Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.311.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
daniel.hajdinjak666 kaže...

Cuj, tu bas i nema znanstvenih dokaza i ovo je tema gde se mozemo natezati do sutra, slazem se. Samo ako ja tvrdim da nekaj ne postoji, ja bi bil vise nego sretan da me neko razuvjeri nekim dokazom. Postujem vjernike i stvarno sam otvoren za sve, ali volel bi videti nekaj vise od rekla-kazala.

Sada si ušao u začarani krug u kojem i tebe netko može tražiti da znanstvenim metodama dokažeš da Bog ne postoji.

Ne vidim uopće smisao raspravljati se o tome.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
18 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Digresija -  odstupanje sa teme o kojoj se raspravlja....

Dakle, pitao sam zbog čega ljudi misle da vještačka oplodnja nije protivna kršćanskim vrijednostima a eutanazija jeste. I začetak života i smrt bi trebali biti Božje djelo...

Da nastavimo?

Ne vidim gdje sam to odstupio od teme.

Ne znam, pitaj nekog hardcore krscanina.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Cuj, tu bas i nema znanstvenih dokaza i ovo je tema gde se mozemo natezati do sutra, slazem se. Samo ako ja tvrdim da nekaj ne postoji, ja bi bil vise nego sretan da me neko razuvjeri nekim dokazom. Postujem vjernike i stvarno sam otvoren za sve, ali volel bi videti nekaj vise od rekla-kazala.

Naravno da se mozemo natezati do sutra jer bi radili logicku pogresku argumentum ad ingorantiam, drugim rijecima jedan tvrdi da Bog postoji jer nitko ne može dokazati da ne postoji, drugi pak tvrdi da Bog ne postoji jer nitko ne može dokazati da postoji, oba su u krivu jer u svom argumentu rade logicku pogresku.

18 godina

Ja malo prije linkam vrlo intrigantan članak,Izlanuo se di pukovnika hrvatske vojske trpaju u Vrapče jer se buni na korupciju i muljažu u hrvatskoj.No badave niti to nije za raspravu opet se skrenulo na pakao, te religijske zavrzlame i mlačenje prazne slame oko toga onda ok možda je otmica svinja zanimljivija jel.{#}{#}

http://www.24sata.hr/news/talacka-kriza-oteo-mu-svinje-i-trazi-ga-500-kuna-otkupnine-320780

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina
neaktivan
epic kaže...
Iz ovoga si zaključio da se crkva protivi umjetnoj oplodnji RAZNOSPOLNIH PAROVA o čemu mi ovdje pričamo. Pa mislim je li ti vidiš što si provalio? Ovdje u ovom tekstu uopće nije riječ o umjetnoj oplodnji o kojoj mi pričamo!!! Daj, pročitaj tekst još jednom i prije nego što kopiraš i donosiš zaključke.

Dobro dickheadu ,pa daj napokon potraži i pročitaj zakon o MPO i prestani laprdat jedno te isto!!

Nigdje se ne govori o istopospolnim parovima ,genetskom manipuliranju i prodaji!!

To su samo bili spinovi ,koji na sreću nisu imali učinka!

Tko može koristiti pravo na oplodnju:

III. KORIŠTENJE PRAVA NA MEDICINSKI POMOGNUTU OPLODNJU

Korisnici prava na medicinski pomognutu oplodnju

Članak 10.

(1) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju uz uvjete iz članka 4. ovoga Zakona imaju punoljetni i poslovno sposobni žena i muškarac koji su u braku, odnosno u izvanbračnoj zajednici i koji su s obzirom na životnu dob i opće zdravstveno stanje sposobni za roditeljsku skrb o djetetu.

(2) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju ima i punoljetna, poslovno sposobna žena koja ne živi u braku, izvanbračnoj ili istospolnoj zajednici, čije je dosadašnje liječenje neplodnosti ostalo bezuspješno ili bezizgledno te koja je s obzirom na životnu dob i opće zdravstveno stanje sposobna za roditeljsku skrb o djetetu.

(3) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju uz uvjete iz članka 4. ovoga Zakona ima i osoba koja odlukom o lišenju poslovne sposobnosti nije ograničena u davanju izjava koje se tiču osobnih stanja.

(4) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ima žena u pravilu do navršene 42. godine života. Liječnik koji provodi postupak medicinski pomognute oplodnje, iz osobito opravdanih zdravstvenih razloga može omogućiti pravo na medicinski pomognutu oplodnju i ženi nakon navršene 42. godine života.

(5) Liječenje neplodnosti postupkom medicinski pomognute oplodnje na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obuhvaća:

– četiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI),

–šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u prirodnome ciklusu.

(6) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju iz stavaka 2. i 4. ovoga članka ima žena kod koje je utvrđena bezizglednost drugih oblika liječenja.

(7) Reprodukcijske mogućnosti žene utvrđuje liječnik specijalist ginekologije i opstetricije s užom specijalizacijom iz humane reprodukcije na temelju testova pričuve jajnika. Žene starije od 42 godine ili žene čiji su testovi pričuve jajnika nepovoljni, liječnik je obvezan upozoriti na slabe rezultate liječenja, rizike liječenja i trudnoće te rizike za dijete.

Postojanje braka, odnosno izvanbračne zajednice

Članak 11.

(1) Brak ili izvanbračna zajednica mora postojati u trenutku unošenja spolnih stanica ili zametaka u tijelo žene.

(2) Postojanje braka bračni drugovi dokazuju odgovarajućim javnim ispravama.

(3) Postojanje izvanbračne zajednice izvanbračni drugovi dokazuju izjavom ovjerenom kod javnog bilježnika.

(4) Prije započinjanja postupka medicinski pomognute oplodnje bračni, odnosno izvanbračni drugovi obvezni su zdravstvenoj ustanovi u kojoj će se provoditi postupak medicinski pomognute oplodnje dostaviti pristanak iz članka 14. ovoga Zakona.

(5) U smislu ovoga Zakona izvanbračnu zajednicu čine žena i muškarac koji ne žive u braku, u drugoj izvanbračnoj ili istospolnoj zajednici te koji ispunjavaju pretpostavke za valjano sklapanje braka.

Da ,stvara se više embrija ,jel to znači više šansi za uspješnu oplodnju!!

Oplođene spolne stanice ,a ne embriji ,se čuvaju pet godina i nakon toga se uništavaju ,a ne ubijaju ,zato jel oplođena spolna stanica ,biološki i medicinski ,nije kompletno ljudsko biće!!

(Inače ,tek kada je oplođeno jajašce usađeno i počne se dijeliti ,postaje embrij)

Za sve ostalo ,imaš zakon ,pročitaj ga!

End of story!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 0:12 (kizo2703).
13 godina
protjeran

Ovisi što tražite i kako tražite Boga, stričeka na nebu nikad nećete naći, ali pogledajte malo pred-kršćanske religije i malo Istočnjačke, možda i našu staru Slavensku. :D

Svevišnji u Slavenskoj mitologiji: 

Svevišnji nije apsolutno dobro. On ujedinjuje sve: i dobro i zlo, i ljubav i mržnju, i život i smrt, i građenje i rušenje, sve što postoji, čitav svemir, sve bogove. On je apsolutan. On je iznad pojmova dobro i zlo. Dobro i zlo su za njega samo subličnosti, njegova sredstva upravljanja. Za Svevišnjeg zlo je neizbježan element bez kojega nije moguć harmoničan razvoj. Ali on slijedi odnos dobra i zla i ciklično regulira to stanje.

Svi Bogovi su "ruke" ili "instrumenti" Svevišnjeg, pomoću kojih on upravlja tim svijetom. Ali te "poluge" nisu pasivne, one imaju vlastitu slobodu volje, one su subličnosti Svevišnjeg. Zato je nemoguće poklanjati se Svevišnjem, ne ukazujući put prema njemu, budući da to označava poklanjati se odmah svim bogovima, uključujući i Satanu (Sotoni).

Moguće je poklanjati se Svevišnjem samo konkretnim putem prema njemu, na primjer putem svijetlih Bogova: SvarogaPerunaVelesa.

Međutim, prema Svevišnjem je moguće ići i putem zla. A to znači gubiti svoju dušu, dobiti određenu karmu i odgovarajuće mogućnosti reinkarnacije.

Principijelno je važno što Svevišnji nije jedinstveni Bog, to je svevišnji Apsolut.

Pogledajte malo i neke druge religije i vidjet ćete kako se uzorak ponavlja...

Boga nećete nači u crkvama, đamijama, sinagogama... "on" želi samo da iskoristite svoje potencijale, uživate u životu i širite ljubav.

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Dobro dickheadu ,pa daj napokon potraži i pročitaj zakon o MPO i prestani laprdat jedno te isto!!

Nigdje se ne govori o istopospolnim parovima ,genetskom manipuliranju i prodaji!!

To su samo bili spinovi ,koji na sreću nisu imali učinka!

Da ,stvara se više embrija ,jel to znači više šansi za uspješnu oplodnju!!

Oplođene spolne stanice ,a ne embriji ,se čuvaju pet godina i nakon toga se uništavaju ,a ne ubijaju ,zato jel oplođena spolna stanica ,biološki i medicinski ,nije kompletno ljudsko biće!!

(Inače ,tek kada je oplođeno jajašce usađeno i počne se dijeliti ,postaje embrij)

Za sve ostalo ,imaš zakon ,pročitaj ga!

End of story!!

Vrijeđanje neću komentirati. Kakve veze ima zakon s tim da crkva nije protiv umjetne oplodnje?

Dalje, reci mi zašto se praviš lud?

Na temelju kopiranog teksta (bez da si ga pročitao) daješ zaključak da je crkva protiv umjetne oplodnje, a tekst nema veze s tim o čemu mi pričamo i što ti zaključuješ.

Daj se informiraj pa ćeš vidit da nije i u kojem slučaju nije. Ubijaju sam stavio pod navodnike jer oni to tako vide (ne ja). Ja uopće nisam ulazio u to je li oni imaju ispravane ili neispravne poglede na to nego sam želio rasčistit jednom zauvijek što oni misle o tome, a ne misle ono što si ti stavio da misle.

A complex man drawn off of simplicity.
18 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ja malo prije linkam vrlo intrigantan članak,Izlanuo se di pukovnika hrvatske vojske trpaju u Vrapče jer se buni na korupciju i muljažu u hrvatskoj.No badave niti to nije za raspravu opet se skrenulo na pakao, te religijske zavrzlame i mlačenje prazne slame oko toga onda ok možda je otmica svinja zanimljivija jel.{#}{#}

http://www.24sata.hr/news/talacka-kriza-oteo-mu-svinje-i-trazi-ga-500-kuna-otkupnine-320780

A sto da ti kazem, vec sam u nekoj temi povukao paralelu izmedu ovog sustava u kojem zivimo (ne samo mi nego cijeli zapad) s totalitaristickim sustavima. Razlika je sto se ovdje to radi suptilnije, a u totalitarizmu bar znas da ce vrsit represiju nad tobom. I eto, ne svida im se sto covjek govori, pa ga maknuli.

A jbt jadne svinje, po noci treba okupiti SPOS (specijalna postrojba za oslobodenje svinja), infiltrirati se u neprijateljsku bazu i osloboditi taoce. Mogli bi mu pomoci razraditi plan.

18 godina
1domagoj1 kaže...

A sto da ti kazem, vec sam u nekoj temi povukao paralelu izmedu ovog sustava u kojem zivimo (ne samo mi nego cijeli zapad) s totalitaristickim sustavima. Razlika je sto se ovdje to radi suptilnije, a u totalitarizmu bar znas da ce vrsit represiju nad tobom. I eto, ne svida im se sto covjek govori, pa ga maknuli.

A jbt jadne svinje, po noci treba okupiti SPOS (specijalna postrojba za oslobodenje svinja), infiltrirati se u neprijateljsku bazu i osloboditi taoce. Mogli bi mu pomoci razraditi plan.

Kolko vidim pukovnik je u međuvremenu danas ipak pušten iz vrapča jel.Valjda je nekom na vlasti sinulo u mozgu, ako mu je uopče imalo u čemu i sinut jel hodaju oko ko hrastove bukve i samo pričaju gluposti ko Milanovič po njemačkoj.Izlanuo se

Dakle čovjek je tri dana bio u Vrapču a uopče nije trebo tam bit to sigurno baš super. Ova najnovija Monty Python situacija, ili "Slučaj Ludnica Vrapče" če sigurno uljepšat ulazak Hrvatske u EU kaj ne.{#}

http://www.index.hr/vijesti/clanak/oslobodjen-zvizdac-koji-je-po-nalogu-vlade-smjesten-u-ludnicu-/685177.aspx

Kolko sam doznal u međuvremenu otmica svinja još nije rješena fučkaj ga.{#}Smijeh

Kad smo več spomenuli Milanoviča, i njegov najnoviji "nit vidim nit čujem činjenice pohod po Njemačkoj" baš se pitam zakaj njemački mediji imaju ovakvo mišljenje o EU hrvatskoj jel.Smijeh{#}

http://www.index.hr/vijesti/clanak/analiza-njemackih-medija-san-o-europi-za-mnoge-ce-hrvate-postati-nocna-mora-/685033.aspx

12 godina
neaktivan

Koji new age dernek je ova tema postala zadnje dvije strane, lol.

Parva Diplodocus
17 godina
odjavljen
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
odjavljen

Zbog čega? Zbog toga što je razotkrio što ameri rade?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan

Čudno mi je malo to. Ljudi koji konkuriraju za takve poslove vjerojatno prolaze i intezivno psihološko testiranje. Pored toga, sa mrljama se ne dobiva posao u špijunskim organizacijama. Ovo mi djeluje kao pokušaj blaćenja te osobe.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 13:22 (MegaMass 2000).
17 godina
odjavljen
Pranja kaže...

Zbog čega? Zbog toga što je razotkrio što ameri rade?

Prije nego postaviš pitanje, pročitaj članak.

MegaMass, sumnjam da je planiranje objave identiteta izmišljotina, s obzirom da vijest originalno prenosi njegov dugotrajni izvor koji jedini ima pristup i kontakt.

14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Prije nego postaviš pitanje, pročitaj članak.

MegaMass, sumnjam da je planiranje objave identiteta izmišljotina, s obzirom da vijest originalno prenosi njegov dugotrajni izvor koji jedini ima pristup i kontakt.

Pročitao sam ga prije nego sam ti dao odgovor.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
odjavljen

Onda nisi shvatio što sam komentirao: komentirao sam njegovu želju da objavi imena CIA-inih agenata.

14 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Onda nisi shvatio što sam komentirao: komentirao sam njegovu želju da objavi imena CIA-inih agenata.

Pa ja sam za. Neka ih objavi.

13 godina
protjeran

Hulja i izdajnica je taj tip.

{#}

Ne bum mu Ameri tako lako oprostili.

World's Strongest, Sharpest Knives
14 godina
odjavljen
Cold Steel kaže...

Hulja i izdajnica je taj tip.

{#}

Ne bum mu Ameri tako lako oprostili.

LOL.

Došlo je vrijeme da se zaustavi američka tiranija nad cjelim svijetom i da malo ameri dobiju po pi*ki.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 13:43 (Pranja).
13 godina
protjeran

Ajde, ajde, de dragi Pranja, da nije bilo te "američke tiranije" ne bi nikad imao državu ili bi je imao, ali bi pokazivo pasoš na granici u Karlovcu. Ili bi ti država bila utemljena na "udružnom zločinakom poduhvatu".

Građani Hrvatske mnogo duguju velikom narodu Sjedinjenih Država.

World's Strongest, Sharpest Knives
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 13:58 (Cold Steel).
12 godina
neaktivan

Bila je slična rasprava povodom Wikileaks afere. Što stvarno misliš da je ovim potezom napravio više štete nego koristi? Ili bolje: što stvarno misliš da na takav potez nije imao pravo, tj. da javnost nema pravo znati informacije koje je on iznio?

Parva Diplodocus
17 godina
odjavljen

Američka tiranija... što ti već nisi u Australiji? Ili takve ne primaju?

14 godina
odjavljen
Cold Steel kaže...

Ajde, ajde, de dragi Pranja, da nije bilo te "američke tiranije" ne bi nikad imao državu ili bi je imao, ali bi pokazivo pasoš na granici u Karlovcu. Ili bi ti država bila utemljena na "udružnom zločinakom poduhvatu".

Građani Hrvatske mnogo duguju velikom narodu Sjedinjenih Država.

Da,baš-zbog one 2-3 bombe bačene na Beograd.

Tonči kaže...

Ne znaš što bi napisao pa vrijeđaš-odlično.

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kako bi onda mogli opisati americke ratove u Vijetnamu, Afganistanu, Libiji...? Osim beznacajnima, nepotrebnima i idiotskim?

Jel ovo sve potrebno od cijelog ovog popisa?

https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_military_operations

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States

Hebamu, gledajuci te popise covjek dobi dojam da su sve ratove na planeti prosli. Cemu?

17 godina
odjavljen
Pranja kaže...
Tonči kaže...

Ne znaš što bi napisao pa vrijeđaš-odlično.

Dakle, biti takav kakav si ti je uvreda? Dobro da znam...

18 godina
Tonči kaže...

Pa šta onda nek ih objavi,Izlanuo se ko da su oni nevini anđeleki s krilcima jel fučkaj ga sad kad se pomješaš sa posijama mogu te svinje pojest kaj ne.Normalno ako se saznaju imena CIA agenata, bit če gadno za njih a mnogi bi mogli glavom platit no ja s tim nemam problema jer CIA agenti rade za državu koja radi izdarije po svijetu.Ali ko če i kad odgovarat za puno pobjenih civila, koje su ameri potukli s onim svojim bespilotnim letjelicama na sve strane pa i ilegalno kao u Pakistanu?

Bio je neki dan na HTV dokumentarac,Nevinašce baš na tu temu oko terora američkih vojnih bespilotnih letjelica i ako se radi o ilegalnim akcijama bespilotnim letjelicama komandira CIA ko drugi.Očemo i oko toga gurnut glavu u pijesak, budimo realni sve šta se amerima događa to su i zaslužili oko ovih ili onih curenja podataka bilo preko unutrašnjih izdajnika ili ubačenih sastrane.Cool

Lako je Amerima slat ta bespilotna letala, tamo di ih nemaju baš s čime srušit nek ih pošalju u Iran onak za pokus jel.Iako Iran recimo nije Kina nit Rusija normalno, tamo bi bila skroz drukčija situacija pa bi od puno bespilotnih letjelica ostala samo palica u rukama pilota koji normalno sjedi u sobi tamo u dalekoj Americi.Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.6.2013 14:31 (rambox).
18 godina
neaktivan

Sto se tice CIA agenata (ili bilo kojih drugih, bilo koje druge tajne sluzbe na svijetu) sami su odabrali taj posao, a time i prihvatili rizik koji taj posao nosi.

17 godina
protjeran

Da, ali otkrivanjem identiteta CIA agenata bi mogli te agente dovest u situaciju opasnu po život. Malo mi je sumnjiv ovakav rasplet oko Snowdena.

Skidam mu kapu za otkrivanje dokumenata koji pokazuju špijuniranje ljudi, ali ovo je ipak jedan jako riskantni korak.

A complex man drawn off of simplicity.
14 godina

Šta nismo i mi na forumu imali nekog lika koji se htio zaposliti u tajnoj službi? Možda je to on?

WordPress ❤
17 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Sto se tice CIA agenata (ili bilo kojih drugih, bilo koje druge tajne sluzbe na svijetu) sami su odabrali taj posao, a time i prihvatili rizik koji taj posao nosi.

Da, ali ovo je izdaja s potencijalnom smrtnom presudom tim agentima iz vlastitih redova. Ne bi me iznenadilo da ga likvidiraju zbog ovoga; ako objavi dokumente, to je stvar za takvu naredbu bez pardona. Idiotske stavove o ulozi SAD-a u ratovima neću komentirati.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice