Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.313.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Kršćanstvo - ta se religija ne može uspoređivati sa budizmom. Mislim nisam religiozan (ateist) ali zaista su budistička razmišljanja toliko advanced od kršćanskih, a cijeli život sam u kršaćanstvu, svake nedilje na misu do svoje 16-e, krštenje, pričest, krizma, u osnovnoj i srednjoj vjeronauk. To je baš ono religija za pripost puk, evo da je tako nazovem, kod se usporedi sa budizmom. Tko misli svoju dušu nahranit kršanstvom i dovesti stanje svijesti na višu razinu - teško će u tome uspjeti. To je baš ono religija za sirotinju, gladne itd.

18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
KIKI3ooo kaže...

Kršćanstvo - ta se religija ne može uspoređivati sa budizmom. Mislim nisam religiozan (ateist) ali zaista su budistička razmišljanja toliko advanced od kršćanskih, a cijeli život sam u kršaćanstvu, svake nedilje na misu do svoje 16-e, krštenje, pričest, krizma, u osnovnoj i srednjoj vjeronauk. To je baš ono religija za pripost puk, evo da je tako nazovem, kod se usporedi sa budizmom. Tko misli svoju dušu nahranit kršanstvom i dovesti stanje svijesti na višu razinu - teško će u tome uspjeti. To je baš ono religija za sirotinju, gladne itd.

To je instrument za manipulaciju masama sto su i iskoristavali.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
1domagoj1 kaže...
Wooki kaže...

Samo da se ti sismisi ne nakote pak previse, pa da ne ispadne kao s mungosima na Mljetu i nasim ostalim otocima. Ali u redu, koliko sam skuzio oni su tamo autohtona vrsta pa nece biti problema kao s mungosima koji su alohtona vrsta kod nas.

Kad smo vec kod sismisa, s obzirom da se hrane komarcima, a sismisi za orijentaciju u prostoru koriste ultrazvucne valove, evolucijom su komarci vjerojatno razvili mehanizam za detekciju ultrazvucnih valova, pa bjeze od toga. Iskreno se nadam, slozit cu si nekakav uredaj koji bi mi emitirao UZ valove u cijeloj frekvencijskoj domeni, da me gamad ne grize po noci.

Ma jok ništa od toga kod nas, kakvi šišmiši za borbu protiv komaraca to je za nas čisti SF bez greške.Prije više od dvadeset godina na našem tržištu, moglo se nabavit one male đepne elektronske spravice za rastjerivanje komaraca.Ja sam imal jedan takav aparatič, radil je na jednu AA bateriju i kad si ga upalil oko tebe nije bilo komaraca bježali su glavom bez obzira recimo 5 metara radijus onako slobodna procjena.Izlanuo se

Nažalost te napravice nisu dugo bile u prodaji prava šteta jer bile su vrlo dobre itekak. Ovu koju sam imal ja završila je u Savi, hebiga tokom jednog hvatanja ribe naprava je spletom okolnosti opala u Savu i ode kvragu a drugu više nisam mogel nabavit kaj moš ništa.Taj model elektronskog rastjerivača je bio vrlo efikasan, isprobano u praksi no takvih modela odavno više nema nigdje za kupit. Dakle očemo opet takve male napravice na tržištu, a one losione i sprejeve za mazanje protiv komaraca od raznih kompanija to nek si proizvođači nabiju u šupak ništ to ne valja.{#}Izlanuo se

Da ne bi bilo zabune jel, danas postoje elektronski rastjerivači komaraca kao ovaj đepni model u dolnjem dučanu a cijena je 30kn.No nažalost to nije dobro, isprobano u praksi kolko košta tolko i vrjedi dakle fučkaš to škart proizvod.To nije vrjedno spomena uopče čista smijurija, u odnosu na onu napravu(u obliku vrlo debele kemijske olovke) od prije više od dvadeset godina koju sam ja koristil a i mnogi drugi to sigurno.{#}

http://www.suzavac-argus.com/rastjerivaci.html

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 22:14 (rambox).
17 godina
neaktivan

Ja bi jos uvijek volio saznati zasto je eticki neispravno dopustiti covjeku da se ubije, ako je to njegova odluka?

Osobno mislim da zivot nije bas toliko vrijedan da se mora sacuvati pod svaku cijenu, a i uostalom, uz sve moderne ratove i medjusobna iskoristavanja, taj neki "ideal zivota" mi se cini kao kompletno bezvezna dvostruka moralnost.

They say freak, when you're singled out...
18 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Ja bi jos uvijek volio saznati zasto je eticki neispravno dopustiti covjeku da se ubije, ako je to njegova odluka?

Osobno mislim da zivot nije bas toliko vrijedan da se mora sacuvati pod svaku cijenu, a i uostalom, uz sve moderne ratove i medjusobna iskoristavanja, taj neki "ideal zivota" mi se cini kao kompletno bezvezna dvostruka moralnost.

mah, neljudska bol je samo još jedan test vjere kojim bog kuša vjernike i njihovu vjeru, ako se ubiješ uslijed nesnosne boli u pakao rođo... {#}

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Čudno ti je pitanje, zvuči kao da će ići nešto meni na dušu zato jer se tamo neka osoba ubije.

Postavi se u ovu situaciju, doživiš nesreću i ostaješ s mogućnosti da odeš na operaciju gdje su ti šanse za preživjeti 1 naprema 5 ili odbijaš gdje ti daje max godinu dvije nakon koje bi ti tijelo palo u nepovratnu komu[ili pak se možda doda mogućnost duboke starosti uz uvjet odricanja napora/adrenalina]. Kako bi tvoj odgovor glasio, mlad si imaš ljubavnice ili pak možda oženjen čekaš djecu, da li bi ti želja vidjeti novorođenog djetata bila veća od želje za životom ili odgovrnosti prema djeci da ih odgojiš na sliku svoju.

Što je tu sebičnost :/, ako išta jest...

13 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Mislim da nisi pratio raspravu, jer tu se govori o eutanaziji, a ne samoubojstvu. Nitko nije govorio da si ljudi sami ne smiju oduzimati život, nego da im ga drugi nemaju pravo oduzeti.

Ja, evo, baš mislim da je ljudski život jako vrijedan, ali to je ta različitost mišljenja što je u redu. I samo mi molim te objasni kako je taj "ideal života" dvostruka moralnost. Glupo je u ovo uvlačiti ratove jer oni nemaju veze s bolničkim eutanazijama. Pa nisam, na primjer, ja išao ubijati ljude u ratu i onda govoriti kako eutanazija nije u redu. Usporedba ti ne stoji.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 21:54 (farty).
17 godina
odjavljen
(s)izgoreo kaže...

mah, neljudska bol je samo još jedan test vjere kojim bog kuša vjernike i njihovu vjeru, ako se ubiješ uslijed nesnosne boli u pakao rođo... {#}

Neljudska bol? Ti želiš reći da čovjek može iskusiti neku drugu vrstu? Božansku bol?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
12 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Pričali smo o eutanaziji a ne samoubojstvu. Pošto se radi o pojedinačnim slučajevima rat nije dobra usporedba, barem po meni.

Parva Diplodocus
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Neljudska bol? Ti želiš reći da čovjek može iskusiti neku drugu vrstu? Božansku bol?

nadnaravna bol {#}, ona koja je izuzetno teška za podnijeti, koja ne služi kao alert da izvučemo ruku iz vatre, izvadimo zub ili rodimo dijete već ona koja je uzrokovana neizlječivom smrtnom bolešću a koju možemo prekinuti samo tako da umremo, prije ili kasnije

imo ubio bih se bez razmišljanja, bolje tako nego da vječno gledam tu facu u blaženom stanju, tko zna na koje je smicalice još sposoban, što ako ga krivo pogledam, namrštim se slučajno ili mi ne daj bože dojadi... živi pakao

vgetik kaže...

ili odgovrnosti prema djeci da ih odgojiš na sliku svoju.

Što je tu sebičnost :/, ako išta jest...

ne bih rekao sebičnost nego kloniranje, još nisam čuo da je netko odgovoran odgajati djecu na sliku svoju, što majka ima reći na to ili država u čijoj sam zatvorskoj ustanovi proveo četiri ili više...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 22:52 ((s)izgoreo).
18 godina
rambox kaže...

Kak je stvar gotovo fučkaj ga,Izlanuo se pa ti si 70-deseto godište šta si več zaboravil kaj se događa nakon temeljitog zaprašivanja avionom ako je veliki broj komaraca u letu.Možda nisi to skužil na terenu jer nisi imal prilike, no ja jesam itekak jer sam još kao klinac išel na ribičiju u 80-desetim godinama i to na Savu oko Zagreba.

Je, bilo je super gledati kako lete, samo s mizernim učinkom jer par dana nakon toga evo ih opet (ipak se u dobrim uvjetima prebrzo razmnožavaju bez obzira na kratak životni vijek), a i ne eliminiraju ih u cjelosti. Istu stvar rade u Osijeku, no oni nemaju izbora.

Komarcima se trebaju uništiti staništa (kao što je uređenje Bundeka znatno smanjilo broj u NZ), sve ostalo je zbog same njihove prirode neučinkovito na duže staze.

Tonči kaže...
Old Iggy kaže...
Srbi su jučer ispalili 400 raketa pa vidi Inđiju na što liči.

?

Nisam baš shvatio poantu?

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Izdvoji iz rasprave samoubojstvo koje se počini vlastitim odlukama i potezima.

Eutanazija gotovo uvijek podrazumijeva da čin usmrćivanja učini druga osoba, a ne znam koliko bi ljudi imalo "želudac" da usmrti nepoznatu osobu.

Ukoliko je to odluka obitelji koja će i obaviti i sam čin, radi se o nešto "lakšem" slučaju, no gotovo uvijek se radi o ljudima koji su na njezi u bolnicama pa bi trebalo naći osobu koja je voljna to učiniti.

Problem je imamo li moralno pravo nametnuti nekome čin usmrćivanja, jer koliko god je naše pravo odluka o nastavku ili prekidu života, druga osoba ima pravo ne prekinuti taj život.

Sumnajm da bi se mnogo ljudi javilo na radno mjesto "Eutanizator".

M_dipl je gotovo uvijek ubacio moralnu i etičku stranu ovog teškog društvenog pitanja, ali bi za razliku od mene i u bacio relevantne diskusije među "filozofima".

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
neaktivan

pa zar se i danas kod nas ne izvode pasivne eutanazije isključivanjem aparata kod ljudi u dugotrajnoj komi uz suglasnost familije?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 0:22 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Što se religije i njenog utjecaja na društvo tiče, stvar nije crno bijela i ne može se reći da bi isključivo bilo bolje bez religije ukoliko se pogleda činjenično stanje.

Možemo li kriviti nerazvijeni ljudski mozak, bar što se kritičkog i logičkog razmišljnja tiče, što su razvili pojam o teizmu kako bi pokušali razumijeti svijet oko sebe?

Jednostavno je neprimjereno isključivo odbacivati i "kriminalizirati" to vremensko razdoblje jer današnji čovjek i naš pogled na svijet nema poveznica s ondašnjim te je ujedno takva pretjerana kritika deplasirana jer ne možemo tvrditi da bi se svijet bolje razvio da nije bilo teizma. Dakako da se ni zasluge, kojih teizam ima, ne mogu poslužiti za borbu povlaštenijeg položaja religija Stoga rasprava nije svrhovita, kako u pogledu branjenja teizma tako ni u pogledu  pokušaja odbacivanja religijskog učenja.

Činjenično stanje treba prihvatiti kao takvo, ostalo spada u što bi bilo kad bi bilo razmišljanje, jednostavno rečeno to je dio našeg razvoja, ali sada imamo "kapaciteta" za razumno rezimiranje kako bi se donjeli zaključci za daljnji pozitivan razvoj civilizacije. Ovako igramo povuci potegni igru ili raspravljamo o kokoši i jajetu ili bi li znanost procvala da nije bilo crkve ili bi znanost zakočila da nije bilo samostana koji su čuvali i prepisivali knjige.

Mnogi bi trebali na nekoliko lekcija iz povijesti.

Inače, samostani su bili gotovo jedina mjesta gdje se čuvala pisana riječ te su njihove knjižnice ostala jedina uporišta "zapadne civilizacije" nakon provala barbara u ranom srednjem vijeku. Kasnije je Crkva osnovala gotovo sva poznata europska sveučilišta uspješno prevodeći sva antička (Platon, Aristotel) djela na latinski.

Postoji i Sv. Arnold - zaštitnik pivarstva koji je svetost zaslužio tako da je seljanima služio pivo umjesto zagađene vode, te su seljani manje oboljevali od tipičnih bolesti.

Postojalo je "ritual spajanja dvoje muškaraca u osobu, privrženu vezu" koji je identičan današnjim civilnim brakovima, čak postoji i tekst službenog blagoslova.

Ali kao što su mene učili da se Magellan i Kolumbo smatraju otkrivačima Amerike i okruglosti Zemlje, tako se i uči mnogo krivih informacija.

Ne želim odati dojam da slijepo ili uopće podupirem Crkvu samo želim istaknuti kako je Crkva previše isprepletena s razvojem civilizacije kako bi isključivo zagovarali jedan ekstrem, iako je zagovaranje slijepog vjerovanja dovelo do ekstrema koji bi najradije zabranili uređene religije.

Kod povijesti se MORA shvatiti da se ne može svako razdoblje svesti na nekoliko natuknica, da se pojedini narodi ne mogu gledati kroz nekoliko vladara i da se razvoj znanosti ne može gledati kroz nekoliko otkrića. Začuđujuće je puno dezinformacija koje se najnormalnije uče, kao i masovna poglupljavanja nekoliko stoljeća ljudskog razvoja kako bi se saželo gradivo.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
wyks kaže...
Deus ex machina kaže...

Izdvoji iz rasprave samoubojstvo koje se počini vlastitim odlukama i potezima.

Eutanazija gotovo uvijek podrazumijeva da čin usmrćivanja učini druga osoba, a ne znam koliko bi ljudi imalo "želudac" da usmrti nepoznatu osobu.

Ukoliko je to odluka obitelji koja će i obaviti i sam čin, radi se o nešto "lakšem" slučaju, no gotovo uvijek se radi o ljudima koji su na njezi u bolnicama pa bi trebalo naći osobu koja je voljna to učiniti.

Problem je imamo li moralno pravo nametnuti nekome čin usmrćivanja, jer koliko god je naše pravo odluka o nastavku ili prekidu života, druga osoba ima pravo ne prekinuti taj život.

M_dipl je gotovo uvijek ubacio moralnu i etičku stranu ovog teškog društvenog pitanja, ali bi za razliku od mene i u bacio relevantne diskusije među "filozofima".

Zašto misliš da se ne bi našlo dovoljno "eutanizatora"?

100 ljudi, 100 ćudi, sigurno bi se našlo nekoliko bezosjećajnih, amoralnih, kakvihliveć osoba koje bi obavljale taj posao bez problema

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

Što se religije i njenog utjecaja na društvo tiče...

jednostavno ne vidim nikakav progres čovječanstva ni u kojem području ljudske djelatnosti od pojave kršćanstva do renesanse, nit je onaj arnold znao da je voda zagađena dok je napijao selake niti su oni čuvari pisane riječi učinili išta vrijednije za napredak i blagostanje društva do pukog prepisivanja i utvrđivanja vjere antičkim saznanjima i to većinom onim pogrešnima jedino ukoliko ćemo vrednovati odgovore na pitanja koliko anđela stane na vrh igle... čak je i muslimanski istok bio uvelike napredniji i više vrednovao znanost u astronomiji, medicini i matematici, tek negdje dekartom, baconom se budi europska misao iz milenijske letargije... ajde alkemičari možda...

EDIT: nije valjda gutemberg kriv za sve?

Postojalo je "ritual spajanja dvoje muškaraca u osobu, privrženu vezu" koji je identičan današnjim civilnim brakovima, čak postoji i tekst službenog blagoslova.

wow, današnja crkva je valjda postiđena tog srednjovjekovnog zastranjenja

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 1:42 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

ljudi hladnokrvno ubijaju životinje (što za hranu što za neki drugi biznis), mrtvozornici kasape (seciraju) osobe bez problema, pogrebnici u mrtvačnici rade razne pripreme na tijelu prije pogreba i da ne kažem još stotinu primjera

Ima masa poslova gde se trenira bezosjećajnost tako da brzo će se i naći za ovo

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

jednostavno ne vidim nikakav progres čovječanstva ni u kojem području ljudske djelatnosti od pojave kršćanstva do renesanse, nit je onaj arnold znao da je voda zagađena dok je napijao selake niti su oni čuvari pisane riječi učinili išta vrijednije za napredak i blagostanje društva do pukog prepisivanja i utvrđivanja vjere antičkim saznanjima i to većinom onim pogrešnima jedino ukoliko ćemo vrednovati odgovore na pitanja koliko anđela stane na vrh igle... čak je i muslimanski istok bio uvelike napredniji i više vrednovao znanost u astronomiji, medicini i matematici, tek negdje dekartom, baconom se budi europska misao iz milenijske letargije... ajde alkemičari možda...

Za većinu ljudskih radnji postoji uzor po kojem mjerimo izrsnost, problematičnost i prihvatljivost.

Nažalost ne možemo s ničime usporediti razvoj inteligentnog i svjesnog bića, barem dok ne dođu Decepticoni koji se skrivaju na tamnoj strani Mjeseca.

Stoga jednstavno možemo izdvojti iz rasprave moderno doba, povijesno treba prihvatiti kao činjenično jer nemamo kako "izmjeriti" što bi se i kako odvijalo da u razvoj uma nismo ubacili teizam.

Općenitizacija i pojednostavljivanje povijesti je u najmanju ruku nespretno, ponegdje i drastično pogrešno.

Svođenje radova mnoštva učenjaka isključivo na nazivnik Crkva je pojednostavljivanje jednako nespretno kao i umanjivanje uloge iste oko očuvanja već otkrivenih znanosti.

Probajmo učiniti jasnu distinkciju ondašnjeg čovjeka od današnjeg, oni ne mogu biti različitiji.

Autoritet je morao postojati, što vidimo po društvenom uređenju tijekom srednejg vijeka, a neutralniji ili točnije viši autoritet je morao postojati kako bi uspostavio važnost prijenosa znanja nauštrb destrukcija pojedinačnih vladara.

Nadalje moramo shvatiti da upravo zbog toga što su društveni vladari često zanemarivali ikakav napredak i prijenos znanja (slikovito rečeno spaljivanje Aleksndrijske knjižnice), postoje velike rupe između znanstveno plodonosnih razdoblja u povijesti te se mnoga otkrića otkrivena, izgubljena pa reotkrivena.

Zaključimo s time da nakon Antičkog doba i propašću Zapadnog Rimskog Carstva nije postojao gotovo nikakva volja ili poriv među svjetovnim vladarima kako bi se nastavio znanstven rad Antike, a oni koji su uvidjeli potrebu za edukacijom tu su zadaću povjerili monasima ili crkvi, Karlo Veliki i Alkuin iz Yorka primjerice koji su zaslužni za prvu od 3 ranosrednjovjekovne renesanse.

Mislim da ne bi smjeli olako odbacivati očuvanje znanstvenih misli i metoda, uvođenje novih kroz komunikaciju s drugim kulturama kao i postavljanje standarda kojih se i danas držimo - internacionalna sveučilišta recimo

Opća je greška da je srednji vijek bio "mračni". (pojednostavljena poanta koja nie tu da bi diskreditirali izvor već da postavi natuknice koje kasnije sami pročitamo)

(Ovog Arnolda sam naveo kao trivija za pivoljupce koja nema namjeru "poentiranja")

17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
ljudi hladnokrvno ubijaju životinje (što za hranu što za neki drugi biznis), mrtvozornici kasape (seciraju) osobe bez problema, pogrebnici u mrtvačnici rade razne pripreme na tijelu prije pogreba i da ne kažem još stotinu primjera

Ima masa poslova gde se trenira bezosjećajnost tako da brzo će se i naći za ovo

Usporedba sa životinjama, barem s ovima za hranu, ne stoji jer potencijal životinje je dresura i nagonsko djelovanje. Odmah bih naglasio da je hranjenje životinjama biološki prihvatljiva navika te se često preglasno i ekstremno vodi borba za prekid te navike. Samo hranjenje je neupitno, ono što bi trebalo jedino izdvojiti je sam način pribavljanja te hrane.

Primjerice ako mi netko kaže da sam čudovište jer jedem meso, automatski ću odbaciti iritantnog uljeza iz okoline, ali ako me pokuša educirati kako se to meso pribavlja na katastrofalan način, postoji mogućnost da prihvatim njegov cilj.

Smije li u zakonu biti dopušteno da netko smije provoditi usmrćivanje jer uživa u tome? Nije li ta osoba u najmanju ruku nestabilnog psihičkog zdravlja, a i potencijalni namjerni počinitelj ubojstva?

Ja osobno ne bih htio biti blizu osobe koja jasno kaže da bi bez problema usmrtila osobu ako je zapadne takvo dežurstvo.

Druga rasprava bi bili ljudi koji bi to činili iz milosrdnog poriva, no opet smatram da to zbilja mora biti veoma usko razmišljanje i veoma, veoma, veoma, uska niša milosrdnog rada.

Ne znam kad bi nekome tijekom života, misija postala usmrćivanje teško bolesnih ljudi.

Postoji i slučaj, ukoliko se i dopusti ta praksa, da jednostavno nitko iz najbližeg bolničkog centra nije voljan to učiniti, u tom slučaju mislim da zakon ne bi smio natjerati nekoga na to.

12 godina
neaktivan

Sisgoreo, kužim da hejtaš Crkvu i Kršćanstvo općenito, ali njihove zasluge u razvoju zapadne misli, kulture i civilizacije općenito ne mogu biti negirane. To ne znači da su povijesno gledano pozitivci (daleko su od toga) ali da ništa dobroga nisu donijeli, to je ipak too much za reći.

Što se eutanazije tiče, nju vrši liječnik. Generalni je dojam da je pasivna eutanazija u redu (netko isključi aparate koji održavaju nekoga na životu jednom kad su šanse da će se taj netko moći oporaviti toliko malene da nitko u njih ne polaže nade) dok se oko aktivne često diže prašina (injekcija kojom se pacijent usmrćuje ili lišava boli, ako vam taj eufemizam ljepše sjeda). Dosta zemalja, na ovaj ili onaj način odobravaju pasivnu eutanaziju (mi to recimo nemamo zakonski regulirano, ali ćemo uskoro imati, dotad se ljudi u konkretnim slučajevima pozivaju na "umorstvo iz milosrđa", što nije ista stvar i ne bi se smjelo izjednačavati), aktivno pak ne toliko puno.

Parva Diplodocus
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 9:09 (Anonimni_Korisnik_2013).
18 godina

@sizgo... vidis sto ste vi inkvizitori katolicke vjere napravili, sad jadni potlaceni katolici moraju skladat pisme o svojim problemima sa vama nekatolicima, moraju sakrivat svoju vjeru, jos malo pa ce nici katakombe ispod Splita: 

Rvat katolik!
14 godina
neaktivan
Šef kaže...

Zašto misliš da se ne bi našlo dovoljno "eutanizatora"?

100 ljudi, 100 ćudi, sigurno bi se našlo nekoliko bezosjećajnih, amoralnih, kakvihliveć osoba koje bi obavljale taj posao bez problema

http://en.wikipedia.org/wiki/Euthanasia_in_the_Netherlands

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
17 godina

LINK

Što neki instituti u Zagrebu znače za svjetski nuklearni program? Ništa. Da nestanu svi fizičari u Hrvatskoj, ne bi se dogodilo ništa u svijetu. Da nestanu naši indolozi, germanisti i slavisti, bio bi potres u svijetu u tim strukama.

{#}

{#}

{#}

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
neaktivan

S jedne strane su cuvali knjige, s druge strane su iste palili jer se nisu uklapale u njihov "svjetonazor", pogotovo sve sto ima veze s Juznom Amerikom, danas se arheolozi i istrazivaci maltene nemaju na sto osloniti prilikom desifriranja razno raznih pisama jer su majstori sve unistili sto je bilo "pogansko". Nedavno sam gledao dokumentarac o jednom takvom pismu, ne znam koja civilizacija je tocno bila, mislim da Inke, ali koristili su takozvani kipu, sustav cvorica na spagici. Naravno da su majstori sve pokusali unistiti cim se nije slagalo s preobracajem na krscanstvo.

Stvari svakako nisu crno-bijele, to smo vec zakljucili, ali cinjenica je da cim je Crkva dobila poseban status i polozaj, da se uzoholila i pocela provoditi svoje interese kao prava politicka totalitaristicka organizacija koja je imala jako malo veze sa svojim orginalnim naukom. Srecom pa je danas u moderna vremena vise-manje tamo gdje joj je i mjesto, u religijskoj domeni, a ne u sekularnoj gdje nema apsolutno sto traziti.

EDIT: @Bukva {#}

Ovo je smjesno otprve, onda postane zalosno. Dovoljno je vidjeti koliki broj njih s FF-a ima medunarodno priznate radove. Danas svakakvi mulci mogu biti na visokim pozicijama, ah...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 13:01 (1domagoj1).
18 godina

Crkva u povijesti nije ni negativna ni pozitivna pojava.

Crkva jednostavno jest dio evolucije covjecanstva.

U ono doba Crkva je djelovala pozitivno na drustvo te negativno sto je u buducnosti dalo zamah pozitivnim promjenama u drustvu.

Danas ipak zivimo u modernom dobu gdje crkva vise nema toliku ulogu u edukaciji drustva i otvaranju skola. Sada su postali nepotrebni, evolucijski visak bas kao slijepo crijevo.

Crkva nas danas samo sputava i mislim da je vrijeme za novu eru racionalizma - ako su ljudi spremni.

Kapitalizam i Crkva bi mogli pasti u isto vrijeme, iako Crkva uvijek ima opciju reforme i na taj nacin se moze odrzati. No opet, pokusaji reforme Crkve u proslosti su rezultirali odvajanjem djelova Crkve, dok su mocnici zadrzavali svoju crkvenu moc.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 13:58 (Psiho246).
18 godina

Hebem mu sunce žarko šta je ovo sad,Izlanuo se dakle navedeni hrvatski pukovnik je odlučil otič u EU vrhušku i štrajkat glađu.Razlog je mito i korupcija u hrvatskoj, dakle sudovi pa neke muljaže oko razminiravnja(hm da) i vjerojatno zamračene love to je kod nas ionak česta pojava.

Ok čovjek odluči ič nekud štrajkat glađu, pa nema frke ima na to pravo kaj ne to je njegova stvar.Malo mi je to sve čudno i nevjerojatno ako je točno, no zapravi tu nema ništ čudno kad znamo šta se sve u hrvatskoj događalo.Eto na kraju su ovi naši bedaki, ovog čovjeka strpali u Vrapče zato jer je normalno poludil i upozorava na korupciju koja je u hrvatskoj nemoguča misija o pa hebem ti sunce žarko to je EU Hrvatska.{#}{#}{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/nada-landeka-odveli-su-ga-vrapce-da-ne-govori-kriminalu-clanak-573901

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
neaktivan

hm da, poslije prvog svjetskog rata luđaci su bili "padači", ljudi koji non stop traže jarak ili rov da se u njega bace, nakon drugog smo imali jurišnike, luđake koji po ulicama viču: "juriš braćo!", "preko vode do slobode" i to... a danas nam se luđaci deru "korupcija", "malverzacija" i "nećeš razbojniče"... {#}

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Crkva u povijesti nije ni negativna ni pozitivna pojava.

Crkva jednostavno jest dio evolucije covjecanstva.

U ono doba Crkva je djelovala pozitivno na drustvo te negativno sto je u buducnosti dalo zamah pozitivnim promjenama u drustvu.

Danas ipak zivimo u modernom dobu gdje crkva vise nema toliku ulogu u edukaciji drustva i otvaranju skola. Sada su postali nepotrebni, evolucijski visak bas kao slijepo crijevo.

Crkva nas danas samo sputava i mislim da je vrijeme za novu eru racionalizma - ako su ljudi spremni.

Kapitalizam i Crkva bi mogli pasti u isto vrijeme, iako Crkva uvijek ima opciju reforme i na taj nacin se moze odrzati. No opet, pokusaji reforme Crkve u proslosti su rezultirali odvajanjem djelova Crkve, dok su mocnici zadrzavali svoju crkvenu moc.

Crkva je jedina firma koja posluje pozitivno već 2000 godina!

Čitam ovu diskusiju o eutanaziji sa aspekta religije (kršćanstva), ne znam samo zbog čega ljudi (vjernici) ne dižu toliku galamu kada se radi o vještačkoj oplodnji, dakle nastajanju života. Ne znam što samo smeta da se iz Božjih ruku uzme prestanak života?! Znači nastanak - može, prestanak - ne može!

18 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Crkva je jedina firma koja posluje pozitivno već 2000 godina!

Čitam ovu diskusiju o eutanaziji sa aspekta religije (kršćanstva), ne znam samo zbog čega ljudi (vjernici) ne dižu toliku galamu kada se radi o vještačkoj oplodnji, dakle nastajanju života. Ne znam što samo smeta da se iz Božjih ruku uzme prestanak života?! Znači nastanak - može, prestanak - ne može!

Zato sto neki ljudi ne mogu drugacije dobiti dijete osim na taj nacin?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.6.2013 21:00 (1domagoj1).
16 godina
neaktivan

Čuj! Možda ih je Bog kaznio a oni se stavljaju iznad Njega?!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice