Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.142.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Što se događa s našim društvom?
thedream kaže...

Meni nije relevantnost samog portala sada toliko bitna (koja je diskutabilna svakako), već dokazane ekonomske korelacije i kauzalnosti (Španjolska, Portugal, Italija, Francuska) u uvjetima prevelikog udjela turizma u BDP-u (%), da su često ostale gospodarske i industrijske grane zapostavljene. Turizam da, konobarenje u smislu sezonske radne snage - dapače, ali osobno na to nisam toliko ponosan i euforičan što se naše države tiče.

To je u dogledno vrijeme veoma izgledno - jedino čime ćemo se baviti.

To je individualno, jer tko se bude htio baviti nečim drugim, napustit će lokaciju gdje može samo konobariti.

A prisoner of war is a man who tries to kill you and fails, and then asks you not to kill him. ~ Winston Churchill ~
17 godina
protjeran

Isto tako dopustiti miješanu poligamiju, ne vidim zašto analogno tome, ako se tri ili više ljudi (bilo kojeg spola) vole i žele imati ista zakonska prava kao i ostali ne bi im se dopustio takav brak. Isto tako i za djecu.

Zašto se ograničavati na samo m-ž, ž-ž, m-m brak?

Ovo je postalo smiješno.

A complex man drawn off of simplicity.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 16:16 (epic).
13 godina
epic kaže...

Isto tako dopustiti miješanu poligamiju, ne vidim zašto analogno tome, ako se tri ili više ljudi (bilo kojeg spola) vole i žele imati ista zakonska prava kao i ostali ne bi im se dopustio takav brak. Isto tako i za djecu.

Ovo je postalo smiješno.

Da, baš i ja razmišljam, zašto se crta povlači na monogamiji?

Možda je teško izvedivo iz praktičnih razloga u kontekstu papirologije i zakona.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
18 godina
epic kaže...

Ovo je postalo smiješno.

U mnogim zemljama je dozvoljena poliginija, a na Tibetu poliandrija i normalno funkcioniraju. Grgur Ninski je imao sam 7 žena i hrpetinu djece, btw. 

Usput, ne vidim da nitko traži poligamiju, pa je ovaj post tipično idiotiziranje rasprave gdje se od druge strane traži obrana stava koji uopće nitko ne zastupa. 

Brani ga sam ako bi htio imati više muževa. Budi muško pa tako reci!

This space for rent!
13 godina
protjeran
Drago kaže...

U mnogim zemljama je dozvoljena poliginija, a na Tibetu poliandrija i normalno funkcioniraju. Grgur Ninski je imao sam 7 žena i hrpetinu djece, btw. 

Usput, ne vidim da nitko traži poligamiju, pa je ovaj post tipično idiotiziranje rasprave gdje se od druge strane traži obrana stava koji uopće nitko ne zastupa. 

Pa u pravu je. Ako netko želi imati više žena ili muškaraca ili mješano - zašto ne?

If you have a garden and a library, you have everything you need.
17 godina
neaktivan
epic kaže...

Ovo je postalo smiješno.

Osim što je rasprava o tome prešla u trollanje ,ni prikupljanje potpisa nejde bolje: sad se potpisi ''žicaju'' po stanovima ,što je protuzakonito.

I zato ,dosta gluposti ,od referenduma očito neće biti ništa.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
protjeran
kizo2703 kaže...

Osim što je rasprava o tome prešla u trollanje 

Zašto je to trolanje? Država nebi smjela imati nikakvu ulogu u braku, brak bi se trebao ticati samo osoba koje u njega stupaju pod uvijetom da su punoljetne.

17 godina
protjeran
Drago kaže...

Brani ga sam ako bi htio imati više muževa. Budi muško pa tako reci!

Ne brini, doci ce i taj dan kada ce se naci skupina budala koja ce traziti. Ako se istospolni brak dopusti ne vidim zasto se ne bi i poslije, ako neki zatraze, i ovo dopustilo. Razlozi za su isti.

kizo2703 kaže...
epic kaže...

Ovo je postalo smiješno.

Osim što je rasprava o tome prešla u trollanje ,ni prikupljanje potpisa nejde bolje: sad se potpisi ''žicaju'' po stanovima ,što je protuzakonito.

A slusaj, uvijek se nađe debila takvih. A i sigurno su puno potpisa i dobili kada su se opozicijske udruge ovako agresivno poceli ponasati.

A complex man drawn off of simplicity.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 17:46 (epic).
17 godina
17 godina

Eto još jedne bahate budale za volanom,Nevinašce fakat je velika strmina na toj cesti pa ga zaneslo na kišici jel a di je prilagodba brzine uvjetima na cesti.Srečom da nije bilo nikog na tom mjestu, dok je ovaj udaril te zrušil zid šta bi bilo da je pokupio nekoliko dijece ispred škole neču niti zamišljat.{#}

http://www.24sata.hr/112/izvan-kontrole-land-roverom-pokosio-zid-i-stup-ispred-skole-315178

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
epic kaže...

Ovo je postalo smiješno.

Moram se negdje ispuhati, slobodno preskočite ak vam je tl.

Znači tako su mi digli tlak danas da sam se tresao do doma. Vidite, kak i svaki dan idem s posla kući prek glavnog našeg kolodvora, tamo kampiraju u ovo predizborno vrijeme svakakvi izrodi. Ulazim dolje u Importane sa autobusnog i vidim od ovih "obiteljskih" štand i mislim si ma idi dalje samo ćeš se uzrujavat bez veze, radni dan je gotov idi doma upali neku igru i uživaj. Prođem kraj njih... Izlazim van, evo ga još jedan njihov štand, prošao bih vjerujte mi ne bi ni trepnuo već sam riješio to sa sobom al zaustavlja me mlada cura, čini mi se čak i mlađa od mene. Imam sluške slušam mjuzu odmahnem glavom onako namrgođeno i mislim krenut dalje al nemam ja mira, jače je od mene i skinem sluške i pitam ful jednostavno, oprostite, ali kako to oduzimanje prava koja ne ugrožavaju nikoga može ikome donjeti dobro (jer tako sam ja doživio taj prijedlog iz referenduma)? Eh, bolje da sam šutio barem bi smiren došao doma. Postavio sam curi nekoliko jednostavnih ali dobrih podpitanja, a ona se sva pogubila; pa ona studira pa treba novce pa mora neš radit (kaj nije to volonterski?) ali ona ne želi da joj djeca gledaju pedere kak će ona njima objasnit to... uglavnom očito niti nema neki čisti stav o tome bez veze raspravljam s njom, vidi "nadglednik" sa štanda da se jadna sva pogubila pa uskače on i objašnjava, mirno, pristojan dečko, možda nešto stariji od mene, kaže, sve što želimo je da se brak definira kao zajednica muškarca i žene, da to ne može biti ništa drugo i da se oni drugim stvarima koje sam ja pitao niti ne bave. Tu sam se ja na trenutak pogubio i pitam, pa ok, šta to mijenja za vas, a šta to mijenja za istospolne partnere? On tvrdi da ne mijenja ništa za istospolne partnere jer oni i dalje mogu ugovorno rješavati sve primjere koje sam ranije naveo jedino svoju vezu ne mogu nazvati brakom pred zakonom. Ovaj barem ima čvrsti stav o tome ali pitam dalje, pa zar nebi svi ljudi pred zakonom trebali biti isti, pa onda i po ovom pitanju, stvarno me zanimao odgovor na to pitanje, i tu smo se počeli vrtjeti u krug jer on tvrdi da su pred zakonom isti, nikakva prava im se ne uskraćuju (?), kaže evo, nedaj bože (LOL) da smo ti i ja pederi i volimo se (pazi ti lika hahaha) ko nama brani da budemo skupa, imamo imovinu i slično... Tu sam već vidno uzrujan i ispuco više manje sve argumente koje sam imao pa reko, od mene podršku nemate, mislim da ste žešće konzerve i sretno na referendumu. Kod mene je problem što uvijek unosim emocije pa se uzrujam oko gluposti umjesto da samo diskutiram, mladost ludost valjda, pretpostavljam kada se naslušaš dovoljno takvih sranja da otupiš.

Dočekao me i šećer na kraju, čekam konačno tramvaj i neka gospođa stoji kraj mene i neš mrmlja meni u stilu "brzo su reagirali ovi...", sad ja gledam, ko? kaj? Kažem jel možete ponoviti nisam vas razumio, a veli "pa ovi, LGBTovci" i trga paralelno poster sa stupa "jednakost za sve", pretpostavljam od LGBT. Kaže, oni trgaju nama, možemo i mi njima, jedan za jedan. Neda se ona smest kvoca kak to nije prirodno, kvoca o bogu... tu niti nema smisla raspravljat, kažem samo da mi je smiješno da se time bavi tako aktivno uz hrpu drugih problema koji su za razliku od ovog stvaran problem. Došla je nekak do izreke "ne sudi drugom ako ne želiš da ti sude" i ja velim gospođo, pa vi ste licemjer, vi upravo sudite... nisam čekao da mi odgovori do kraja jer mi je došao tramvaj, a ionako je krenula sa isfuranim parolama.

Eh sad, kad sam ovo izbacio, želim reći sljedeće, iznenađen sam koliko je u ovom gradu zatucanih, bilo mladih bilo starih, željnih krvi doslovno, svoje neke frustracije i uvjerenja bez imalo proispitivanja prosipaju okolo, jad ljudski. Može netko reći sada, a što si očekivao? Znam da nije neka statistika ali eto, na 5 nasumičnih ljudi različite dobi (nasluškivao sam još par razgovora na stanici), ispada da je velika vjerojatnost da su svih 5 konzerve, od toga 3 straight forward retardi. Bojim se kakva bi bila statistika da sam popričao sa više ljudi tamo danas. Ljudska glupost uistinu nema granice, koliko god trash zvučalo, jedino to mogu zaključiti.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 19:30 (Minoza).
17 godina
neaktivan
Minoza kaže...

Moram se negdje ispuhati, slobodno preskočite ak vam je tl.

Eh sad, kad sam ovo izbacio, želim reći sljedeće, iznenađen sam koliko je u ovom gradu zatucanih, bilo mladih bilo starih, željnih krvi doslovno, svoje neke frustracije i uvjerenja bez imalo proispitivanja prosipaju okolo, jad ljudski. Može netko reći sada, a što si očekivao?

S obzirom tko to organizira i tko im je (trenutni) predsjednik

,još su i pristojni.

13 godina
protjeran
Minoza kaže...

Kažeš.. zar nebi svi ljudi pred zakonom trebali biti isti? Šta ako ja hoću imati dvije žene? 

18 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...
Minoza kaže...

Kažeš.. zar nebi svi ljudi pred zakonom trebali biti isti? Šta ako ja hoću imati dvije žene? 

Ne možešALI ne može ni nitko drugi tako da ste pred zakonom potpuno jednaki.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 20:04 (AA-d00d).
16 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...
Minoza kaže...

Moj stav je isti i za taj slučaj, ne vidim zašto bi se tu radila razlika.

AA-d00d kaže...

Ne vodi mi se igra riječi. Mislio sam da sam bio jasan, nemam ništa protiv da gayevi, lezbe, trans, bi, zajednice od 3 ili više ljudi budu u bračnoj zajednici pred zakonom i neću podržati prijedlog koji bi to ustavom onemogućio.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 20:11 (Minoza).
15 godina
Space Buddha kaže...

Zar samo dvije, svemirski budo? Malo si konzervativan.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
neaktivan
Minoza kaže...

AA-d00d kaže...

Ne vodi mi se igra riječi. Mislio sam da sam bio jasan, nemam ništa protiv da gayevi, lezbe, trans, bi, zajednice od 3 ili više ljudi budu u bračnoj zajednici pred zakonom i neću podržati prijedlog koji bi to ustavom onemogućio.

Replicirao sam Tawalsu, a ne tebi.

13 godina
protjeran
Pa zar nisu i gayevi jednaki pred zakonom?
18 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...
Pa zar nisu i gayevi jednaki pred zakonom?

Smiju li stupiti u brak?

13 godina
protjeran

Smiju, ali bracni drug mora biti zensko... ili u slućaju lezbejki bračni drug mora biti muško. Vidiš kako je ovo glupo. Zašto se Država uopće mješa u brak?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 20:38 (Space Buddha).
18 godina
neaktivan
Space Buddha kaže...

Smiju, ali bracni drug mora biti zensko... ili u slućaju lezbejki bračni drug mora biti muško. Vidiš kako je ovo glupo. Zašto se Država uopće mješa u brak?

Sada si ko ihush{#} Sve se mora 100% jasno napisati, a kontekst je nevažan...

Pa valjda je jasno da pričamo o tome da homoseksualci sa svojim partnerom mogu stupiti u brak, a ne sa nekom prijateljicom.

13 godina

Ma neka odvoje pojam "brak", koji bi bio isključivo zajednica muškarca i žene, od pojma "istospolna zajednica" koji bi značio zajednicu dvoje ljudi (bilo koja kombinacija spolne orijentacije) pod nekakvim krovnim pojmom "registriranog partnerstva". Dakle, jednostavni skup i podskup.

Mišljenja sam da je to jedan solidan kompromis jer u praksi dobiješ istu stvar, samo različitog naziva - big deal.

Brak bi i dalje bio nekakva mitska "svetinja" i "temelj društva", a LGBT-ovci bi svejedno ostvarili sva prava koju imaju bračni parovi.

Teško je kada su suprotstavljene strane tako isključive, ili sve ili ništa. Ne ide to baš glatko.

Ostala bi još samo "manja" prepreka vezana za posvajanje djece.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 20:52 (pr0n_addict).
13 godina
protjeran
AA-d00d kaže...

Pa valjda je jasno da pričamo o tome da homoseksualci sa svojim partnerom mogu stupiti u brak, a ne sa nekom prijateljicom.

Pa nemogu, ali da je partner žensko, mogli bi stupiti u brak. Da ja želim stupiti u brak sa muškarcem, nebih mogao, ali da želim stupiti u brak sa ženom, mogao bih. Svi smo jednaki pred zakonom, ali taj zakon podlježe većini. Kužiš?

Zapravo zakon niti nemora podljegati većini. Naprimjer Država ti dopušta da imaš mačke za kućne ljubimce, ali ti voliš pse. Ti si jednak pred zakonom kao i mačkoljubci, možeš ti sebi i nabaviti mačku, ali nije to to. Ista je stvar kod homoseksualnih brakova ili bilokakve druge zajednice, ima dosta homoseksualaca koji su završili u braku i imaju djecu, ali nije to to.

Opet dolazimo do toga kako je reguliranje bilokakvih zajednica u kojima sudjeluju odrasli, svijesni ljudi bedasto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 21:29 (Space Buddha).
17 godina
Space Buddha kaže...
..

-statistički postoje šanse...(da pronađeš dvije voljne ženke) jako male, tako da će ostati na pustoj želji. btw i jedna ti je previše u braku, odnosno potreban je svojevoljan (svjestan) pristanak obju strana za sklapanje bračne zajednice, standard kod ugovora.

AA-d00d kaže...
Space Buddha kaže...

- {#} forma ispred sadržaja.

i klasičan btw, brak je još uvjek zajednica muškarca i žene s ciljem potomstva odnosno obitelj. Par. Kod svih bića koje se dijele na muško-ženske (puževi) postoji potreba za X i Y kromosomom. Drugi btw, to je prirodni zakon, ne nametnut od crkve-države... kao i zabrana spolonog odnosa (i braka) među bliskim srodnicima, također ..

pa živio liberalizam, ali malo konzerviraniji bi mogao biti OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
pr0n_addict kaže...

Mišljenja sam da je to jedan solidan kompromis jer u praksi dobiješ istu stvar, samo različitog naziva - big deal.

Nije ista stvar ,jel to onda nije jednakost svih.

Ajmo malo drugačije:

Ima neka tajna veza ....

{#}

14 godina
odjavljen

Zašto se ne daju jednaka prava i pedofilima, onima koji rade incest (jer na kraju krajeva,incest je zabranio zli nacist Hitler), onima koji se seksualno zadovoljavaju sa životinjama te raznim drugim "neuobičajenim" brakovima.

Pa to je sve za te ljude normalno i trebalo bi im biti omogućeno. To je sve ok, baš kao i gay brakovi. Neka svi oni imaju ta prava i svijet će biti bolji. Niste valjda tako zatucani da zabranite pedofilu brak? Ili nekoj ženski koja bi se udala za brata? Ili nekom tipu da se vjenča sa svojom kujom (psom)?

Nemojte biti zatucani,dignite se na višu razinu i sve im dopustite.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Pa to je sve za te ljude normalno i trebalo bi im biti omogućeno. To je sve ok, baš kao i gay brakovi. Neka svi oni imaju ta prava i svijet će biti bolji. Niste valjda tako zatucani da zabranite pedofilu brak? Ili nekoj ženski koja bi se udala za brata? Ili nekom tipu da se vjenča sa svojom kujom (psom)?

A onda dođe Pranja i posere se ..... {#}{#}

17 godina
Pranja kaže...

..Ili nekom tipu da se vjenča sa svojom kujom (psom)?

..

-kad malo razmisliš.. sve što je potrebno je psa (ženku-kuju ili peseka gejčića) naučiti govoriti neki od humanoidnih jezika (pa i klingonski) i pisati-potpisivati se. Tad bi takav udobor sklopljen svojevoljno mogao biti ... no zašto peseki? zašto ne ovce? ... one su tako meke, mile.. one su sexy. (taxista talijanac, priča Ocu..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen
ihush kaže...

-kad malo razmisliš.. sve što je potrebno je psa (ženku-kuju ili peseka gejčića) naučiti govoriti neki od humanoidnih jezika (pa i klingonski) i pisati-potpisivati se. Tad bi takav udobor sklopljen svojevoljno mogao biti ... no zašto peseki? zašto ne ovce? ... one su tako meke, mile.. one su sexy. (taxista talijanac, priča Ocu..).

Dovoljan je i otisak šape. XD

Pa ni čovjek se ne mora znati potpisati-stavi X i to je to. Pas je bio primjer.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
14 godina
Pranja kaže...

Zašto se ne daju jednaka prava i pedofilima, onima koji rade incest (jer na kraju krajeva,incest je zabranio zli nacist Hitler), onima koji se seksualno zadovoljavaju sa životinjama te raznim drugim "neuobičajenim" brakovima.

To su kruške i jabuke.

1.) Kod pedofilizma je uobičajeno da pristanak dolazi samo s jedne strane (starije osobe) a potreban je pristanak obje osobe (sposobne za pristanak).

2.) Na incest se gleda s prijekorom jer se pokazalo da potomci takvog spajanja imaju zdravstvenih problema, što je naravno neodgovorno i neprihvatljivo.

3.) Životinje - pogledaj pod 1.)

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 22:07 (OriginalEXE).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice