Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.523.057
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
phoenix2003 kaže...

Govorim figurativno kako je pred sudom sporove ove vrste teško dokazati. Ako misliš na Međunarodni sud pravde, postupak pred njim uređen je Statutom. Bez obzira koji postupak Sud primjenjuje, opet je veoma teško dokazati. Pogotovo kad se radi o sporovima između država (npr. BIH protiv Srbije). Također Hrvatska neće dobiti Srbiju, ustvari dobiće samo frustracije. Vidimo svi kakve kontradiktorne presude donose sudije Međunarodnog suda. Ponekad pomislim da je ona budala Šešelj u pravu kada im je skrpio sve po spisku!{#}

Možemo mi pričati figurativno ili ne ali nitko ne može predvidjeti što će npr Haški sud dosuditi. Kad pogledaš način na koji tužilaštvo formira optužnice i na koji način suci donose odluke, dođe ti da se zapitaš tko tu koga. Baš me zanima zbog čega su u igru uvukli formulaciju Zločinačkog poduhvata? Zanimljiv je i način na koji su tretirali granatiranje Knina i Vukovara.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan

Sud u Hagu je trebalo davno raspustiti. To je cirkus a ne Sud.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 23:51 (phoenix2003).
18 godina
Deus ex machina kaže...
1domagoj1 kaže...
rambox kaže...

Eto tak se to radi kod nas bravo sudac, jezuš kristuš kakve budalaštine no kad nam je pravosudni sistem "septička jama" tu nema ništa čudno.{#}{#}

http://www.24sata.hr/sokantno/obecao-da-vise-nece-i-sudac-mu-vratio-vozacku-dozvolu-317913

Mene fascinira kako se uopce usudi donijeti takvu odluku. Kad nekome pukne film (iako smo izrazito inertni ne moze se vjecno pod tepih gurati) onda bude njasra.

Bas sam si to mislio, imam dojam da ce ovaj put nekome prekipjeti...

Odluka suda, barem ovako kako je iznesena na 24h - nema veze s pamecu...

Kvalitativni renome 24Sata treba zanemarit,Smijeh kad se spominje hrvatsko pravosuđe jer nisu ništa fulali pa sve se zna odavno dakle septička jama.Kod nas ima sudaca koji vani ne bi sudili niti za zezanciju a kamoli na normalnom sudu to sigurno.Izlanuo se{#}

Sjetimo se malo onog suca Lozine jel, i njegove bisere i kad se još ubroji crna mrlja iz prošlosti koja je točna nije to izmišljeno kak je on uopče dalje nastavil bit sudac to niko ne zna.{#}

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-bruxellesu-sokirani-presudama-suca-lozine-morao-ga-braniti-jandrokovicev-tajnik-/582716.aspx

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20021023/temedana02.asp

E da tu je i onaj famozni slučaj košarkašice od kojeg bi i kamen dobil moždani udar. Uglavnom nije to sve sigurno kaj drugo, takvih odluka ali protiv običnog malog čovjeka ili pojedinca je bilo puno no za njih se ne zna jer nisu isplivale na površinu.{#}

http://www.index.hr/vijesti/clanak/skandalozno-obrazlozenje-presude-prst-u-anusu-je-kao-rukovanje/297309.aspx

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 0:09 (rambox).
17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Govorim figurativno kako je pred sudom sporove ove vrste teško dokazati. Ako misliš na Međunarodni sud pravde, postupak pred njim uređen je Statutom. Bez obzira koji postupak Sud primjenjuje, opet je veoma teško dokazati. Pogotovo kad se radi o sporovima između država (npr. BIH protiv Srbije). Također Hrvatska neće dobiti Srbiju, ustvari dobiće samo frustracije. Vidimo svi kakve kontradiktorne presude donose sudije Međunarodnog suda. Ponekad pomislim da je ona budala Šešelj u pravu kada im je skrpio sve po spisku!{#}

Prvo i osnovno: Međunarodni sud pravde i Haški sud nemaju veze jedan sa drugim.

Nauči razliku ,onda piši komentare.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
epic kaže...

''Gđa Pusić ustvrdila je da je Republika Hrvatska vodila agresivni rat u Bosni i Hercegovini. Tom su izjavom saborski zastupnici bili vrlo neugodno iznenađeni pa je gospođi Pusić predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić izrekao usmenu opomenu.''

Je li vidiš kako isto razmišljaju i vezu između njih dvoje (izuzev krvne)?

Dobro ,još jedamput: šta Zoran Pusić ma sa sadašnjom vlašću? Vesna Pusić jeste ministrica u vladi ,ali ,jeli izrekla nešto takvo otkad je u vladi?

Opet krvna zrnca?! {#}{#}

I još jedna stvar: 1992. i 1993. ,u Bosni se ,na strani HVO-a ,protiv Srba i protiv Bošnjaka stalno borilo nekoliko tisuća hrvatskih vojnika ,koje je tamo slala hrvatska vlast.

I ja sam bio jedan od njih ,bili smo prvo kod Stolca i kasnije kod Viteza.

Kad smo išli u Bosnu ,skidali smo na granici oznake HV-a i stavljali oznake HVO-a.

Gdje kod Viteza? Kako ste stigli u Vitez? Poznato je da se moglo stici samo helikopterom, jer je enklava Novi Travnik-Vitez-Busovaća bila u potpunosti blokirana, osim za šverc naravno...

16 godina
wyks kaže...

Šteta kaj su ugasili stranicu, dosadno mi je otkad sam odgledao Gossip Girl.

Problem je ovdje sama potreba za takvim slikanjem, jer slika je mogla biti postavljena sa opisom punim komplimenata pa bune ne bi bilo.

Iako ne podržavam bullying, ovo mi je osobno problem gledista. Svaka od ovih djevojaka ima nekoliko tisuca prijatelja te su same prihvatile prijateljstvo od ljudi koji su te slike tek neznatno javnije objavili. Kao sto rekoh ako postavis obnazeniju sliku da bi netko dao kompliment treba biti spreman na posljedice.

Javnost nije uvijek dobronamjerna. Facebook je javnost.

U neku ruku si u pravu jer ovdje ipak postoji problem gledišta. Za tebe su djevojke same krive jer su objavile slike. Ja se s tobom ne slažem u   tome.

No bez obzira jesu li djevojke krive ili ne, akcija ove ekipice pravednika mi je krajnje neprihvatljiva. Iz nekog razloga oni su uzeli te djevojke na zub. Možda zbog toga što su ih odbile? I sad su te djevojke oni stavili na stup srama sa samo jednim ciljem, da ih ponižavaju i sramote. Tipični primjer kada se skupina ljudi okomi na nekoga, i još se ta skupina skriva iza nadimaka.

Ti možeš reći da su one same krive zato što su skupini "dali materijala" za zlostavljanje, no to ne znači da su akcije te skupine opravdane.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 10:46 (captain_soap_McTawish).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
phoenix2003 kaže...

Prvo i osnovno: Međunarodni sud pravde i Haški sud nemaju veze jedan sa drugim.

Nauči razliku ,onda piši komentare.

Kolega, pokušavam najprostijim jezikom da govorim, ne mislim pisati naučne radove. Inače, glede razlike, pravo mi je struka zadnjih 13 godina...{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 10:51 (phoenix2003).
18 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/do-kada-cemo-trpjeti-ovakvu-hrvatsku-pravdu-suvlasnik-one2playa-i-pravomocno-osudjen-na-samo-dvije-godine-zatvora-a-pijan-je-usmrtio-mladica/681661.aspx

Još jedan u nizu slučajeva u kojima "velika riba" ostaje neadekvatno kažnjena zbog usmrćivanja čovjeka u prometu. 

Dvije godine nije malo, generalno gledajući, međutim malo je ako u obzir uzmeš da je tip više puta prijavljivan za vožnju pod utjecajem alkohola, da je pijan i prebrzo vozeći prošao kroz crveno i tako ubio čovjeka.

Naše pravosuđe je smijurija, naši suci nemaju kičmu i potpuno su besramni.

P.S. Ne sumnjam da ćemo ga vidjeti slobodnog kako šeće već za nekoliko mjeseci.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 10:53 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan

Da slažem se ali zakonodavac je inače propisao relativno blage kazne za takva kaznena djela. Kreni od sebe, da li sjedneš za upravljač da bi nekoga pregazio ili da bi otišao sa društvom na pivo? Ipak, počinitelju je najveća kazna ta što nekoga mora nositi na duši! 

18 godina
neaktivan

Dobio je kaznu manju od propisane, ako je vjerovati tekstu koji sam linkao.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
phoenix2003 kaže...

Ipak, počinitelju je najveća kazna ta što nekoga mora nositi na duši! 

Da, bas jadan ne moze spavati radi toga.

Rvat katolik!
17 godina
phoenix2003 kaže...

Da slažem se ali zakonodavac je inače propisao relativno blage kazne za takva kaznena djela. Kreni od sebe, da li sjedneš za upravljač da bi nekoga pregazio ili da bi otišao sa društvom na pivo? Ipak, počinitelju je najveća kazna ta što nekoga mora nositi na duši! 

Mislim da takvi nemaju dusu...pogle Cacica, daje intervju da ide u zatvor...sretan ko malo dijete...nema trunke grizodusja...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...
phoenix2003 kaže...

Mislim da takvi nemaju dusu...pogle Cacica, daje intervju da ide u zatvor...sretan ko malo dijete...nema trunke grizodusja...

Ja baš imam osjećaj da je on više volio da mu sve uzmu, nego da ide na izdržavanje kazne zatvora. Zato se tako i ponaša!

@tnakir - zar bi ti bilo svejedno da upravljajući automobilom skriviš nezgodu u kojoj smrtno strada tvoj najbolji prijatelj koji se vozio sa tobom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 11:39 (phoenix2003).
17 godina
1domagoj1 kaže...
phoenix2003 kaže...

Kako dokazati da nije mogla ili nije htjela?!

Pa ocito je, ako nije uspostavila da ili nije mogla ili nije htjela...

-phoenix zaboravlja 'povijest'.. države su tek bile u nastajanju, bez vojske i formiranih institucija, pod 'okupacijom' nedefinirane JNA i sl. Dokaz da BiH nije imala kontrolu? LOL, pa do tad je i 30% RH bilo van njene kontrole... (čak i danas BiH nema punu kontrolu ako mislimo na onih koliko 49%?...), ali sad je barem mir. (i slažem se... s većim djelom ostatka).

Danny_HR kaže...

..

-varaš se... (u mjesecima), prije bi rekao sati. Uobičajeno je samo prijaviti novo mjesto boravka, nakon čega su k'o ptica na grani.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 12:33 (ihush).
16 godina
neaktivan

Pravo ne poznaje pojam "država u nastajanju". Država ili postoji ili ne postoji.

Napominjem da je prema dejtonskom sporazumu današnja BIH pravni sljedbenik Republike BIH, dakle Srpska Republika BiH nikada nije bila priznata dok je Republika BiH čini mi se zajedno sa Republikom Hrvatskom priznata od većine svijeta i primljena u OUN. Siguran sam da BIH neće tužiti Hrvatsku niti zbog prodora Martićeve vojske kod Bihaća i Posavine (što je kako sam rekao i pravno neutemeljeno) niti zbog akcije HV u regionu Glamoč-Grahovo, Jajce, Bihać, itd. Sve što je tada HV poduzela, koliko mi je poznato bilo je vraćanje svog teritorija od pobunjenika. Drugo je pitanje politika koja se od strane Hrvatske vodila prema BIH od 1992-1994, ali bez obzira na to siguran sam da BIH neće tužiti Hrvatsku.

17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Počinitelju? Koga to treba brinuti počinitelj?

Pitanje je što na duši nosi obitelj onoga koji je zbog njega mrtav, a ne eventualne tegobe počinitelja.

Čovjek koji očito voli skupljati prijave koje sigurno slučajno idu u zastare i koji je već ulovljen pijan za volanom, ubije čovjeka, ali stvarna kazna mu je što to nosi na duši.

Došli smo do toga da u pravu nema niti zrna pravde, da se ljudski život više uopće ne vrednuje kao primarna stvar u zakonu.

Pa što može biti iznad ljudskog života? Pljačka, gospodarski kriminal, je*ena marihuana u džepu?

17 godina
phoenix2003 kaže...

Pravo ne poznaje pojam "država u nastajanju". Država ili postoji ili ne postoji.

..

..., ali bez obzira na to siguran sam da ... 

-ne vrijedi ti objašnjavati, mješaš stvari.

-npr Oluja je legitimna vojna akcija. Zločini koji se dese (bilo gdje, bilo kad, na bilo kojem teritoriju) su pod odgovornošću vlasti koja taj teritorij kontrolira. Karikirano, u sred ZGa ili Pekinga, može se desiti tločin, nadležna vlast to mora procesiuirati u suprotnom snosi sankcije. Zločini koji su se desili, npr u Oluji ili nakon, su nevezani s akcijom Oluja, jedno nije drugo, to je pravo. To je samo povezano, sljedni niz. Odnosno, bez akcije Oluja (i vraćanja teritorija pod svoj nadzor) nebi ni bilo odgovornosti za zločine koji su na tom teritoriju počinjeni, odnosno bio bi odgovoran Martić... To je pravna jurisdikcija. (ili Guantanamo).

Svaka zemlja, može, bilo gdje na svijetu, štititi svoje interese, to je legitimno (dakle pravno), naravno uz predpostavku (pravna hipoteza) da postoji rezlog, npr otmica broda-aviona i sl. pa čak i preventivne akcije. Naravno pravo nije jednako za popa ili popadiju, nije svejdeno dali si uncle sam ili tamo neka balkaniše državica.. pravo nije pravda, nit je (suprotno deklaracijama) baš jednako za sve. Justicija je slijepa i žensko... ne slučajno.

-zločini koji su počinjeni u ovom kontekstu, abih, hvo.. lašvanska i sl. su odgovornost tih strana, koji su te zločine trebali spriječiti ili sankcionirati, dok samo ratovanje nije protupravno, tj rat je jednako kao pravo-ekonomija-politka, samo oblik ostvarivanja nekih interesa i zaštita istih. Pravo je devet desetina na temelju vlasništva, ratom se postaje vlasnik teritorija. pravo ne poznaje pojam u nastajanju, ali pravo ne poznaje ni 2+2, pa to svejedno ne znači da je odgovor =4. Pravo se temelji na dogovoru-pravilima, ne na matematičkim faktima. Pravda je nešto sasvim drugo, u idelanom slučaju se ostvaruje pravnim sredstvima, u RL se ostavruje i ratom itd... Pogotovo ako se sjetimo npr Srebrenice i presude Haaga... zločin, ali bez presude.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Danny_HR kaže...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/do-kada-cemo-trpjeti-ovakvu-hrvatsku-pravdu-suvlasnik-one2playa-i-pravomocno-osudjen-na-samo-dvije-godine-zatvora-a-pijan-je-usmrtio-mladica/681661.aspx

Još jedan u nizu slučajeva u kojima "velika riba" ostaje neadekvatno kažnjena zbog usmrćivanja čovjeka u prometu. 

Dvije godine nije malo, generalno gledajući, međutim malo je ako u obzir uzmeš da je tip više puta prijavljivan za vožnju pod utjecajem alkohola, da je pijan i prebrzo vozeći prošao kroz crveno i tako ubio čovjeka.

Naše pravosuđe je smijurija, naši suci nemaju kičmu i potpuno su besramni.

Ma užas. Sustav je zakazao davno prije no što je on ubio nekoga. Da je ovo samo vrh sante leda pokazuje činjenica da možeš godinama biti kreten na cesti i ismijavati zakon dovodeći stvari do zastare, i koliko samo takvih slučajeva ima. Koliki je j*beni problem dokazati da je netko pijan za volanom i opaliti mu kaznu, to se može sve svesti na 24-satnu proceduru - kad smo već kod kazni, ja bih uveo da drugo pijanstvo za volanom povlači doživotno oduzimanje vozačke. U ovakvim slučajevima nema do pravovremene i odgovarajuće kazne, to je i najbolja prevencija, sve ostalo je pišanje u vjetar. Recimo, one ''averzivne'' reklame protiv pijane vožnje ne služe ničemu, a i efekt takvog materijala je prilično kratkotrajan.

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 13:26 (ElektričnaOvca).
18 godina
neaktivan

TLN uživo (od 1:36 do kraja videa)

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 13:29 ((s)izgoreo).
18 godina
neaktivan
rambox kaže...
...

E da tu je i onaj famozni slučaj košarkašice od kojeg bi i kamen dobil moždani udar. Uglavnom nije to sve sigurno kaj drugo, takvih odluka ali protiv običnog malog čovjeka ili pojedinca je bilo puno no za njih se ne zna jer nisu isplivale na površinu.{#}

http://www.index.hr/vijesti/clanak/skandalozno-obrazlozenje-presude-prst-u-anusu-je-kao-rukovanje/297309.aspx

Ja ovo fakat ne razumijem, jbt.

"U zadnjih pet godina Vrhovni sud je ukinuo najmanje pet presuda Branka Milanovića."

Pa dobro koji onda hebeni ku*rac jos uvijek radi na mjestu suca?! A ova njegova obrazlozenja?! Pa to ne da nema veze s pravom, nego nema veze sa zdravim razumom. Ponekad mi se cini da bi trebalo ponovno otvoriti onaj kamp za reedukaciju na Golom otoku... {#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
18 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Ma užas. Sustav je zakazao davno prije no što je on ubio nekoga. Da je ovo samo vrh sante leda pokazuje činjenica da možeš godinama biti kreten na cesti i ismijavati zakon dovodeći stvari do zastare, i koliko samo takvih slučajeva ima. Koliki je j*beni problem dokazati da je netko pijan za volanom i opaliti mu kaznu, to se može sve svesti na 24-satnu proceduru - kad smo već kod kazni, ja bih uveo da drugo pijanstvo za volanom povlači doživotno oduzimanje vozačke. U ovakvim slučajevima nema do pravovremene i odgovarajuće kazne, to je i najbolja prevencija, sve ostalo je pišanje u vjetar. Recimo, one ''averzivne'' reklame protiv pijane vožnje ne služe ničemu, a i efekt takvog materijala je prilično kratkotrajan.

A da i ne spominjemo koliko kostaju. I taj novac, pretpostavljam dolazi od poreznih obveznika (ovo pretpostavljam, ne znam).

17 godina
neaktivan
battery992 kaže...

Gdje kod Viteza? Kako ste stigli u Vitez? ....osim za šverc naravno ...

Nije bitno ,pošto službeno nismo bili nigdje preko granice prije proljeća 1995.

Kako je stizala i oprema ,oružje .... tako i ljudstvo - preko brda ,kroz linije.

phoenix2003 kaže...

Kolega, pokušavam najprostijim jezikom da govorim, ne mislim pisati naučne radove. Inače, glede razlike, pravo mi je struka zadnjih 13 godina...{#}

Bez uvrede kolega ,ali u istoj rečenici spominješ odluke međunarodnog i kaznenog suda ,bez ikakvih razlika. Za pravnika ,nedopustivo. {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 15:20 (kizo2703).
18 godina

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/212220/Default.aspx

Ovakve stvari me što sam stariji sve više emocionalno unište, tim prije jer mi se ne čini da će biti bolje, barem u dogledno vrijeme.

Mater bez posla i dijete u šupi bez ičega, na krevetu bez posteljine. 

Trebao bi Bertolucci snimiti film 2000 (tko je gledao 1900, u nas preveden kao "Dvadeseto stoljeće") jer ovakvih "priča iz velegradskog podzemlja" ima diljem Evrope, a u 21. stoljeću smo i bacamo više hrane nego je pojedemo, nitko ne bi trebao biti ni bos ni gol, ni gladan ni žedan, ni bez stana i nesigurne egzistencije, a svejedno ih ima.

Na jedan slučaj koji dođe do novina su stotine onih koji se u tišini hrane i snalaze po kontejnerima...

This space for rent!
18 godina
neaktivan
Drago kaže...

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/212220/Default.aspx

Ovakve stvari me što sam stariji sve više emocionalno unište, tim prije jer mi se ne čini da će biti bolje, barem u dogledno vrijeme.

Mater bez posla i dijete u šupi bez ičega, na krevetu bez posteljine. 

Trebao bi Bertolucci snimiti film 2000 (tko je gledao 1900, u nas preveden kao "Dvadeseto stoljeće") jer ovakvih "priča iz velegradskog podzemlja" ima diljem Evrope, a u 21. stoljeću smo i bacamo više hrane nego je pojedemo, nitko ne bi trebao biti ni bos ni gol, ni gladan ni žedan, ni bez stana i nesigurne egzistencije, a svejedno ih ima.

Na jedan slučaj koji dođe do novina su stotine onih koji se u tišini hrane i snalaze po kontejnerima...

Izgleda da ce se proleterijat morati pobrinuti sam za sebe. Vec neko vrijeme razmisljam, pa dobro koji ce nama racku Vlada i Hrvatski sabor? Ako je jedna Belgija sasvim dobro funkcionirala bez Vlade, koliko ono, 541 dan - mi ne bi niti primjetili da nemamo Vlade, osim sto bi bilo manje natpisa po novinama.

18 godina

Talijani su isto bili bez vlade mjesecima i to ništa ne smeta. 

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Talijani su isto bili bez vlade mjesecima i to ništa ne smeta. 

Vlada je kod Berlusconia na bunga-bunga partyju:)

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
18 godina
1domagoj1 kaže...
rambox kaže...
...

Ja ovo fakat ne razumijem, jbt.

"U zadnjih pet godina Vrhovni sud je ukinuo najmanje pet presuda Branka Milanovića."

Pa dobro koji onda hebeni ku*rac jos uvijek radi na mjestu suca?! A ova njegova obrazlozenja?! Pa to ne da nema veze s pravom, nego nema veze sa zdravim razumom. Ponekad mi se cini da bi trebalo ponovno otvoriti onaj kamp za reedukaciju na Golom otoku... {#}

A kaj se tu može ništa banana država jel,Nevinašce mito i korumpirani suci no bitno da mi idemo u smotanu EU a ostalo ko hebe tak to ide kod nas.Eto uskoro stiže oval veliki poplavni val, i vjerojatno če opet satrat sav trud poljoprivrednika a o materjalnj šteti na kučama i objektima da ne pričam.{#}

Izgleda da kod nas opet nema panike, a trebalo bi bit itekak panika jer radi se o vrlo velikom poplavnom valu bit če sranja fučkaj ga.Slavonci budu opet nahebali, no ipak nije tak nezgodno treba mislit i na proslavu ulaska u EU a ne samo razmišljat šta i kako nakon poplava.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/ako-vodostaj-naraste-jos-2-m-bit-ce-kao-da-nikad-niceg-nije-bilo-clanak-565354

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
18 godina
neaktivan
rambox kaže...

A kaj se tu može ništa banana država jel,Nevinašce mito i korumpirani suci no bitno da mi idemo u smotanu EU a ostalo ko hebe tak to ide kod nas.Eto uskoro stiže oval veliki poplavni val, i vjerojatno če opet satrat sav trud poljoprivrednika a o materjalnj šteti na kučama i objektima da ne pričam.{#}

Izgleda da kod nas opet nema panike, a trebalo bi bit itekak panika jer radi se o vrlo velikom poplavnom valu bit če sranja fučkaj ga.Slavonci budu opet nahebali, no ipak nije tak nezgodno treba mislit i na proslavu ulaska u EU a ne samo razmišljat šta i kako nakon poplava.{#}

http://www.vecernji.hr/vijesti/ako-vodostaj-naraste-jos-2-m-bit-ce-kao-da-nikad-niceg-nije-bilo-clanak-565354

Mi kiflu, dok su Slovaci i Austrijanci napravili "high water rescue system". Mislim da necemo vidjeti kod nas ista slicno.

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
battery992 kaže...

Gdje kod Viteza? Kako ste stigli u Vitez? ....osim za šverc naravno ...

Nije bitno ,pošto službeno nismo bili nigdje preko granice prije proljeća 1995.

Kako je stizala i oprema ,oružje .... tako i ljudstvo - preko brda ,kroz linije.

phoenix2003 kaže...

Bez uvrede kolega ,ali u istoj rečenici spominješ odluke međunarodnog i kaznenog suda ,bez ikakvih razlika. Za pravnika ,nedopustivo. {#}

Sve što sam želio da kažem jeste da je međunarodne sporove, dakle tužbu jedne države protiv druge, za agresiju, zločine, itd veoma teško dokazati. Sudovi su pomenuti zbog baš takvih slučajeva koji se vode pred njima uopće. Dakle, bitna je tema o kojoj razgovaramo ne stvarna nadležnost ovih sudova.

17 godina
You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice