Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.140.502
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
pr0n_addict kaže...
mario.L_hr kaže...
Kad bi ovo što si napisao bilo tako jednostavno. Nije uopće jednostavno i svaka strana barata svojim "činjenicama". Kad podvučeš crtu, Hrvati iz BiH su na kraju kandidati za najvećeg gubitnika svega što se događalo na ovim prostorima. Kad samo pogledaš da kandidat iz redova hrvatskog naroda (na izborima za člana predsjedništva) bude izabran zbog glasova većinskog naroda, ne treba ništa više pričati. S druge strane Srbi su obilno nagrađeni za sve što su napravili u BiH (republika srpska).

S ovim se ne mogu više složiti, Srbi su dobili 49% teritorija BiH-a, a sačinjavaju trećinu stanovništva te države.

Od više Bosanaca u ZG-u sam čuo da su oni u ratu u Bosni de facto pobijedili odnosno da im je u Daytonu poklonjena pobjeda.

Sad baš gledam wiki, BiH ima više stanovnika od RH za nekih 200k ili ne? Mind blown {#}

Ti Bosanci(čitaj Bošnjaci) su razvili toliku mitomaniju da su po njima Hrvati... ma evo pogledajte sami http://rb.blogger.ba/arhiva/2006/01/08/131203

Da nije bilo Oluje bihać bi postao gori od Srebrenice...A prostori koje je HVO oslobodio u akcijama u ljeto 1995 na području Zapadne Bosne (Mrkonjić Grad, Šipovo) su dani Srbima u zamjenu za područje oko Sarajevai koridor prema Goraždu....http://hr.wikipedia.org/wiki/Operacija_Ljeto_'95.

Tako su oni pobijedili...

17 godina
captain_soap_McTawish kaže...
battery992 kaže...

Znači ako se usvoji zakon kojem se protivi večina to je uredu, a za manjinu koja kaže da i nije tražila ništa povodom braka to je narušavanje ljudskih prava...

Pravo na brak je osnovno ljudsko pravo stoga sve inicijative koje nastoje onemogućiti sklapanje brakova između homoseksualaca, oni ustvari nastoje ograničiti njihova ljudska prava.  Premda je ovo demokracija, demokratski odlučivati o nečijim ljudskim pravima nema smisla, stoga nema veze što se većina protivi tome.  To je isto kao da se na referendumu odlučuje trebaju li crnci imati ljudska prava?

..

- pomješao si stvari...

- nema prava na brak, postoji pravo na izbor partnera.

- brak nije nikome zabranjen, dodatno se želi definicija braka podići na viši (ustavni) nivo zakona, sad je dio obiteljskog. Ništa drugo (osim insinuacija i pogrešnih interpretacija, koje nisu slučajne).

- nema veze s homoseksualcima, nego istospolnim zajednicama koje žele naziv braka za svoju zajednicu. Cocacola je regisrirano ime i Pepsi ga ne može koristiti, među ostalim jer je brak dio obiteljskog zakona koji ima cilj zaštite interesa društva, obitelji, djece. To ne može biti predmet kojim neka drugačija interesna skupina može trgovati...

- Crnci? Ljudska prava? Sasvim pogrešni primjeri, neprimjereni s ciljem insinuiranja - razmisli ili ubaci i nešto-fob, hitler itd... ili možda neki argument?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:35 (ihush).
18 godina
neaktivan

želim da se g0vna iz rata koja su počinili moji zemljaci spere sa mog lica, također i zločin koji se počinio nad svim ljudima koji su moji sugrađani iz bivše i sadašnje države... čisto mi je žao što ona dvojica smušenjaka "trungeman i ćućek" sada nije živo jer bi dobili s razlogom pojedinačno po 111 koliko su i ovi smetlari koji su pušili njihove spike sveukupno... tko je otrovao majamuna miloševića i nije okrivio elitističku đubrad iz SANU dao bi mu duplo toliko zajedno sa svom četničkom klikom koja je četništvo proglasila antifašističkim i poželjnim pokretom, zašto europa pa i mi uopće održavamo ikakve odnose sa četničkom srbijom, koji kujac nama treba da se na taj način kompromitiramo? izvolite prekinuti odnose sa zločinačkom klikom i svim srodnim smećem koji ga podržavaju i promiču u "modernoj" srbiji.

moja dva nervozna centa...

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:26 ((s)izgoreo).
18 godina
Old Iggy kaže...

Ne. To može samo država.

Vidim, sve po starom, nema me cijeli dan, vec 4 strane natucane {#}.

Ajmo malo filozofsko pitanje. A sto ili tko drzava zapravo jest?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
1domagoj1 kaže...
Old Iggy kaže...

Ne. To može samo država.

-država je institucija (nadnaravnih moći i ostalih epiteta) koja čini sve u ime naroda kojim kroz dužnosnike vlada, pa i batinanjem i sl. Država je nešto kao Frankenštajnovo čudovište, ili neuspjeli brazilski facelifting, željelo se jedno, a dobilo se elitističko-despotsko čudovište. Država je čak ponekad i nešto lijepo, ponekad i uređeno.. ali ne na ovim prostorima nego malo sjevernije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:31 (ihush).
18 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

država, grupa ljudi koju "naučava" kler a nikako stručnjaci i znanost u školama...

17 godina
protjeran

Pravo na brak je osnovno ljudsko pravo stoga sve inicijative koje nastoje onemogućiti sklapanje brakova između homoseksualaca, oni ustvari nastoje ograničiti njihova ljudska prava.  Premda je ovo demokracija, demokratski odlučivati o nečijim ljudskim pravima nema smisla, stoga nema veze što se većina protivi tome.  To je isto kao da se na referendumu odlučuje trebaju li crnci imati ljudska prava?

Brak nije temeljno ljudsko pravo. Temeljna ljudska prava se ne primjenjuju na zajednice, skupine već isključivo individualno. Pogledaj presudu Suda za ljudska prava u Strasbourgu u jednom slučaju s dvije lezbijke.

Zahtjev nije diskriminatoran.

A complex man drawn off of simplicity.
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- brak nije nikome zabranjen, dodatno se želi definicija braka podići na viši (ustavni) nivo zakona, sad je dio obiteljskog. Ništa drugo (osim insinuacija i pogrešnih interpretacija, koje nisu slučajne).

- nema veze s homoseksualcima, nego istospolnim zajednicama koje žele naziv braka za svoju zajednicu. Cocacola je regisrirano ime i Pepsi ga ne može koristiti, među ostalim jer je brak dio obiteljskog zakona koji ima cilj zaštite interesa društva, obitelji, djece. To ne može biti predmet kojim neka drugačija interesna skupina može trgovati...

- Crnci? Ljudska prava? Sasvim pogrešni primjeri, neprimjereni s siljem insinuiranja - razmisli ili ubaci i nešto-fob, hitler itd... ili možda neki argument?

Pravo na jednakost svih?

To jedina stvar o kojoj se treba i može razgovarati. Brak je definiran zakonom i nitko ga dosada nije osporavao niti htio mijenjati ,niti hoće u bližoj i (a ni daljoj) budućnosti.

Sve ostale insinuacije ,sukobi i prijepori proizlaze iz toga ,da ako bi se danas dopustilo ovo ,sutra će netko zatražiti nešto još radikalnije.

Zemlje poput Bjelorusije ,Uzbekistana ,Irana ,pa ni Mađarske nam ne trebaju biti uzori.

Uspoređivanje brandova s ovime je - ili cinizam ,ili ismijavajanje ,što si normalan čovjek nebi smio dopustiti.

Homoseksualnost nije uzrok problema nigdje u svijetu ,prema tome ,u čemu je problem u Hrvatskoj ,da se jadni hrvati moraju štititi definiranjem braka u ustavu?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:46 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
epic kaže...

Brak nije temeljno ljudsko pravo. Temeljna ljudska prava se ne primjenjuju na zajednice, skupine već isključivo individualno. Pogledaj presudu Suda za ljudska prava u Strasbourgu u jednom slučaju s dvije lezbijke.

pa da na mene se ne primjenjuje, ja osobno kao pojedinac mogu ući u brak sa zemljakom a možda i sa vanzemljakom

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:51 ((s)izgoreo).
16 godina
ihush kaže...

- pomješao si stvari...

Ti si pomiješao stvari, a ne ja.

ihush kaže...

- nema prava na brak, postoji pravo na izbor partnera.

Po običaju, cjepidlačiš s jezičnim pitanjima. Ako je nekome ograničeno pravo na izbor partnera, onda ja smatram da mu je uskraćeno i pravo na brak.

ihush kaže...

- Crnci? Ljudska prava? Sasvim pogrešni primjeri, neprimjereni s siljem insinuiranja - razmisli ili ubaci i nešto-fob, hitler itd...  ili možda neki argument?

Usporedba s crncima i ljudskim pravima je sasvim primjerena situaciji. Ograničavanje braka na muško i žensko sigurno nema cilj zaštite interesa društva.  Jedino tko ovdje trguje brakom su razne "proobiteljske" udruge koje homoseksualnost vide kao društveni problem. Oni sada nastoje na sve načine onemogućiti homoseksualcima da uopće dođu do svojih prava.

epic kaže...

Zahtjev jest diskriminirajući jer hoće jednoj skupini ljudi sasvim opravdano pravo na nešto što imaju ostale skupine.

16 godina
neaktivan

Dakle, sad si me navukao i na wild goose chase...

Prosao sam sve linkove, a u slucaju prvog linka i reference - jer mi novinar nije bas neki autoritet na podrucju prenatalne brige.

Jedino sto si uspio dokazati - sto opet nije tema - jest da novorodjence moze prepoznati glas onoga tko je pricao sa trbuhom za vrijeme trudnoce.

Dalje? Imas li u biti neki argument za ovo sto pokusavas dokazati, ili cisto strawmanas iz dosade?

Offtopic:

zakopajmo ratnu sjekiru na sekund i uzivajmo u novom Matakovicu :-D :-D :-D Nasmijao sam se posteno :-D

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 22:49 (Deus ex machina).
12 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Dakle, sad si me navukao i na wild goose chase...

Prosao sam sve linkove, a u slucaju prvog linka i reference - jer mi novinar nije bas neki autoritet na podrucju prenatalne brige.

Jedino sto si uspio dokazati - sto opet nije tema - jest da novorodjence moze prepoznati glas onoga tko je pricao sa trbuhom za vrijeme trudnoce.

Dalje? Imas li u biti neki argument za ovo sto pokusavas dokazati, ili cisto strawmanas iz dosade?

Želiš reći da činjenica da se novorođenče još u maternici poveže s glasom oca i majke nije dovoljna...A majčinska ljubav, očinska figura u životu? Odrastanje?

Mislim da bi evolucija kao savršen proces isključila psihološku i fizičku različitost spolova i utjecaje te različitosti da nije potrebna...

17 godina
protjeran

Zahtjev jest diskriminirajući jer hoće jednoj skupini ljudi sasvim opravdano pravo na nešto što imaju ostale skupine.

Tko im oduzima to pravo?

Nitko im ne brani da se uvede registrirano partnerstvo s povlasticama kao naslijeđivanje imovine, itd.

17 godina
kizo2703 kaže...
..

..

-nabacao si dosta stvari (s kojima se slažem) pa ne mogu nego to vidjeti kao insinuaciju tj nesporazum. Konkretne citirane stvari komentiram, komentiraj i ti, ne nešto što ne navodim. btw, TU.

ihush kaže...

- pomješao si stvari...

Ti si pomiješao stvari, a ne ja.

ihush kaže...

- nema prava na brak, postoji pravo na izbor partnera.

Po običaju, cjepidlačiš s jezičnim pitanjima. Ako je nekome ograničeno pravo na izbor partnera, onda ja smatram da mu je uskraćeno i pravo na brak.

...

-gle, na takav odgovor mogu ignorirati ili biti bezobrazan... pokušat ću ipak bit umjeren. Nauči čitati i razmišljati. (btw, isključivo komentiraj moje napisane textove, ne neke koje ti šapće neki unutarnji glasić.)

-Cjepidlačenje oko zakona ili ustava, ljudskih prava ili jezičnih pitanja?

-tko kome ograničava pravo na izbor ičega?

-dalje stajem jer je za argumentiranu raspravu potrebno više.

18 godina
neaktivan
battery992 kaže...

Želiš reći da činjenica da se novorođenče još u maternici poveže s glasom oca i majke nije dovoljna...A majčinska ljubav, očinska figura u životu? Odrastanje?

Mislim da bi evolucija kao savršen proces isključila psihološku i fizičku različitost spolova i utjecaje te različitosti da nije potrebna...

ma daj djeca se mogu vezati i na pačiji glas ako je blizu majke, nije stvar u povezivanju nego o naviknutosti ili o prepoznatljivosti probaj samog sebe slušati sa začepljenim ušima i to povezati sa svojim glasom sa snimljene mp3ce u moru ili pod vodom.... neće se vezati ni sa kojim ili čijim glasom kojim se spoznajno U DOBI U KOJOJ JE TO NEMOGUĆE NE MOGU povezati, i  tako stvoriti osjećajnu mentalnu sliku o sebi i osobi s kojom se ne mogu vezati, niti su u stanju vezu razumjeti bolje od veze udarca srca sa najobičnijim ritmom na koji su navikli, bzvze, dakle ako je majka bila prehlađena ili nijema dijete će kad spoznajno ulovi nit i za par mjeseci odhebati majku a prihvatiti pače koje je čulo u utrobi a možda i šabana šaulića kojeg je sluhom i ukusom uskraćena majka puštala za vrijeme trudnoće, a možda i bubnjara u susjedstvu koji lupa u ritmu majčinog srca...

što je to očinska figura? mitski lik iz bajke, papak, koji povišenim glasom i testosteronskom inicijativom udara po stolu ili osoba koja uz suglasnost drugog punoljetnog člana zajednice odlučuje što će se sutra jesti za ručak.... glasam za zadnje a to može učiniti bilo tko, bilo kojeg spola, dovoljno pametan da svojom dlakavošću ili ćosavošću ne ugrozi JEDNAKOPRAVNOST!

sorry na puno editiranja, hebi ga, nadam se da je razumljivije...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 23:56 ((s)izgoreo).
12 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
battery992 kaže...

ma daj djeca se mogu vezati i na pačiji glas ako je blizu majke, nije stvar u povezivanju nego o naviknutosti ili o prepoznatljivosti probaj samog sebe slušati sa začepljenim ušima i to povezati sa svojim glasom s snimljene mp3ce u moru ili pod vodom.... neće se vezati s bilo kojim glasom kojim se spoznajno U DOBI U KOJOJ JE TO NEMOGUĆE NE USPIJU povezati i stvoriti osjećajnu mentalnu sliku o sebi i osobi s kojom se povezuju, bzvze, dakle ako je majka bila prehlađena ili nijema dijete će kad spoznajno ulovi nit za par mjeseci odhebati majku a prihvatiti pače koje je čulo u utrobi a možda i šabana šaulića kojeg je sluhom i ukusom uskraćena majka puštala...

{#}

17 godina
protjeran

Imamo brak, u nekim državama još imamo registrirano partnerstvo ili isto to samo drugi naziv.

Znači za brak, trenutno, neki se uvjeti moraju ispuniti da se brak legitimno sklopi na državnoj i religijskoj razini. Apsolutno nitko, koga ja poznam, nije protiv registriranog partnerstva i njegovih pogodnosti.

Sada, vama to nije dosta, vi bi baš htjeli brak (zapravo vjerojatno bi htjeli mali agresivni dio gay populacije i njihovih hetero pobornika a ne većina ''malih'' gay ljudi koji šute te njih nitko ništa ne pita, zato što je cijela situacija izpolitizirana)  za kojeg neki uvjeti moraju biti ispunjeni.

Ova situacija je ista sljedećoj:

Ja, koji sam prosječne visine, želim ući u klub visokih ljudi i oni me naravno zdravorazumski odbiju. I ja njih tužim da oni mene diskriminiraju jer me ne žele primiti u svoj klub. A istina je da ja ne zadovoljam uvjete koji su potrebni za članstvo za taj klub. Znači klub prosječno visokih ljudi je pravi za mene. {#}

18 godina
battery992 kaže...

Ti Bosanci(čitaj Bošnjaci) su razvili toliku mitomaniju da su po njima Hrvati... ma evo pogledajte sami http://rb.blogger.ba/arhiva/2006/01/08/131203

...

Hm, zanimljiva teorija. No, nikako joj ne ide u prilog cinjenica da su Azijati slabo tolerantni na alkohol jer imaju gen ADH1B, a i ADH1C koji su zasluzni za enzim koji pretvara alkohol u acetaldehid (nemoj me drzati za rijec sto se hrvatskog naziva tice) puno efikasnije od drugih enzima. Pa to dovodi do brze pripitosti i jakog crvenila (lica, ramena, ruku...). Ne vjerujem da bi se nasa tolerancija na alkohol mogla razviti u periodu od 1300 godina. A i ako gledamo opcenito nasu gradu i gradu Azijata. Izvana smo prerazliciti, trebalo bi vidjeti iznutra, gensku strukturu itd.

Svakako zanimljivo pitanje, nije za odbaciti, trebalo bi to malo bolje istraziti, danasnjim modernim tehnikama i sl.

ihush kaže...

-država je institucija (nadnaravnih moći i ostalih epiteta) koja čini sve u ime naroda kojim kroz dužnosnike vlada, pa i batinanjem i sl. Država je nešto kao Frankenštajnovo čudovište, ili neuspjeli brazilski facelifting, željelo se jedno, a dobilo se elitističko-despotsko čudovište. Država je čak ponekad i nešto lijepo, ponekad i uređeno.. ali ne na ovim prostorima nego malo sjevernije.

Drzava smo mi, ljudi. Ti, Deus, kizo, Drago, ja, svi na ovom forumu. Da nas 4,2 milijuna ili koliko nas otprilike ima nestanemo negdje i ostanu samo "duznosnici vlade", o kojoj drzavi onda govorimo? Kome ce oni biti "predstavnici"? Drzave onda nema. Prema tome, drzava smo mi.

epic kaže...

...

Nitko im ne brani da se uvede registrirano partnerstvo s povlasticama kao naslijeđivanje imovine, itd.

"Nije govno, nego se pas posr'o." - ili kako se vec kaze.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
epic kaže...

Ova situacija je ista sljedećoj:

Ja, koji sam prosječne visine, želim ući u klub visokih ljudi i oni me naravno zdravorazumski odbiju. I ja njih tužim da oni mene diskriminiraju jer me ne žele primiti u svoj klub. A istina je da ja ne zadovoljam uvjete koji su potrebni za članstvo za taj klub. Znači klub prosječno visokih ljudi je pravi za mene. {#}

Ne, nego je situacija kao da klub visokih ljudi (crkva) ide od kluba ljubitelja ptica (država) tražiti da ne smiju u svoje članove primiti niske osobe, jer se, eto, to njima baš ne sviđa.

Nitko nije protiv "registriranog partnerstva"... A zašto onda na stranicama udruge piše da su protiv da se istospolne zajednice (ne istospolnihi brakova, zajednica)  smatraju kao društveno općeprihvaćene? Potpisao si, a da ni sam ne znaš što si potpisao, jel? Al je pop tak rekel, pa tko sam ja da se bunim, jel?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
protjeran
Bukva kaže...

Ne, nego je situacija kao da klub visokih ljudi (crkva) ide od kluba ljubitelja ptica (država) tražiti da ne smiju u svoje članove primiti niske osobe, jer se, eto, to njima baš ne sviđa.

Nitko nije protiv "registriranog partnerstva"... A zašto onda na stranicama udruge piše da su protiv da se istospolne zajednice (ne istospolnihi brakova, zajednica)  smatraju kao društveno općeprihvaćene? Potpisao si, a da ni sam ne znaš što si potpisao, jel? Al je pop tak rekel, pa tko sam ja da se bunim, jel?

U crkvu ne idem, tako još jedna predrasuda.

Ne, baš je situacija onakva kako sam je ja opisao. A da linkaš izjavu? Ili samo trolaš?

A zašto si izostavio izjednjačavanja braka i istospolne zajednice?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 0:12 (epic).
17 godina
neaktivan

Dobar komentar ,pogotovo za vikend ustavne stručnjake ,koji bi mijenjali ustav kako im se digne:

Jedino što još nismo srušili je - hrvatski Ustav!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
18 godina
neaktivan
epic kaže...

ne, ne... ti želiš klub za čiji pristup nije uvjetovan visinom njegovih članova učiniti uvjetovanim visinom njegovih članova, vrlo jednostavno

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 0:35 ((s)izgoreo).
17 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
epic kaže...

ne, ne... ti želiš klub za čiji pristup nije uvjetovan visinom njegovih članova učiniti uvjetovanim visinom njegovih članova, vrlo jednostavno

Brak je uvjetovan, ako želiš sklopiti brak moraš imati partnera suprotnog spola, trenutno po zakonu.

18 godina
neaktivan
epic kaže...

Brak je uvjetovan, ako želiš sklopiti brak moraš imati partnera suprotnog spola, trenutno po zakonu.

ne i prema ustavu koji takav "klub" nije zabranio a iznad je "običnog" trenutno političko uvjetovanog obiteljskog zakona a iz čijeg se tumačenja može puno jednostavnije promijeniti restriktivniji i homofoban obiteljski zakon

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 1:04 ((s)izgoreo).
13 godina

Ja i dalje ne kužim koja je svrha onda, ako je problem isključivo u imenu, a ne u pravima. Vi koji ste za ovu ''hetero'' definiciju braka želite samo isključivo pravo na to ime, a ne smeta vam da istospolne zajednice imaju identična prava kao ljudi u braku i da njihova legalizirana zajednica bude pravni sinonim braka? Jesam li ja to dobro shvatio?

edit: evo, ljudi koji su u istospolnim zajednicama su onda bolje prošli, nek izaberu onda neko kul ime umjesto braka - brak se ionako rimuje sa glupostima (mrak, zrak, tlak,...bezveze), neka nazovu svoju zajednicu megaseksitajm4lajf, recimo. 

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 2:40 (ElektričnaOvca).
13 godina
ElektričnaOvca kaže...

Ja i dalje ne kužim koja je svrha onda, ako je problem isključivo u imenu, a ne u pravima. Vi koji ste za ovu ''hetero'' definiciju braka želite samo isključivo pravo na to ime, a ne smeta vam da istospolne zajednice imaju identična prava kao ljudi u braku i da njihova legalizirana zajednica bude pravni sinonim braka? Jesam li ja to dobro shvatio?

edit: evo, ljudi koji su u istospolnim zajednicama su onda bolje prošli, nek izaberu onda neko kul ime umjesto braka - brak se ionako rimuje sa glupostima (mrak, zrak, tlak,...bezveze), neka nazovu svoju zajednicu megaseksitajm4lajf, recimo. 

Vidi moj post otprije dva tjedna, završio je gotovo potpuno nezamijećen {#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
16 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Nije uopce nezamijecen, procitao sam ga i nisam komentirao cisto zato jer je netko kasnije komentirao nesto u stilu "Pa sta cemo onda, posebnu rijec za svaku vrstu zajednice?" i ima pravo. Brak je skracenica za 'bracna zajednica' a pod bracnom zajednicom pravno se smatra kolektiv dvije osobe koji ima neka dodatna posebna prava od 'prijateljske zajednice', npr. podjela imovine u slucaju smrt, posjeti u bolnici i/ili medicinal proxy ako je to potrebno.

Ako je nekom (a svi znamo tocno kome) samopouzdanje tako bijedno da mu smeta sto njegova hetero-zajednica nosi jednako ime kao homo-zajednica njegovog susjeda, i na osnovu toga trosi svu ovu lovu i vrijeme i politizira samo da bi rasclanio jezik - nek se ubije sam, jer ga je evolucija iovako ionako pregazila odavna, kako cemo uskoro vidjeti kad poziv na referendum propadne i cijela ova medijska larma stane {#}

Moze se trenutno politizirati koliko se hoce, ali kad na scenu stupe brojke... vidjet ce se {#}

E, onda treba malo-pomalo zapoceti skupljati potpise za prisilnu re-edukaciju i oduzimanje prava na odgoj ljudima koji su potpisali ovaj...

They say freak, when you're singled out...
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 3:07 (Deus ex machina).
13 godina
Deus ex machina kaže...
pr0n_addict kaže...

Nije uopce nezamijecen, procitao sam ga i nisam komentirao cisto zato jer je netko kasnije komentirao nesto u stilu "Pa sta cemo onda, posebnu rijec za svaku vrstu zajednice?" i ima pravo. Brak je skracenica za 'bracna zajednica' a pod bracnom zajednicom pravno se smatra kolektiv dvije osobe koji ima neka dodatna posebna prava od 'prijateljske zajednice', npr. podjela imovine u slucaju smrt, posjeti u bolnici i/ili medicinal proxy ako je to potrebno.

Ako je nekom (a svi znamo tocno kome) samopouzdanje tako bijedno da mu smeta sto njegova hetero-zajednica nosi jednako ime kao homo-zajednica njegovog susjeda, i na osnovu toga trosi svu ovu lovu i vrijeme i politizira samo da bi rasclanio jezik - nek se ubije sam, jer ga je evolucija iovako ionako pregazila odavna, kako cemo uskoro vidjeti kad poziv na referendum propadne i cijela ova medijska larma stane {#}

Moze se trenutno politizirati koliko se hoce, ali kad na scenu stupe brojke... vidjet ce se {#}

E, onda treba malo-pomalo zapoceti skupljati potpise za prisilnu re-edukaciju i oduzimanje prava na odgoj ljudima koji su potpisali ovaj...

Znači, svaki kompromis vezan uz nazivlje je prema tebi nedopustiv? Inače, čisto da se zna, uveo bi se samo jedan novi pojam - "istospolna zajednica". Nema baš toliko novih mogućih kombinacija, M - M i F - F dok biseksualci ionako imaju mogućnost i hetero veze (dakle, M - F).

Transrodni se također mogu opredijeliti što hoće. Opet kažem, čini mi se kao solidan kompromis. Ispada da se samopromoviram ovdje, ali eto, I feel in my gut.

Boldano - taj stav ozbiljno zauzimaš ili ne? Malčice je preekstreman, imho.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 3:46 (pr0n_addict).
16 godina
ihush kaže...

-gle, na takav odgovor mogu ignorirati ili biti bezobrazan... pokušat ću ipak bit umjeren. Nauči čitati i razmišljati. (btw, isključivo komentiraj moje napisane textove, ne neke koje ti šapće neki unutarnji glasić.)

-Cjepidlačenje oko zakona ili ustava, ljudskih prava ili jezičnih pitanja?

-tko kome ograničava pravo na izbor ičega?

-dalje stajem jer je za argumentiranu raspravu potrebno više.

Oprosti, ponekad jednostavno pišem gluposti.

18 godina
neaktivan
ihush kaže...

- pomješao si stvari...

- brak nije nikome zabranjen

ako nešto miriši, ima isti okus i boju na brak onda je to brak, zar ćemo prepisivati jedan te isti tekst s izmjenom istospolni i nazivati ga mrak a ne brak, to su gluposti imo, potpuno je jasno što se želi sa ovom izmjenom, zabraniti da ljudi u istospolnim zajednicama - mraku, odgajaju djecu a da oni u heteroseksualnim zajednicama - braku, to pravo ekskluzivno zadrže

praviš se grbav čini mi se, upravo se definicijom u najvišljoj instanci želi ukinuti odnosno sabotirati pravo na brak čak i prije nego što je takvo pravo uopće i zatraženo nekakvim apelom ili izričitim i artikuliranim pozivanjem na akciju, odnosno napraviti ga nedostupnim homoseksualcima koji svoju vezu žele nazvati brakom (baš kao i heteroseksualci) i time priskrbiti sve beneficije i prava koju ta institucija nosi budućim izmjenama u obiteljskom zakonu

dakle, interesna skupina liberali želi jednako pravo za sve svoje sugrađane starije od 18 godina a druga interesna skupina konzervativci to pravo želi brže bolje zacementirati i ostaviti ograničenim... jednima je argument kromanjonski spis i moral iz mlađeg nabranog gorja a drugima znanost, znanstvena metoda i stručnjaci, jedni žele da što je prije moguće o pravima svojih sugrađana odlučuje svjetina koja si uzima za pravo biti stručna u ograničavanju prava seksualnoj manjini a druga osluškuje riječ eksperata i najnovijih spoznaja o problematici koja pokazuju da je moral iz pleistocena diskriminirajuć gdje nebi trebao biti

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.5.2013 9:15 ((s)izgoreo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice