Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.306.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

i dok se bazirate na dnevne doze nepravde u preraspodjeli ekonomske pravde u nasoj domovini, od krojacica do pilota...osobno smatram da je najveca sramota sa pirotehnicarima.

ako je ista stresno,onda je to.

osobno sam na poligonu u slunju izgubio 2 mjeseca drila rada sa minama.  ne vjerujes sam sebi kada uklanjas vlastitu minu koju si postavio prije 2 sata.  znojis se i uzasno te strah, premda si je ti stavio,pa makar se radilo i o tenkovskoj "gaudi" kojoj upajac radi tek na 250kg... a kamoli da skidas minu iznenadjenja koju je postavio cetnik.

i onda su se nasli njih podplacivat i zahebavat.   krvav kruh.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
torrente kaže...

to ti predpostavljas..

ja jedino znam (ne predpostavljam)...a mogu im i imena nabrojati, od 10 invalida bez udova, 5 ih je nagazilo na nase mine. sa dvojicom sam i odrastao.

u uredjenom organiziranom ratnom djelovanju moderne vojske se zna, gdje koja mina stoji u pola centimetra.   pa kad se na nekoj liniji radi proboj, inzenjerci preko noci trebaju pocistit svoje polje i sa diverzantima pregledat polje kod neprijatelja kuda ce se provuci... pa zapinjalo se vec na ciscenju svoga.  iste te probleme je imala i druga strana.  

minsko explozivnim sredstvima se rukovalo nestrucno.   

A bilo je svačega na terenu ko obično,Nevinašce no da su večinom mine sijali bezveze i nekog reda ne baš to bi bilo suludo.Ljudi nastradaju kaj se može ništa, na mini ne piše ko je odgovoran za postavljanje to je ono najbitnije mina samo čeka svoju žrtvu.Ginu i ono koji čiste mine jel, eto onaj friški slučaj od prije nekoliko dana čovjek je imao veliko iskustvo itd ali nekaj je pošlo po zlu nažalost.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
protjeran
torrente kaže...

....  krvav kruh.

Još bi valjalo ekipi reći da pirotehničar kazneno odgovara, ako je netko kasnije(nakon što je utvrđeno da nema mina) nastrada na području koje je on čistio,...

World's Strongest, Sharpest Knives
18 godina

+ u evidenciji si kao osoba osposobljena za rad sa explozivom.  svaki pirotehnicar zna da ce biti pozvan na obavjesni razgovor,ako u blizini njegovog boravista dodje do explozije kucne/ vojne radinosti.

to je normalna praksa,ali ipak neugodna.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ti si u Kanadi pa previše vjeruješ u našu vlast,Izlanuo se no realnost je sasvim nekaj drugo Hrvatska je banana država a šta je Kanada to znaš i sam.Nije prvi slučaj da je država i neki inspektori, išli u lov po mutnom terenu to se kod nas konstantno događa itekak. Pogledaj ovo dole dakle državna firma, tj smotani i večinom beskorisni HRT je probal protuzakonito nekaj naplatit jel znaš šta to znači i di je onda pravna država?

Ne vjerujem u niti jednu vlast - samo govorim da je u novinama izasla prica vlasnika, koji sigurno nece reci "A eto, muljao sam, dobio sam sto sam zasluzio..."

Svi kradu. Razlika je samo u tome tko moze kolike cifre pokrasti.

FYI, trenutna vlast u Quebecu je fasizam koji pomalo granici s nacizmom... cisto politicki gledano (nevezano uz ekonomiju), hrvatska trenutno ima kvalitetniju vlast.

They say freak, when you're singled out...
18 godina
torrente kaže...

i dok se bazirate na dnevne doze nepravde u preraspodjeli ekonomske pravde u nasoj domovini, od krojacica do pilota...osobno smatram da je najveca sramota sa pirotehnicarima.

ako je ista stresno,onda je to.

osobno sam na poligonu u slunju izgubio 2 mjeseca drila rada sa minama. ne vjerujes sam sebi kada uklanjas vlastitu minu koju si postavio prije 2 sata.  znojis se i uzasno te strah, premda si je ti stavio,pa makar se radilo i o tenkovskoj "gaudi" kojoj upajac radi tek na 250kg... a kamoli da skidas minu iznenadjenja koju je postavio cetnik.

i onda su se nasli njih podplacivat i zahebavat.   krvav kruh.

Pa to je zapravo največa perverzija da,Nevinašce kad Hrvatska nesposobna i totalno izgubljena vlast štedi baš na pirotehničarima pa onda oni jadni moraju okolo štrajkat.Ja ne bi mogel bit pirotehničar i vadit mine, nemam takve živce a niti večina ljudi ne može čistit mine jednostavno bi pošizili nakon nekog vremena.

Kolke su uopče plače pirotehničara negdje oko 8 tisuča kuna, ili nešto manje ko če ga sad znat uglavnom to je mizerija od plače za takav ultra stresan i opasan posel.Da imaju i 15 ili 20 tisuča kuna plače opet to je mizerija, jer ti ljudi žive dan za danom nema tu prevelikog planiranja jedna greška i pravac na groblje ili ako srečom preživiš pa ostaneš teški invalid.{#}

Deus ex machina kaže...
rambox kaže...

Ti si u Kanadi pa previše vjeruješ u našu vlast,Izlanuo se no realnost je sasvim nekaj drugo Hrvatska je banana država a šta je Kanada to znaš i sam.Nije prvi slučaj da je država i neki inspektori, išli u lov po mutnom terenu to se kod nas konstantno događa itekak. Pogledaj ovo dole dakle državna firma, tj smotani i večinom beskorisni HRT je probal protuzakonito nekaj naplatit jel znaš šta to znači i di je onda pravna država?

Ne vjerujem u niti jednu vlast - samo govorim da je u novinama izasla prica vlasnika, koji sigurno nece reci "A eto, muljao sam, dobio sam sto sam zasluzio..."

Svi kradu. Razlika je samo u tome tko moze kolike cifre pokrasti.

FYI, trenutna vlast u Quebecu je fasizam koji pomalo granici s nacizmom... cisto politicki gledano (nevezano uz ekonomiju), hrvatska trenutno ima kvalitetniju vlast.

Pa to nije ništa čudno jel,Nevinašce razni oblici fašizma ili nacizma su u porastu na sve strane pa čak i kod vas ili oni ultra desničari jel.To nije uopče striktno vezano za ekonomiju, i kakvo je stanje u državi bilo ono dobro ili loše fašista bilo paradnih ili pravih ima viška ovako i onako to sigurno.{#}

Vezano za vlast ili pravnu državu,Izlanuo se moraš priznat da je to teški bananizam kad državna firma/televizija ko HRT ne poštuje zakone pa pokušava protuzakonito pobrat lovu.Mislim da je ovakva identična situacija nezamisliva kod vas u Kanadi, a to sve govori kakva je onda situacija u Hrvatskoj fučkaj ga.{#}

17 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Meni se, iskreno, fućka za vlast i politiku sve dok imam dovoljnp prihoda da si priuštim što želim i dok se mogu slobodno kretati. Sve ostalo čini da me vlast počne zanimati. S obzirom na gospodarsko stanje, vlast u Quebecu je očito mnogo, mnogo, mnogo bolja.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 16:42 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Kako misliš? Tj u kojem smislu fašisti, nevjerujem da imaju konc logore :/ pretpostavljam da je nešto u smislu franc-engl odnosa.

Ugl, vjerujem da nema loše-dobre vlasti. Sve to ovisi o mnogim parametrima, primjerice, smatram da RH ima vlast kakvu zaslužuje godinama. Svi su lopovi, svi kradu, nema poduzetnika koji bar na 1 računu nije nekaj smuljo.. Uhljeba pola milijuna, kako onda očekivat bolju vlast od ovih dosadašnjih?

Cijeli naš sustav počiva na "imam vezu tam gore, ja to sredim", glavna faca je onaj koji ima sto veza svugdje, kuler.

Iako je naša vlast godinama loša, sudeći isključivo prema računici i bilancama na kontu i zatvoru, za ovaj lopovski (nhf) i uhljebski (dio) narod(a) je super (dakle imamo dobru vlast). Svi bi htjeli imat super kul vlast (ZAISTA dobru), al za to nam treba 200.000 otkaza u državnom sektoru i zaposlit stručnije ljude koji će dat rezultate (fala bogu ima ih VSS na birou taman tolko) a bome i pozatvarat sve lopine.

Ne pušim ni jednu vlast dok ne počne radit kak spada, podjelit svima otkaze, zatvorit ako treba i milijun ljudi, i uvest red. A ne da Linić kaže - "tko bude sad platio sve fiskalno, nećemo mu kopat po prošlosti", a prodajmo radije autoceste i HPB/CO. Kaj ja nisam krao?! Debil sam. Svi nešto pimplaju 0.5% sim pa tam..

Šta pošten dio naroda treba rintat po 12 sati u šihtama da bi si neki gore plaćao masaže po hotelima na njihov račun.

Treba te sve korumpirane doktore, profesore, "političare", direktore i ostale đibere pozatvarat makar ostali bez doktora, uvest ćemo ih iz Rumunjske ili Srbije. Imam feeling da uvijek jednako kradu samo što se sad to radi tiše (paze da ne ostave trag).

Dakle, i ja bi htio "fašističku vlast" ili "krumpirističku", nebitno mi je, samo ako to podrazumjeva da će netko (vlada) uvest reda u institucije, zatvorit SVE korumpirane makar morali izgradit još 30 zatvora, uvest reda u javne financije, da ću dobit jednaku uslugu išao doktoru preko zavoda (kojeg ja paćam) ili privatno, da mi se neće dogodit da jedan HEP na Krku radi od 11.30-14.30, da su svi 3 mjeseca na godišnjem i da na rješenje katastra čekam 2 mjeseca, da kolega sa faksa neće proć ispit zato jer je u indexu "zaboravio" 500€ a ja moram učit 3 mjeseca itd...

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
18 godina
Tonči kaže...
Deus ex machina kaže...

Meni se, iskreno, fućka za vlast i politiku sve dok imam dovoljnp prihoda da si priuštim što želim i dok se mogu slobodno kretati. Sve ostalo čini da me vlast počme zanimati. S obzirom na gospodarsko stanje, vlast u Quebecu je očito mnogo, mnogo, mnogo bolja.

Imaš ti uopče licencu za to fučkanje,Nevinašce prema uvidu u moje poslovne zapise i bilješke nisi legalno kupil licencu za fučkanje nema druge moral bum te dat na sud.Smijeh

Kad smo več tu eto još imalo teških zavrzlama, i ovo dole spada po vrlo zanimljivo dakle ženu strpali u Vrapče na mjesec dana jer je u nekoj svađi navodno svom punoljetonom sinu udarila šamarčinu.Pa od kad je to razlog za nekog strpat u Vrapče na mjesec dana, tu nekaj gadno ne štima u toj priči ili je opet neko tj sud ili sudac gadno usral stvar ne bi bilo prvi put a bogme neče bit niti zadnji put.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/supruga-osjeckog-suca-vezanje-krevet-bilo-je-prestrasno-clanak-586854

Prisjetimo se sličnog ili u biti još goreg nedavnog slučaja, u kojem je naša vlast pukovnika zviždača elegantno i na brzinu strpala u Vrapče.{#}

http://www.index.hr/vijesti/clanak/oslobodjen-zvizdac-koji-je-po-nalogu-vlade-smjesten-u-ludnicu-/685177.aspx

17 godina
odjavljen

"Supruga osjeckog suca" - stvarno se pitam što je tu u pitanju.... Znamo kakvi su nam suci, pravosuđe i sl. {#}

18 godina
Tonči kaže...

"Supruga osjeckog suca" - stvarno se pitam što je tu u pitanju.... Znamo kakvi su nam suci, pravosuđe i sl. {#}

A čuj ona je ipak sučeva žena jel,Izlanuo se pa onda on kao njezin Muž i sudac najbolje zna kako treba kaznit svoju ženu i sve štima kaj drugo.{#}

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Meni se, iskreno, fućka za vlast i politiku sve dok imam dovoljnp prihoda da si priuštim što želim i dok se mogu slobodno kretati. Sve ostalo čini da me vlast počne zanimati. S obzirom na gospodarsko stanje, vlast u Quebecu je očito mnogo, mnogo, mnogo bolja.

To jednostavno nije istina, jer vlast u Quebecu gura Quebec u dug iz godine u godinu, jedino sto ih izvlaci je lova koju dobijaju od Kanade. Nacini na koje pokusavaju smanjiti dug su zasada vrlo pametno podizanje troskova studentima. /sarcasm

Partija na vlasti se zeli odcijepiti od Kanade jer su "francuzi" a ne Kanadjani - kompletno nebitno sto 99% ljudi koji glasaju za separatiste nemaju ni 3 razreda osnovne, pa ne znaju obaviti 3minutni research koji cisto brojkama pokazuje da je Quebec u debelom dugu, i trenutno ga izvlaci samo cinjenica da je dio Kanade i lova koju dobija od Alberte (koja ima naftu)...

Kao da to nije dosta - meni bas i nije drago da kad odem u vladin ured, ako ne polomim jezik pricajuci francuski - nece pricati sa mnom, iako savrseno znaju engleski. Ako budem postao tata, dijete ce mi _morati_ u francusku skolu jer je rodjeno ovdje. OS na poslu mi po pravilu mora biti na francuskom, kao i sav software, i auditori svako toliko navrate da provjere da li je sve na francuskom i ako nije - lupaju kazne.

Ako ti se dopada prisilno biti po-francuziran, pa, dodji 'vamo, sta da ti kazem :-)

15 godina
Gledaj na to sa svijetle strane, sad možeš komadima prodavati fore na Francuskom (kao Delboy).
Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Kao da to nije dosta - meni bas i nije drago da kad odem u vladin ured, ako ne polomim jezik pricajuci francuski - nece pricati sa mnom, iako savrseno znaju engleski. Ako budem postao tata, dijete ce mi _morati_ u francusku skolu jer je rodjeno ovdje. OS na poslu mi po pravilu mora biti na francuskom, kao i sav software, i auditori svako toliko navrate da provjere da li je sve na francuskom i ako nije - lupaju kazne.

Ako ti se dopada prisilno biti po-francuziran, pa, dodji 'vamo, sta da ti kazem :-)

LOL, definicija "fašizma"...

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 23:26 (Tonči).
18 godina
Deus ex machina kaže...

Čekaj, stvarno je tako? Čuo sam takve priče, ali su mi se činile pretjeranima... {#}

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Čekaj, stvarno je tako? Čuo sam takve priče, ali su mi se činile pretjeranima... {#}

Istina je. Vlast je toliko zabrazdila da cak i (normalni/educirani) frankofoni pricaju engleski da bi se distancirali od tih idiotarija.

Pogledaj slike prosvjeda od proslog ljeta:

https://www.google.ca/search?q=montreal+student+protests+2012&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&authuser=0&ei=HhjrUdLIBqbC4APEzoHwBQ&biw=1366&bih=653&sei=HxjrUdfNM87h4AP16YDYCA#imgdii=_

Grad je bio zakocen tjednima, a i policija je trenirala strogocu lagano... samo sto se sve to drzalo podalje od medija...

14 godina
odjavljen

Još će se i Deus preseliti u Australiju. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Još će se i Deus preseliti u Australiju. {#}

Ne hvala :-)

14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Ne hvala :-)

Nečeš? A ništa onda, idem platiti parkiranje...

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Opet ti s uvjerljivim argumentima :-D

Sise su sise, ali ja bi radije zivio tamo gdje pauci ne jedu domace zivotinje...

18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Sise su sise, ali ja bi radije zivio tamo gdje pauci ne jedu domace zivotinje...

To je domaca zivotinja? {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
odjavljen
A zar doista mislis da takvi pauci zive u svim dijelovima Australije? Oni imaju mjesta gdje zive,a ovo sto ti stavljam slike je van te zone. :)

Jedina zivina koja je bila u kuci u kojoj sam bio tijekom boravka u Oz-u je zohar.

17 godina
neaktivan
Neoliberalni kapitalizam je iz društva izvukao
ono najgore, phlepu , sebičnost i okrutnost .
A ekonomski gledano je izvukao kapital na
velike gomile , kojim su s vremenom prestali
upravljati sposobni, a počeli su s njime
upravljati degenerična premrežena djeca tih
sposobnih .

Kriv je sustav , pohlepnih, sebičnih ,
nerealiziranih , besćutnih će uvijek biti , tu je
sustav da ih marginalizira ili upregne u pravom
smjeru .
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
18 godina
Deus ex machina kaže...
Pranja kaže...

Taj pauk osim šta je ogroman,Izlanuo se uopče zapravo i nije opasan tj njegov otrov je nula bodova u usporedbi sa sa drugim paucima.Ne boj se velikog ili ogromnog pauka, več onog daleko manjeg kojeg dobro niti ne vidiš u šumi ili možda negdje u naselju.Naš mali pauk Crna Udovica koji živu u Hrvatskoj, to je recimo pauk kojeg se itekak trebaš bojat a ne ovaj ogroman na fotki sa papigom u mreži to je opasno samo za ukras.Smijeh

Australija ima par vrsta opasnih pauka, a taj ogromni na fotki je slabič zapravo u usporedbi s njima bez greške.Kad smo več kod Paukova ovaj dole nosi titulu najopasnijeg, pogotovo za mušku populaciju dakle dobrodošli na Svjetsko Nogomentno Prvenstvo u Brazilu 2014 ali pazite kud hodate fučkaj ga.{#}

18 godina
neaktivan
rambox kaže...

Taj pauk osim šta je ogroman,Izlanuo se uopče zapravo i nije opasan tj njegov otrov je nula bodova u usporedbi sa sa drugim paucima.Ne boj se velikog ili ogromnog pauka, več onog daleko manjeg kojeg dobro niti ne vidiš u šumi ili možda negdje u naselju.Naš mali pauk Crna Udovica koji živu u Hrvatskoj, to je recimo pauk kojeg se itekak trebaš bojat a ne ovaj ogroman na fotki sa papigom u mreži to je opasno samo za ukras.Smijeh

...

A to je papiga? Ja gledam koji je to k, izgleda mi kao muppet iz Ulice Sezama. {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
1domagoj1 kaže...
rambox kaže...

...

A to je papiga? Ja gledam koji je to k, izgleda mi kao muppet iz Ulice Sezama. {#}

Nisam sto posto siguran,Izlanuo se jer se ne vidi dobro na toj fotki ali vjerojatno je neka papiga.Ako nije neka papiga onda je neka druga ptica, ali nije prevelika recimo veličine našeg Kosa ili manje Grlice tak nekaj bez greške.{#}

Ako nekog intresira tak nekaj i ne biži od pauka ko vrag od tamjana, nek si pogleda ovaj odličan dokumentarac jer pauci su fascinantne životinjice to sigurnoCool

18 godina
neaktivan

Vrli novi svijet. Kina i Rusija su postali globalni igrači, pa demokracija više ne pali. Sad imamo demokraciju na ruski način, demokraciju na kineski način i evo nam demokracije na američki način.

http://www.dnevno.hr/vijesti/91486-obama-predlaze-novi-zakon-americki-savezni-sud-onemogucio-novinaru-zastitu-svog-izvora.html

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 21:04 (MegaMass 2000).
18 godina

Kakva korist od ovoga? http://www.index.hr/vijesti/clanak/na-linicevom-stupu-srama-uskoro-i-poslodavci-koji-ne-isplacuju-place-/690377.aspx

Ja sam radio u firmi gdje se placa isplacivala sve samo ne redovito. Kakve koristi bi ja imao da imam neki spisak koji govori da moja firma ne isplacuje place i doprinose kako bi trebala.

Sto ih ne kazni? Zatvori? Sto ja znam. Jebali ih stupovi srama. Ko da je rijec o vrticu, a ne o drzavi.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen

Nije loše, jer će spasiti unaprijed mnoge koji bi se mogli zaletjeti i zaposliti u takvoj firmi.

17 godina
Tonči kaže...

Nije loše, jer će spasiti unaprijed mnoge koji bi se mogli zaletjeti i zaposliti u takvoj firmi.

.. dobar.

btw, umjesto TU/TD bilo bi zgodno imati neke LOLove.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice