavanja izbačeni)

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 14:01 (Drago).
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

Mene uvijek iznenadi to što si ti magistar ekonomije, a diskurs ti je na razini srednjoškolca. Bez zeke.

Lupetaš, moj magistre. 

EDIT: Bez brige, none taken. Simpatičan mi je primjer guzica i cica SAD-a vs. onkologija na Kubi btw., di si samo to izvukao da mi je znati?! (TU do plafona) Nisi morao ni preko bare ići, primjer (gotovo školski) odlično drži vodu i za HR prilike, privatna plastična kirurgija vs. rad u državnoj bolnici, za i protiv.

I odlaze u privatnike, naravno. Otkud ti to da ne? Tražiš li nekakav masovni egzodus u privatnike, teško. Znam da primjerice država ne dozvoljava privatizaciju SVIH grana medicinskih djelatnosti (npr. dijalizu, rodilište, hitna pomoć..). Neki od razloga su vjerojatno i visoki troškovi zakupa prostora (iz prve ruke,primjerice Poliklinika Nola), aparature i neizostavno pomoćnog osoblja (plaće + socijalno + mirovinsko) i lijekova (nabava + odvoz), knjigovođe te potrošnog materijala.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 14:30 (thedream).
15 godina
neaktivan
Drago kaže...

S druge strane, jamčim ti da nema pijanaca koji rade na cirkularu niti bi im gazda dao da pijani dolaze u pilanu ili tvornicu namještaja. 

Daj nemoj biti smijesan, jako dobro znam kako se radi na tako nekim mjestima, kako se radilo nekada i kako se radi danas posto sam se sam uvjerio u to (citaj: vidio svojim ocima (na zalost)) i to ne u nekim "prcvarnicama" od pilana/tvornica vec u najvecim tvornicama diljem cijele "lijepe nase".

Znam i za slucaj kada je covjek preskakao ogradu od same tvornice da ode po jos piva u karnisteru (da, pretacu ga u karnistere) i u tom naumu ga je ovaj puta sprijecio vlak koji je napravio pljeskavicu od njega.

Dalje, vidio sam slucajeve kada pijana ekipa trazi frendov prst po ventilaciji jer je ovaj bio toliko pijan da je jedva skuzio kako mu je pila odrezala prst.

Pazi, napominjem da ne pricam o jednoj tvornici, vec o malo vecem broju i mogao bi cijeli dan nabrajati kakvi ljudi rade na takvim mjestima i koliko se nesreca dogada jer su pijani "ko' majke".

Da se krivo ne shvati, ne kazem da su ljudi na takvim mjestima svi redom cugeri, nisu, ali na takvim mjestima se nesrece vecinom dogadaju bas radi alkohola (btw toliko se pije da se u nekim tvornicama uzimaju random ljudi koji moraju puhat bar jednom tjedno radi alkohola).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 14:22 (win32).
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ma naravno, a kuharica gdje idem na gablec nosi sa sobom i hladna oružja. Njena odgovornost??? I još da doživim fud pojzning i završim kod nekog pijanog doktora na ispumpavanju želuca.

Kad ti već vrag nije dao mira: prosječna plaća kuhara/kuharice je koliko - 5 ,6 tisuća kuna ,a odgovornost je ista ,čak i veća nego jednog liječnika.

A baš nisam vidio da se kuhari bune i štrajkaju ,čak ni ovi u državnim firmama ,koji su u sindikatima ,za razliku od onih zaposlenih u ''realnom'' sektoru?

Jeli majstore?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
17 godina

Gdje imaju takve plaće da idem u kuhare? {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina

Ma cijeli taj sistem ne valja, kod mene je recimo postavljen doktor alkoholičar. Tri puta je već bio na odvikavanju (neuspješno), koji usred radnog vremena sjedi ispred trgovine s lokalnim pijancima dok čeka da se pojavi netko od pacijenata. Čovjek je inače specijalizirao reanimaciju i anestezilogiju (jedno od toga čak negdje vani), ali je totalno nesposoban ne samo za raditi svoj posao, nego i za život (3 puta se već ženio, prva žena je alkoholičar kao i on, drugu je upoznao na jednom od odvikavanja, a treća ga je nedavno probola nožem nakon svađe, nekoliko puta je skrivio prometnu nesreću, etc.). I sad njega netko tu drži, iako ima mladih doktora koji bi puno bolje radili taj posao. A takvih primjera u Vinkovcima i okolici ima još cijelo čudo. Trenutno mi pada na pamet jedan gospodin doktor, inače albanskog podrijetla (Šiptar), do prije rata slastičar u jednom selu, koji je u ratu "stekao" diplomu i sad radi na hitnom prijemu i mjenja ovog moga kad ode na odvikavanje/bolovanje te njemu slične. A zreo je sasvim za mirovinu. I onda se neki čude što mladi odlaze van, nije ni čudo kad se ovakve nakaze ne daju otjerati s pozicija.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
17 godina
Pero Dinamit kaže...

http://pizzatraining.blogspot.com/

A čak nije ni pravi kuhar. 

Dapače, mislim da kod nas "pravi" kuhari stoje slabije od pizza-majstora jer se slabo jede po restoranima. 

This space for rent!
17 godina
Pero Dinamit kaže...

A di ne.

Rvat katolik!
17 godina

http://www.vecernji.hr/vijesti/otvoreno-pismo-lijecnika-traziti-samo-vece-place-nije-moralno-clanak-610557

To.

Rastureni su domovi zdravlja, famozni "obiteljski liječnici" (opće prakse) postali su samo "skretničari" gdje ti u ambulanti kod tvog liječnika nisu u stanju ni izvaditi krv, a donedavna nisu ni rane previjali ni šivali i sve se svodi na uputnice za bolnice.

Nekad si u domu zdravlja na jednom mjestu sredio sve pretrage i dobio terapiju, a sada se sve vrti oko "glavarine", broja propisanih lijekova i dopuštenog broja uputnica za preglede. 

A od svega toga - Babić se bori za plaće. Nitko nikada nije spomenuo potrebu totalnog rasformiranja i preuređenja bjelovarske bolnice u koju, ako mogu izbjeći, ne idu ni sami Bjelovarci. 

To za liječnički sindikat nije problem, problem je isključivo vlastita guzica. 

Srećom ima liječnika kojima je to poziv, a ne samo zanimanje (zanimacija?). 

This space for rent!
17 godina
Drago kaže...

http://pizzatraining.blogspot.com/

A čak nije ni pravi kuhar. 

Dapače, mislim da kod nas "pravi" kuhari stoje slabije od pizza-majstora jer se slabo jede po restoranima. 

To mi zvuči kao reklama za ono klikanjem po netu do svog prvog milijuna.

Oprosti, ali sumnjam da svatko od njih ima 5-10k krznenih plaću. Da ima, zašto onda ne ide više ljudi za to zanimanje? To isto kao da kažeš da svaki informatičar ima plaću preko 10k krznenih... Netko ima, istina, ali nema svatko (većina).

Makar smo otišli od običnog kuhara do pizza-majstora ali neka...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Bilo gdje ,ovisno o vlasniku i dogovoru ,godinama iskustva.

Evo ti primjeri: žena ,moja susjeda ,radi u Svetošimunskoj ,u zatvorskoj bolnici i sa 25 godina iskustva ima plaću 8 tisuća + prekovremeni + troškovi prijevoza - prosječno dobije 10 tisuća.

Dečko sa deset godina iskustva ,kod privatnika dobije 5 do 6 tisuća ,i to samo 3 na račun. Ostalo na ruke. A takvih imaš koliko hoćeš i oni šute ,jel moraju raditi i nitko ih ne štiti.

U isto vrijeme ,šef te kuhinje u kojoj taj dečko radi dobiva barem trostruko ,a većinu vremena se naslikava po sali sa gostima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 20:04 (kizo2703).
17 godina
Pero Dinamit kaže...

To mi zvuči kao reklama za ono klikanjem po netu do svog prvog milijuna.

Oprosti, ali sumnjam da svatko od njih ima 5-10k krznenih plaću. Da ima, zašto onda ne ide više ljudi za to zanimanje? To isto kao da kažeš da svaki informatičar ima plaću preko 10k krznenih... Netko ima, istina, ali nema svatko (većina).

Makar smo otišli od običnog kuhara do pizza-majstora ali neka...

Kuhari imaju okej plaće. Ne kužim koliko si mislio da jesu ili bi trebale biti?

This space for rent!
17 godina

Ako nemas dobrog kuhara nitko ti nece doci u restoran. On je jedan od bitnijih faktora u poslovanju. Znam da ovi moji frendovi imaju cca 1k € placu, neki su kuhari, neki picajoli itd...

Rvat katolik!
17 godina

Nisam znao da imaju 5-10k krznenih jer znam jednoga koji je kuhar pa jadan vozi auto star 20god, dok ovi drugi koje viđam isto tako, ne izgledaju mi kao da toliko zarađuju. To je fina lova za živjeti.

Samo to.

17 godina
Pero Dinamit kaže...

Nisam znao da imaju 5-10k krznenih jer znam jednoga koji je kuhar pa jadan vozi auto star 20god, dok ovi drugi koje viđam isto tako, ne izgledaju mi kao da toliko zarađuju. To je fina lova za živjeti.

Samo to.

U Dalmaciji je problem sto je to najcesce sezonski posao. Po zimi radi samo par lokala, onih malo boljih.

Rvat katolik!
17 godina
neaktivan

može nas biti sram kaže > hehehe

16 godina
neaktivan
tunder kaže...

može nas biti sram kaže > hehehe

Boji se svojih masonskih šefova?! {#}{#}

Svašta trpi tipkovnica!

Drago kaže...

Kuhari imaju okej plaće.

Imaju ,ali ne svi. A i to zanimanje se srozalo ,zahvaljajući krizi ,a također i zahvaljujući raznim kuharskim emisijama zadnjih godina ,pa svi misle da mogu biti profesionalni kuhari.

tnakir kaže...

Ako nemas dobrog kuhara nitko ti nece doci u restoran. On je jedan od bitnijih faktora u poslovanju. Znam da ovi moji frendovi imaju cca 1k € placu, neki su kuhari, neki picajoli itd...

Mnogi vlasnici restorana imaju računicu da im je bolje zaposliti početnike za 3 tisuće i mjenjati ih svakih par mjeseci ,nego imati jednog pravog ,iskusnog kuhara i pošteno ga platiti.

Imaju 1k € 3 mjeseca. Šta rade ostatak godine?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 19:00 (kizo2703).
15 godina
Drago kaže...

http://www.vecernji.hr/vijesti/otvoreno-pismo-lijecnika-traziti-samo-vece-place-nije-moralno-clanak-610557

To.

Rastureni su domovi zdravlja, famozni "obiteljski liječnici" (opće prakse) postali su samo "skretničari" gdje ti u ambulanti kod tvog liječnika nisu u stanju ni izvaditi krv, a donedavna nisu ni rane previjali ni šivali i sve se svodi na uputnice za bolnice.

Nekad si u domu zdravlja na jednom mjestu sredio sve pretrage i dobio terapiju, a sada se sve vrti oko "glavarine", broja propisanih lijekova i dopuštenog broja uputnica za preglede.

A od svega toga - Babić se bori za plaće. Nitko nikada nije spomenuo potrebu totalnog rasformiranja i preuređenja bjelovarske bolnice u koju, ako mogu izbjeći, ne idu ni sami Bjelovarci.

To za liječnički sindikat nije problem, problem je isključivo vlastita guzica.

Srećom ima liječnika kojima je to poziv, a ne samo zanimanje (zanimacija?).

I onda da se vratim na poslanicu po Iggiju, zašto bi ja (ti, mi) to trebali financirat za vjeke vjekova htjeli mi to nehjteli, a niko nas ne pita, pošto ipak mi to sve financiramo, jel' mi mislimo da je ok šta svako malo neki škandal izađe iz bolnice, a na svakoj plaći bub -1589,97 kn za taj cirkus. I onda si seronja isplati 14.000kn putnih troškova i prijavi 550 radnih sati.

Pa bio bi presretan da mi uzmu i pola plaće ako smo bolesna nacija pa nam treba baš tolko doktora i love da sve jadne ljude izlječimo, pa nek se liječe ljudi.

Eee, ak pisneš onda se ljude plaši, "jel vi želite besplatne bolnice ili ne", kao da je besplatno (a nije - to sve netko plaća) i prijeti se ukidanjem zdravstvenog nekome tko je ostao bez posla makar jadnik 30 godina plaćao to sve skupa bez prigovora. Ovo je čista diktatura gdje te se razapinje ako pisneš protiv bilo koje državne firme, bio to HEP toplinarstvo, 3 maj ili KBC Gospić. Reci da ćeš napraviti reda, smanjit korupciju, racionalizirat broj zaposlenih i podjelit otkaze da bi spasio državu, odmah imaš 150.000 prosvjednika i 168 konferencija za novinare svih živih i neživih sindikata, prikupljanje potpisa za referendume i sirote majke koje plaću nad nesretnom sudbinom, a usput te zabavljaju ćirilicom i ustašama da bi imali o čemu laprdat dok si oni riktaju šihte.

Ajmo izmislit zakon di vi svi meni isplaćujete mjesečno 15% od svake plaće pa ću vam svima puštat zraka da dišete. Malo ću tu i tamo zaboraviti, pa ću dio privatizirat, malo ću pustiti sumpora svako tolko da zasmrdi da se zaželite kisika pa da platite više za čisti zrak, jer svi želimo čisti zrak neovisno kolko to koštalo i raja će bit sretna i spavat će mirne duše jer znaju da vrijedi davat tolke pare jer ipak njihova djeca moraju disati. Ako netko pisne prozvat ćemo ga kapitalističkom svinjom i uskratit ćemo mu kisika na par dana pa da vidi kako je to "kad želi otet narodu".

Neznam zašto svima nije pun kufer ovog razbacivanja našom lovom (a svi i dalje uporno upotrebljavate riječ besplatno) i zašto se svi ne zapitate kako je moguće da nikome u državnoj firmi nije pala plaća ni za 100kn, nikada nije bio ugrožen posao, uvijek financiramo sve njihove regrese i božićnice, dok istovremeno nečije matere rade za 2800kn (djelom u bonovima) na kasi/kruhu i ne organiziraju prosvjede nit plaču pred kamerama.

I ja bi htio da u svim firmama ljudi dobiju 50% veću plaću, najbolje da organiziram prosvjed pred vladom i da im pošljem otvoreno pismo (prvo da ga Bozanić pročita na badnje veče) da smo gladni kruha i da bi bilo pristojno da nam (kao i svima ostalima koji to godinama uživaju) dadnu 13. plaću, regres, božićnicu, neradne vikende, 8-satno radno vrijeme i mjesec i pol godišnjeg - BESPLATNO.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
odjavljen
ivan dragi kaže...

Ajmo izmislit zakon di vi svi meni isplaćujete mjesečno 15% od svake plaće pa ću vam svima puštat zraka da dišete. Malo ću tu i tamo zaboraviti, pa ću dio privatizirat, malo ću pustiti sumpora svako tolko da zasmrdi da se zaželite kisika pa da platite više za čisti zrak, jer svi želimo čisti zrak neovisno kolko to koštalo i raja će bit sretna i spavat će mirne duše jer znaju da vrijedi davat tolke pare jer ipak njihova djeca moraju disati. Ako netko pisne prozvat ćemo ga kapitalističkom svinjom i uskratit ćemo mu kisika na par dana pa da vidi kako je to "kad želi otet narodu".

Ne znam jeli namjerno ili slučajno, ali opisao si Sisak.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina

Ivane, totalno se slažem s tobom. Ne postoji nikakva solidarnost zaposlenih na drugoj strani, državnoj, u odnosu na one privatnom sektoru. Troši se kao da se ima i ne postoji način da ih se privede redu. 

Kao da nismo u istom čamcu.

Nadam se da će sad kad nam je dogorilo do noktiju biti barem neke koristi od svega toga i da će se netko trgnuti, iako nije sigurno. Mene iznenađuje da itko daje bianco čekove sindikalnim laprdanjima koja se bave isključivo i jedino vlastitim guzicama, a niti ne pokušavaju riješiti stvarne probleme i opću krvnu sliku našega zdravstva. 

Otprilike polovica anketiranih podržava štrajkove medicinskog osoblja, iako oni sami od toga neće imati nikakve koristi ni društvo u cjelini. 

Meni je žao što to moram priznati, ali ili sa mnom nešto dubinski nije u redu, a ja to nisam u stanju dijagnosticirati, ili su moji sugrađani uglavnom u velikoj mjeri vrlo glupi i oni to sami nisu u stanju shvatiti. 

This space for rent!
17 godina
odjavljen

U Hrvatskoj svi misle da mogu biti instant-svašta, zato nam i je država kakva jest. :)

Imamo vrhunske vikend-kuhare, vikend-liječnike, vikend-pravnike, vikend-programere, vikend-nogometne_izbornike...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Meni je žao što to moram priznati, ali ili sa mnom nešto dubinski nije u redu, a ja to nisam u stanju dijagnosticirati, ili su moji sugrađani uglavnom u velikoj mjeri vrlo glupi i oni to sami nisu u stanju shvatiti. 

Kad si mrtav, ne znaš to i nije ti teško, a teško je drugima oko tebe. Isto je i kad si glup.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina

Ja se nadam da ce doci MMF i da ce sve ove seronje oderat do kosti. I lijecnike, i HEP-ovce, i opcinare, i lokalne serife itd itd... Pa nek prosvjeduju koliko hoce. 

Rvat katolik!
17 godina

Doći će prinudna uprava EU - varijanta MMF-a jer ćemo, izgleda, probiti dopušteni deficit i zaduženje...

This space for rent!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ja se nadam da ce doci MMF i da ce sve ove seronje oderat do kosti. I lijecnike, i HEP-ovce, i opcinare, i lokalne serife itd itd... Pa nek prosvjeduju koliko hoce. 

Neće MMF ,nego EU. A za njih je MMF mila majka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2013 20:10 (kizo2703).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice