Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.474.645
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Pretjerujete s tim "odgovornost vlasnika psa". Da se svi pridržavaju tih famoznih idealnih uvjeta za držanje pasa, imali bi po ulici 100 puta više lutalica nego sad, jer psi se razmnožavaju i kada nemaju "vlasnika", a puno vlasnika tad ne bi zadovoljavalo stroge kriterije. Isto vrijedi i za djecu. Između totalne negative i savršenstva postoji ogroman međuprostor koji popunjava većina ljudi. Po meni je i polovično rješenje bolje od nikakvog i sanirao bi nekome štetu da im moj pas zmrda tutača, ali da me netko odluči kazniti zato što se mojem cucku (da prostiš) prijeb*** pa je na tren zaboravio na odgoj i reagirao nagonski, sterao bi ga u kur** momentalno. Svi moji kerovi su bili poslušni i dobri, ali i veliki ženskari donžuani i to ih je nažalost koštalo života. Možda neki ovdje imaju glupe pasmine ili svo vrijeme svijeta, ali moji su lajavci uvijek znali naći načina za ostvarenje svog ljubavnog života. Možda da su imali spolni odgoj...
18 godina
Pero Dinamit kaže...
Space kaže...

A - kako znaš ?

Ako je neki svjedok to potvrdio, ok mali je kriv. Ali ako to tvrdiš samo na osnovi podnaslova u članku... onda možemo malo raspravljati.

B - što ako je kamion pregazio psa a vozio je iznad ograničene brzine ? Stvar je u tome što je bacanje petarde skoro pa nikakav prekraj u odnosu na ozljedu životinje. I to kao prekršaj treba biti najmanje bitno u raspravi.

A - na linku se vidi slika dvorišta, osim toga vlasnica je rekla da je pas na lancu bio u dvorištu. To se vidi i iz slike gdje je netko linkao tu vijest.

B - pa da nije bilo petarde ne bi bilo ni ozljede, zar ne?

A - da vidi se slike mrtvi čuko u dvorištu ne vidi se slika događaja. Da si rekao da je mali ili neko od svjedoka rekao da je pas na lancu, vlasnicu eto reda radi neću uzeti jer je moguća misao bila i "nekad držim čuku na lancu kad nisam kod kuće..."

B - Da nije bilo tog čuke ne bi blio ove diskusije, zar ne ? Da, bacio je petardu, to je prekšaj. Isto kao vožnja prevelikom brzinom, ili prelaženje preko ceste unutar 50-ak metara od zebre. No stvar je u tome da ako te pokosi auto koji vozi ograničenjem kriv si ti kao pješak, a ako te pregazi pijani vozač koji prebrzo vozi.... Dakle stvar je u kontekstu.

18 godina
neaktivan

Ako Franjo vozi pijan - kriv je.

Ako Franjo vozi pijan i zgazi nekoga - opet je kriv.

Ovo bi ti bila ispravnija usporedba jer je mulac bacao petardu u vrijeme kad zakonski ne smije.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
moderator
žulja me koš ulja kaže...
...

Ti sa svim ovim samo pravdaš svoju neodgovornost i nesposobnost.

Imam ja u ulici kretene koji puštaju pse po cesti. Da udarim takvog na cesti, naravno da bi tužio vlasnika, ako ništa onda bar za štetu na autu.

Daj ti svoje na udomljavanje, naći će se neki entuzijast koji će im posvetiti više vremena i ljubavi pa će im biti bolje nego kod tebe.

Ja sam udomio takvog labradora i posvetio mu pažnju, sad uživam u njegovom društvu.

18 godina
Space kaže...

A - da vidi se slike mrtvi čuko u dvorištu ne vidi se slika događaja. Da si rekao da je mali ili neko od svjedoka rekao da je pas na lancu, vlasnicu eto reda radi neću uzeti jer je moguća misao bila i "nekad držim čuku na lancu kad nisam kod kuće..."

B - Da nije bilo tog čuke ne bi blio ove diskusije, zar ne ? Da, bacio je petardu, to je prekšaj. Isto kao vožnja prevelikom brzinom, ili prelaženje preko ceste unutar 50-ak metara od zebre. No stvar je u tome da ako te pokosi auto koji vozi ograničenjem kriv si ti kao pješak, a ako te pregazi pijani vozač koji prebrzo vozi.... Dakle stvar je u kontekstu.

A - pokušaj stvaranja drugačije slike jer postoji neko "možda" je besmislen.

B - i da kamion nozi prebrzo, opet je vlasnik psa kriv, vozač dobiva kaznu za prebrzu vožnju. Isto i ako pokupi pješaka van pješačkog. Najveći problem u takvim slučajevima jest - za otklanjanje štete na vozilu je potrebno podući privatnu tužbu.

14 godina
Space kaže...
Stvar je u tome što je bacanje petarde skoro pa nikakav prekraj u odnosu na ozljedu životinje. I to kao prekršaj treba biti najmanje bitno u raspravi.

Meni je ovo skroz krivo - upravo je bacanje ovakve pirotehnike u naseljenim sredinama, te tolerancija takvog ponašanja, otvorena za raspravu. Ovo što se dogodilo nesretnoj životinji je tek jedan od argumenata zašto bi bacanje petardi (po javnim površinama, po tuđim privatnim posjedima, u prisustvu djece, od strane djece, ma općenito j*bote) trebalo biti puno više od ''skoro nikakvog prekršaja''. Bacanje petardi nije isto što i vožnja faking kamiona, nije isto što i vožnja bicikla, nije isto što i isparkiravanje auta na putu za posao -  ne mogu vjerovati da ovo po n-ti put govorim. 

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 13:07 (ElektričnaOvca).
18 godina
Old Iggy kaže...
Space kaže...

A - pokušaj stvaranja drugačije slike jer postoji neko "možda" je besmislen.

B - i da kamion nozi prebrzo, opet je vlasnik psa kriv, vozač dobiva kaznu za prebrzu vožnju. Isto i ako pokupi pješaka van pješačkog. Najveći problem u takvim slučajevima jest - za otklanjanje štete na vozilu je potrebno podući privatnu tužbu.

A - pa velika je stvar između pločnika, ceste i dvorište, a udaljenost u pitanju je 0.1 cm i 1 metar ? Dakle ne traži se neki astronomski uvjet. Cijelu tezu A sam izveo zbog logike "gdje je zgažen pas" i meni zapravo za cijelu ovu priču nije bitan.

B - Tu se nastavlja "zgaženi pas" logika. Prebrza vožnja => prekršaj. Bacanje petardi u travnju => prekršaj. Cesta => krivica vlasnika. Da zločin je "gadniji", ali dolazimo do zaključka da sada više nije mali kriv (osim za prekršaj naravno, isto kao i vozač ) nego baka.

Poanta -> po Daniju je sada kolega sa psima u dvorištu neodgovorna osoba, a bakica je alright.

13 godina
neaktivan
Susjed ima odgojenog labradora, a opet je često kod mene u dvorištu (što nije ni najmanji bed pošto je pes legenda) kad mu moja kuja zašnjofa. Da bi došao u moje dvorište mora preskočiti dvije ograde. Ima 60 kila. Poruka ove kratke priče = psi su seksualna bića i nema te ograde...
18 godina
neaktivan
Pas je ubijen u dvorištu, s takvim informacijama raspolažemo i nema potrebe da izmišljamo scenarije da bi opravdali debila koji baca petarde. Osim toga čak i da je petarda bačena uz ogradu i tako naškodila psu tip je jednako kriv. Ne shvaćam kako to ne razumiješ i polako počinjem gubit volju za objašnjavanjem.

S druge strane, tip kojem je pas pobjegao na cestu pa je tamo zgažen kriv je iz prostog razloga što je pustio psa da bez nadzora vrluda javnom površinom, dakle ne vlastitim dvorištem.
Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR
18 godina
Space kaže...

A - pa velika je stvar između pločnika, ceste i dvorište, a udaljenost u pitanju je 0.1 cm i 1 metar ? Dakle ne traži se neki astronomski uvjet. Cijelu tezu A sam izveo zbog logike "gdje je zgažen pas" i meni zapravo za cijelu ovu priču nije bitan.

B - Tu se nastavlja "zgaženi pas" logika. Prebrza vožnja => prekršaj. Bacanje petardi u travnju => prekršaj. Cesta => krivica vlasnika. Da zločin je "gadniji", ali dolazimo do zaključka da sada više nije mali kriv (osim za prekršaj naravno, isto kao i vozač ) nego baka.

Poanta -> po Daniju je sada kolega sa psima u dvorištu neodgovorna osoba, a bakica je alright.

A - po svemu do sada opisanom, slikanom, prikazanom u medijima radi se o dvorištu. Nisam vidio nigdje, osim ovdje, ideju da "možda ipak nije dvorište" i to kao isključivu varijantu pokušaja opravdanja idiota koji baca petardu. S druge strane, to je ekstremno bitno.

B - prekršaj je jedno, odgovornost za nesreću je drugo. Ako pretrčiš cestu van pješačkogi najčešće si isključivi krivac za nesreću ako te auto pokupi, makar vozač bio pijan i vozio prebrzo (to je zasebni prekršaj i otegotna okolnost zbog kojeg može snositi dio krivnje, no nakon nalaza vještaka i odluke suda bi li u normalnoj situaciji mogao bolje reagirati ili bi posljedice bile manje).

Ovdje uopće nije toliki problem bacanje petardi u travnju već nekontrolirano bacanje petardi i izvođenje općeopasne radnje.

18 godina
neaktivan
Spomenuti labrador nije odgojen i ti očito ne znaš što to znači.
Po tvojoj logici koju si ranije iznio - odgojen pas = glup pas jer ne radi ono što ne smije.
18 godina
Susjed ima odgojenog labradora, a opet je često kod mene u dvorištu (što nije ni najmanji bed pošto je pes legenda) kad mu moja kuja zašnjofa. Da bi došao u moje dvorište mora preskočiti dvije ograde. Ima 60 kila. Poruka ove kratke priče = psi su seksualna bića i nema te ograde...

Da ga susjed "eliminira" iz straha za npr. djecu - bi li onda tako mislio?

18 godina
moderator

A jbt, pa ti stalno prebacuješ krivnju na pse. Susjed ti je kriv.

Ono, pas mora znati da ne smije na cestu jer može kamion naići. Nije pas svjestan kamiona, pa to ne možeš objasniti djetetu od par godina, gdje ćeš psu? Da li bi onda dijete bilo krivo ili roditelj?

Kao da meni neki alien 1000x inteligentniji od mene postavi subspace minu i smatra da ja ne trebam tamo ići, a ja uopće ne mogu shvatiti koncept subspace-a.

Svašta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 13:26 (DrNasty).
14 godina

da mi nisi istaknuo poantu, ostao bih u dubokoj kontemplaciji - svejedno, ne kužim kakve veze ima ova simpatična pseća erotika sa onime što sam ja napisao.

18 godina
neaktivan

pa petarde se i ne smiju bacati tokom cijele godine baš zbog toga da se nekog ne ozlijedi, pravi se ustupak jedino tijekom novogodišnjih praznika radi narodnih običaja i uz gomilu brace yourself obavjesti i upozorenja, presuda treba glasiti ubojstvo životinje iz nehata, to je činjenično stanje, jedino ako se ne dokaže da je postojala NAMJERA da se životinja ubije ili osakati... ili ako počinitelj nije pranja

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
18 godina
neaktivan
LOL
14 godina
(s)izgoreo kaže...

pa petarde se i ne smiju bacati tokom cijele godine baš zbog toga da se nekog ne ozlijedi, pravi se ustupak jedino tijekom novogodišnjih praznika radi narodnih običaja i uz gomilu brace yourself obavjesti i upozorenja, presuda treba glasiti ubojstvo životinje iz nehata, to je činjenično stanje, jedino ako se ne dokaže da je postojala NAMJERA da se životinja ubije ili osakati... ili ako počinitelj nije pranja

{#}

ok, sad ozbiljno - nisi shvatio, petarde (znači naprave čija je jedina svrha da eksplodiraju i jedino što mogu dodatno učiniti su ozljede i šteta) se mogu izjednačiti sa prijevoznim sredstvima, for the sake of argument naravno :D

ok, sad stvarno ozbiljno - slažem se

edit: zaboravih reći da psi vole seks, al baš ono

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 13:41 (ElektričnaOvca).
18 godina

Pas je umro u dvorištu. Sa tom informacijom raspolažemo. Scenarije izmišljamo da članak koji izaziva gađenje i bijes probabo vidjeti i u drugom kontekstu. Krajni čin je poznat, ali okolnosti koje su dovole do njega su nepoznate.

Pretpostavimo da je taj čuko bio neman susjedstvat. Da je taj mladić tražio od policije, veterinara, čak i od bakice da nekako smiri psa, ali nažalost neuspješno. Onda je eto svojom glupošću negdje pročitao da se psi boje buke i da će se bojati osobe koju povezuju sa tom bukom. Uzeo je najveću petardu na raspolaganju ( ostala od Božića), zapalio i bacio na cestu ispred dvorišta u kojem je bio pas...

ili

Možda je dao izjavu pri kojoj se cjelo vrijeme smijao ko luđak i u detalje opisivao kako je raznio psa.

Stvar je u tome što čovjeku želite najgore bez da znate okolnosti.

Old Iggy kaže...

A - po svemu do sada opisanom, slikanom, prikazanom u medijima radi se o dvorištu. Nisam vidio nigdje, osim ovdje, ideju da "možda ipak nije dvorište" i to kao isključivu varijantu pokušaja opravdanja idiota koji baca petardu. S druge strane, to je ekstremno bitno.

B - prekršaj je jedno, odgovornost za nesreću je drugo. Ako pretrčiš cestu van pješačkogi najčešće si isključivi krivac za nesreću ako te auto pokupi, makar vozač bio pijan i vozio prebrzo (to je zasebni prekršaj i otegotna okolnost zbog kojeg može snositi dio krivnje, no nakon nalaza vještaka i odluke suda bi li u normalnoj situaciji mogao bolje reagirati ili bi posljedice bile manje).

Ovdje uopće nije toliki problem bacanje petardi u travnju već nekontrolirano bacanje petardi i izvođenje općeopasne radnje.

A -> Pa pogledaj na google earthu tu kuću, dvorište ima 3-4 metra, ostalo je sve cesta. Ne opravdavam njega, nego kolegu sa dvorištem. Bacanje petarde je prekršaj isto kao i prebrza vožnja i govorimo o gaženju psa, pa nije ekstremno bitno (odnos petarda vožnja prekršaj).

B -> Kako znaš da je bacio više od jedne ( ni članak ne spominje više od jedne... osim ako ne pretpostavljaš )

ElektričnaOvca kaže...

ok, sad ozbiljno - nisi shvatio, petarde (znači naprave čija je jedina svrha da eksplodiraju i jedino što mogu dodatno učiniti su ozljede i šteta) se mogu izjednačiti sa prijevoznim sredstvima, for the sake of argument naravno :D

Prijevozno sredstvo = bacanje petarde u dopušteno vijeme

vožnja prevelikom brzinom = bacanje petarde u travnju

Jasnije ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 13:42 (Space).
18 godina
ElektričnaOvca kaže...

Naravno da mogu, ako kamionom divljaš po tuđem dvorištu.

16 godina
neaktivan

Nekima na temi je očito samo jedno objašnjenje logično na kraju, pas se sam raznio, which reminds me of..

Najdraži looney tune.

http://en.wikipedia.org/wiki/Looney_Tunes

Nije smiješno ali puno puta ne možeš vjerovati što pročitaš ovdje..

Faith divides us. Death unites us.
18 godina
neaktivan

Uopće nije bitno gdje je petarda bačena. Da ju je bacio na cestu i da je pas naletio, opet bi bio kriv.

Petarde su eksplozivna naprava (definicija eksplozije: kratkotrajno otpuštanje velikih količina energije uz visok tlak udarnog vala) i osoba koja ima ovlast aktiviranja eksplozivne naprave treba osigurati da eksplozivna naprava ne predstavlja opasnost ni za koga, točka. Budući da je ozljedio psa koji je na kraju podlegao ozljedama, kriv je. To što neki ne poimaju odgovornost koju je potrebno preuzeti kad se upali magnumka, ne znači da ona ne postoji.

Je li on to učinio iz objesti ili nije, utvrdit će sud (i nadam se kazniti ga proporcionalno težini djela). Imam niski prag tolerancije za mučitelje životinja i na jednakoj su mi razini kao silovatelji djece, žena i općenito nemoćnih ljudi. Također valja napomenuti da dobar broj serijskih ubojica kreće s nasiljem prema životinjama u djetinjstvu. Što se tiče ovog slučaja, mislim da bi uz zatvor trebao dobiti i žešću rehabilitaciju, čisto da se riješi tih kompleksa koji su ga nagnali da naudi psu, da danas-sutra ne naudi čovjeku.

***** obrisao ADMIN ***** (i udijelio karton)

Fuck flowers
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 14:07 (Drago).
18 godina
neaktivan
thedream kaže...

Nekima na temi je očito samo jedno objašnjenje logično na kraju, pas se sam raznio, which reminds me of..

Najdraži looney tune.

http://en.wikipedia.org/wiki/Looney_Tunes

Nije smiješno ali puno puta ne možeš vjerovati što pročitaš ovdje..

možda je žudio za fjordovima pa se samoubio

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
14 godina
Space kaže...

Prijevozno sredstvo = bacanje petarde u dopušteno vijeme

vožnja prevelikom brzinom = bacanje petarde u travnju

Jasnije ?

meni je od početka jasno što ti govoriš i govorim ti da mislim da je to krivo, oprosti što mi je smiješno, ali jednostavno jest - žlica je napravljena da bi s njome jeli, naravno da žlicom (ako se potrudiš) možeš nekoga ozljediti ili čak ubiti, i naravno da si tada odgovoran za to. petarde su eksplozivna sredstva koja nemaju apsolutno nikakvu približnu svrhu te nose mnoge opasnosti, za razliku od automobila, bicikla, ili navedene žlice - zato se petarde (iako ja smatram da bi se o tome dalo raspravljati) dopuštaju isključivo u jednom periodu uz već navedena upozorenja, žlice mogu biti biti lijep i koristan svadbeni poklon, a autom možeš otići na more i u ogromnoj većini slučajeva ćeš to napraviti sigurno i uz određeni komfor. Znak jednakosti? I think not.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 13:55 (ElektričnaOvca).
14 godina
Pranja kaže...

Kakvu specijalnu vrijednost ima taj pas?

A ovaj... Kakvu specijalnu vrijednost imaš ti, recimo prema meni? Skoro pa nikakvu, a po tvojoj logici, mene ništa ne spriječava da ti stavim petardu u usta i raznesem ti glavu, zar ne?

Lijepo ću reći da je petarda slučajno uletjela u tvoja usta. Pa nije to navođeni projektil pa da znaš gdje će uletjeti, zar ne? 

Ubi bene, ibi patria.
14 godina
odjavljen
Et_Tu_Brute? kaže...

A ovaj... Kakvu specijalnu vrijednost imaš ti, recimo prema meni? Skoro pa nikakvu, a po tvojoj logici, mene ništa ne spriječava da ti stavim petardu u usta i raznesem ti glavu, zar ne?

Lijepo ću reći da je petarda slučajno uletjela u tvoja usta. Pa nije to navođeni projektil pa da znaš gdje će uletjeti, zar ne? 

Ja sam ljudsko biće,a pas je životinja.

Samo za informaciju-ljudski život vrijedi više od života jedne životinje. Inače bismo ljude ubijali za jelo i obleku,kej ne?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
14 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
Pranja kaže...

Kakvu specijalnu vrijednost ima taj pas?

Vođen onime što sam danas naučio, mogu ti reći da je bitno da to napraviš krajem 12-og mjeseca - to će onda biti negdje u rangu ubijanja pješaka van pješačkog prijelaza, vozeći dozvoljenom brzinom i bez ikakvih c2h5oh promila.

18 godina

Molio bih poštivanje pravila foruma i izbjegavanje vrijeđanja forumaša u stilu lynch moba.

14 godina
Pranja kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Ja sam ljudsko biće,a pas je životinja.

Samo za informaciju-ljudski život vrijedi više od života jedne životinje. Inače bismo ljude ubijali za jelo i obleku,kej ne?

Biološka definicija (koja bi trebala nešto značiti, jel) ide ovako: The biological definition of the word refers to all members of the kingdom Animalia, encompassing creatures as diverse as sponges, jellyfish, insects and humans.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 14:16 (ElektričnaOvca).
18 godina
Drago kaže...

Molio bih poštivanje pravila foruma i izbjegavanje vrijeđanja forumaša u stilu lynch moba.

Pranja brings all the boys to the yard.

4 natuknice

• Danny, nemojmo se zbog glupih dječijih ispoljavanja emocija (bacanje petardi, razbijanje auta, pijačevanje, probavanje droga, trudnoće, 200 razliitih nezrelosti koje su posljedice drugih okolonosti) razbacivati izjavama o vrijednosti nečijeg života. Nije mi jasna potreba uopće razmišljati, a kamoli doći do zaključka što bih učinio u nekim katastrofama te zašto bih ikoga spašavao prije nekog drugog. 
  • Pranja ako kloniramo Tuđmana jesi li protiv kloniranja?
  • Pranja voliš li cvijeće? Čisto da utvrdimo neke temelje prije nego li se 30 pametnih forumaša opet uskomeša.
  • Psiho nitko ne treba braniti poziciju mesoždera, niti se ispričavati zbog jedenja životinja, te to nije nužno zlo.
You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
neaktivan

Nitko se nije uskomešao dragi wykše, ja sam samo ponavljao ono što je Pranja već jednom rekao :D

Fuck flowers
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice