Govorim figurativno kako je pred sudom sporove ove vrste teško dokazati. Ako misliš na Međunarodni sud pravde, postupak pred njim uređen je Statutom. Bez obzira koji postupak Sud primjenjuje, opet je veoma teško dokazati. Pogotovo kad se radi o sporovima između država (npr. BIH protiv Srbije). Također Hrvatska neće dobiti Srbiju, ustvari dobiće samo frustracije. Vidimo svi kakve kontradiktorne presude donose sudije Međunarodnog suda. Ponekad pomislim da je ona budala Šešelj u pravu kada im je skrpio sve po spisku!
Možemo mi pričati figurativno ili ne ali nitko ne može predvidjeti što će npr Haški sud dosuditi. Kad pogledaš način na koji tužilaštvo formira optužnice i na koji način suci donose odluke, dođe ti da se zapitaš tko tu koga. Baš me zanima zbog čega su u igru uvukli formulaciju Zločinačkog poduhvata? Zanimljiv je i način na koji su tretirali granatiranje Knina i Vukovara.

kad se spominje hrvatsko pravosuđe jer nisu ništa fulali pa sve se zna odavno dakle septička jama.Kod nas ima sudaca koji vani ne bi sudili niti za zezanciju a kamoli na normalnom sudu to sigurno.

mito i korumpirani suci no bitno da mi idemo u smotanu EU a ostalo ko hebe tak to ide kod nas.Eto uskoro stiže oval veliki poplavni val, i vjerojatno če opet satrat sav trud poljoprivrednika a o materjalnj šteti na kučama i objektima da ne pričam.