Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.523.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
1domagoj1 kaže...

Izgleda da ce se proleterijat morati pobrinuti sam za sebe. Vec neko vrijeme razmisljam, pa dobro koji ce nama racku Vlada i Hrvatski sabor? Ako je jedna Belgija sasvim dobro funkcionirala bez Vlade, koliko ono, 541 dan - mi ne bi niti primjetili da nemamo Vlade, osim sto bi bilo manje natpisa po novinama.

Tko će gradit ceste? xD

If you have a garden and a library, you have everything you need.
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Dobar je komentar dolje: "Helij nije otrovan tako da se nemoguce s njim otrovati..." - a to sto tijelo (prvenstveno mozak) nema dotok kisika nije ni vazno.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Dobar je komentar dolje: "Helij nije otrovan tako da se nemoguce s njim otrovati..." - a to sto tijelo (prvenstveno mozak) nema dotok kisika nije ni vazno.

Eh ,Index komentatori ....

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Ljudsko tijelo može koristiti i helij umjesto kisika-on se inače i korisiti pri ronjenju na velikim dubinama.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ljudsko tijelo može koristiti i helij umjesto kisika-on se inače i korisiti pri ronjenju na velikim dubinama.

Koriste se mješavine kisika ,dušika i helija ,ne sami helij. Bez kisika i dušika nebi dugo živio.

17 godina
odjavljen
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Po toj logici i ronioci bi se otrovali...

Usput, ikad cuo za hemoglobin?

14 godina
neaktivan

nije njihov rat, zasto bi austrisjki vojnici ginuli za nesto sto bi i ovako izgubili.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
16 godina
Trustek kaže...

nije njihov rat, zasto bi austrisjki vojnici ginuli za nesto sto bi i ovako izgubili.

Zašto su onda uopće tu?

Swedish latin super funk.
18 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Zašto su onda uopće tu?

Da glume da UN/NATO/tko-vec kao nesto radi. Mos' mislit.

14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Trustek kaže...

Zašto su onda uopće tu?

da trose pare poreznih obveznika jer ih ocito imaju na bacanje kao i mi

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Usput, ikad cuo za hemoglobin?

S naglaskom na ''iron-containing oxygen-transport metalloprotein''.

14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

Koriste se mješavine kisika ,dušika i helija ,ne sami helij. Bez kisika i dušika nebi dugo živio.

Napisao sam umjesto kisika-ne umjesto zraka,čitaj malo. Normalno da se helij miješa sa dušikom. Jbte,ovaj forum je pun disleksičara.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Napisao sam umjesto kisika-ne umjesto zraka,čitaj malo. Normalno da se helij miješa sa dušikom. Jbte,ovaj forum je pun disleksičara.

A zrak je ,kao šta? Dušik ,vodik ,helij ,neon i? Kisik ,kojeg u mješavini mora biti 21% pri 1,6 bara pritiska i bez kojeg nebi preživio ni tri minute.

Kod dubinskog ronjenja smanjuje se koncetracija kisika do 16% i umjesto njega se povećava koliičina helija kao inertnog plina.

16% kisika je donja granica ,sve ispod toga je opasno za život.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 0:14 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

{#}, nemoj vise, molim te. Ja sad ne znam da li se ti za*ebavas ili si ozbiljan. Ako si ozbiljan, onda ti savjetujem da potrazis pomoc knjiga/enciklopedija s naglaskom na pojmove "hemoglobin", "Krebsov ciklus" (nadasve bitan pojam) i "stanicno disanje". Ako se za*ebavas, sry, ali onda se lose za*ebavas.

17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

{#}, nemoj vise, molim te. Ja sad ne znam da li se ti za*ebavas ili si ozbiljan. Ako si ozbiljan, onda ti savjetujem da potrazis pomoc knjiga/enciklopedija s naglaskom na pojmove "hemoglobin", "Krebsov ciklus" (nadasve bitan pojam) i "stanicno disanje". Ako se za*ebavas, sry, ali onda se lose za*ebavas.

Ja ipak mislim da je smrtno ozbiljan. {#}

14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

A zrak je ,kao šta? Dušik ,vodik ,helij ,neon i? Kisik ,kojeg u mješavini mora biti 21% pri 1,6 bara pritiska i bez kojeg nebi preživio ni tri minute.

Kod dubinskog ronjenja smanjuje se koncetracija kisika do 16% i umjesto njega se povećava koliičina helija kao inertnog plina.

16% kisika je donja granica ,sve ispod toga je opasno za život.

{#}

Ajde ozbiljno,skoncentriraj se i čitaj. Ja pričam o jednom plinu od kojeg se sastoji zrak,ne o cijelom zraku.

Helij može u potpunosti (i u nekim slučajevima kada kisik postane smrtonosan,tj. pod visokim tlakom) zamijeniti kisik.

17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Helij može u potpunosti (i u nekim slučajevima kada kisik postane smrtonosan,tj. pod visokim tlakom) zamijeniti kisik.

{#} Dobro ,odustajem. Ti stvarno misliš ozbiljno.

Isprobaj (pre)živjeti na heliju pa javi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 0:55 (kizo2703).
16 godina
Pranja kaže...
kizo2703 kaže...
Pranja kaže...

ova tema je puna sveznajućih pametnjakovića. odu lijepo na wiki pa tu prepisuju stvari koje su procitali dve i pol sekunde prije. ko da smo svi mi ostali budale...

da nema wikipedije, ova tema bi imala 70% manje postova.

Potpis!
18 godina
neaktivan

Pranja, daj molim te reci od kuda izvlačiš ovakve zaključke i tko te je naučio da ronioci dišu samo helij?

Bez kisika nećeš preživjeti dugo, dapače, već jedan udisaj čistog helija može biti štetan (ne strašno doduše) jer ti tijelo ne dobije dovoljnu dozu kisika.

P.S. Ezio, ne znam zašto odbacuješ Wikipediu kao relevantan izvor budući da je u pravilu prilično točna i pouzdana. Da je ultimativni poznavatelj svega Pranja bacio samo jedno oko na Wiki našao bi ovaj citat i ne bi glumio sveznalicu iako nema pojma o tome što priča.

Breathing pure helium continuously causes death by asphyxiation within minutes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Helium#Biological_effects

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 10:40 (Danny_HR).
18 godina
moderator

Ma kisik je zavjera ljudi, ne vjerujte onima koji kažu da trebate kisik. Zavjera guštera da ne idemo u svemir.

16 godina
neaktivan

....da, da, još dodaju malo Plutonija za krvnu sliku!{#}

16 godina

Da ne povjeruješ, zbilja se povela rasprava je li čovijeku potreban kisik za život. {#}

Swedish latin super funk.
18 godina

I je li? {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
18 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Da ne povjeruješ, zbilja se povela rasprava je li čovijeku potreban kisik za život. {#}

Kaj je najgore sad će uletit i reć "a jesam vas zatrolao". 

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
16 godina
neaktivan

Mene ne bi iznenadilo da takve osobe i postoje. Nedavno sam razgovarao sa jednom ekipom i između ostalog nešto smo razgovarali o zvijezdama. I ja samo pomenem kako zvijezde troše nuklearno gorivo hidrogen, helij... i tu mi je bi kraj! Ne da su me ismijali, već sam bio izopćen! Da se razumjemo, oni su imali metafizičku teoriju o kojoj ja ne bih više nikada diskutovao!{#}

17 godina
Pero Dinamit kaže...

I je li? {#}

-naravno da nije. Jedina posljedica je smrt. ... ali pošto je i smrt sastavni dio 'života' (više granični) to je sasvim u skladu s Pranjinim tumačenjem. Jednako kao kod tvrdnje da su sve gljive jestive (jedanput, neke i više puta). Osim što kod nekih možda izazovu i nuspojave kao lički adeze na bunikama. Tko zna, helij, gljive.. moguće da Pranja experimentira (što bi objasnilo neke postove).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
  moguće da Pranja experimentira (što bi objasnilo neke postove).

LOL{#}

17 godina
odjavljen
sirka666 kaže...

Beskonačna je, jelda? :D

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
Tonči kaže...
sirka666 kaže...

Beskonačna je, jelda? :D

And beyond kod nekih :)

Rvat katolik!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice