Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.140.035
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?

Opet oni o narodu i pravima naroda... a svuda ima mnogo nepismenih, neobrazovanih, ksenofoba, neofašista, neoustaša, rasista, radikala, fanatika, zelota... Narod na ovim prostorima nije još dovoljno zdrav za odlučivanje o mnogo stvari koje su kritične za stagnaciju (napredak je puka tlapnja) i da se spriječi društvena retardacija.

Btw, baš sam se sjetio jedne: 

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan
ihush kaže...
ali stisneš szube i progutaš...

eh, a onda stisneš i progutaš a ne ti opet... ma kartoni su fini a moderatorstvo na forumu je najmanji problem osim kad si iznerviran, isfrustriran i uložiš previše energije ili emocija...  razumijem sve osim epica on mi je trenutno nekako nerazumljiv... ali boli me, idem raditi rižoto...

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 13:07 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
epic kaže...

Ovdje se radi o jednoj promjeni, ne znam koliko će i hoće li uopće slijediti iti jedna još. I dotakao se zašto se ide na to da se to prenese u Ustav ako je već u zakonu. A razlog tome je što to sabor bez problema može promjeniti bez ikakvog pitanja javnosti, narod više jednostavno ne vjeruje niti jednoj stranci.

Danas jedna ,sutra druga ,za šest mjeseci stota ...

Uostalom ,čega se bojite? Za koji mjesec će izvanredni izbori i HDZ se vraća na vlast s premoćnom većinom? {#}{#}

Skupina ljudi ,od kojih su velika većina članovi minorne stranke ,koja se jasno deklarirala kao nacionalistička (s čim nemam problema) i kršćanska (crkva i država su jasno odjeljeni) nisu narod.

Bez obzira koliko potpisa skupili - i sindikati su skupili preko 800 tisuća potpisa za promjenu ZOR-a ,znamo kako je to završilo!!

I zašto se ne žele izjasniti i jasno reći otkud se financiraju? Ima li tu nešto protuzakonito?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 13:18 (kizo2703).
13 godina
Pranja kaže...
Hahaha, eto nam nasih liberalaca-odmah krecu sa vrijedanjem.

Pregorjeli, ti bi samo prava koja imaju normalni ljudi u braku ali bi i naziv brak. Malo bahato?

Znaci prava nisu dovoljna, sada bi htio i nazive?

Ako su hetero ljudi izmislili brak, sto ce ti onda taj hetero naziv?

Napravite svoje gej zajednice i kus. Necete dobiti naziv brak niti obitelj. :P

Ti si sada pretjerao, jasno je da te i moderatori ovdje trpe jer su očigledno prilagodili ljestvicu za tvoje trolanje, ali ovo je govor mržnje, za što sam te i prijavio.

Btw, nitko mi nije odgovorio na pitanje jel' problem isključivo u imenu :(.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Btw, nitko mi nije odgovorio na pitanje jel' problem isključivo u imenu :(.

Nije. Imaš na prošloj stranici na vrhu link koji sam ostavio. Težnja je da se ograniči istospolne zajednice pri dobivanju bilo kakvih prava.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Danas jedna ,sutra druga ,za šest mjeseci stota ...

Uostalom ,čega se bojite? Za koji mjesec će izvanredni izbori i HDZ se vraća na vlast s premoćnom većinom? {#}{#}

Skupina ljudi ,od kojih su velika većina članovi minorne stranke ,koja se jasno deklarirala kao nacionalistička (s čim nemam problema) i kršćanska (crkva i država su jasno odjeljeni) nisu narod.

Bez obzira koliko potpisa skupili - i sindikati su skupili preko 800 tisuća potpisa za promjenu ZOR-a ,znamo kako je to završilo!!

I zašto se ne žele izjasniti i jasno reći otkud se financiraju? Ima li tu nešto protuzakonito?

To ne možeš znati. Protupitanje: hoće li iza istospolnih brakova slijediti incestuozni i poligamijski? Ljubav ne smije i ne može biti jedini uvjet.

Zašto stalno kršćane spominješ? Koliko znam i muslimani i židovi i ostale religije su uključene u ovo, kao i dio ateista ili agnostika.

Sindikati, ako si zaboravio, su se na kraju dogovorili s poslodavcima.  GONG se javno osramotio, te poslije nekoliko dana priznao da je referendum obvezujući. Ne znam tko ih financira, valjda će objaviti iako zakonski nije potrebno.

Pogledaj Nultu točku.

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina
epic kaže...

To ne možeš znati. Protupitanje: hoće li iza istospolnih brakova slijediti incestuozni i poligamijski? Ljubav ne smije i ne može biti jedini uvjet.

A hoće li možda slijediti pitanje da se sve njih spali na lomači?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
protjeran
Bukva kaže...

A hoće li možda slijediti pitanje da se sve njih spali na lomači?

Evo, što se može odgovoriti na ovakvo jeftino trolanje bez imalo smisla?

13 godina
Bukva kaže...
Nije. Imaš na prošloj stranici na vrhu link koji sam ostavio. Težnja je da se ograniči istospolne zajednice pri dobivanju bilo kakvih prava.

Ma jbg sad, i meni je to jasno - namjerno sam postavio to pitanje jer je ''problem je samo u imenu'' nešto što sam često čuo kao argumentaciju ove inicijative. Drugim riječima, htio sam pokazati, tj. da oni pokažu, da problem nije samo u imenu. Uostalom, čak i ako je problem samo u imenu, inicijativa onda opet de facto potiče diskriminaciju. 

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 13:50 (ElektričnaOvca).
17 godina

@epic  Einstein reko da ako radimo jednu te istu stvar cijelo vrijeme i očekivati drugačiji rezultat je ludost. Prošlih 5-6-7-10 stranica je dokazano da nejde zdravorazumski, pa reko...

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 13:50 (Bukva).
17 godina
neaktivan
epic kaže...

Zašto stalno kršćane spominješ? Koliko znam i muslimani i židovi i ostale religije su uključene u ovo, kao i dio ateista ili agnostika.

Sindikati, ako si zaboravio, su se na kraju dogovorili s poslodavcima.  GONG se javno osramotio, te poslije nekoliko dana priznao da je referendum obvezujući. Ne znam tko ih financira, valjda će objaviti iako zakonski nije potrebno.

Pogledaj Nultu točku.

Ne može nitko ,ali tako je počelo u bivšoj državi - znamo kako je završilo.

Protupitanje: radikalizacija i generaliziranje?!

Uostalom ,jedna od vjerskih zajednica u Hrvatskoj - islamska ,u svojim korijenima dopušta poligamiju - dopustimo onda islamskim vjernicima poligamiju!!

Spominjem katolike ,zato jel nijedan vrhovni poglavar ,nijedne druge vjerske zajednice u Hrvatskoj ,osim katoličke crkve se nije jasno oglasio i pozvao svoje vjernike na potpisivanje.

Da ,zato danas i imamo ovakvu ekonomsku situaciju - poslodavac (vlada) im je dala sve što su htjeli ,samo da zašute.

Radnicima u privatnom ,realnom sektoru se ništa nije promjenilo i nisu dobili ništa ,osim još otkaza.

Gledao ,i nisam dobio odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 14:45 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Što se događa s našim društvom?

Zanima me vox populi:

1)
Dva muškarca su u vezi i jedan otiđe u Švicarsku na plastičnu operaciju promjene spola. U Hrvatskoj ta osoba zakonski promijeni spol (Zakon o državnim maticama, čl.9., točka 10.). Trebaju li oni imati pravo stupanja u civilni brak?

2.a)
Muškarac i žena su u vezi i oboje otiđu u Švicarsku na plastičnu operaciju promjene spola. U Hrvatskoj oboje zakonski promijene spol (Zakon o državnim maticama, čl.9., točka 10.). Trebaju li oni imati pravo stupanja u civilni brak?

2.b)
Muškarac i žena su u vezi, ali u seksualnom odnosu žena preuzima ulogu muškarca, a muškarac preuzima ulogu žene te žena strap-on dildom stimulira muškarčev anus. Muškarac u javnost izlazi obučen u haljine i s nalakiranim noktićima, a žena u bircevima pije pivo i hrva se na ruke. Trebaju li oni imati pravo stupanja u civilni brak?

Odgovori:

1) U takvoj situaciji osobe u Hrvatskoj mogu sklopiti civilni brak.

2.a) U takvoj situaciji osobe u Hrvatskoj mogu sklopiti civilni brak.

2.b) U takvoj situaciji osobe u Hrvatskoj mogu sklopiti civilni brak.

Čisto me zanima mišljenje sudionika ove teme budući da je čest argument da homoseksualizam nije prirodna. Smatrate li ove tri navedene situacije prirodnijima od homoseksualizma?

P.S. - brak je baš ekskluzivan jel? {#}

Fuck flowers
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 14:44 (i_rambo_plache).
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Spominjem katolike ,zato jel nijedan vrhovni poglavar ,nijedne druge vjerske zajednice u Hrvatskoj ,osim katoličke crkve se nije jasno oglasio i pozvao svoje vjernike na potpisivanje.

-Podrška biskupa Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH, dr. sc. Jasmina Milića

-Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Splitu Vahid ef. Hadžić te vjernici islamske vjeroispovijesti iz Splita javno su poduprijeli Građansku inicijativu

??

17 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže...
...

17 godina
neaktivan
epic kaže...
i_rambo_plache kaže...
...

Gitak obožavam, ali ako pravilnikom nije definirana nedozvoljena situacija ako igraču sleti crni gavran na rame, onda nije riječ o nedozvoljenoj situaciji. Oko sokolovo je pogriješilo.

A ti podržavaš zakon koji omogućava dvojici gejeva od kojih je jedan promjenio spol da se žene... Sick dude! {#}

Fuck flowers
17 godina
neaktivan
epic kaže...

-Podrška biskupa Protestantske reformirane kršćanske crkve u RH, dr. sc. Jasmina Milića

-Glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Splitu Vahid ef. Hadžić te vjernici islamske vjeroispovijesti iz Splita javno su poduprijeli Građansku inicijativu

Dobro ,jedna o dvadesetak protestantskih zajednica ,koliko ih ima u Hrvatskoj.

Glavni imam u Hrvatskoj je Prof. dr. Aziz Ef. Hasanović - koliko znam ,on se nije oglasio.

?????

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 15:06 (kizo2703).
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Dobro ,jedna o desetak protestantskih zajednica u Hrvatskoj.

Glavni imam u Hrvatskoj je Prof. Aziz Efendija Hasanović - koliko znam ,on se nije oglasio.

?????

Glavni riječki imam Hajrudin Mujkanović, također.

Je li ti stvarno tvrdiš da je njegov pogled drukčiji od glavnog imama rijeke i splita?

17 godina
neaktivan
epic kaže...

Glavni riječki imam Hajrudin Mujkanović, također.

Je li ti stvarno tvrdiš da je njegov pogled drukčiji od glavnog imama rijeke i splita?

Pitaj ga.

Za razliku od poglavara Katoličke crkve ,kardinala Bozanića ,nijedan drugi poglavar se nije eksplicite svrstao na stranu ''U Ime Obitelji''?

Slučajno ,namjerno?!

Nego ,nisam dobio odgovor: Islam dopušta poligamiju - zašto se nebi dopustila i ozakonila ,pa i u Ustavu?!

I opet ,zašto se ne žele izjasniti i jasno reći otkud se financiraju? O tome se uopće nije postavilo pitanje u Nultoj točki ,na koju se pozivaš cijelo vrijeme.

Pouzdano znam iz izjava volontera na štandovima u različitim dijelovima Zagreba ,da nisu volonteri ,već su za to bili plaćeni! Otkuda?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 15:23 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
epic kaže...

??

ekumenizam u svojoj najtužnijoj formi, ne mogu se dogovoriti kojom rukom s koliko prsta, koliko puta poljubiti i zapaliti vatru pod bratom ali vatru potpaliti treba... za kojih parstotinjak godina čut ćemo od pape dont preacha dvanaestog, mea culpa mea maxima... ili kako ono? puji pike ne važi se

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Pitaj ga. Za razliku od poglavara Katoličke crkve ,kardinala Bozanića ,nijedan se nije eksplicite svrstao na stranu ''U Ime Obitelji''?

Slučajno ,namjerno?!

Nego ,nisam dobio odgovor: Islam dopušta poligamiju - zašto se nebi dopustila i ozakonila ,pa i u Ustavu?!

Budi siguran da je svaki svećenik, biskup je podržao ovu građansku inicijativu, to što nisu trčali ispred televizije da kažu ne upućuje na suprotno.

Nelogično je uopće tvrditi to što ti tvrdiš, da jedan od glavnih imama ima suprotno stajalište od glavnih imama drugih gradova i od vjere koja mu to propovijeda!!!

Odgovor na koji post? Onaj koji je maknut iz ne znam kojeg razloga? Ne bi se dopustila i ozakonila jer narod ne želi da se dopusti i ozakoni. To što se slažu vjerske zajednice na jednom području jedne stvari ne znači automatski da se slažu u svemu.

17 godina
neaktivan
epic kaže...

Odgovor na koji post? Onaj koji je maknut iz ne znam kojeg razloga? Ne bi se dopustila i ozakonila jer narod ne želi da se dopusti i ozakoni. To što se slažu vjerske zajednice na jednom području jedne stvari ne znači automatski da se slažu u svemu.

Radi se o pitanju poligamije - islam ju dopušta ,zašto ju onda ne dozvoliti ,u zakonu ,pa i u ustavu?

A ne pljuvat po njoj - to je direktno kršenje ljudskih i vjerskih prava!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 15:28 (kizo2703).
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

I opet ,zašto se ne žele izjasniti i jasno reći otkud se financiraju? O tome se uopće nije postavilo pitanje u Nultoj točki ,na koju se pozivaš cijelo vrijeme.

Pouzdano znam iz izjava volontera na štandovima u različitim dijelovima Zagreba ,da nisu volonteri ,već su za to bili plaćeni! Otkuda?!

Ne znam, neću pričati nečemu što ne znam. Možda će objaviti tko je financirao. I nemoj mi tih ''pouzdanih'' izvora.

Već su počeli niski udarci, kad su vidili da je zahtjev ustavan i nije diskriminatoran, onda se počelo po građanskoj inicijativi, financiranjem i po čelnim ljudima.

16 godina
i_rambo_plache kaže...

P.S. - brak je baš ekskluzivan jel? {#}

Je, k'o partizanske mirovine - dođeš sa dva svjedoka i dobiješ komad papira {#}

17 godina
neaktivan
epic kaže...

Ne znam, neću pričati nečemu što ne znam. Možda će objaviti tko je financirao. I nemoj mi tih ''pouzdanih'' izvora.

Već su počeli niski udarci, kad su vidili da je zahtjev ustavan i nije diskriminatoran, onda se počelo po građanskoj inicijativi, financiranjem i po čelnim ljudima.

Niski udarci (zdravoj pameti) su počeli onog trena kada se ovakva inicijativa pojavila!

Jel se to već oglasio Ustavni sud i proglasio zahtjev valjanim?

Ili je opet u pitanju providnost božja ,kao i u slučaju rušenja zdravstvenog odgoja i objavljivanja odluke večer prije na Facebooku?

Vezano uz to:

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 15:45 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Za razliku od poglavara Katoličke crkve ,kardinala Bozanića...

Nije li poglavar katoličke crkve papa Franjo?

A kardinal Bozanić je "poglavar" SAMO Zagrebačke nadbiskupije.

17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Niski udarci (zdravoj pameti) su počeli onog trena kada se ovakva inicijativa pojavila!

Jel se to već oglasio Ustavni sud i proglasio zahtjev valjanim?

Ili je opet u pitanju providnost božja ,kao i u slučaju rušenja zdravstvenog odgoja i objavljivanja odluke večer prije na Facebooku?

Vezano uz to: {#}

Time to back out. Ne trebaš bit lumen da zaključiš  da nisu još ni prebrojani glasovi, a kamoli procjenjivanje Ustavnog suda je li valjano. Dok su ustavni stručnjaci, na što se ja pozivam, rekli svoje. Ovo je preraslo u vrijeđanje inače ''tolerantnih''. Pubertetlija od 16 godina nema ovakve izljeve nezrelosti.

Sve najbolje!

14 godina
neaktivan
epic kaže...
kizo2703 kaže...

??

Luterani imaju drukčije stajalište i podupiru LGBT brakove i posvajanje djece. 

http://www.ecrh.hr/luteransko-pismo-podrske-za-slobodu-pojedinca/

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
17 godina
protjeran
Unix kaže...

I imaju apsolutno pravo podupirati. I ne samo oni, možda ima i još vjerskih zajednica koji ih podupiru.

17 godina
neaktivan
markonio kaže...

Nije li poglavar katoličke crkve papa Franjo?

A kardinal Bozanić je "poglavar" SAMO Zagrebačke nadbiskupije.

Pričamo o Hrvatskoj ,ili? A Bozanić je samo zagrebački nadbiskup ,i time ''prvi među jednakima'' (biskupima) ,pošto je samo u Zagrebu nadbiskupija i pošto defacto nastupa kao poglavar Katoličke crkve u Hrvatskoj?!

epic kaže...

Time to back out. Ne trebaš bit lumen da zaključiš  da nisu još ni prebrojani glasovi, a kamoli procjenjivanje Ustavnog suda je li valjano. Dok su ustavni stručnjaci, na što se ja pozivam, rekli svoje. Ovo je preraslo u vrijeđanje inače ''tolerantnih''. Pubertetlija od 16 godina nema ovakve izljeve nezrelosti.

Sve najbolje!

Po čemu onda ti zaključuješ da je pitanje u skladu sa Ustavom?

Uostalom ,svaki ''ustavni stručnjak'' koje smo dosada imali prilike čuti i pročitati ,imao je svoje tumačenje ,ovisno o političkim preferencama i vezama?!

Isto bi se moglo reći i za vas ''netolerantne'' - pogledaj samo Pranjine postove ,a ni tvoji ponekad baš ne cvjetaju tolerancijom i međuljudskom ljubavlju!

Također!

ihush kaže...

- Kizo viče segregacija, ... da, poznato je da postoji raspored za sjedenje u ZETovom BUSu, za crnce i ostale, dok se katolibani voze prvim razredom. Argument ili je opet ''vuk, vuk''.. Sasvim je OK Eiza (ispravak epic-a)  nazvati vjerskim zatucankom mada nije vjerinik i sl.

S druge strane, to sve daje neku aromu temi, kao Mamić NHLu.. močvara bi bila pustinja, pa čak ni isušivanje nije interesantno. Bilo bi dosadno da je sve korektno...

Tebe samo da operem u prolazu: opet ironiziraš ,malo previše.

Da ,radi se o SEGREGACIJI jedne skupine ljudi.

Probaj ponovno ,znaš ti i bolje.

Unix kaže...

Luterani i protestanti nisu isto.

Čak ni dva protestanta iz dvije različite crkve neće imati isto tumačenje i stavove.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 21:04 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

Luterani i protestanti nisu isto.

Čak ni dva protestanta iz dvije različite crkve neće imati isto tumačenje i stavove.

Znam, vrlo sam dobro upoznat sa različitim konfesijama kršćanstva. 

Samo sam htio istaknuti da postoje vjere/vjerska tumačenja u Hrvatskoj koja podržavaju istospolne brakove.

Od svakoga prema njegovim mogućnostima, svakome prema njegovim potrebama.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice