Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.059.129
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Srednji kaže...

sa par strana sam cuo da su kartice super...al banka nije jos POS aparate podjelila po ducanima... 

Lokalni dućan Tomy (na poslu) već ima taj uređaj i funkcionira. Koliko sam shvatio trgovkinju nije samo u pitanju Erste.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

Jednom su u jednoj većoj hr firmi nudili zaposlenicima(neznam jel erste ne sječam se) slične kartice, kao sve ti je jednostavnije s njima, ja nisam htio uzet, i nakon dva tjedna pitanje nadređenog da Njih(banku zanima)koji je razlog zašto neću karticu, hm ,onako na brzaka sam odgovorio da nevolim koristit kartice. Njih brine zakaj ja neću karticu.

Erste Maestro PayPass Display - prva display debitna kartica u Hrvatskoj!

Beskontaktno plaćanje - Upute za korištenje

RFID in your credit card

RFID chips in Debit cards/ Credit cards

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 1:32 (tunder).
12 godina

Danasnje drustvo se dogada s kapitalizmom. Ocekujte sve vise i vise takvih vjesti.

17 godina

Nisu odavno digli neke namete: http://www.24sata.hr/politika/oni-bez-dopunskog-osiguranja-ce-placati-vecu-participaciju-330795

Rijesenje svih problema... uvedimo novi porez/namet. To im je valjda maksimum koji mogu dati. Za nesto vise nemaju kapaciteta.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 8:19 (tnakir).
16 godina
tnakir kaže...

Nisu odavno digli neke namete: http://www.24sata.hr/politika/oni-bez-dopunskog-osiguranja-ce-placati-vecu-participaciju-330795

Rijesenje svih problema... uvedimo novi porez/namet. To im je valjda maksimum koji mogu dati. Za nesto vise nemaju kapaciteta.

A što bi bilo to "nešto više"? Kako bi ti napunio blagajnu za zdravstvo, molim te? {#}

17 godina
eevek kaže...
tnakir kaže...

A što bi bilo to "nešto više"? Kako bi ti napunio blagajnu za zdravstvo, molim te? {#}

Nije poanta punjenja, nego je problem sto se pretjerano prazni.

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...
Nije poanta punjenja, nego je problem sto se pretjerano prazni.

Zapravo nije. Problem je isključvo punjenje i nesrazmjer između broja onih koji pune proračun za zdravstvo i broja korisnika.

Zdravstvo je konstantno u deficitu, bolnice su u dugovima, a stanje gospodarstva i broj radnika u RH su premizerni da bi se brže dovršile započete reforme i trošak zdravstva prebacio dodatno na proračun, umjesto na leđa ljudi.

Iznenadio bi se kako malo se može uštedjeti raznim dodatnim rezanjima, što ne znači da ne treba rezati.

Participacije su po meni ok stvar samo problem ostaje to što ogroman dio korisnika osiguranja ne uplaćuje više u sustav, a nema niti novca za participacije.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Jel radiš? Jel ti je problem dati 70 kuna mjesečno za dopunsko?

Inače ,da ne počneš - svi nezaposleni i umirovljenici mogu u HZZO-u dobiti karticu dopunskog ako iz porezne uprave donesu potvrdu da ne primaju više od 1516 kuna mjesečno ,te umirovljenici koji ne primaju više od 1939 kuna.

A tu ima još jako puno kategorija oslobođenih od plaćanja.

I onda se čudimo ko tuke zašto nema para?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 12:42 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Jel radiš? Jel ti je problem dati 70 kuna mjesečno za dopunsko?

Koja je svrha tih 70 kn i zašto bi ih plaćao ako već plaćam četverocifrenu cifru mjesečno?

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Koja je svrha tih 70 kn i zašto bi ih plaćao ako već plaćam četverocifrenu cifru mjesečno?

''četverocifrenu cifru'' za šta?

Možeš ti davati šesterocifrenu ako imaš takva primanja ,to ne mijenja ništa - zato jel većina ne uplaćuje ništa ili vrlo malo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 13:01 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Upravo objavila Vlada:

"Lažni invalidi morat će vratiti povlastice i mirovine. Uvodimo reda - želimo učinkovit sustav i kontrolu korištenja prava."

http://www.norgems.com
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Možeš ti davati šesterocifrenu ako imaš takva primanja ,to ne mijenja ništa - zato jel većina ne uplaćuje ništa ili vrlo malo.

U vezi toga dopunskoga nisam ni za ni protiv. Jedino mi nije jasno zašto to (cifru od 70-80 Kn) ne stave u osnovno osiguranje?

PS.

Sorry za dupli post.

http://www.norgems.com
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Bukva kaže...

Jel netko ima one Erste pametne kartice? Jel to kaj vrijedi ili je samo reklama? Moja geek strana dolazi do izražaja kada vidim tu karticu.

Sad će ti doć makaveli i reći da su te kartice zavjera protiv naroda i da su bankari huligani i lopovi.

huligani i obicni lopovi su ipak male bebe za kriminalne organizacije koje vode banksteri, legalizirani kamatari i otimaci imovine

16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

"Lažni invalidi morat će vratiti povlastice i mirovine. Uvodimo reda - želimo učinkovit sustav i kontrolu korištenja prava."

woodgamesfx kaže...

U vezi toga dopunskoga nisam ni za ni protiv. Jedino mi nije jasno zašto to (cifru od 70-80 Kn) ne stave u osnovno osiguranje?

Možeš mrzit vladu ,ali quote u prvom postu sve govori: previše ljudi ima previše povlastica i prava ,a premalo je novaca u kasi.

Naravno ,dodajmo tome previše onih koji su na državnoj sisi ,zaštićeni ko medvjedi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 14:31 (kizo2703).
17 godina
woodgamesfx kaže...

Upravo objavila Vlada:

Gdje je to objavila vlada i kako to ona tocno misli pronaci lazne invalide? Sta ce testirati svakog invalida ponovno da vide postoji li doista invaliditet?

Znam ja jednog laznog invalida, odvratno smece od covjeka pa bih volio ako postoji nekakav nacin da mu se uzme ono sto je on uzimao godinama, to bi bilo super. {#}

Samo sto znam da je to sci fi...{#}

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Gdje je to objavila vlada i kako to ona tocno misli pronaci lazne invalide? Sta ce testirati svakog invalida ponovno da vide postoji li doista invaliditet?

Vlada.hr?

Ovdje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 14:54 (kizo2703).
16 godina
Psiho246 kaže...

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/novosti_i_najave/2013/rujan/ministar_mrsic_vlada_krece_u_odlucni_obracun_s_laznim_invalidskim_mirovinama

17 godina
kizo2703 kaže...
Old Iggy kaže...

Za zdravstveno. BTW, toliko daje svatko u RH s prosječnom plaćom ili većom.

Ako već netko treba plaćati dopunsko, neka to budu oni koji ne uplaćuju u proračun.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ako već netko treba plaćati dopunsko, neka to budu oni koji ne uplaćuju u proračun.

Po tvome ,participaciju bi onda plaćali samo oni najugroženiji: umirovljenici ,invalidi ,nezaposleni.

Jeste da ih je previše ,ali baš me interesira otkuda bi oni našli taj novac.

Također ,onda nam po tvome treba američki sistem ,pa ko živ ,ko mrtvav.

BTW ,stopa dorinosa za zdravstveno je 13%. Ako daješ više od 1000 kuna mjesečno za zdravstveno ,nije ti loše ,za razliku od većine.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 15:19 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
Old Iggy kaže...

Po tvome ,participaciju bi onda plaćali samo oni najugroženiji: umirovljenici ,invalidi ,nezaposleni.

BTW ,stopa dorinosa za zdravstveno je 13%. Ako daješ više od 1000 kuna mjesečno za zdravstveno ,nije ti loše ,za razliku od većine.

Ajde malo prouči na što je tih 13%.

Što se tiče najugroženijih - točno. Morali bi plaćati. Ne može sve ići isključivo iz džepova zaposlenih.

15 godina
kizo2703 kaže...
Old Iggy kaže...

A zašt nema "bonusa" kao kod auto osiguranja. Što si manje bolestan manje plaćaš ( i tako do 50%).

Ja uplaćujem tih milju kuna mjesečno (ili kolko već ide) a u čitavom životu sam 5 puta pio antibiotike i jednom sirup (na recept). Na pregledu sam bio možda 10 puta.

Mislim, na tih 1000+, da je i 500, boli me đon, neka uzmu kolko im treba, ne razumijem uopće tu riječ dopunsko. Razlike između mene bez i "tebe" sa dopunskim je 7 posto (ja uplatim 1000 a ti 1070) i nema smisla da zbog 70kn netko radi takvu podjelu i plaši ljude - " nemaš dopunsko? pff, ti stani u red za groblje" kao da nisam ni tih 1000 dao. Zašto bi sad zbog 70kn razlike trebao išta extra plaćati, kamoli participaciju? Zašto bi onda išta plaćao kad mi je svejedno platio 1000 ili 0 kn.

Pa nek svima uzmu s plaće koliko trebaju i šta sad. Ili to ili neću uopće ništa plaćat kad mi netreba. Platit ću tu lovu u Sunce ili negdje drugdje i briga me. Za tu lovu platim i curi gold paket i imam sve s 5 zvjezdica. (7.500kn godišnje)

Kolega s posla je imao onaj ječmenac na oku, plaća to dopunsko od kada postoji, i hzzo doktorica mu nakon 4 različita termina (prošla su 2 mjeseca) i čekanja napiše u karton da je nemiran i da mu nemože rezat. Otišao je sutradan u Sunce i to riješio za 20min i vratio se na posao... Da ne govorim da godinama idem kod privatnog zubara i ne bi ni prismrdio nijednom koji radi preko HZZOa.

Nhf svima koji su bolesni, ali ako sam bolestan đaba mi MRI i te usluge nakon 6 mjeseci i onda me još primi netko tko već radi 3. uzastopnu smjenu i jedva gleda. Kad već plaćam nek bude unutar 2 tjedna ili neću uopće plaćat ništa. Sudeći prema dosadašnjem toku našeg zdravstva, taman kad mi bude trebalo, 3 dana prije će izmislit da ako ne platim extra dopunsko osiguranje od 13 lipa mjesečno gubim državljanstvo i nemam se pravo liječit u krugu od 2000km.

Nije problem platiti to socijalno zdravstvno pa nek svi imaju, al nemoj onda hebat ljude u mozak s tim glupostima i konstantno tjerat kaprice pa mi baš dođe da se zainatim i da ne plaćam više ništa. Em je sranje usluga, em ništa nemreš napravit bez višestnog/tjednog/mjesečnog čekanja, em su ti doktori preumorni i netrepeljivi prema bilo kakvom pitanju, em samo čekaju da se maknu s posla i odrade smjenu ko privantnici, em se prema svima ponašaju kao da su stoka i nikad im na pamet nije palo da ih upravo mi plaćamo i da bi prema pacijentima trebali bit barem pristojni i uljudni.

Istina bog, nemam iskustva osim kad sam pratioc, ali na neke pozitivne primjere nisam naletio, pa ni čuo.. Svaka čast izuzecima - kad ih vidim nemrem sebi doć od iznenađenja, a zamisli, čovjek radi svoj posao kako spada.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Pričaš to nekome tko ima firmu?

Ajde prouči - obavezna davanja:

Doprinos za mirovinsko osiguranje – I. stup   15,00%
Doprinos za mirovinsko osiguranje – II. stup    5,00%
Doprinos za zdravstveno osiguranje               13,00%
Osiguranje za slučaj nezaposlenosti                 1,70%
Posebni doprinos za zaštitu zdravlja na radu   0,50%

Old Iggy kaže...

Što se tiče najugroženijih - točno. Morali bi plaćati. Ne može sve ići isključivo iz džepova zaposlenih.

Ukratko ,po tvojem ,krepajte. Bravo ,svaka ti čast.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 17:54 (kizo2703).
17 godina
odjavljen

Već smo zaključili da je Old Iggy republikanac, koji bi da siromašna marva rikne i ne smrdi po ulici, po uzoru na SAD. {#}

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Već smo zaključili da je Old Iggy republikanac, koji bi da siromašna marva rikne i ne smrdi po ulici, po uzoru na SAD. {#}

Još da se i sami ''recilkiraju'' ,da se nebi i na to trošilo?!

16 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Mozda mrvicu govori s visoka, ali moram priznati da mi se zaista svidja sto govori.

I'm the man, I'm the king, I'm the one that's pure inside... every day, in every way I smell of suicide...
17 godina
kizo2703 kaže...
Old Iggy kaže...

Pričaš to nekome tko ima firmu?

Ajde prouči - obavezna davanja:

Doprinos za mirovinsko osiguranje – I. stup   15,00%
Doprinos za mirovinsko osiguranje – II. stup    5,00%
Doprinos za zdravstveno osiguranje               13,00%
Osiguranje za slučaj nezaposlenosti                 1,70%
Posebni doprinos za zaštitu zdravlja na radu   0,50%

Old Iggy kaže...

Ukratko ,po tvojem ,krepajte. Bravo ,svaka ti čast.

Imaj i ja firmu, ali znam na što ide tih 13%. Sad opet radi kalkulaciju.

Krepajte? Ne, plaćali bi ono što i sad plaćaju bez dopunskog, ništa posebno.

Tonči kaže...

Jok, liberal. Ali nažalost to nema veze s političkim opcijama već osnovom ekonomije. Problem je što je ovakav sustav neodrživ (kao i mirovinski) i to je svima jasno, pitanje je kad će doći do potpunog loma. I to ne samo kod nas.

kizo2703 kaže...
Tonči kaže...

Još da se i sami ''recilkiraju'' ,da se nebi i na to trošilo?!

To i rade. To nije na trošak države.

17 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...
Tonči kaže...

Jok, liberal. Ali nažalost to nema veze s političkim opcijama već osnovom ekonomije. Problem je što je ovakav sustav neodrživ (kao i mirovinski) i to je svima jasno, pitanje je kad će doći do potpunog loma. I to ne samo kod nas.

Da, jer nigdje ne funkcionira. Hoćeš da ti nabrojim gdje radi bez greške, a i gdje je "tvoj" sustav propao?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan

Zaključak na temelju 2 odlaska doktoru, još nekoliko rekla kazala, uz sveprisutno "Ja sad plačam pa bi sad trebo imat".

Isto kao i Old Iggy gledanje na slijedeća 3 dana ili maksimalno 2 tjedan, bez primjese razmišljanja da postoji netko "tko sad ne plača pa sad nema" i bez gledanja da bez socijane države i odvajanja potrebitima nema socijale (društva), države, obaveze i čovjeka.

Govori čovjek kojem su 14 sestara 6 mjeseci brijale guzicu i analni otvor uz veoma ugodan razgovor od djevojaka, politike, glazbe, sporta i vremena.

Njih je nekoliko tisuća, a mi lažemo jer je sramota čak i doktoru reć da smo fasovali triper.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan

Vama dvojci - besplatna kurba je loša kurba, jer iako digne penis ne diše ego i ne diže moć koju ego zaslužuje, a još gora je prokleta kurba koja svima daje a meni ne.

Dodajmo i malo općeprihvatljivog argumentiranja da netko ne vrijedi jer ne privređuje (da vrijedi bi privjeđivao-djecu učimo da samo vrijedni uspiju) i time zakucamo čavao petoljetke ekonomije u kojoj  ni iPhone više nije faktor.

AntiHumanim imbecilima treba reći da ako zbog sadašnjih i trenutačnih anomalija odustaju od civilizacijskog napretka i normi nisu sutra zaslužili uživati iste.

Bankrot je dildo u anusu koji zakleti strejteri nikad ne očekuju...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 23:44 (wyks).
14 godina
odjavljen

Ovakav zdravstveni sustav je smeće- već i sada puca po šavovima.

Zašto? Zato što imamo više bolesnih nego zdravih ljudi -posljedica činjenice da ima više staraca nego mladeži i da broj stanovnika opada. To trenutno prca i Japan, a kako ne bi nas.

I doista bi svaki radni čovjek mogoa postaviti pitanje-koji qrac ja to plaćam kada ne idem doktoru, a kada i odem, ne dobijem dobru skrb.

Da ponovimo- loša i pokvarena oprema, nedostatak doktora, hebeno preduga čekanja (umreš dok čekaš na red da otkriju što ti je) i šlag za kraj- nemar zdravstvenih djelatnika.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice