Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.509.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Kod njih u tehnickoj podrsci rade studenti koji idu po odredjenom protokolu i to je to. To su ljudi bez konkretnog znanja, bez iskustva itd. Ali u podrsci svakako nije lako raditi. Sretnes se sa milijun debila, nemos vjerovat sto sve zna nazvat.

Ma nisu uopće problem protokoli, niti studenti, problem je što im sustav ne funkcionira - 50 puta se rješava jedna te ista stvar i nitko o ničeu nema pojma.

Kod nas je došao tehničar s novim (wireless) ruterom (kojeg smo morali tražiti nakon 10 godina; curica u podršci nije pojma imala što mi to imamo za stari ruter i uvjeravala me s druge strane žice, a možda i države,  da ruter nije njihov), ustanovio da nam on to ne može spojiti (on spaja do dva računala i fajrunt), ostavio nam ruter i otišao svojim putem. Sutradan zove šeficu na mob tehničar i pita gdje da dostavi ruter. Kaos.

Gledam te!
15 godina
tnakir kaže...

Kod njih u tehnickoj podrsci rade studenti koji idu po odredjenom protokolu i to je to. To su ljudi bez konkretnog znanja, bez iskustva itd. Ali u podrsci svakako nije lako raditi. Sretnes se sa milijun debila, nemos vjerovat sto sve zna nazvat.

Tehnička podrška je manji problem. Veći problem je što smo kao mala firma bili osuđeni na njhovog vanjskog partnera koji je zadužen za sve što se tiče nas. Taj vanjski partner je katastrofa.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina

nisam mislio da ce zavrsit u novinama,ali bilo mi je zadovoljstvo upoznat ovog lika (silom prilika).

http://bit.ly/12uSRLr

naprosto nemam rijeci da ga opisem.  tj nemam rijeci da opisem njegov trip u glavi :)  od svega navedenog, najvise se raszdipu na spomen vatikana.  ostao sam zapanjen.  zivotna misija mu je da raskrinka vatikan :))

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
14 godina
odjavljen
torrente kaže...

nisam mislio da ce zavrsit u novinama,ali bilo mi je zadovoljstvo upoznat ovog lika (silom prilika).

http://bit.ly/12uSRLr

naprosto nemam rijeci da ga opisem.  tj nemam rijeci da opisem njegov trip u glavi :)  od svega navedenog, najvise se raszdipu na spomen vatikana.  ostao sam zapanjen.  zivotna misija mu je da raskrinka vatikan :))

Jesu mu i foliju oduzeli?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
13 godina
protjeran

Raskrinkati Vatikan? Zna li latinski, grčki? Jel kada bio u vatikanskom arhivu, koliko je knjiga pročitao, što je napisao...?

Hm, dobro da danas postoji Internet, da može čovjek u miru na svojem materinjem jeziku ili eventualno engleskom prokazati sve tajne svijeta, jel eto sve nam lažu, a ima ljudi koji cijeli svoj život posvete spašavanju svijeta...

{#}

World's Strongest, Sharpest Knives
18 godina
neaktivan

eee, baš čitam lik je kaže spalio USA putovnicu... zanima me kako se ispisati iz države, npr. hoću se odreći HR državljanstva, ne želim niti jedno drugo niti imam dvojno, kako se ispisati, ima li postupak, jeli tko to već napravio? kako postati bezzemljaš?

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
13 godina
protjeran

Hm, postoji Zakon o hrvatskom državljanstvu, gdje je pod jednim člankom navedeno da državljanstvo prestaje između ostalog i odricanjem, ali moraš imati potvrdu o nekom drugom državljanstvu...ah, bojim se da ovo kaj ti hoćeš nije moguće, jer ako hoćeš biti dio sustava moraš u njemu biti zabilježen. Znači, ako nećeš mirovinsko i zdravstveno, šljakaj na crno, ili jednostavno spali sve dokumente i pobjegneš gdje nema civilizacije i uživaš u slobodi i u neopterećenosti od svih briga ovoga svijeta. Ako se prehladiš ili slomiš nogu negdje, a želiš pravom doktoru, a ne nekom vraču, ipak ćeš trebati zdravstveno osiguranje, za koje trebaš osobnu iskaznicu, a time i državljanstvo.

{#}

14 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

eee, baš čitam lik je kaže spalio USA putovnicu... zanima me kako se ispisati iz države, npr. hoću se odreći HR državljanstva, ne želim niti jedno drugo niti imam dvojno, kako se ispisati, ima li postupak, jeli tko to već napravio? kako postati bezzemljaš?

https://en.wikipedia.org/wiki/Statelessness

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
18 godina
neaktivan

uff, hvala, glava mi na tri a ramena na četri, malo sam si popio sinoć, otud čudno pitanje....

14 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

uff, hvala, glava mi na tri a ramena na četri, malo sam si popio sinoć, otud čudno pitanje....

Pretpostavljam da bi prvo mogao nabaviti državljanstvo neke druge države, odreći se hrvatskog državljanstva i onda se odreći državljanstva te druge države (pod uvjetom da ona dopušta takvu stvar).

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
17 godina
neaktivan
Unix kaže...

Pretpostavljam da bi prvo mogao nabaviti državljanstvo neke druge države, odreći se hrvatskog državljanstva i onda se odreći državljanstva te druge države (pod uvjetom da ona dopušta takvu stvar).

Mislim da bi jednostavnije bilo zatraziti azil.

Pogotovu zbog sizgoreove seksualne orijentacije i trenutne struje u hrvatskoj, mislim da bi Skandinavske zemlje poprilicno ozbiljno shvatile ako bi zatrazio azil na osnovi diskriminacije i straha.

They say freak, when you're singled out...
14 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Bravo, ne znam sto bih rekao na ovo,  postanes li covjek bez zemlje, gdje ces zivjet, kako ces svoja prava ostvarit, kako ces zaradit za zivot, sto bi tvoja zena/cura/druzica rekla ili ju nemas bi li ikad bio u stanju opet takvo nesto ostvariti, postao bi covjek bez svrhe iz nekog inata, tvoj inat bi bio kratkorocnog vijeka jer ideja kao takva ne moze zivjeti bez osobe za koju nitko ne zna(o). Ali bi i dalje ostao hrvat ili ako si neke druge narodnosti i od toga ne mozes pobjeci. Tako da ta ideja nije provediva, jednostavno je glupa.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
14 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...

Hm, postoji Zakon o hrvatskom državljanstvu, gdje je pod jednim člankom navedeno da državljanstvo prestaje između ostalog i odricanjem, ali moraš imati potvrdu o nekom drugom državljanstvu...ah, bojim se da ovo kaj ti hoćeš nije moguće, jer ako hoćeš biti dio sustava moraš u njemu biti zabilježen. Znači, ako nećeš mirovinsko i zdravstveno, šljakaj na crno, ili jednostavno spali sve dokumente i pobjegneš gdje nema civilizacije i uživaš u slobodi i u neopterećenosti od svih briga ovoga svijeta. Ako se prehladiš ili slomiš nogu negdje, a želiš pravom doktoru, a ne nekom vraču, ipak ćeš trebati zdravstveno osiguranje, za koje trebaš osobnu iskaznicu, a time i državljanstvo.

{#}

kako ce pobjec, na splavu?

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
18 godina
neaktivan
Cold Steel kaže...

jer ako hoćeš biti dio sustava moraš u njemu biti zabilježen

{#}, pa poanta je da se ne želi biti dio ikojeg sustava utvrđenog od strane kakve države

Trustek kaže...

Bravo, ne znam sto bih rekao na ovo...

možda floskule i pokoju besmislicu

Trustek kaže...

postanes li covjek bez zemlje, gdje ces zivjet

radi se o državi, čovjek bez države

Trustek kaže...

kako ces svoja prava ostvarit, kako ces zaradit za zivot, sto bi tvoja zena/cura/druzica rekla ili ju nemas bi li ikad bio u stanju opet takvo nesto ostvariti

dakle već sam rekao, ne želim prava niti obaveze koje mi garantira država, ne želim zarađivati već živjeti od plodova šume i lova na vjeverice, žene bih otimao državi {#}

Trustek kaže...

postao bi covjek bez svrhe iz nekog inata, tvoj inat bi bio kratkorocnog vijeka jer ideja kao takva ne moze zivjeti bez osobe za koju nitko ne zna(o). Ali bi i dalje ostao hrvat ili ako si neke druge narodnosti i od toga ne mozes pobjeci. Tako da ta ideja nije provediva, jednostavno je glupa.

svrha? svrha je loviti male slatke vjeverice već sam rekao a svrha ideje o odricanju od države je osloboditi me države i društva a ne dijeliti ju bespotrebno sa društvom, odnosno boli me ona stvar za život ideje izvan moje glave, naravno da ne bih ostao hrvat ako se državljanstva i narodnosti želim odreći, ne želim pobjeći i nekuda otići već da država pobjegne od mene, i na kraju ideja i jest glupa, ALI SAM VEĆ PRIZNAO DA SAM PISAO PIJAN

btw. poznavao sam par cigana kojima država nije htjela dati domovnicu iako su ovdje rođeni i tu žive i nemaju nikakvo drugo državljanstvo a i slovenija je imala/ima svoje "izbrisane"

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 7:01 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...
..

dakle već sam rekao, ne želim prava niti obaveze koje mi garantira država, ne želim zarađivati već živjeti od plodova šume i lova na vjeverice, žene bih otimao državi {#}

.. 

btw. poznavao sam par cigana kojima država nije htjela dati domovnicu iako su ovdje rođeni i tu žive i nemaju nikakvo drugo državljanstvo a i slovenija je imala/ima svoje "izbrisane"

- zakasnio si. Mada se (još) prirodni resursi smatraju osnovnim pravom, više to nije tako tj postoje naknade, dozvole.. gljive, kesteni, ribičija već odavno, dok bi za vjevericu platio kaznu. Dakle ništa od Darkvudskog života. Ako privatizacija-rasprodaja krene (kao što su već htjeli) tad će to samo postati formalno jasno, ali je pitanje samo nekog datuma kad će taj stavak osvanuti na stranicama NN i biti važeći.

- drugi dio istog problema, moraš biti državljanin neke zemlje da bi ostvarivao ta prava (koja zašravo više ni nemaš), bez državljanstva si 'krivolovac' na teritoriju neke države.

- kao i kod oporezivanja i izbjegavanja dvostrukog.. nema bez oporezivanja, vidi npr bauštelce u mirovini. Kao što se porez mora plaćati, mora se biti državljanin, nema bez poreza, nema bez države.. Tražiš nemoguće (ali alkohol to objašnjava{#})

- SLO je dobila EU presudu, povrat izbrisanih, naknada.. naravno još odugovlače.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

--

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 19:58 (royalhero).
16 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Hrvatska se barem zaslužuje nazvati državom, tražit ću vaše državljanstvo...

zemi si od sizgorea

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:25 (royalhero).
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

ALI SAM VEĆ PRIZNAO DA SAM PISAO PIJAN

Ili je bila dooobra trava u pitanju ....

{#}{#}

royalhero kaže...

Samo znaš, to ti neće pomoći za sex orjentaciju, čak i odnemoći, ali ko ti je kriv, što nisi normalan ko i mi ostali. {#}

Ha?! A ti si stvarno shvatio ozbiljno?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 12:43 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:26 (royalhero).
18 godina
odjavljen

http://danas.net.hr/svijet/zena-36-zatrudnjela-s-djecakom-11-a-zakon-kaze-nije-silovanje

Mali copio milficu, ostvario je sve snove u zivotu sa 11 god

http://isvijet.com.hr
14 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:26 (royalhero).
17 godina
royalhero kaže...
Edge kaže...

Mali copio milficu, ostvario je sve snove u zivotu sa 11 god

Samo da je kondom koristio, to se moglo i nastaviti. :)

- sad vidite benefite sexodgoja. Tad će djeca znati za gumicu i pedofilima skinuti jednu brigu s vrata.

- ono što se (nitko?) ne sjeti u takvoj situaciji... MILFica valjda zna za gumicu i tableticu? Možda bi sex odgoj trebao biti u večernjoj školi umjesto osnovnoj.. možda?

13 godina
protjeran
Trustek kaže...

kako ce pobjec, na splavu?

Da, zašto ne?

{#}

(s)izgoreo kaže...

{#}, pa poanta je da se ne želi biti dio ikojeg sustava utvrđenog od strane kakve države

Aha.

{#}

18 godina

Eto jedan od Bandičevih glavnih ljudi,Izlanuo se tokom revijalne vožnje gradom pade s bicikla a on je inače vrlo komplicirana naprava za svladat fučkaj ga sad.{#}Nevinašce

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/davor-jelavic-pao-s-bicikla-hitna-ga-je-odvezla-u-bolnicu-319574

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
neaktivan
ihush kaže...
dozvole..

kakve dozvole, ništa, objavljujem rat državi kao autohtoni stanovnik planeta zemlje, dosta je uzurpiranja, smrt šeksu i milanoviću, tamo gdje je moja štikla nikla trava... nešto {#}

14 godina
rambox kaže...

Eto jedan od Bandičevih glavnih ljudi,Izlanuo se tokom revijalne vožnje gradom pade s bicikla a on je inače vrlo komplicirana naprava za svladat fučkaj ga sad.{#}Nevinašce

http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/davor-jelavic-pao-s-bicikla-hitna-ga-je-odvezla-u-bolnicu-319574

ako nisi barem jednom pao s bicikla, šanse su da ga jednostavno ne voziš dovoljno često, nema to veze s time koliko je jednostavno svladati osnove vožnje bicikla.

on a side note, gledao sam dr markić kod stankovića, nije mi to trebalo lol

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
rambox kaže...

Eto jedan od Bandičevih glavnih ljudi,Izlanuo se tokom revijalne vožnje gradom pade s bicikla..

-dal je to ozljeda na radu? koliko će to pushbuttona koštati gradsku kasu? bemtibicikloikoganapravi, jel barem imao kacigu?

14 godina
neaktivan

Padobraniram u temu, ali sinoć u Dnevniku 3:

• Policajci gase prosvjede u Turskoj brutalnom silom iako je samo 5% prosvjednika agresivno
  • Policajci iz vodenih topova bacaju kiselinu koja izaziva opekotine na prosvjednike 
  • Unatoč tim mjerama hrabri prosvjednici ne posustaju
  • Danas je pala manja kiša pa su se prosvjednici razišli
17 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Padobraniram u temu, ali sinoć u Dnevniku 3:

• Policajci gase prosvjede u Turskoj brutalnom silom iako je samo 5% prosvjednika agresivno
  • Policajci iz vodenih topova bacaju kiselinu koja izaziva opekotine na prosvjednike 
  • Unatoč tim mjerama hrabri prosvjednici ne posustaju
  • Danas je pala manja kiša pa su se prosvjednici razišli

A otišli su jer se treba spremat' za posao danas {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice