Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.298.222
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
battery992 kaže...

Prvo treba nešto tu pokušati, a ne zabiti glavu u pijesak i čekati da završiš faks i da se ispališ...Uvijek su studenti bili nositelji promjena, a danas su ovce (čast poduzetnoj manjini) koje žive samo po onoj staroj sex, drougs, rock'n roll...Ono kao na mladima svijet ostaje, jadan taj svijet...

Ja pokušavam otvoriti firmu, student sam. I samo zato što sam tvrdoglav-uopće se ne isplati.

Ali hebo sve to kada na kraju-nema ničeka zbog čega bi se ostajalo-a i zbog čega upropastiti svoj život radu usrane države i ljudi koje boli qrac za tebe i tvoje pokušaje?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 0:46 (rambox).
17 godina
Deus ex machina kaže...

Mislim da bi jedan Googleov ofis sa standardima kakve Google postavlja hrvatskoj donio jako puno dobroga.

Ma nije uopće stvar u uredu ili ne, i realno to bi bio malo long shot.

Ali mogli su, ne znam, organizirati da Page održi predavanje na nekom fakultetu/sveučilištu. Mogli su možda ponuditi mu da će fakulteti uvesti kolegij na kojem se rade aplikacije za Glass u zamjenu za sam HW. Mogli su dogovoriti prelazak na njihove servise u državnoj upravi. Mogli su postići dogovor da demo fotografije u njihovim proizvodima budu ljepote Hrvatske. Mogli su možda ponuditi da u Hrvatskoj bude distribucijski centar za njihov HW (ako ništa drugo onda Glass). 

Mislim idemo od najjednostavnijeg - nitko od vlade, oporbe, akademske zajednice se nije sijetio dogovoriti neko predavanje s njime. Kada je ona baba - kvazi-znanstvenica kojoj se cijeli svijet smije došla u Hrvatsku, onda je to bio događaj godine i pol Hrvatske u ekstazi. Kada Page dođe, koji vrlo vjerojatno će jednog dana biti zapamćen kao jedan od nosioca informatičke revolucije, onda nitko živ niti da obrvu podigne.

Trenutno doslovno smatram da netko poreda cijelu vladu, oporbu, saborske zastupnike ispred Banskih dvora i da s druge strane stoji J.P. Morgan, Rockefeller, Carnegie, Vanderbilt i da ih gađaju snopovima novčanica da oni ne bi bili u stanju to uhvatiti.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
odjavljen

Eto primjera kako rvatska raja reagira na nešto novo i inovativno: http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/tipkovnica-drveta/190838.aspx

Pa jbte u kojoj mi zemlji živimo. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina

Političari su sami sebi svrha a tko tvrdi drukčije politički je fanboj.

Jasno da bi trebali malo mrdnuti dupetom i biti kreativniji u obavljanju svog posla, ali to se može dogoditi samo u dva slučaja: skupljanje političkih bodova pred izbore i osobni interes.

Potpis!
12 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Političari su sami sebi svrha a tko tvrdi drukčije politički je fanboj.

Jasno da bi trebali malo mrdnuti dupetom i biti kreativniji u obavljanju svog posla, ali to se može dogoditi samo u dva slučaja: skupljanje političkih bodova pred izbore i osobni interes.

Odvoji iskustvo Hrvatske od načelnih stvari. Naravno da ima dobrih političara, samo ne baš toliko kod nas. :)

Parva Diplodocus
16 godina

Da se malo vratimo na Franak.....

Smatram da je pravosuđe đavlije kolo i da ne obaraju presude tako lako jedni drugima, odredbe Zakona o obveznim odnosima kažu nešto sasvim drugo. Moram priznati, presudu nisam pročitao ali ako se odnosi na promjenjiv kurs na dan dospjeća (plaćanja) ima da je obori drugostepeni sud. Čini mi se ipak da, prema informacijama kojim raspolažem, nadležni sudac nije pao u tu zamku već da je obrazložio presudu kao nepošteno dizanje kamata, LIBOR-a i slično.

Na slici u prilogu je članak 22. ZOO-a gdje jasno piše da je devizna klauzula dozvoljena zakonom. Za razliku u BIH u ZOO-u jasmo piše da devizna klauzula jeste dozvoljena ali oganičeno te se tečaj zaključava na dan zaključenja ugovora.

Ukoliko padne presuda, biću sasvim uvjeren da je bankarski lobi jači od američkog vojno-industrijskog kompleksa!

17 godina
odjavljen

Ako se tečaj ne smije mijenjati i zaključava se na dan potpisa ugovora, onda presuda ne može pasti, ali to ne vidim u tom tekstu.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 14:30 (Tonči).
16 godina

Ne, nisi shvatio! U Hrvatskoj je mjenjanje tečaja dozvoljeno zakonom što se vidi u tekstu na slici. Samo usput sam pomenuo razlike odredbi istog zakona u BIH gdje jasno piše da se tečaj fiksira na dan sklapanja ugovora (što ne piše u Hrvatskom ZOO). Vjerujem da je sudac razuman i da se nije hvatao ovoga već dizanja kamata i LIBOR-a.

17 godina
Pranja kaže...

Eto primjera kako rvatska raja reagira na nešto novo i inovativno: http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/tipkovnica-drveta/190838.aspx

Pa jbte u kojoj mi zemlji živimo. {#}

A pravi se naša prozivati - 3 posta gore on kenja što mi možemo Pageu ponuditi...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
14 godina
odjavljen
Bukva kaže...

A pravi se naša prozivati - 3 posta gore on kenja što mi možemo Pageu ponuditi...

{#}

Da, što mu možemo ponuditi? Nitko nije odgovorio.

I uopće ne razumiješ o čemu je riječ, nego samo kenjaviš. Nije tu riječ o državi,već o pojedincima na nekom projektu. Uključi malo mozak.

18 godina

Nema šta ovo je fakat previše, da neko nastrada na ovakav bezvezan i čudan način ali kaj moš ništa fučkaj ga.{#}Nevinašce

http://www.24sata.hr/sokantno/krava-teska-1500-kila-propala-je-kroz-krov-i-ubila-muskarca-323573

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina
odjavljen
rambox kaže...

Nema šta ovo je fakat previše, da neko nastrada na ovakav bezvezan i čudan način ali kaj moš ništa fučkaj ga.{#}Nevinašce

http://www.24sata.hr/sokantno/krava-teska-1500-kila-propala-je-kroz-krov-i-ubila-muskarca-323573

Boktemazo, pa jel to krava ili oklopno vozilu-u tekstu piše 1500 kg????

16 godina
A nasi moraju tamo na prvenstvo. Ako ih ne zakolje sudac na utakmici ili dekapitiraju navijaci, ubit ce ih krave na spavanju.
Potpis!
17 godina
neaktivan

MUST SEE!

{#}

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0
13 godina
neaktivan

1domagoj1 kaže...
Bukva kaže...

Ajmo od osnova - izbite si iz glave ideju o postojanju nekog "fiktivnog novčanog sistema". Svaka vrijednosnica ili bilo koji drugi novčani ekvivalent (pa i sam novac) mora imati svoje pokriće, inače je ništavan.

Možemo pričati o tome da je novac najskuplje dobro i da moderna ekonomija počiva na novcu i novčanim ekvivalentima i zbog toga novčani sektro ima upper hand nad ostalim granama ekonomije, ali ovo gore što pišete su gluposti. Da 8% novaca ima svoje pokriće, bijeli kruh bi došo cca 100 kuna kod nas.

Ne, nego je 8% novca u gotovini, opipljivih novcanica koje mozes spremiti u carapu. Bar tako kaze na tom linku. I da nije 8% nego vise, nije toliko niti bitno. Kad bi svi Hrvati odjednom pohrlili da dignu svu stednju iz svih banaka u Hrvatskoj da li bi te banke mogle svakome isplatiti u gotovini njegovu stednju? Mozda i bi, ali ne vjerujem da bi pristale na to. A globalno ne bi nikako.

@Bukva

Ono što je Domagoj napisao, linkao 8%, mislim da se odnosi na Zlatni standard. Odnosno da danas zlato pokriva 8% svijetskog novca u opticaju. Nekada, prije '71. i Nixona, bilo je količina zlata = količini novaca na tržištu. "Time su moderne svjetske valute izgubile materijalnu podlogu, a središnje banke od kojih su mnoge u privatnom vlasništvu, dobile teorijsku mogućnost izdavanja novca u neograničenim količinama.".

Tko je financijski bolje "potkovan" neka proširi.

EDIT

Da sam sebe ispravim.

Na onom linku ustvari piše da od svega novca u svijetu, koji je u opticaju, 8% je fizičkog, isprintanog. Njihova pretpostavka.

Nema akcije bez reakcije
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 22:01 (veliki bebač).
16 godina

Emitovanje državnih obveznica je zamjenilo pokriće novca zlatom. Postoje i drugi načini a to je "Currency board" tj. kada nacionalnu valutu vežemo sa nekom valutom npr. Euro ili Dolar gdje pokriće emitovanih novčanica mora imati pokriće u valuti za koju je vezana. U svakom slučaju ne može se tek tako emitovati novac. Kontrolu emitovanja novca vrše centralne banke.

Amerikanci su veoma rizikovali ali se isplatilo. Mada to može biti i mač sa dvije oštrice ako im ikada Kina dostavi sve obveznice na naplatu koje su kupili. USA ne bi imala novca da to isplati. Ali ni Kinezi nisu ludi da sijeku granu na kojoj sjede.... Igre bez granica!

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 22:02 (phoenix2003).
14 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

Prvo moramo shvatiti da se može zaraditi i na drugim stvarima, ne samo na zlatu. Šta bi bilo kada bi Kina sve obveznice koje ima dostavila USA na naplatu?!

USA bi bankrotirala.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...
phoenix2003 kaže...

Prvo moramo shvatiti da se može zaraditi i na drugim stvarima, ne samo na zlatu. Šta bi bilo kada bi Kina sve obveznice koje ima dostavila USA na naplatu?!

USA bi bankrotirala.

Nadam se da si svjestan da do onoga što tome prethodi nikad neće doći.

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
14 godina
odjavljen
The Man kaže...

Nadam se da si svjestan da do onoga što tome prethodi nikad neće doći.

Da, nažalost.

17 godina
neaktivan

Prije bi Amerikanci uništili cijelu ovu planetu sa atomskim bombama, nego što bi dopustili da ih netko tako sje** na finjaka.

http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
14 godina
odjavljen
The Man kaže...

Prije bi Amerikanci uništili cijelu ovu planetu sa atomskim bombama, nego što bi dopustili da ih netko tako sje** na finjaka.

Ali bio bi red da njuma netko opali šljagu i nauči ih gdje im je mjesto.

16 godina
Pranja kaže...
The Man kaže...

Ali bio bi red da njuma netko opali šljagu i nauči ih gdje im je mjesto.

A gdje im je mjesto?

14 godina
odjavljen
phoenix2003 kaže...

A gdje im je mjesto?

Na njihovom kontinetu.

13 godina
neaktivan

Da se uključim u temu s jednim zapaženjem..Živim u jednom malom dalmatinskom otočnom mistu i nije mi jasno da u selu od 1100 ljudi ima oko 30 tak pizzerija konoba fast foodova itd itd..Sezona je svake godine sve losija sve manje je ljudi a stalno se novi restorani otvaraju vlasnici se šepure u novim autima ( zanimljiva stvar da je 95% njih u kreditima do grla) da vidite aroganciju i prepotentnost ko da su sisli s neba jer su otvorili konobu... Žalosno je da će to ako ovako nastavi (sezone su sve losije i losije) da će im se sve to obit o glavu, nažalost malo koji tako razmišlja jer kako mi je kazao jedan od njih ako treba diže kredit ali ide se u st moriz u 12 mjesec na 2 tjedna ...To su vam hrvati digni kredit pa posli kukaj......

16 godina

Živi brzo i umri mlad!{#}

17 godina
Pranja kaže...
Bukva kaže...

{#}

Da, što mu možemo ponuditi? Nitko nije odgovorio.

I uopće ne razumiješ o čemu je riječ, nego samo kenjaviš. Nije tu riječ o državi,već o pojedincima na nekom projektu. Uključi malo mozak.

Ja jam napisao što mu možemo ponuditi, to što ti selektivno čitaš je tvoj problem. Ostim toga, gore si napisao da hoćeš otvoriti svoju firmu, a tu ne znaš što bi zemlja mogla ponuditi jednom čovjeku da mu zapne za oko. Pa ti bi kao jedan potencijalni poduzetnik trebao imati 101 ideju što čovjeku ponuditi. Ili možda precijenjuješ mrvicu svoje mogućnosti...

18 godina
neaktivan
Horatio_Hornblower kaže...

Da se uključim u temu s jednim zapaženjem..Živim u jednom malom dalmatinskom otočnom mistu i nije mi jasno da u selu od 1100 ljudi ima oko 30 tak pizzerija konoba fast foodova itd itd..Sezona je svake godine sve losija sve manje je ljudi a stalno se novi restorani otvaraju vlasnici se šepure u novim autima ( zanimljiva stvar da je 95% njih u kreditima do grla) da vidite aroganciju i prepotentnost ko da su sisli s neba jer su otvorili konobu... Žalosno je da će to ako ovako nastavi (sezone su sve losije i losije) da će im se sve to obit o glavu, nažalost malo koji tako razmišlja jer kako mi je kazao jedan od njih ako treba diže kredit ali ide se u st moriz u 12 mjesec na 2 tjedna ...To su vam hrvati digni kredit pa posli kukaj......

Evo isto jedna "zanimljivost", kod mene u mjestu, tocnije u centru i malo sirem centru na povrsini cca 1 km2 i na cca 5000 ljudi u cijeloj opcini (dakle u samom centru ako ih zivi 700 mozda sam puno i rekao) , ima mislim da 11 birtija, ni jedna jos nije propala i sve zaraduju ok.

Nema bas veze s kreditima, ali ima s drustvom i mentalitetom.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
1domagoj1 kaže...
Horatio_Hornblower kaže...

Evo isto jedna "zanimljivost", kod mene u mjestu, tocnije u centru i malo sirem centru na povrsini cca 1 km2 i na cca 5000 ljudi u cijeloj opcini (dakle u samom centru ako ih zivi 700 mozda sam puno i rekao) , ima mislim da 11 birtija, ni jedna jos nije propala i sve zaraduju ok.

Nema bas veze s kreditima, ali ima s drustvom i mentalitetom.

Birtije su ispričana priča! Da li si ti ili neko drugi primjetio koliko ima mesnica?! Također ni jedna nije propala! (bar u gradu gdje ja živim)

13 godina
protjeran

Živio kapitalizam!

Vas smeta tuđa sreća i uspjeh.

Što bi mene trebalo biti briga, jel' se netko preračunao, pa bu za 12 metri dana ostao švorc. Ljudi se previše bave tuđim životima.

Bodu vas u oči njihovi autići, kao da znaju da će te se vi najviše zbog toga gristi, pa ih kupuju samo da u vama pobude zavist. I to svi odreda.

{#}

A to što ima na nekom malom području više otvorenih malih biznisa, samo je dokaz da ljudi žele da svi mi budemo isti. Kao, nekad prije u onoj srećnoj bivšoj Jugovini, krivoj osovini.

Neka ljudi otvaraju biznise, pa će vrijeme pokazati tko se najbolje snašao u tržišnoj utakmici.

U kapitalizmu, ionako statistički propada od deset novih biznisa, njih osam. Dva prežive.

A kaj se tiče birtija, pa kaj je lošiji standard, to ekipa više pije. Mada je u mom kvartu u ZGB-u, zatvoreno od početka krize više biznisa, a među njima i dosta birtija.

World's Strongest, Sharpest Knives
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice