Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.509.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Čuo sam za hipotekarni kredit, ali minus..{#}

P: Genius HF 1250B zvučnici, 40W RMS, MDF izrada, zapakirani, 11mj. garancija - samo ZG, 170kn.
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
E ovo je već malo žešće trolanje stanovnika s posebnim potrebama...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-srbije-pozvala-gluhe-da-im-se-jave-telefonom/683139.aspx
Nikad dosta. Nikad, nikad dosta. Oko vrata imaš srebro, a htio bi tozla...
14 godina
The Man kaže...
E ovo je već malo žešće trolanje stanovnika s posebnim potrebama...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-srbije-pozvala-gluhe-da-im-se-jave-telefonom/683139.aspx

Meni je bas lijepo to sto i u srbiji zaposljavaju "zakinute" u ministarstvima :D

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina

Sta je re animacija? Vidim pricate o bolnici i pozivima pa me zanima.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
18 godina
Fake_Alert kaže...

Reanimacija, a ne re animacija.

Oživljavanje.

13 godina
protjeran
Bukva kaže...

Hitna naplaćuje usluge

Na stranu to što je ovo gore... Pa, ne baš najgenijalnija (a vjerojatno niti naj legalnija) stvar.

Nek mi netko objasni kako reanimacija nije hitna? U kojim to slučajevima i okolnostima reanimacija nije hitna? Što, ako mu se vrati puls nakon dva "ciklusa" onda nije bilo hitno, a ako je duže bio bez pulsa, onda nije fejko, pa ajde nećemo mu naplatiti...

Kako je ta osoba prošla prirodnu selekciju?

To me pomalo podsjeća na onaj film In Time, ako je netko gledao, ništa posebno, ali izgleda da nas to čeka.

Ugl. ljudi žive do 25 godine i kako su izgledali sa 25 tako izgledaju cijeli život, ali nakon što napune 25 godina imaju još godinu dana života. Ako si žele produžiti život moraju raditi, jer plaća im je vrijeme i valuta je vrijeme, s njim plaćaš prijevoz, hranu i ako se ostaneš bez vremena samo te nešto presječe i padneš mrtav. Nema milosti :/

Ima dosta analogija na ono što imamo danas i na ono što nas očekuje, ali film inače nije ništa posebno. Mislim da tih 25 godina označava godine kada se odprilike završava sa pripremanjem za rad (to su i današnje škole, i za to su i zamišljene). Onda na posao, inače si mrtav. Kao i danas postoji elita koja ima vremena na bacanje i naravno, samo onim akoji bi željeli umrijeti pada na pamet da prestanu sa radom. Znači, ljudi su kao životinje na farmama i nemaju skoro nikakve izglede da se oslobode. 

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

...

Kao i danas postoji elita koja ima vremena na bacanje i naravno, samo onim akoji bi željeli umrijeti pada na pamet da prestanu sa radom. Znači, ljudi su kao životinje na farmama i nemaju skoro nikakve izglede da se oslobode. 

Za jednog hipija - stvarno si neinformiran. Bas u danasnje modeno doba, lakse je nego ikad prezivjeti bez posla, naravno uz odredjene kompromise.

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 17:05 (Deus ex machina).
15 godina
Deus ex machina kaže...

Za jednog hipija - stvarno si neinformiran. Bas u danasnje modeno doba, lakse je nego ikad prezivjeti bez posla, naravno uz odredjene kompromise.

Vjerojatno si propustio ovu pjesmu, daleko si od doma pa mi to nebi bilo čudno, ali ona dobro ocrtava trenutno stanje.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

To je kad crtač izbriše crtić pa ga ponovno nacrta pokrene  {#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
15 godina

Danas smo konačno raskrstili s T-Comom/T-Mobileom u uredu. Njihov tretman i ponašanje prema korisniku pa to je za pozvizditi. Nesposobnost partnera da riješe probleme ili zahtjeve u kratkom roku je fascinantna. I još k tome na zahtjev da se dostavi račun za penale kako bi se razvrgnule sve veze slijedi dizanje tona za dvije oktave i bahato ponašanje. Da li oni ikada provjeravaju i vrednuju njihove vanjske partnere? Ovakvim tempom će si rastjerati korisnike u velikom broju.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Vjerojatno si propustio ovu pjesmu, daleko si od doma pa mi to nebi bilo čudno, ali ona dobro ocrtava trenutno stanje.

Ajme dobro staro Hladno Pivo!!! Bas si mi probudio nostalgiju za dobrim starim danima ispijanja jeftinog piva/vina ispred Rojca, barenja u sumama vidikovca, sviranja s frendovima...

Odlicna stvar, btw.

Obecajem, cim se trulo obogatim izradjujuci i prodajuci artsy cybernetske proteze bogatasima gazeci po proleterijatu, sve sudionike teme cu preseliti na Kubu da tamo docekamo kraj svijeta i podjebavamo novake na forumu :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 23:34 (Deus ex machina).
15 godina
Deus ex machina kaže...

Ajme dobro staro Hladno Pivo!!! Bas si mi probudio nostalgiju za dobrim starim danima ispijanja jeftinog piva/vina ispred Rojca, barenja u sumama vidikovca, sviranja s frendovima...

Odlicna stvar, btw.

Obecajem, cim se trulo obogatim izradjujuci i prodajuci artsy cybernetske proteze bogatasima gazeci po proleterijatu, sve sudionike teme cu preseliti na Kubu da tamo docekamo kraj svijeta i podjebavamo novake na forumu :-)

Di ćeš spominjati Rojc (Pula), tamo sam proveo 3 najgluplje protraćena mjeseca mog život (mornarica bivše vojske).

14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Obecajem, cim se trulo obogatim izradjujuci i prodajuci artsy cybernetske proteze bogatasima gazeci po proleterijatu, sve sudionike teme cu preseliti na Kubu Australiju da tamo docekamo kraj svijeta i podjebavamo novake na forumu :-)

Fixed.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 23:41 (Pranja).
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Di ćeš spominjati Rojc (Pula), tamo sam proveo 3 najgluplje protraćena mjeseca mog život (mornarica bivše vojske).

A vjerujem, no s vremenom je to postao alternativni kulturoloski centar Pule. U podrumu su bendovi, a po katovima razmjestene razne dramske skupine, plesne skupine, dojoi borilackih vjestina.

Za svakog Pulezana alternativca, Rojc je alfa i omega kvalitetnog druzenja. :-)

Pricao mi je stari kako je u njegovo vrijeme vojska trajala 2 godine. Uzas.

Pranja kaže...

Fixed.

Ma da, najbolje da se bezbrizno suncam dok pored mene gmize pauk koji lovi i jede ptice {#} Vjeruj mi malisa, Kuba je raj na zemlji. Kad te posjednem na plazu i okruzim lokalnim curetcima, bidjet ces ;-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 23:57 (Deus ex machina).
14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Ma da, najbolje da se bezbrizno suncam dok pored mene gmize pauk koji lovi i jede ptice {#} Vjeruj mi malisa, Kuba je raj na zemlji. Kad te posjednem na plazu i okruzim lokalnim curetcima, bidjet ces ;-)

?

Plaža i curke koje naplaćuju parking.  Ima'l toga na Kubi?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
14 godina
protjeran

Ja mislim da one naplacuju jos nekaj osim parkinga.

daniel
17 godina
neaktivan

Moram priznati da izvlacis vrlo privlacne, snazne argumente...

14 godina
odjavljen
Deus ex machina kaže...

Moram priznati da izvlacis vrlo privlacne, snazne argumente...

A još kada vidiš te "argumente" uživo, zapalit češ u Australiju prvim avionom. :)

Ako mi se sve poklopi,mogao bi sljedeće ljeto kidnuti tamo na 2 mjeseca.

14 godina
neaktivan
Pranja kaže...

plaža i curke koje naplaćuju parking.  Ima'l toga na Kubi?

Ima toga i u Gradcu i u Zaostrogu, mislim bilo prije onih naplatnih aparata. :P

17 godina
mario.L_hr kaže...

..Da li oni ikada provjeravaju i vrednuju njihove vanjske partnere? Ovakvim tempom će si rastjerati korisnike u velikom broju.

-da vrednuju ih cjenovno. Ako je jeftin, dobar je...

-trude se, ali ni to ne rade kak' spada. Vjerojatno postoji nešto kao sadomazo korisnik (koji želi Tcom) i viša sila koja te drži na njihovoj žici (monopol i kvartovska podjela kao AlCaponeovi bossovi).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

Ja sam zbilja zadovoljan T-comom, imam ga doma (tel + dsl) i na mobitelu, sve radi, nikad nikakvih problema. Jbg, neki su se zalili na tele2, neki na bnet, neki na vip, od cure dida na h1... Suma sumarum, svi su u kuycu.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Ja sam zbilja zadovoljan T-comom, imam ga doma (tel + dsl) i na mobitelu, sve radi, nikad nikakvih problema. Jbg, neki su se zalili na tele2, neki na bnet, neki na vip, od cure dida na h1... Suma sumarum, svi su u kuycu.

- to su dvije različite stvari. .. 'da ali'.

- kvarovi su podjdnako-statistički distribuirani, oprema je 99% identična. Sve se svodi na fizičku liniju i višu silu u obliku munje. Govori se o vanjskim, o servisu, o načinu rješavanja problema.. U tom dijelu mogu jedino pohvaliti Amis, svi ostali su katastrofa. Nakon tog (ipak) tcom, jer imaju nowhow kad jednom prođeš studente SZKa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
ihush kaže...
tnakir kaže...

- to su dvije različite stvari. .. 'da ali'.

- kvarovi su podjdnako-statistički distribuirani, oprema je 99% identična. Sve se svodi na fizičku liniju i višu silu u obliku munje. Govori se o vanjskim, o servisu, o načinu rješavanja problema.. U tom dijelu mogu jedino pohvaliti Amis, svi ostali su katastrofa. Nakon tog (ipak) tcom, jer imaju nowhow kad jednom prođeš studente SZKa.

I sa T-Comom sam zadovoljan. Uvijek su mi izlazili u susret.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Ja sam doživio da me T-comov tehničar (ili tko je već bio na telefonu) pita da mu kažem svoj username i pass. Three weeks later - Amisov modem stigo.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...
tnakir kaže...

Ja sam doživio da me T-comov tehničar (ili tko je već bio na telefonu) pita da mu kažem svoj username i pass. Three weeks later - Amisov modem stigo.

Drži fige da ti neće zatrebati korisnička podrška jer ti čekanje od minimalno 45 minuta ne gine.

T-com je đubre, međutim imaju daleko najkvalitetniju uslugu i to ćete vidjeti tek kad počnu problemi s drugima. Držim fige da neće.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
17 godina

Dva puta zvao Amisovu službu, odmah sve rješeno bez problema. T-comova služba za korisnike nije niti do koljena Amisovoj.

A na T-comu sam doživio i da mi frajer na liniji laže ("to je samo privremeni problem" -> "nije, ja ga imam zadnjih mjesec dana").

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Pranja kaže...

Fixed.

Ma da, najbolje da se bezbrizno suncam dok pored mene gmize pauk koji lovi i jede ptice {#}  Vjeruj mi malisa, Kuba je raj na zemlji. Kad te posjednem na plazu i okruzim lokalnim curetcima, bidjet ces ;-)

Ja baš zato želim otić tamo  {#}

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
18 godina

Mi smo u firmi na T-Comu i sve je bilo bez pardona do neki dan, kada je bilo problema sa centralom. OK, sve riješeno ekspresno (ionako nije problem kod nas), poslovni smo korisnik itd. ali tek sad kreće smijurija - zove nas njihov automat da je li kvar otklonjen. Stisnem 1 (ili 2) da je. I sklopim slušalicu. Za pola minute opet zvoni telefon, opet isto pitanje. WTF?! Opet napravim isto, samo ovaj put odslušam do kraja, možda sam još nešto trebao. Nisam, to je bilo to. Nakon par sati još jednom, samo se ovaj put javi kolegica i komentira kako je ona to već dvaput odgovorila. Da, PET puta nas je zvao faking automat i tražio da stišćemo brojke!

I kao da to nije dovoljno, sutradan nas opet zove automat, ovaj put s anketom jesmo li zadovoljni s tehničarom - ne nudi se opcija da ja ne odradim anketu, ako probam sklopiti slušalicu ne prekida se veza, već mi idiotski T-Com drži zauzetu liniju i čeka da ja odradim ono za što nemam vremena, okupirajući mi sredstvo rada...

Šteta što je šefica tolika konzerva da ne želi niti razmisliti o nekome drugome, iako bi se i ja malo više potrudio i bio uvjerljiviji, da nam je na lokaciji dostupan VDSL. Ovako, samo mogu konstatirati da smo fakd.

Gledam te!
15 godina
ihush kaže...

-da vrednuju ih cjenovno. Ako je jeftin, dobar je...

-trude se, ali ni to ne rade kak' spada. Vjerojatno postoji nešto kao sadomazo korisnik (koji želi Tcom) i viša sila koja te drži na njihovoj žici (monopol i kvartovska podjela kao AlCaponeovi bossovi).

Gle otkantali smo ih u skokovima što se tiče fiksne telefonije još prije dvije godine jer usluga nije radila kako treba, nismo imali zajamčene brzine, pucala je veze kod većeg uploada pa sam morao file od gige razbijati u pakete i slično. kada smo tražili sinkronu brzinu odhebali su nas u skoovima nepovoljnom ponudom. S Metronetom sam se dogovorio u 15 minuta a cijena i usluga su na nivou (cijena je cca 200 kn veća od prijašnje kod T-Coma), k tome kad smo se preseljavalin Metronet je to odradio tako da je dvije trećine iznosa preseljenja preuzeo na sebe.

T-Mobile sam trpio jer je usluga dobro distribuirana po cijeloj zemlji ali način na koji su nas tretirali sve ove godine je sramotan. Nema veze sad se mogu pozdraviti s nama.

tnakir kaže...

Kao što je rekao ihush, kvarovi pogađaju svakoga. Pitanje je sreće da li ćeš biti jedan od onih koji ima problema. Na kraju se kvar uvijek nekako riješi. Ono što je problem je da je za nas kao poslovnog korisnika, zadužen vanjski partner T-Mobile-a. Njegov pristup radu s korisnicima je blago rečeno katastrofalan.

Veliki Brat kaže...

Mi smo u firmi na T-Comu i sve je bilo bez pardona do neki dan, kada je bilo problema sa centralom. OK, sve riješeno ekspresno (ionako nije problem kod nas), poslovni smo korisnik itd. ali tek sad kreće smijurija - zove nas njihov automat da je li kvar otklonjen. Stisnem 1 (ili 2) da je. I sklopim slušalicu. Za pola minute opet zvoni telefon, opet isto pitanje. WTF?! Opet napravim isto, samo ovaj put odslušam do kraja, možda sam još nešto trebao. Nisam, to je bilo to. Nakon par sati još jednom, samo se ovaj put javi kolegica i komentira kako je ona to već dvaput odgovorila. Da, PET puta nas je zvao faking automat i tražio da stišćemo brojke!

I kao da to nije dovoljno, sutradan nas opet zove automat, ovaj put s anketom jesmo li zadovoljni s tehničarom - ne nudi se opcija da ja ne odradim anketu, ako probam sklopiti slušalicu ne prekida se veza, već mi idiotski T-Com drži zauzetu liniju i čeka da ja odradim ono za što nemam vremena, okupirajući mi sredstvo rada...

Šteta što je šefica tolika konzerva da ne želi niti razmisliti o nekome drugome, iako bi se i ja malo više potrudio i bio uvjerljiviji, da nam je na lokaciji dostupan VDSL. Ovako, samo mogu konstatirati da smo fakd.

Upravo to ti pričam. Zakomplicirali su priču do krajnih granica. Po meni od njih treba bježati u bilo kojem smjeru.

18 godina

Kod njih u tehnickoj podrsci rade studenti koji idu po odredjenom protokolu i to je to. To su ljudi bez konkretnog znanja, bez iskustva itd. Ali u podrsci svakako nije lako raditi. Sretnes se sa milijun debila, nemos vjerovat sto sve zna nazvat.

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice