Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.525.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Deus ex machina kaže...

Bas sam si to mislio, imam dojam da ce ovaj put nekome prekipjeti...

Odluka suda, barem ovako kako je iznesena na 24h - nema veze s pamecu...

Kao što kažeš, na 24sata.. Kad je riječ o crnoj kronici, ne vjerujem portalskim novinarima ni slova. Vijest odiše patetikom tipa "Zar jedan ljudski život vrijedi 60'000 kn? - jedna je od brojnih reakcija Brođana" - Dođe mi da kažem novinaru: "NE maloumni debilu, jamčevina da nebu pobjegao iz države vrijedi 60'000 kn i te novce će dobiti natrag ako bude poslušan do kraja suđenja" - a bit će poslušan jer je neki portal napisao da su mu starci založili kuću kao jamčevinu, što naravno ne piše nigdje u ovoj vijesti.

Vozačku sigurno nije dobio na lijepe oči niti zato što se ispričao, budući da ne postoji klauzula u zakonu kojom bi iskreno žaljenje značilo vraćanje vozačke. Zašto ju je dobio natrag je dobro pitanje, možda i ima neki racionalan razlog, ali naravno da ga neće napisati u trash talk vijesti.

Ironično je što prezirem vozače koji ne mogu procijeniti svoju vozačku sposobnost, ali me ovakvi novinski članci tjeraju da suosjećam s likom.. Dečko zaslužuje pošteno suđenje, a rejđanje je najbolje ostaviti za nakon presude (ako će ga se još itko sjećati tada).

Fuck flowers
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 10:26 (i_rambo_plache).
17 godina
odjavljen

Rambo, dečko je svjesno i namjerno sjeo u automobil u koji nije smio. Propisi koji zabranjuju da u njega sjedne tu su s razlogom: da bi se spriječila ubojstva po cesti kakvo je on napravio. Sjedanjem u taj automobil, on je svjesno i namjerno preskočio zakon i zabranu i time svjesno odlučio da preuzima odgovornost u slučaju da nekoga ubije, što je, nažalost, i napravio. Njegovi skrbnici (otac, majka?) dali su mu taj automobil svjesno, dakle, znajući da ne smiju. Dakle, radi se o svjesnom kršenju zakona koji je tu da spriječi tragične posljedice. Jednako kao da mu je netko rekao: ne sjedaj i ne juri tim automobilom, ubit ćeš nekoga, a on kaže: nije me briga.

Ne vidim ništa neobično u tome da su mediji pristrani i da bi ga htjeli linčovati. On je, skupa sa sudom koji ga je pustio iz pritvora, prilično jasan simbol i pokazatelj suradnje arogancije, bahatosti i nesposobnosti. Taj simbol je trn u oku društvu u kojem je ubijanje oružjem od dvije tone prvenstveno povlastica bogatih, također sve omraženije skupine upravo zbog bahatosti i korupcije. Bio to automobil ("zlatna mladež" voli automobile) ili gliser, svejedno je, radi se o ubojstvu koje je redovito rezultat iste kombinacije: kršenja zakona i velikog ega.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...
"Zar jedan ljudski život vrijedi 60'000 kn? - jedna je od brojnih reakcija Brođana" - Dođe mi da kažem novinaru: "NE maloumni debilu, jamčevina da nebu pobjegao iz države vrijedi 60'000 kn i te novce će dobiti natrag ako bude poslušan do kraja suđenja" - a bit će poslušan jer je neki portal napisao da su mu starci založili kuću kao jamčevinu, što naravno ne piše nigdje u ovoj vijesti.

Vozačku sigurno nije dobio na lijepe oči niti zato što se ispričao, budući da ne postoji klauzula u zakonu kojom bi iskreno žaljenje značilo vraćanje vozačke. Zašto ju je dobio natrag je dobro pitanje, možda i ima neki racionalan razlog, ali naravno da ga neće napisati u trash talk vijesti.

Ironično je što prezirem vozače koji ne mogu procijeniti svoju vozačku sposobnost, ali me ovakvi novinski članci tjeraju da suosjećam s likom.. Dečko zaslužuje pošteno suđenje, a rejđanje je najbolje ostaviti za nakon presude (ako će ga se još itko sjećati tada).

prvo.. hahahahaha, odlična izjava!

Mene isto zanima što bi sad momak trebao napraviti da mu ekipa prestane zabijat čavle.. Da se baci s mosta? Da izvadi jetru nasret trga? Da se baci vukovima..

Da me netko krivo ne shvati, nisam bešćutan, znam da ne postoji veća muka nego kad ti dijete strada, samo u užem krugu prijatelja imam troje stradalih (sve mladi ljudi) u prometnim nesrećama, al mi ostali tu nemremo ništa, pustiti sucima i zatvoru da riješi krivicu ako je ima i jbg. Količina sadista koje vidim po komentarima je zapravo bolesno prevelika, to uključije i ove žurnaliste - maloumne debile iz teksta gore..

Glupo mi je to sad reć kada se nisam osobno našao u toj situaciji, al mislim da bih radije stradao u nesreći nego da zbog mene netko strada...

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina

Po meni je sud pokazao nerazumijevanje osjetljivosti ovakvog slučaja - uostalom, ovo baš i nije slučaj gdje je netko nevin dok mu se ne dokaže suprotno. Pretprošli vikend sam išao u Brod jer sam imao 15 godina mature, igrom slučaja sam prošao tom ulicom pa mi je frend pokazao gdje se to dogodilo. Bez pretjerivanja, ja se tamo ne bih usudio voziti iznad 40-45 - asfalt je loš, obiteljske kuće nakeljene uz cestu i uska staza za pješake. Uglavnom, vrhunska glupost sa tragičnim posljedicama.

Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
neaktivan
 -- || http://youtu.be/FGBhQbmPwH8 \o/
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 11:44 (Agent Rico).
16 godina

http://www.jutarnji.hr/sramote-djevojke-i-rugaju-se-policiji---ne-mozete-nam-nista---/1106670/

“Vaša djeca nisu žrtve ove stranice. Vi to shvaćate kao prozivanje. Mi pokušavamo po prvi put u Vinkovcima otvoriti roditeljima oči, kakvo je došlo vrijeme te kakva su vam djeca. Ovo nije ekipa koju će vaša jedna prijava obeshrabriti, istina, traži nas cijeli grad i okolica, al’ nažalost samo zbog istine. Naravno, na stranici nisu Ku*ve, kao što smo rekli, to su Drol*e. Znači, daju se besplatno. Roditelji moji dragi, samo ću vam jedno reći, vaša djeca nisu ovdje završila bez razloga”, poručuju autori.

Zanimljivo je kako si određeni pojedinci umišljaju da su oni nekakvi zaštitnici gradskoga "morala". Baš me zanima kako bi ti isti reagirali kada bi netko njih ili njihove obitelji ismijavao na taj način? Bi li onda oni to shvatili kao "otvaranje očiju"? No ti veliki "pravednici" se nisu potpisali svojim imenom i prezimenom, već se kao pravi superjunaci(Batman, Superman) skrivaju iza nadimaka.

17 godina

-eto, ispravljeno. {#} ...

klasična isprika, Pilatovska ili Haaška, krivi su drugi (više nego ja) i distribucija krivice po nekom ključu koji nema veze s činjenicama.

Svatko je odgovoran za svoj posao, treba ga obavljati odgovorno i snositi sve posljedice jednako kao što dobija plaću za dobar rad. ''... Mi se izmučimo, radimo i po godinu dana na nekom predmetu ..'' - zato samo plač ostaje. Jadnik se izmučio, ali plaća sjeda prvoga bez obzira dal se muči ili 'muči' (šuti) o onome o čemu nebi smio šutjeti da radi svoj posao.

Svi mali kotačići državnog mehanizma (primarno birokratski u kontekstu) moraju raditi glatko, bez škripljenja.. tad mehanizam sata može pokazivati točno vrijeme, sve ostalo je loše (netočno vrijeme, uz napomenu da i sat koji ne radi pokazuje točno vrijeme, dva puta dnevno, pa se to ne uzima kao dokaz da je točan).

Plač, čemer, ... ali još smo daleko od turaka, bandjererose, ostalih. Još nije došla voda do grla, ako je suditi po prognostičarima ni ovaj vodeni val neće kod nas napraviti ništa. Sindikalci i vladajući, neimenovani veliki biznismeni (iz texta) i sitnozubci koji odsjede dan u zatvoru zbog RTV pristojbe... to je RL, to je samo za plač, za smijeh možda kad već razum počne blijediti...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
/
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:44 (royalhero).
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Rambo, dečko je svjesno i namjerno sjeo u automobil u koji nije smio. Propisi koji zabranjuju da u njega sjedne tu su s razlogom: da bi se spriječila ubojstva po cesti kakvo je on napravio. Sjedanjem u taj automobil, on je svjesno i namjerno preskočio zakon i zabranu i time svjesno odlučio da preuzima odgovornost u slučaju da nekoga ubije, što je, nažalost, i napravio. Njegovi skrbnici (otac, majka?) dali su mu taj automobil svjesno, dakle, znajući da ne smiju. Dakle, radi se o svjesnom kršenju zakona koji je tu da spriječi tragične posljedice. Jednako kao da mu je netko rekao: ne sjedaj i ne juri tim automobilom, ubit ćeš nekoga, a on kaže: nije me briga.

I to mu trebaju biti otegotne okolnosti. Igrao se dečko s vatrom i opekao se. Bude odležao pa ne bude više. Nadam se da će kazna biti toliko velika da bar jedan mladi vozač koji vozi prejaki auto, prestane voziti taj auto.

Tonči kaže...

Ne vidim ništa neobično u tome da su mediji pristrani i da bi ga htjeli linčovati. On je, skupa sa sudom koji ga je pustio iz pritvora, prilično jasan simbol i pokazatelj suradnje arogancije, bahatosti i nesposobnosti. Taj simbol je trn u oku društvu u kojem je ubijanje oružjem od dvije tone prvenstveno povlastica bogatih, također sve omraženije skupine upravo zbog bahatosti i korupcije. Bio to automobil ("zlatna mladež" voli automobile) ili gliser, svejedno je, radi se o ubojstvu koje je redovito rezultat iste kombinacije: kršenja zakona i velikog ega.

Nije ništa neobično zato što je postalo standard. Srozali su se totalno s rađenjem drame od svake vijesti iz crne kronike i više mi je glupo pisati isto po ovoj temi svaki put kad netko pogine. Nije on kriv što ga je sud pustio i vratio mu vozačku - probaj se ti staviti u njegovu kožu pa reći da bi ostao u pritvoru i odbio vozačku zato da te ekipa s 24sata ili Indexovci ne smatraju arogantnim. Još nešto, čim se dogodi neko sranje, a da počinitelj izgleda kao cajer ili bilder, odmah mu je familija u top 200 u Hrvatskoj i bit će oslobođen prvom prilikom.

Suđenje će tek početi i tek će se saznati ima li Deni (Danny?) nekog njemačkog svjedoka koji priča toliko nejasno da treba ponoviti-promijeniti iskaz (takvi su arogantni, bahati i oportuni). Previše se žuči potroši na uvertiru u suđenje da će na kraju malo koga biti briga kakva će biti presuda, pazi kaj ti kažem.

Fuck flowers
17 godina
odjavljen

Ne mogu se staviti u njegovu situaciju, zato jer kad bih htio jurcati automobilom, onda bih otišao na stari aerodrom ili prazno parkiralište; tu možeš klizati, proklizavati i izlijetati do mile volje i ugrožavaš samo sebe. Kazne su mi previše za novčanik pa ne bih ni riskirao vozačku.

Žao mi je dečka isključivo ako je morao hitno ići negdje autom da spasi nečiji život i BMW koji je vozi je bio jedini dostupan, a on je jadan, bio neiskusan sa stražnjim pogonom.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
i_rambo_plache kaže...

Nije ništa neobično zato što je postalo standard. Srozali su se totalno s rađenjem drame od svake vijesti iz crne kronike

Problem je s novinarstvom općenito koje je postalo dječji vrtić gdje se ekipa uči pisati, koristiti mozak i razumjeti o čemu piše, a uglavnom im ne uspijeva.

To bi se dalo srediti uvođenjem licenci za novinare koje bi se obnavljale periodično - svake godine ili svako par godina, pa bi prava i obveze novinara išle samo onima licenciranima, a ostali bi bili obični internetski komentatori i blogeri.

Onda bi se  licencirani novinar mogao s pravom pritiskati lokalne i državne šerife da mu daju pravodobne i točne informacije (što su po zakonu dužni), a tko to ne uradi trebao bi, kao što zakon nalaže, ići ekspresno na sud i biti kažnjen. S druge strane bi se licence mogle izgbiti zbog glupog, netočnog, lažljivog i moronskog izvještavanja. 

Nikad se neće dogoditi, naravno, jer bi tako nešto bilo od šire društvene koristi, a ne od koristi za pojedince koji su jamili državu za sebe.

This space for rent!
18 godina

Mediji su odavno u sluzbi politike. A ove gluposti koje pisu (zutilo, tracevi, sise, guzice) sluze da malo dignu prodaju.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
i_rambo_plache kaže...

Nije ništa neobično zato što je postalo standard. Srozali su se totalno s rađenjem drame od svake vijesti iz crne kronike

Problem je s novinarstvom općenito koje je postalo dječji vrtić gdje se ekipa uči pisati, koristiti mozak i razumjeti o čemu piše, a uglavnom im ne uspijeva.

To bi se dalo srediti uvođenjem licenci za novinare koje bi se obnavljale periodično - svake godine ili svako par godina, pa bi prava i obveze novinara išle samo onima licenciranima, a ostali bi bili obični internetski komentatori i blogeri.

Onda bi se  licencirani novinar mogao s pravom pritiskati lokalne i državne šerife da mu daju pravodobne i točne informacije (što su po zakonu dužni), a tko to ne uradi trebao bi, kao što zakon nalaže, ići ekspresno na sud i biti kažnjen. S druge strane bi se licence mogle izgbiti zbog glupog, netočnog, lažljivog i moronskog izvještavanja. 

Nikad se neće dogoditi, naravno, jer bi tako nešto bilo od šire društvene koristi, a ne od koristi za pojedince koji su jamili državu za sebe.

Ustav RH, Članak 38.

Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.

Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa i slobodno osnivanje svih ustanova javnog priopćavanja.

Zabranjuje se cenzura. Novinari imaju pravo na slobodu izvještavanja i pristupa informaciji.

Jamči se pravo na ispravak svakomu komu je javnom viješću povrijeđeno Ustavom i zakonom utvrđeno pravo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 13:00 (phoenix2003).
18 godina

Brkas znacenje. Sloboda govora ne znaci da ja mogu klevetat i vrijedjat koga hocu bez ikakvih sankcija. To takodjer ne znaci da novinari mogu pisat lazi i gluposti jer, eto, oni imaju pravo na slobodu govora.

Rvat katolik!
18 godina
phoenix2003 kaže...

Ustav RH, Članak 38.

Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli.

Da, i što s time? Sve ovo što sam gore naveo ti ni na koji način ne zabranjuje ni misliti ni javno izražavati misli.

This space for rent!
14 godina
Ovdje se ne govori o pravima/slobodama, već o odgovornosti i profesionalizmu.
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Mediji su odavno u sluzbi politike. A ove gluposti koje pisu (zutilo, tracevi, sise, guzice) sluze da malo dignu prodaju.

Da zamagle ljudima oči, odnosno da ih odvuku od pravih problema.

Ove 24sata tiskovina, to se pročita u 10, 15 minuta. Ništa novoga ne doznaš osim tko s kim spava, tko je koga ubio, e, da ima i sporta: "nakon što je povečala sise ispaštaju njezini rezultati u reprezentaciji". Smeće.  {#}

A i ovaj Jutarnji, taj je kao suncokret. Kuda 'veliki kapital/političari na vlasti' okom Jutarnji skokom.

Dobri su mi bili na dan parlamentarnih izbora. Zagrebačko izdanje je imalo u 11 različitih članaka (koliko sam ih ja izbrojao) poveznice na članak o JFK ubojstvu. A u članku se koristila crvena boja, naznačavalo se broj 30 "12 i trideset je, 22 studenoga 1963." broj SDPa na izbornoj listi. I ja sam glaso za SDP da se razumijemo

Nema akcije bez reakcije
16 godina
neaktivan

U pravu važi pravilo da je dozvoljeno sve što nije zabranjeno. Dakle, dozvoljeno je misliti, govoriti, pistati ili izaržavati se na svaki drugi način u granicama propisanim zakonom. Kad se na TV emituje Farma, Veliki brat ili kakva druga slična emisija ja promjenim kanal. Kad novinar piše subjektivno a znam da je realnost drugačija ja preskočim tekst, a posljedice za to što će novinar pisati snosi sam on i odgovorni urednik.

@Drago - U vašem postu napisali ste:"S druge strane bi se licence mogle izgbiti zbog glupog, netočnog, lažljivog i moronskog izvještavanja".

Obzirom da Zakon i podzakonski akti moraju biti u skladu sa Ustavom, predloženo oduzimanje licence bi bilo protiustavno jer glupo i moronsko izvještavanje neko ipak čita i prati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 14:19 (phoenix2003).
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
1domagoj1 kaže...

Moglo bi to vrlo brzo eskalirati do tih razmjera. Uvjerenja sam da ako se zeli napraviti promjene (revolucija, jel) da se to ne moze napraviti nikakvim mirnim putem. Imas dvije strane, jednu koja vrsi represiju i jedna nad kojom se represija vrsi. Krvavi sukob je neminovan.

Ostala im ta hrabrost (ludost?) jos iz 14.-15. stoljeca. Nevinašce A i gle, koliko sam pohvatao, sve je krenulo kao miran prosvjed. Ali je ubrzo eskaliralo i jos uvijek eskalira, tako da, mogli bi i Turci hodati s kacigama uskoro.

Nisam uopče pratil stanje u Turskoj,Nevinašce  i kak se to tamo vlada i na koji način jel pa ne moš imat pravu sliku.Po malo skupljam informacije kaj drugo, i kako sad izgleda hm to naliči na pravu diktaturu puno toga tam ne štima u samom vrhu vlasti. Ukratko loša situacija itekak od demokracije trenutno nema niti D fučkaj ga, puno ljudi je završilo na muriji ili u zatvoru jer su nekaj protiv vlasti na glas govorili ili razmišljali šta reč Turska je jedna fina bačvica baruta bez greške.{#}

Uglavnom se situacija svodi na protivljenje mlađe i obrazovanije, sekularizirane populacije bilo kakvom vjerskom fanatizmu i daljnjoj radikalizaciji i islamizaciji zemlje od strane Erdogana. Bilo bi zabavno kad bi barem na papiru nešto slično mogli kod nas protiv Kaptola organizirati, ili da je naša mladost ustala na onu palaču od oniksa gore na Ksaveru, i kompletnu ustvari restauraciju tog vojnog ordinarijata. Zabavno, kažem, jer mi imamo pametnijeg posla i ne prosvjedujemo za takve gluposti.

Naravno, jedan drugi prosvjed ili bar točka dnevnog reda ovog gore, protiv milijarde kuna godišnje iz proračuna za iste ne bi bio naodmet. Potpuno nezamislivo kod nas.

Ne mogu se ipak oteti dojmu da je reakcija premijera (odlazak iz zemlje), reakcija većeg dijela medija (cenzura, šminkanje situacije) uz ovakvu očito naredbu policiji i snagama (ne)reda - ustvari zapalilo masu, i da bi cijela priča prošla kudikamo trezvenije i sa manje štete, pa i žrtava, da se Erdogan postavio kao njegov zamjenik, ispričavši se zbog policijske represije, nasilja i opravdavši donekle pravo na prosvjed (zamjenik ga je ako se ne varam nazvao legitimnim, pozvao zapaljenu masu tj. njihove glavešine na sastanak itd.).

EDIT: Naravno, tu je i protivljenje politici podrške i savezništva SAD-a po pitanju Sirije. Sad bi netko rekao, tko sa SAD-om tikve sadi..pa ona druga - sam u nju pada, jama, tikva, svejedno.

Faith divides us. Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 14:48 (thedream).
15 godina
Old Iggy kaže...

Trebala je pomoći na načine prikladne međunarodnim pravom. Koje su realno jako slabe.

Slanje vojske u bilo kojem obliku je ekstremno problematično, sad je vidljivo koliko.

Ako ćeš gledati stvari na ovaj način onda RH, formalno, može optužiti BiH za granatiranja u posavini.

Drago kaže...

Šta imaš sumnjati i filozofirati o nekakvim tobožnjim Hercegovcima. Imaš knjigu Janka Bobetka "Sve moje bitke" u kojoj fino priznaje da smo ratovali u BiH, nikakvi "većinom Hercegovci" nego ukupno 6 brigada (dvije kompletne i četiri djelomice popunjene) sastavljene od Dalmatinaca do Slavonaca, nikakvih "većinom Hercegovaca" i time se hvali. 

Dajte se vi dječica malo informirajte, može i iz knjiga, ili od nas starijih koji smo tada ekšli "bitisali", a ne skakali tati iz jajca u jajce.

(Alternativno, pitajte Zenginog tateka kad mu istekne suspenzija, Zengi, ne tateku...)

Drago, nije trebao Bobetko ništa pisati, niti ga treba okriviti zbog tog svojevrsnog priznanja. Sam rat koji se vodio u RH i BiH je imao istog začetnika i suradnju koja se odvijala među srpskim snagama u RH i BiH. Sprske snage su aktivno surađivale i koordinirano djelovale na svim linijama gdje su se dodirivale s drugom stranom (umetni HV, HVO, ABiH).

Zamisli samo situaciju da su uspjeli zauzeti npr Livno. Koliko bi to samo otežalo obranu cetinske krajine i provođenje Oluje? Ili još gore da su uspjeli zadržati svoje snage na lijevoj obali Neretve do mora. Bilo komu tko je vičan ratovanju je jasna jedna stvar, u ratu granica malo znači ako se prelaskom iste eliminira prijetnja.

Što se tiče prebrojavanja tko je od kud i gdje je sudjelovao u ratu, rasprava je besmislena. Osobno znam za ljude koji su iz BiH a ratni put su proveli na ratištima u RH, isto tako imaš ljude koji su iz HR a većinu ratnog puta su proveli u BiH. Neki su i poginuli u drugoj državi ili bili ranjeni. Jednostavno je bio rat. U ratu se moraju donosii odluke, neke su dobre a druge nisu dobre ili su loše. S posljedicama se suočavaš poslije.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
Pa govorilo se o odgovornosti - ustav si ti ufurao i totalno je nevezano uz pricu. Struka ima svoj eticki kodeks, ima pravilnike i ima ih dosta koje imaju licence - recimo, u mojoj struci hrv. psiholoska komora izdaje dopusnice, postoji opca dopusnica i specificne dopusnice, ovisno o tome gdje i sto radis. Postoje pravila kako stjeces dopusnicu i kako ju zadrzavas. Oduzimanje licence je prvenstveno vezano za struku i njena tijela, a ne ustav.
18 godina
mario.L_hr kaže...

Drago, nije trebao Bobetko ništa pisati, niti ga treba okriviti zbog tog svojevrsnog priznanja. 

Ja njega i ne krivim, nego sam ga uzeo kao dokaz onima koji uporno odbijaju prihvatiti ono što se događalo, pa gimnazijalci drže predavanja o tome što je i kako bilo (ili trebalo biti u njihovom idealnom zamišljenom svijetu), a sve informacije im s internetskih pričaonica i foruma.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Old Iggy kaže...

Trebala je pomoći na načine prikladne međunarodnim pravom. Koje su realno jako slabe.

Slanje vojske u bilo kojem obliku je ekstremno problematično, sad je vidljivo koliko.

Ako ćeš gledati stvari na ovaj način onda RH, formalno, može optužiti BiH za granatiranja u posavini.

Ne može, jer posavinu nisu gađale regularne snage tj. Armija BIH i HVO već vojska pobunjenika. Zato nije problem što je Bihać napadala vojska RSK (pobunjenici iz Hrvatske), već što je HV "samovoljno" ušao na teritoriju BIH!

17 godina
phoenix2003 kaže...
mario.L_hr kaže...
Old Iggy kaže...

Ne može, jer posavinu nisu gađale regularne snage tj. Armija BIH i HVO već vojska pobunjenika. Zato nije problem što je Bihać napadala vojska RSK (pobunjenici iz Hrvatske), već što je HV "samovoljno" ušao na teritoriju BIH!

-može, jer druga strana nije mogla uspostaviti (vlastitu) kontrolu na tom teritoriju (početak rata Izetbegović izbjegava sukob sa srbima, jer nema ništa.. prisiljen je, kasnije sve strane rade 'gluposti', ponajviše snage koje dolaze sa strane i čine strašne zločine, ne znajući zapravo ništa o ljudima koje kolju, uz klasičnu osvetu onih kojima su svi poklani.. uobičajeno u takvom 'zamršenom' ratu kakav je bio na tom području. Odgovornost 'štrumpfofa'? Politika EU-USA koja je experimentirala, Ovens sve do Deytona (zapravo do strahota kao Srebrenica i Oluje koja je pomela veći dio problema), dozvoljavala jednoj strani da brzo rasčisit.. ali su se nekim čudom ljudi obranili i svjetska politika je tek tad nešto počela raditi... Što će od svega toga biti istina također je subjektivno.). Svaka zemlja ima pravo, legitimno, pa i s druge strane svijeta izvoditi vojne akcije.. inače bi RH bila odavno kažnjena. Te stvari, ne treba mješati sa zločinima koji su počinjeni. Kad se to pomješa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 17:17 (ihush).
18 godina
captain_soap_McTawish kaže...

http://www.jutarnji.hr/sramote-djevojke-i-rugaju-se-policiji---ne-mozete-nam-nista---/1106670/

“Vaša djeca nisu žrtve ove stranice. Vi to shvaćate kao prozivanje. Mi pokušavamo po prvi put u Vinkovcima otvoriti roditeljima oči, kakvo je došlo vrijeme te kakva su vam djeca. Ovo nije ekipa koju će vaša jedna prijava obeshrabriti, istina, traži nas cijeli grad i okolica, al’ nažalost samo zbog istine. Naravno, na stranici nisu Ku*ve, kao što smo rekli, to su Drol*e. Znači, daju se besplatno. Roditelji moji dragi, samo ću vam jedno reći, vaša djeca nisu ovdje završila bez razloga”, poručuju autori.

Zanimljivo je kako si određeni pojedinci umišljaju da su oni nekakvi zaštitnici gradskoga "morala". Baš me zanima kako bi ti isti reagirali kada bi netko njih ili njihove obitelji ismijavao na taj način? Bi li onda oni to shvatili kao "otvaranje očiju"? No ti veliki "pravednici" se nisu potpisali svojim imenom i prezimenom, već se kao pravi superjunaci(Batman, Superman) skrivaju iza nadimaka.

Šteta kaj su ugasili stranicu, dosadno mi je otkad sam odgledao Gossip Girl. 

Problem je ovdje sama potreba za takvim slikanjem, jer slika je mogla biti postavljena sa opisom punim komplimenata pa bune ne bi bilo. 

Iako ne podržavam bullying, ovo mi je osobno problem gledista. Svaka od ovih djevojaka ima nekoliko tisuca prijatelja te su same prihvatile prijateljstvo od ljudi koji su te slike tek neznatno javnije objavili. Kao sto rekoh ako postavis obnazeniju sliku da bi netko dao kompliment treba biti spreman na posljedice.

Javnost nije uvijek dobronamjerna. Facebook je javnost.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
Old Iggy kaže...

-može, jer druga strana nije mogla uspostaviti (vlastitu) kontrolu na tom teritoriju ....

Kako dokazati da nije mogla ili nije htjela?!

18 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kako dokazati da nije mogla ili nije htjela?!

Pa ocito je, ako nije uspostavila da ili nije mogla ili nije htjela...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan

U našem pravu nema: očito je, svako zna, rekla-kazala.... Sve optužbe treba i dokazati. Obično je javne tajne najteže dokazati (dilanje droge bilo kao pojedinac ili kao organizovana grupa. To gotovo svi znaju ko se time bavi ali niko ne želi svjedočiti pred sudom). 

15 godina
phoenix2003 kaže...

U našem pravu nema: očito je, svako zna, rekla-kazala.... Sve optužbe treba i dokazati. Obično je javne tajne najteže dokazati (dilanje droge bilo kao pojedinac ili kao organizovana grupa. To gotovo svi znaju ko se time bavi ali niko ne želi svjedočiti pred sudom). 

Tko govori o našem pravu.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
phoenix2003 kaže...

Tko govori o našem pravu.

Govorim figurativno kako je pred sudom sporove ove vrste teško dokazati. Ako misliš na Međunarodni sud pravde, postupak pred njim uređen je Statutom. Bez obzira koji postupak Sud primjenjuje, opet je veoma teško dokazati. Pogotovo kad se radi o sporovima između država (npr. BIH protiv Srbije). Također Hrvatska neće dobiti Srbiju, ustvari dobiće samo frustracije. Vidimo svi kakve kontradiktorne presude donose sudije Međunarodnog suda. Ponekad pomislim da je ona budala Šešelj u pravu kada im je skrpio sve po spisku!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 22:28 (phoenix2003).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice