Pojedinac je bio Kerum, koji je pored HDZ-a i SDP-a tada izgledao kao odlična opcija, barem i kao "ajmo probat". U konačnici, nije on napravio baš ništa što ne bi ili nije napravio HDZ ili SDP. Radio je u svom privatnom interesu? Sumnjivo upotrijebio sredstva? Namještao možda poslove? Zapošljavao svoje? - Što od toga nije radila ostala ekipa? - Osim što se ponašao kako jest, ja ne vidim po čemu je bio lošiji od njih. Kod njega je to sve bilo samo s malo manje takta. Uvjeren sam da neće ni SDP sada napraviti ništa bolje i da će stvari manje-više biti iste ili gore za Split, samo će se trenutno povlaštena skupina zamijeniti drugom.
Na ovim lokalnima sam glasovao za one koje osobno poznajem i imam osjećaj da ne bi bili loša opcija, ali nikad ne znaš i nećemo ni saznati. Naravno, takvi su profila koji ni teoretski ne može dobiti izbore za gradonačelnika u gradu profila kakav trenutno ima Split. I to je očekivano iz istog razloga iz kojeg sam uvjeren da će proći još mnogo desetljeća prije nego se etički, moralni i svakakav drugi aspekt grada i države promijeni i omogući politički napredak. Možeš imati i poštenog političara, ali situacija je takva da je teško plivati protiv struje i da te, prije ili kasnije "struja" odnese u svom smjeru i pretvori u nebitan šljunak ili te potpuno uništi, razbivši te o dno i ostale stijene. Malo metafore, ali otprilike je tako.

Stručnjak za odmaganje...